ΙΝΔΙΑ – ΚΟΥΜΠ ΜΕΛΑ: Βαρανάσι, Αλλαχαμπάντ, Κατζουράχο, Άγκρα, Τζαϊπούρ, Δελχί, Αμριτσάρ | Ιανουάριος 2019

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1890€

Travel Identity

Ένα σπάνιο ταξίδι στη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των Ινδουιστών, και μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο – για κάποιους, η μεγαλύτερη! Γνωρίζουμε λοιπόν τις γιορτές Κουμπ Μελά στην περιοχή του Αλλαχαμπάντ, στην περιφέρεια του Ουτάρ Πραντές. Σ’ αυτή την εκδρομή συνδυάζουμε τη «μύησή» μας σ’ αυτό το τόσο ιδιαίτερο φεστιβάλ με το αγαπημένο μας Χρυσό Τρίγωνο και το Βαρανάσι, ένα ταξίδι που έχει πραγματοποιηθεί εκατοντάδες φορές από το Versus Travel, έχει περπατηθεί και αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερες, έτσι ώστε να αποτελεί το πιο επιτυχημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς. Μεγάλο του ατού, εκτός από τα άριστα ξενοδοχεία και τις πολλές άλλες ποιοτικές υπηρεσίες, παραμένει ο αρχηγός της αποστολής, καθώς το Versus συνεργάζεται με μια ομάδα άριστων αρχηγών στην Ινδία. Μόνο με το σωστό, έμπειρο και διαβασμένο αρχηγό μπορείτε να εντρυφήσετε σε αυτήν τη χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σάρι, των μαχαραγιάδων, των αγίων και των φακίρηδων. Γιατί να το ρισκάρετε;

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλούσιο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς στην Ινδία με κορυφαία του στιγμή τους εορτασμούς του Κουμπ Μελά, τη μεγαλύτερη θρησκευτική συγκέντρωση των Ινδουιστών, και από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές στον κόσμο! Το Versus έχει οργανώσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να ζήσετε όλη την μαγεία της γιορτής αυτής.

Περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη στο χωριό Αμπανέρι, όπου θα δούμε μια ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής δεξαμενή νερού με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες (baori), αλλά και την αγροτική ζωή της Ινδίας.
 • Με 3 διαν/σεις στο Αλλαχαμπάντ για να μπορέσουμε να αφιερώσουμε χρόνο τόσο στη γιορτή Κουμπ Μελά αλλά και να έχουμε περισσότερο χρόνο που απαιτείται στο Κατζουράχο.

Με επιπλέον επισκέψεις:

 • Στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην Άγκρα.
 • Στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ «Γκαϊτόρ».
 • Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά rickshaws.
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».

ΟΛΑ τα ξενοδοχεία του προγράμματός μας είναι ΜΟΝΟ 5* deluxe, εκτός από το Αλλαχαμπάντ όπου η διαμονή γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές με ιδιωτικό λουτρό.

Να θυμάστε πάντα να ζητάτε τα ξενοδοχεία που σας δίνουν! Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητήστε τις κατηγορίες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «πολυτελείας» ή «Α’ κατηγορίας».

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί.

2η ημέρα: Άφιξη στο Δελχί

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα επισκεφθούμε τον ναό Ασκαρντάμ πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Δελχί

Ξεκινάμε την ημέρα απολαμβάνοντας το πρωινό μας στο ξενοδοχείο μας, πριν παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα του ταξιδιού μας. Είναι η μεγάλη Παρέλαση για την Ημέρα της Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Raj Path: μπροστά μας θα παρελάσουν αγήματα από όλες τις επαρχίες της Ινδίας, πολλά από αυτά με πολύχρωμες, φανταχτερές στολές και τουρμπάνια, ενώ μην εκπλαγείτε όταν δείτε να συνοδεύουν τους στρατιώτες ακόμη και… στρατιωτικοί ελέφαντες! Η παρέλαση γίνεται στα πλαίσια των εορτασμών για την ανεξαρτησία της Ινδίας, και συνήθως συμμετέχει και μία (ή και περισσότερες) άλλη χώρα ως επίσημος προσκεκλημένος. Μετά το πέρας της παρέλασης θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στο Δελχί. Θα επισκεφθούμε το συγκρότημα του τεμένους Κουτάμπ Μινάρ (12ος αι.), έργο της εποχής του Σουλτανάτου του Δελχί (12ος-16ος αι.), που προηγήθηκε της Αυτοκρατορίας των Μεγάλων Μουγκάλ (1526-1707). Στο ιστορικό πλαίσιο αυτής της αυτοκρατορίας εντάσσεται και το μαυσωλείο του Χουμαγιούν, που επίσης θα επισκεφθούμε, το πρώτο αυτοκρατορικό ταφικό μνημείο των Μουγκάλ στην Ινδία, που αποτέλεσε μάλιστα πρότυπο για την κατασκευή του Ταζ Μαχάλ! Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δελχί

Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε την ξενάγηση σ’ αυτή τη συναρπαστική ανατολίτικη μεγαλούπολη. Θα ξεκινήσουμε από το Παλαιό Δελχί με την επίσκεψή μας στο Jama Masjid, το Μεγάλο Τζαμί, το μεγαλύτερο τέμενος στην Ινδία και θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας στην πόλη. Πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας, μπορούμε να απολαύσουμε μια πρώτη βόλτα με ρίκσο (τα τοπικά τρίκυκλα ποδήλατα-ταξί) στο παλιό παζάρι Chandni Chowk. Κατόπιν θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, και στη συνέχεια πιάνουμε ξανά το νήμα της περιήγησής μας στο Δελχί, με μια πανοραμική ξενάγηση στο κεντρικό Δελχί κατά τη διάρκεια της οποίας θα διασχίσουμε τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν που μέχρι το 1947 ήταν η κατοικία του Βρετανού αντιβασιλέα της Ινδίας, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε τους ναούς Lakshmi Narayan και Sikh Bangla Sahib, ο καθένας εντυπωσιακός με τον δικό του τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Δελχί – Τζαϊπούρ

Πρωινή αναχώρηση από το Δελχί με προορισμό μας την Τζαϊπούρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τζαϊπούρ (Φρούριο Αμπέρ, ξενάγηση στην πόλη, τελετή ααρτι)

Επίσκεψη το πρωί στο φρούριο της Αμπέρ, στον ομώνυμο λόφο· η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων που είναι διακοσμημένοι με χρώματα και υφάσματα από το Ρατζαστάν. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ όπου θα δούμε το City Palace και το Αστεροσκοπείο. Το ηλιοβασίλεμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία «Άαρτι» στο ναό του Κρίσνα πιο γνωστού με το ιερό θρησκευτικό όνομα «Govind Dev Gi», κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή κάμφορα προσφέρεται στο αγαλματίδιο του Κρίσνα, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τζαϊπούρ – Αμπανέρι – Φατεχπούρ Σικρί – Άγκρα

Αναχώρηση οδικώς για την Άγκρα. Στην διάρκεια της διαδρομής ερχόμαστε στο Αμπανέρι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα baori (ταμιευτήρας-συλλεκτήρας νερού), αποτελούσε παράδοση στο Ρατζαστάν ήδη από τον 8ο μ.Χ. αιώνα, με 3.500 σκαλοπάτια. Καθοδόν προς την Άγκρα θα κάνουμε στάση και στην καστροπολιτεία του Φατεχπούρ Σίκρι, την καστροπολιτεία από κόκκινο ψαμμίτη που έκτισε ο Άκμπαρ εκεί όπου υπήρχε ένα χωριό, το Σίκρι, για να τιμήσει τον Σελίμ-ουντ-ντιν-Τσίστι, τον σούφι ασκητή που προέβλεψε ότι ο μέχρι τότε άτεκνος αυτοκράτορας θα αποκτούσε όχι μόνον ένα γιό αλλά τρεις. Το Σούκρι ονομάστηκε Φάτεχπουρ, Πόλη της Νίκης, μετά τη νικηφόρο εκστρατεία του Άκμπαρ στο Γκουτζαράτ. Τη Φάτεχπουρ Σίκρι τη χρησιμοποίησε ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του για 14 μόνο χρόνια από το 1571 ως το 1585. Υπολογίζεται ότι το 1585 είχε περί τους 250.000 κατοίκους, γρήγορα ωστόσο ξεκίνησε η παρακμή της και η εγκατάλειψη αυτής της όμορφης πόλης, κυρίως λόγω έλλειψης πόσιμου νερού. Συνεχίζουμε για την Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Άγκρα (Ταζ Μαχάλ)

