fb

Σρι Λάνκα, Πανόραμα (Μαλδίβες) |Ιανουάριος - Ιούνιος 2019

Διάρκεια: 10,13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1089€

Ταυτότητα ταξιδιού

Από τα πρώτα προγράμματα του Versus, το ταξίδι αυτό έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες πραγματοποιήσεων, αποτέλεσμα των οποίων είναι ο συγκεκριμένος καλοσχεδιασμένος γύρος της Σρι Λάνκα. Πάντα στις γραμμές του Versus Travel, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Με προσεγμένη επιλογή διανυκτερεύσεων σε περιοχές με όμορφα ξενοδοχεία και όχι σε άλλες χωρίς τουριστική υποδομή. Με σωστή διάρκεια - όχι "κουτσουρεμένο" για μείωση κόστους, σε μια χώρα όπου οι οδικές διαδρομές είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. Ελέφαντες, αρχαιολογικοί θησαυροί, μυστηριακή ατμόσφαιρα, καταπράσινες διαδρομές, εξωτικές παραλίες σε ένα ταξίδι που ξεχειλίζει από εξωτισμό. Οι άριστες, ποιοτικές προδιαγραφές του προγράμματός μας και η πολύχρονη εμπειρία μας στην περιοχή, εγγυώνται μια αξέχαστη εκδρομή.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πλήρες οδοιπορικό στο μαγευτικό νησί της Σρι Λάνκα. Με αφετηρία την πρωτεύουσα Κολόμπο, επισκεπτόμαστε τις σπηλιές της Νταμπούλα με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα αγάλματα του Βούδα, τη μεσαιωνική πόλη Πολοναρούα, τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα, και την παραλία Τρινκομάλε στην περιοχή των Ταμίλ. Μετά από ένα σαφάρι με jeep 4x4 στο Εθνικό Πάρκο Minneriya για να δούμε ελέφαντες και άλλα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, συνεχίζουμε για τον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, το πέτρινο "φρούριο-λιοντάρι" με νωπογραφίες των γυμνόστηθων «Παρθένων της Σιγκιρίγια», τον κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε, τη φυτεία τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια και την τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης, την Κάντυ, με τον ιερό ναό στον οποίο φυλάσσεται το Δόντι του Βούδα. Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε τη δυνατότητα 3 επιπλέον διανυκτερεύσεων στις Μαλδίβες!

 

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Πιστό στη ταξιδιωτική του φιλοσοφία, το Versus Travel παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που έχει διαμορφωθεί ύστερα από την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή. Με σωστή διάρκεια και όχι «κουτσουρεμένο» για μείωση κόστους, σε μια χώρα όπου οι οδικές διαδρομές είναι μεγάλες, χρονοβόρες και κουραστικές.

Πρέπει να τονίσουμε ότι με το Versus Travel έχουν ταξιδέψει στη Σρι Λάνκα οι περισσότεροι Έλληνες ταξιδιώτες!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εκδρομή στην κουκλίστικη αποικιακή πόλη Νουβάρα Ελίγια και στις φυτείες τσαγιού.
  • Σαφάρι με τζιπ 4x4 σε πάρκο της Σρι Λάνκα, για να έρθουμε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο της χώρας.
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς και πάτημα πάνω στα κάρβουνα στην Κάντι.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα (όχι διαμονή, καθώς εκεί υπάρχουν μόνο πολύ απλά ξενοδοχεία).
  • Βόλτα στην παραλία Τρινκομάλε στην περιοχή των Ταμίλ.
  • Τα ξενοδοχεία μας είναι τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Μόνο στο Versus Travel θα βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία, το Amaya Hills στην Κάντυ και το Kingsbury 5* στο Κολόμπο, μέσα στην πόλη και όχι στα περίχωρα ή στο αεροδρόμιο, και το Amaya Lake 4* sup. στην Νταμπούλα. Ζητάτε πάντα τα ξενοδοχεία που σας προσφέρουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!
  • Δείπνο την 9η ημέρα στο Κολόμπο.
  • Εμπειρότατο αρχηγό του γραφείου μας, με πολλά ταξίδια στο ενεργητικό του.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικό οδηγό-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε τη δυνατότητα τριών επιπλέον διανυκτερεύσεων στις Μαλδίβες (προ-επέκταση στην αρχή του ταξιδιού).

