Ξεχωριστή Ιταλία: Κρεμαστά χωριά Τσίνκουε Τέρρε – Πορτοφίνο |Καλοκαίρι 2019

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 779€

Travel Identity

Άλλο ένα εκπληκτικό Ευρωπαϊκό ταξίδι του Versus Travel, πάντα έξω από τα καθιερωμένα. Με σωστές ώρες πτήσεων για να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τον διαθέσιμο χρόνο. Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην μαγευτική Τοσκάνη και την Λιγυρία. Με άνετες μετακινήσεις, το ταξίδι αυτό θα μας προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε μια γνώριμη χώρα. Από την "Αιώνια Πόλη", την Ρώμη, κατευθυνόμαστε στην μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του και φθάνουμε στην μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, η οποία θα αποτελέσει ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας, στην Λα Σπέτσια και την μαγική περιοχή και ακτογραμμή του Τσίνκουε Τέρρε, των πέντε "γαιών" - τα πέντε κρεμαστά χωριά - που μόνο με πίνακες ζωγραφικής μπορείς να τα παρομοιάσεις. Το βαρκάκι και το τρένο για την ημερήσια αυτή εκδρομή περιλαμβάνεται βεβαίως στην τιμή της εκδρομής. Επισκεπτόμαστε την πολυθρύλητη Φλωρεντία και βέβαια τη Ρώμη, την αιώνια πόλη.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από τη Ρώμη, κατευθυνόμαστε στην μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του και φθάνουμε στη μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, η οποία θα αποτελέσει ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας, στην Λα Σπέτσια και την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε. Επισκεπτόμαστε την Πίζα με τον περίφημο κεκλιμένο της Πύργο και συνεχίζουμε στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία. Τέλος, επιστρέφουμε και απολαμβάνουμε την "Αιώνια Πόλη", τη Ρώμη.

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟY VERSUS

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • 3 διανυκτερεύσεις στη Λούκα, απ' όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε και στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι από τα καραβάκια, το τρένο (διπλή διαδρομή) και το Πόρτο Φίνο, ένα κόστος άνω των €60.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • 2 διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • 2 διανυκτερεύσεις στη Ρώμη που μας δίνουν επιπλέον χρόνο ακόμα και την τελευταία ημέρα.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Εκδρομή στο Πορτοφίνο (περιλαμβάνεται η είσοδος στο καραβάκι)
 • Επίσκεψη στο Ραπάλλο.
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε Ρώμη και Φλωρεντία.
 • Προσοχή: Oι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα έλληνικά έκδοσης Versus Travel.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ρώμη (πτήση) – Σιένα – Λούκα (οδική διαδρομή)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη. Άφιξη και οδική αναχώρηση με τελικό προορισμό τη Λούκα. Καθ΄ οδόν θα σταματήσουμε στη Σιένα, που χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πώς κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση. Θα περπατήσουμε μέσα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα Ντελ Κάμπο με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία Ντουόμο. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για τη Λούκα. Τακτοποίηση στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Λούκα – Λα Σπέτσια – Τσίνκουε Τέρρε – Λούκα

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι «πέντε γαίες», όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso, έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και όχι άδικα: είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου.

Από τη Λα Σπέτσια (La Spezia) θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στο Πόρτο Βένερε (Porto Venere) πριν από τα κρεμαστά χωριά, χωριό που κλείνει νοτιοδυτικά τον Κόλπο των Ποιητών και από το οποίο λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας. Στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς αυτά τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς.         
Από το Πόρτο Βένερε θα σαλπάρουμε για τη Βερνάτσα (Vernazza) και στη συνέχεια με το τοπικό τρένο θα έρθουμε στη Μαναρόλα (Manarola). Εδώ θα σταματήσουμε για να γνωρίσουμε το παλαιότερο από τα κρεμαστά χωριά, οικισμός με εξαιρετική οινοπαραγωγή και τη δική του τοπική διάλεκτο, τα μαναρολέζε. Θα απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας, και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το τοπικό τρένο για τη Λα Σπέτσια. Εκεί θα συναντήσουμε τον οδηγό μας που θα μας μεταφέρει πίσω στη Λούκα. Το βράδυ ακολουθείστε τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση στη Λούκα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου για τα πλοιάρια που κάνουν τη θαλάσσια εκδρομή στα χωριά Cinque Terre, η εκδρομή θα γίνει με τοπικό τρένο από τη Λα Σπέτσια προς Βερνάτσα, Μαναρόλα και Ρίο Ματζόρε.

