Καστοριά | Πάσχα 2019

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 375€

Travel Identity

Καστοριά: Η αρχόντισσα της Μακεδονίας…

Δεν είναι όμως μόνο η λίμνη που της προσδίδει την περιβόητη ομορφιά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Είναι τα βουνά που την περικλείουν, το φυσικό ανάγλυφο του εδάφους με τις πολυποίκιλες διαβαθμίσεις του, τα δάση και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η σπάνια βιοποικιλότητα της με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του υδροβιότοπού της και την πλούσια ορνιθοπανίδα. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 1974, ενώ ταυτόχρονα  είναι επίσημα ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας «Natura 2000».

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

 

1η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Αθήνα – Μετέωρα – Καστοριά [26/04]

Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από Αθήνα και άφιξη στα θεόρατα βράχια των Μετεώρων. Χρόνος για να δούμε τα μοναστήρια και να απολαύσουμε το φαγητό μας. Θα συνεχίσουμε για την πραγματική «αρχόντισσα» της Μακεδονίας, την πανέμορφη Καστοριά. Χτισμένη δίπλα στη λίμνη, με τα αρχοντικά και την πλούσια ιστορία της, μας υποδέχεται για να μας φιλοξενήσει. Τακτοποίηση στο εξαιρετικό Esperos Palace Luxury & Spa Hotel 4*, μέσα στην Καστοριά. Χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος. Δείπνο με νηστήσιμα και όχι μόνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Μ. Σάββατο): Καστοριά (Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας – Δισπηλιό, λιμναίος οικισμός – Νέο ενυδρείο Καστοριάς – Σπήλαιο του Δράκου – Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας) [27/04]

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα, η μέρα μας είναι αφιερωμένη στα πολλά αξιοθέατα της Καστοριάς, που κανείς επισκέπτης δεν πρέπει να χάσει. Στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας παρουσιάζονται σκηνές του καθημερινού βίου του λαού μας, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα πανελλαδικά. Θα συνεχίσουμε για το Δισπηλιό και τον λιμναίο οικισμό που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Το νέο ενυδρείο της Καστοριάς είναι το μεγαλύτερο του γλυκού νερού των Βαλκανίων και εκτείνεται σε ένα διώροφο κτίριο 450 τ.µ. Η Σπηλιά του Δράκου πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει τη μορφή στόματος δράκου, ενώ, σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Στο σπήλαιο, από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων ηλικίας 10.000 ετών. Πιο δίπλα συναντάμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα μεταβούμε στον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος για τη λειτουργία της Ανάστασης και μετά θα γευτούμε τη ζεστή παραδοσιακή μαγειρίτσα μαζί με τα υπόλοιπο μενού. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Πασχαλινό γεύμα [28/04]

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Θα ακολουθήσει πλούσιο πασχαλινό γεύμα και το απόγευμα προτείνουμε μια ρομαντική βόλτα για καφεδάκι με θέα τη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Καστοριά – Ολοήμερη εκδρομή Πρέσπες, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός, Ψαράδες [29/04]

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τις Πρέσπες, τα «υγρά σύνορα» της Ελλάδας με τα Σκόπια. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω φυσικού κάλλους και της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Στη Μικρή Πρέσπα υπάρχει το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε. Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία. Ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα και, βέβαια, τα ξακουστά φασόλια Πρεσπών. Ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης αλλά και πολλές άλλες ντόπιες λιχουδιές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν μια λιμναία περιήγηση με βάρκα, για να δουν τα ασκητήρια της Μεγάλης Πρέσπας. Επιστροφή στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα (Τρίτη): Καστοριά – Ολοήμερη εκδρομή Οχρίδα, Μπίτολα (Μοναστήριον) [30/04]

