fb

Περού 5* - Αμαζόνιος - Ανδεις - Στους δρόμους των Ίνκας | Καλοκαίρι - Νοέμβριος2019

Διάρκεια: 13,14,15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε το πρόγραμμα αυτό τη "ναυαρχίδα των ταξιδιών του Versus Travel". Ένα ταξίδι που το χαρακτηρίζει η πληρότητα, η πληθωρικότητα και οι συναρπαστικές εναλλαγές των εικόνων. Το ταξίδι στο Περού είναι η "αναγκαία" εισαγωγή στους προκολομβιανούς πολιτισμούς, στους γηγενής πληθυσμούς, αλλά και στα άλυτα μυστήρια της Νότιας Αμερικής. Με προσεκτικό σχεδιασμό, χωρίς να βάζουμε "νερό στο κρασί μας",  εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο κάθε λεπτό της ημέρας, όπως άλλωστε αξίζει σε ένα ταξίδι στα εκπληκτικά δημιουργήματα των ?νδεων, σε φυλές που αντιστάθηκαν στον κατακτητή, σε αφάνταστες πόλεις της αυτοκρατορίας των Ίνκας και στο πλουσιότερο τροπικό δάσος της γης, αυτό του Αμαζονίου. Η επιλογή των ξενοδοχείων που θα βρείτε μόνο στο Versus, είναι στοιχεία που εντάξαμε στο πρόγραμμά μας αρκετά χρόνια τώρα και δεν τα αποχωριζόμαστε, ούτε  άλλωστε και το πάθος μας για την ποιότητα και σε αυτό το πρόγραμμα.  

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα, που συνδυάζει τα πάντα: Από την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής και σημερινή πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα, στη μοναδική εμπειρία της ζούγκλας του Αμαζονίου στο Πουέρτο Μαλδονάδο, κι από εκεί στην "αρχαιολογική πρωτεύουσα της αμερικανικής ηπείρου", το Κούσκο και στις σημαντικότερες πόλεις που έχτισαν οι Ίνκας κατά μήκος της Ιερής κοιλάδας Βιλκανότα: Πίσακ, Ογιανταϊτάμπο και το μαγευτικό Μάτσου Πίτσου! Από το Πούνο και τα πλωτά νησιά της φυλής Ούρος μέσα στην καταγάλανη λίμνη Τιτικάκα, την "υψηλότερη" και μεγαλύτερη πλωτή λίμνη στον κόσμο, ερχόμαστε πίσω στη Λίμα και από εκεί στον θαυμαστό υδροβιότοπο των νησιών Μπαγιέστας, στις μυστηριώδεις γραμμές της Νάσκα.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία, Libertador 5* στο Πούνο, Estelar 5* στη Λίμα και Palacio del Inca 5* 4* sup στο Κούσκο.
  • 4 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Κούσκο - έναν τόπο-κόσμημα, από τους σημαντικότερους στην Λατινική Αμερική (3 διανυκτερεύσεις στο Κούσκο, 1 διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα).
  • Επιπλέον, αντί να διανύουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα για τη Νάσκα, προσφέρουμε πτήση πάνω από το οροπέδιο της Νάσκα με τους γεωγλυφικούς σχηματισμούς, από την Ίκα. Στην Ίκα και το Παράκας μεταφερόμαστε οδικώς.
  • Διαμονή στην Ίκα, ώστε να αποφύγουμε διαδρομές με ατελείωτα χιλιόμετρα.
  • Επίσκεψη στο πλουσιότερο τροπικό δάσος της γης, αυτό του Αμαζονίου.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά, στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή.
  • Η τιμή του ταξιδιού αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται μεράκι, εξειδίκευση, έμπειρο αρχηγό και πολύ φαντασία. Το Versus Travel διαθέτει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο προορισμό. Γι’ αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν το ταξίδι αυτό μαζί μας, λένε ότι ήταν η σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους και ότι έζησαν πολλά περισσότερα απ’ όσα τους υποσχεθήκαμε!!!
  • Οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται! Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν φοβίσει τους ταξιδιώτες με τις συνεχείς ακυρώσεις μακρινών ταξιδιών. Το Versus Travel πολύ σπάνια ακυρώνει ταξίδι και αυτό για δύο λόγους: Γιατί πραγματοποιεί αναχωρήσεις με Έλληνα αρχηγό ακόμα και με μικρή συμμετοχή και γιατί έχει πολύ προσιτή τιμή. Έτσι πραγματοποιούμε το ταξίδι αυτό όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τις πιο «δύσκολες».
  • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός, με πολύχρονη εμπειρία στο Περού
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΙΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Λίμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ (ΑΜΑΖΟΝΙΑ)

