Μεξικό Αποικιακό, Dia de los Muertos | 25 και 26.10.2019

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1560€

Travel Identity

Dia de los muertos

Ένα σπάνιο ταξίδι στο λιγότερο γνωστό Μεξικό, αποκλειστικό στη σύλληψή του, με σχεδιασμό από το Versus, που συνδυάζει αποικιακές και αρχαίες πόλεις,

διασκέδαση και τοπικά έθιμα, ιστορία και φύση.

Το Μεξικό μάς είναι γνωστό για τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους, την υπέροχη φύση και τη μοναδική αρχιτεκτονική. Όμως η ουσία είναι στον άνθρωπο: Η μίξη των ιθαγενών με τους Ισπανούς οδήγησε σε μια κοινωνία που σφύζει σήμερα από διαφορετικές επιρροές και αντιθέσεις.

Σε αυτό το ταξίδι προσδοκούμε να γνωρίσουμε τον χαρακτήρα της χώρας και των ανθρώπων της. Να πλησιάσουμε την καθημερινότητα και τις ζωές τους. Να περιπλανηθούμε σε σοκάκια που η ζωή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο. Για να κατανοήσουμε τη μυστική συνταγή, πρέπει να πλησιάσουμε «το αίνιγμα» με θρησκευτική κατάνυξη.Η Μέρα της Γιορτής των Νεκρών περικλείει όλη την πνευματικότητα ενός λαού που λατρεύει τους νεκρούς του με τρόπο που δείχνει πόσο αγαπάει τη ζωή! Οι προϊσπανικές τελετουργίες εναλλάσσονται με τις φαινομενικά γνωστές συνήθειες των Καθολικών και το θέαμα συναρπάζει. Μια αναζήτηση με πρωτόγνωρη αυθεντικότητα θα μας φέρει κοντά σε πομπές με ατελείωτα προσωπεία, σε μουσικές των Μαριάτσι και σε αρώματα τεκίλας.Εξερευνητικό ταξίδι με την πληρέστερη δυνατή κάλυψη του Κεντρικού Μεξικού, από το Μέξικο Σίτι μέχρι τη Γουαδαλαχάρα, και με ποιοτικές προδιαγραφές. Τα έθιμα που περιγράφονται τα παρακολουθούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή στον τόπο που κορυφώνονται.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Μεξικό μάς είναι γνωστό για τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους, την υπέροχη φύση και τη μοναδική αρχιτεκτονική. Όμως η ουσία είναι στον άνθρωπο: Η μίξη των ιθαγενών με τους Ισπανούς οδήγησε σε μια κοινωνία που σφύζει σήμερα από διαφορετικές επιρροές και αντιθέσεις.

Σε αυτό το ταξίδι προσδοκούμε να γνωρίσουμε τον χαρακτήρα της χώρας και των ανθρώπων της. Να πλησιάσουμε την καθημερινότητα και τις ζωές τους. Να περιπλανηθούμε σε σοκάκια που η ζωή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο. Για να κατανοήσουμε τη μυστική συνταγή, πρέπει να πλησιάσουμε «το αίνιγμα» με θρησκευτική κατάνυξη.

Η Μέρα της Γιορτής των Νεκρών περικλείει όλη την πνευματικότητα ενός λαού που λατρεύει τους νεκρούς του με τρόπο που δείχνει πόσο αγαπάει τη ζωή! Οι προϊσπανικές τελετουργίες εναλλάσσονται με τις φαινομενικά γνωστές συνήθειες των Καθολικών και το θέαμα συναρπάζει. Μια αναζήτηση με πρωτόγνωρη αυθεντικότητα θα μας φέρει κοντά σε πομπές με ατελείωτα προσωπεία, σε μουσικές των Μαριάτσι και σε αρώματα τεκίλας.

Εξερευνητικό ταξίδι με την πληρέστερη δυνατή κάλυψη του Κεντρικού Μεξικού, από το Μέξικο Σίτι μέχρι τη Γουαδαλαχάρα, και με ποιοτικές προδιαγραφές. Τα έθιμα που περιγράφονται τα παρακολουθούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή στον τόπο που κορυφώνονται.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

 • Ο αυθεντικός εορτασμός της «Ημέρας των Νεκρών» (Día de los muertos).
 • Πόλεις-μνημεία της UNESCO, όπως η Γουαδαλαχάρα και το Κερέταρο.
 • Οι πυραμίδες στην Τεοτιχουακάν.
 • Επισκέψεις στο αποστακτήριο της τεκίλας Cuervo, στο σπίτι-μουσείο της Φρίντα Kάλο, στο Ανθρωπολογικό Μουσείο στο Μέξικο Σίτι.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης)
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις, είσοδοι όπως αναφέρονται.
 • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή!

