Φυλές Δυτικής Ινδίας – Γκουτζαράτ (Γιορτές Μεβάρ) | Μάρτιος – Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Travel Identity

Ένα ταξίδι-μύηση σε μια διαφορετική όψη της αγαπημένης μας Ινδίας, ένα οδοιπορικό-πρόκληση για τον ανήσυχο ταξιδιώτη, και μια πραγματική αποκάλυψη πολιτισμών, τοπίων, εικόνων. Ταξιδεύουμε λοιπόν στο Γκουτζαράτ, μια επαρχία της Ινδίας που σπάνια τραβά τα βλέμματα, κι ωστόσο μας προσφέρει τόσο πολλά. Άξονας του ταξιδιού μας είναι οι φημισμένες γιορτές Μεβάρ, στην Ουνταϊπούρ, γιορτές γεμάτες χρώμα και κίνηση. Γύρω από τον άξονα αυτό γνωρίζουμε την επαρχία του Κουτς με το θαύμα της φύσης που λέγεται Μικρό και Μεγάλο Ρανν, το οποίο και επισκεπτόμαστε. Και φυσικά ερχόμαστε σε επαφή με τοπικές φυλές της περιοχής, καθώς επισκεπτόμαστε τα χωριά Μπάννι, συναντώντας φυλές που διατηρούν στην καθημερινότητά τους πρακτικές απαράλλακτες για αιώνες.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα μοναδικό, σπάνιο οδοιπορικό στη Δυτική Ινδία που μόνο το Versus προσφέρει:

 • Το σπάνια προτεινόμενο Γκουτζαράτ, εδώ όπου βρίσκονται πολλές από τις πλέον αυθεντικές φυλές της Ινδίας.
 • Επίσκεψη στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι στο Αχμενταμπάντ.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Επίσκεψη στο Κουτς, μια περιοχή-γεωλογικό φαινόμενο.
 • Διαμονή στην Ουνταϊπούρ τις ημέρες που κορυφώνονται οι Γιορτές Μεβάρ, μια παραδοσιακή γιορτή γεμάτη χρώματα και μοναδικό θέαμα.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αχμενταμπάντ, στη Δυτική Ινδία. Άφιξη τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας και άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη. Η πρωτεύουσα του Γκουτζαράτ άνθισε και ξέπεσε στο πέρασμα μόλις τριών αιώνων! Από κέντρο κουλτούρας και γνώσης τον 18ο αι., περνά στη βιομηχανική παραγωγή υφασμάτων και χάνεται τελικά από το προσκήνιο, όταν οι κάτοικοί της μεταναστεύουν μαζικά κάτω από τις επιταγές των Άγγλων. Η γνωριμία μας λοιπόν με την πόλη ξεκινά με τον ινδουιστικό ναό Σβαμιναραγιάν Μαντίρ, για να συνεχιστεί στο Τζαμά Μαστζίντ του 15ου αι., κατασκευασμένο πάνω σε ερείπια Ινδουιστικών ναών, αλλά με δεξιοτεχνία και ξεχωριστή αισθητική λαμπρότητα. Ξεχωρίζουν οι «τρεμάμενοι μιναρέδες» και το μαυσωλείο του ιδρυτή της πόλης Αχμέντ Σαχ στην ανατολική είσοδο.