Για δύο ημέρες θα αφήσουμε πίσω μας τον πολιτισμό, θα ξεχάσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις και τις ειδήσεις και θα αναπνεύσουμε κάτι από τη ζούγκλα του Αμαζονίου, τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη μας, που δυστυχώς χάνεται προς "όφελος" του πολιτισμού μας. Το αεροπλάνο θα μας μεταφέρει στο Πουέρτο Μαλδονάδο, μια πόλη 90.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της περιοχής, χτισμένη πάνω στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταμποπάτα. Αφού επισκεφθούμε την πολύχρωμη και πολύβουη λαϊκή αγορά της πόλης (αν ο χρόνος το επιτρέπει), θα μεταφερθούμε στο λιμάνι, απ΄ όπου με μηχανοκίνητη πιρόγα θα αναχωρήσουμε για τον καταυλισμό που θα μας φιλοξενήσει. Χτισμένος στην όχθη του Μάντρε ντε Ντίος πάνω σε ξύλινους πασσάλους, θα μας γνωρίσει τη φύση και τη ζωή στη ζούγκλα. Μετά το γεύμα θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας εξόρμηση στο κοντινό νησί των μαϊμούδων. Άγριες αλλά κάπως εξοικειωμένες με τον άνθρωπο, θα μας πλησιάσουν για να φάνε τις μπανάνες που έχει μαζί ο ιχνηλάτης μας. Τα είδη που υπάρχουν στο νησί είναι ο πίθηκος-αράχνη, ο πίθηκος-σκίουρος, ο λευκός καπουτσίνος, ο καφέ καπουτσίνος κ.ά. Επιστροφή στον καταυλισμό για δείπνο. Το βράδυ κι εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, πάμε για νυχτερινό σαφάρι αλιγάτορα. Αν είμαστε τυχεροί θα τον δούμε από κοντά. Καλή τύχη και καληνύχτα!!!

 

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ (ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ)

Πρωινή έγερση, ύστερα από έναν γλυκύτατο ύπνο μέσα στη φύση και εξόρμηση στη ζούγκλα για να απολαύσουμε τα αμέτρητα είδη αιωνόβιων δένδρων, τα πολύχρωμα φυτά και λουλούδια της Αμαζονίας, καθώς και τους θάμνους με τις θαυμαστές ιατρικές τους ιδιότητες. Το μόνο που διαταράσσει την ησυχία της ζούγκλας είναι οι τσακωμοί των παπαγάλων macao, οι έρωτες των love birds και τα κρωξίματα των λογής λογής εξωτικών πουλιών. Η βόλτα μας καταλήγει στο παρατηρητήριο της ζούγκλας για να θαυμάσουμε τη φύση από ψηλά και να ξαποστάσουμε στη μικρή λίμνη, όπου θα κάνουμε βαρκάδα με χειροκίνητη πιρόγα για να 

