fb

Οι Tρεις Γουιάνες | 05.08.2019

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5190€

Ταυτότητα ταξιδιού

Οι τρεις Γουιάνες

Ο τελευταίος παράδεισος στη Γη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ασύλληπτο εξερευνητικό ταξίδι. Τρεις συναρπαστικοί προορισμοί που βρίσκονται στην άκρη του μυαλού κάθε ανήσυχου ταξιδιώτη και μία από τις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη! Στο επίκεντρό μας οι τρεις Γουιάνες -η Γαλλική, η τέως Βρετανική (που σήμερα λέγεται απλώς Γουιάνα) και η τέως Ολλανδική (νυν Σουρινάμ). Και όλα αυτά στην καρδιά της τροπικής ζώνης, με φόντο την οργιώδη βλάστηση και τους ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους…

Πρόκειται για τρία κρατίδια, τις τρεις Γουιάνες, που το πρώτο συνθετικό του ονόματός τους ήταν αυτό της χώρας της οποίας μέχρι πρότινος υπήρξαν αποικία – η τέως Βρετανική, που σήμερα λέγεται απλά Γουιάνα (απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1966), η τέως Ολλανδική και νυν Σουρινάμ (απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1975) και η Γαλλική Γουιάνα (Υπερπόντιο Διαμέρισμα της Γαλλίας) - με πολλές γλωσσικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες. Και όλα αυτά στην καρδιά της τροπικής ζώνης, με φόντο την οργιώδη βλάστηση, τους ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους…

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συναρπαστικό ταξίδι που βρίσκεται στην άκρη του μυαλού κάθε ανήσυχου ταξιδιώτη. Ένα ταξίδι σε μια από τις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη!

Ένα ταξίδι στις τρεις Γουιάνες - τη Γαλλική, την τέως Βρετανική (που σήμερα λέγεται απλά Γουιάνα) και την τέως Ολλανδική και νυν Σουρινάμ.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό έχει όλα τα συστατικά για να αποτελέσει το καλύτερο ταξίδι της ζωής σας.

  • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις για Παραμαρίμπο (Σουρινάμ) και επιστροφή από Καγιέν (Γαλλική Γουιάνα).
  • Εκτενής επίσκεψη της απάτητης ζούγκλας της Γουιάνας με τρεις διανυκτερεύσεις εκεί.
  • Ειδική πτήση με μικρό αεροσκάφος πάνω από τη ζούγκλα της Γουιάνας.
  • Προσγείωση σε κάποιο από τα κοντινά τεπούι και εξερεύνηση αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος.
  • Συμμετοχή σε νυχτερινό σαφάρι για να αναζητήσουμε νυκτόβια ζώα στον ποταμό Εσεκίμπο.
  • Επίσκεψη στο Διαστημικό Κέντρο στη Γαλλική Γουιάνα, όπου θα δούμε τις βάσεις εκτόξευσης του διαστημοδρόμιου.
  • Αναζήτηση του πιο σπάνιου είδους πτηνού της Γουιάνας, του cock of the rock, με το έντονο πορτοκαλί χρώμα και το παράξενο λοφίο, ενός περίεργου «ροκ» πτηνού την κόμμωση του οποίου θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί πανκ!
  • Διαμονή σε πρώην φυτεία καφέ και εκδρομή στο Νησί του Διαβόλου στη Γαλλική Γουιάνα είναι μερικές από τις «απλές» δραστηριότητες που θα έχουμε εδώ.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Παραμαρίμπο (Σουρινάμ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Άμστερνταμ για την πρωτεύουσα του Σουρινάμ, το Παραμαρίμπο, που από το 2002 βρίσκεται στη λίστα της Ουνέσκο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη την ίδια μέρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Παραμαρίμπο

Πρωινή ξενάγηση στα σημαντικότερα αποικιακά αριστουργήματα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό, το λιμάνι, καθώς και την πορτογαλική σεφαρδική συναγωγή της εβραϊκής κοινότητας. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα ανακαλύψουμε την πλούσια ιστορία που κρύβεται πίσω από τις ξύλινες προσόψεις των αποικιακών κτηρίων αλλά και των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης. 

