Καστοριά – Πρέσπες – Λίμνη Οχρίδα 22.12, 29.12, 05.01

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 235€

Travel Identity

Καστοριά
Τι να πρωτοπεί κανείς για την αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη με την μαγευτική θέα στη λίμνη από κάθε της σχεδόν σημείο; Για τα επιβλητικά αρχοντικά της, την πνιγμένη στο πράσινο φύση της; Η Καστοριά διαθέτει εβδομήντα δύο μεταβυζαντινές και νεότερες εκκλησίες και προϊδεάζει τον επισκέπτη για το πνεύμα των ?γιων Ημερών εκεί. Το έθιμο ξεκινά από την Μεγάλη Πέμπτη, όταν στα παράθυρα των σπιτιών απλώνονται κόκκινες βελέντζες και κόκκινα μαντήλια σύμφωνα με το έθιμο.

Δεν είναι όμως μόνο η λίμνη που της προσδίδει την περιβόητη ομορφιά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Είναι τα βουνά που την περικλείουν, το φυσικό ανάγλυφο του εδάφους με τις πολυποίκιλες διαβαθμίσεις του, τα δάση και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η σπάνια βιοποικιλότητά της με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του υδροβιότοπού της και την πλούσια ορνιθοπανίδα. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία από το 1974 ως "Μνημείο Φυσικού Κάλλους" από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα  είναι επίσημα ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας «Natura 2000».

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η λίμνη Οχρίδα κερδίζει τον τίτλο της Θάλασσας Γλυκού Νερού της ΠΓΔΜ, όχι μόνο λόγω του καταγάλανων νερών της – απόλυτα διαυγή, με καθαρότητα που φτάνει τα 20 μ. βάθος το χειμώνα-, αλλά και εξαιτίας της έκτασής της, που παραπέμπει σε θάλασσα, καλύπτοντας 358 τετρ. χλμ. με βάθος 294 μ. Είναι η πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων και προστατευμένος υδροβιότοπος, μήκους 32 χλμ. Πρόκειται για μια φυσική, τεκτονική λίμνη που ανήκει στις παλαιότερες λίμνες του κόσμου, με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών. Η παλιά πόλη της Οχρίδας με το φρούριο του Σαμουήλ να προεξέχει στα 800 μ. πάνω από την επιφάνεια νερών εκτείνεται στη βόρεια όχθη της. Τα δύο τρίτα της επιφάνειάς της ανήκει στην ΠΓΔΜ και το ένα τρίτο στην Αλβανία, αποτελώντας το φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο κρατών. Με τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενεί, είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιότοπους στην Ευρώπη.

 

1η Ημέρα: Αθήνα – Μετέωρα – Καστοριά

Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από την Αθήνα για να φτάσουμε στα θεόρατα βράχια των Μετεώρων. Χρόνος να επισκεφτούμε κάποιο μοναστήρι και μετά να γευματίσουμε στην Καλαμπάκα. Θα συνεχίσουμε για την πραγματική «αρχόντισσα» της Μακεδονίας, την πανέμορφη Καστοριά. Χτισμένη δίπλα στην λίμνη, με τα αρχοντικά της και την πλούσια ιστορία της, μας υποδέχεται για να μας φιλοξενήσει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Esperos Palace Luxury & Spa Hotel 4*, στην Καστοριά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

2η Ημέρα: Καστοριά – Ολοήμερη εκδρομή: Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας, Δισπηλιό (Λιμναίος οικισμός), Νέο Ενυδρείο Καστοριάς, Σπήλαιο του Δράκου, Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στα πολλά αξιοθέατα της Καστοριάς που όλοι οι επισκέπτες της πρέπει να δουν. Στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας, σε δύο κτίρια τοπικής αρχιτεκτονικής, παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου του λαού μας, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα πανελλαδικά. Θα συνεχίσουμε για Δισπηλιό και τον λιμναίο οικισμό, που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν ήδη από τα νεολιθικά χρόνια. Το Νέο ενυδρείο της Καστοριάς είναι το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων: παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και άλλα υδρόβια είδη, που ζουν στις λίμνες και στα ποτάμια της χώρας µας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων! Η Σπηλιά του Δράκου είναι η επόμενη στάση μας ενώ πιο δίπλα συναντάμε το μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας, που η ίδρυσή του τοποθετείται στον 12ο  αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Καστοριά – Ολοήμερη εκδρομή: Πρέσπες, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός, Ψαράδες