Η Άγκρα ταυτίζεται με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της δυναστείας των Μουγκάλ, των Τουρκομογγόλων κατακτητών που από τα μέσα του 16ου αιώνα την χρησιμοποίησαν για μεγάλα διαστήματα ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Θα επισκεφθούμε λοιπόν το αποκορύφωμα της τέχνης των Μουγκάλ, και παράλληλα το πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το μοναδικό Ταζ Μαχάλ. Είναι ο τάφος – παλάτι που έκτισε ο Σαχ Τζαχάν μέσα σε έναν κήπο που παραπέμπει στον Κήπο του Παραδείσου του Κορανίου, για την πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία ως την Περσία. Θα δούμε ακόμη από κοντά το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν, όπου θα θαυμάσουμε την απαράμιλλη χλιδή των παλατιών του. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψους των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής τους, έγκλειστος από τον γιο του Αουράνγκαζεπ. Θα δούμε επίσης το μαυσωλείο Iitamad Ud Daula, στην απέναντι όχθη του ποταμού Γιαμούνα: αποκαλείται και το «Μικρό Ταζ», ήταν μάλιστα το πρώτο Μουγκάλ κτίσμα που χτίστηκε εξ ολοκλήρου με μάρμαρο pietra dura.

9η ημέρα: Άγκρα – Τζάνσι (διαδρομή με τρένο) – Κατζουράχο

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό από όπου αναχωρούμε με το τρένο για την Τζανσί. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Κατζουράχο. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το φρούριο της μεσαιωνικής πολιτείας Όρτσα, με το παλάτι που αφιερώθηκε στο μογγόλο αυτοκράτορα Τζαχανγκίρ. Μικρή εξερεύνηση στο φρούριο–φάντασμα, και κατόπιν συνεχίζουμε για το Κατζουράχο. Το βράδυ θα δούμε παράσταση με τοπικούς χορούς. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Κατζουράχο – Αλλαχαμπάντ

Στο ξεκίνημα της ημέρας θα επισκεφθούμε τους ναούς του Κατζουράχο. Ο πανέμορφος αρχαιολογικός χώρος σαν άλλος κήπος της Εδέμ, αγκαλιάζει τους ερωτικούς ναούς από αμμόλιθο, κιτρινωπούς και χαρούμενους, να στριφογυρίζουν μέσα στα δέντρα, χαμογελώντας πονηρά γι’ αυτά που κουβαλούν πάνω τους εδώ και περίπου 1000 χρόνια, δημιουργήματα της δυναστείας Chandela. Μορφές θεοτήτων, ηρώων, ζώων και νυμφών με ιδιαίτερη πλαστικότητα στην κίνησή τους, δείγματα υψηλής γλυπτικής. Κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για το Αλλαχαμπάντ, εδώ όπου θα βρεθούμε στο επίκεντρο των εορτασμών του περίφημου Κουμπ Μελά. Άφιξη και μεταφορά στο κατάλυμά μας (σκηνές). Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Αλλαχαμπάντ (Γιορτή Κουμπ Μελά)