 

3η ημέρα: Παραμαρίμπο (Ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Μπράουνσμπεργκ)

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει προαιρετική ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Μπράουνσμπεργκ, μια έκταση 60 τετραγωνικών χλμ, παρθένου τροπικού δάσους δυτικά της πρωτεύουσας, Παραμαρίμπο. Θα περιηγηθούμε στα δεκάδες μονοπάτια του πάρκου και θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα στη γειτονική λίμνη. Στους πρόποδες των βουνών, εκεί που βρίσκονται μερικοί από τους πιο ειδυλλιακούς καταρράκτες του πάρκου, θα έχουμε την δυνατότητα να εξερευνήσουμε την υπέροχη πανίδα της περιοχής και να δούμε από κοντά μικρές μαϊμούδες και εξωτικά πουλιά.    

 

4η ημέρα: Τζόρτζταουν (Βρετανική Γουιάνα)

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε οδικώς για την πόλη Νίκερι, στα σύνορα με την Βρετανική Γουιάνα, και από εκεί, αφού περάσουμε τα σύνορα, θα μεταβούμε στην ιστορική Τζορτζτάουν. Η Βρετανική Γουιάνα είναι ένα διαμάντι που περιμένει να ανακαλυφθεί. Η Γη των Γιγάντων και των πολλών νερών, όπως είναι γνωστή, θα σας γοητεύσει με την εξωτική ομορφιά της. Για το βράδυ προβλέπεται δείπνο στο ξενοδοχείο και χαλάρωση.

 

5η ημέρα: Τζόρτζταουν - Καταρράκτες Καγιετέρ - Ζούγκλα Γουιάνας/Δάσος Ιβοκράμα

Η σημερινή μέρα ξεκινά με μια πτήση προς τον καταρράκτη Καγιατέρ, ενώ στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε τη μοναδική ζούγκλα της Γουιάνας. Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στο αεροσκάφος που θα μας οδηγήσει στον φαντασμαγορικό καταρράκτη Καγιατέρ, τον καταρράκτη με τη μεγαλύτερη ενιαία πτώση στον κόσμο. Το θέαμα είναι από τα πιο μαγευτικά που έχετε δει, μια και το όλο τοπίο βρίσκεται πολύ καλά κρυμμένο σε ένα ατελείωτο χαλί απάτητης ζούγκλας. Ο καταρράκτης αυτός δημιουργείται στον παραπόταμο του Εσεκίμπο, τον Ποτάρο. Από την πτώση του νερού στο σημείο του καταρράκτη δημιουργούνται αμέτρητα ουράνια τόξα που γεμίζουν με χρώματα το πράσινο φόντο της πυκνής ζούγκλας. Αφού προσγειωθούμε σε κάποιο από τα κοντινά τεπούι θα μεταβούμε με οχήματα 4Χ4 στο Lodge για τακτοποίηση και μεσημεριανό. Η ζούγκλα της Γουιάνας είναι ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα τροπικά δάση - ίσως το πιο παρθένο και ανέγγιχτο του πλανήτη μας. Τίποτα εδώ δεν είναι φτιαχτό! Η φύση είναι ανέγγιχτη. Το δάσος αυτό διατηρεί το δικό του οικοσύστημα και τρόπο ζωής, ίδιο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μετά το μεσημεριανό και με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών θα εξερευνήσουμε την περιοχή γύρω από το Lodge και θα δούμε από κοντά μερικά από τα υπέροχα πλάσματα που κατοικούν εκεί.  Στο δάσος Ιβοκράμα ζουν πολλά και διαφορετικά είδη πουλιών, όπως το Capunchinbird, το Black Nunbird, το Strong-billed Woodcreeper κ.ά., και η ευρύτερη περιοχή τελεί υπό την κρατική προστασία καθώς τα είδη που ενδημούν εκεί είναι ιδιαιτέρως σπάνια. Το βράδυ και αφού έχουμε απολαύσει ένα υπέροχο δείπνο στο Lodge επιβιβαζόμαστε σε πλοιάρια για μια μαγική νυχτερινή ξενάγηση στον ποταμό Εσεκίμπο. Εκεί, κάτω από το αχνό φως του φεγγαριού, θα δούμε τα μάτια του Black Caiman να γυαλίζουν στο σκοτάδι καθώς θα μας παρακολουθεί από τις όχθες του ποταμού. Ο Black Caiman είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη αλιγάτορα και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα έξι μέτρα. Το βράδυ στη ζούγκλα είναι μαγευτικό. Θα ακούσουμε νυχτοπούλια, όπως την Spectacles Owl (κουκουβάγια), το Long Τailed Potoo (ένα νυχτόβιο πτηνό με μακριά εντυπωσιακή ουρά), το White-winged Potoo, το Rufous Potoo και πολλά άλλα ιδιαίτερα είδη. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζούγκλα Γουιάνας/Δάσος Ιβοκράμα (Βαρκάδα - Turtle Mountain - Καταρράκτες Κουρουπουκάρι)

