fb

Ρώμη και κατακόμβες | Ιανουάριος-Μάρτιος 2019

Διάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 355€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ρώμη, η Αιώνια Πόλη. Αλήθεια, πώς μπορεί κανείς να περιγράψει με λόγια μια πόλη για την οποία έχουν γραφτεί... τα πάντα. Ρομαντική, μαγική, αριστοκρατική, φινετσάτη, γεμάτη μνημεία, όλα αυτά μαζί είναι η Ρώμη. Όταν τα λόγια περισσεύουν, αρκούν οι εικόνες… των γαλήνιων νερών του Τίβερη, των ανθισμένων καμελιών στα Ισπανικά Σκαλιά, των Ρωμαίων "οπλιτών" που φωτογραφίζονται έξω από το Κολοσσαίο, των ζωγράφων στην πιάτσα Ναβόνα, του τρούλου του Βατικανού που διαγράφεται εντυπωσιακός την ώρα του δειλινού, των τουριστών που πετούν μια δεκαρούλα στη Φοντάνα ντι Τρέβι με λαχτάρα να ξαναγυρίσουν… Γιατί την Ρώμη δεν την χορταίνεις ποτέ…

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα - Ρώμη (Ξενάγηση πόλης & Κατακόμβες)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη. Άφιξη και συνάντηση με τον ελληνόφωνο ξεναγό. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των παπών και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή εναλλακτικά (ανάλογα με το ποιες είναι ανοικτές), στις κατακόμβες της Δομιτίλλης. Στη συνέχεια και διαμέσου της Αππίας οδού, θα δούμε τα πιο διάσημα Λουτρά (Θέρμες) του αυτοκράτορα Καρακάλλα, που λειτουργούσαν για περισσότερα από 300 χρόνια, το επιβλητικό Κολοσσαίο και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια, περνώντας κάτω από το Καπιτώλιο θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το Παλάτσο Βιτοριάνο, κτίριο αφιερωμένο στον πρώτο βασιλιά της Ιταλίας, που ενσωματώνει και το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, το Παλάτσο Βενέτσια με το μπαλκόνι στο οποίο ανέβαινε ο Μουσολίνι και έβγαζε τους λόγους του και το Παλάτσο Βοναπάρτη, στο οποίο έζησε τα τελευταία χρόνια η μητέρα του Ναπολέοντα. Η  ξενάγηση μας ολοκληρώνεται με μια στάση & εξωτερική περιήγηση στην πλατεία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Σας προτείνουμε για το βράδυ το Rome by Night, μια ξεχωριστή περιήγηση της πόλης ανάμεσα στα φωταγωγημένα κτίριά της. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η διαφορετική της όψη υπό το φως των αστεριών (κόστος συμμετοχής 25€ κατ’ άτομο, για συμμετοχή 7-8 ατόμων).

 

2η ΗΜΕΡΑ: Ρώμη (Βατικανό & Βασιλική Αγίου Πέτρου)

Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στο Βατικανό. Προαιρετικά, όσοι το επιλέξουν, θα έχουν την ευκαιρία θα επισκεφθούν το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου. Για την επίσκεψη αυτή έχουμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε την αντίστοιχη προ-κράτηση, για την αποφυγή αναμονής στη μεγάλη ουρά. Για τον λόγο αυτό απαιτείται δήλωση συμμετοχής από  την Αθήνα και πληρωμή κατευθείαν στον ξεναγό (κόστος συμμετοχής με μεταφορά, προ-κράτηση, κόστος εισόδου, ακουστικά, ελληνόφωνο ξεναγό: 30 € ενήλικας, 25 € παιδί έως 18 ετών, για minimum συμμετοχή 7-8 ατόμων πληρωτέα στον ξεναγό και δήλωση στο γραφείο μας αν θα συμμετέχετε με την εγγραφή σας).

Στα μουσεία του Βατικανού θα δούμε τις μεγάλες  συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης, την Καπέλα Σιξτίνα ή τα δωμάτια του Ραφαήλ. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου*, στο εσωτερικό της οποίας υπάρχουν εκατοντάδες αγάλματα-καλλιτεχνικοί θησαυροί, με αποκορύφωμα την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.

3η ΗΜΕΡΑ: Ρώμη (Φλωρεντία, Cinecitta World /Castel Romano)

Σήμερα η ημέρα είναι ελεύθερη για να περιηγηθείτε στην "Αιώνια πόλη". Σας προτείνουμε προαιρετικά μια ολοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία, την πόλη της Τέχνης και της Αναγέννησης , απαιτείται δήλωση συμμετοχής από  την Αθήνα και πληρωμή κατευθείαν στον ξεναγό ( (κόστος συμμετοχής  85€, για συμμετοχή 7-8 ατόμων). Επίσης, προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το Castel Romano Outlet  Designer, 25 km από το κέντρο της πόλης, με περισσότερα από 100 επώνυμα μαγαζιά, με προσφορές που ξεκινούν από -30% έως -70%  όλο τον χρόνο (είναι και τις Κυριακές ανοικτά) ή εναλλακτικά να επισκεφθείτε το ολοκαίνουριο θεματικό πάρκο της Cinecitta World απέναντι από το Castel Romano, που σίγουρα θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.

4η ΗΜΕΡΑ: Ρώμη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

Σημειώσεις:

To 5ήμερο πρόγραμμα έχει μία επιπλέον ελεύθερη ημέρα στη Ρώμη.

Καθαρά Δευτέρα

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

08/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 718

11/03/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

15:30

18:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 719

08/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

12:00

13:05

ΑΖ 722

11/03/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25η Μαρτίου

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

22/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 718

25/03/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

15:30

18:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

22/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 722

25/03/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45 +1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε Παρασκευή εκτός αργιών

Αριθμός Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 722

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45 +1

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με ALITALIA.
  • 3, 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του προορισμού.
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης.
  • Ξενάγηση στις κατακόμβες & εξωτερικά της πλατείας της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
  • Check points στη Ρώμη.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 175 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Κόστος συμμετοχής για την ξενάγηση στα μουσεία Βατικανού & ’γιο Πέτρο (πληρωμή απευθείας στον ξεναγό) δήλωση συμμετοχής με την εγγραφή σας στην εκδρομή
  • Φόρος της πόλης της Ρώμης 6 € (για τα 4* ξενοδοχεία) / 4 € (για τα 3* ξενοδοχεία) την ημέρα ανά άτομο
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 250€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα.
  • 3, 4 διανυκτερεύσεις, με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Ξενάγηση στις κατακόμβες & εξωτερικά της πλατείας της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info