Οι κρυμμένες ομορφιές της Σερβίας | Πάσχα 2019

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 599€

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα χορταστικό 7ήμερο πρόγραμμα σε μια χώρα με την οποία οι Έλληνες διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και παράδοσης. Σ’ αυτό το ταξίδι μας στη Σερβία θα γνωρίσουμε πολύ καλά την παραποτάμια πρωτεύουσα Βελιγράδι, θα επισκεφθούμε την βόρεια επαρχία της Βοϊβοντίνα και συγκεκριμένα το Νόβι Σαντ, το λεγόμενο και «Αθήνα της Σερβίας», το κάστρο Πετροβαραντίν, καθώς και το ατμοσφαιρικό Στρέμσκι Κάρλοβτσι, στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού Φρούσκα Γκόρα. Θα δούμε από κοντά το μεσαιωνικό μοναστήρι Μανασίγια και το Σπήλαιο Ρεσάβσκα με τον πλούσιο σταλακτιτικό διάκοσμο, θα περιηγηθούμε στην πιο δασωμένη περιοχή της Σερβίας, τη Σουμάντιγια, θα δούμε το παλιό, παραδοσιακό τρενάκι προς το Ντρβένγκραντ, το «χωριό του Κοστουρίτσα», διανυκτερεύουμε στο ορεινό Ζλάτιμπορ και μπαίνουμε στα άδυτα της σερβικής παράδοσης επισκεπτόμενοι την πόλη Τόπολα, τη γενέτειρα της δυναστείας των Καραγεώργεβιτς.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βελιγράδι (πτήση, ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην απευθείας πτήση μας για το Βελιγράδι (Beograd/Београд). Άφιξη στη σερβική μεγαλούπολη, μια από τις πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με Ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με το Βελιγραδιώτικο κάστρο όπου θα γνωριστούμε με το Βελιγράδι περπατητά. Το πάρκο Καλεμεγκντάν μας καλωσορίζει συστήνοντάς μας πολλά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν μέρος εδώ, αλλά και τους δυο βελιγραδιώτικούς ποταμούς, το Σάββο και το Δούναβη. Κάπου εκεί, κοντά στην εκβολή των δυο ποταμών, μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια, με το πούλμαν, θα περάσουμε από τους πιο παλιούς συνοικισμούς της πόλης, το Ντόρτσολ και το Σαβαμάλα, από την πλατεία της Δημοκρατίας, την πλατεία Τεράζιγιε με το φημισμένο ξενοδοχείο «Μόσκβα», θα δούμε τα πάλαι ποτέ βασιλικά ανάκτορα, σήμερα Δημαρχείο και Προεδρικό Μέγαρο, όπως και το Κοινοβούλιο των Σέρβων. Η πορεία μας συνεχίζεται μέσω της οδού Κνέζα Μίλοσα με τα πλέον φημισμένα βομβαρδισμένα του 1999 κτίρια. Περνώντας τις περιοχές Ντέντινιε, Σένιακ και Τόπτσιντερ θα πάρουμε τη γεύση των Δασών της πρωτεύουσας από όπου θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία του Αγίου Σάββα του Σέρβου όπου θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε έναν από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς. Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε κάποια αξιόλογα μουσεία: του Νίκολα Τέσλα, το Εθνικό μουσείο, ή της Σύγχρονης τέχνης. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

2η ημέρα: Βελιγράδι – Νόβι Σαντ – Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Βελιγράδι