Ημέρα αφιερωμένη στην επαφή μας με τη φύση. Ξεκινάμε με πλούσιο πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το Turtle mountain, το "Βουνό της Χελώνας", από όπου μετά την ανάβασή μας στην κορυφή του (360 μέτρα, περίπου 1,5 ώρα), θα αποζημιωθούμε με μια πραγματικά συναρπαστική θέα. Πριν την ανάβαση θα απολαύσουμε μια μικρή βαρκάδα στη βάση του βουνού, ενώ κατά τη διαδρομή μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς θα μας δοθούν ευκαιρίες να δούμε σπάνια πολύχρωμα πτηνά, αλλά και σπάνια ζώα όπως: αρμαδίλους, πόσουμ, καπιμπάρα, αλιγάτορες, καϋμάν καθώς και αραπαΐμα, που είναι το μεγαλύτερο ψάρι γλυκών υδάτων της φύσης και το μοναδικό του είδους του. Αφού φθάσουμε στην κορυφή, το βλέμμα μας θα χαθεί στις τεράστιες καταπράσινες εκτάσεις της ζούγκλας που σαν πράσινο, απάτητο χαλί απλώνεται μπροστά μας. Επιστρέφουμε στο lodge για λίγη ξεκούραση και το απόγευμα θα εκδράμουμε και πάλι στη ζούγκλα για νέες εξερευνήσεις. Επισκεπτόμαστε τους καταρράκτες Κουρουπουκάρι για να δούμε τα Ινδιάνικα πετρογλυφικά που εκτιμάται ότι δημιουργήθηκαν από ιθαγενείς πριν από 6000 χρόνια! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια κοινότητα Ινδιάνων για να δούμε από κοντά τις εκπληκτικές ικανότητες που έχουν αναπτύξει τα μέλη αυτών των κοινοτήτων με την πάροδο του χρόνου, προκειμένου να επιβιώνουν αποκλειστικά με αυτά που τους προσφέρει η αφιλόξενη ζούγκλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ένα υπέροχο δείπνο με θέα τις όχθες του ποταμού Εσεκίμπο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ζούγκλα Γουιάνας/Δάσος Ιβοκράμα

Ξυπνάμε νωρίς το πρωί για άλλη μια βόλτα με πλοιάρια στον ποταμό Εσεκίμπο και επίσκεψη στο νησάκι Indian House. Κατά την διαδρομή θα απολαύσετε σπάνια είδη πουλιών και ζώων που συνωστίζονται στις όχθες του ποταμού για το «πρωινό» τους.  Το πρώτο φως του ήλιου  ενεργοποιεί το περίφημο τραγούδι των πτηνών της ζούγκλας! Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε 5 από τα είδη του πτηνού Τινάμου αλλά και πολλά άλλα εξωτικά πουλιά. Επιστροφή στο lodge για πρωινό και αναχώρηση για την καρδιά του Δάσους Ιβοκράμα, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορέσουμε να δούμε τα ταχύτατα τζάγκουαρ, που παρότι είδος υπό εξαφάνιση, εδώ έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται σε αρκετά μεγάλους πληθυσμούς, αφού βρίσκονται προστατευμένα και ανενόχλητα από την ανθρώπινη παρέμβαση. Φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και πολλά άλλα σπάνια ζώα. Έτσι, θα φθάσουμε στην περιοχή με τις γέφυρες μεταξύ των πανύψηλων δέντρων του δάσους Ιβοκράμα, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε ύψος περίπου 30 m και εκτίνονται σε μήκος 154 m. Προστατευμένοι λοιπόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ζώα (σπάνια πτηνά, όπως τουκάν, κάικα παπαγάλοι κ.ά.) στο φυσικό τους περιβάλλον και να βιώσετε και εσείς την εμπειρία της μετάβασης από το ένα δέντρο στο άλλο! Επιστροφή στο Lodge για δείπνο και. διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ζούγκλα Γουιάνας/Δάσος Ιβοκράμα - Πτήση για Μπαρτίκα (Ξενάγηση) - Νησί Σλοθ - Νησί Φορτ - Τζόρτζταουν

