Καμπότζη (Πέρα από το Άνγκορ) | Ιούλιος – Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1099€

Travel Identity

Ένα ταξίδι στα πιο συναρπαστικά μνημεία που γέννησε ο πολιτισμός των Χμερ (και όχι μόνο). Επισκεπτόμαστε φυσικά το διάσημο Άνγκορ Βατ, καθώς πρόκειται για ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αξιοθέατα του κόσμου, και εμβληματικός πρεσβευτής του πολιτισμού των Χμερ. Συνεχίζουμε ωστόσο και σε μνημεία και αξιοθέατα της Καμπότζης πέρα από το Άνγκορ Βατ, μπαίνοντας μέσα στην οργιαστική βλάστηση και ανακαλύπτοντας παμπάλαιους ναούς που γίνονται σιγά-σιγά ένα με τη ζούγκλα…

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Αφετηρία μας σε αυτό το ταξίδι δεν μπορεί να είναι άλλο από το διάσημο Άνγκορ Βατ, από τα ωραιότερα και πλέον εμβληματικά μνημεία στον κόσμο· ωστόσο, η Καμπότζη μάς προσκαλεί να προχωρήσουμε έξω από τα συνηθισμένα, να μυηθούμε στα μυστικά των πολυθρύλητων πολιτισμών της Ινδοκίνας και να εξερευνήσουμε μνημεία και περιοχές που πολλοί ταξιδιώτες αγνοούν. Η διάχυτη ηρεμία και η απλότητα, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου και τα μοναδικά τοπία της Ινδοκίνας θα κάνουν το ταξίδι σας αληθινό ταξίδι ψυχής!

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ταξιδέψτε στην Καμπότζη με τους ειδικούς κaι απολαύστε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον πλούσιο πολιτισμό των Χμερ!

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πνομ Πενχ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Πνομ Πενχ, πρωτεύουσα και μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Καμπότζης.

 

2η ημέρα: Άφιξη στην Πνομ Πενχ

Άφιξη στην Πνομ Πενχ. Αφού ολοκληρώσουμε τις διατυπώσεις εισόδου στη χώρα, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστούμε. Διανυκτέρευση στην Πνομ Πενχ.

 

3η ημέρα: Πνομ Πενχ (Ξενάγηση)

Η γαλλική επιρροή στην αρχιτεκτονική της πόλης είναι εμφανής, δημιουργώντας σε συνδυασμό με την τοπική παράδοση και την κουλτούρα των Χμερ την ιδιότυπη αρχιτεκτονική κληρονομιά που σήμερα διατηρεί η Πνομ Πενχ. Σήμερα, λοιπόν, θα ξεναγηθούμε στην πόλη και θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι, το Πάρκο River Front και τον λόφο Wat Phnom με την ομώνυμη παγόδα που έχει διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην ιστορία της πόλης. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την Ασημένια Παγόδα, με το δάπεδο κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια, βάρους 1 κιλού το καθένα. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στο Μουσείο Tuol Sleng (κτίριο που κατά τη ζοφερή περίοδο διακυβέρνησης των Ερυθρών Χμερ στέγαζε φυλακές) και στο Μνημείο Ανεξαρτησίας, ενώ θα κάνουμε τα ψώνια μας στην πολυσύχναστη New Central Market. Διανυκτέρευση στην Πνομ Πενχ.

4η ημέρα: Πνομ Πενχ – Τόνλε Μπάτι – Πνομ Πενχ

Πρωινή αναχώρηση για το Τόνλε Μπάτι, για να επισκεφθούμε δύο ναούς ηλικίας περίπου 900 ετών, τον Ta Prohm (12ος-13ος αι.) και τον Yeav Peau (12ος αι.). Μια βόλτα πλάι στη λίμνη και στο χωριό που βρίσκεται στις όχθες της είναι ό,τι πρέπει πριν συνεχίσουμε προς το Prasat Neang Khmao και τον Ναό της Μαύρης Παρθένου (10ος αι.). Πριν επιστρέψουμε στην Πνομ Πενχ θα επισκεφθούμε το Takeo για να δούμε τους ναούς Phnom Da και Asram Maharoseil. Επιστροφή στην Πνομ Πενχ. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πνομ Πενχ – Σιεμ Ρεπ (Οδική μεταφορά)

Πρωινή αναχώρηση από την πρωτεύουσα με προορισμό μας το Σιεμ Ρεπ, εδώ όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα και λαμπρότερα δείγματα του πολιτισμού των Χμερ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (Ξενάγηση – Άνγκορ Τομ – Άνγκορ Βατ)

