Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος - Πρωτοποριακή Ινδοκίνα | Απρίλιος - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 22 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Travel Identity

Αν το όνομα Βιετνάμ σας φέρνει μόνο εικόνες από ταινίες, όπως ο θρυλικός ελαφροκυνηγός, τότε το ταξίδι στη χώρα αυτή, όπως το πραγματοποιεί το Versus Travel, θα κάνει την ανατροπή. Θα σας δείξουμε έναν γοητευτικό τόπο με απέραντους ορυζώνες, ένα λαό πράο και πόλεις που τραβούν τον επισκέπτη σε μια πολύχρωμη δίνη.
Στην άκρη της Ανατολής ένα πρόγραμμα "φορτωμένο", όπως σας συνηθίζουμε, με πολλά πρωτόγνωρα αξιοθέατα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, όπως η διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στο Βιετνάμ, τα γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία - προσθήκη που κοστίζει, αλλά εξασφαλίζει την ευχαρίστησή σας - και άλλα που θα διαβάσετε στο πρόγραμμά μας, το καθιστούν κάτι παραπάνω από ποιοτικό.
Η διήμερη επίσκεψή μας στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας κοντά στο Σιέμ Ρεπ (’γκορ Βατ, ’γκορ Τομ, Μπαγιόν κλπ.) στην Καμπότζη και όχι επίσκεψη-"ξεπέταγμα" σε ένα απόγευμα, η εκδρομή στο "Χάλονγκ Μπέι της ξηράς", το Ταμ Κοκ, που πρώτοι εμείς εισάγαμε, καθώς επίσης και η διείσδυση στα μυστικά του Δέλτα του Μεκόνγκ, δίνουν στο ταξίδι προστιθέμενη αξία, με στοιχεία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Τέλος, θα μεταβούμε στο Βόρειο Βιετνάμ για να γνωρίσουμε τις φυλές Σάπα. Το ταξίδι μας συνεχίζεται στο Λάος, με την παλιά πρωτεύουσα και μια τις ομορφότερες πόλεις της Ασίας, τη Λουάνγκ Πραμπάνγκ και το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 Νησιών στο Νότιο Λάος.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε τρεις χώρες της Ινδοκίνας - το Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος.
Ξεκινάμε από το Βιετνάμ, όπου με αφετηρία το Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν), επισκεπτόμαστε το Καν Το στην καρδιά του Δέλτα του Μεκόνγκ, τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι, το Ντανάνγκ με τις όμορφες παραλίες, το πανέμορφο Χόι Αν, την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Χουέ με τον Ποταμό των Αρωμάτων και καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ανόι. Από εκεί θα έχουμε μία ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακής ομορφιάς Χάλονγκ Μπέι για μια υπέροχη κρουαζιέρα ανάμεσα από καταπράσινες βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά. Τέλος, θα μεταβούμε στο Βόρειο Βιετνάμ για να γνωρίσουμε τις φυλές Σάπα.
Το ταξίδι μας συνεχίζεται στο Λάος, με την παλιά πρωτεύουσα και μια τις ομορφότερες πόλεις της Ασίας, τη Λουάνγκ Πραμπάνγκ και το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 Νησιών στο Νότιο Λάος.
Το οδοιπορικό μας ολοκληρώνεται στην Καμπότζη, όπου θα επισκεφθούμε το Σιέμ Ρεπ με τα εκπληκτικά μνημεία των Xμερ - ’νγκορ Τομ, Τα Προμ και τον μεγαλειώδη ’νγκορ Βατ και την πρωτεύουσά της Πνομ Πενχ.

Μόνο Στο Versus

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Σπάνιο, άνευ προηγουμένου ταξίδι, που επισκέπτεται τις εσχατιές της Ινδοκίνας
Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα που δεν αφήνει τίποτε. Συγκρίνετέ το με άλλα προγράμματα της Ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκέπτεστε, με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις πρόγραμμα.