Ξεκινάμε με ένα καλό πρωινό στο Lodge και αμέσως επιβιβαζόμαστε στο αεροπλάνο που θα μας μεταφέρει στην πόλη Μπάρτικα. Ακολουθεί μικρή ξενάγηση στην πόλη και από εκεί βαρκάδα στον ποταμό Εσεκίμπο μέχρι το νησάκι Sloth. Τα νησί Sloth είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος 15 τετραγωνικών χλμ που έχει διατηρήσει ανέπαφη την βιοποικιλότητα του. Περισσότερα από 188 διαφορετικά είδη σπάνιων πτηνών φιλοξενούνται στο νησί καθώς και άλλα υπέροχα ζώα όπως μαϊμούδες και φυσικά τα αξιολάτρευτα sloth. Από εκεί συνεχίζουμε για το νησί Fort Kykoveral που φιλοξένησε κάποτε την πρώτη Ολλανδική Αποικία στην περιοχή. Υπέροχη ευκαιρία για μαγικές φωτογραφίες στα συντρίμμια του οικισμού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το πλοιάριο μας στο νησί Fort όπου διασώζονται δύο από τα κτίσματα των πρώτων Ολλανδών εποίκων. Την εποχή εκείνη το νησί Fort ήταν το κέντρο της Ολλανδικής διοίκησης στην περιοχή και φιλοξενούσε πολυπληθή κοινότητα εποίκων καθώς και οχυρό του Ολλανδικού Στρατού. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε λεωφορείο για την επιστροφή μας στην Τζορτζτάουν. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα διασχίζουμε την γέφυρα Demerara, την μεγαλύτερη σε μήκος χαλυβδινη πλωτή γέφυρα στον κόσμο. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Τζορτζτάουν.

 

9η ημέρα: Τζόρτζταουν - Πτήση για Παραμαρίμπο

Η Γουιάνα, πρώην Βρετανική Γουιάνα, απέκτησε την ανεξαρτησία της μόλις το 1966. Η πρωτεύουσα της, Τζορτζτάουν,  είναι μια πανέμορφη πόλη με θαυμάσια αποικιακή αρχιτεκτονική. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας εκεί θα δούμε μεταξύ άλλων την αγορά Σταμπρόεκ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και τους Βοτανικούς Κήπους. Περιηγηθείτε στις τεράστιες, δεντροφυτεμένες λεωφόρους και εξερευνήστε κάθε γωνιά της  γιατί είναι μια πόλη που σίγουρα θα σας συναρπάσει. Το απόγευμα αναχωρούμε αεροπορικώς για Παραμαρίμπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χαλάρωση.

 

10η ημέρα: Παραμαρίμπο - Επίσκεψη/διαμονή σε πρώην φυτεία καφέ και κακάου

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει μια ιδιαίτερη εμπειρία καθώς προβλέπει διανυκτέρευση σε ένα μπουτίκ ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μια πρώην φυτεία κακάο και καφέ. Η διαμονή μας θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πλήρως ανακαινισμένα κτήρια της πρώην φυτείας, ενώ υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται μέσα στο χώρο της φυτείας όπως πεζοπορία, ιππασία κτλ. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Πέπερποτ - Κούρου (Γαλλική Γουιάνα)

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για την συνοριακή μεθόριο με την Γαλλική Γουιάνα. Από εκεί αλλάζουμε λεωφορείο και συνεχίζουμε οδικώς –με ενδιάμεση στάση- για την παραθαλάσσια πόλη Κούρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χαλάρωση.

