Ουζμπεκιστάν – Τατζικιστάν | Απρίλιος-Οκτώβριος 2019

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1790€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος στην Ασία. Μετά από μεγάλη επιτόπια έρευνα και από δεκάδες ταξίδια μας στην Κεντρική Ασία, μπορούμε να καυχιόμαστε ότι διαθέτουμε το πληρέστερο πρόγραμμα στο Ουζμπεκιστάν, με "κρυμμένες" παροχές, επισκέψεις και πάνω από όλα διείσδυση στη μαγεία της χώρας, την πύλη για τη γνωριμία μας με την Κεντρική Ασία και την ιστορία της, με πόλεις-σταθμούς στον Δρόμο του Μεταξιού. Ένα ταξίδι με διαδρομές σε έρημο και στέπα, ανάμεσα στον Ώξο και τον Υαξάρτη. Δείτε βήμα προς βήμα τι προσφέρει το παρόν πρόγραμμα και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας, στο Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, που συνδυάζει εξαιρετικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μεγάλες πόλεις, κουλτούρα των νομάδων, τα ορεινά τοπία και περάσματα της Κεντρικής Ασίας. Ξεκινάμε από την Ντουσάμπε, πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, και τη λίμνη Ισκαντέρ, μπαίνουμε στο Ουζμπεκιστάν με αφετηρία μας τη θρυλική Σαμαρκάνδη, ερχόμαστε στην Ιερή Μπουχάρα και τη Χίβα με τα ψηλά της τείχη. Ερχόμαστε στην Τασκένδη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κεντρικής Ασίας,  και επιστρέφοντας στο Τατζικιστάν γνωρίζουμε την Χουτζάντ ή Αλεξάνδρεια την Εσχάτη, το απώτερο σημείο επέκτασης της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου…

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Προσέξτε τις ποιοτικές διαφορές! Καινοτομίες που πρώτο το Versus Travel ενέταξε στο πρόγραμμά του και μόνο στο Versus Travel θα τις βρείτε, καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό εμπειρία ζωής!

 • Τέλειες πτήσεις με ελάχιστη ανταπόκριση στην Κωνσταντινούπολη και άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κατά την άφιξη μας στην Ντουσάμπε, πολύ βασικό για να απολαύσουμε το ταξίδι μας.
 • Θεατρική παράσταση στη Σαμαρκάνδη στο θέατρο El Merosi.
 • Τελετή τσαγιού σε οικογένεια στην Τασκένδη, για να έρθουμε σε επαφή με τις συνήθειες του τοπικού στοιχείου της χώρας.
 • Ισορροπιστές στη Χίβα.
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα, στην Τασκένδη και στην Ντουσάμπε.
 • Ειδικό γεύμα στην Μπουχάρα σε κτίριο του 19ου αιώνα, όπου θα νιώσουμε σαν να μπαίνουμε στη σπηλιά του Αλλαντίν.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ντουσάμπε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ντουσάμπε, την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν. Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, ο προσδιορισμός "τατζίκ" σημαίνει "πέρσης". Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής και πιο πρωτόγονης χώρας είναι και το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη αυτή περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσάμπε, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή της περσόφωνη πολιτιστική κληρονομιά αυτής της "γωνιάς" της αρχαίας αυτοκρατορίας του Δαρείου.

2η ημέρα: Άφιξη στην Ντουσάμπε (Ξενάγηση)

Άφιξη τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ντουσάμπε και άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση και πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Εθνικών Αρχαιοτήτων, που από το 2001 παρουσιάζει εκθέματα από την ισλαμική και προ-ισλαμική ιστορία του Τατζικιστάν, ταξιδεύοντάς μας έτσι σε περιόδους Ελληνικής, Βακτριανής, Ζωροαστρικής, Βουδιστικής και Ινδουιστικής επίδρασης. Η περιοχή άλλωστε που σήμερα αποκαλούμε Τατζικιστάν υπήρξε ένα διαχρονικό σταυροδρόμι στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας. Από τα εκθέματα του μουσείου ξεχωρίζει ο μήκους 14 μέτρων ξαπλωμένος Βούδας, ένα άγαλμα ηλικίας 1.400 ετών! Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο νέο Εθνικό Μουσείο, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στην Ντουσάμπε και παρουσιάζει την Ιστορία του Τατζικιστάν από τη λίθινη εποχή μέχρι και το σήμερα. Στη συνέχεια της ημέρας θα περάσουμε από την πλατεία Ismoili Somoni και το πάρκο Rudaki, στο κέντρο της Ντουσάμπε, ενώ θα επισκεφθούμε και το τοπικό παζάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ντουσάμπε – Χισσόρ – Ντουσάμπε