Πλούσιο πρόγευμα και, στη συνέχεια, αναχώρηση για τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες και τον συνοριακό έλεγχο, θα συνεχίσουμε σε σκοπιανό έδαφος, για να φτάσουμε στο παλιό Μοναστήριον ή αλλιώς η πόλη των προξενείων – αφού φιλοξενούσε 12 πρεσβείες επί Τουρκοκρατίας. Σήμερα η πόλη ονομάζεται Μπίτολα. Η γραφική Οχρίδα, με την πανέμορφη ομώνυμη λίμνη, είναι η επόμενη στάση μας. Είναι μία από τις βαθύτερες (294 μ.) και αρχαιότερες λίμνες της Ευρώπης. Η παλιά πόλη της Οχρίδας είναι απίστευτα όμορφη, πάνω από τη λίμνη, με υπαίθρια καφέ, γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, μικρά καταστήματα, κομψές μπουτίκ και ρουστίκ ψαροταβέρνες. Με τοπικό ξεναγό θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης. Απολαύστε τον καφέ ή το φαγητό σας και χαλαρώστε ατενίζοντας την πανέμορφη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα (Τετάρτη): Καστοριά – Τρίκαλα – Αθήνα [01/05]

Ημέρα επιστροφής η σημερινή και ξεκινά με πλούσιο πρωινό μπουφέ. Αφού αφήσουμε πίσω μας την όμορφη πόλη της Καστοριάς να συνεχίζει να καθρεφτίζεται στη μαγική της λίμνη, φτάνουμε στα Τρίκαλα. Η πανέμορφη πόλη των Τρικάλων δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας, με τον Ληθαίο ποταμό να τη διασχίζει. Είναι μια πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης, παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους κατοίκους. Χρόνος για καφέ και φαγητό. Πορεία προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Triple Room 355 € 0 €
Double Room 375 € 0 €
Twin Room 375 € 0 €
Single Room 487 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μετακινήσεις-μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Esperos Palace and Luxury Spa Hotel 4* στην Καστοριά.
 • Καλάθι στο δωμάτιο με λαμπάδες και κόκκινα αυγά.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μ. Παρασκευή, νηστίσιμος μπουφές πριν από τον Επιτάφιο.
 • Αναστάσιμο δείπνο, με μαγειρίτσα και νοστιμιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας για το βράδυ του Μ. Σαββάτου.
 • Πλούσιο γεύμα με οβελία για το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα.
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στην Οχρίδα και στην Μπίτολα.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Δεν περιλαμβάνονται ποτά στα φαγητά μας.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φόρος διαμονής.
*Φόρος διαμονής
Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο τη διανυκτέρευση:
Ξενοδοχείο 3* = 1,50€
Ξενοδοχείο 4* = 3,00€
Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΑΣ

• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

 • Καλάθι στο δωμάτιο με λαμπάδες και κόκκινα αυγά.
 • Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο, με μαγειρίτσα και νοστιμιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.
 • Πλούσιο γεύμα την Κυριακή του Πάσχα, με τον παραδοσιακό οβελία.
 • Δωρεάν χρήση γυμναστηρίου, εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, σάουνας και χαμάμ.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός στην Οχρίδα και στην Μπίτολα.

 

 

Highlights

 • Παναγία Κουμπελίδικη: Είναι η μοναδική εκκλησία της Καστοριάς που έχει τρούλο και από αυτό το χαρακτηριστικό προκύπτει και το προσωνύμιό της, καθώς κουμπέ (kubbe) στα τούρκικα σημαίνει «τρούλος».
 • Τα Αρχοντικά: Κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής σας στην πόλη, σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις γραφικές γειτονιές και να θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον αυθεντικό αέρα που αποπνέουν ορισμένα οικοδομήματα.
 • Τα γουναράδικα: Μαζί με τους θρησκευτικούς και ιστορικούς τουρίστες, η πόλη υποδέχεται και αρκετούς λάτρεις και επίδοξους αγοραστές γούνας, κυρίως Ρώσους. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού οι Ρώσοι νεόπλουτοι άρχισαν τα ταξίδια. Είναι και μια παράδοση που θέλει τους Ρώσους να ταξιδεύουν από τη μακρινή χώρα τους μέχρι αυτή τη μικρή πόλη της Βόρειας Ελλάδας μόνο και μόνο για τα ξακουστά γουναράδικά της.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ελληνόφωνος ξεναγός επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε Οχρίδα και Μπίτολα.
 • Διαμονή στο εξαιρετικό, κεντρικό Esperos Palace Luxury & Spa Hotel 4*.
 • Πλούσιο γεύμα την Κυριακή του Πάσχα, με τον παραδοσιακό οβελία.

Περίοδοι

 • Πάσχα 2019

Αναχωρήσεις

26/4Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info