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στον χώρο όπου εορτάζεται στο Αλλαχαμπάντ το Κουμπ Μελά: πρόκειται για το μεγαλύτερο ιερό προσκύνημα των Ινδουιστών, στη διάρκεια του οποίου συγκεντρώνονται στα νερά κάποιου ιερού ποταμού. Για ποιο λόγο το κάνουν αυτό; Ο θρύλος λοιπόν αφηγείται πως κάποτε, στους μυθολογικούς χρόνους, ένας μεγάλος πόλεμος βρισκόταν σε εξέλιξη ανάμεσα σε δαίμονες και ημίθεους. Το διακύβευμα ήταν το ελιξίριο της αιώνιας ζωής, και η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές ήταν σφοδρότατη. Στη διάρκεια κάποιας μάχης, λίγες σταγόνες από το μαγικό ελιξίριο έπεσαν στη γη, συγκεκριμένα σε τέσσερις τοποθεσίες: Πραγιάγκ, Χαριντβάρ, Ουτζαΐν και Νασίκ. Πιστεύεται λοιπόν πως οι σταγόνες αυτές έδωσαν μυστικιστικές δυνάμεις σ’ αυτές τις τοποθεσίες: αυτός είναι και ο σκοπός σήμερα της γιορτής Κουμπ Μελά, το να καταφέρουν οι πιστοί να «εμποτιστούν» από τις δυνάμεις αυτές.

Το «κανονικό» Κουμπ Μελά γιορτάζεται κάθε 3 χρόνια, το Αρντ (μισό) Κουμπ Μελά γιορτάζεται κάθε 6 χρόνια στο Χαριντβάρ και στο Αλλαχαμπάντ (Πραγιάγκ), ενώ το Πούρνα (ολοκληρωμένο) Κουμπ Μελά πραγματοποιείται κάθε 12 χρόνια και στις τέσσερις τοποθεσίες που αναφέραμε. Όσο για το Μάχα Κουμπ Μελά, αυτό γιορτάζεται στο Πραγιάγκ –κρατηθείτε!- κάθε 144 χρόνια. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Αλλαχαμπάντ (Γιορτή Κουμπ Μελά – Mauni Amavasya)

Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τους εορτασμούς του Κουμπ Μελά στο Αλλαχαμπάντ. Είναι η ημέρα της Μαούνι Αμαβάσγια, μία από τις πλέον κατανυκτικές ημέρες της γιορτής, που συμπίπτει με τη Νέα Σελήνη, κατά την οποία χιλιάδες προσκυνητές λούζονται στα ιερά νερά του Γάγγη. Παρατηρούμε με σεβασμό και κατάνυξη τους εορτασμούς της ιερής αυτής ημέρας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Αλλαχαμπάντ – Βαρανάσι (επίσκεψη στο Σαρνάθ)

Αναχώρηση οδικώς για το Βαρανάσι (Μπεναρές). την πιο ιερή πόλη των Ινδουιστών. Σύμφωνα με τις Βέδες, τα ιερά κείμενα του Ινδουισμού, όποιος πεθαίνει και αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι, κερδίζει την πολυπόθητη λύτρωση, καθώς η ψυχή του απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Άφιξη και επίσκεψη στο Σαρνάθ, εδώ όπου ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά τους μαθητές του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Βαρανάσι. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Βαρανάσι (βαρκάδα στον Γάγγη, βόλτα με ρίκσο, τελετή ααρτι)

Πρωινό ξύπνημα και βαρκάδα στον Γάγγη για να ατενίσουμε την ανατολή, αλλά και τις πρώτες ομάδες πιστών, που ήδη κολυμπούν στα ιερά νερά βγάζοντας από πάνω τους όλες τις προηγούμενες αμαρτίες τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και ανάταξη δυνάμεων. Αργότερα θα επισκεφθούμε τον ναό Μπαράτ Μάτα και θα απολαύσουμε υπέροχη πανοραμική θέα στο Βαρανάσι από το πανεπιστήμιο Benaras Hindu. Το απόγευμα θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη με τα παραδοσιακά ρίκσο και θα παρακολουθήσουμε μία τελετή αάρτι στα νερά του ιερού ποταμού Γάγγη. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Βαρανάσι – Αμριτσάρ (πτήση μέσω Δελχί)

