fb

Νότια Γαλλία – Ανθισμένες λεβάντες | 27.06.2019

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το πρόγραμμα-προπύργιο της «άλλης» Ευρώπης του Versus Travel. Ένα υπέροχο ταξίδι, σχεδιασμένο όπως πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη επίσκεψη σε μια περιοχή, με γεμάτες ημέρες, χωρίς προαιρετικές εκδρομές, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις και έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό. Από τους κοσμοπολίτικους προορισμούς Μόντε Κάρλο και Κάννες μέχρι την Αρλ και την Αβινιόν.

Πάντα οπαδός των ιδιαίτερων ταξιδιών, το Versus Travel ταξιδεύει στη νότια Γαλλία και την περιοχή της Προβηγκίας για να δούμε από κοντά τις περίφημες ανθισμένες λεβάντες.

Ένα ταξίδι-ορισμός του πληθωρικού, σχεδιασμένο ειδικά για τους ταξιδιώτες που ακόμα και στην Ευρώπη θέλουν τα ταξίδια τους «εξερευνητικά». Η διαμονή στις Κάννες δίπλα στην Κρουαζέτ είναι επιπλέον στοιχείο ενός ευρηματικά προγραμματισμένου ταξιδιού, που ξεφεύγει από τις εύκολες λύσεις – διαμονή δηλαδή σε μια πόλη-κέντρο και από εκεί κουραστικές ημερήσιες εκδρομές και με τα πάντα προαιρετικά.

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Ένα σπάνιο ταξίδι στην περίοδο των ανθισμένων λεβάντων

Ένα σωστά σχεδιασμένο, μελετημένο, πλούσιο και συγχρόνως άνετο ταξίδι, με τίποτα προαιρετικό, για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος.

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στις Κάννες σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο στην Κρουαζέτ για χαλαρές βόλτες και καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονικές πόλεις της Κυανής Ακτής.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Μασσαλία και μία στην Αιξ αν Προβάνς.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία: Στην Ες Αν Προβάνς στο Best Western Le Galice, στη Μασσαλία στο ξενοδοχείο Holiday Inn Express Marseille Saint Charles 4*, και στις Κάννες στο ξενοδοχείο Eden Hotel Cannes 4*, στο κέντρο της πόλης, στην Κρουαζέτ.
  • Επίσκεψη και διαμονή στην Αιξ Αν Προβάνς με το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
  • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής.
  • Επίσκεψη στα γραφικά μεσαιωνικά χωριά Εζ και Μουζέν.
  • Επίσκεψη σε αποστακτήριο της αρωματοποιίας Fragonard.
  • Διαδρομή με πλοιάριο από το Σαιν Μαξίμ στο Σαιν Τροπέ.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Νίκαια (πτήση) – Σαιν Πωλ ντε Βανς – Μουζέν – Κάννες

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Νίκαια. Άφιξη και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Σαιν Πωλ ντε Βανς.  Επίσκεψη και φωτογραφίες από τα τείχη του κάστρου με θέα στον Κόλπο των Αγγέλων. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό χωριό Μουζέν, του οποίου οι φυσικές καλλονές θα σας καταπλήξουν, αφού πρόκειται για ένα χωριουδάκι που περιβάλλεται από πράσινο και η αρχιτεκτονική του μας μεταφέρει στην εποχή των ιπποτών. Εδώ έζησε ο Πικάσο τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του.       
Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής. Η πόλη μύθος της 7ης Τέχνης, θα μας φιλοξενήσει για τέσσερις συνεχείς μοναδικές γεμάτες μέρες και νύχτες.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στη διάσημη Κρουαζέτ (Croisette). Βραδινή βόλτα στην Croisette ή ένα ποτό στο μυθικό ξενοδοχείο-παλάτι Carlton για όσους το επιθυμούν.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κάννες – Αντίμπ – Μόντε Κάρλο – Εζ – Κάννες

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής Ακτής. Πρώτος σταθμός μας η Αντίμπ (αρχαία Αντίπαλη), την οποία θα εξερευνήσουμε περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της. Θα περάσουμε από το παζάρι, από το μουσείο του Πικάσο (εξωτερικά), το σπίτι του Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες (εξωτερικά) κ.λπ.

Η διαδρομή μας συνεχίζει προς το Πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο, όπου θα ανεβούμε με ανελκυστήρες στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη) και τους εξωτικούς κήπους. Εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι (πιθανόν να δούμε την αλλαγή φρουράς) και είσοδος στον Καθεδρικό ναό που είναι θαμμένη η Γκρέυς Κέλλυ. φαντασμαγορική θέα της μαρίνας με τις πολυτελείς θαλαμηγούς.

Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο Εζ (Èze), ένα χωριό-μεσαιωνικό στολίδι αλώβητο από τον χρόνο, που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο, Επιστροφή στις Κάννες και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κάννες – Σαιν Τροπέ – Κάννες

Πρωινή αναχώρηση για το Σαιν Τροπέ.  Σήμερα τη βόλτα μας συντροφεύει η αύρα της Μεσογείου, στο κατάστρωμα του μικρού πλοιαρίου, που ξεκινά από το παραθαλάσσιο χωριουδάκι Sainte-Maxime για να αγκυροβολήσει ανάμεσα στις εντυπωσιακές θαλαμηγούς και τα πολυτελή γιοτ των διασημότερων jet-setters της υφηλίου. Ο θρύλος και ο μύθος του Σαιν Τροπέ ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όταν, η Brigitte Bardot, στην ταινία του σκηνοθέτη συζύγου της Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», περπατούσε ξυπόλητη ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια με τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα. Η αμμουδερή παραλία Pampelonne είναι η ίδια παραλία που το 1964 ο ανεπανάληπτος Louis de Funès, ως «Χωροφύλακας του Σαιν Τροπέ», γίνεται ορκισμένος κυνηγός γυμνιστών. Στην συνέχεια  το μεσημέρι, σταματάμε  στα privé λιμανάκια του Πορτ Γκριμώ με τις μικρές γέφυρες της «γαλλικής Βενετίας»,  όπου Προβηγκιανού στυλ επαύλεις, βαμμένες σε παστέλ χρώματα καθρεφτίζονται στο δικό τους αγκυροβόλιο, στην πίσω αυλή. Επιστρέφοντας στις Κάννες, έχουμε χρόνο ελεύθερο. Όσοι το επιθυμούν μπορούμε  να διασχίσουμε με τραινάκι το Ιστορικό Κέντρο και να αναρριχηθούμε ως την κορυφή του λόφου Suquet για να απολαύσουμε και να απαθανατίσουμε το δειλινό σε μια πανοραμική φωτογραφία. Επιστροφή και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κάννες – Νίκαια – Γκρας – Κάννες

Πρωινή αναχώρηση για την Νίκαια, όπου η επίσκεψή μας περιλαμβάνει βόλτα στο κέντρο της πόλης και στην ειδυλλιακή περιοχή κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Σαλεγιά και στην παλιά Νίκαια (πρόποδες ακρόπολης) με τις δεκάδες εστιατόρια και γραφικά καφέ.
Συνεχίζουμε για την Γκρας, τη Μέκκα της Γαλλικής Αρωματοποιίας, και στο τοπικό αποστακτήριο της αρωματοποιίας και παρασκευής καλλυντικών Fragonard, πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο.  Επιστροφή στις Κάννες. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κάννες – Βαλενσόλ – Αιξ αν Προβάνς

Πρωινή αναχώρηση από τις Κάννες με πρώτο μας σταθμό για σήμερα την περιοχή της Βαλενσόλ, για να δούμε σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τις εκτάσεις με τις ανθισμένες λεβάντες, το σήμα-κατατεθέν της Προβηγκίας, που διαχρονικά έχουν εμπνεύσει αμέτρητους καλλιτέχνες. Είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να δούμε το φαινόμενο αυτό, με τις αχανείς εκτάσεις που λάμπουν από το έντονο μωβ χρώμα της ανθισμένης λεβάντας, μία εικόνα που θα εντυπωθεί για πολύ καιρό στο ταξιδιωτικό ημερολόγιο της καρδιάς μας.

Κατόπιν συνεχίζουμε για τη λουτρόπολη Ες Αν Προβάνς (Aix-en-Provence). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αιξ αν Προβάνς (ξενάγηση) – Μασσαλία

Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της Αιξ Αν Προβάνς είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες. Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και την χωρίζει στην Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Ακόμα και σήμερα μπορείτε να περιπλανηθείτε σ’ αυτές ακολουθώντας τα βήματά του: είναι αποτυπωμένα στα χρυσά πλακάκια που φέρουν το όνομά του, διασκορπισμένα ανάμεσα στις πλάκες των δρόμων. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510.  Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Μασσαλία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μασσαλία – Αβινιόν – Αρλ – Μασσαλία

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια υπέροχη διαδρομή με πρώτο σταθμό την μεσαιωνική πόλη της Αβινιόν, την "πύλη της Προβηγκίας", έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής από το 1309 έως το 1377. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το ιστορικό της κέντρο και το Ανάκτορο των Παπών του 14ου αιώνα, καθώς και τη γέφυρα Σαιν Μπενεζέ του γνωστού λαϊκού τραγουδιού. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Νιμ, που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αύγουστο σύμφωνα με τα ρωμαϊκά πρότυπα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων  το ρωμαϊκό αμφιθέατρο (Les Arènes) του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο. Έχει μήκος 133 μ. και πλάτος 101 μ., ενώ η πρόσοψή του έχει ύψος 21 μ. και αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με 60 καμάρες η καθεμία. Στο εσωτερικό χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στη Ρώμη. Θα δούμε επίσης τον αρχαίο ναό Maison Carrée (τετράγωνο σπίτι), ο οποίος κτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, γαμπρό του Αυγούστου, σε ελληνιστικό ρυθμό με διαστάσεις 26 μ. μήκος, 15 μ. πλάτος και 17 μ. ύψος. Κτισμένος πάνω σε ένα βάθρο, χάρη στο οποίο δέσποζε στην αρχαία ρωμαϊκή Αγορά, είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέλος, θα δούμε την πύλη του Αυγούστου γνωστή και ως "πύλη της Αρλ", μια από τις κύριες πύλες της ρωμαϊκής πόλης, καθώς και τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ.