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Κολόμπο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

 

 

 

2η ημέρα: Κολόμπο (ξενάγηση)

Άφιξη στο Κολόμπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της (πάλαι ποτέ) Κεϋλάνης. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Κολόμπο είναι χτισμένο στη δυτική ακτή του νησιού και συνταιριάζει όλους τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις επιρροές που γνώρισε η Σρι Λάνκα, δημιουργώντας μια αληθινή πανδαισία ήχων, αρωμάτων και χρωμάτων. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός πως το Κολόμπο διαθέτει μια αξιοθαύμαστη ποικιλία εστιατορίων υψηλής ποιότητας, με σχεδόν όλες τις κουζίνες του κόσμου να αντιπροσωπεύονται επάξια. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε γραφικούς βουδιστικούς και ινδουιστικούς ναούς, ισλαμικά τεμένη, την ιστορική εκκλησία Wolfendhal (1749), το Μουσείο του Κολόμπο, το νέο Κοινοβούλιο στη Σρι Τζαϊγιεβαρντενεπούρα, το Κέντρο Λαϊκής Τέχνης, την Πλατεία Ανεξαρτησίας και άλλα. Διανυκτέρευση στο Κολόμπο.

 

3η ημέρα: Κολόμπο – Νταμπούλα/επίσκεψη στην Πολονναρούβα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για τη Νταμπούλα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πολονναρούβα, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αι., η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων και το βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται το Gal Viharaya με τα τέσσερα υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να επισκεφθούμε τους εκπληκτικούς ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντι, καθώς και τα ερείπια του μοναστηριού. Επιστροφή στη Νταμπούλα και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Νταμπούλα – Ανουρανταπούρα – Εθνικό Πάρκο Μινερίγια (σαφάρι 4x4) – Νταμπούλα

Πρωινή αναχώρηση για την Ανουρανταπούρα, την πρώτη πρωτεύουσα (5ος π.Χ. - 9ος μ.Χ. αιώνας) και αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα. Εδώ βρίσκεται το ιερό δέντρο Σρι Μάχα Μπόντι, το οποίο προέρχεται από ένα φιντανάκι του δέντρου κάτω από το οποίο ο πρίγκιπας Σιντάρτα -ο Βούδας- δέχθηκε τη φώτιση. Το δέντρο μεταφέρθηκε και φυτεύτηκε στην Ανουρανταπούρα, σε έναν ιερό χώρο αφιερωμένο στον Βούδα, είναι άνω των 2.200 ετών και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά του κόσμου.

Στη συνέχεια της ημέρας θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι με τζιπ 4x4 στο Εθνικό Πάρκο Μινερίγια, για να έρθουμε σε επαφή με την άγρια ζούγκλα της Σρι Λάνκα, αναζητώντας ελέφαντες και άλλα ζώα και πουλιά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Επιστροφή στη Νταμπούλα και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Νταμπούλα – Τρινκομάλε – Νταμπούλα

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη-λιμάνι Τρινκομάλε, που βρίσκεται στην επαρχία των Ταμίλ. Εκεί θα ανακαλύψουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τη γοητεία αυτής της πόλης. Άφιξη και επίσκεψη στον ναό Koneswaram, αφιερωμένο στον θεό Σίβα, που καταστράφηκε από τους Πορτογάλους το 1622. Θα δούμε την υπέροχη θέα από τον βράχο Σουάμι, τον βράχο των εραστών, σύμφωνα με ένα ρομαντικό παραμύθι, θα περπατήσουμε μέσα στο Fort Fredrick, ένα καλά διατηρημένο πορτογαλικό φρούριο, το οποίο κατασκευάστηκε με τα απομεινάρια του κατεστραμμένου ναού Koneswaram. Το οχυρό ανακατασκευάστηκε αργότερα το 1639 από τους Ολλανδούς και καταλήφθηκε από τους Γάλλους το 1672.

