fb

Πλήρης γύρος Ιορδανίας 5* (με μία διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στο Wadi Rum) | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 7,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 779€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το VERSUS TRAVEL οπαδός των καινοτόμων προγραμμάτων χαρίζει στους ταξιδιώτες μια συναρπαστική εμπειρία - Μια διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στην Έρημο Ουάντι Ραμ. Μετά τη περσυνή επιτυχία που πρώτοι οι ταξιδιώτες του VERSUS TRAVEL απόλαυσαν, σας το προτείνουμε και φέτος ανεπιφύλακτα.

Μια κοντινή μας χώρα που κρύβει έντονο εξωτισμό και εικόνες διαφορετικές, με τον τρόπο που μόνο το Versus travel σας έχει συνηθίσει - όλα να περιλαμβάνονται στην τιμή, είσοδοι, βίζες, φιλοδωρήματα, αλλά και επιπλέον σημαντικές επισκέψεις που απαιτούν πρόσθετο κόστος, όπως για παράδειγμα η Βηθανία, ιερός τόπος βάπτισης του Ιησού. Ένα πλούσιο, προσεκτικά σχεδιασμένο οδοιπορικό, που καλύπτει με πληθωρικό τρόπο την Ιορδανία και θα μας μεταφέρει με σχετική άνεση σε μακρινές εποχές. Από εσάς ζητάμε να αφεθείτε στις «ευεργετικές» του ιδιότητες και να παρασυρθείτε από την αραβική κουλτούρα, όπως κι εμείς.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα πλήρες οδοιπορικό στην Ιορδανία, που ξεκινά από την πρωτεύουσά της το Αμμάν και συνεχίζει με το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, που αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο της Ιορδανίας στη θάλασσα, την ’καμπα, με επίσκεψη και διαμονή στην Πέτρα, με «σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (με καρότσα) στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με τα μαγικά βουνά από γρανίτη και πολύχρωμη άμμο, σμιλευμένα από το μεγαλύτερο γλύπτη, τον αέρα, και με διανυκτέρευση σε παραδοσιακή βεδουίνικη σκηνή στην έρημο, με διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα, με επισκέψεις στη Βηθανία, το μέρος στο οποίο, με βάση τις Γραφές, πιστεύεται ότι βαπτίστηκε ο Ιησούς και στον αρχαιολογικό χώρο των Γεράσων, σπουδαία ελληνική πόλη που ανήκε στη Δεκάπολη της Κοίλης Συρίας.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Το VERSUS TRAVEL οπαδός των καινοτόμων προγραμμάτων χαρίζει στους ταξιδιώτες μια συναρπαστική εμπειρία -Μια διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στην Έρημο Ουάντι Ραμ. Μετά τη περσυνή επιτυχία που πρώτοι οι ταξιδιώτες του VERSUS TRAVEL απόλαυσαν, σας το προτείνουμε και φέτος ανεπιφύλακτα. Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, που χωρίς να πλατειάζει, έχει μια εξαιρετική προσέγγιση στην Ιορδανία.

Τo πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  •  Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην Πέτρα στο ξενοδοχείο Movenpick Nabatean Castle 5* (και όχι ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν, όπως σε άλλα προγράμματα).
  •  Ίππευση αλόγων στην Πέτρα.
  •  Επίσκεψη στη «Μικρή Πέτρα», στην περιοχή του Φαραγγιού Siq Al-Barid.
  •  Διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα στο ξενοδοχείο  Holiday Inn 5*/Crowne plaza, για να κολυμπήσετε αλλά και για να απολαύσετε την περιποίηση και τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης.
  •  «Σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα στη σουρεαλιστική Κοιλάδα Ουάντι Ραμ.
  •  Επίσκεψη στη Βηθανία (που συνήθως παραλείπεται), το μέρος στο οποίο, με βάση τις Γραφές, πιστεύεται ότι βαπτίστηκε ο Ιησούς (η εκδρομή αυτή έχει ειδική είσοδο, περίπου 20 €, που περιλαμβάνεται στην τιμή).
  •  Επίσκεψη στα Γέρασα.
  •  Διανυκτέρευση στην ’καμπα, το θέρετρο της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ξενοδοχείο 5*
  • 1 διανυκτέρευση σε camp στην Έρημο Ουάντι Ραμ, σε πολύ ωραίες σκηνές.
  •  Εξαιρετικές πτήσεις.
  •  Δεν υπάρχουν επιλογές ξενοδοχείων. Έχουμε επιλέξει ξενοδοχεία που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους ταξιδιώτες μας.
  •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Αμμάν

Πετώντας για το Αμμάν

 

Ακούγεται σαν αναστεναγμός, σαν ξαλάφρωμα μετά τη δοκιμασία, αλλά και σαν επιφώνημα θαυμασμού. Το δικό μας Αμμάν, με άλφα κεφαλαίο και δύο μι, είναι μάλλον μια πολύβουη έκπληξη που τρέφεται από τις αντιθέσεις του. Χτισμένο πάνω σε επτά λόφους μοιάζει να εκπροσωπεί δύο κόσμους, την παλιά και την καινούργια πόλη.

