fb

Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ | Ιανουάριος-Μάρτιος 2019

Διάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 555€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια κοσμοπολίτικη πόλη βγαλμένη από τη μαγεία ενός παραμυθού. Η πόλη με τις "χρυσές στέγες", μια από τις παλαιότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το ιστορικό της κέντρο προσφέρει ένα πανόραμα γοτθικής και μπαρόκ τέχνης. Το κέντρο της είναι ένα ιστορικό πανδαιμόνιο, που αφήνει άφωνο τον κάθε επισκέπτη της. Το γιγαντιαίων διαστάσεων κάστρο στο Χρατσάνι φιλοξενεί τον μεγαλύτερο ναό της πόλης, τον ναό του Αγίου Βίτου, στον οποίο φυλάσσονται οι τάφοι των αυτοκρατόρων. Η περίφημη γέφυρα του Καρόλου, κτισμένη το 1357 φέρει αριστουργηματικά αγάλματα που κοσμούν και τις δυο πλευρές της. Το πάρκο Λέτνα προσφέρει πανοραμική θεά στονΜολδάβα. 
Πραγματικά, είναι μια πόλη ονειρική, που όπου κι αν πέφτει το μάτι συναντά και ένα αριστούργημα!
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η πόλη των Πύργων και των ξωτικών, κάθε σοκάκι και ένα παραμύθι…
 
Στο Κάστρο της αναζητούμε τους Αλχημιστές και κατεβαίνοντας στην γέφυρα του Καρόλου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα με τους ήχους των πλανόδιων μουσικών. 
Κατηφορίζοντας στην μεγάλη πλατεία της παλιάς πόλης θα περιμένουμε να χτυπήσει η ώρα ακριβώς και το Αστρονομικό ρολόι να θυμίσει σε όλους την αδυναμία του ανθρώπου μπροστά στην εκπληκτική κατασκευή. 
Μια από τις εκατοντάδες μπυραρίες μας περιμένει να μας προσφέρει κάποια από τις αναρίθμητες ποικιλίες μπύρας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις δοκιμάσουμε όλες. Ξανθές, καστανές, μελαχρινές. Η μια καλύτερη από την άλλη! 
Τα βράδια το παραμύθι ζωντανεύει με τα φώτα κατά μήκος του Δούναβη σε μια βόλτα με το πλοίο, όπου η πόλη ξεδιπλώνει το μεγαλείο της και τα βιβλία του Κάφκα παίρνουν σάρκα και οστά. 
Το ΚάρλοβυΒάρυ μας αποκαλύπτεται μέσα από την ομίχλη κατεβαίνοντας το βουνό, μεγαλόπρεπο, με τα υπέροχα κτήρια το φυσικό περιβάλλον, την πολυτέλεια για τους λίγους και τα φυσικά ιαματικά νερά για τους πολλούς. Η φύση έδωσε απλόχερα τα δώρα της στην περιοχή. 
Φεύγοντας, μια μαριονέττα θα συνοδεύει τις αποσκευές μας, να κινεί τα νήματα των αναμνήσεων που συνοδεύουν την μαγευτική αυτή πόλη που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!
 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ (Ξενάγηση παλιάς πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την "Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων", την Πράγα. Ξεκινάμε τη γνωριμία μας στην παραμυθένια πρωτεύουσα με πεζή ξενάγηση στην παλιά πόλη, τη"StareMesto". Θα θαυμάσουμε το συγκρότημα κτιρίων που την απαρτίζουν, το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι του 1400 με τους αποστόλους που εμφανίζονται στα μπλε παραθυράκια στο πάνω μέροςτου ύψους 65 μέτρων Πύργο της Πυρίτιδας, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μια αληθινή υπαίθρια έκθεση αγαλμάτων. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριοκαι μεταφορά στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Το υπόλοιπο της ημέρας παραμένει ελεύθερο για να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο μιας πραγματικά ατμοσφαιρικής πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ (Ξενάγηση Καστρούπολης, Κρουαζιέρα στον Μολδάβα)

Ξεκινάμε σήμερα την ξενάγησή μας από τηνΚαστρούπολη, που απλώνεται πάνω στον βράχο της ΜάλαΣτράνα. Εκεί θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, τον ναό του Αγίου Βίτου και το Παλάτι, το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και το περίφημο Λορέττο. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε καραβάκι για να απολαύσουμε μια όμορφη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, διάρκειας περίπου δύο ωρών με μπουφέ γεύμα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις ομορφιές της Πράγας εν πλω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας παραμένει ελεύθερογια να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Πράγας και να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο από τα πανέμορφα καφέ της πόλης.Για το βράδυ σας προτείνουμε να  παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, ένα μείγμα κινησιολογίας, χορού, μουσικής και παντομίμας που θα δείτε μόνο στην Πράγα ή να διασκεδάσετε σε κάποια από τις φημισμένες τσέχικες μπυραρίες της πόλης.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΠΡΑΓΑ

Ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη λουτρόπολη ΚάρλοβυΒάρυ (110 km),στη Δυτική Τσεχία, πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τις θερμές ιαματικές πηγές της. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο της κοιλάδας, τα γάργαρα νερά του μικρού ποταμού Τέπλακαι τα υπέροχα κτίρια αναγεννησιακού στυλ. Στον ελεύθερο χρόνο σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και το υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 17ου αιώνα, όπου μπορείτε να απολαύσετε έναν απολαυστικό καφέ.Για τους λάτρεις των αγορών, στον κεντρικό δρόμο της λουτρόπολης μπορείτε να βρείτε υπέροχα κρύσταλλα και πορσελάνες. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ελεύθερη ημέρα-Προαιρετική εκδρομή στο Τσέσκυ Κρουμλόβ

Πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα στη διάθεσή σας. Μπορείτε να λάβετε μέρος (υπό την προϋπόθεση ότι θα  συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ατόμων ) σε μια προαιρετική ολοήμερη εκδρομή ( έξοδα ατομικά ) στο πανέμορφο Τσέσκι Κρουμλόβ στα νότια της Πράγας όπου θα θαυμάσουμε την καστροπολιτεία του Τσέσκι Κρουμλόβ (170 χλμ.), ονομασία που προέρχεται από το λατινικό Κρουμνάου ή την αρχαία γερμανική Κρουμπενόουε. Κτισμένο γύρω στο 1250 σε μια μαγική τοποθεσία στην καμπή του ποταμού Βλτάβα το κάστρο κατοικείτο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1950 περιήλθε στο τσέχικο κράτος και  ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο . Αργότερα συμπεριελήφθη στη λίστα της UNESCO.  Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Βίτου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της καστρούπολης για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα .  Θα βρείτε καταστήματα με ωραιότατα χειροτεχνήματα, ξυλόγλυπτα, γυάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

ΠΤΗΣΕΙΣ 

AEGEAN

Α3 864 ATH 09:25-PRG 11:00

 
A3 867 PRG 16:35-ATH 20:15

AEGEAN

Α3 866 ATH 14:10-PRG 15:50

 
A3 867 PRG 16:35-ATH 20:15

AEGEAN

Α3 864 ATH 09:25-PRG 11:00

 
A3 867 PRG 16:35-ATH 20:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ
  • 3, 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Τρία (3) γεύματα συνολικά (δύο γεύματα σε τοπικά εστιατόρια και ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στον Μολδάβα)
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς έως 75 ετών.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €150

  • Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Ό.τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 250€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα-Πράγα-Αθήνα.
  • 3, 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ καθημερινά σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια και 1 γεύμα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στον Μολδάβα.

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info