 

12η ημέρα: Κούρου - Εκδρομή στο Νησί του Διαβόλου

Σήμερα το πρωί  θα αναχωρήσουμε για μία ιδιαίτερη περιοχή. Μια ζώνη παράκτιων ελών και μια ενδοχώρα ισημερινής ζούγκλας συνιστούν έναν τόπο που επί χρόνια ήταν πασίγνωστος ως το "Νησί του Διαβόλου". Μεταξύ 1852 και 1939 η χώρα υπήρξε τόπος εκτόπισης ποινικών καταδίκων από τη Γαλλία. Η νησίδα αυτή είχε μετατραπεί σε φυλακή "υψίστης ασφαλείας" για εγκληματίες και πολιτικούς κρατουμένους και αναδείχθηκε ο προσφιλέστερος τόπος της Γαλλικής Δημοκρατίας για τον εκτοπισμό προδοτών, αλλά και διαφόρων πολιτικών της αντιπάλων, παράλληλα δε και μια από τις πιο κακόφημες φυλακές του κόσμου. Ως φυλακές ξεκίνησαν να λειτουργούν επί του αυτοκράτορα της Γαλλίας Ναπολέοντα Γ΄ το 1852. Για κάποιο διάστημα η φυλακή αυτή χρησιμοποιήθηκε και ως λεπροκομείο. Το συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα αποτελείται από τρία νησιά (Royale, St Joseph και Ile du Diable) και έγινε ιδιαίτερα γνωστό από την υπόθεση Dreyfus, ενός καπετάνιου του Γαλλικού Ναυτικού στα τέλη του 19ου αιώνα, που φυλακίστηκε στο νησί για περισσότερες από 1500 ημέρες. Εμείς απολαμβάνουμε ελεύθερο χρόνο και στιγμές χαλάρωσης στις παραλίες του νησιού ενώ το μεσημέρι μας περιμένει ένα εκπληκτικό γεύμα σε εστιατόριο με πανοραμική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη Κούρου για δείπνο και χαλάρωση. Διανυκτέρευση.

 

 

13η ημέρα: Κούρου - Διαστημικό Κέντρο - Καγιέν

Πρωινό ξύπνημα και άμεση αναχώρηση για γαλλικό Κοσμοδρόμιο που εδρεύει στη Γαλλική Γουιάνα. Η Γαλλική Γουιάνα έχει στρατηγική σημασία για τη Γαλλία λόγω του πεδίου εκτόξευσης πυραύλων. Με ειδικά οχήματα θα περιηγηθούμε στους χώρους του Κοσμοδρομίου, θα δούμε τις βάσεις εκτόξευσης και τις εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου. Η θέση του ευνοεί τις διαστημικές αποστολές λόγω της εγγύτητάς της στον Ισημερινό, αλλά και με δεδομένο ότι η επιθυμητή πορεία που ακολουθούν οι διαστημικές αποστολές λίγα χιλιόμετρα μετά την εκτόξευσή τους, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανατολική. Σημαντικό πλεονέκτημα θεωρείται και το γεγονός ότι στα ανατολικά του διαστημικού κέντρου υπάρχει θάλασσα. Η τοποθεσία για το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλίας επιλέχθηκε από τη Γαλλική κυβέρνηση το 1964 ανάμεσα σε 14 άλλες επιλογές. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα σε τοπικό εστιατόριο θα αναχωρήσουμε για το Καγιέν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Καγιέν (Εκδρομή στο χωριό Κακάο) - Πτήση επιστροφής

