Σερβία – Μαυροβούνιο | Καλοκαίρι 2019

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 659€

Travel Identity

Η άγνωστη Σερβία      
και το Μαυροβούνιο

Ένα πλούσιο 8ήμερο πρόγραμμα που συνδυάζει απάτητες γωνιές της όμορφης Σερβίας με τα πιο εμβληματικά  αξιοθέατα του Μαυροβουνίου. Δύο χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά μας κι όμως ο Έλληνας ταξιδιώτης μόλις αρχίζει να ψηλαφίζει να χαρίσματά τους. Το πρόγραμμα αυτό μας συστήνει όπως πρέπει τις δύο αυτές χώρες: γνωρίζουμε φυσικά το Βελιγράδι, τη μεγάλη βαλκανική πρωτεύουσα χτισμένη στην όχθη του ποταμού Δούναβη, επισκεπτόμαστε την ιστορική επαρχία της Βοϊβοντίνα και την πόλη του Νόβι Σαντ, τη λεγόμενη και «Αθήνα της Σερβίας», ερχόμαστε για προσκύνημα στα μοναστήρια Όπλενατς και Στουντένιτσα, ανεβαίνουμε με το τραινάκι Σάργκαν 8 στην ορεινή δυτική Σερβία και το έθνικ χωριό του Εμίρ Κοστουρίτσα, ερχόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Τάρα, δοκιμάζουμε γνήσιο σέρβικο τσίπουρο. Μπαίνουμε ακόμα στο Μαυροβούνιο και επισκεπτόμαστε το μεσαιωνικό Κότορ, το θέρετρο της Μπούντβα στην Αδριατική και το Εθνικό Πάρκο Ντούρμιτορ, ενώ δεν παραλείπουμε να επισκεφθούμε και την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πλούσιο 8ήμερο πρόγραμμα σε μια χώρα με την οποία οι Έλληνες διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και παράδοσης. Σ’ αυτό το ταξίδι μας στη Σερβία θα γνωρίσουμε πολύ καλά την παραποτάμια πρωτεύουσα Βελιγράδι, θα επισκεφθούμε την βόρεια επαρχία της Βοϊβοντίνα και συγκεκριμένα το Νόβι Σαντ, το λεγόμενο και «Αθήνα της Σερβίας», ερχόμαστε για προσκύνημα στα ιστορικά μοναστήρια Όπλενατς και Στουντένιτσα, ανεβαίνουμε με το τραινάκι Σάργκαν 8 στην ορεινή δυτική Σερβία και το έθνικ χωριό του Εμίρ Κοστουρίτσα, ερχόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Τάρα, ενώ δοκιμάζουμε και γνήσιο σέρβικο τσίπουρο! Μπαίνουμε ακόμα στο Μαυροβούνιο και επισκεπτόμαστε το μεσαιωνικό Κότορ, το θέρετρο της Μπούντβα στην Αδριατική και το Εθνικό Πάρκο Ντούρμιτορ, ενώ δεν παραλείπουμε να επισκεφθούμε και την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • 2 διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι, στο κεντρικό ξενοδοχείο Mercure Belgrade Excelsior 4*, 2 διανυκτερεύσεις στο Ζλάτιμπορ στο ξενοδοχείο Μona hotel 4* και 2 διανυκτερεύσεις στη Μπούντβα, στο Μαυροβούνιο, στο Hotel Adria 4*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Με σπάνια διαμονή για το καλοκαίρι στο θέρετρο του Μαυροβουνίου Μπούντβα, και όχι απλό πέρασμα.
 • Εκδρομή στο Νόβι Σαντ, στην ιστορική επαρχία της Βοϊβοντίνα.
 • Επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι Όπλενατς, με το μαυσωλείο της βασιλικής οικογένειας των Καραγεώργηδων, στη Μονή Στουντένιτσα, το πιο σημαντικό ορθόδοξο προσκύνημα στη Σερβία, και στη Μονή Ράτσα με τις υπέροχες τοιχογραφίες.
 • Διαδρομή με το τραινάκι Σάργκαν 8 σε μια γραφική διαδρομή μέσα στα βουνά.
 • Επίσκεψη στο έθνικ χωριό που δημιούργησε ο Εμίρ Κοστουρίτσα, το Ντρβένγκραντ
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Τάρα με θέα στα φαράγγια του ποταμού Δρίνου που χωρίζει τη Σερβία με τη Βοσνία.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Ντούρμιτορ, στο Μαυροβούνιο, με τη Μαύρη Λίμνη και το φαράγγι Τάρα, καθώς και στο μοναστήρι Όστρογκ, το πιο διάσημο στη χώρα.
 • Ξενάγηση στο μεσαιωνικό Κότορ και στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι (πτήση) – εκδρομή στο Νόβι Σαντ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σερβίας και της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, το Βελιγράδι. Άφιξη, και αναχώρηση οδικώς για τον Σερβικό βορρά και την επαρχία της Βοϊβοντίνα για να επισκεφθούμε το γραφικό Νόβι Σαντ. Το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ,  σήμερα είναι η πρωτεύουσα της περιοχής. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν  θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Βελιγράδι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση)