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πόλη Χισσόρ (Hissor), περίπου 23 χλμ. από την Ντουσάμπε. Εδώ θα δούμε το αρχαίο φρούριο του Χισσόρ, ένα από τα πιο πολύτιμα ιστορικά αξιοθέατα του Τατζικιστάν, που συνταιριάζει χαρακτηριστικά στοιχεία της δύναμης, του εμπορικού πνεύματος και του πολιτισμού του αρχαίου έθνους των Τατζίκων. Θα επισκεφθούμε το Medrassah Kuhna (16ος αι.), το Μουσείο Τατζίκικης Ζωής καθώς και το μαυσωλείο του σούφι αγίου Mahdumi Azam.

Επιστρέφουμε στη Ντουσάμπε και κάνουμε επίσκεψη στο Μουσείο Μουσικών Οργάνων. Η δημιουργία του βασίστηκε στην ιδιωτική συλλογή του Τατζίκου καλλιτέχνη Gurminj Zavqibekov, διαθέτοντας σήμερα πάνω από 200 εκθέματα από όλη την Ασία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα έγχορδων και κρουστών οργάνων, όπως σιτάρ, ντουτάρ, ρουμπάμπ και ταμπούρ. Προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε μία μουσική παράσταση στο Μουσείο, ειδικά σχεδιασμένη για εσάς. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ντουσάμπε – Λίμνη Ισκαντέρ – Σαμαρκάνδη (Ουζμπεκιστάν)

Πρωινή αναχώρηση από τη Ντουσάμπε με προορισμό μας τη λίμνη Ισκαντέρ. «Ισκαντέρ» είναι, όπως γνωρίζουμε, το όνομα με το οποίο είναι γνωστός στην Κεντρική Ασία ο Μέγας Αλέξανδρος. Σύμφωνα με τον θρύλο, κατά την επιστροφή του από την Ινδία ο Μακεδόνας στρατηλάτης πέρασε από το σημείο όπου σήμερα απλώνεται η 30.000 εκταρίων λίμνη, που φέρει σήμερα το όνομά του. Θα εξερευνήσουμε τα περίχωρα της λίμνης, θα δούμε τις πέντε πηγές, τη λίμνη Ζμεϊνόε (Λίμνη του Φιδιού) και τον καταρράκτη, ενώ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για τα σύνορα με το γειτονικό Ουζμπεκιστάν. Τελικός προορισμός μας σήμερα είναι η θρυλική Σαμαρκάνδη, η ιστορική πρωτεύουσα του Ταμερλάνου που δικαιολογημένα αποκαλείται και «η Ρώμη της Ανατολής» και το «μαργαριτάρι του μουσουλμανικού κόσμου». Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σαμαρκάνδη (ξενάγηση, φολκλορική παράσταση)

Μία ιδέα της μακρόχρονης ιστορίας της Σαμαρκάνδης είναι το γεγονός ότι η πόλη γιόρτασε το 1970 τα 2500 χρόνια από την ίδρυσή της. Ήταν επαρκώς μεγάλη (και γνωστή ως Μαρακάνδα) ώστε να διαχειμάσει εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος το 328 π.Χ. Η Σαμαρκάνδη ακολουθεί την ιστορία των πόλεων της περιοχής, με τη διαφορά ότι υπήρξε ο κυριότερος εμπορικός κόμβος στην Κεντρική Ασία. Ο πλούτος της την έκανε έδρα δυναστειών [Samanids (875), Quarakhanids (999), Seljuks (1073), Qarakhitai (1411), Χοράσμιοι (1210)] αλλά και μήλον της έριδος, γεγονός που οδήγησε στη χειρότερη καταστροφή της πόλης το 1221. Η χρυσή εποχή της ήταν κατά την κυριαρχία του Ταμερλάνου και των διαδόχων του, των Τιμουριδών, τον 14ο-15ο αι., εποχή στην οποία ανάγονται τα περισσότερα μνημεία της πόλης.

Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη σπουδαία αυτή πόλη από την πλατεία Pεγκιστάν (το όνομά της σημαίνει "αμμώδες μέρος"), το εμπορικό κέντρο της Μεσαιωνικής Σαμαρκάνδης. Η πλατεία περιβάλλεται από τρία εξαιρετικά οικοδομήματα: τους μεντρεσέδες Ουλουγκμπέκ, Σερ Ντορ και Τίλα Κόρι. Θα συνεχίσουμε με το Tέμενος της Mπιμπί Xανούμ, της ευνοούμενης πανέμορφης Κινέζας συζύγου του Ταμερλάνου. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στη νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα, με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της να αστράφτουν κάτω από τον ήλιο, ανάμεσα στα οποία και του ξαδέλφου του προφήτη Μωάμεθ, του Κουσάμ ιμπν Αμπάς, που έφερε στην περιοχή το Ισλάμ. Στη συνέχεια της ημέρας θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αφροσιάμπ και το εξαιρετικής ακριβείας αστεροσκοπείο του 15ου αιώνα, που είχε κατασκευάσει ο εγγονός του Ταμερλάνου, ο Ούλουγκ Μπεκ, ο οποίος ήταν λάτρης των επιστημών και κυρίως της αστρονομίας. Θα κλείσουμε την ημέρα μας παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σαμαρκάνδη – Σαχριζάμπς – Μπουχάρα (δείπνο σε κτίριο του 19ου αι.)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για Σαχριζάμπς (Shakhrisabz), την "πράσινη πόλη". Η πόλη αυτή βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Karadayara και είναι η γενέτειρα του Ταμερλάνου. Ο "Τιμούρ ο κουτσός" (Timur-i-lenk) γεννήθηκε εκεί το 1336 και μέχρι το θάνατό του το 1405 κατέσφαξε την Ασία. Η δυναστεία των Τιμουριδών διήρκεσε στην περιοχή μέχρι το 1506, αλλά επεκτάθηκε στην Ινδία το 1526 από τον Μπαμπούρ. Ο Ταμερλάνος και οι διάδοχοί του κόσμησαν τη γενέτειρά του γενναιόδωρα, όπως μαρτυρούν τα επισκέψιμα οικοδομήματα της πόλης - το Ak Saray (Λευκό Παλάτι), τα τζαμιά Kok Gumbaz και Doru Tilovat αλλά κυρίως τον ταπεινό τάφο που είχε προνοήσει για τον εαυτό του ο μεγάλος αυτοκράτορας... Συνεχίζουμε για τη θρησκευτική και πολιτιστική καρδιά της Κεντρικής Ασίας, τη γοητευτική Μπουχάρα, μια πόλη με πολυτάραχη ιστορία, σταθμό στον Δρόμο του Μεταξιού μέχρι τον 16ο αιώνα, όταν οι ναυτικές οδοί αντικατέστησαν τους δρόμους των καραβανιών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Παραδοσιακό δείπνο σε κτίριο του 19ου αιώνα με φολκλορική παράσταση. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μπουχάρα (Ξενάγηση)

«Μπουχάρα η Ιερή», «Στυλοβάτης της Πίστης», «Μπουχάρα η Ευγενής» είναι μερικά από τα προσωνύμια που δόθηκαν κατά  καιρούς στην πόλη. Βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Zaravsan, παραποτάμου του Ώξου. Οι απαρχές της πόλης ανάγονται στον 1ο αι. μ.Χ., αλλά η άνοδός της ήλθε μετά την Αραβική κατάκτηση το 709, οπότε κατέστη θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο. Υπήρξε έδρα δυναστειών από τον 9ο αι. (Σαμανίδες) μέχρι την κατάκτησή της από τους Μπολσεβίκους το 1917. Υπέφερε πολύ από τις μογγολικές επιδρομές - ο Τζένκινς Χαν έσφαξε όλο τον ανδρικό πληθυσμό στην κεντρική πλατεία - αλλά ανέκαμψε πλήρως τον 16ο αι.

