fb

Στις εσχατιές της Βόρειας Ρωσίας Ξύλινες εκκλησίες | 30.06.2019

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ακολουθήστε μας σε ένα πραγματικά ασυνήθιστο ταξίδι στις εσχατιές του Αρκτικού Κύκλου, σε μια σπάνια αναχώρηση που μας οδηγεί μέχρι τα όρια του Βόρειου Πόλου και τη θρυλική Θάλασσα του Μπάρεντς. Ξεκινώντας από το Μουρμάνσκ και κατεβαίνοντας μέχρι την Αγία Πετρούπολη, θα γνωρίσουμε την Καρελία, μία από τις σπάνια επισκεπτόμενες επαρχίες της Ρωσίας, με την αχανή, παρθένα φύση και την πλούσια ιστορία. Θα επισκεφθούμε απομακρυσμένες πόλεις και νησιά στη Λευκή Θάλασσα, θα ανέβουμε σε πυρηνικό παγοθραυστικό και θα αποκτήσουμε εμπειρίες που θα μας συνοδεύουν για μια ζωή.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ασυνήθιστο εξερευνητικό ταξίδι στη βόρεια Ρωσία, στη χερσόνησο της Καρελίας μέχρι τη Θάλασσα του Μπάρεντς. Με αφετηρία μας το Μουρμάνσκ  εξερευνούμε μία από τις λιγότερο επισκέψιμες επαρχίες της Ρωσίας, φτάνοντας στα νησιά Σολοβέτσκι, με τις ξύλινες εκκλησίες, ένα μοναδικό μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής, ερχόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Κίβατς και καταλήγουμε στην Αγία Πετρούπολη, για να πάρουμε μία γεύση από την αυτοκρατορική Ρωσία.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Είμαστε περήφανοι που προτείνουμε για τη Ρωσία ένα πρόγραμμα γεμάτο, χωρίς προαιρετικές εκδρομές

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Επίσκεψη στο «Λένιν», το πρώτο πυρηνικό παγοθραυστικό του κόσμου.
  • Βόλτα με ειδικό όχημα του ρωσικού στρατού στην Τεριμπέρκα.
  • Βαρκάδα στις λίμνες και στα κανάλια των Νησιών Σολοβέτσκι.
  • Εκδρομή στο Νησί Ζαγιάτσκι. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κίβατς.
  • Διαμονή και ξενάγηση στην Αγία Πετρούπολη.
  • Επίσκεψη στο διάσημο Μουσείο Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη, και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκιου.
  • Επίσκεψη στο Πέτερχοφ και στο κάστρο Πέτρου και Παύλου.
  • Την εκδρομή θα συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Το ταξίδι συνοδεύουν ελληνόφωνες διπλωματούχοι ξεναγοί και εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός - εμείς δεν χρησιμοποιούμε απλά και μόνο τοπικούς Ελληνόφωνους/Αγγλόφωνους ξεναγούς. Ο αρχηγός του Versus έχει πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στα ταξίδια της Ρωσίας, θα σας δείξει τις κρυφές γωνιές της και θα κάνει το ταξίδι σας απολαυστικό!
  • Προσφέρεται ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά- Versus Travel

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Μουρμάνσκ (Πτήση) - Τεριμπέρκα (Θάλασσα του Μπάρεντς) - Μουρμάνσκ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μουρμάνσκ, στη ρωσική χερσόνησο της Καρελίας. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Τεριμπέρκα, στις ακτές της Θάλασσας του Μπάρεντς, όπου με ειδικό όχημα του ρωσικού στρατού θα φτάσουμε μέχρι τον καταρράκτη, το τελευταίο σύνορο πριν από τον Βόρειο Πόλο. Επιστροφή στο Μουρμάνσκ, δείπνο και midnight tour στο Μουρμάνσκ. Θα δούμε τον Ναό του Σωτήρος και το Abram-Mys, μνημείο αφιερωμένο στους υπερασπιστές του Αρκτικού Κύκλου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μουρμάνσκ - Κιρόβσκ

Πρωινό και επίσκεψη στο πρώτο πυρηνικό παγοθραυστικό του κόσμου, το «Λένιν», ένα σύμβολο της σοβιετικής τεχνολογίας. Αργότερα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση το Κιρόβσκ, όπου θα περιηγηθούμε στο βουνό (Hikingroute) φτάνοντας μέχρι τον τοπικό καταρράκτη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στο Κιρόβσκ. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κιρόβσκ - Κεμ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Κεμ, σε μια διαδρομή πολύωρη μεν, αλλά απίστευτα όμορφη. Με την άφιξή μας στο Κεμ θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κεμ - Νησιά Σολοβέτσκι

Ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα Νησιά Σολοβέτσκι, με πλοιάριο από το Κεμ. Στο Μεγάλο Νησί των Σολοβέτσκι θα επισκεφθούμε το ομώνυμο μοναστήρι, χτισμένο στο υψηλότερο σημείο του νησιού, καθώς και τον μοναδικό στο είδος του φάρο-εκκλησία! Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο κατάλυμά μας στο νησί, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: Νησιά Σολοβέτσκι (Εκδρομή με πλοιάριο στο Νησί Ζαγιάτσκι)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μια πρωινή εκδρομή με πλοιάριο στις λίμνες και στα κανάλια της περιοχής. Μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούμε (ξανά με πλωτό μέσο) το ΝησίΖαγιάτσκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Νησιά Σολοβέτσκι - Κεμ

Πρωινό και επίσκεψη σε έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία των νησιών, κυρίως την περίοδο κατά την οποία σε ένα μέρος τους υπήρξαν γκουλάγκ – στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιφρονούντων δηλαδή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Κεμ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: Κεμ - Σανταρμόκ - Καταφύγιο Κίβατς - Πετροζαβόντσκ

Αφού πάρουμε πρωινό, θα αναχωρήσουμε οδικώς με τελικό προορισμό το Πετροζαβόντσκ. Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο Κανάλι Λευκής Θάλασσας-Βαλτικής, θα επισκεφθούμε το Σανταρμόκ, ενώ ακόμη μία στάση και επίσκεψη θα κάνουμε στο Εθνικό Πάρκο Κίβατς, έναν υπέροχο δρυμό που βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από το 1931. Αφού κάνουμε τη βόλτα μας, θα συνεχίσουμε για το Πετροζαβόντσκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πετροζαβόντσκ - Νησί Κίζι (Ξύλινες εκκλησίες) - Πετροζαβόντσκ - Αγία Πετρούπολη

Ξενάγηση στο Πετροζαβόντσκ. Μεταφορά στο Νησί Κίζι με ιπτάμενο δελφίνι. Εκεί θα δούμε το υπαίθριο μουσείο Ξύλινης Αρχιτεκτονικής για να θαυμάσουμε τις περίφημες ξύλινες εκκλησίες, μια χαρακτηριστική πτυχή της ρωσικής παράδοσης που δίκαια αποσπά τον θαυμασμό! Αφού απολαύσουμε την περιήγησή μας, θα επιστρέψουμε στο Πετροζαβόντσκ, από όπου θα αναχωρήσουμε με τρένο για την Αγία Πετρούπολη. Άφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (Ξενάγηση, εκδρομή στο Πέτερχοφ)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε, μεταξύ άλλων, την εκπληκτική Εκκλησία της Αναστάσεως, που μοιάζει βγαλμένη από ρωσικό παραμύθι, τον Μπρούτζινο Καβαλάρη, που απεικονίζει τον ιδρυτή της πόλης Μεγάλο Πέτρο, τη Λεωφόρο Nevsky Prospekt, το Champs Elysees της Αγίας Πετρούπολης, στην οποία βρίσκονται παλάτια, εκκλησίες, πάρκα και θέατρα σε μια ευθεία 4 χλμ., τον Καθεδρικό Ναό Καζάν, το άγαλμα του τσάρου Νικόλαου Α’ και το Δημαρχείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια εκδρομή στην πόληΠέτερχοφ (Πετροντβόρετς, από το 1944), που βρίσκεται στον Κόλπο της Φινλανδίας, σε απόσταση 17 χλμ. από την Αγία Πετρούπολη. Η πόλη αυτή φιλοξενούσε τα θερινά ανάκτορα των τσάρων και σήμερα αποτελεί την ομορφότερη πόλη των περιχώρων της Αγίας Πετρούπολης, με 7 πάρκα, 20 παλάτια κτισμένα στις αρχές του 18ου αιώνα, φαντασμαγορικούς καταρράκτες και 144 σιντριβάνια. Ο ίδιος ο Μέγας Πέτρος αποφάσισε να οικοδομήσει το ανάκτορο κατά το πρότυπο του ανακτόρου των Βερσαλλιών. Τα σιντριβάνια προσδίδουν στο ανακτορικό συγκρότημα τον μοναδικό χαρακτήρα του και αποτελούν ύψιστο επίτευγμα υδραυλικής. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (Ερμιτάζ - Ναός Αγίου Ισαάκιου)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων, όπου στεγάζεται το Μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με 2.700.000 εκθέματα και το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά το Λούβρο και την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Άρχισε να λειτουργεί το 1764 επί Μεγάλης Αικατερίνης και περιλαμβάνει έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Βαν Γκογκ, Ματίς, Γκογκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου (1818-1848), ένα νεοκλασικό δείγμα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια στον κόσμο και ένα από τα πιο εντυπωσιακά της πόλης, σχέδιο του Γάλλου αρχιτέκτονα Ογκίστ Μονφεράν, διακοσμημένο με 400 αγάλματα, 300 ανάγλυφες παραστάσεις, 152 ζωγραφικούς πίνακες και 62 μωσαϊκά. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (Φρούριο Πέτρου και Παύλου) - Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο. To check out από το ξενοδοχείο μας είναι στις 12.00, οπότε και θα αφήσουμε τα δωμάτιά μας. Θα επισκεφθούμε το Νησάκι του Νέβα, με το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός με το κοιμητήριο των τσάρων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SU 2113