 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το άγνωστο Νότιο Λάος. Θα γνωρίσουμε τις ομορφιές του και θα γοητευτούμε από το αυθεντικό του χρώμα. Κύριος λόγος επίσκεψής μας είναι το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 Νησιών που δημιουργούνται εδώ καθώς τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματούν για λίγο πριν χυθούν στη Νότια Θάλασσα και απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων, δημιουργώντας, έτσι, εκατοντάδες μικροσκοπικά νησάκια. Αυτό το "κλειστό" Δέλτα αποκαλείται Σι Φαν Ντον (4.000 Νησιά).
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ολόκληρο το Βιετνάμ, το Νότιο με τη Σαϊγκόν, το Καν Το με τις πλωτές αγορές του, καθώς και τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι, το κεντρικό με το μοναδικής αρχιτεκτονικής παραθαλάσσιο Χόι Αν, το Ντανάγκ με τις πιο όμορφες παραλίες του Βιετνάμ και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ, αλλά και το Βόρειο Βιετνάμ με την πρωτεύουσα Ανόι, το εντυπωσιακής ομορφιάς Χάλονγκ Μπέι με τις καταπράσινες βραχονησίδες να ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά, καθώς τις Φυλές Σάπα - μια πανδαισία χρωμάτων και ανθρώπινων μορφών, που χωρίζονται σε μαύρους, κόκκινους, λευκούς και λουλουδάτους Χμονγκ 
 • Ta ξενοδοχεία στο Βιετνάμ είναι 5* στην Καμπότζη και στο Λάος 4* sup.
 • Τα γεύματα δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια
 • Εκδράμουμε στο Δέλτα του Μεκόνγκ, για να δούμε πλωτές αγορές και παραδοσιακά μέρη που δεν βλέπουν άλλα προγράμματα
 • Κάνουμε την κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ, όπου όμως δεν παραμένουμε σε πλοίο (αμφιβόλου ποιότητος διαμονή για μείωση κόστους) ή στην πόλη Χαλόνγκ σε ξενοδοχεία χαμηλής υποδομής, αλλά επιστρέφουμε στο 5* ξενοδοχείο μας στο Ανόι
 • Επισκεπτόμαστε το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέαμα με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι και κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ
 • To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 2 Διανυκτερεύσεις στο Σιέμ Ρεπ - έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου - και όχι μία, όπως άλλα προγράμματα της αγοράς. Έτσι, παρότι αυξάνει το κόστος, πραγματοποιούμε διήμερη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό αρχαιολογικό χώρο με τους σημαντικότερους ναούς της Ινδοκίνας, κάτι που είναι απαραίτητο χρονικά για να μπορέσουμε να τον δούμε με πληρότητα
 • Διανυκτερεύουμε στη σημαντικού ενδιαφέροντος πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα της αγοράς που την παραλείπουν!
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο πανέμορφο Ανόι, από το οποίο συνήθως μειώνονται οι διανυκτερεύσεις λόγω κόστους ή γίνονται σε μικρότερες πόλεις και σε ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΣΑΪΓΚΟΝ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χο Τσι Μινχ (ή Σαϊγκόν, όπως ονομαζόταν παλιότερα), μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (Ξενάγηση)

Άφιξη στο Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν). Ακολουθεί σύντομη περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Παλάτι της Επανένωσης (τ. Προεδρικό μέγαρο) και την αγορά Μπεν Ταν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ - ΠΛΩΤΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΪ ΜΠΕ - ΔΕΛΤΑ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΚΑΝ ΤΟ

Η κατεύθυνσή μας σήμερα θα είναι προς τα νότια, με προορισμό το Καν Το, στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε μία φάρμα φιδιών, που συγχρόνως είναι και κέντρο έρευνας. Συνεχίζουμε για Κάϊ Μπε. Φθάνοντας, επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο και επισκεπτόμαστε την παραδοσιακή πλωτή αγορά της πόλης καθώς και τοπικές οικογενειακές βιοτεχνίες. Συνεχίζουμε τη μαγευτική μας βόλτα διασχίζοντας τον ποταμό και περνώντας από διάφορα νησιά μέχρι το Βιν Λόνγκ. Έπειτα, συνεχίζουμε οδικά μέχρι τον τελικό μας προορισμό, την πόλη του Καν Το. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα μπορούμε να χαλαρώσουμε με μια όμορφη βόλτα δίπλα στο ποτάμι. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝ ΤΟ - ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΣΑΪΓΚΟΝ)

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Χο Τσι Μινχ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ στο χωριό Κου Τσι. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αποτελούσαν κρησφύγετο των Bιετκόνγκ. Η περιοχή ονομαζόταν "Σιδηρούν Τρίγωνο" και ήταν η βάση των βιετναμέζων ανταρτών ενάντια στους Αμερικανούς. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη χώρα. Μετά την επίσκεψή μας, θα αναχωρήσουμε για το Χο Τσι Μινχ.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ - ΝΤΑΝΑΝΓΚ - ΧΟΪ ΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντανάνγκ, το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την Χόι Αν, η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στο διάστημα 16ου-18ου αι. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ, με έντονες Βιετναμέζικες, Κινεζικές και Ιαπωνικές επιρροές. Άφιξη και περιήγηση με τα πόδια στους παραδοσιακούς δρόμους της παλιάς πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον Κινέζικο ναό Phuc Kien, την περίφημη Ιαπωνική Γέφυρα, καθώς και τη γραφική αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΪ ΑΝ - ΧΟΥΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Χουέ. Με την πανέμορφη αυτή διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις εκπληκτικές παραλίες του κεντρικού Βιετνάμ. Άφιξη στη Χουέ, η οποία υπήρξε αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802 - 1945. Μια όμορφη βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΥΕ - ΑΝΟΪ (Παράσταση με Μαριονέτες στο Νερό)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της χώρας, το Ανόι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας επιφυλάσσει μια υπέροχη έκπληξη: μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και τους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑNΟΪ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ XAΛONΓK - ANΟΪ

Πρωινή αναχώρηση για το Χάλονγκ Μπέι που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι. Η τοποθεσία, λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς της, χαρακτηρίστηκε το 1994 τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς. Φθάνοντας, θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα σε καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το σπήλαιο Τιέν Κουνγκ, γνωστό ως το "σπήλαιο του Ουρανού". Είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σπήλαιο του Χαλόνγκ, αποτελούμενο από τρεις μεγάλες αίθουσες, εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, επιστρέφουμε στο Ανόι, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

9η ΗΜΕΡΑ: ANΟΪ (Ξενάγηση) - ΣΑΠΑ

Πρωινή ξενάγηση της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα Γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου, όπως την Όπερα της πόλης, αντίγραφο της Όπερας του Παρισιού, το αρχοντικό ξενοδοχείο Metropole και τον Καθεδρικό Ναό, καθώς και τον Ναό της Λογοτεχνίας, ναός αφιερωμένος στον Κομφούκιο, που κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα και αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, το οποίο ιδρύθηκε το 1076 για την εκπαίδευση των γιών των μανδαρίνων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ (1890-1969), τόπος προσκυνήματος και αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, το περίφημο Εθνολογικό Μουσείο της πόλης, τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα, καθώς και την πανέμορφη λίμνη Χόαν Κιέμ με τον ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με τα ποδήλατα, που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης συμπληρώνει τις εικόνες, που ήδη έχουμε αποκομίσει. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη. Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και αναχώρηση με το βραδινό τραίνο για Σάπα (Λάο Κάι). Διανυκτέρευση στο τραίνο.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΠΑ


Άφιξη στο σταθμό του Λάο Κάι και αναχώρηση για Σάπα. Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή με πανδαισία χρωμάτων, γυναίκες με αλλόκοτες φορεσιές, ένα πανδαιμόνιο από ανθρώπινες φωνές, κακαρίσματα, μουγκανίσματα και γαβγίσματα …. κυρίως γαβγίσματα, μια και στις αγορές πωλούνται σκυλιά …που είναι για φάγωμα! Στο τέλος του 18ου αιώνα κατηφόρισαν από την Κίνα στο βόρειο Βιετνάμ διάφορες μειονότητες, εκ των οποίων οι πιο γνωστοί είναι οι Χμονγκ, που υπερβαίνουν το μισό εκατομμύριο και υποδιαιρούνται σε Μαύρους, Κόκκινους, Πράσινους, Λευκούς και λουλουδάτους Χμονγκ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην περιοχή θα επισκεφθούμε διάφορα χωριά και αγορές της Σάπα.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΠΑ - ΑΝΟΪ

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λάο Κάι και αναχώρηση με το νυχτερινό τραίνο για το Ανόι. Διανυκτέρευση στο τραίνο.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΟΪ


Άφιξη το πρωί στο Ανόι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΟΪ - ΛOYANΓK ΠPAΜΠANΓK (ΛΑΟΣ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λάος και την πόλη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, που υπήρξε παλιά πρωτεύουσα της χώρας και εντάχθηκε στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 1995. Από τις ομορφότερες πόλεις της Ασίας, η Λουάνγκ Πραμπάνγκ γοητεύει τον ταξιδιώτη με τα ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία σε συνδυασμό με την πλούσια φύση που την περιβάλλει. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, αρχίζοντας από το τέως παλάτι και νυν Εθνικό Μουσείο, που στεγάζει και το Βασιλικό Θέατρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Ξιέν Θονγκ, το ομορφότερο τέμπλο της πόλης, τον ναό Aham και την πανύψηλη στούπα Visoun. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΛOYANΓK ΠPAΜΠANΓK (Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ)