απολαύσουμε από κοντά τα νούφαρα και τις νεροχελώνες να λιάζονται πάνω σε πεσμένους κορμούς δένδρων. Επιστρέφουμε στον καταυλισμό μας για το γεύμα μας και λίγη ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε μια φάρμα ιθαγενών και θα γνωρίσουμε τις φυτείες της περιοχής: μπανανιές, μάνγκο, ανανάδες, μανιόκες, κόκα κλπ. Επιστροφή στον καταυλισμό. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ – ΚΟΥΣΚΟ

Αποχαιρετάμε σήμερα τη ζώνη της Αμαζονίας και πετάμε για το Κούσκο, που το όνομά του σημαίνει "Ομφαλός της Γης". Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, το φωτογράφο και τον κάθε τουρίστα, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό. Ο τόπος όπου άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και τις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια τυπική Ισπανική πόλη κτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης. Πρώτη μας επίσκεψη η Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας στο Κούσκο, τόπος λατρείας του Ήλιου και των Ουράνιων σωμάτων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Οι Δομινικανοί μοναχοί έχτισαν εδώ τον Ναό και το Μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ομορφότερη πλατεία του Περού, αυτή των Όπλων, στο κέντρο της πόλης. Η μοναδική πολεοδομική ικανότητα των Ίνκας δημιούργησε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, σήμα κατατεθέν του Κούσκο. Εδώ βρίσκεται ο αριστουργηματικός Καθεδρικός Ναός, χτισμένος στη θέση που βρισκόταν το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Ίνκας. Υπέροχος ναός, με μοναδικά δείγματα πρώιμης χριστιανικής αγιογραφίας της ζωγραφικής σχολής του Κούσκο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.300 m που βρίσκεται η πόλη, θα φθάσουμε 3.560 m, για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Επόμενη στάση μας είναι στο Κένκο (λαβύρινθος), ναός της Μητέρας-Γης και του Πούμα, που είναι λαξεμένος πάνω σε έναν βράχο. Περνώντας από την Πούκα Πουκάρα, ένα από τα πολλά οχυρά του αυτοκρατορικού στρατού, χτισμένα σε τακτά διαστήματα γύρω από το Κούσκο, καταλήγουμε στο Ταμποματσάι, ένα επίσης μεγαλιθικό μνημείο με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, στο οποίο καταλήγουν οι προσκυνητές του ιερού πάρκου. Η ημέρα μας δεν τελειώνει εδώ. Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, θα ξεκινήσουμε με τα πόδια προς την πλατεία των Όπλων, για να την απολαύσουμε φωταγωγημένη και να μεταβούμε στη συνέχεια σε εστιατόριο της πόλης, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία γνωρίσουμε την μουσικοχορευτική παράδοση του Κούσκο. Υπερπλήρεις εντυπώσεων απ΄ όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ – ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (ΠΙΣΑΚ, ΟΓΙΑΝΤΑΪΤΑΜΠΟ)

Ουρουμπάμπα ή Ιερή κοιλάδα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Μία από αυτές είναι το Πίσακ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε και τώρα. Πολύχρωμη πολύβουη, πολυπληθής πολυ...πάζαρη, η αγορά του Πίσακ προσφέρεται για είδη λαϊκής περουβιανής τέχνης. Μάλλινα, ριχτάρια, καλύμματα, πήλινα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα και βέβαια κόκα, είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευθείτε μια εμπανάδα και τσίτσα μοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις των Ίνκας, η πόλη του Ογιαντάυ ή Ογιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ – ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ – ΚΟΥΣΚΟ

Η σημαντικότερη ανάμνηση του ταξιδιού μας θα είναι σε λίγες ώρες πραγματικότητα. Αφού πραγματοποιήσουμε μία διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τραίνο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό ποταμό κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγουας Καλλιέντες. Από εδώ επιβιβαστούμε σε άλλο πούλμαν, που θα μας φέρει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίκτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι  φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν τον χώρο στην άκρη της ιερής κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο Χάιραμ Μπίνγκαμ. Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού. Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας. Η επιστροφή μας στο Κούσκο με τα ίδια συγκοινωνιακά μέσα, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταλαγιάσουν στο νου και στην καρδιά μας όσα είδαμε και μάθαμε σήμερα, όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μία ερωτική στιγμή. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ – ΠΟΥΝΟ