Μαυσωλεία, τζαμιά, μεντρεσέδες, παλάτια, σκεπαστές αγορές, μιναρέδες κλπ., που χρονολογούνται από τον 9ο έως τον 19ο αι., συνθέτουν ένα καθαρά κεντροασιατικό χώρο, που παρά τις επανειλημμένες καταστροφές, διατηρήθηκε σε αξιοθαύμαστο βαθμό.

Το πρωί λοιπόν θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση αυτής της πόλης που γοήτευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες. Θα επισκεφθούμε αρχικά το καλοκαιρινό παλάτι του τελευταίου Εμίρη της Μπουχάρας και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στα μνημεία του κέντρου: θα δούμε τζαμιά και μεντρεσέδες που χτίστηκαν όταν η πόλη άκμαζε, δηλαδή μεταξύ 9ου και 19ου αι. Η κεντρική της πλατεία είναι χτισμένη γύρω από μια δεξαμενή του 1620 με το άγαλμα του Νασρεντίν Χότζα σε μια πλευρά της. Το τζαμί Μπολό Χαούζ με τις δαντελωτές διακοσμήσεις του, ο μεντρεσές Τσορ Μινάρ με τους 4 μιναρέδες, το μαυσωλείο των Σαμανιδών, που είναι απλό στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, αλλά είναι το πρώτο μουσουλμανικό μαυσωλείο που κατασκευάστηκε στην Κεντρική Ασία, το φρούριο Άρκ, όπου ζούσαν προφυλαγμένοι οι Εμίρηδες της Μπουχάρας, το συγκρότημα Πόι Καλόν με το μεγαλύτερο μιναρέ του 12ου αι. στην Κεντρική Ασία, τα τζαμιά Μαγκόκι Αταρί και Τζουμά, οι μεντρεσέδες Ουλουγκμπέκ και Μιρ-ι-Αραμπ καθώς και τα παζάρια με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής που θα επισκεφθούμε, είναι κάποιοι από τους  θησαυρούς της πόλης που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μας. Κι αφού χορτάσουμε τα μάτια της ψυχής μας με όλες αυτές τις πρωτόγνωρες εικόνες, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μπουχάρα – Χίβα (παράσταση ακροβατών)

Θα αναχωρήσουμε για μία οδική διαδρομή με προορισμό την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Κεντρικής Ασίας, την Χίβα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πριν το δείπνο μας θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση ακροβατών με σχοινιά. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Χίβα

Η Χίβα κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Κεντρικής Ασίας, μιας και είναι η τελευταία πολιτεία που έπεσε κατά την επέλαση του τσαρικού στρατού. Η πόλη, που υπήρξε επί αιώνες πρωτεύουσα του Εμιράτου της Χορεσμίας, αποτελεί ένα πολύτιμο πετράδι της χώρας. Καλά διατηρημένη, αφού βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ, η αρχαία πόλη περιβάλλεται από ψηλά τείχη με τέσσερις πύλες. Η αύρα της εξωτικής Ανατολής μας μεταφέρει πολλούς αιώνες πίσω, στις ένδοξες ημέρες της πόλης. Η σημερινή μας περιήγηση στα πλακόστρωτα δρομάκια της Χίβα θα μας αποκαλύψει, τζαμιά, χάνια, μεντρεσέδες, χαμάμ, παλάτια, σπίτια με βαριές, σκαλιστές πορτοσιές σκεπαστά παζάρια και υπέροχους μιναρέδες με λείες επιφάνειες, διακοσμητικούς δακτύλους και εμαγιέ επενδύσεις σε αποχρώσεις τιρκουάζ, λαδί, γκρι, μπλε και σμαραγδί. Ανάμεσά τους και ο περίφημος Ημιτελής Μιναρές. Αν είχε ποτέ αποπερατωθεί θα ήταν σήμερα η δεσποτική σιλουέτα της πόλης. Το ενδιαφέρον μας απογειώνεται καθώς μια-μια ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας οι ομορφιές της: το μαυσωλείο Παχλεβί Μαχμούντ, η ιδιαίτερη πρόσοψη του φρουρίου Κούνια Αρκ, ο Μιναρές του Ισλάμ Χότζα κ.ά. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Χίβα – Κάστρα της ερήμου – Πτήση για Τασκένδη