Μεγάλες λεωφόροι, ουρανοξύστες, τεράστια εμπορικά καταστήματα, πολυτελή αυτοκίνητα, φανταχτερά ντυσίματα και υπερβολές και μετά η πραγματική «καρδιά» του, η παλιά πόλη με τις πολύχρωμες αγορές, τα χιλιάδες μαγαζάκια με μπακίρια, μπαχάρια και ταψιά στα οποία κολυμπούν ξελιγωτικά σιροπιαστά, καφενεία γεμάτα κόσμο που καπνίζει ναργιλέ και χαλαρώνει πάνω από μια παγωμένη λεμονάδα με δυόσμο. Παντού κίνηση και χρώμα. Εδώ θα φιλοξενηθούμε για δύο βράδια, για να γνωρίσουμε την κοσμοπολίτικη πλευρά αλλά και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβει στη ζεστή αγκαλιά του και μετά θα κατηφορίσουμε για την έρημο.

 

2η ημέρα: Αμμάν (ξενάγηση) - Γέρασα - Αμμάν

Ραντεβού με την Ιστορία

 

Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Αμμάν: στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών), στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών και στην Ελληνιστική Ακρόπολη, χτισμένη στον Αλ Κάλα, τον ψηλότερο λόφο της πόλης με την πανοραμική θέα, που κάποτε φιλοξενούσε το κολοσσιαίο άγαλμα του Ηρακλή ύψους 10 μ. Πρόκειται για ένα ιστορικό σημείο από τα λίγα στο είδος τους, καθώς αποτελεί ένα μέρος με συνεχή εγκατοίκηση από τη χαλκολιθική περίοδο μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Περπατώντας θα αντικρίσουμε ερείπια της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής περιόδου, κτίρια των πρώτων ισλαμικών δυναστειών, καθώς και υπόσκαφους χώρους της προϊστορικής περιόδου. Μετά τη γνωριμία μας με την ιστορική κοιτίδα της πόλης, θα βγούμε έξω από το Αμμάν και θα κατευθυνθούμε προς τα βόρεια. Εκεί το τοπίο αλλάζει, γίνεται πιο πράσινο και φιλόξενο. Θα προχωρήσουμε προς τη Γέρασα (Jerash), την «Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμώ», που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο. Ο πλούτος της ήταν τόσο μεγάλος που ονομάστηκε «Πομπηία της Μέσης Ανατολής». Εκεί θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο που φιλοξενεί δύο θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Αδριανού, την εμβληματική οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την κεντρική οδό «cardo maximus», με τις διακοσμητικές κιονοστοιχίες, τα «τετράπυλα», τις κόγχες και το υπέροχο ρωμαϊκό οδόστρωμα. Επιστρέφοντας στο Αμμάν, θα χαλαρώσουμε κάνοντας μια βόλτα στην πόλη και εννοείται ότι δεν θα πούμε όχι σε έναν αραβικό καφέ με κάρδαμο ή σε ένα κιουνεφέ με σιμιγδάλι...

3η ημέρα: Αμμάν - Μάνταμπα - Όρος Νέμπο - Βηθανία - Πέτρα

Βιβλικές διαδρομές

 

Η πυξίδα του Versus σήμερα δείχνει τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου με το μοναδικό στο είδος του ψηφιδωτό δάπεδο. Εδώ σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που φιλοτεχνήθηκε με αμέτρητες ψηφίδες και καλλιτεχνική φροντίδα στα μέσα του 6ου αιώνα μ.Χ. Πάνω στο ψηφιδωτό μπορούμε να διακρίνουμε, γραμμένα στα Ελληνικά, όλα τα ιερά προσκυνήματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας, των Αγίων Τόπων και της Αιγύπτου. Η ίδια η πόλη της Μάνταμπα είναι γνωστή για τους τεχνίτες της που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών.