Θα δούμε κατόπιν το στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, απ΄ όπου διεύθυνε την «ειρηνική επανάσταση», από το 1915 έως την οριστική ανεξαρτησία της Ινδίας. Σώζονται πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα και στον περιβάλλοντα χώρο θα δούμε να κατασκευάζουν χαρτί με τον παραδοσιακό τρόπο. Συνεχίζουμε με τον Τζαϊνιστικό ναό Χάθε Σινγκ, στον οποίο θα θαυμάσουμε τον περίτεχνο διάκοσμό του από λευκό μάρμαρο, πριν έρθουμε στο Ντάντα Χαρίρ Βαβ, στην ήσυχη συνοικία του Ασάρβα. Εδώ θα δούμε τον οκταγωνικό ταμιευτήρα νερού (stepwell): εξωτερικά μπορεί να μη λέει πολλά, καθώς ανεβαίνουμε ωστόσο προς την κορυφή του, ξαφνικά θα δούμε έναν «καταρράκτη» από σκαλοπάτια και κολόνες που κατεβαίνουν πολλά επίπεδα χαμηλότερα. Καθώς το φως διακλαδίζεται ανάμεσα στους κίονες, φωτίζοντας και αποκαλύπτοντας τα περίτεχνα γλυπτά, η εικόνα του «πηγαδιού» αλλάζει συνεχώς, την ίδια ώρα που πουλιά και νυχτερίδες γυροπετούν ανάμεσα στις σκιερές γωνίες. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το μουσείο Calico, για να δούμε εκλεκτά δείγματα της τοπικής τέχνης του Γκουτζαράτ Mata ni pachedi. Το όνομα αυτό σημαίνει «πίσω από το είδωλο της θεάς» και στην ουσία πρόκειται για υφαντά διακοσμημένα με ζωγραφικές αφηγήσεις της θεάς Durga στις διάφορες ενσαρκώσεις της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ – ΝΤΑΣΑΝΤΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Ντασάντα, προς την ενδοχώρα της δυτικής Ινδίας. Με την άφιξή μας στην πόλη, θα επιβιβαστούμε στα τζιπ για ένα jeep safari στο Μικρό Ραν της Κουτς. Πρόκειται για έναν απέραντο προστατευόμενο βιότοπο, ο πρωταγωνιστής του οποίου δεν είναι άλλος από τον σπάνιο (και ενδημικό) ασιατικό όναγρο, ή γκούντουρ (gudkhur), ένα ζώο που απειλείται με εξαφάνιση και μόνο σ’ αυτή εδώ την τοποθεσία μπορεί ακόμα να απολαμβάνει προστασία. Θα δούμε βέβαια και άλλα σπάνια άγρια ζώα, όπως τη μαύρη αντιλόπη, τον ινδικό λύκο, αλεπούδες της ερήμου και τσακάλια, όπως ακόμα φλαμίνγκος, γερανούς, πελεκάνους και δεκάδες ακόμη πτηνά και θηλαστικά. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στα χωριά των νομάδων Καραπάτι, Ραμπάρι, Μιρ και Μπαρβάντ. Διανυκτέρευση στη Ντασάντα.

4η ημέρα: ΝΤΑΣΑΝΤΑ – ΜΠΟΥΤΖ

Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε οδικώς για το βορειοδυτικό Γκουτζαράτ και το Μπουτζ. Εναλλαγές τοπίου, εικόνες καθημερινής ζωής, πλανόδιοι και νομάδες συνθέτουν πλούσιο θέαμα για τα μάτια και πρόκληση για τον φωτογραφικό φακό. Καθοδόν, θα επισκεφθούμε το χωριό Ajarakhpur, λίγο έξω από την Μπουτζ: είναι το χωριό των καλλιτεχνών και των χειροτεχνών, πολλοί από τους οποίους εξασκούν στην τελειότητα την παραδοσιακή τέχνη της εκτύπωσης σχεδίων επάνω σε μεταξωτά ή βαμβακερά υφάσματα, χρησιμοποιώντας μεν νέα μοτίβα σχεδίασης αλλά διατηρώντας την παλαιά τεχνική. Θα δούμε το νέο μουσείο Shrujan όπου συγκεντρώνονται εξαιρετικά δείγματα αυτής της τέχνης (και όχι μόνο) και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τη Μπουτζ. Θα επισκεφθούμε επίσης  το  παλάτι Aaina Mahal, (18ος αι.) ένα ανάκτορο που ενώ φυσικά είναι γνήσιο δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής παράδοσης, φέρει εμφανείς ευρωπαϊκές επιρροές. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΟΥΤΖ – ΧΩΡΙΑ ΜΠΑΝΝΙ (ΝΙΡΟΝΑ-ΜΠΡΙΝΤΙΓΙΑΡΑ-ΝΤΟΡΝΤΟ) – ΜΠΟΥΤΖ