Σήμερα θα δούμε το Τζαμί της Παρασκευής και το Παλάτι Tashauli στη Χίβα, καθώς και μια επίδειξη βαφής μεταξιού στο Εργαστήριο Μεταξιού της UNESCO. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην έρημο Κυζύλκουμ, περίπου 100 χλμ. από τη Χίβα για να δούμε από κοντά τα περίφημα Κάστρα της Ερήμου: θα ξεκινήσουμε από το Κάστρο Αγιάζ Κάλα, στη δυτική πλευρά των Ορέων Σουλτάν-Ουίζ-Νταγκ, που αποτελεί στην ουσία ένα σύμπλεγμα τρίων φρουρίων που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου από τον 4ο έως τον 7ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε με το Κάστρο Τοπρακκάλα, έδρα της Δυναστείας των Χωρεσμίων τον 2ο και 3ο αιώνα. Μετά το πέρας της ξενάγησής μας, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Ουργκέντς, από όπου θα πετάξουμε για την Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Τασκένδη (Ξενάγηση)

Η Τασκένδη, πόλη με λειτουργική ρυμοτομία, μοντέρνα κτίρια, χαρακτηριστική άνεση χώρων και αρκετό πράσινο αποτελεί σήμερα το μητροπολιτικό κέντρο της Κεντρικής Ασίας. Η ψυχή της πόλης κτυπά σε ήρεμους ρυθμούς στα περιποιημένα πάρκα και στις πλατείες με τα εντυπωσιακά σιντριβάνια και αγάλματα, ενώ οι πυκνές δεντροστοιχίες που διατρέχουν τις κεντρικότερες λεωφόρους της πόλης χαρίζουν αφειδώς μια πράσινη υπερχειλίζουσα ομορφιά. Είναι επίσης μία από τις αρχαιότερες όσο και μεγαλύτερες πόλεις της Κεντρικής Ασίας, και η πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν από το 1930. Παρότι έχουν περάσει κοντά τριάντα χρόνια από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Τασκένδη αποτελεί ακόμη ένα χαρακτηριστικό δείγμα σοβιετικής και μετα-σοβιετικής αρχιτεκτονικής.

Ξεκινάμε λοιπόν την περιήγησή μας στην Τασκένδη από την Παλιά Πόλη και την πλατεία Χαστ Ιμάμ, όπου συγκεντρώνονται πολλά λατρευτικά αντικείμενα από τον μουσουλμανικό κόσμο, μετατρέποντάς την στο θρησκευτικό κέντρο της Τασκένδης και τόπο προσκυνήματος. Εδώ βρίσκονται το τέμενος Τίλα-Σεΐχ, το μαυσωλείο του Καφφάλ Σασί (15ος αι.) και το ισλαμικό ινστιτούτο του Ιμάν αλ-Μπουχαρί. Θα δούμε επίσης τους μεντρεσέδες Μπαράκ Χαν και Κουκελντάς, καθώς και το Χορσού, το πιο παλιό παζάρι στην Τασκένδη.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένης Τέχνης, στην παλιά κατοικία-μέγαρο του τοπικού Ρώσου-Τουρκμένου κυβερνήτη, που περιλαμβάνει πάνω από 7.000 αντικείμενα παραδοσιακής τέχνης, ξεκινώντας από τον 14ο αι. και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Πλατεία Ανεξαρτησίας (Μουστακιλλίκ), στην καρδιά της Τασκένδης, θα μπούμε στο μετρό της πόλης (πολλοί σταθμοί είναι διακοσμημένοι με τοπικό μάρμαρο και γρανίτη, μοιάζοντας σαν υπόγεια παλάτια), ενώ θα δούμε και την πλατεία με την Όπερα Ναβόι. Διανυκτέρευση στην Τασκένδη.