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στη σερβική πρωτεύουσα, μία από τις πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με Ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με το Βελιγραδιώτικο κάστρο όπου θα γνωριστούμε με το Βελιγράδι περπατητά. Το πάρκο Καλεμεγκντάν μας καλωσορίζει συστήνοντάς μας πολλά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν μέρος εδώ, αλλά και τους δυο βελιγραδιώτικούς ποταμούς, το Σάββο και το Δούναβη. Κάπου εκεί, κοντά στην εκβολή των δυο ποταμών, μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια, με το πούλμαν, θα περάσουμε από τους πιο παλιούς συνοικισμούς της πόλης, το Ντόρτσολ και το Σαβαμάλα, από την πλατεία της Δημοκρατίας, την πλατεία Τεράζιγιε με το φημισμένο ξενοδοχείο «Μόσκβα», θα δούμε τα πάλαι ποτέ βασιλικά ανάκτορα, σήμερα Δημαρχείο και Προεδρικό Μέγαρο, όπως και το Κοινοβούλιο των Σέρβων. Η πορεία μας συνεχίζεται μέσω της οδού Κνέζα Μίλοσα με τα πλέον φημισμένα βομβαρδισμένα του 1999 κτίρια. Περνώντας τις περιοχές Ντέντινιε, Σένιακ και Τόπτσιντερ θα πάρουμε τη γεύση των Δασών της πρωτεύουσας από όπου θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία τουΑγίου Σάββα του Σέρβου όπου θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε έναν από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς. Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε κάποια αξιόλογα μουσεία: του Νίκολα Τέσλα, το Εθνικό μουσείο, ή της Σύγχρονης τέχνης. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

3η ημέρα: Βελιγράδι – Τόπολα – Όπλενατς – Ζλάτιμπορ

Αναχώρηση για την Τόπολα, το κέντρο της επαναστατημένης χώρας του 19ου αιώνα. Από εδώ κατάγεται η βασιλική οικογένεια των Καραγεώργηδων (Karadjordjevic στα σερβικά), οι περισσότεροι εκ των οποίων αναπαύονται στο μαυσωλείο χτισμένο πριν από εκατό και παραπάνω χρόνια. Η απαράμιλλης ομορφιάς εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στο μοναστήρι Όπλενατς που θα επισκεφθούμε, μιλάει για την μοίρα των βασιλικών μελών και του σερβικού λαού υπό αυτών επί πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Στουντένιτσα, το πιο σημαντικό προσκύνημα στη Σερβία, όπου και θα ξεναγηθούμε. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, το ορεινό Ζλάτιμπορ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζλάτιμπορ - Μόκρα Γκόρα – Βόλτα με το τραίνο Σάργκαν 8 – Ντρβένγκραντ (Έθνικ Χωριό Εμίρ Κοστουρίτσα) – Εθνικό Πάρκο Τάρα – Μοναστήρι Ράτσα – Ζλάτιμπορ

Η νοτιοδυτική Σερβία καμαρώνει τα καταπράσινα βουνά της, τα σμέουρα, τα παστά κρεατικά αλλά και την πλούσια όσο και ταραχώδη Ιστορία. Ο κομβικός της χαρακτήρας στα Βαλκάνια τής έφερε πριν εκατό χρόνια τη σιδηροδρομική γραμμή με πολύ πρωτότυπο, και τότε και τώρα, τρένο, το λεγόμενο Σάργκαν 8 Τότε προοριζόταν για την μεταφορά επιβατών από το Βελιγράδι μέχρι το Σαράγεβο και την Αδριατική, σήμερα χρησιμεύει για τουρίστες οι οποίοι νοσταλγούν τα παλιά και την γοητεία του παλιού... Ανάμεσα στις σιδηρογραμμές, πριν δέκα περίπου χρόνια ο γνωστός σκηνοθέτης έκανε τη φαντασία του πραγματικότητα. Έτσι κι έγινε το Κουστεντορφ, Ντβένγκραντ ή Μετσάβνικ, το χωριό του Εμίρ Κοστουρίτσα με πολλές ονομασίες και κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία του ξύλου, γι’ αυτό και αποκαλείται και «Το ξύλινο χωριό».
Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για το Εθνικό Πάρκο Τάρα, το οποίο θα διασχίσουμε μέχρι το παρατηρητήριο Banjska Stena, με την υπέροχη θέα πάνω από τη λίμνη και τα φαράγγια του ποταμού Δρίνου, που χωρίζει τη Σερβία από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στη μονή Ράτσα με τις υπέροχες τοιχογραφίες. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ζλάτιμπορ. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Εθνικό Πάρκο Ντούρμιτορ (Μαυροβούνιο) – Μονή Όστρογκ – Μπούντβα (περιήγηση)

Πρωινή αναχώρηση για τα σύνορα με το Μαυροβούνιo και το σημαντικότερο εθνικό πάρκο της μικρής αυτής χώρας, το Ντούρμιτορ. Θα επισκεφθούμε εντυπωσιακά τοπία, όπως την Μαύρη Λίμνη (όπου όσοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουν πεζοπορία γύρω από την λίμνη) και το φαράγγι Τάρα, ένα από τα βαθύτερα του κόσμου. Το απόγευμα θα φθάσουμε στο μοναστήρι Όστρογκ, το πιο σημαντικό στο Μαυροβούνιο. Από εκεί κατευθυνόμαστε πια στην ακτή της Αδριατικής και στο θέρετρο της Μπούντβα, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και σύντομη περιήγηση στην πόλη με τα πόδια.