Το πρωί αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε (μέσω Δελχί) για το Αμριτσάρ, την ιερή πόλη των Σιχ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή Palki Saheb στον Χρυσό Ναό, κατά την οποία το ιερό βιβλίο Guru Granth Sahib μεταφέρεται από τους πιστούς, από το κυρίως ιερό στα άδυτα του ναού, όπου και θα παραμείνει μέχρι το επόμενο πρωί. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Αμριτσάρ (τελετή υποστολής σημαίας στα σύνορα με το Πακιστάν)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον Χρυσό Ναό, κέντρο προσκυνήματος των Σιχ από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στα σύνορα με το Πακιστάν, στο φυλάκιο Γουάγκα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περίφημη τελετή υποστολής σημαίας των δύο κρατών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Αμριτσάρ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, εκτός από το Αλλαχαμπάντ (ειδικές σκηνές με ιδιωτικό μπάνιο).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Επίσκεψη στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην Άγκρα.
 • Επίσκεψη στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ, «Γκαϊτόρ».
 • Επίσκεψη στο Baori, ένα διάσημο ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής στο Αμπανέρι.
 • Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά ρίκσο.
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
 • Ινδικοί παραδοσιακοί χοροί «Κανταρίγια» στο Κατζουράχο.
 • Επίσκεψη στο Σαρνάθ στο Βαρανάσι.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • (ανάλογα την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει κατά την άφιξή σας στην Ινδία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά VersusTravel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από Βίζα Ινδίας: 80 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €.
 • Βίζα Ινδίας: 80 €(πληροφορίες δείτε παρακάτω).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα προγράμματα της Ινδίας έχουν ιδιαιτερότητες έναντι των άλλων προγραμμάτων, λόγω ιδιομορφίας της χώρας και της ζωής των κατοίκων της. Δεν είναι ταξίδια ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Ο ταξιδιώτης πρέπει να επιλέξει την Ινδία όταν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, τις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους.

Οι συνθήκες του ταξιδιού είναι δύσκολες: Δρόμοι που διανύονται αργά λόγω της μεγάλης συμφόρησης από κάθε λογής όχημα και ζώο, πτήσεις που ακυρώνονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, οπότε οι αντίστοιχες διαδρομές πρέπει να γίνουν οδικά, εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Το ταξίδι στην Ινδία απευθύνεται στον ενημερωμένο ταξιδιώτη. Η Ινδία είναι μια απαιτητική χώρα που αξιώνει σεβασμό, υπομονή, ανεκτικότητα, τεντωμένες κεραίες, γερό στομάχι!!!

Κατά τη γνώμη μας είναι μια μοναδική χώρα και το ταξίδι σε αυτήν θα  μείνει βαθιά χαραγμένο στη σκέψη σας, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να αποδεχτείτε τις ιδιομορφίες της.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 80€/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές,επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557,Τηλ.: 2103232800, Φαξ: 210 3232450) και στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ. 54624,Τηλ.: 2310230001 Φαξ: 2310230777).

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλούσιο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς στην Ινδία με κορυφαία του στιγμή τους εορτασμούς του Κουμπ Μελά, τη μεγαλύτερη θρησκευτική συγκέντρωση των Ινδουιστών, και από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές στον κόσμο! Το Versus έχει οργανώσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να ζήσετε όλη την μαγεία της γιορτής αυτής.

Περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη στο χωριό Αμπανέρι, όπου θα δούμε μια ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής δεξαμενή νερού με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες (baori), αλλά και την αγροτική ζωή της Ινδίας.
 • Με 3 διαν/σεις στο Αλλαχαμπάντ για να μπορέσουμε να αφιερώσουμε χρόνο τόσο στη γιορτή Κουμπ Μελά αλλά και να έχουμε περισσότερο χρόνο που απαιτείται στο Κατζουράχο.

Με επιπλέον επισκέψεις:

 • Στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην Άγκρα.
 • Στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ «Γκαϊτόρ».
 • Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά rickshaws.
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».

ΟΛΑ τα ξενοδοχεία του προγράμματός μας είναι ΜΟΝΟ 5* deluxe, εκτός από το Αλλαχαμπάντ όπου η διαμονή γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές με ιδιωτικό λουτρό.

Να θυμάστε πάντα να ζητάτε τα ξενοδοχεία που σας δίνουν! Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητήστε τις κατηγορίες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «πολυτελείας» ή «Α’ κατηγορίας».