Για την σημερινή ημέρα προτείνουμε επίσκεψη στην κοινότητα Κακάο, νότια του Καγιέν. Μπορείτε να μεταβείτε στην πόλη με λεωφορείο και αξίζει να επισκεφθείτε την τοπική αγορά που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή και αποτελεί ένα φεστιβάλ χρωμάτων και αρωμάτων. Στο Κακάο υπάρχει μεγάλος πληθυσμός κατοίκων του Λάος, που μετανάστευσαν εκεί κυρίως το1977 και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην περιοχή. Τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης τους ήταν ανεπιθύμητοι αλλά σταδιακά εξαιτίας της επιμονής τους στις καλλιέργειες έγιναν αποδεκτοί και σημαντικοί πυλώνες της τοπικής οικονομίας. Σήμερα η κάτοικοι θα σας υποδεχθούν με χαμόγελο στο όμορφο χωριό τους με τα λιβάδια από «πορσελάνινα τριαντάφυλλα» και «πουλιά του παραδείσου». Μετά από ένα υπέροχο γεύμα στο Κακάο επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και από εκεί στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα, μέσω Παρισιού.

 

15η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

05.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 713

05.08.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΑΡΑΜΑΡΙΜΠΟ

11:20

15:20

AF 853

18.08.2019

ΚΑΓΙΕΝ – ΠΑΡΙΣΙ

17:25

06:50 +1

AF 1832

19.08.2019

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:30

16:40

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Εσωτερικές μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν και βάρκες.
  • Ξενοδοχεία 4* στις πόλεις και lodge κατά τη διαμονή σας στη ζούγκλα της Βρετανικής Γουιάνας (Στο Iwokrama το κατάλυμά μας διαθέτει timber cabins, και όχι δωμάτια ξενοδοχείου. Η ενέργεια που λαμβάνει είναι μόνο ηλιακή· δεν υπάρχει θερμαινόμενο νερό).
  • Δύο ημέρες με πλήρη διατροφή στη Γαλλική Γουιάνα (πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό) και μία ημέρα με ημιδιατροφή (πρωινό - βραδινό), ημιδιατροφή στο Σουρινάμ και στη Γουιάνα τρεις ημέρες με πλήρη διατροφή και μία ημέρα με ημιδιατροφή.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός και τοπικοί ξεναγοί.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 990

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό έχει όλα τα συστατικά για να αποτελέσει το καλύτερο ταξίδι της ζωής σας.

  • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις για Παραμαρίμπο (Σουρινάμ) και επιστροφή από Καγιέν (Γαλλική Γουιάνα).
  • Εκτενής επίσκεψη της απάτητης ζούγκλας της Γουιάνας με τρεις διανυκτερεύσεις εκεί.
  • Ειδική πτήση με μικρό αεροσκάφος πάνω από τη ζούγκλα της Γουιάνας.
  • Προσγείωση σε κάποιο από τα κοντινά τεπούι και εξερεύνηση αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος.
  • Συμμετοχή σε νυχτερινό σαφάρι για να αναζητήσουμε νυκτόβια ζώα στον ποταμό Εσεκίμπο.
  • Επίσκεψη στο Διαστημικό Κέντρο στη Γαλλική Γουιάνα, όπου θα δούμε τις βάσεις εκτόξευσης του διαστημοδρόμιου.
  • Αναζήτηση του πιο σπάνιου είδους πτηνού της Γουιάνας, του cock of the rock, με το έντονο πορτοκαλί χρώμα και το παράξενο λοφίο, ενός περίεργου «ροκ» πτηνού την κόμμωση του οποίου θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί πανκ!
  • Διαμονή σε πρώην φυτεία καφέ και εκδρομή στο Νησί του Διαβόλου στη Γαλλική Γουιάνα είναι μερικές από τις «απλές» δραστηριότητες που θα έχουμε εδώ.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις για Παραμαρίμπο (Σουρινάμ) και επιστροφή από Καγιέν (Γαλλική Γουιάνα).
  • Εκτενής επίσκεψη της απάτητης ζούγκλας της Γουιάνας με τρεις διανυκτερεύσεις εκεί.
  • Ειδική πτήση με μικρό αεροσκάφος πάνω από τη ζούγκλα της Γουιάνας.
  • Προσγείωση σε κάποιο από τα κοντινά τεπούι και εξερεύνηση αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος.

 

Χάρτης Ταξιδιού Οι Tρεις Γουιάνες | 05.08.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info