6η ημέρα: Μπούντβα – Τσέτινιε (ξενάγηση) – Κότορ (ξενάγηση) – Μπούντβα

Ξεκινάμε για μια μονοήμερη εκδρομή στο νότιο Μαυροβούνιο. Φτάνουμε στην Τσέτινιε, όπου θα ξεναγηθούμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε για το Κότορ, ίσως την πιο γραφική πόλη του Μαυροβουνίου. Απολαμβάνουμε και εδώ την ξενάγησή μας, παρατηρώντας παράλληλα και το απίστευτο τοπίο, αλλά και τα μνημεία της πόλης, όπως τον ρωμανικού ρυθμού καθεδρικό. Αφού αναχωρήσουμε, περνάμε από το φιορδ του Περάστ και επιστρέφουμε στην Μπούντβα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μπούντβα – Νησί Σβέτι Στέφαν – Λίμνη Σκόδρας – Ποντγκόριτσα (πανοραμική ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Ελεύθερο πρωινό για μπάνιο ή βόλτα στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Μπούτβα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, με μικρή στάση στο νησάκι Σβέτι Στέφαν, και μέσω της λίμνης Σκόδρας και του ομώνυμου εθνικού πάρκου φτάνουμε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα. Μετά από μία πανοραμική περιήγηση στο κέντρο της πόλης μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για τη νυχτερινή πτήση επιστροφής μας.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

JU 517

14/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  

05:00

05:40

JU 175

20/07/2019

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

22:00

23:00

JU 516

21/07/2019

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

00:30

03:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

JU 517

04/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  

05:00

05:40

JU 175

10/08/2019

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

22:00

23:00

JU 516

11/08/2019

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

00:30

03:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

JU 517

25/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  

05:00

05:40

JU 175

31/08/2019

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

22:00

23:00

JU 516

01/09/2019

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

00:30

03:00

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
 • Ξενοδοχεία  4*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Φόροι πόλεως.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 •   Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 220 €
 •   Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
 •   Η προαιρετική εκδρομή και κρουαζιέρα στον ποταμό Ούβατς.

 

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES)          περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES)          περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις


Από Λάρνακα. Ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα με αναχωρήσεις από Λάρνακα.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

 

Η διαφορετικότητα του Versus


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • 2 διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι, στο κεντρικό ξενοδοχείο Mercure Belgrade Excelsior 4*, 2 διανυκτερεύσεις στο Ζλάτιμπορ στο ξενοδοχείο Μona hotel 4* και 2 διανυκτερεύσεις στη Μπούντβα, στο Μαυροβούνιο, στο Hotel Adria 4*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Με σπάνια διαμονή για το καλοκαίρι στο θέρετρο του Μαυροβουνίου Μπούντβα, και όχι απλό πέρασμα.
 • Εκδρομή στο Νόβι Σαντ, στην ιστορική επαρχία της Βοϊβοντίνα.
 • Επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι Όπλενατς, με το μαυσωλείο της βασιλικής οικογένειας των Καραγεώργηδων, στη Μονή Στουντένιτσα, το πιο σημαντικό ορθόδοξο προσκύνημα στη Σερβία, και στη Μονή Ράτσα με τις υπέροχες τοιχογραφίες.
 • Διαδρομή με το τραινάκι Σάργκαν 8 σε μια γραφική διαδρομή μέσα στα βουνά.
 • Επίσκεψη στο έθνικ χωριό που δημιούργησε ο Εμίρ Κοστουρίτσα, το Ντρβένγκραντ
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Τάρα με θέα στα φαράγγια του ποταμού Δρίνου που χωρίζει τη Σερβία με τη Βοσνία.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Ντούρμιτορ, στο Μαυροβούνιο, με τη Μαύρη Λίμνη και το φαράγγι Τάρα, καθώς και στο μοναστήρι Όστρογκ, το πιο διάσημο στη χώρα.
 • Ξενάγηση στο μεσαιωνικό Κότορ και στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με σπάνια για το καλοκαίρι διαμονή στην παραμυθένια πόλη-resort Μπούντβα, στο Μαυροβούνιο.
 • Εκδρομή στο Νόβι Σαντ, στην ιστορική επαρχία της Βοϊβοντίνα.
 • Διαδρομή με το τραινάκι Σάργκαν 8 σε μια γραφική διαδρομή μέσα στα βουνά.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Τάρα 

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2019

Χάρτης Ταξιδιού Σερβία – Μαυροβούνιο | Καλοκαίρι 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info