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Εμπειρία

Φεστιβάλ Κουμπ Μελά

Όλες οι θρησκείες και όλα τα δόγματα συμφωνούν πως η δύναμη της πίστης είναι ικανή να ανοίξει ένα ποτάμι στα δύο, να μετακινήσει βουνά, να δώσει στον άνθρωπο την ικανότητα να αντέξει κάθε λογής κακουχίες. Αυτή η κοσμοθεωρία βρίσκεται και στο επίκεντρο των γιορτών Κουμπ Μελά: πρόκειται για το μεγαλύτερο ιερό προσκύνημα των Ινδουιστών, στη διάρκεια του οποίου συγκεντρώνονται στα νερά κάποιου ιερού ποταμού.

Για ποιο λόγο το κάνουν αυτό; Ο θρύλος λοιπόν αφηγείται πως κάποτε, στους μυθολογικούς χρόνους, ένας μεγάλος πόλεμος βρισκόταν σε εξέλιξη ανάμεσα σε δαίμονες και ημίθεους. Το διακύβευμα ήταν το ελιξίριο της αιώνιας ζωής, και η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές ήταν σφοδρότατη. Στη διάρκεια κάποιας μάχης, λίγες σταγόνες από το μαγικό ελιξίριο έπεσαν στη γη, συγκεκριμένα σε τέσσερις τοποθεσίες: Πραγιάγκ, Χαριντβάρ, Ουτζαΐν και Νασίκ. Πιστεύεται λοιπόν πως οι σταγόνες αυτές έδωσαν μυστικιστικές δυνάμεις σ’ αυτές τις τοποθεσίες: αυτός είναι και ο σκοπός σήμερα της γιορτής Κουμπ Μελά, το να καταφέρουν οι πιστοί να «εμποτιστούν» από τις δυνάμεις αυτές.

Το «κανονικό» Κουμπ Μελά γιορτάζεται κάθε 3 χρόνια, το Αρντ (μισό) Κουμπ Μελά γιορτάζεται κάθε 6 χρόνια στο Χαριντβάρ και στο Αλλαχαμπάντ (Πραγιάγκ), ενώ το Πούρνα (ολοκληρωμένο) Κουμπ Μελά πραγματοποιείται κάθε 12 χρόνια και στις τέσσερις τοποθεσίες που αναφέραμε. Όσο για το Μάχα Κουμπ Μελά, αυτό γιορτάζεται στο Πραγιάγκ –κρατηθείτε!- κάθε 144 χρόνια!

Highlights

 • Οι εορτασμοί για το Κουμπ Μελά στο Αλλαχαμπάντ.
 • Θαυμάστε το μαρμάρινο ποίημα αγάπης, το Ταζ Μαχάλ, στην Άγκρα.
 • Ανακαλύψτε την καστροπολιτεία Φατεχπούρ Σικρί και τη μοναδική αρχιτεκτονική του baori (ταμιευτήρας νερού) στο χωριουδάκι Αμπανέρι.
 • Κάντε βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα στο κέντρο και στις πολύχρωμες αγορές της μαγευτικής «Ροζ Πόλης» της Τζαϊπούρ.
 • Καβαλικέψτε ελέφαντες για να προσεγγίσετε το εκπληκτικό Φρούριο της Αμπέρ.
 • Παρακολουθήστε την ιεροτελεστία «Αάρτι» το ηλιοβασίλεμα.
 • Εξερευνήστε την κατ’ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί.
 • Η τελετή υποστολής σημαίας στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν στο Γουαγκάν, στο Αμριτσάρ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Συμμετοχή στους εορτασμούς του Κουμπ Μελά, από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές στον κόσμο!
 • Σε ξενοδοχεία 5* deluxe, εκτός από το Αλλαχαμπάντ, όπου η διαμονή γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές με ιδιωτικό λουτρό.
 • Με 3 διαν/σεις στο Αλλαχαμπάντ, για να έχουμε περισσότερο χρόνο για τη γιορτή Κουμπ Μελά και για το Κατζουράχο.

Χάρτης Ταξιδιού ΙΝΔΙΑ – ΚΟΥΜΠ ΜΕΛΑ: Βαρανάσι, Αλλαχαμπάντ, Κατζουράχο, Άγκρα, Τζαϊπούρ, Δελχί, Αμριτσάρ | Ιανουάριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info