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Μέξικο Σίτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα μας υποδεχθούν με ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μέξικο Σίτι – Τεοτιχουακάν – Κερέταρο

Το Μέξικο Σίτι είναι μία από τις πλέον πολυπληθείς πόλεις του κόσμου. Υπήρξε πριν από τον ερχομό των Ισπανών κατακτητών η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό, σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η ημέρα μας ξεκινά από την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το πιο σημαντικό προσκύνημα στο Μεξικό – κάποιοι θα έλεγαν και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών Τεοτιχουακάν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Θα συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο Τούλα (Tula), έναν από τους πιο σπουδαίους και πολυσυζητημένους πολιτισμούς της προϊσπανικής περιόδου. Μετά το πέρας της ξενάγησης, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Κερέταρο. Εκεί θα χαρούμε έναν σύντομο βραδινό περίπατο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κερέταρο – Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

Το Κερέταρο θεωρείται μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», σύμφωνα με το National Geographic. Ιδρύθηκε τον 16ο αι., από μοναστικά τάγματα καθολικών που συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μια πόλη-θρησκευτικό κομψοτέχνημα, αλλά και «άβατο» για τους ιθαγενείς της εποχής.

Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε την Κάσα ντε λα Κορεχιδόρα (Casa de la Corregidora), την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το Τεάτρο ντε λα Ρεπούμπλικα (Teatro de la República) και το υπέροχο υδραγωγείο του 18ου αι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική κωμόπολη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, όπου και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Μια πόλη-κόσμημα, με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Μάλιστα θα μας δοθεί η ευκαιρία το απόγευμα να χαρούμε μια περιπατητική ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη, επισκεπτόμενοι και τον καταπληκτικό ναό του Μιχαήλ Αρχάγγελου. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε - Ατοτονίλκο - Γουαναχουάτο

Πρωινή αναχώρηση για την κωμόπολη Ατοτονίλκο με το ομώνυμο θρησκευτικό συγκρότημα του 18ου αι., το οποίο και θα επισκεφθούμε. Ο πλούσιος επιτοίχιος εσωτερικός διάκοσμος σε στυλ μεξικανικού μπαρόκ έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως «η Καπέλα Σιστίνα» του Μεξικού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γουαναχουάτο μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή στη φύση της Σιέρα Μάδρε.Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες (που τον Οκτώβριο αποτελούν σκηνικό για πολλά δρώμενα και παραστάσεις του φεστιβάλ Σερβαντίνο), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το θέατρο Χουάρεζ, το φρούριο Αλόντιγα ντε Γραναδίτας και το περίφημο «Σοκάκι του Φιλιού» (Callejón del Beso). Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει και round trip με το τοπικό τελεφερίκ, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να ακολουθήσετε τον αρχηγό μας σε μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.


 

5η ημέρα: Γουαναχουάτο- Τεκίλα - Γουαδαλαχάρα

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πόλη Τεκίλα και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Ακολουθεί επίσκεψη στο αποστακτήριο της παγκοσμίου φήμης τεκίλας Cuervo πριν αναχωρήσουμε για την πόλη Γουαδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο (Jalisco), όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

 

6η ημέρα: Γουαδαλαχάρα - Τλακεπάκε - Γουαδαλαχάρα

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού η Γουαδαλαχάρα. Εδώ γεννήθηκαν οι μουσικές των Μαριάτσι, η τεκίλα, τα καπέλα σομπρέρος και «το καυστικό χιούμορ που συνοδεύει τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές…», όπως λένε χαρακτηριστικά. Στην ξενάγησή μας στην πόλη, μεταξύ άλλων, θα δούμε και το Οσπίθιο Καβάνιας (Hospicio Cabañas), ένα κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε το 1791 ως νοσοκομείο και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO.

Θα συνεχίσουμε για το προάστιο Τλακεπάκε, γνωστό για την ξυλογλυπτική, την αργυροχοΐα, την παραγωγή κεραμικών και δερμάτινων ειδών από τα μέσα του 19ου αι. Στην πλατεία Ελ Παριάν, στέκι των Μαριάτσι, οι μουσικές καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Εκεί θα αφεθούμε για λίγο στους ρυθμούς της μεξικανικής μουσικής και θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης με τα αμέτρητα εργαστήρια και τις μικρές πλατείες με τα περίτεχνα σιντριβάνια. Το βράδυ θα απολαύσουμε μια παράσταση Μαριάτσι στο Mariachi Restaurant. Διανυκτέρευση στη Γουαδαλαχάρα.

