Πόντος | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 699€

Travel Identity

Ένα ταξίδι-περιήγηση στον Πόντο, σε τόπους φορτωμένους με μνήμες και ιστορία, εκεί όπου η παρουσία των Ελλήνων χρονολογείται από την αρχαιότητα. Αφού εξερεύνησαν το Αιγαίο, οι Έλληνες θαλασσοπόροι ξεκίνησαν να κατακτήσουν την αφιλόξενη και γεμάτη τρομερούς κινδύνους θάλασσα του "Άξενου" Πόντου. Και κατάφεραν τελικά να δαμάσουν την κλειστή υδάτινη λεκάνη του Πόντου, που έγινε μια θάλασσα φιλόξενη, «εύξεινος» και ελληνική. Εκεί δημιουργήθηκε ο Ποντιακός Ελληνισμός των 26 αιώνων ζωής για να καταλήξει στον τραγικό ξεριζωμό και την επιστροφή στην προαιώνια πατρίδα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στον Πόντο και την Ανατολία. Ξεκινώντας από την Άγκυρα κατευθυνόμαστε στη γραφική Σαφρανμπολού με τα παραδοσιακά της σπίτια, τις μαυροθαλασσίτικες πόλεις Σινώπη και Σαμψούντα, την πρωτεύουσα των Μιθριδατών Αμάσεια, το Σιβάς με τα σελτζουκικά μνημεία, τη «Βασιλίδα των πόλεων του Εύξεινου Πόντου», την Τραπεζούντα και το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, το ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης, καθώς και τη γειτονική Κερασούντα.

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Ένα οδοιπορικό στον Πόντο, μια ιδιαίτερη πρόταση του Versus Travel με μνήμες και Ιστορία τόπους του Πόντου.

Περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*. Στην Τραπεζούντα το Grand Orlu Hotel 5*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
 • Εμπειρότατο ξεναγό, ο οποίος με τις γνώσεις του θα συμβάλλει στο να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές αυτής της τόσο ιδιαίτερης περιοχής.
 • Επισκεπτόμαστε τη Σινώπη και τη Σαμψούντα, την πρωτεύουσα των Μιθριδατών, το Σιβάς με τα σελτζουκικά μνημεία, την Τραπεζούντα, τη «βασίλισσα» των πόλεων του Εύξεινου Πόντου, και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, το ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Άγκυρα (Πτήση) – Σαφράνμπολις

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την από 13/10/1923 πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, μέσω Κωνσταντινούπολης. Η Άγκυρα βρίσκεται στην καρδιά της Ανατολίας, σε υψόμετρο 850 μέτρων. Είναι μια πόλη-Ιανός, μια πόλη με δύο όψεις: η μία σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ, για τη δημιουργία ενός σπουδαίου ασιατικού κέντρου στη νέα Τουρκική Δημοκρατία, η άλλη παλιά, που μαρτυρεί το παρελθόν της τουρκικής πρωτεύουσας. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για τη Σαφράνμπολις (Θεοδωρούπολη), την πόλη του σαφράν, μια πολύ γραφική κωμόπολη που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής τουρκικής αρχιτεκτονικής. Τα περίπου 150 παραδοσιακά της σπίτια με πέτρινο ισόγειο και δύο ορόφους φτιαγμένους από ξύλινα δοκάρια δεμένα μεταξύ τους με ειδική τεχνική και επιχρισμένα με λάσπη και χρώμα, αποτελούν τα πιο κομψά σωζόμενα δείγματα της ιδιότυπης οθωμανικής αρχιτεκτονικής των τελευταίων δεκαετιών του 19ου αι. Η πόλη είναι φημισμένη για τα νοστιμότατα λουκούμια της, καθώς και για τα σταφύλια Çavus, γλυκά με πολύ λεπτή φλούδα. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στην πόλη για να θαυμάσουμε τα παραδοσιακά της σπίτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Σαφράνμπολις – Σινώπη – Αμάσεια