Διαδρομή πολυποίκιλη η σημερινή, με τοπία άγριας ομορφιάς συνεχώς εναλλασσόμενα και με το εντυπωσιακό υψόμετρο των 4.335 m στη Λα Ράγια. Θα σταματήσουμε στο σπίτι ενός ιθαγενούς της κοινότητας των Κόγιας, για να δούμε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ιθαγενών του υψιπέδου του Περού, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Σιγιουστάνη, τη νεκρόπολη των Κόγιας και των Ίνκας, οι οποίοι επέλεξαν τον χώρο αυτό για να θάβουν τους υψηλούς νεκρούς τους. Θα ξεναγηθούμε στη νεκρόπολη, θα δούμε τον τρόπο ταφής των νεκρών, αλλά και τον τρόπο χτισίματος των ταφικών μνημείων. Άφιξη στο Πούνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΟ – ΝΗΣΙΑ ΟΥΡΟΣ – ΠΟΥΝΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΜΑ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 m και καταλαμβάνοντας έκταση 8.560 τ.χλμ., η Τιτικάκα είναι η «υψηλότερη» και μεγαλύτερη  πλωτή λίμνη στον κόσμο. Εκτείνεται ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία και σύμφωνα με τον μύθο, στο νησί του Ήλιου γεννήθηκε ο Ίνκα και η στο νησί της Σελήνης Κόγια. Θα επισκεφθούμε με πλοιάριο τα  νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρα και βρίσκονται στον κόλπο του Πούνο. Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, δύο από τα οποία θα επισκεφθούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς Ούρος, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν, πώς ψαρεύουν κτλ. Εκστατικοί και εντυπωσιασμένοι επιστρέφουμε στο Πούνο από όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για Λίμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ – Νησιά Μπαγέστας – Παράκας – ΙΚΑ (Διήμερη προαιρετική εκδρομή ή δύο ελεύθερες ημέρες στη Λίμα)

Σήμερα αναχωρούμε νωρίς το πρωί για μια διήμερη προαιρετική εκδρομή στα νησάκια Μπαγιέστας και στα «εξωγήινα σχήματα» της Νάσκα.

Όσοι δεν επιλέξουν την προαιρετική αυτή εκδρομή θα έχουν δύο ελεύθερες ημέρες στη Λίμα.

Οι μαγευτικές πτυχές της χώρας αρχίζουν να ξεδιπλώνονται. Σήμερα θα συναντηθούμε με την πρώτη μελλοντική μας ανάμνηση, το θαυμαστό υδροβιότοπο των νησιών Μπαγιέστας. Ακολουθώντας μια πραγματικά πρωτόγνωρη διαδρομή δίπλα στον Ειρηνικό, ανάμεσα σε καταπράσινες πεδιάδες και απόλυτα ερημικά τοπία, διασχίζοντας μεγάλες και μικρές πόλεις, φθάνουμε στο Παράκας, απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε για μια δίωρη κρουαζιέρα με ταχύπλοο στον υδροβιότοπο Μπαγιέστας, έναν επίγειο παράδεισο για πουλιά και θαλάσσιους λέοντες. Μία σειρά από άγριες, απρόσιτες και φυσικά ακατοίκητες βραχονησίδες αποτελούν τον υδροβιότοπο αυτό, ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες θαλασσοπούλια, όπως γλάρους, πελεκάνους, κορμοράνους κλπ., εκατοντάδες θαλάσσιους λέοντες, πιγκουΐνους και αμέτρητα καβούρια, αστερίες, πεταλίδες κλπ. Το θέαμα και το άκουσμα είναι "στιγμές της ζωής μου φωτεινές …". Από τις νησίδες αυτές συλλέγεται ακόμα και σήμερα το γκουάνο, η ευεργετική αξία του οποίου ως λίπασμα ήταν από πολύ παλιά γνωστή στους Περουβιανούς. Όταν επιστρέψουμε στο Παράκας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια καταπληκτική καβουρόσουπα σε ταβέρνα του λιμανιού. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φθάνουμε στην Ίκα το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΙΚΑ (πτήση πάνω από το οροπέδιο της Νάσκα) – ΛΙΜΑ