Στη συνέχεια μας περιμένει το Όρος Νέμπο, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και κοίταξε πέρα από την ιερή γη και τη Νεκρά Θάλασσα. Εδώ θα επισκεφθούμε τη φραγκισκανική εκκλησία όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Από τον περίβολο της εκκλησίας η θέα προς την Κοιλάδα του Ιορδάνη, τον ποταμό Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα είναι απλά συγκλονιστική. Επόμενος σταθμός μας η Βηθανία, ένας σημαντικός τόπος για τους χριστιανούς, καθώς εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Μέσα στο ερημικό τοπίο της κοιλάδας του Ιορδάνη θα περπατήσουμε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι για να φτάσουμε στην κοίτη του ποταμού και στην ελληνορθόδοξη εκκλησία και να σταθούμε μόλις λίγα μέτρα μακριά από το αντίστοιχο σημείο

βαπτίσματος στο Ισραήλ. Μετά την επίσκεψή μας θα ακολουθήσουμε μια όμορφη διαδρομή προς τον Νότο με προορισμό την Πέτρα, τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής μετά τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Από το 1985 η «ρόδινη πόλη», όπως λέγεται η Πέτρα, περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

4η ημέρα: Πέτρα - Μικρή Πέτρα - Ουάντι Ραμ

Από τη «ρόδινη πόλη» στις τέντες των Βεδουίνων

 

Ένα πραγματικό «θαύμα του κόσμου» ξετυλίγεται μπροστά μας με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο. Μέσα από ένα πολύ στενό φαράγγι, στα τοιχώματα του οποίου βλέπουμε τα ίχνη του αρχαίου υδραγωγείου, καθώς και κόγχες λατρευτικής χρήσης, μέχρι και αναθηματικές επιγραφές στα Ελληνικά, φτάνουμε στην ίδια την πόλη. Η στενωπός του Αλ Σικ μάς φέρνει αντιμέτωπους με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπία στον πλανήτη, το «θησαυροφυλάκιο» της Πέτρας, μια τεράστια σκαλισμένη πρόσοψη.

Όσο προχωράμε, το τοπίο αλλά και τα μνημεία γίνονται όλο και πιο μυστηριώδη: υπόσκαφες κατοικίες, ναοί, ρωμαϊκά πλακόστρωτα, ένα ολόκληρο θέατρο, βωμοί, μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυσικό οχυρό, που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά και με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι. Κατέχοντας σημαντική θέση στον δρόμο των μπαχαρικών, υπήρξε σταθμός καραβανιών στη διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Οι έμποροι της σμύρνας και του λιβανιού είχαν φτιάξει μια μητρόπολη στους βράχους, αντάξια του πλούτου και της αίγλης των βασιλέων τους. Ο αέρας και η σκόνη διαμορφώνουν το τοπίο καθημερινά και σιγά σιγά σβήνουν τα ίχνη μιας άλλοτε υπέρλαμπρης πολιτείας. Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο: μετέτρεψαν έναν ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη 30.000 κατοίκων.

Συνεχίζουμε για την Αλ Μπεϊντά ή, όπως είναι πιο γνωστή, «Μικρή Πέτρα». Θα μπούμε στην περιοχή μέσω ενός στενού φαραγγιού του Σικ Αλ Μπαρίντ. Το όνομά του σημαίνει «κρύο» και αναφέρεται στις συνθήκες δροσιάς που επικρατούν εκεί, καθώς οι υψηλοί τοίχοι αποτρέπουν το φως του ήλιου από την είσοδο του φαραγγιού. Η Μικρή Πέτρα είναι μια όχι αμελητέα συνέχεια της κεντρικής πολιτείας των Ναβαταίων. Ένα ακόμα πανέμορφο φαράγγι με πάμπολλες λαξευμένες εισόδους, μνημειακές κατασκευές, και υπέροχα βραχώδη τοπία.

Προς το απογευματάκι το πρόγραμμά μας θα μας φέρει στην έρημο Ουάντι Ραμ. Εδώ θα κλείσουμε την ημέρα μας με μια διανυκτέρευση σε έναν καταυλισμό Βεδουίνων κάτω από τη σκιά των βράχων στα χνάρια των ταξιδευτών της ερήμου.