Στη σημερινή διαδρομή μας κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας θα επισκεφθούμε τη Σινώπη, την αρχαιότερη ελληνική πόλη του Πόντου και μητρόπολη των αποικιών του Πόντου. Θα συνεχίσουμε για την Αμάσεια, γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα. Είναι η πιο γραφική από τις εσωτερικές πόλεις του δυτικού Πόντου, κτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Γεζίλ Ιρμάκ (Yesil Irmak: Πράσινος ποταμός, ο αρχαίος Ίρης). Η αριστερή κοίτη του ποταμού ακουμπά σ΄ έναν επίπεδο βράχο, πάνω στον οποίο είναι χτισμένα μια σειρά από πανέμορφα σπίτια της οθωμανικής περιόδου. Ο επάνω όροφος των σπιτιών αυτών προεξέχει, δημιουργώντας εξώστες πάνω από το ποτάμι, μια εικόνα πολύ γραφική. Το 300 π.Χ. η Αμάσεια έγινε πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλιάδων του Πόντου, οι οποίοι ενίσχυσαν με πύργους και τείχη το απρόσιτο φαράγγι και λάξεψαν στο βράχο μνημειώδεις βασιλικούς τάφους Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αμάσεια – Σιβάς (Σεβάστεια)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Σιβάς, που κατά τη Ρωμαϊκή εποχή ονομαζόταν Σεβάστεια και ήταν μεγάλη και σπουδαία εμπορική πόλη. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1275 μέτρων στη κοιλάδα του Κιζίλ Ιρμάκ (Kizil Irmak: Κόκκινος ποταμός, ο αρχαίος Άλυς). Φθάνοντας θα επισκεφθούμε διάφορα μνημεία από την εποχή των Σελτζούκων, οι οποίοι την κατέλαβαν το 1071 και την ονόμασαν Σιβάς, όπως τον Gök Medrese (Μπλε μεντρεσές, 1271), το πιο αξιόλογο μνημείο σελτζουκικής αρχιτεκτονικής της πόλης, το Ulu Camii, δηλαδή το Μεγάλο Τζαμί (τέλη του 11ου αι. ή στις αρχές του 12ου αι.) κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σιβάς (Σεβάστεια) – Σαμψούντα

Αναχώρηση για τη Σαμψούντα, την αρχαία Αμισό, από τις πιο σημαντικές πόλεις της Τουρκίας στον Εύξεινο Πόντο. Άφιξη και επίσκεψη της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σαμψούντα – Κερασούντα – Τραπεζούντα

Πρωινή αναχώρηση για τη γειτονική πόλη της Κερασούντας. Αρχαία αποικία της Σινώπης, η πόλη είχε μέχρι το 1922 έντονο ελληνικό χρώμα, με τον ελληνικό πληθυσμό να αποτελεί τη μεγάλη πλειοψηφία. Αφού κάνουμε μια βόλτα στην Κερασούντα, συνεχίζουμε για την Τραπεζούντα. Η Τραπεζούντα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα βυζαντινά της μνημεία, καθώς υπήρξε μια "μικρή Κωνσταντινούπολη", την εξαιρετική ομορφιά της, και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Ιδρύθηκε στα τέλη του 7ου π.Χ. αι. από Έλληνες αποίκους της Σινώπης, δηλαδή καταγόμενους από τη Μίλητο. Εδώ ο Ξενοφών και οι Μύριοί του ξαναβρήκαν τον ελληνικό κόσμο στα τέλη του 5ου αι. π.Χ., όταν, μετά τον θάνατο του βασιλιά Κύρου, ξεκίνησαν από τα Κούναξα της Περσίας, διέσχισαν το οροπέδιο της Ανατολίας και τον ορεινό όγκο των Ποντικών Άλπεων και ύστερα από έξι μηνών πεζοπορία, έχοντας διανύσει 1.700 χιλιόμετρα σε εχθρικούς και ξένους τόπους, έφτασαν στην "επί θάλατταν εις Τραπεζούντα, πόλιν Ελληνίδα, οικουμένην έν τω Εύξείνω Πόντω, Σινωπέων αποικίαν έν τη Κόλχων χώρα...". Αυτό το Μαυροθαλασσίτικο λιμάνι, στους πρόποδες της οροσειράς του Πόντου, έξι μερόνυχτα μακριά από την πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, βρισκόταν στο τέρμα του μεγάλου ασιατικού δρόμου που ξεκινούσε από τη Μεσοποταμία, τη Περσία, το Αφγανιστάν, την Ινδία και την Κίνα. Από το 1204, όταν αλώθηκε η Κωνσταντινούπολη από τους Σταυροφόρους ως το 1261, όταν οι Παλαιολόγοι επανήλθαν στην Κωνσταντινούπολη - η Τραπεζούντα, ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μεγάλων Κομνηνών, διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο, όχι μόνο ως πολιτική δύναμη, αλλά κυρίως ως οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, η Τραπεζούντα έμεινε για λίγο διάστημα ο τελευταίος προμαχώνας του βυζαντινού πολιτισμού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά – Τραπεζούντα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης, το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, λαξεμένο σε μια σχισμή του βράχου, στη καρδιά των Ποντιακών Άλπειων σε υψόμετρο 1300 μ. Η Μονή της Παναγίας Σουμελά ιδρύθηκε τον 4ο αι από τους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο, στο σημείο που βρέθηκε η αγιογραφημένη από τον Απόστολο Λουκά εικόνα της Παναγίας. Επί 16 αιώνες η μονή του Πόντου ήταν θεματοφύλακας της ελληνικής γλώσσας και της Ορθοδοξίας, αναζωπυρώνοντας σε κάθε δύσκολη ιστορική στιγμή την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των πιστών. Το 1923, η μονή Σουμελά λεηλατήθηκε, κάηκε και εγκαταλείφθηκε. Το 1938, ο μοναχός Αμβρόσιος ο Σουμελιώτης επέστρεψε στη μονή και μετέφερε στην Ελλάδα, μαζί με ορισμένα ιερά κειμήλια της μονής, και την κρυμμένη εικόνα της Παναγίας, η οποία τοποθετήθηκε στη ομώνυμη Μονή της Παναγίας που χτίστηκε το 1951 στην Καστανιά Ημαθίας. Το κύριο μέρος του μοναστηριού απαρτίζουν ο ξενώνας, η ιερή σπηλιά με τις αγιογραφίες, η πηγή με το Αγίασμα, το κωδωνοστάσιο και τα εννιά παρεκκλήσια. Όλα τα κτίσματα της μονής βρίσκονται, δυστυχώς, σε θλιβερή κατάσταση εξαιτίας των βανδαλισμών που έχουν προκληθεί, ενώ πολλές από τις υπέροχες αγιογραφίες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές. Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης της μονής. Επίσκεψη και επιστροφή στην Τραπεζούντα. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Τραπεζούντα (Ξενάγηση πόλης)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην Τραπεζούντα θα επισκεφθούμε την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας του 13ου αιώνα, το μόνο βυζαντινό μνημείο σ΄ ολόκληρο τον Πόντο που έχει αναστηλωθεί και λειτουργεί ως μουσείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Fatih Camii, το τζαμί του Πορθητή, που είναι στην πραγματικότητα η παλιά εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοκεφάλου, μια πολύ παλιά βυζαντινή βασιλική στην οποία προστέθηκε τρούλος τον 13ο αι. Ήταν ο μητροπολιτικός ναός της αυλής της Τραπεζούντας και εδώ γίνονταν επιβλητικές τελετές (στέψεις, κηδείες, ταφές αυτοκρατόρων και μητροπολιτών, ενθρονίσεις κλπ.) στα 258 χρόνια της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας. Θα δούμε επίσης το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, τη νεοκλασική έπαυλη του τραπεζίτη Κωνσταντίνου Καπαγιαννίδη (Αρχοντικό Ατατούρκ) και άλλα παλιά αρχοντικά της πόλης, τα τείχη των Κομνηνών, τον Πύργο της βασίλισσας Ειρήνης", κατασκευασμένος από την αυτοκράτειρα Ειρήνη της Τραπεζούντας το 1340 και θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης και της παραλίας από λόφο Boztepe (Μίθριον Όρος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Τραπεζούντα – Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο στην πόλη της Τραπεζούντας (αφήνουμε τα δωμάτιά μας στις 12:00) για μία ακόμα βόλτα με τον αρχηγό μας. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την επόμενη ημέρα. 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1842