 

7η ημέρα: Γουαδαλαχάρα – Τζιντζουντζάν - Πατσκουάρο – Μορέλια

Ημέρα μυστικιστική και έντονα φορτισμένη η σημερινή! Ταξιδέψαμε μέχρι εδώ για να ζήσουμε από κοντά τον τρόπο που οι Μεξικανοί λατρεύουν τους νεκρούς τους και συγχρόνως... πανηγυρίζουν τη ζωή με έναν τρόπο πρωτότυπο που καθηλώνει τον επισκέπτη! Πρωινή αναχώρηση για τη μικρή πόλη Τζιντζουντζάν με δύο σημαντικά αξιοθέατα: τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και το παλιό μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου. Θα συνεχίσουμε για την καρδιά της ορεινής Μιχοακάν, με προορισμό την πόλη Πατσκουάρο, με τον υπέροχο αυθεντικό χαρακτήρα. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα μικρά χωριά γύρω από τη λίμνη Πατσκουάρο που θα μας παρασύρουν σε μια ονειρική πραγματικότητα: στολίδια γιορτής και θανάτου κατακλύζουν τις τοπικές αγορές, χοροί και τραγούδια γεμίζουν τις πλατείες, ενώ στα νεκροταφεία -ένα από τα οποία θα επισκεφθούμε και εμείς- συνωστίζεται πλήθος κόσμου. Με βάρκα θα περάσουμε στο νησάκι Χανίτζιο. Τα όσα θα ζήσουμε εκεί γιορτάζοντας την «Ημέρα των Νεκρών» θα μας μείνουν αξέχαστα. Η ημέρα μας θα κλείσει στην πόλη Μορέλια, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.         

8η ημέρα: Μορέλια

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, κτίσμα του 1770, που πρωτοχτίστηκε ως κατηχητήριο ενώ υπήρξε και στρατηγείο κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, καθώς και την πλατεία των Όπλων, το Μεγάρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Τέλος θα επισκεφθούμε και μία από τις τοπικές αγορές. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Μορέλια - Μέξικο Σίτι (Οικία Φρίντα Κάλο, Ανθρωπολογικό Μουσείο)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μέξικο Σίτι, την πρωτεύουσα της χώρας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Στον Ριβέρα είναι αφιερωμένο το Μουσείο Ντιέγο Ριβέρα ή, όπως το ξέρουν οι Μεξικανοί, Αναουακάλι.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο. Με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που ήκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκων, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα από κάθε περιγραφή.

Διανυκτέρευση στο Μέξικο Σίτι.

 

10η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Ξενάγηση πόλης, Χοτσιμίλκο) – Πτήση για Αθήνα

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η περιήγησή μας στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια! Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

25.10.2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 676

25.10.2019

ΡΩΜΗ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

10:40

17:00

ΑΖ 677

03.11.2019

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΡΩΜΗ

23:45

18:25 +1

ΑΖ 722

04.11.2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45 +1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

26.10.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 685

26.10.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

14:30

18:55

KL 686

04.11.2019

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

21:55

15:10

KL 1581

05.11.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης) και τα καλύτερα διαθέσιμα στις επαρχιακές πόλεις
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός  ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 800 €

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 • Ο αυθεντικός εορτασμός της «Ημέρας των Νεκρών» (Día de los muertos).
 • Πόλεις-μνημεία της UNESCO, όπως η Γουαδαλαχάρα και το Κερέταρο.
 • Οι πυραμίδες στην Τεοτιχουακάν.
 • Επισκέψεις στο αποστακτήριο της τεκίλας Cuervo, στο σπίτι-μουσείο της Φρίντα Kάλο, στο Ανθρωπολογικό Μουσείο στο Μέξικο Σίτι.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης)
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις, είσοδοι όπως αναφέρονται.
 • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή!

 

Εμπειρία

Εμπειρία

Να παρακολουθείς τον απλό κόσμο να διακωμωδεί τον θάνατο με πολλά χρώματα και ήχους. Να ξορκίζει το σκοτάδι με τη γιορτή!