Το σκοτάδι πέφτει γρήγορα στην έρημο και τότε η απεραντοσύνη φωτίζεται μόνο από αμέτρητα αστέρια. Τα αστέρια που δείχνουν τον δρόμο στα καραβάνια, αλλά θυμίζουν και σε εμάς πού βρισκόμαστε. Στις παρυφές της αραβικής ερήμου, σε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, σε μια κατανυκτική γνωριμία με τη μεγαλόπρεπη νυχτερινή έρημο. Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι το ξημέρωμα ζούμε μια ονειρική κατάσταση, με τα άστρα να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και τη σκέψη μας. Λίγα μέρη στον κόσμο προσφέρουν αυτή την εμπειρία που δύσκολα θα μπορείτε να περιγράψετε ή να επαναλάβετε.

5η ημέρα: Ουάντι Ραμ - Άκαμπα

Σαφάρι στην έρημο και μετά βουτιές στη θάλασσα

 

Άλλη μια μοναδική εμπειρία μάς περιμένει σήμερα: η επίσκεψή μας με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μέσα στην έρημο του Ουάντι Ραμ, την «Κοιλάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλεμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα.

Και μετά την έκρηξη αδρεναλίνης θα αποχαιρετήσουμε την έρημο στρέφοντας το βλέμμα μας προς τη θάλασσα και την κοσμοπολίτισσα Άκαμπα. Μοναδικό λιμάνι της χώρας, στον μυχό του κόλπου της Άκαμπα ή κόλπου του Εϊλάτ, στο βόρειο άκρο της Νεκράς Θάλασσας. Μια όμορφη πόλη, φημισμένη για την τουριστική της κίνηση, τα πολυτελή ξενοδοχεία της, τις αμμώδεις παραλίες της και το παραθαλάσσιο ριλάξ που υπόσχεται στους επισκέπτες της. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας δεν μένει παρά να ανακαλύψουμε τις χάρες της...

 

 

6η ημέρα: Άκαμπα - Νεκρά θάλασσα

Το αλάτι της γης

 

Ξέρετε ότι η Νεκρά θάλασσα είναι το πιο χαμηλό σημείο της Γης και ότι βρίσκεται 423 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας; Τρία εκατομμύρια χρόνια πριν παρουσιάστηκε μια μικρή γεωλογική αναταραχή, στην κοιλάδα του Ιορδάνη, που δημιούργησε ένα ρήγμα. Μέσα σε αυτό συγκεντρώθηκε θαλασσινό νερό διαμορφώνοντας έτσι μια μεγάλη ηπειρωτική λίμνη. Με την αλμυρότητα του νερού, όμως, να είναι περίπου δεκαπλάσια από αυτήν της θάλασσας, καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο νερό της και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά βάθη της, εξ ου και το όνομά της, Νεκρά Θάλασσα.

Μοιρασμένη ανάμεσα στην Ιορδανία και το Ισραήλ, περιτριγυρισμένη από βουνά και με ατμόσφαιρα αρκετά ζεστή, η θάλασσα αυτή είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη. Πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα λυτρωτικό βάπτισμα στα θαυματουργά νερά με τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση; Η νύχτα θα μας βρει απόλυτα χαλαρωμένους να απολαμβάνουμε το δείπνο και το τσάι μας κοιτάζοντας τα φώτα του Ισραήλ που βρίσκεται μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, με την Ιερουσαλήμ καλά κρυμμένη πίσω από τους λόφους...

 

7η ημέρα: Νεκρά θάλασσα - Αμμάν - Πτήση επιστροφής

Ταξιδιωτικό ημερολόγιο: επιστροφή

 

Ακόμη ένα ταξίδι στον χρόνο φτάνει στο τέλος του. Από τη Νεκρά Θάλασσα στο αεροδρόμιο του Αμμάν και αυθημερόν στην πατρίδα ο δρόμος δεν είναι πια πολύς. Είναι όμως αρκετός για να ξαναπεράσουν σαν ταινία από το μυαλό μας οι αξέχαστες εμπειρίες που ζήσαμε στη φιλόξενη αγκαλιά αυτή της χώρας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Η σειρά του μπορεί να αλλάξει ανάλογα την ημερομηνία αναχώρησης.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

7ήμερο πρόγραμμα

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

20/09/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

13:35

15:45

RJ 131

26/09/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

10:25

12:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

04/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

13:35

15:45

RJ 131

10/10/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

10:25

12:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

18/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

13:35

15:45

RJ 131

24/10/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

10:25

12:50

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

25/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

13:35

14:45

RJ 131

31/10/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

08/11/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

14/11/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

15/11/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

21/11/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

22/11/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

28/11/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

29/11/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

05/12/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

 

8ήμερο πρόγραμμα

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

27/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

03/11/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 5*, εκτός του Αμμάν που είναι 4*,  επιλεγμένα και δοκιμασμένα, που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν (δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ξενοδοχείων. Έχουμε επιλέξει ξενοδοχεία που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους ταξιδιώτες μας).
    • Ημιδιατροφή.
    • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (στην κοιλάδα Ουάντι Ραμ: ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα).
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
    • Την αναχώρηση συνοδεύει Έλληνας έμπειρος αρχηγός (για γκρουπ άνω των 12 ατόμων) ο οποίος θα είναι διαρκώς δίπλα σας. Εκτός του Έλληνα αρχηγού υπάρχει και τοπικός ξεναγός.
    • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 
  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 400 €.
     