Σήμερα θα γνωρίσουμε ίσως την πιο χαρακτηριστική όσο και άγνωστη πλευρά της Δυτικής Ινδίας, μέσα από τα μάτια άγνωστων νομαδικών φυλών αλλά και παρατηρώντας αλλόκοτες εκτάσεις και γεωλογικά φαινόμενα. Ξεκινάμε λοιπόν για τα χωριά Μπάννι όπου θα επισκεφθούμε με τη σειρά τα χωριά Νιρόνα, Μπριντιγιάρα και Ντόρντο για να γνωρίσουμε τις τοπικές φυλές Meghwal και Muthwa, ανθρώπους που έχουν μάθει να επιβιώνουν μέσα σε σχετικά αφιλόξενες συνθήκες, διατηρώντας στην καθημερινότητά τους πρακτικές που έχουν μείνει απαράλλακτες εδώ και πολλούς αιώνες. Θα συνεχίσουμε προς την «Άγρια Δύση» της Ινδίας, όπως αποκαλείται το Κουτς, που είναι αδιαμφισβήτητα μια περιοχή-γεωγραφικό φαινόμενο. Κατά την ξηρή περίοδο το Μικρό και το Μεγάλο Ρανν είναι μια επίπεδη άνυδρη έκταση, με ατέλειωτες αλυκές και ένα προστατευόμενο πάρκο με σπάνια πανίδα. Κατά την περίοδο των μουσώνων όμως, η θάλασσα εισβάλει από τον Κόλπο του Κουτς και η έκταση γεμίζει αλμυρό νερό και ψάρια.. Τότε το Κουτς, μετατρέπεται σε νησί! Δικαίως λοιπόν, στη γλώσσα των Γκουτζαράτι η λέξη "κουτς-μπο" σημαίνει χελώνα του νερού. Η μέρα μας ολοκληρώνεται κυνηγώντας ένα εξωπραγματικό ηλιοβασίλεμα στις απέραντες εκτάσεις με τις αλυκές και το πέταγμα των αποδημητικών στον μακρινό ορίζοντα. Επιστροφή στο Μπουτζ. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΟΥΤΖ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας, θα δούμε το Μουσείο Kutch, ένα από τα παλαιότερα μουσεία στο Γκουτζαράτ και όχι μόνο. Άνοιξε τις πύλες του το 1877 (!), χτισμένο σε ιταλικό στυλ στις όχθες της λίμνης Hamirsar, και φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από επιγραφές Kshatrapa, όπλα και πολλά αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και από δείγματα διαφόρων τεχνών από την περιοχή της Κουτς. Θα δούμε επίσης την αγορά της Μπουτζ και κατόπιν θα μεταβούμε στην μικρή πόλη Μπουτζόντι, περίπου 8 χλμ. νότια της Μπουτζ. Σημαντικό κέντρο κλωστοϋφαντουργίας, με τη συντριπτική πλειοψηφία των 1.200 κατοίκων να ασχολούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την υφαντουργία, η Μπουτζόντι είναι γεμάτη από τεχνίτες, πολλοί από τους οποίους θα σας επιτρέψουν να τους παρακολουθήσετε από κοντά εν ώρα εργασίας. Βράδυ ελεύθερο για βόλτα στην τοπική αγορά. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΠΟΥΤΖ – ΜΟΝΤΕΡΑ – ΠΑΤΑΝ – ΠΑΛΑΝΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για την Παλανπούρ (Palanpur). Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην Μοντέρα (Modhera) για να δούμε από κοντά ένα από τα λεγόμενα 7 θαύματα της Ινδίας: είναι ο Ναός του Ήλιου, ένα από τα ωραιότερα δείγματα της ινδικής αρχιτεκτονικής των αρχών της περασμένης χιλιετίας (11ος αι.), αφιερωμένος στον Θεό-Ήλιο, τον Σουριά. Κάθε ίντσα του οικοδομήματος, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, είναι υπέροχα σκαλισμένο με θεούς και θεές, πουλιά, άγρια ζώα και λουλούδια.  Η μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται και από το γεγονός πως ο ναός σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ήλιος της αυγής να φωτίζει την εικόνα του Σούρια, την εποχή των ισημεριών.

