Κολομβία πρωτοποριακή | 24.03.2019

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4690€

Travel Identity

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Και λέμε «παραδόξως» καθώς διαθέτει μια απίστευτη ποικιλία από εναλλαγές τοπίων, αρχαιολογικούς θησαυρούς, μνημεία της Φύσης αλλά και του ανθρώπου, και γραφικές πόλεις ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η Καρθαγένη, για πολλούς η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως το Ποπαγιάν, το Τιεραδέντρο, το Σαν Αγκουστίν και το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το πληρέστερο πρόγραμμα για την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος αυτήν τη συναρπαστική χώρα που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν. Το πρόγραμμα της Μεγάλης Κολομβίας είναι το μόνο που μας προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως το Ποπαγιάν, το Τιεραδέντρο, το Σαν Αγκουστίν και το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα!

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Καρθαγένη

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καρθαγένη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καρθαγένη (Πανοραμική ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση στην Καρθαγένη, όπου θα δούμε την Παλιά Πόλη με το μοναστήρι και την εκκλησία του San Pedro Claver (17ος αι.), θα συνεχίσουμε στη συνοικία Μποβέδας με τα μαγαζάκια των χειροτεχνών και στο κάστρο του Σαν Φελίπε, ενώ θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης από την εκκλησία De la Popa (1606). Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καρθαγένη – Παλομίνο

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε οδικώς από την Καρθαγένη με προορισμό το Παλομίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Παλομίνο – Εθνικός Δρυμός Ταϊρόνα (Εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα, στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα. Το δάσος είναι τόσο ιδιαίτερο, ώστε σε πολλά σημεία του το μικροκλίμα αλλάζει αρκετά σε σχέση με περιοχές που βρίσκονται ελάχιστα μακριά. Έπειτα από περίπου τρία τέταρτα της ώρας θα φτάσουμε στο Αρεσίφες. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε ή να κάνουμε μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σάντα Μάρτα – Πτήση για Μπογκοτά – Πτήση για Νέιβα

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για την Μπογκοτά, απ’ όπου πετάμε ξανά, αυτήν τη φορά με προορισμό τη Νέιβα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νέιβα – Έρημος Τατακόα – Σαν Αγκουστίν

Αναχώρηση για την έρημο Τατακόα, όπου για περίπου δύο ώρες θα περπατήσουμε στους λαβυρίνθους του Κούσκο και στις Λας Βεντάνας. Θα θαυμάσουμε το Λος Όγιος, μια φυσική πισίνα στη μέση της ερήμου, όπου θα χαλαρώσουμε για λίγο, και θα συνεχίσουμε με βαρκάδα στον ποταμό Μαγκνταλένα, ενώ προς το βράδυ θα επισκεφθούμε το Αστεροσκοπείο. Τελευταίος σταθμός μας το Σαν Αγκουστίν, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σαν Αγκουστίν (Αρχαιολογικό Πάρκο – Στενό της Μαγκνταλένα)

Στο Σαν Αγκουστίν θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο με το περίφημο «Δάσος των Αγαλμάτων» και το Πάρκο των Ειδώλων, ενώ θα δούμε από κοντά και το βραχώδες φαράγγι του ποταμού Μαγκνταλένα. Επιστροφή στο Σαν Αγκουστίν και βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σαν Αγκουστίν – Τιεραδέντρο

Πρωινή αναχώρηση για τους ζωγραφιστούς τάφους των προκολομβιανών πολιτισμών του Τιεραδέντρο (Tierradentro), τα «υπόγεια» (hypogeum), όπως ονομάζονται (6ος-9ος αι. μ.Χ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Τιεραδέντρο – Ποπαγιάν

Πρωινή αναχώρηση και μετάβαση οδικώς στο Ποπαγιάν. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα υπέροχα αποικιακά κτίρια, την κεντρική πλατεία με τον Πύργο του Ρολογιού, τον μπαρόκ ναό του Σάντο Ντομίνγκο, τη γέφυρα Humilladero (1873), τον Άγιο Φραγκίσκο, καθώς και το Πάνθεον των Προπατόρων. Ακόμα, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης και το Σπίτι-Μουσείο Μοσκέρα του 17ου αι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ποπαγιάν (Ξεναγήσεις) – Περέιρα

Σήμερα θα επισκεφθούμε δύο haciendas (μεγάλα αποικιακά αγροκτήματα), την Antón Moreno (1760) και τη hacienda Calibío (1793). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Περέιρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Περέιρα – Ολοήμερη εκδρομή Βάγιε ντε Κοκόρα – Φιλάντια – Περέιρα

Μετά το πρωινό μάς περιμένει μια ολοήμερη εκδρομή στα βουνά της επαρχίας Κίντιο, με πρώτο προορισμό μας την Κοιλάδα Κοκόρα. Η κοιλάδα είναι το καλύτερο μέρος για να δούμε τον σπάνιο κεροφοίνικα, το εθνικό δέντρο της Κολομβίας. Θα σεργιανίσουμε κατά μήκος του ποταμού Κιντίο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Φιλάντια (Filandia), όπου θα ξεναγηθούμε βλέποντας την πλατεία Μπολίβαρ, τις παλιές αποικιακές κατοικίες και τοπικά καφεποτεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Περέιρα (Επίσκεψη σε φυτεία καφέ) – Μεντεγίν

Το πρωί θα επισκεφθούμε τη Φάρμα του Καφέ: ειδικοί θα μας ξεναγήσουν στις εκτάσεις της φάρμας, θα μας δείξουν τις καλλιέργειες και θα μας εξηγήσουν ολόκληρη τη διαδικασία, από τη σπορά μέχρι την… κατανάλωση. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Μεντεγίν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Μεντεγίν – Γουαταπέ – Ελ Πενιόλ – Μεντεγίν