Σύμφωνα με την πίστη των αρχαίων μεξικανικών πολιτισμών, όταν κάποιος πεθάνει, το πνεύμα του συνεχίζει να ζει στο Miktlan – μέρος κατοικίας των ψυχών που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια. Γενναιόδωροι θεοί δημιούργησαν αυτή την ιδανική κατοικία, που δεν έχει τίποτα το τρομακτικό, αλλά αντιθέτως είναι γαλήνια. Εκεί οι ψυχές αναπαύονται ευχάριστα μέχρι την ημέρα που θα επιστρέψουν στις παλιές τους κατοικίες. Κατά την επίσκεψή τους, αν και δεν γίνονται ορατοί, οι συγγενείς τους μπορούν να τους αισθανθούν. Υπάρχουν λοιπόν δύο σημαντικές ημερομηνίες, κατά τις οποίες, σύμφωνα με το ημερολόγιο, οι νεκροί επιστρέφουν και αποτελούν μια χαρούμενη γιορτή. Κλάματα ή πόνος δεν έχουν θέση αυτές τις άγιες μέρες.

Η υπέροχη φιλοξενία των Μεξικανών, που εκφράζεται με την παραμικρή αφορμή, είναι αδιαπραγμάτευτη. Πόσω μάλλον, δε, όταν οι επισκέπτες είναι οι νεκροί συγγενείς τους. Πρέπει να τους υποδεχθούν και να τους ευχαριστήσουν με ό,τι τους αρέσει, όπως για παράδειγμα το φαγητό. Κάθε περιοχή και κάθε χωριό έχει διαφορετικά έθιμα και ιδέες σχετικά με αυτήν τη γιορτή. Αλλά για όλους τους Μεξικανούς υπάρχει ο ίδιος σκοπός: να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν τους νεκρούς τους καλεσμένους και για δύο ημέρες να συζήσουν με αυτούς.

Η 1η Νοεμβρίου ή η Ημέρα των Αγίων Πάντων είναι αφιερωμένη στα νεκρά παιδιά. Τους ετοιμάζουν προσφορές με λουλούδια και άσπρα κεριά. Το λευκό συμβολίζει την αγνότητα των αθώων ψυχών τους. Οι προσφορές στολίζονται με πολύχρωμα παιχνίδια, έτσι ώστε όταν φτάσουν οι ψυχές τους, να μπορούν να παίξουν όπως έκαναν και όταν ήταν στη ζωή.

Στη λίμνη Πατσκουάρο και στα γύρω χωριά οι τελετές και οι παραδόσεις είναι βαθιά συναισθηματικές και διαρκούν όλο το 24ωρο. Ταξιδιώτες από όλη τη χώρα φθάνουν μέχρι εδώ για να χαιρετήσουν τους νεκρούς τους ακόμη μία φορά. Η 2α Νοεμβρίου είναι η Ημέρα των Ψυχών ή η Γιορτή των Νεκρών. Πρόκειται για έναν μεγάλο εορτασμό και δημόσια αργία για όλη τη χώρα. Αφιερωμένη στους νεκρούς πρόγονους, φίλους και συγγενείς, γιορτάζεται με κατάνυξη και συγχρόνως έχει έναν χαρακτήρα ευδαιμονίας.

Η Μορέλια γιορτάζει με τα δικά της έθιμα και τις θρησκευτικές τελετές που καθώς κορυφώνονται μετά το μεσημέρι δημιουργούν την αίσθηση ενός σουρεαλιστικού σκηνικού, αποκομμένου και από την πιο ευφάνταστη πραγματικότητα. Τα παραδοσιακά γλυκά Dulces Morelianos στολίζουν σπίτια, τάφους, αγορές... Σκελετοί από διάφορα υλικά και διακοσμημένοι χαρούμενα εμφανίζονται παντού... Οι Catrinas έχουν την τιμητική τους!

 Dreams come true: Τη γιορτή της Ημέρας των Νεκρών θα παρακολουθήσουμε την 7η και την 8η ημέρα του ταξιδιού μας.

 

Highlights

 • Ο αυθεντικός εορτασμός της «Ημέρας των Νεκρών» (Día de los muertos).
 •  Πόλεις-μνημεία της UNESCO, όπως η Γουαδαλαχάρα και το Κερέταρο.
 • Οι πυραμίδες στην Τεοτιχουακάν.
 • Επισκέψεις στο αποστακτήριο της τεκίλας Cuervo, στο σπίτι-μουσείο της Φρίντα Kάλο, στο Ανθρωπολογικό Μουσείο στο Μέξικο Σίτι.
 • -Ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις, είσοδοι όπως αναφέρονται.
 • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ο αυθεντικός εορτασμός της «Ημέρας των Νεκρών» (Día de los muertos).
 • Πόλεις-μνημεία της UNESCO, όπως η Γουαδαλαχάρα και το Κερέταρο.
 • Οι πυραμίδες στην Τεοτιχουακάν.

Χάρτης Ταξιδιού Μεξικό Αποικιακό, Dia de los Muertos | 25 και 26.10.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info