 30.06.2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

00:35

04:20

SU 1320

30.06.2019

ΜΟΣΧΑ – ΜΟΥΡΜΑΝΣΚ

07:15

09:35

SU 019

10.07.2019

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΣΧΑ

15:15

16:35

SU 2113

10.07.2019

ΜΟΣΧΑ – ΑΘΗΝΑ

18:40

22:40

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 3* και 4*. Στην περιοχή της Καρελίας η τουριστική υποδομή είναι αρκετά χαμηλή.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και τοπικοί ξεναγοί και όχι μόνο τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί-συνοδοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •  Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

 Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, BIZA, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 460 €

 

Διαδικασία έκδοσης Βίζας για Ρωσία

Για την έκδοση της Βίζας για την Ρωσία ισχύουν νέοι κανόνες και διαδικασία ως εξής:

  •   Το διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
  •   Μία έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο 3 ½ Χ 4 ½ cm (μικρό κεφάλι, από τους ώμους  και  πάνω και το πρόσωπο να καταλαμβάνει το 80% . Χωρίς γυαλιά ακόμη και εάν στην φωτογραφία του διαβατηρίου φοράει γυαλιά. Όχι φωτογραφία διαβατηρίου)
  •   Η διεύθυνση κατοικίας του ενδιαφερόμενου, το τηλέφωνο και η διεύθυνση εργασίας του (αν εργάζεται) και που εργάζεται (εταιρεία ή υπηρεσία)
  •   Η βίζα εκδίδεται σε 15 εργάσιμες ημέρες. Για επείγουσα έκδοση υπάρχει επιβάρυνση 65 € και απαιτούνται 7 εργάσιμες μέρες

 



 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Είμαστε περήφανοι που προτείνουμε για τη Ρωσία ένα πρόγραμμα γεμάτο, χωρίς προαιρετικές εκδρομές

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Επίσκεψη στο «Λένιν», το πρώτο πυρηνικό παγοθραυστικό του κόσμου.
  • Βόλτα με ειδικό όχημα του ρωσικού στρατού στην Τεριμπέρκα.
  • Βαρκάδα στις λίμνες και στα κανάλια των Νησιών Σολοβέτσκι.
  • Εκδρομή στο Νησί Ζαγιάτσκι. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κίβατς.
  • Διαμονή και ξενάγηση στην Αγία Πετρούπολη.
  • Επίσκεψη στο διάσημο Μουσείο Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη, και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκιου.
  • Επίσκεψη στο Πέτερχοφ και στο κάστρο Πέτρου και Παύλου.
  • Την εκδρομή θα συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Το ταξίδι συνοδεύουν ελληνόφωνες διπλωματούχοι ξεναγοί και εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός - εμείς δεν χρησιμοποιούμε απλά και μόνο τοπικούς Ελληνόφωνους/Αγγλόφωνους ξεναγούς. Ο αρχηγός του Versus έχει πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στα ταξίδια της Ρωσίας, θα σας δείξει τις κρυφές γωνιές της και θα κάνει το ταξίδι σας απολαυστικό!
  • Προσφέρεται ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά- Versus Travel

 

Highlights

  • Το πυρηνικό παγοθραυστικό «Λένιν» στο λιμάνι του Μουρμάνσκ.
  • Τα νησιά Σολοβέτσκι στην Καρελία, με τις ξύλινες εκκλησιές, ένα υπέροχο μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής.
  • Το Εθνικό Πάρκο Κίβατς.
  • Περιηγηθείτε στην "Βενετία του Βορρά", την Αγία Πετρούπολη, το "παράθυρο στη Βαλτική" του Μεγάλου Πέτρου
  • Επισκεφθείτε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό του Αγίου Ισαακίου, από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια του κόσμου
  • Εξερευνήστε το μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στο «Λένιν», το πρώτο πυρηνικό παγοθραυστικό του κόσμου.
  • Βόλτα με ειδικό όχημα του ρωσικού στρατού στην Τεριμπέρκα.
  • Βαρκάδα στις λίμνες και στα κανάλια των Νησιών Σολοβέτσκι.

 

Χάρτης Ταξιδιού Στις εσχατιές της Βόρειας Ρωσίας Ξύλινες εκκλησίες | 30.06.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info