Συνεχίζουμε για την Αρλ, στην οποία έζησε για 16 μήνες ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ο μεγάλος "νομάδας" ζωγράφος του 19ου αι., που το 1888 άφησε την ομίχλη της Ολλανδίας και αποτύπωσε το φως της Προβηγκίας σε 200 πίνακες και σκίτσα. Πολλά από τα αξιοθέατα της Αρλ έχουν τη σφραγίδα του Ρωμαϊκού παρελθόντος της, καθώς η πόλη ιδρύθηκε το 46 π.Χ. από τον Ιούλιο Καίσαρα με την ονομασία Αρελάτ, δηλαδή "πόλη των βάλτων" και αποτελεί σήμερα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής. Όλα βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας (Republic). Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του St. Trophine είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Η Αρένα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα Ρωμαϊκά μνημεία στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών, αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης. Επιστροφή στη Μασαλία και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μασσαλία (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Η πρωτεύουσα της Προβηγκίας, η Μασσαλία (Marseille) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. και ήταν η πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό Γαλλικό έδαφος. Είναι γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα (4ος π.Χ. αιώνας) και του χορογράφου Μορίς Μπεζάρ (1927-2007).

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν την πανοραμική περιήγηση γνωριμίας μας με την πόλη, όπου θα δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ότι η Sacré Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους θρυλείται ότι ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την απογευματινή μας πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 690

27/06/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ

08:10

09:45

Α3 695

04/07/2019

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:55

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • 1 dιανυκτέρευση στην Αιξ Αν Προβάνς, στο Best Western Le Galice 4*.
  • 2 dιανυκτερεύσεις στη Μασσαλία, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Express Marseille Saint Charles 4*.
  • 4 διανυκτερεύσεις στις Κάννες στο κεντρικό ξενοδοχείο Eden Hotel Cannes 4*, στο κέντρο της πόλης, στην Κρουαζέτ.
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  • Βόλτα-μεταφορά με πλοιάριο από το Σαιν Μαξίμ στο Σαιν Τροπέ.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €280
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά-αναψυκτικά κ.λπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ' ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Ένα σπάνιο ταξίδι στην περίοδο των ανθισμένων λεβάντων

Ένα σωστά σχεδιασμένο, μελετημένο, πλούσιο και συγχρόνως άνετο ταξίδι, με τίποτα προαιρετικό, για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος.

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στις Κάννες σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο στην Κρουαζέτ για χαλαρές βόλτες και καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονικές πόλεις της Κυανής Ακτής.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Μασσαλία και μία στην Αιξ αν Προβάνς.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία: Στην Ες Αν Προβάνς στο Best Western Le Galice, στη Μασσαλία στο ξενοδοχείο Holiday Inn Express Marseille Saint Charles 4*, και στις Κάννες στο ξενοδοχείο Eden Hotel Cannes 4*, στο κέντρο της πόλης, στην Κρουαζέτ.
  • Επίσκεψη και διαμονή στην Αιξ Αν Προβάνς με το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
  • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής.
  • Επίσκεψη στα γραφικά μεσαιωνικά χωριά Εζ και Μουζέν.
  • Επίσκεψη σε αποστακτήριο της αρωματοποιίας Fragonard.
  • Διαδρομή με πλοιάριο από το Σαιν Μαξίμ στο Σαιν Τροπέ.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

  • Εξερευνήστε την Αρλ, την αγαπημένη πόλη του μεγάλου «νομάδα» ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκονγκ.
  • Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ.
  • Θυμηθείτε παλιές ταινίες τον Λουί ντε Φινές στο Σαιν Τροπέ.
  • Αναζητήστε το μεσαιωνικό χωριό Εζ, ένα στολίδι άγριας γοητείας αλώβητο από τον χρόνο.
  • Επισκεφθείτε εργοστάσιο αρωματοποιίας στην Γκρας.
  • Απολαύστε τη θέα του Μόντε Κάρλο από την κορυφή του λόφου.
  • Γνωρίστε τα γραφικά χωριά Σαιν Πωλ ντε Βανς και Μουζέν
  • Κάντε τη βόλτα σας κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais, στη Νίκαια.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 4 διανυκτερεύσεις στις Κάννες, σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο στην Κρουαζέτ
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Μασσαλία
  • Επίσκεψη και διαμονή στην Αιξ Αν Προβάνς
  • Επισκέψεις σε Αβινιόν και Άρλ

Χάρτης Ταξιδιού Νότια Γαλλία – Ανθισμένες λεβάντες | 27.06.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info