Σήμερα το πρωί θα επιβιβασθούμε σε παραδοσιακό πλοιάριο για μια μεγάλη βόλτα κατά μήκος του Μεκόνγκ. Πρώτη μας επίσκεψη στο χωριό Μπαν Σανγκ Χάι, όπου παράγεται το δημοφιλές ποτό από ρύζι λάο-λάο. Συνεχίζοντας τη βαρκάδα μας,  θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ιερά και φημισμένα σπήλαια, το Πακ Ου, στο οποίο βρίσκονται αναρίθμητα βουδιστικά αγάλματα όλων των ειδών, στυλ και μεγεθών, αφιερωμένα από τους πιστούς. Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ελαφρύ γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Επιστρέφοντας νωρίς το απόγευμα στην Λουάνγκ Πραμπάνγκ, θα κάνουμε άλλη μια στάση σε ένα γραφικό χωριό, το Μπαν Σανγκ Κονγκ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε παραδοσιακή υφαντουργία και κατασκευή χαρτιού. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με ανάβαση στον ιερό λόφο Που Σι, που θα μας ανταμείψει με μια πανοραμική θέα της πόλης και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK - ΠΑΚΣΕ - ΣΙ ΦΑΝ ΝΤΟΝ/4.000 ΝΗΣΙΑ - ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την γραφική πόλη Πάκσε, που αποτελεί την πύλη για το άγνωστο στην ελληνική αγορά Νότιο Λάος. Με το Exploring the World θα γνωρίζουμε τις ομορφιές του και θα γοητευτούμε από την αυθεντική ομορφιά του. Κύριος λόγος επίσκεψής μας είναι το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 νησιών που δημιουργούνται καθώς τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματούν εδώ πριν χυθούν στη Νότια Θάλασσα και απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων, δημιουργώντας έτσι, εκατοντάδες μικροσκοπικά νησάκια. Αυτό το "κλειστό" Δέλτα αποκαλείται Σι Φαν Ντον (4.000 νησιά). Δεν είναι όμως μόνο τα νησάκια που δίνουν στην περιοχή ξεχωριστή σημασία, αλλά και τα προ-Ανγκοριανά αρχαία ερείπια ναών, με την εντυπωσιακή τους τοποθεσία στις όχθες του Μεκόνγκ. Αποτελούν σίγουρα μια από τις όμορφες τοποθεσίες που έχουμε δει σε ναούς στη ΝΑ Ασία. Σήμερα θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Phou που από το 2001 έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χρονολογείται από τον 5ο αι. και είναι κατασκευασμένος από τους Χμερ, οι οποίοι τελικά έκαναν το Άγκορ Βατ πρωτεύουσά τους. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο νησί Κχονγκ (Don Khong). Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο και να ζήσουμε τη νωχελική ζωή στο νότιο Λάος. Θα καθίσουμε σε ένα από τα λιγοστά τουριστικά καφέ που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού και θα πιούμε μια μπύρα Lao αντικρίζοντας την μακρινή ακτή του ποταμού Μεκόνγκ να βάφεται χρυσή με τη δύση του ήλιου.

16η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΧΟΝ ΦΑΠΕΝΓΚ - ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ


Μια αξέχαστη ημέρα μας επιφυλάσσεται για σήμερα, καθώς θα μαγευτούμε από τους θεαματικούς καταρράκτες του ποταμού Μεκόνγκ. Πέρα από την ομορφιά τους, οι καταρράκτες έχουν και ιστορικό ενδιαφέρον, γιατί στην ουσία εμπόδισαν τους Γάλλους να φτιάξουν μια πλωτή οδό διαμέσου των χωρών της Ινδοκίνας. Μια ονειρεμένη μέρα στο γλαφυρό σκηνικό του εσωτερικού αυτού Δέλτα του Μεκόνγκ με τα χιλιάδες νησάκια. Αρχικά θα μεταβούμε στους καταρράκτες Liphi, που σηματοδοτούν τα σύνορα του Λάος με την Καμπότζη. Εδώ έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε δελφίνια γλυκού νερού, που οι ντόπιοι τα ονομάζουν "Pla kha". Θα δούμε επίσης τους περίφημους καταρράκτες Κχον Φαπένγκ (Khone Phapeng), τους μεγαλύτερους της Νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστοί ως "ο Νιαγάρας της Ανατολής" και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο νησί Κχονγκ. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ - ΥΨΙΠΕΔΟ ΜΠΟΛΑΒΕΝ - ΠΑΚΣΕ

