Πασχαλινή Καβάλα | 26.04.2019

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 349€

1η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Αθήνα – Αμφίπολη – Καβάλα [26.04]

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30. Πρώτη μας στάση με ξενάγηση στην Αμφίπολη. Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην Αν. Μακεδονία, στις όχθες του Στρυμόνα. Σήμερα είναι ένα μικρό χωριό στον νομό Σερρών με 213 κατοίκους και ένα όμορφο μικρό αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε για την όμορφη Καβάλα. Η πόλη-σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Άφιξη στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5*. Απογευματινός μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα. Παρακολούθηση Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Μ. Σάββατο): Καβάλα – Νέα Καρβάλη & Μουσείο Καπνού – Καβάλα [27.04]

Πλούσιο πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που μας φιλοξενεί. Με τοπικό ξεναγό θα περιηγηθούμε από την παραλία ως την παλιά πόλη. Η συνοικία της Παναγίας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Ανηφόρες, πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, και τις Καμάρες. Η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική παραγωγός καπνού. Θα δούμε καπναποθήκες και το μοναδικό βιωματικό Μουσείο Καπνού, το οποίο θα ανοίξει αποκλειστικά για το γκρουπ μας. Η Νέα Καρβάλη γνωστή για τα παραδοσιακά γλυκά της –ονομαστοί είναι οι κουραμπιέδες και οι μπουγάτσες Νέας Καρβάλης– είναι ένας οικισμός-δημιούργημα των μικρασιατών προσφύγων της Καππαδοκικής Καρβάλης ή Γκέλβερι. Απλώνεται κατά μήκος μιας εκτεταμένης παραλίας με άμμο και βότσαλα, καθώς και γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, όπου και φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Θα επισκεφτούμε το πολύ σπουδαίο Ιστορικό & Εθνολογικό Μουσείο Ελλήνων της Καππαδοκίας (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται). Το 1997 τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον τίτλο «Μουσείο της χρονιάς». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Πασχαλινό γεύμα [28.04]

Πλούσιο μπουφέ πρωινό. Η Δράμα, μια πόλη απλή και ανοιχτόκαρδη, θα μας προσφέρει ζεστασιά, φιλοξενία και θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές και τα μυστικά της. Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, τα νερά που αναβλύζουν, δίνοντας ζωή σε ένα μαγικό σκηνικό με λίμνες και αιωνόβια δέντρα, θα μας θυμίσουν πόσο όμορφη είναι η απλότητα της φύσης στη Μακεδονία. Οι νερόμυλοι και οι καπναποθήκες του παρελθόντος θα μας γυρίσουν στην αγνότητα του χθες. Επόμενη στάση το σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, όπου μέσα από τα έγκατα της γης πηγάζει ο παγωμένος ποταμός Αγγίτης. Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Ήδη στην είσοδο του σπηλαίου είναι εμφανής η ξεχωριστή ομορφιά του, με το ποτάμι να εξέρχεται ορμητικό από τα έγκατα της γης. Η ιερά Μονή  της  Παναγίας  της  Εικοσιφοίνισσας  είναι  η  δεύτερη σημαντικότερη μονή της Μακεδονίας που ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέουν στη Μονή, για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας και να ασπαστούν την αχειροποίητο εικόνα της. Η ιερά Μονή βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου, σε μια κατάφυτη τοποθεσία, σε υψόμετρο 743 μ. Σήμερα στη Μονή ζουν 25 μοναχές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Καβάλα – Φιλίπποι & Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας – Δράμα – Καβάλα [29.04]