 

6η ημέρα: Νταμπούλα – Σιγκιρίγια – Σπηλιές Νταμπούλα – Ματάλε – Κάντυ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκιρίγια. Φτάνοντας θα ανέβουμε στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουργία της φύσης εναρμονισμένης με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από τον βασιλιά Κασιάπα. Είναι γνωστό και ως το «φρούριο-λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιονταριού, ύψους περίπου τριών μέτρων, που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνον οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρίσκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τις περίφημες σπηλιές της Νταμπούλα, που στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ο π.Χ. αιώνα. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο και δώρισε στους βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων, με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης από 157 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 15 μέτρων. Τη σημαντικότητα και τη μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Στη συνέχεια και κατά τη διαδρομή μας προς την Κάντι θα σταματήσουμε στο Μάταλε, όπου θα επισκεφθούμε ένα φυτώριο-κήπο μπαχαρικών. Τα μπαχαρικά, που για αιώνες υπήρξαν από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα είδη της Σρι Λάνκα, εκτός από τη μαγειρική, χρησιμοποιούνται επίσης για την παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών. Συνεχίζουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κάντυ – Βοτανικοί Κήποι Περαντενίγια – Κάντυ (ξενάγηση)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε τους βοτανικούς κήπους Περαντενίγια (Peradeniya), που αρχικά φυτεύτηκαν προς τέρψιν ενός βασιλιά και στη συνέχεια επεκτάθηκαν από τους Βρετανούς. Στα 147 εκτάρια της έκτασής τους συναντά κανείς εκπληκτικές ποικιλίες φυτών, λουλουδιών και δέντρων.

Θα ακολουθήσει η ξενάγησή μας στη γραφική πόλη Κάντι, που υπήρξε η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά, τον Sri Wickrama Rajasinghe, το 1798, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι την περιβάλλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στον λαιμό της.

Το απόγευμα θα μεταβούμε στο θέατρο για να παρακολουθήσουμε τοπικούς χορούς, οι οποίοι τελειώνουν με πάτημα σε αναμμένα κάρβουνα. Θα επισκεφθούμε επίσης τον ιερό ναό όπου φυλάσσεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κάντυ – Νουβαρα Ελίγια – Κάντυ

Η ημέρα περιλαμβάνει άλλη μια θαυμάσια διαδρομή σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, με στάση στους καταρράκτες Ραμπόντα. Θα μεταβούμε σε μια φυτεία τσαγιού κοντά στη Νουβάρα Ελίγια,  όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσαγιού στον κόσμο. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να δοκιμάσουμε μια ζεστή κούπα αυθεντικού Ceylon Tea. Θα συνεχίζουμε για την «κηπούπολη» Νουβάρα Ελίγια, που το όνομά της σημαίνει «Πόλη του Φωτός». Βρίσκεται σε ένα υπέροχο ορεινό τοπίο (σε υψόμετρο 1.868 μ.) στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Σρι Λάνκα, του Pidurutalagala (2.760 μέτρα). Η αγαπημένη αυτή πόλη των Βρετανών χτίστηκε στα πρότυπα της εγγλέζικης επαρχίας, με χαρακτηριστικά σπίτια που θυμίζουν έντονα τις εξοχικές κατοικίες των Άγγλων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κάντι. Διανυκτέρευση.

 

 

 

9η ημέρα: Κάντυ – Ορφανοτροφείο Ελεφάντων – Κολόμπο (Δείπνο) – πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση από την Κάντυ. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην Πιναβέλα για να δούμε το ορφανοτροφείο των ελεφάντων, το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Χτισμένο κοντά σε ένα ποτάμι, στεγάζει και φροντίζει τα άρρωστα και τραυματισμένα αυτά ζώα. Εκεί βρίσκονται περίπου 70 ελέφαντες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματισμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Συνεχίζουμε για το Κολόμπο.

Το Versus Travel σάς προσφέρει ένα δείπνο στο Κολόμπο για μια τελευταία ανάμνηση από την πόλη. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

 

13ήμερο πρόγραμμα με προ-επέκταση στις Μαλδίβες

Σημείωση: Ο Έλληνας αρχηγός σας συνοδεύει κατά την παραμονή σας στη Σρι Λάνκα, όχι όμως στις Μαλδίβες

 

