Ίμβρος – Τένεδος, οδοιπορικό μνήμης (οδικό) | Πάσχα 2019

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 375€

Travel Identity

Ένα οδικό ταξίδι στην πρόσφατη σύγχρονη ιστορία. Ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη, φτάνουμε στην Ίμβρο και στην Τένεδο, τις «χαμένες πατρίδες», που μας θυμίζουν τη μεγάλη Ελλάδα πριν από τη Μικρασιατική καταστροφή και τη συνθήκη της Λωζάνης.

 

1η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Αθήνα – Αλεξανδρούπολη [26/04]

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 06:30. Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φτάσουμε στην ακριτική Θράκη και στην Αλεξανδρούπολη. Σε θέση κομβική –σταυροδρόμι των θαλάσσιων και χερσαίων δρόμων– η Αλεξανδρούπολη ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Άφιξη στο ξενοδοχείο Grecotel Grand Hotel Egnatia 4*. To βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα (Μ. Σάββατο): Αλεξανδρούπολη – Kabatepe – Ίμβρος [27/04]

Πλούσιο πρωινό και αναχωρούμε για τους Κήπους και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαιτούμενο συνοριακό έλεγχο θα περάσουμε στην Τουρκία, όπου μέσω Κεσάνης θα φτάσουμε στα Στενά των Δαρδανελίων. Συνεχίζουμε για το Kabatepe, απ’ όπου με το πλοίο της γραμμής και μετά από θαλάσσια διαδρομή μιάμισης ώρας περίπου, φτάνουμε στο λιμάνι Άγιος Κήρυκος, της Ίμβρου (Gökçe στα τουρκικά), που σημαίνει ουρανονήσι. Σήμερα κάπου 400 Έλληνες ζουν εδώ και κρατούν ζωντανό το ελληνικό στοιχείο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μεταφορά στην εκκλησία για την παρακολούθηση της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Ίμβρος – Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε) [28/04]

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την περιήγηση με τοπικό διπλωματούχο ξεναγό, για να γνωρίσουμε από κοντά το νησί. Πρώτος σταθμός το χωριό Άγιοι Θεόδωροι (Zeytinlikoy), χωριό του νυν Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά και του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου & Νοτίου Αμερικής Ιακώβου. Το χωριό είναι πολύ καλά διατηρημένο, του οποίου οι μόνιμοι Έλληνες κάτοικοι κάποτε ήταν περίπου χίλιοι. Στην είσοδο του χωριού στέκει ερειπωμένο το δημοτικό σχολείο, το οποίο ξαναλειτουργεί πάλι, και παραδίπλα ο Ιερός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου. Επόμενος προορισμός το χωριό Αγρίδια (Tepekoy, με περίπου 30 Έλληνες), κτισμένο ψηλά σε βουνοπλαγιά. Παλαιότερα, οι κάτοικοί του ξεπερνούσαν τους χίλιους. Πολλά από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια σήμερα έχουν επισκευαστεί από τους Έλληνες ιδιοκτήτες τους, που ζουν εκτός Ίμβρου. Θα περιδιαβούμε τα όμορφα δρομάκια, κάνοντας μια μικρή στάση στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού. Εκεί κοντά υπάρχουν πολλά όμορφα σπίτια, τα περισσότερα κατοικημένα  και κάποια  ερειπωμένα. Ακόμα και μέσα από τα ερειπωμένα σπίτια μπορείς να διακρίνεις την αρχοντιά που είχαν οι Έλληνες νοικοκυραίοι τους. Έπειτα θα επισκεφτούμε τον μεγαλύτερο, αλλά και πιο ερειπωμένο οικισμό, νοτιοδυτικά στο βάθος του νησιού, το Σχοινούδι (Derekoy, με περίπου 45 Έλληνες). Το Σχοινούδι κάποτε αριθμούσε 3500 κατοίκους και γι’ αυτό, εκτός από τον πληθυσμό, κρατούσε τα ηνία και στην οικονομία του νησιού. Δίπλα στο Σχοινούδι, οι Τούρκοι έχτισαν τον νέο εποικιστικό οικισμό Sahinkaya, όπου βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας και της Αγίας Μαρίνας. Δυτικότερα συναντάμε τη Λιβουνιά (Ugurlu), μια παραδεισένια παραλία με χαλίκια, χωρίς σπίτια και ταβέρνες. Εκεί βρίσκεται το Kacakliman (κατσάκ = λιμάνι) ή αλλιώς μεταφρασμένο «το λιμάνι των λαθραίων». Αυτό το φυσικό λιμάνι δεν φαίνεται από τη θάλασσα και πολλοί Έλληνες το χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν για να αποδράσουν παράνομα με βάρκες προς την Ελλάδα (Λήμνο). Αργά το απόγευμα θα γυρίσουμε στο λιμάνι, για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής μας. Ο δρόμος μας θα μας φέρει στην Καλλίπολη, απ’ όπου με πλοίο της γραμμής θα περάσουμε στα Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε). Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Δαρδανέλια – Τένεδος – Δαρδανέλια [29/04]