Αφήνουμε σήμερα το νησί Κχονγκ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς το υψίπεδο Μπολαβέν (Bolaven Plateau), που βρίσκεται 1000-1350 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Χαρακτηριστικό του υψιπέδου αυτού είναι οι ποταμοί που το διασχίζουν προς πάσα κατεύθυνση, καθώς και οι γραφικοί καταρράκτες. Οι πλειονότητα του πληθυσμού που κατοικεί εδώ ανήκει στην εθνότητα Λαβέν, εξ ου και το όνομά του, η δε οικονομία του βασίζεται στη γεωργία, με κύρια καλλιέργεια τον καπνό. Αφού επισκεφθούμε διάφορα χωριά της περιοχής, όπως τα Alak, Nge και Katu, καθώς και τους καταρράκτες  Tad Lo, θα συνεχίσουμε για το Πακσέ, το βασικό διοικητικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα της επαρχίας Τσαμπασάκ του Νοτιοδυτικού Λάος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΚΣΕ - ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιεμ Ρεπ της Καμπότζης. Με την άφιξή μας αρχίζουμε τη ξενάγηση στα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και τον ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στον αρχαιολογικό χώρο, επισκεπτόμενοι το Τα Προμ, αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για επίσκεψη στον πιο διάσημο Ναό, τον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στην σημαία της Καμπότζης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους Ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean, που υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, έχει μια μεγάλη. τετράγωνη λίμνη περιστοιχιζόμενη από τέσσερις μικρότερες. Ο Prasat Kravan, μικρός ναός χτισμένος εξολοκλήρου από τούβλα έχει θαυμάσια ανάγλυφα στο εσωτερικό του. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας επισκεπτόμενοι τον Ναό Pre Rup, ένας από τους παλαιότερους του χώρου, αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΕΜ ΡΕΠ - ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Πνομ Πενχ. Με την άφιξή μας θα αρχίσουμε τη ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Tuol Sleng, φυλακές και χώρος βασανιστηρίων κατά την περίοδο των Ερυθρών Χμερ. Το απόγευμα μας επιφυλάσσει μια ακόμη έκπληξη: η βαρκάδα μας στα νερά του ποταμού, απ’ όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Διανυκτέρευση.

21η ΗΜΕΡΑ: ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

22η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 890 €
Twin Room 3990 € 890 €
Triple Room 3990 € 890 €
Single Room 4840 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 890 €
Twin Room 3990 € 890 €
Triple Room 3990 € 890 €
Single Room 4840 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 890 €
Twin Room 3990 € 890 €
Triple Room 3990 € 890 €
Single Room 4840 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 890 €
Twin Room 3990 € 890 €
Triple Room 3990 € 890 €
Single Room 4840 € 890 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4150 € 890 €
Twin Room 4150 € 890 €
Triple Room 4150 € 890 €
Single Room 5000 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4150 € 890 €
Twin Room 4150 € 890 €
Triple Room 4150 € 890 €
Single Room 5000 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4150 € 890 €
Twin Room 4150 € 890 €
Triple Room 4150 € 890 €
Single Room 5000 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4150 € 890 €
Twin Room 4150 € 890 €
Triple Room 4150 € 890 €
Single Room 5000 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5080 € 0 €
Twin Room 5080 € 0 €
Triple Room 5080 € 0 €
Single Room 5930 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5080 € 0 €
Twin Room 5080 € 0 €
Triple Room 5080 € 0 €
Single Room 5930 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5080 € 0 €
Twin Room 5080 € 0 €
Triple Room 5080 € 0 €
Single Room 5930 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5080 € 0 €
Twin Room 5080 € 0 €
Triple Room 5080 € 0 €
Single Room 5930 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Στο Βιετνάμ ξενοδοχεία 5* και γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία, εκτός από το ΚΑΝ ΤΟ που είναι 4*sup, από τα καλύτερα στη περιοχή. Στην Καμπότζη και στο Λάος τα ξενοδοχεία είναι 4* sup. Στη Σάπα και στο Νότιο Λάος από τα καλύτερα διαθέσιμα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία, και όχι σε τοπικά εστιατόρια
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Διαμονή στο Δέλτα του Μεκόνγκ
 • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό
 • Κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ
 • Επίσκεψη στο Κεντρικό Βιετνάμ (Ντανάγκ, Χόι Αν, Χουέ), όπου βρίσκονται μαγικά πολιτιστικά στολίδια και οι πανέμορφες παραλίες του Βιετνάμ.
 • H μεταφορά από Ανόι - Σάπα - Ανόι γίνεται με τραίνο σε 4κλινες κουκέτες (υπάρχει δυνατότητα για 2κλινες κουκέτες με επιβάρυνση)
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
 • Βίζες και φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά και δεν περιλαμβάνονται στους φόρους που πληρώνονται στην Αθήνα: 100 $