Η συνέχεια της διαδρομής μας μας φέρνει στο Πατάν, την πρωτεύουσα θα έλεγε κανείς των εκλεκτών υφασμάτων της Ινδίας. Τα έντονα χρώματα, τα περίτεχνα σχέδια αλλά και η ανθεκτικότητα των υφασμάτων που παράγονται εδώ είναι παροιμιώδη. Στο Πατάν θα δούμε από κοντά το Rani Ki Vav, ακόμα ένα από τα από παραδοσιακά περίτεχνα πηγάδια-δεξαμενές του Γκουτζαράτ, κτίσμα του 11ου αι. τον βασιλιά Μπιμντέβ Α’.  Άφιξη στην Παλανπούρ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΠΑΛΑΝΠΟΥΡ – ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε χωριά της γύρω περιοχής, για να ανακαλύψουμε τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμά τους, και ειδικότερα των φυλών Ραμπάρις και φυλής Γκαράσια. Παρότι διατηρεί γειτονικούς δεσμούς με πολλές άλλες φυλές του Γκουτζαράτ, η φυλή των Γκαράσια είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση: το εθιμοτυπικό του γάμου, με το «συμβόλαιο» μεταξύ των οικογενειών αλλά κυρίως με την… δοκιμαστική περίοδο του υποψήφιου ζευγαριού, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ άλλων φυλών. Οι Γκαράσια πιστεύουν στον Μπαγκβάν, τον ανώτατο θεό, που ποτέ δεν απεικονίζεται, και στον οποίο αφιερώνουν ως προσφορές αναπαραστάσεις μικρών αλόγων από κόκκινο πηλό. Κατόπιν συνεχίζουμε με προορισμό μας την Ουνταϊπούρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ (Γιορτές Μεβάρ)

Ολοήμερη ξενάγηση στην Ουνταϊπούρ. Έχουμε έρθει στην Ουνταϊπούρ τις ημέρες που η πόλη και ολόκληρο το Ρατζαστάν γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης, με τις περίφημες γιορτές Μεβάρ (Mewar). Απότοκο του πλούσιου πολιτισμού και των πανάρχαιων παραδόσεων του Γκουτζαράτ, το Μεβάρ προσελκύει χιλιάδες κόσμου από όλες τις επαρχίες της Ινδίας, και το κέντρο των εκδηλώσεων, η Ουνταϊπούρ, ντύνεται με τα πιο λαμπερά και φανταχτερά της χρώματα. Η κορυφαία στιγμή των εορτασμών είναι η πομπή που περνά από πολλές συνοικίες της πόλης και καταλήγει στη λίμνη Pichola, όπου οι περιφερόμενες εικόνες μεταφέρονται πλέον σε βάρκες. Χοροί, τραγούδια, δρώμενα και κυρίως ευχάριστη διάθεση προσφέρονται απλόχερα στο πλαίσιο της γιορτής!  Διανυκτέρευση στην Ουνταϊπούρ.

10η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ (ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΣΙΤΑΟΥΡΓΚΑ)

Ολοήμερη ξενάγηση στο Φρούριο Chittaurgarh, στην ομώνυμη πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα οχυρά στην Ινδία και μνημείο της UNESCO. Η ιστορία του χάνεται στους αιώνες, με πιο πιθανό ενδεχόμενο να πρωτοχτίστηκε τον 7ο μ.Χ. αι. και έκτοτε να αλλάζει πολλές φορές χέρια, ανάλογα με τη δυναστεία που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή. Ξενάγηση στο φρούριο και εν συνεχεία επιστροφή στην Ουνταϊπούρ. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ – ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Πρωινή ξενάγηση στους ναούς Eknlingji και Nagda. To Eknlingji είναι ένα μεγάλο συγκρότημα με πάνω από εκατό ινδουιστικούς ναούς και λατρευτικούς χώρους. Το συγκρότημα πρωτοχτίστηκε τον μακρινό 8ο αι. ωστόσο η μορφή που βλέπουμε σήμερα διαμορφώθηκε αρκετά αργότερα, περίπου τον 15ο και 16ο αι. Αντίστοιχα, το σύμπλεγμα Nagda είναι γνωστό για τους ναούς Bahu των αρχών του 10ου αι., αφιερωμένων στον θεό Βισνού. Μετά την ξενάγησή μας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Αχμενταμπάντ, όπου θα μεταβούμε σε ξενοδοχείο για δείπνο, και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