Διακοπές σε μερικά από τα πιο ονειρικά νησιά στον πλανήτη

Όσα κι αν έχετε ακούσει για τις Μαλδίβες, τα "πολύτιμα πετράδια" του Ινδικού ωκεανού, όσες φωτογραφίες κι αν έχετε δει, δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν το συναίσθημα που δημιουργείται στον ταξιδιώτη όταν φθάνει σε ένα από τα 220 κατοικήσιμα νησιά του συμπλέγματος (από τα συνολικά 1.190) και που τον αφήνει άφωνο. Υπάρχουν 1.190 λόγοι - όσα και τα νησάκια που τις αποτελούν - για να “ναυαγήσετε” οικειοθελώς στα διάφανα νερά τους … και ελάχιστοι ή μάλλον κανένας για να επιστρέψετε στην πραγματικότητα! Μοιάζουν με σκόρπιες μελανές κηλίδες στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά κρύβουν μέσα τους όλες τις ηδονές του εξωτικού παράδεισου. Καθώς το αεροπλάνο κατεβαίνει, ανοίγεται μπροστά σας ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον: αμέτρητα μικροσκοπικά νησιά ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο σαν σμαραγδένιες χάντρες, "λεκιάζοντας" το βαθύ μπλε του ωκεανού. Οι μαγευτικές παραλίες με τις ατέλειωτες ζαχαρένιες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, η τροπική βλάστηση, ο ασύλληπτης ομορφιάς υποβρύχιος πλούτος με τα πολλά και διαφορετικά είδη τροπικών ψαριών και τα πολύχρωμα κοράλλια, τα εξωτικά ζουμερά φρούτα και τα ζωηρά χρώματα, συνθέτουν ένα περιβάλλον ηρεμίας και αναζωογόνησης, ένα ονειρεμένο σκηνικό για διακοπές ξεγνοιασιάς και γαλήνης. Διαθέτοντας κάποιους από τους εντυπωσιακότερους κοραλλιογενείς υφάλους, οι Μαλδίβες δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν έναν από τους must προορισμούς για τους λάτρεις των καταδύσεων. Ακόμα όμως και με έναν απλό αναπνευστήρα μπορείτε εύκολα να θαυμάσετε τα κοράλλια και τα πολύχρωμα ψάρια που θα κολυμπούν δίπλα σας.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Μάλε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τις Μαλδίβες.

 

2η ημέρα: Μάλε (Μαλδίβες)

Άφιξη στο Μάλε και μεταφορά με ταχύπλοο ή μικρό αεροπλάνο (ανάλογα με το ξενοδοχείο) στο νησί που θα μας φιλοξενήσει. Το αρχιπέλαγος των Μαλδίβων βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 735 χλμ. δυτικά της Κεϋλάνης. Είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών (atoll), εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται, και τα οποία αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας. Απλώνονται σαν γιρλάντα 800 χλμ. κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον Ισημερινό, και σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 7 μοιρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η-4η ημέρα: Μαλδίβες

Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε τις ατέλειωτες αμμουδιές με τους κοκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο με τα κοράλλια και τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά και να γευθούμε θαλασσινές λιχουδιές και χυμούς εξωτικών φρούτων δίπλα στο κύμα.

 

5η ημέρα: Μάλε (Μαλδίβες) - Κολόμπο

(Συνάντηση με το γκρουπ του 10ήμερου προγράμματος «Σρι Λάνκα, Πανόραμα»).

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο. Άφιξη και συνάντηση με το γκρουπ του 10ήμερου Προγράμματος «Σρι Λάνκα, Πανόραμα». Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί το ταξίδι μας στη Σρι Λάνκα όπως το ανωτέρω πρόγραμμα, από τη 2η ημέρα και μετά.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνίες

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 204

01/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

17:55

23:25

QR 656

02/03/2019

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

00:20

08:05

QR 669

10/03/2019

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΧΑ

02:45

05:35

QR 203

10/03/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

08:05

12:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνίες

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 212

21/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

10:20

16:00

QR 668

21/03/2019

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

17:35

01:15

QR 669

30/03/2019

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΧΑ

02:45

05:35

QR 203

30/03/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

08:05

12:30

 


