Πάσχα στη Ζάκυνθο | 26.04.2019

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 299€

1η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Αθήνα – Κυλλήνη – Ζάκυνθος [26/04]

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Κυλλήνη μέσω της περιφερειακής οδού της Πάτρας, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Επιβίβαση στο πλοίο και, ύστερα από μιάμιση ώρα, άφιξη στο λιμάνι της Ζακύνθου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απογευματινός μπουφές με αρτύσιμα και νηστίσιμα εδέσματα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου στο Αργάσι, για όσους το επιθυμούν (σε διαφορετική περίπτωση, και κατόπιν συνεννόησης με τον αρχηγό μας, ακολουθούμε το πρόγραμμα περιφοράς Επιταφίου, όπως περιγράφεται στη δεύτερη μέρα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Μ. Σάββατο): Κόκκινος Βράχος – Μπόχαλη – Λόφος Στράνη [27/04]

Για όσους το επιθυμούν, παρακολούθηση της κατανυκτικής περιφοράς του Επιταφίου  του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής, στις 04:00 το πρωί. Μετά την περιφορά πραγματοποιείται το κομμάτι με το σπάσιμο των πήλινων αντικειμένων με την πρώτη Ανάσταση στις 06:00 το πρωί. Συγκεκριμένα, ο κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, για να γιορτάσει με έναν αλλιώτικο τρόπο την πρώτη Ανάσταση! Δημιουργούν έναν μεγάλο κύκλο και περιμένουν με μια πήλινη στάμνα στο χέρι. Μόλις ακουστεί το πρώτο χτύπημα της καμπάνας, αρχίζουν να σπάνε τα κανάτια στο κέντρο του κύκλου! Πολλοί πετούν και κέρματα για το γούρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και πρόγευμα.
Αναχώρηση για τον Κόκκινο Βράχο, εκεί όπου ο Ξενόπουλος έγραψε το μυθιστόρημα Φωτεινή Σάντρη. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο πανέμορφο προάστιο της Μπόχαλης. Από τον λόφο απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα της πόλης, μέχρι τις πελοποννησιακές ακτές. Στην κορυφή του λόφου βρίσκονται τα ερείπια του ενετικού κάστρου. Περνώντας τις τρεις πύλες του, θα συναντήσουμε εντοιχισμένο τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου, το σύμβολο της Γαληνότατης Δημοκρατίας των Ενετών.
Κατόπιν, επισκεπτόμαστε τον λόφο του Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός παρακολούθησε την εξέλιξη της Πολιορκίας του Μεσολογγίου και εμπνεύστηκε τους Ελεύθερους πολιορκημένους και τον Ύμνο στην Ελευθερία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ αναχώρηση για την αναστάσιμη λειτουργία και επιστροφή στο ξενοδοχείο για το αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Πασχαλινό γεύμα – Βασιλικό [28/04]

Χρόνια πολλά! Πρωινό και πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ανάπαυλα και το απόγευμα βόλτα στο χωριό Αργάσι, για να δούμε τον Πύργο του Δομενεγίνη, σημείο που έκρυψαν τον Κολοκοτρώνη μετά την ορκωμοσία της Φιλικής Εταιρείας. Κατόπιν, αναχωρούμε για το χωριό Βασιλικό, με τις φανταστικές παραλίες κατά μήκος της μικρής χερσονήσου. Η τελευταία παραλία, στο ακρωτήριο Γέρακας, είναι μία από τις παραλίες που γεννά τα αυγά της η χελώνα Καρέτα-Καρέτα και προφυλάσσεται από οικολόγους Ζακυνθινούς. Χρόνος για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Μαχαιράδο – Αναφωνήτρια – Άγιος Γεώργιος Κρημνών – Βολίμες – Άγιος Νικόλαος – Γαλάζιες Σπηλιές

Πρόγευμα και επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Μαύρας στο κεφαλοχώρι Μαχαιράδο, στον δεύτερο σε μέγεθος κάμπο της Ζακύνθου. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγία Μαύρας και Αγίου Τιμόθεου του 14ου αιώνα, με το επιβλητικό πυργοειδές βενετσιάνικο καμπαναριό. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από τα χωριά Άγιος Λέων, όπου βρίσκεται το μοναδικής αρχιτεκτονικής εκκλησάκι του Αγίου Λέοντα, που κτίστηκε στη μνήμη του παλαιού επισκόπου της περιοχής Κατάνιας της Σικελίας. Ακολουθούν Έξω Χώρα, Μαριές και Αναφωνήτρια. Σημαντικό αξιοθέατο η μονή όπου είχε μονάσει ο Άγιος Διονύσιος και συγχώρησε τον φονιά του αδελφού του. Προσκυνούμε και αναχωρούμε για τον Άγιο Γιώργη των Κρημνών. Ιδρύθηκε το 1535 και κοντά στη μονή ασκήτευε ο Άγιος Γεράσιμος σε σπήλαιο όπου σώζεται η θέση, η κλίνη και ο κήπος του Αγίου. Συνεχίζουμε προκειμένου να δούμε ίσως το ωραιότερο τοπίο της Ελλάδος, το Ναυάγιο και τη θαυμάσια παραλία του με τα γαλαζοπράσινα νερά. Αναμφισβήτητα το πιο γνωστό σημείο της Ζακύνθου! Πρόκειται για ένα πλοίο εγκαταλειμμένο στην αμμουδιά που περιβάλλεται από τεράστιους βράχους. Η ιστορία λέει ότι το καράβι μετέφερε λαθραία τσιγάρα και κυνηγήθηκε από τις ιταλικές αρχές ως τη Ζάκυνθο. Ο καπετάνιος, για να γλιτώσει, έριξε το πλοίο σε εκείνο το σημείο. Συνεχίζουμε για τα δύο ορεινά χωριά Άνω και Κάτω Βολίμες, δύο παραδοσιακοί οικισμοί που δεν καταστράφηκαν στον σεισμό του 1953. Είναι ανεπτυγμένη η υφαντουργία και κτηνοτροφία. Υφαντά, μικρά χαλιά, λαδοτύρι και μέλι θα βρείτε να αγοράσετε κατά μήκος του δρόμου που περνά από το χωριό. Θα παραμείνουμε για φαγητό στον Άγιο Νικόλαο. Σας προτείνουμε (προαιρετικά) βαρκάδα στις Γαλάζιες Σπηλιές της παραλίας. Μια εμπειρία μοναδική με καταπληκτικούς χρωματισμούς που κάνει το νερό από την αντανάκλαση του φωτός. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα (Τρίτη): Λαγανάς – Ζάκυνθος – Αθήνα [30/04]