Ξεκινάμε σήμερα για τη γνωριμία μας με τις βόρειες περιοχές της Σερβίας, την περιφέρεια της Βοϊβοντίνα. Το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ,  σήμερα είναι η πρωτεύουσα της περιοχής. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν  θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα. Στη γειτονιά της πόλης οι Σέρβοι είχανε επί πολλά χρόνια την έδρα του πατριάρχη, παλάτι του οποίου σήμερα είναι η έδρα του επισκόπου Σιρμίου ή Σρεμ, όπως αποκαλείται στη Σερβία. Όλα αυτά μόλις 8 χλμ. από το Νόβι Σαντ, στην γοητευτική κωμόπολη ονόματι Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Μέλι, καλό κρασί, παλιά πολιτιστικά ιδρύματα των Σέρβων είναι μόνο μερικά συνώνυμα για την κωμόπολη στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού Φρούσκα Γκόρα. Ηπιο κλίμα, απέραντο πράσινο, αλλά και τα 16 ορθόδοξα μοναστήρια, σ’ ένα από τα οποία θα βρεθούμε, έκαναν την περιοχή αυτή το πρώτο Εθνικό πάρκο της χώρας και προστατευόμενη περιοχή. Μετά την ολοήμερη εκδρομή μας, επιστρέφουμε στο Βελγράδι. Για το βράδυ σάς προτείνουμε βόλτα στα μοντέρνα μαγαζιά της περιοχής Μπέτον χάλα, τα πλωτά μαγαζιά στους ποταμούς ή την παραδοσιακή λουλουδάτη μποέμικη Σκαντάρλιγια. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

3η ημέρα: Βελιγράδι – Μοναστήρι Μανάσιγια – Σπήλαιο Ρεσάβσκα – Γιαγκόντινα

Πρωινό και αναχώρηση για της περιοχές νότια της πρωτεύουσας. Η πρώτη μας στάση θα είναι ένα από τα πιο γνωστά μεσαιωνικά μοναστήρια των Σέρβων-το μοναστήρι Μανάσιγια (Manasija), ίδρυμα του δεσπότη Στέφαν Λαζάρεβιτς. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στεγάζει τοιχογραφίες της Σχολής της Μοραβίας του σερβικού μεσαίωνα. Αρκετά από τα μοναστήρια τέτοιας εποχής θα δείτε, αλλά, 17 φορές μικρότερα από τις φυσικές τους διαστάσεις. Πώς; Τα έχει φτιάξει σε μινιατούρες, και μάλιστα στο χέρι, ένας καλλιτέχνης της κοντινής περιοχής. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το σπήλαιο Ρεσάβσκα πλούσιο σε κοσμήματα και ευρήματα σπηλαιολόγων. Συνεχίζουμε για την πόλη Γιαγκόντινα, όπου και διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: Γιαγκόντινα – Σουμάντιγια (Μοναστήρι Λιουμπόστινια) – Ζλάτιμπορ

Σήμερα διασχίζουμε την πιο δασωμένη περιοχή της Σερβίας, τη Σουμάντιγια. Στο νότιό της άκρο η Σέρβα πριγκίπισσα Μίλιτσα έχτισε το μοναστήρι Λιουμπόστινια, εξαιρετικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της Σχολής της Μοραβίας. Μετά την επίσκεψη αυτού του και σήμερα γυναικείου μοναστηριού, συνεχίζουμε μέσω των πόλεων Κράλιεβο, Τσάτσακ, Ούζιτσε με τις ενδιάμεσες στάσεις προς τον προορισμό μας, το βουνό Ζλάτιμπορ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