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι με Royal Jordanian και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα .

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Το VERSUS TRAVEL οπαδός των καινοτόμων προγραμμάτων χαρίζει στους ταξιδιώτες μια συναρπαστική εμπειρία -Μια διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στην Έρημο Ουάντι Ραμ. Μετά τη περσυνή επιτυχία που πρώτοι οι ταξιδιώτες του VERSUS TRAVEL απόλαυσαν, σας το προτείνουμε και φέτος ανεπιφύλακτα. Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, που χωρίς να πλατειάζει, έχει μια εξαιρετική προσέγγιση στην Ιορδανία.

Τo πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  •  Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην Πέτρα στο ξενοδοχείο Movenpick Nabatean Castle 5* (και όχι ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν, όπως σε άλλα προγράμματα).
  •  Ίππευση αλόγων στην Πέτρα.
  •  Επίσκεψη στη «Μικρή Πέτρα», στην περιοχή του Φαραγγιού Siq Al-Barid.
  •  Διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα στο ξενοδοχείο  Holiday Inn 5*/Crowne plaza, για να κολυμπήσετε αλλά και για να απολαύσετε την περιποίηση και τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης.
  •  «Σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα στη σουρεαλιστική Κοιλάδα Ουάντι Ραμ.
  •  Επίσκεψη στη Βηθανία (που συνήθως παραλείπεται), το μέρος στο οποίο, με βάση τις Γραφές, πιστεύεται ότι βαπτίστηκε ο Ιησούς (η εκδρομή αυτή έχει ειδική είσοδο, περίπου 20 €, που περιλαμβάνεται στην τιμή).
  •  Επίσκεψη στα Γέρασα.
  •  Διανυκτέρευση στην ’καμπα, το θέρετρο της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ξενοδοχείο 5*
  • 1 διανυκτέρευση σε camp στην Έρημο Ουάντι Ραμ, σε πολύ ωραίες σκηνές.
  •  Εξαιρετικές πτήσεις.
  •  Δεν υπάρχουν επιλογές ξενοδοχείων. Έχουμε επιλέξει ξενοδοχεία που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους ταξιδιώτες μας.
  •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

  • Διαμονή στην Πέτρα και όχι ημερήσια εκδρομή.
  • Πατήστε στο χαμηλότερο σημείο της Γης, τη Νεκρά Θάλασσα.
  • Κολυμπήσετε στα νερά της Νεκράς Θάλασσας που δεν σε αφήνουν να βυθιστείς και απολαύστε την περιποίηση και τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης.
  •  Βρεθείτε στα μέρη που βαφτίστηκε ο Ιησούς, στη Βηθανία.
  • Δείτε τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων στη Μάνταμπα.
  • Θυμηθείτε το Λόρενς της Αραβίας καθώς θα διαβαίνετε το Ουάντι Ραμ, την «Κοιλάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλεμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα.
  • Ιππεύστε άλογα για να φτάσετε στην είσοδο του φαραγγιού της «ρόδινης πόλης της ερήμου», της Πέτρας.
  • Εξερευνήστε τα εντυπωσιακά κτίσματα της «Μικρής Πέτρας».
  •  Νιώστε τη μαγική ατμόσφαιρα της ερήμου σαν Βεδουίνος, διανυκτερεύοντας σε πολύ ωραίες σκηνές σε παραδοσιακό camp.
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με διαμονή στην Πέτρα και όχι ημερήσια εκδρομή!
  • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία 5*
  • 1 διανυκτέρευση  κάτω από τα αστέρια σε ειδικά διαμορφωμένες πολύ ωραίες με ιδιωτικό μπάνιο σκηνές στην Έρημο Ουάντι Ραμ
 

Χάρτης Ταξιδιού Πλήρης γύρος Ιορδανίας 5* (με μία διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στο Wadi Rum) | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info