Πρόγευμα και εκδρομή στον Λαγανά, το πιο δημοφιλές θέρετρο της Ζακύνθου. Το Μαραθονήσι μαζί με τα νησάκια Πελούζο και Άγιος Σώστης κλείνουν τον κόλπο του Λαγανά. Το νησί ήταν ενωμένο με τη στεριά μέχρι το 1633, ώσπου το χώρισε σεισμός και σήμερα η επικοινωνία γίνεται με γεφυράκι. Επιστροφή στη Ζάκυνθο και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου του μόλου. Ιδρύθηκε το 1561 από τη συντεχνία των ναυτικών και είναι το μοναδικό βενετσιάνικο κτίριο που διασώθηκε από τους σεισμούς και τη φωτιά που ακολούθησε. Χρόνος ελεύθερος για τελευταίες βόλτες στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με την ομώνυμη καθολική εκκλησία που ιδρύθηκε το 1518. Η πλατεία αυτή ήταν από τα τέλη του 16ου αιώνα ο τόπος συνάντησης των ευγενών του νησιού. Σε αυτή την πλατεία το 1797 οι ποπολάροι έκαψαν το λίμπρο ντόρο, τη χρυσή βίβλο των ευγενών, και φύτεψαν συμβολικά το δέντρο της ελευθερίας. Μπορείτε να επισκεφτείτε το μαυσωλείο Σολωμού και Κάλβου ή να κάνετε τα τελευταία ψώνια σας. Σας προτείνουμε τα κρασιά Βερντέα λευκό και κόκκινο, μαντολάτο και παστέλι. Αν είστε ρομαντικοί, στα παραδοσιακά καταστήματα αρωμάτων θα αγοράσετε τα ζακυνθινά αρώματα μπουγαρίνι, γραντούκα και φιορουντένα. Αργά το μεσημέρι αναχωρούμε για Αθήνα μέσω Κυλλήνης και στάση στον Ισθμό. Άφιξη στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 299 € 0 €
Twin Room 299 € 0 €
Triple Room 299 € 0 €
Single Room 489 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις-μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο Diana Palace 4* με ημιδιατροφή.
 • Μ. Παρασκευή: Δείπνο σε μπουφέ με νηστήσιμα και αρτύσιμα φαγητά, πριν από τη λειτουργία του Επιταφίου, στη θέση της ημιδιατροφής
 • Μ. Σάββατο: Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ μετά την Ανάσταση με κόκκινα αυγά, μαγειρίτσα και πολλά άλλα εδέσματα, στη θέση της ημιδιατροφής.
 • Κυριακή του Πάσχα: Πλούσιος μεσημεριανός μπουφές με αρνιά στη σούβλα, πασχαλινά εδέσματα και ζωντανή μουσική, στη θέση της ημιδιατροφής.
 • Δευτέρα του Πάσχα: Βραδινό σε μπουφέ, αντί της ημιδιατροφής.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Κυλλήνη.
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φάκελος χαρτιών και πληροφοριών.
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των συμπεριλαμβανόμενων φαγητών.
 • Φαγητά εκτός ξενοδοχείου.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φόρος διαμονής.
 • Ό,τι χαρακτηρίζεται ως προαιρετικό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

 • Διαμονή στο εξαιρετικό Diana Palace 4*.
 • Με ημιδιατροφή.
 • Γλέντι με ζωντανή μουσική στο ξενοδοχείο Diana την Κυριακή του Πάσχα!

Highlights

 • Τη Μ. Παρασκευή προσκυνήστε την ανθοστολισμένη αμφιπρόσωπη ξυλόγλυπτη αγιογραφία του νεκρού Χριστού, που ονομάζεται «Αμνός».
 • Δείτε το «βαγί» (φύλλα από φοίνικα) που πανηγυρικά θα κρεμαστεί σε όλα τα καμπαναριά της πόλης.
 • Απολαύστε τους «νόντσολους» (νεωκόρους) που μοιράζουν σε όλα τα σπίτια το βαγί ως ευλογία.
 • Κατά την αναστάσιμη λειτουργία, το έθιμο αντέτι «επιβάλλει», κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του Ευαγγελίου, να χτυπούν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών!
 • Παρακολουθήστε στον ναό του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου δύο αναστάσιμες λειτουργίες: την πρώτη στη 1.00 π.μ. και τη δεύτερη το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Κυλλήνη
 • 4 διανυκτερεύσεις στο υπέροχο Diana Palace 4*, στο Αργάσι
 • Με ημιδιατροφή
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας

Περίοδοι

 • Πάσχα 2019

Αναχωρήσεις

26/4Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info