5η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Ντβένγκραντ – Ζλάτιμπορ

Η νοτιοδυτική Σερβία καμαρώνει τα καταπράσινα βουνά της, τα σμέουρα, τα παστά κρεατικά αλλά και την πλούσια όσο και ταραχώδη Ιστορία. Ο κομβικός της χαρακτήρας στα Βαλκάνια τής έφερε πριν εκατό χρόνια τη σιδηροδρομική γραμμή με πολύ πρωτότυπο, και τότε και τώρα, τρένο. Τότε προοριζόταν για την μεταφορά επιβατών από το Βελιγράδι μέχρι το Σαράγεβο και την Αδριατική, σήμερα χρησιμεύει για τουρίστες οι οποίοι νοσταλγούν τα παλιά και την γοητεία του παλιού... Ανάμεσα στις σιδηρογραμμές, πριν δέκα περίπου χρόνια ο γνωστός σκηνοθέτης έκανε τη φαντασία του πραγματικότητα. Έτσι κι έγινε το Κουστεντορφ, Ντβένγκραντ ή Μετσάβνικ, το χωριό του Εμίρ Κοστουρίτσα με πολλές ονομασίες και κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία του ξύλου, γι’ αυτό και αποκαλείται και «Το ξύλινο χωριό». Μετά την επίσκεψη, επιστρέφουμε στο Ζλάτιμπορ. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Εκδρομή στον ποταμό Ούβατς (κρουαζιέρα, προαιρετικά) – Ζλάτιμπορ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει μια προαιρετική εκδρομή προς το ποτάμι Ούβατς-Uvac όπου σε μια φανταστική κρουαζιέρα στους μαιάνδρους θα ζήσουμε αξέχαστες στιγμές, αγναντεύοντας την περιοχή φημισμένη για την ομορφιά της, τα μοναδικά τοπία αλλά και το σπάνιο ενδημικό όρνιο. Επιστροφή στο Ζλάτιμπορ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Τόπολα – Βελιγράδι – Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση από το Ζλάτιμπορ. Το πρώτο τμήμα της διαδρομής μας είναι,  όπως και στον ερχομό, μέσω του φαραγγιού του Δυτικού Μοράβα το οποίο θα μας πάει μέχρι την κεντρική και πάλι Σερβία και την μικρή πόλη Τόπολα, το κέντρο της επαναστατημένης χώρας του 19ου αιώνα. Από εδώ κατάγεται η βασιλική οικογένεια των Καραγεώργηδων (Karadjordjevic στα σερβικά), οι περισσότεροι εκ των οποίων αναπαύονται στο μαυσωλείο χτισμένο πριν από εκατό και παραπάνω χρόνια. Η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, απαράμιλλης ομορφιάς μιλάει για την μοίρα των βασιλικών μελών και του σερβικού λαού υπό αυτών επί πολλά χρόνια.  Συνεχίζουμε (εάν το επιτρέπει ο χρόνος  για το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα με τον αρχηγό μας, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 599 € 210 €
Double Room 599 € 210 €
Triple Room 599 € 210 €
Single Room 789 € 210 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 689 € 210 €
Double Room 689 € 210 €
Triple Room 689 € 210 €
Single Room 879 € 210 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 969 € 0 €
Double Room 969 € 0 €
Triple Room 969 € 0 €
Single Room 1159 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 976

26/04/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

08:45

09:25

Α3 977

02/05/2019

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

18:55

21:40

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
 • Ξενοδοχεία  4* (Βελιγράδι στο Mercure Belgrade Excelsior 4*, στη Γιαγκόντινα Hotel Hill 4*, στο Ζλάτιμπορ στο Μona hotel 4*).
 • Φόροι πόλεως.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Εξαιρετικός τοπικός  Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Προσοχή: ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο        

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 210 €
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
 • Η προαιρετική εκδρομή και κρουαζιέρα στον ποταμό Ούβατς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
 • 2 διανυκτερεύσεις Βελιγράδι στο Κεντρικό ξενοδοχείο Mercure Belgrade Excelsior 4*, 1 διανυκτέρευση στη Γιαγκόντινα στο Hotel Hill 4* και 3 διανυκτερεύσεις στο Ζλάτιμπορ στο ξενοδοχείο Mona Hotel 4*.
 • Φόρους πόλεως.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νόβι Σαντ και στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι.
 • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό μοναστήρι Μανάσιγια.
 • Επίσκεψη στο σπήλαιο Ρεσάβσκα.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
 • Εξαιρετικός τοπικός  Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Εκδρομές στον Εθνικό Δρυμό Φρούσκα Γκόρα, στο Γκόλουμπατς και στον Εθνικό Δρυμό Μόκρα Γκόρα με το «ξύλινο χωριό του Εμίρ Κοστουρίτσα», το Ντβένγκραντ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα
 • Ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά)
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νόβι Σαντ και στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι

Περίοδοι

 • Πάσχα 2019

Αναχωρήσεις

26/4Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυμμένες ομορφιές της Σερβίας | Πάσχα 2019