fb

Αρχέγονη Θράκη | Χριστούγεννα 2018- Πρωτοχρονιά 2019

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 395€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Θράκη δεν είναι ένας κλασσικός ταξιδιωτικός προορισμός. Η αρχέγονη αίσθηση και η αυθεντικότητα που αποπνέει σε αναγκάζουν να τη διατρέξεις ως γνήσιος περιηγητής και όχι ως τουρίστας. Κι αν λέμε πως στην Ελλάδα η Δύση συναντά την Ανατολή, εδώ, αυτά τα δύο στοιχεία συνυπάρχουν, φτιάχνοντας ένα υπέροχο πολιτισμικό χαρμάνι, που μένει αξέχαστο. Η Θράκη είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές. Οι πόλεις της, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, η καθεμία με το δικό της προφίλ, προσφέρουν την καλύτερη τουριστική υποδομή. Το δυνατό χαρτί της Θράκης είναι η αυθεντική της φύση: το Δέλτα του Έβρου, το Πόρτο Λάγος, η λίμνη Βιστωνίδα, ο υπέροχος Νέστος, τα δάση της Ροδόπης, το δάσος της Δαδιάς, ο καταρράκτης του Λειβαδίτη είναι σημεία ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία, σε συνδυασμό με τους αρχαιολογικούς χώρους των Αβδήρων και της Μαρώνειας, δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο για κάθε τύπο επισκέπτη. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την υπέροχη Σαμοθράκη, που βρίσκεται απέναντι, με την ιδιόμορφη φυσική της ομορφιά, τις μεγάλες παραλίες και τον αρχαιολογικό της πλούτο, έχουμε έναν προορισμό ικανό να κρατήσει για πολλές μέρες τον ανήσυχο ταξιδευτή. Η ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής, αν και μικρή, είναι επαρκής, ενώ στα ταβερνάκια της η μεσογειακή κουζίνα συναντά την Ανατολή.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Αλεξανδρούπολη: Το σταυροδρόμι των λαών

Είναι μια πόλη που φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα, με το λιμάνι και τον σιδηροδρομικό σταθμό της να αποτελούν σημαντικά κέντρα του εμπορίου και με μέρη που δίνουν τη δυνατότητα για συνδυασμό του θαλάσσιου τουρισμού, του ιαματικού τουρισμού και του οικοτουρισμού. Με προσεγμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σύγχρονα κτίρια και πλούσια αγορά η Αλεξανδρούπολη είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη που έχει παράλληλα διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της ακριτικής επαρχίας.

1η Ημέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 06.30. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στην Αλεξανδρούπολη που την αγκαλιάζει το Θρακικό Πέλαγος. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με το φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Τακτοποίηση στο ξενοδο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

 

2η Ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό. Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Με τοπικό ξεναγό θα προσεγγίσουμε το ποτάμι και θα φτάσουμε στο Δέλτα, όπου μοναδικές εικόνες μάς περιμένουν. Εκεί ζουν και φωλιάζουν πολλά σπάνια είδη πουλιών. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Μετά την όμορφη περιήγηση θα συνεχίσουμε για το Σουφλί ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα ξεναγηθούμε στο σημαντικό μουσείο μεταξιού και θα μάθουμε για τον τρόπο παραγωγής μεταξιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Πομακοχώρια – Ξάνθη & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αλεξανδρούπολη

 
Μετά το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου, θα επισκεφθούμε την Κομοτηνή, την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, σειρά έχουν τα Πομακοχώρια. Αυτά τα ζωντανά χωριά, απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι, που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Συνέχεια έχει η Ξάνθη με τη γραφική Παλιά Πόλη με τα καλντερίμια και τα αρχοντικά.  Θα επισκεφτούμε και θα ξεναγηθούμε στο πολύ αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Έπειτα θα έχουμε χρόνο να δοκιμάσουμε λαχταριστούς θρακιώτικους και ανατολίτικους μεζέδες στα εστιατόρια της Ξάνθης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Λίμνη Βιστωνίδα – Τοξότες & Παραποτάμιο Δάσος Νέστου

Πρωινό και αφήνουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό κατευθυνόμαστε στη μέση μιας μεγάλης, γόνιμης πεδιάδας, στα σύνορα Ροδόπης και Ξάνθης. Εκεί βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα βρίσκεται το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Θα συνεχίσουμε προς το παραποτάμιο δάσος του ποταμού Νέστου που βρίσκεται στο χωριό Τοξότες για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση, που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα : Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας, όπου θα έχουμε χρόνο για αγορές ή να απολαύσουμε το καφέ μας σε κάποια από τα όμορφα μαγαζιά της πόλης. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRECOTEL EGNATIA GRAND HOTEL 4* στην Αλεξανδρούπολη
  • Πλούσιο πρωινό και βραδινό δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή). Εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική στο πλαίσιο της ημιδιατροφής.
  • Είσοδος και ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στο Δέλτα του Έβρου και στις Φέρες
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Ατομικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Highlights

  • Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης
  • Χωριά Πομάκων: 50 απομονωμένα χωριά με τη δική τους ταυτότητα.
  • Δέλτα Έβρου: 200.000 στρέμματα μοναδικής αξίας. 316 είδη πουλιών από τα περίπου 420 που υπάρχουν στην Ελλάδα

Γαστρονομικές Προτάσεις

  • Στην Αλεξανδρούπολη θα γευτείτε πεντανόστιμα ψάρια
  • Αλλαντικά και τοπικές συνταγές με λουκάνικα, παστό χοιρινό, παστουρμά και καβουρμά
  • Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε σουτζούκ λουκούμ, στραγάλια και μυρωδάτο καφέ από την Κομοτηνή

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Πλούσιο πρωινό και βραδινό δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή). Εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική στο πλαίσιο της ημιδιατροφής.
  • Είσοδος και ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στο Δέλτα του Έβρου και στις Φέρες
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας\
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν 

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info