fb

Ο πλούτος της Βόρειας Ινδίας |24.01.2019

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Είναι ωραίο να βλέπεις παλάτια, κάστρα και χαβέλια, αλλά είναι επίσης ωραίο να απολαμβάνεις την ατμόσφαιρα αλλοτινών καιρών, μένοντας σε παλάτια, κάστρα και χαβέλια.

Είναι ωραίο να επισκέπτεσαι ναούς σε χώρους αρχαιολογικούς, αλλά είναι επίσης ωραίο να βρίσκεσαι σε χώρους ιερούς μαζί με προσκυνητές που συμμετέχουν σε τελετές λατρείας.

Είναι ωραίο να αναζητάς το αυθεντικό και το απρόσμενο σε μια χώρα που τα προσφέρει εν αφθονία.

"Ο πλούτος της Ινδίας" είναι ένα σπάνιο εξερευνητικό πρόγραμμα, που προέκυψε μετά από ειδική μελέτη, με διανυκτερεύσεις σε κάστρα, παλάτια, χαβέλια και ξενοδοχεία 5* - τα καλύτερα στον κάθε τόπο. Περιλαμβάνει προσκυνηματικές διαδρομές στην ιερή περιοχή του Κρίσνα, ασυνήθιστα αξιοθέατα, όπως το Γκουάλιορ, το Αλβάρ, το Ντιγκ, τον Εθνικό Δρυμό της Μπαρατπούρ και το τυλιγμένο με ζωγραφιές Σεκάβατι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ολιγομελή ομάδα ταξιδιωτών, μιας και οι τόποι διαμονής – παραδοσιακά παλάτια,αρχοντικά & κάστρα – διαθέτουν λιγοστά δωμάτια. 

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στη Βόρεια Ινδία, τη χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σάρι, των μαχαραγιάδων, των αγίων και των φακίρηδων. Ξεκινώντας από το Αλβάρ, την ανατολική είσοδο στη Γη των Βασιλέων θα  επισκεφθούμε το Ντιγκ, παλιά πρωτεύουσα και μετέπειτα θέρετρο του τοπικού βασιλείου των Τζατ, καθώς και τον  περίφημο λόφο Γκοβαρντάν στην ιερή περιοχή του θεού Κρίσνα. Φθάνουμε στην πόλη των ναών Βριντάβαν και στη γενέτειρα του Κρίσνα, τη Ματούρα. Επισκεπτόμαστε με τον τάφο του ?κμπαρ στη Σικάντρα, θαυμάζουμε το μαρμάρινο ποίημα αγάπης, το Τάζ Μαχάλ στην ?γκρα, καθώς και το κολοσσιαίο φρούριο του Γκουάλιορ, ένα από τα σημαντικότερα της Ινδίας. Στη συνέχεια θα εκπλαγούμε από την καστροπολιτεία Φατεχπούρ Σικρί και θα βρεθούμε σε έναν παράδεισο πουλιών στον Εθνικό Δρυμό Κεολαντέο - Γκάνα στη Μπαρατπούρ. Θα επισκεφθούμε το αγροτικό χωριουδάκι Αμπανέρι με το μοναδικής αρχιτεκτονικής baori, θα καβαλικέψουμε ελέφαντες για να προσεγγίσουμε το εκπληκτικό φρούριο της Αμπέρ, θα μαγευτούμε με την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, τη "Ροζ Πόλη", την Τζαϊπούρ και το μοναδικό και παράξενο Hawa Mahal, το "Παλάτι των Ανέμων". Θα εξερευνήσουμε τις πόλεις του Σεκάβατι, που βρίσκονταν άλλοτε πάνω στο δρόμο των καραβανιών και θα επισκεφθούμε σπουδαία αρχοντικά στο Νάβαλγκαρ, στο Ντούντλοντ, στη Φάτεχπουρ και στη Μαντάβα. Θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας με την κατ΄ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ξεχωριστό 16ήμερο πρόγραμμα κορυφαίων προδιαγραφών και επισκέψεων, με διαμονή σε ιστορικά παλάτια, κάστρα και μέγαρα.

Το ταξίδι αυτό αποτελεί την πιο πλήρη Βόρεια Ινδία που προτάθηκε ποτέ!!!