16.06.2019

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

05:50

07:10

ΤΚ 2134

16.06.2019

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ

09:00

10:15

ΤΚ 2835

23.06.2019

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

20:45

22:45

ΤΚ 1841

24.06.2019

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:00

02:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1842

14.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

06:00

07:20

ΤΚ 2134

14.07.2019

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ

09:00

10:15

ΤΚ 2835

21.07.2019

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

20:45

22:45

ΤΚ 1841

22.07.2019

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:00

02:20

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1842

04.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

06:00

07:20

ΤΚ 2134

04.08.2019

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ

09:00

10:15

ΤΚ 2835

11.08.2019

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

20:45

22:45

ΤΚ 1841

12.08.2019

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:00

02:20

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1842

18.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

06:00

07:20

ΤΚ 2134

18.08.2019

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ

09:00

10:15

ΤΚ 2835

25.08.2019

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

20:45

22:45

ΤΚ 1841

26.08.2019

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:00

02:20

 

 

 

ΠEΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* προσεκτικά επιλεγμένα (από τα καλύτερα σε κάθε περιοχή).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας τοπικός αρχηγός που είναι και διπλωματούχος ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός επιπλέον του τοπικού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. €220

 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (προαιρετικά)

 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (πληρώνονται τοπικά): περίπου €95

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται  2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Ένα οδοιπορικό στον Πόντο, μια ιδιαίτερη πρόταση του Versus Travel με μνήμες και Ιστορία τόπους του Πόντου.

Περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*. Στην Τραπεζούντα το Grand Orlu Hotel 5*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
 • Εμπειρότατο ξεναγό, ο οποίος με τις γνώσεις του θα συμβάλλει στο να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές αυτής της τόσο ιδιαίτερης περιοχής.
 • Επισκεπτόμαστε τη Σινώπη και τη Σαμψούντα, την πρωτεύουσα των Μιθριδατών, το Σιβάς με τα σελτζουκικά μνημεία, την Τραπεζούντα, τη «βασίλισσα» των πόλεων του Εύξεινου Πόντου, και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, το ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης.

Highlights

 • Περπατήστε στη γραφική Σαφρανμπολού με τα ιδιότυπης οθωμανικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακά της σπίτια.
 • Θαυμάστε τα βυζαντινά μνημεία και την εξαιρετική ομορφιά της Τραπεζούντας.
 • Εκδράμετε στο ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης, το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Επισκεπτόμαστε τη Σινώπη, τη Σαμψούντα, την Τραπεζούντα και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά

Χάρτης Ταξιδιού Πόντος | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info