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ VISA
ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων

Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Σπάνιο, άνευ προηγουμένου ταξίδι, που επισκέπτεται τις εσχατιές της Ινδοκίνας
Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα που δεν αφήνει τίποτε. Συγκρίνετέ το με άλλα προγράμματα της Ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκέπτεστε, με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις πρόγραμμα.

 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το άγνωστο Νότιο Λάος. Θα γνωρίσουμε τις ομορφιές του και θα γοητευτούμε από το αυθεντικό του χρώμα. Κύριος λόγος επίσκεψής μας είναι το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 Νησιών που δημιουργούνται εδώ καθώς τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματούν για λίγο πριν χυθούν στη Νότια Θάλασσα και απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων, δημιουργώντας, έτσι, εκατοντάδες μικροσκοπικά νησάκια. Αυτό το "κλειστό" Δέλτα αποκαλείται Σι Φαν Ντον (4.000 Νησιά).
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ολόκληρο το Βιετνάμ, το Νότιο με τη Σαϊγκόν, το Καν Το με τις πλωτές αγορές του, καθώς και τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι, το κεντρικό με το μοναδικής αρχιτεκτονικής παραθαλάσσιο Χόι Αν, το Ντανάγκ με τις πιο όμορφες παραλίες του Βιετνάμ και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ, αλλά και το Βόρειο Βιετνάμ με την πρωτεύουσα Ανόι, το εντυπωσιακής ομορφιάς Χάλονγκ Μπέι με τις καταπράσινες βραχονησίδες να ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά, καθώς τις Φυλές Σάπα - μια πανδαισία χρωμάτων και ανθρώπινων μορφών, που χωρίζονται σε μαύρους, κόκκινους, λευκούς και λουλουδάτους Χμονγκ 
 • Ta ξενοδοχεία στο Βιετνάμ είναι 5* στην Καμπότζη και στο Λάος 4* sup.
 • Τα γεύματα δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια
 • Εκδράμουμε στο Δέλτα του Μεκόνγκ, για να δούμε πλωτές αγορές και παραδοσιακά μέρη που δεν βλέπουν άλλα προγράμματα
 • Κάνουμε την κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ, όπου όμως δεν παραμένουμε σε πλοίο (αμφιβόλου ποιότητος διαμονή για μείωση κόστους) ή στην πόλη Χαλόνγκ σε ξενοδοχεία χαμηλής υποδομής, αλλά επιστρέφουμε στο 5* ξενοδοχείο μας στο Ανόι
 • Επισκεπτόμαστε το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέαμα με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι και κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ
 • To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 2 Διανυκτερεύσεις στο Σιέμ Ρεπ - έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου - και όχι μία, όπως άλλα προγράμματα της αγοράς. Έτσι, παρότι αυξάνει το κόστος, πραγματοποιούμε διήμερη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό αρχαιολογικό χώρο με τους σημαντικότερους ναούς της Ινδοκίνας, κάτι που είναι απαραίτητο χρονικά για να μπορέσουμε να τον δούμε με πληρότητα
 • Διανυκτερεύουμε στη σημαντικού ενδιαφέροντος πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα της αγοράς που την παραλείπουν!
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο πανέμορφο Ανόι, από το οποίο συνήθως μειώνονται οι διανυκτερεύσεις λόγω κόστους ή γίνονται σε μικρότερες πόλεις και σε ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Highlights

Μόνο στο Versus 

 • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι
 • Ξενοδοχεία 5* στο Βιετνάμ  και γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Βόρειο, Νότιο, Κεντρικό Βιετνάμ, φυλές Σάπα
 • Περιλαμβάνει το Δέλτα του Μεκόνγκ & άγνωστο Ν. Λάος
 • Μαριονέτες στο νερό (Ανόι), κρουαζιέρα στον ποταμό των αρωμάτων στη Χουέ

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2019
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2019

Αναχωρήσεις

21/8, 21/9, 20/10, 22/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος - Πρωτοποριακή Ινδοκίνα | Απρίλιος - Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info