Η πιο συγκλονιστική «μελλοντική ανάμνηση» μας περιμένει σήμερα το πρωί. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετώντας με μονοκινητήριο έχουμε την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά το οροπέδιο της Νάσκα, την Πάμπα, όπου πριν από 2.000 χρόνια δημιουργήθηκαν οι μοναδικοί αυτοί γεωγλυφικοί σχηματισμοί πάνω στο ξηρό και άγονο έδαφός της, σε μια περιοχή που καταλαμβάνει έκταση 525 km2. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη δημιουργία των σχηματισμών αυτών. Ο Έριχ φον Ντάινικεν υποστηρίζει πως είναι έργα εξωγήινων πολιτισμών, ενώ διαπρεπείς επιστήμονες, όπως η Μαρία Ράιχε και ο Τζουζέπε Ορεφίτσι θεωρούν πως είναι έργα των κατοίκων της Νάσκα, οι οποίοι είχαν αναπτύξει έναν εξαιρετικό πολιτισμό από το 200 π.X. έως το 600 μ.X. Η πτήση σε ύψος περίπου 300 m είναι μία αλησμόνητη εμπειρία κι ένα απαράμιλλο φωτογραφικό θέμα. Μην τη χάσετε! Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο κεραμικής για να γνωρίσουμε πώς ο πολιτισμός αυτός, χωρίς τροχό, με το χέρι, κατασκεύασε κεραμικά υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, που απεικονίζουν στιγμές της καθημερινής ζωής. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Λίμα όπου φθάνουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ (ξενάγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πισάρο στα μέσα του 16ου αιώνα. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ που έδωσε το όνομά του στην πόλη και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο "Πουέμπλο Λίμπρε", το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερρέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα. Μετά το πέρας της ξενάγησης, μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Στην αναχώρηση 08/08 το πρόγραμμα είναι 15ήμερο, με δύο (2) επιπλέον διανυκτερεύσεις στη Λίμα.
  • Στην αναχώρηση 24/08 το πρόγραμμα είναι 14ήμερο, με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Λίμα.

 

 

13 ημέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

01/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 743   

01/08/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΛΙΜΑ              

12:35

18:05

KL 744    

12/08/2019

ΛΙΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

19:55

15:20 +1

KL 1581   

13/08/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ           

20:55

01:10

 

15 ημέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

08/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 743   

08/08/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΛΙΜΑ              

12:35

18:05

KL 744    

21/08/2019

ΛΙΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

19:55

15:20 +1

KL 1581   

22/08/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ           

20:55

01:10

14 ημέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

24/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 743   

24/08/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΛΙΜΑ              

12:35

18:05

KL 744    

05/09/2019

ΛΙΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

19:55

15:20

KL 1581   

06/09/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ           

20:55

01:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

02/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:10

08:40

AF 480   

02/10/2019

ΠΑΡΙΣΙ – ΛΙΜΑ              

10:30

16:00

AF 483    

14/10/2019

ΛΙΜΑ – ΠΑΡΙΣΙ

18:20

13:50 +1

AF 1032   

15/10/2019

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ           

20:50

01:00 +1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

05/11/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 743   

05/11/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΛΙΜΑ              

12:35

19:05

KL 744    

17/11/2019

ΛΙΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

21:05

14:55

KL 1581   

18/11/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ           

20:55

01:05

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία 5*. Για την προαιρετική εκδρομή στη Νάσκα ξενοδοχείο 4* στην Ίκα. Lodge με βασικές ανέσεις στον Αμαζόνιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, δείπνο). Στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός. 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $ ή σε τοπικό νόμισμα.