 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνίες

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 204

23/04/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:00

23:35

QR 656

24/04/2019

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

01:00

08:45

QR 669

02/05/2019

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΧΑ

03:15

05:55

QR 203

02/05/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

08:05

13:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνίες

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 204

27/06/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

13:20

17:55

QR 656

28/06/2019

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

01:00

09:05

QR 669

07/07/2019

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΧΑ

03:15

05:50

QR 203

07/07/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:10

12:10

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνίες

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 212

25/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

20:35

01:00 +1

QR 664

26/07/2019

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

02:10

09:55

QR 669

03/08/2019

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΧΑ

03:15

05:50

QR 203

03/08/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:10

12:10

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*sup, 5* - από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς στην Κάντυ.
  • Σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα.
  • Εκδρομή στις φυτείες τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια και στο Τρινκομάλε στην περιοχή των Ταμίλ.
  • Τοπικός ξεναγός, Έλληνας Αρχηγός.
  •    Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel. 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 3 Διανυκτερεύσεις στις Μαλδίβες σε ξενοδοχείο 4*sup. επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μάλε με ταχύπλοο ή αεροπλάνο (ανάλογα το ξενοδοχείο
  • επιλογής σας)
  • Στις Μαλδίβες δεν θα υπάρχει Έλληνας αρχηγός
  • Υπόλοιπες παροχές όπως στο ανωτέρω βασικό πρόγραμμα "Σρι Λάνκα, Πανόραμα"

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Βίζα εισόδου στη Σρι Λάνκα 35 Δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στην χώρα)

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: Σρι Λάνκα / Σρι Λάνκα-Μαλδίβες: 860 €
  • Βίζα εισόδου στη Σρι Λάνκα 35 Δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στη χώρα)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12-18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

Η διαφορετικότητα του Versus

Πιστό στη ταξιδιωτική του φιλοσοφία, το Versus Travel παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που έχει διαμορφωθεί ύστερα από την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή. Με σωστή διάρκεια και όχι «κουτσουρεμένο» για μείωση κόστους, σε μια χώρα όπου οι οδικές διαδρομές είναι μεγάλες, χρονοβόρες και κουραστικές.

Πρέπει να τονίσουμε ότι με το Versus Travel έχουν ταξιδέψει στη Σρι Λάνκα οι περισσότεροι Έλληνες ταξιδιώτες!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εκδρομή στην κουκλίστικη αποικιακή πόλη Νουβάρα Ελίγια και στις φυτείες τσαγιού.
  • Σαφάρι με τζιπ 4x4 σε πάρκο της Σρι Λάνκα, για να έρθουμε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο της χώρας.
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς και πάτημα πάνω στα κάρβουνα στην Κάντι.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα (όχι διαμονή, καθώς εκεί υπάρχουν μόνο πολύ απλά ξενοδοχεία).
  • Βόλτα στην παραλία Τρινκομάλε στην περιοχή των Ταμίλ.
  • Τα ξενοδοχεία μας είναι τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Μόνο στο Versus Travel θα βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία, το Amaya Hills στην Κάντυ και το Kingsbury 5* στο Κολόμπο, μέσα στην πόλη και όχι στα περίχωρα ή στο αεροδρόμιο, και το Amaya Lake 4* sup. στην Νταμπούλα. Ζητάτε πάντα τα ξενοδοχεία που σας προσφέρουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!
  • Δείπνο την 9η ημέρα στο Κολόμπο.
  • Εμπειρότατο αρχηγό του γραφείου μας, με πολλά ταξίδια στο ενεργητικό του.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικό οδηγό-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε τη δυνατότητα τριών επιπλέον διανυκτερεύσεων στις Μαλδίβες (προ-επέκταση στην αρχή του ταξιδιού).

 

Highlights

  • Επισκεφθείτε μια φυτεία τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια, παρακολουθείστε τη διαδικασία παραγωγής του καλύτερου τσαγιού στον κόσμο και δοκιμάστε μια ζεστή κούπα με αυθεντικό τσάι Κεϋλάνης
  • Ανεβείτε στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, με τις ξακουστές «Παρθένες της Σιγκιρίγια»
  • Περιηγηθείτε στην πόλη-λιμάνι Τρινκομάλε, που βρίσκεται στην επαρχία των Ταμίλ
  • Εξερευνήστε τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα
  • Θαυμάστε τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα διαφόρων μεγεθών και στάσεων αγάλματα του Βούδα στις σπηλιές της Νταμπούλα
  • Αναζητήστε ελέφαντες και άλλα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον κάνοντας σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Μόνο στο Versus Travel τα καλύτερα ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα - τα Amaya - και  το KINGSBURY 5* στο Κολόμπο
  • Το μόνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σαφάρι με jeep 4x4 σε πάρκο της Σρι Λάνκα

Χάρτης Ταξιδιού Σρι Λάνκα, Πανόραμα (Μαλδίβες) |Ιανουάριος - Ιούνιος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info