Πλούσιο  μπουφέ  πρωινό.  Ξεκινάμε  για  την  καταπράσινη  περιοχή  του  ποταμού Νέστου.  Άφιξη  στο Παρανέστι. Πλούσια φυσική ομορφιά, σπάνια βλάστηση, παλιές τοξωτές γέφυρες και πανέμορφοι καταρράκτες, το Παρανέστι αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης, για να γνωρίσουμε τη γεωλογία, τα πετρώματα και τα απολιθώματα της περιοχής, τη χλωρίδα και τη βλάστηση, τα εντυπωσιακά ζώα, από τα μικρά και συνήθως απαρατήρητα σαλιγκάρια και αρθρόποδα, μέχρι τους αετούς, τους κούρκους, τα αγριογούρουνα, τις αρκούδες, τους λύκους κ.ά. Συνεχίζουμε για την πόλη της Ξάνθης, όπου θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση των καρναβαλιστών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα (Τρίτη): Καβάλα – Οχυρό Λίσσε – Σπήλαιο πηγών Αγγίτη ποταμού – Μονή Εικοσιφοίνισσας – Καβάλα [30.04]

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, θα ξεκινήσουμε μια εκδρομή για να γνωρίσουμε κρυφές γωνιές της Αν. Μακεδονίας. Πρώτος σταθμός το πολύ σπουδαίο οχυρό Λίσσε, πολύ κοντά στο Κάτω Νευροκόπι. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Σπήλαιο πηγών Αγγίτη, όπου μέσα από τα έγκατα της γης πηγάζει ο παγωμένος ποταμός Αγγίτης. Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Ακολουθεί  επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, της δεύτερης σημαντικότερης μονής της Μακεδονίας. Ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέει στη μονή για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας και να ασπαστεί την αχειροποίητο εικόνα Της. Η μονή βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου, σε μια κατάφυτη τοποθεσία και σε υψόμετρο 743 μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα (Πρωτομαγιά): Καβάλα – Αθήνα [01.05]

Πλούσιο πρωινό και ημέρα επιστροφής. Πριν όμως αποχαιρετήσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και περιήγηση. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 349 € 0 €
Twin Room 349 € 0 €
Triple Room 349 € 0 €
Single Room 489 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Σημείωση προγράμματος: Αναμένεται ενημέρωση εάν το Εθνολογικό Μουσείο θα είναι ανοικτό το Μ. Σάββατο.

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 5 διανυκτερεύσεις στο Lucy Hotel 5* στην Καβάλα
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Είσοδος στο Μουσείο Καπνού στην Καβάλα
 • Μεγάλη Παρασκευή, απογευματινός μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα.
 • Μεγάλο Σάββατο, αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ, με παραδοσιακή μαγειρίτσα
 • Κυριακή του Πάσχα, παραδοσιακό γλέντι με εορταστικά εδέσματα σε μπουφέ και ζωντανή μουσική.
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στην Οχρίδα και στην Μπίτολα.
 • Πιστοποιημένος τοπικός ξεναγός
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
 • Προσωπικά έξοδα
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των φαγητών
 • Φόρος διαμονής*
*Φόρος διαμονής
Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο τη διανυκτέρευση:
Ξενοδοχείο 3* = 1,50€
Ξενοδοχείο 4* = 3,00€
Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

 • Διαμονή στο εκπληκτικό 5* Lucy Hotel στην Καβάλα.
 • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά.
 • Ιδιωτική επίσκεψη στο ξεχωριστό Μουσείο Καπνού, στην Καβάλα, αποκλειστικά για το γκρουπ μας, λόγω Μ. Σαββάτου (περιλαμβάνεται η είσοδος).
 • Πιστοποιημένος ξεναγός σε Αμφίπολη, Φιλίππους και Βαπτιστήριο Αγ. Λυδίας.

 

Highlights

 • Οι Αρχαίοι Φίλιπποι, αποτελεί ορόσημο για τη χριστιανοσύνη, καθώς ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε εκεί την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης, το 50 μ.Χ.
 • Το Ιμαρέτ, ένα τεράστιο οικοδόμημα το οποίο χτίστηκε το 1817 από το Μεχμέτ Αλή Πασά.
 • Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας είναι το Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού, το οποίο έχει τη μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο εκπληκτικό 5* Lucy Hotel
 • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά
 • Ιδιωτική επίσκεψη στο ξεχωριστό Μουσείο Καπνού

Περίοδοι

 • Πάσχα 2019

Αναχωρήσεις

26/4Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info