Ξεκινάμε την πρωινή μας ξενάγηση στον πλουσιότερο αρχαιολογικό χώρο της Καμπότζης (ίσως και ολόκληρης της Ινδοκίνας) από το Άνγκορ Τομ, την τελευταία πρωτεύουσα της κραταιάς αυτοκρατορίας του Άνγκορ, κατά τον 12ο αι. Οι δρόμοι που οδηγούν στις εισόδους της πολιτείας είναι περιστοιχισμένες από σειρές αγαλμάτων: εμείς θα μπούμε από τη Νότια Πύλη και θα περιηγηθούμε στον χώρο όπου θα δούμε τους ναούς Μπαφούν και Μπαγιόν (κτίσμα μοναδικής μεγαλοπρέπειας που αποτελείται από 54 πύργους), το Αίθριο των Ελεφάντων και το Αίθριο του Λεπρού Βασιλιά ή Ντζαμαράγια όπως τον αποκαλούν οι Καμποτζιανοί. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στο μεγαλειώδες Άνγκορ Βατ, τον πιο διάσημο ναό του συμπλέγματος, που απλώνεται μάλιστα σε μια έκταση περίπου ίση με εκείνη του ανακτόρου στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας έμπρακτα την ακμή της άλλοτε πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, τρεις από τους κεντρικούς πύργους του Άνγκορ Βατ απεικονίζονται και στη σημερινή σημαία της Καμπότζης. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την περιήγησή μας δεν είναι άλλος από το να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από τον λόφο του Πνομ Μπακένγκ. Επιστροφή στο Σιεμ Ρεπ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (Ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για τη συνέχεια της ξενάγησής μας στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Καμπότζης. Σειρά σήμερα έχει ο ναός Banteay Samre και η λεγόμενη «Ακρόπολη των Γυναικών» ή Banteay Srei, του 10ου αι., από τα εξοχότερα δείγματα αρχιτεκτονικής των Χμερ. Επιστρέφοντας στη βάση μας θα περάσουμε από όμορφα, γραφικά χωριά, ενώ το απόγευμα θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας με επισκέψεις στους ναούς Pre Rup (αφιερωμένος στον θεό Σίβα), East Mebon, Ta Som, Neak Pean, Preah Khan και Baksei Chamkrong. Επιστροφή στο Σιεμ Ρεπ. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (Ξενάγηση – Κοχ Κερ – Μπενγκ Μελέα)

Πρωινή εξόρμηση κατά την οποία θα «εισβάλουμε» στη ζούγκλα και στην πυκνή βλάστηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Κοχ Κερ (Koh Ker). Πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χμερ κατά τον μακρινό 10ο αι. (από το 928 έως το 944), το Κοχ Κερ είναι ένας απίστευτα εντυπωσιακός αρχαιολογικός θησαυρός που φημίζεται και για κάτι ακόμα, πέρα από την προφανή αξία και το κάλλος του: μέχρι πολύ πρόσφατα ο χώρος παρέμεινε άγνωστος και ανεξερεύνητος, παραδομένος στην επέκταση της βλάστησης που σήμερα έχει γίνει κομμάτι του ίδιου του μνημείου. Παρ’ όλα αυτά δεν κατέρρευσε και γενικά οι φθορές που έχει υποστεί από την πάροδο του χρόνου δεν είχαν καταστροφική επίδραση, με αποτέλεσμα σήμερα να θαυμάζουμε τη μοναδική πυραμίδα της Νοτιοανατολικής Ασίας σε εξαιρετική κατάσταση! Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Σιεμ Ρεπ, ενώ καθ’ οδόν επισκεπτόμαστε τον Μπενγκ Μελέα, ένα ναό τόσο εντυπωσιακό όσο και αμφιλεγόμενο: ο λόγος είναι πως ο ναός έχει σκοπίμως «αφεθεί στην τύχη του» από τους αρχαιολόγους, επιτρέποντας δηλαδή τη βλάστηση της ζούγκλας να αναπτυχθεί τριγύρω του, πρακτική με την οποία πολλοί δεν συμφωνούν, ωστόσο επικράτησε. Ως αποτέλεσμα, η ζούγκλα σταδιακά καταπίνει τον ναό που έχτισε τον 11ο αι. ο βασιλιάς Σουριαβαρμάν Β’. Διανυκτέρευση στο Σιεμ Ρεπ.

 

9η ημέρα: Σιεμ Ρεπ – Πνομ Πενχ – Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

26/04/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

13:20

17:45

QR 970

27/04/2019

ΝΤΟΧΑ – ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

02:20

15:40

QR 971

04/05/2019

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ – ΝΤΟΧΑ

17:15

23:05

QR 203

05/05/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:10

12:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κ.λπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 860 €

 • Βίζα Καμπότζης που πληρώνεται τοπικά: 30 $

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.
 • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
 • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
 • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ταξιδέψτε στην Καμπότζη με τους ειδικούς κaι απολαύστε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον πλούσιο πολιτισμό των Χμερ!

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

Highlights

 • Η ξενάγηση στο Ανγκόρ Βατ, τον πλουσιότερο αρχαιολογικό χώρο της Καμπότζης και από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της Ινδοκίνας.
 • Το Κοχ Κερ, παλιά πρωτεύουσα των Χμερ κατά τον 10ο αι., στην καρδιά της ζούγκλας.
 • Ο ναός του Μπενγκ Μελέα, μνημείο που «καταπίνει» σιγά-σιγά η βλάστηση της ζούγκλας.
 • Η γαλλικής επιρροής αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενάγηση στο Άνγκορ Βατ, τον πλουσιότερο αρχαιολογικό χώρο της Καμπότζης.
 • Επίσκεψη στον ναό του Μπενγκ Μελέα, μνημείο που «καταπίνει» σιγά-σιγά η βλάστηση της ζούγκλας.
 • Εξερεύνηση μνημείων και περιοχών που πολλοί ταξιδιώτες αγνοούν.

Χάρτης Ταξιδιού Καμπότζη (Πέρα από το Άνγκορ) | Ιούλιος – Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info