12η ημέρα: Τασκένδη – Χουτζάντ (Αλεξάνδρεια η Εσχάτη)

Πρωινή αναχώρηση από την Τασκένδη με προορισμό τα σύνορα με το γειτονικό Τατζικιστάν, και προορισμός μας την πόλη Χουτζάντ (ή Κουτζάντ). Άφιξη και επίσκεψη στο ανατολίτικο παζάρι Παϊσανμπά, ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της Κεντρικής Ασίας, μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Θα δούμε στη συνέχεια το αρχαιολογικό μουσείο και το φρούριο (7ος-8ος αι.). Η Χουτζάντ είναι χτισμένη πάνω στην περίφημη Αλεξάνδρεια την Εσχάτη, το μέγιστο σημείο προώθησης της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον ποταμό Ιαξάρτη. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Χουτζάντ – Ισταραβσάν – Ντουσάμπε

Πρωινή αναχώρηση από τη Χουτζάντ με τελικό προορισμό μας την πρωτεύουσα Ντουσάμπε. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην Ισταραβσάν, την αρχαία Κηρόπολη. Η πόλη είναι μία από τις αρχαιότερες του Τατζικιστάν, γνωστή και με το όνομα Ούρα Τγιούμπε στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Θα δούμε το φρούριο Μουγκ-Τέππα και το τοπικό παζάρι, και συνεχίζουμε προς την Ντουσάμπε, πραγματοποιώντας στάσεις σε μικρά χωριά της περιοχής. Άφιξη στην πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ντουσάμπε – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

21/04/2019

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:30

17:00

TK 254

21/04/2019

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ

20:45

03:30 +1

TK 255

04/05/2019

ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

05:05

08:25

TK 1849

04/05/2019

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:10

14:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία: στη Ντουσάμπε 5*, στη Σαμαρκάνδη 4*, στην Μπουχάρα 4*, στη Χίβα 4*, στην Τασκένδη 4*, στη Χουτζάντ 4* (Τα ξενοδοχεία στο Ουζμπεκιστάν είναι απλά με βασικές ανέσεις. Δεν πρέπει να αναζητούμε τη πολυτέλεια των ευρωπαϊκών προδιαγραφών.)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, βίζα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 770€
 • Διπλή Βίζα Τατζικιστάν: $80

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Προσέξτε τις ποιοτικές διαφορές! Καινοτομίες που πρώτο το Versus Travel ενέταξε στο πρόγραμμά του και μόνο στο Versus Travel θα τις βρείτε, καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό εμπειρία ζωής!

 • Τέλειες πτήσεις με ελάχιστη ανταπόκριση στην Κωνσταντινούπολη και άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κατά την άφιξη μας στην Ντουσάμπε, πολύ βασικό για να απολαύσουμε το ταξίδι μας.
 • Θεατρική παράσταση στη Σαμαρκάνδη στο θέατρο El Merosi.
 • Τελετή τσαγιού σε οικογένεια στην Τασκένδη, για να έρθουμε σε επαφή με τις συνήθειες του τοπικού στοιχείου της χώρας.
 • Ισορροπιστές στη Χίβα.
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα, στην Τασκένδη και στην Ντουσάμπε.
 • Ειδικό γεύμα στην Μπουχάρα σε κτίριο του 19ου αιώνα, όπου θα νιώσουμε σαν να μπαίνουμε στη σπηλιά του Αλλαντίν.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Εξερευνήστε την ιστορική πρωτεύουσα του Ταμερλάνου, τη θρυλική Σαμαρκάνδη, το «μαργαριτάρι του μουσουλμανικού κόσμου».
 • Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της γοητευτικής Μπουχάρα.
 • Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πιο καλοδιατηρημένης μεσαιωνικής πόλης της Κεντρικής Ασίας, της Χίβα.
 • Αναζητήστε την πόλη Κουτζάντ του Τατζικιστάν, που βρίσκεται στη θέση της Αλεξάνδρειας Εσχάτης.
 • Περιπλανηθείτε στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την πόλη που συνδυάζει επιρροές και επιδράσεις πολιτισμών από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι τους Ζωροάστρες και τους Ινδουιστές.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τελετή τσαγιού σε οικογένεια στην Τασκένδη.
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα.
 • Ειδικό γεύμα στην Μπουχάρα, σε κτίριο του 19ου αιώνα σαν να μπαίνουμε στη σπηλιά του Αλλαντίν.

Χάρτης Ταξιδιού Ουζμπεκιστάν – Τατζικιστάν | Απρίλιος-Οκτώβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info