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 900 €
  • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $

 

Προσοχή: δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια στo Περού και στην Βολιβία.  Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί δίκλινο δωμάτιο + πτυσσόμενο κρεβάτι

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
  Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

* Αναχωρήσεις από Λάρνακα

 

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία, Libertador 5* στο Πούνο, Estelar 5* στη Λίμα και Palacio del Inca 5* 4* sup στο Κούσκο.
  • 4 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Κούσκο - έναν τόπο-κόσμημα, από τους σημαντικότερους στην Λατινική Αμερική (3 διανυκτερεύσεις στο Κούσκο, 1 διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα).
  • Επιπλέον, αντί να διανύουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα για τη Νάσκα, προσφέρουμε πτήση πάνω από το οροπέδιο της Νάσκα με τους γεωγλυφικούς σχηματισμούς, από την Ίκα. Στην Ίκα και το Παράκας μεταφερόμαστε οδικώς.
  • Διαμονή στην Ίκα, ώστε να αποφύγουμε διαδρομές με ατελείωτα χιλιόμετρα.
  • Επίσκεψη στο πλουσιότερο τροπικό δάσος της γης, αυτό του Αμαζονίου.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά, στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή.
  • Η τιμή του ταξιδιού αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται μεράκι, εξειδίκευση, έμπειρο αρχηγό και πολύ φαντασία. Το Versus Travel διαθέτει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο προορισμό. Γι’ αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν το ταξίδι αυτό μαζί μας, λένε ότι ήταν η σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους και ότι έζησαν πολλά περισσότερα απ’ όσα τους υποσχεθήκαμε!!!
  • Οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται! Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν φοβίσει τους ταξιδιώτες με τις συνεχείς ακυρώσεις μακρινών ταξιδιών. Το Versus Travel πολύ σπάνια ακυρώνει ταξίδι και αυτό για δύο λόγους: Γιατί πραγματοποιεί αναχωρήσεις με Έλληνα αρχηγό ακόμα και με μικρή συμμετοχή και γιατί έχει πολύ προσιτή τιμή. Έτσι πραγματοποιούμε το ταξίδι αυτό όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τις πιο «δύσκολες».
  • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός, με πολύχρονη εμπειρία στο Περού
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

 

Highlights

  • Επισκεφθείτε το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερρέρα, από τα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής
  • Θαυμάστε από ψηλά τους εκπληκτικούς γεωγλυφικούς σχηματισμούς της Νάσκα
  • Κάντε εξορμήσεις στη ζούγκλα του Αμαζονίου, τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη μας
  • Εξερευνήστε το μοναδικό Κούσκο, τον "Ομφαλό της Γης"
  • Περιηγηθείτε στο επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν με το τριπλό κυκλώπειο τείχος
  • Απολαύστε τη μαγεία του Μάτσου Πίτσου, της ιερής πόλης των Ίνκας
  • Ανακαλύψτε τις πόλεις Πίσακ και Ογιανταϊτάμπο στην Ιερή κοιλάδα των Ίνκας
  • Γνωρίστε τους ιθαγενείς Ούρος στα πλωτά νησιά τους, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρα στη λίμνη Τιτικάκα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Μόνο στο  Versus διαμονή στα πολυτελή ξενοδοχεία Libertador 5*.  
  • Πτήση πάνω από τους γεωγλυφικούς σχηματισμούς στην Νάσκα..
  • Ημιδιατροφή καθημερινά, στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή.

Χάρτης Ταξιδιού Περού 5* -  Αμαζόνιος - Ανδεις -  Στους δρόμους των Ίνκας | Καλοκαίρι - Νοέμβριος2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info