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Γκεϊκλί, από όπου θα πάρουμε το φέρι για να πάμε στην Τένεδο. Η πρώτη ομορφιά, η ίδια η «είσοδος» στο νησί, το λιμάνι της Τενέδου, με ένα καλοδιατηρημένο ενετικό κάστρο να σε καλωσορίζει και να σε εντυπωσιάζει, μαζί με το γραφικό λιμανάκι και τα αγκυροβολημένα καΐκια του. Η πόλη έχει έναν φαρδύ πλακόστρωτο δρόμο, που εκτείνεται σε μήκος διακοσίων περίπου μέτρων. Εδώ συγκεντρώνονται και τα περισσότερα αξιοθέατα της Χώρας. Πρώτα συναντούμε τη μεγάλη πλατεία και ακριβώς απέναντι βρίσκεται η ανοιχτή αγορά, όπου μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, κάτω από τη σκιά των πεύκων, οι μικροπωλητές εκθέτουν τα προϊόντα τους. Τελάρα με τα διάσημα σταφύλια της Τενέδου, κρασιά, γλυκά του κουταλιού, λάδι, ελιές και μικρά αναμνηστικά δώρα αποτελούν τα αγαθά προς πώληση, ενώ στα τραπεζάκια, που έχουν απλώσει οι μικρές καντίνες κάτω από τα δέντρα, οι ντόπιοι περνούν την ώρα τους πίνοντας τσάι, διαβάζοντας εφημερίδες ή παίζοντας τάβλι με τις ώρες. Η καρδιά του νησιού χτυπά γύρω από την ανοιχτή αγορά, όπου συνωστίζεται καθημερινά πολύς κόσμος, καθώς και επισκέπτες για να ψωνίσουν ή να δροσιστούν, πίνοντας ένα παγωμένο ποτό στην πυκνή σκιά των δέντρων. Περιήγηση και ξενάγηση στο νησί μέχρι την ακτή του Κέφαλου, όπου υπάρχει και το αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Επιστροφή στο λιμάνι για το φέρι και μετά στο ξενοδοχείο μας, στα Δαρδανέλια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα (Τρίτη): Δαρδανέλια – Καλλίπολη – Κομοτηνή [30/04]

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα Δαρδανέλια και μετά να πάρουμε το πλοίο της γραμμής, για να περάσουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά και στην ιστορική Καλλίπολη, πατρίδα της Σοφίας Βέμπο. Χρόνος να δούμε την πόλη, να γευτούμε τις λιχουδιές της και κατόπιν να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για την Ελλάδα. Μετά τον συνοριακό έλεγχο θα πάρουμε την Εγνατία Οδό, για να φτάσουμε στην Κομοτηνή. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα (Πρωτομαγιά): Κομοτηνή – Αθήνα [01/05]

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 375 € 0 €
Twin Room 375 € 0 €
Triple Room 375 € 0 €
Single Room 514 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grecotel Grand Hotel Egnatia 4* στην Αλεξανδρούπολη
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Kale Palace 3* στην Ίμβρο
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Buyuk Truva Hotel 4* στο Τσανάκκαλε
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Arcadia Hotel 4* στην Κομοτηνή
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλες τις μετακινήσεις με τα πλοία της γραμμής Ίμβρο, Τένεδο και Τσανάκκαλε
 • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός σε Ίμβρο και Τένεδο
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΜΑΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

 • Διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου στην χώρα ή νέου τύπου ταυτότητα, μηχανογραφημένη, είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά
 • Διπλωματούχος ξεναγός κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεών μας σε Ίμβρο και Τένεδο

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Οδική μετάβαση
 • Πλήρες 6ήμερο πρόγραμμα
 • Διανυκτέρευση σε Ίμβρο & Τένεδο

Περίοδοι

 • Πάσχα 2019

Αναχωρήσεις

26/4Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info