3η ημέρα: Λούκα – Σάντα Μαργκερίτα Λιγκούρε – Πόρτο Φίνο – Ραπάλλο – Λούκα

Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο μας για να γνωρίσουμε τις ομορφιές της Ιταλικής Ριβιέρας στην Μητροπολιτική περιοχή της Γένοβα.  άφιξη στην Santa Margherita Ligure, το παλιό Porto Napoleone που μετά τον Β' Παγκ. Πόλεμο εξελίχθηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο, μετάβαση με πλοιάριο στο διάσημο Πόρτο Φίνο, πανέμορφο ψαροχώρι που αναπτύσεται γύρω από το λιμάνι του και στον λόφο δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με πανοραμική θέα, παραμονή και επιστροφή στην Santa Margherita Ligure όπου θα παραμείνουμε για να απολαύσουμε την βόλτα μας στο λιμάνι. Κατά την επιστροφή μας θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο Ραπάλλο, μια πολύ όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη που γοητεύει με την κοσμοπολίτικη αύρα της αλλά και… εμπνέει! Ο ίδιος ο Φρίντριχ Νίτσε άρχισε να σχηματίζει στο νου το βιβλίο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» περιπατώντας στο Ραπάλλο, αναζητήστε λοιπόν κι εσείς τη δική σας έμπνευση στην όμορφη παραλιακή του οδό. Επιστροφή στη Λούκα και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λούκα (Ξενάγηση) – Πίζα – Φλωρεντία

Μετά το πρωινό, αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στη Λούκα, μια εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη με… οκταγωνικό σχήμα. Θα επισκεφθούμε την ελλειπτική Πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, τον Πύργο του Ρολογιού, και την εκκλησία Σαν Φρεντιάνο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πίζα, όπου θα κάνουμε στάση και περιήγηση. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Τοσκάνη και την πρωτεύουσά της, την πανέμορφη Φλωρεντία.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα γνωρίσουμε ένα μέρος του ιστορικού κέντρου της διάσημης αυτής πόλης, με την παλιά Γέφυρα, όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε με ένα βραδινό ποτό. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

 

5η ημέρα: Φλωρεντία (ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση (με τοπικό ξεναγό) της περίφημης αυτής πόλης-μουσείου, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού (Santa Croce), τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε επίσης την Πόντε Βέκκιο με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Santa Maria del Fiore) με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι –σήμα κατατεθέν της πόλης– και το ιστορικό Βαπτιστήριο.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski, καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Στο τέλος της ξενάγησης, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερία Ουφίτσι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έργα ζωγραφικής Φλωρεντιανών, Βενετσιάνων και Φλαμανδών καλλιτεχνών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

6η ημέρα: Φλωρεντία – Σαν Τζιμινιάνο – Ρώμη

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. 

Μετά την επίσκεψη μας στο Σαν Τζιμινιάνο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Αιώνια πόλη. Βραδινή βόλτα με τον αρχηγό για να δούμε την Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον και την Πιάτσα Ναβόνα. Διανυκτέρευση στη Ρώμη.

7η ημέρα: Ρώμη (Ξενάγηση)

Πρωινή πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, την πλατεία Βενετίας και το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη, το Δικαστικό Μέγαρο και τη βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Στο ελεύθερο απόγευμά σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Βατικανό, ένα ξεχωριστό, ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στα όρια της Ρώμης, που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα. Στα σημαντικότατα μουσεία του θα δείτε μεταξύ άλλων το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, τις αίθουσες που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών, την Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών κ.ά. Περάστε στη συνέχεια στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, για να δείτε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Διανυκτέρευση στη Ρώμη.

8η ημέρα: ΡΩΜΗ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη (πτήση)

Σήμερα η ημέρα είναι ελεύθερη για χαλαρές βόλτες στη Ρώμη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Πάρκο Μποργκέζε, με την ομώνυμη βίλα-μουσείο, τη γνωστή Via Condotti και την διάσημη Πιάτσα ντι Εσπάνια. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

16.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 722

23.07.2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

30.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 722

06.08.2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

11.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 722

18.08.2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

13.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 722

20.08.2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

27.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 722

03.09.2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Οι βαρκάδες και η διαδρομή με το τρένο.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €230

 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 250 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση. Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


Από Λάρνακα. Ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα με  αναχωρήσεις από Λάρνακα.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟY VERSUS

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • 3 διανυκτερεύσεις στη Λούκα, απ' όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε και στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι από τα καραβάκια, το τρένο (διπλή διαδρομή) και το Πόρτο Φίνο, ένα κόστος άνω των €60.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • 2 διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • 2 διανυκτερεύσεις στη Ρώμη που μας δίνουν επιπλέον χρόνο ακόμα και την τελευταία ημέρα.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Εκδρομή στο Πορτοφίνο (περιλαμβάνεται η είσοδος στο καραβάκι)
 • Επίσκεψη στο Ραπάλλο.
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε Ρώμη και Φλωρεντία.
 • Προσοχή: Oι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα έλληνικά έκδοσης Versus Travel.

Highlights

 • Περπατήστε μέσα στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της Σιένα.
 • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών.
 • Εξερευνήστε την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • Θαυμάστε τη δαντελωτή παραλιακή ζώνη και τα πέντε ασύγκριτης ομορφιάς μικρά χωριά, τα Τσίνκουε Τέρρε, χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Ιταλικής Ριβιέρας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ρώμη – Σιένα – Λούκα – Τσίνκουε Τέρρε – Λα Σπέτσια – Φλωρεντία – Σάντα Μαργαρίτα – Πορτοφίνο
 • Θα θαυμάσουμε τα Κρεμαστά Χωριά (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τρένο)
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4*
 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2019

Χάρτης Ταξιδιού Ξεχωριστή Ιταλία: Κρεμαστά χωριά Τσίνκουε Τέρρε – Πορτοφίνο |Καλοκαίρι 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info