12η ημέρα: ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 770 €
Twin Room 1199 € 770 €
Triple Room 1199 € 770 €
Single Room 1679 € 770 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  80 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1379 € 770 €
Twin Room 1379 € 770 €
Triple Room 1379 € 770 €
Single Room 1859 € 770 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  80 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2169 € 0 €
Twin Room 2169 € 0 €
Triple Room 2169 € 0 €
Single Room 2649 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  80 €


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

30/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

12:40

18:10

QR 534

30/03/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

20:30

02:15 +1

QR 535

10/04/2019

ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ – ΝΤΟΧΑ

03:50

05:00

QR 203

10/04/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:10

12:10

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία  3*, 4*, 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα Ινδίας: 80€.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 770 €
 • Βίζα Ινδίας: 80 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω).

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια. Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο. Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος της είναι 80 €/άτομο. Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας:

 • στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και
 • στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ. 54624, Τηλ.: 2310 230001 Φαξ: 2310 230777).

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα μοναδικό, σπάνιο οδοιπορικό στη Δυτική Ινδία που μόνο το Versus προσφέρει:

 • Το σπάνια προτεινόμενο Γκουτζαράτ, εδώ όπου βρίσκονται πολλές από τις πλέον αυθεντικές φυλές της Ινδίας.
 • Επίσκεψη στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι στο Αχμενταμπάντ.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Επίσκεψη στο Κουτς, μια περιοχή-γεωλογικό φαινόμενο.
 • Διαμονή στην Ουνταϊπούρ τις ημέρες που κορυφώνονται οι Γιορτές Μεβάρ, μια παραδοσιακή γιορτή γεμάτη χρώματα και μοναδικό θέαμα.

 

Εμπειρία

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΒΑΡ – Η αποθέωση της γυναίκας

Η άνοιξη, η αγνότητα και η γυναίκα έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στην Ουνταϊπούρ. Οι Γιορτές Μεβάρ (ή Γκανγκαούρ, όπως επίσης αποκαλούνται) τιμούν τη μεγάλη θεά Γκαουρί, μια «μορφή» ή «φανέρωση», αν θέλετε, της Παρβάτι, της θεάς-συζύγου του θεού Σίβα, που συμβολίζει την αγνότητα και μέσα από αυτή, τον ερχομό της άνοιξης και την αναγέννηση της φύσης.

Τη θεά τιμούν ιδιαιτέρως οι γυναίκες: οι παντρεμένες για να έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο και οι ανύπαντρες για να καλοπαντρευτούν.

Οι γιορτές διαρκούν συνολικά δεκαοκτώ ημέρες και εμείς έχουμε την τύχη να βρεθούμε στην Ουνταϊπούρ στην καλύτερη στιγμή τους!

Highlights

 • Οι γιορτές Μεβάρ στην Ουνταϊπούρ.
 • Το Μικρό και το Μεγάλο Ρανν, μια αχανή έκταση από ατελείωτες αλυκές.
 • Ο ναός του Ήλιου στη Μοντέρα.
 • Οι αυθεντικές φυλές του Γκουτζαράτ, στα χωριά Μπάννι (Νιρόνα-Μπριντιγιάρα-Ντόρντο).

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ταξίδι στο σπάνια προτεινόμενο Γκουτζαράτ, όπου βρίσκονται πολλές από τις πλέον αυθεντικές φυλές της Ινδίας.
 • Επίσκεψη στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι στο Αχμενταμπάντ.
 • Επίσκεψη στο Κουτς, μια περιοχή-γεωλογικό φαινόμενο.
 • Συμμετοχή στις Γιορτές Μεβάρ, μια παραδοσιακή γιορτή γεμάτη χρώματα και μοναδικό θέαμα.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2019
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2019

Αναχωρήσεις

21/9Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Φυλές Δυτικής Ινδίας – Γκουτζαράτ (Γιορτές Μεβάρ) | Μάρτιος – Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info