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση τη Γουαταπέ και το Ελ Πενιόλ, ένας πελώριος βράχος, πιθανόν μετεωρίτης, που υψώνεται στην όχθη της λίμνης. Η θέα από την κορυφή του (654 σκαλοπάτια) είναι συγκλονιστική. Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στη Γουαταπέ, θα επιστρέψουμε στο Μεντεγίν, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

14η ημέρα: Μεντεγίν (Ξενάγηση) – Μπογκοτά (Πτήση)

Ξενάγηση στο Μεντεγίν, με αφετηρία την πλατεία Μποτέρο. Θε περιηγηθούμε στην πλατεία του Αγίου Ιγνατίου, στον ναό του Σαν Ιγνάσιο, στην Plaza de los Pies Descalzos, με το αλσύλλιο από μπαμπού, στο Πάρκο των Ευχών, στο Μητροπολιτικό Θέατρο, στο Πάρκο των Κύκνων, στο Πάρκο των Φώτων και θα ανέβουμε στον λόφο Νουτιμπάρα, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Μπογκοτά. Διανυκτέρευση στην Μπογκοτά.

15η ημέρα: Μπογκοτά – Ζιπακίρα – Βίγια ντε Λέιβα

Πρωινή αναχώρηση από την πρωτεύουσα με προορισμό μας τη Ζιπακίρα. Εκεί θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, λαξεμένη στα έγκατα ενός αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

16η ημέρα: Βίγια ντε Λέιβα – Μπογκοτά

Επίσκεψη στο Μουσείο Ορυκτών, στην τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε ο σκελετός ενός κρονόσαυρου, ενός θαλάσσιου ερπετού μήκους 20 μέτρων που έζησε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια! Στις παρυφές της πόλης θα δούμε, επίσης, και τη «Μικρή Κόλαση» (Infiernito), έναν προκολομβιανό αρχαιολογικό χώρο με 30 μεγαλιθικές στήλες ηλικίας 2.200 ετών. Επιστροφή στην Μπογκοτά και καθ’ οδόν στάση στο μοναστήρι Santo Ecce Homo. Άφιξη στην Μπογκοτά, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Μπογκοτά (Ξενάγηση – Πτήση επιστροφής)

Ξενάγηση στην Καντελαρία, το ιστορικό κέντρο της Μπογκοτά, όπου θα δούμε την πλατεία Μπολίβαρ, τον Καθεδρικό Ναό (1539) και το παραπλεύρως Παρεκκλήσι της Σαγράριο, το Καπιτώλιο, το Δικαστικό Μέγαρο και το Μουσείο Χρυσού με τη μόνιμη έκθεση 32.000 χρυσών αντικειμένων από τους προκολομβιανούς πολιτισμούς των Άνδεων. Θα δούμε, επίσης, το Μουσείο Σμαραγδιού (η χώρα παράγει το 70% των σμαραγδιών του πλανήτη). Με την ολοκλήρωση της ξενάγησής μας, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

24/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 741

24/03/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

09:30

17:30

AF 429

09/04/2019

ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΠΑΡΙΣΙ

23:55

17:35 +1

AF 1032

10/04/2019

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:35

00:40 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* ή ανάμεσα από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές με χαμηλή τουριστική υποδομή. Στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακή χασιέντα.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 850 €.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*. Στη Βίγια ντε Λέιβα σε παραδοσιακή χασιέντα.
 • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
 • Εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα.
 • Εκδρομή στην έρημο Τατακόα.
 • Βαρκάδα στον ποταμό Μαγκνταλένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Αγκουστίν, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς  χώρους της Νότιας Αμερικής, με το μυστηριώδες «Δάσος των Αγαλμάτων».
 • Εκδρομή στους ζωγραφιστούς τάφους των προκολομβιανών πολιτισμών του Τιερραδέντρο. Τόσο το Τιερραδέντρο όσο και το Σαν Αγκουστίν βρίσκονται σε «απάτητα», σπάνια επισκεπτόμενα σημεία της Κολομβίας.
 • Επίσκεψη, ξενάγηση και διαμονή στο Ποπαγιάν.
 • Επίσκεψη σε φυτεία καφέ στο Περέιρα.
 • Ξενάγηση στο Μεντεγίν.
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη εκκλησία από αλάτι στη Ζιπακίρα.
 • Επίσκεψη και διαμονή στη Βίγια ντε Λέιβα.
 • Ξενάγηση στη Μπογκοτά.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Η πόλη της Καρθαγένης, με το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα.
 • Η υπόσκαφη εκκλησία από αλάτι στη Ζιπακίρα.
 • Ο Εθνικός Δρυμός Ταϊρόνα.
 • Το Μουσείο Χρυσού στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.
 • Ο αρχαιολογικός χώρος του Σαν Αγκουστίν, από τους πλουσιότερους και πλέον εντυπωσιακούς της Νότιας Αμερικής.
 • Οι ζωγραφιστοί τάφοι των προκολομβιανών πολιτισμών του Τιερραδέντρο.
 • Η πόλη Ποπαγιάν.
 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*. Στη Βίγια ντε Λέιβα σε παραδοσιακή χασιέντα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Αγκουστίν, με το μυστηριώδες «Δάσος των Αγαλμάτων».
 • Εκδρομή στους ζωγραφιστούς τάφους των προκολομβιανών πολιτισμών του Τιερραδέντρο.
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη εκκλησία από αλάτι στη Ζιπακίρα.

 

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2019

Χάρτης Ταξιδιού Κολομβία πρωτοποριακή | 24.03.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info