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τις «Διεθνείς Πρέσπες», τα «υδάτινα σύνορα» της Ελλάδας με τα Σκόπια. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, λόγω του φυσικού κάλλους αλλά και της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Στη Μικρή Πρέσπα υπάρχει το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε.  Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία και το γραφικό χωριό Ψαράδες πάνω στη Μεγάλη Πρέσπα. Επιστροφή στην Καστοριά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Καστοριά – Ολοήμερη εκδρομή: Λίμνη Οχρίδα και Μπίτολα (Μοναστήρι)

Πλούσιο πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε για τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες και τον συνοριακό έλεγχο θα συνεχίσουμε σε σκοπιανό έδαφος για να φτάσουμε στη Μπίτολα, το παλιό Μοναστήριον ή αλλιώς η πόλη των προξενείων – αφού φιλοξενούσε 12 πρεσβείες επί Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για τη γραφική Οχρίδα με την πανέμορφη ομώνυμη λίμνη. Μετά την ξενάγησή μας θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή το φαγητό μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Καστοριά – Τρίκαλα – Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και ημέρα επιστροφής η σημερινή, αφήνοντας πίσω μας την όμορφη πόλη της Καστοριάς να καθρεφτίζεται στην μαγική της λίμνη. Φθάνουμε στα Τρίκαλα, πανέμορφη πόλη που δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας, με τον Ληθαίο ποταμό να τη διασχίζει, μία πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μίας σύγχρονης πόλης, παρέχοντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους κατοίκους. Χρόνος για καφέ και φαγητό. Αναχώρηση προς Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο Esperos Palace and Luxury Spa Hotel 4* στην Καστοριά
 • Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με εκλεκτό φαγητό και ζωντανή μουσική
 • Ελεύθερη χρήση του Esperos Spa (εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, ατμόλουτρο και γυμναστήριο)
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ξενάγηση στην Οχρίδα με τοπικό ξεναγό
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Highlights

 

Γαστρονομικές Προτάσεις

 • Παναγία Κουμπελίδικη: Είναι η μοναδική εκκλησία της Καστοριάς που έχει τρούλο και από αυτό το χαρακτηριστικό προκύπτει και το προσωνύμιο καθώς κουμπέ (kubbe) στα τούρκικα σημαίνει τρούλος.
 • Τα Αρχοντικά: Κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής σας στην πόλη σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις γραφικές γειτονιές και να θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον αυθεντικό αέρα που αποπνέουν ορισμένα οικοδομήματα.
 • Τα γουναράδικα: Μαζί με τους θρησκευτικούς και ιστορικούς τουρίστες, η πόλη υποδέχεται και αρκετούς λάτρεις και επίδοξους αγοραστές γούνας, κυρίως Ρώσους. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού οι Ρώσοι νεόπλουτοι άρχισαν τα ταξίδια. Είναι και μια παράδοση που θέλει τους Ρώσους να ταξιδεύουν από τη μακρινή χώρα τους μέχρι αυτήν τη μικρή πόλη της Βόρειας Ελλάδας μόνο και μόνο για τα ξακουστά γουναράδικά της.
  • Δοκιμάστε φρέσκα ψάρια από τις Πρέσπες σε ταβερνούλα στο γραφικό χωριό Ψαράδες
  • Πάρτε τα ξακουστά φασόλια Πρεσπών.
  • Γευτείτε πιπερόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης στον ?γιο Αχίλλειο.
  • Εδώ θα βρείτε και το μοναδικό φασόλι, γλυκό του κουταλιού.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Συνδυασμός τριών υπέροχων λιμνών
 • Τοπικός ξεναγός και ξενάγηση στην Μπίτολα και στην Οχρίδα
 • Διαμονή στην Καστοριά, στο εξαιρετικό Esperos Palace and Luxury Spa Hotel 4*

Χάρτης Ταξιδιού Καστοριά – Πρέσπες – Λίμνη Οχρίδα 22.12, 29.12, 05.01

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info