Περιλαμβάνει:

  • Το περίφημο κλασικό Χρυσό Τρίγωνο (Δελχί, ?γκρα, Τζαϊπούρ)
  • Το Γκουάλιορ με το κολοσσιαίο του φρούριο
  • Το Ανατολικό Ρατζαστάν (Αλβάρ, Ντιγκ, Μπαρατπούρ, Σεκάβατι)
  • Το Ιερό Τρίγωνο Κρίσνα (Βρινταβάν, Γκοβαρντάν, Ματούρα)
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Το σημαντικότερο,

οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: Δελχί

Φτάνουμε νωρίς το πρωί στο Δελχί και με την άφιξή μας ξεκινά και η γνωριμία μας μ’ αυτή τη συναρπαστική ανατολίτικη μεγαλούπολη. Θα ξεκινήσουμε από το Παλαιό Δελχί με την επίσκεψή μας στο Jama Masjid, το Μεγάλο Τζαμί, το μεγαλύτερο τέμενος στην Ινδία και θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας στην πόλη. Πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας, μπορούμε να απολαύσουμε μια πρώτη βόλτα με ρίκσο (τα τοπικά τρίκυκλα ποδήλατα-ταξί) στο παλιό παζάρι Chandni Chowk. Κατόπιν θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, και στη συνέχεια πιάνουμε ξανά το νήμα της περιήγησής μας στο Δελχί, με μια πανοραμική ξενάγηση στο κεντρικό Δελχί κατά τη διάρκεια της οποίας θα διασχίσουμε τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν που μέχρι το 1947 ήταν η κατοικία του Βρετανού αντιβασιλέα της Ινδίας, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε τους ναούς Lakshmi Narayan και Sikh Bangla Sahib, ο καθένας εντυπωσιακός με τον δικό του τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Δελχί (Μεγάλη παρέλαση Ημέρας της Δημοκρατίας, Ξενάγηση)

Ξεκινάμε την ημέρα απολαμβάνοντας το πρωινό μας στο ξενοδοχείο μας, πριν παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα του ταξιδιού μας. Είναι η μεγάλη Παρέλαση για την Ημέρα της Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Raj Path: μπροστά μας θα παρελάσουν αγήματα από όλες τις επαρχίες της Ινδίας, πολλά από αυτά με πολύχρωμες, φανταχτερές στολές και τουρμπάνια, ενώ μην εκπλαγείτε όταν δείτε να συνοδεύουν τους στρατιώτες ακόμη και… στρατιωτικοί ελέφαντες! Η παρέλαση γίνεται στα πλαίσια των εορτασμών για την ανεξαρτησία της Ινδίας, και συνήθως συμμετέχει και μία (ή και περισσότερες) άλλη χώρα ως επίσημος προσκεκλημένος.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στο Δελχί. Θα επισκεφθούμε το συγκρότημα του τεμένους Κουτάμπ Μινάρ (12ος αι.), έργο της εποχής του Σουλτανάτου του Δελχί (12ος-16ος αι.), που προηγήθηκε της Αυτοκρατορίας των Μεγάλων Μουγκάλ (1526-1707). Στο ιστορικό πλαίσιο αυτής της αυτοκρατορίας εντάσσεται και το μαυσωλείο του Χουμαγιούν, που επίσης θα επισκεφθούμε, το πρώτο αυτοκρατορικό ταφικό μνημείο των Μουγκάλ στην Ινδία, που αποτέλεσε μάλιστα πρότυπο για την κατασκευή του Ταζ Μαχάλ!

4η ημέρα: Δελχί – Αλβάρ (μετάβαση οδικώς)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αφήνουμε το Δελχί και αναχωρούμε οδικώς για το Αλβάρ. Η πόλη, γνωστή και ως "Πύλη των Τίγρεων", αποτελεί την ανατολική είσοδο στη Γη των Βασιλέων. Μετά από σύντομη ανάπαυση στο ξενοδοχείο μας θα ξεναγηθούμε στο παλάτι του Αλβάρ, στα κενοτάφια του μαχαραγιά Μπακταβάρ Σινγκ και της συζύγου του Ράνι Μούσι, καθώς και στο φρούριο Μπάλα Κίλα. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αλβάρ, στην αγκαλιά των λόφων Αραβάλι, βρίσκεται η λίμνη Σιλισέρ με ένα ακόμη παλάτι. Θαρρείς πως από το παραθύρι θα ξεπροβάλει η Ραπουνζέλ του παραμυθιού κι ο χείμαρρος των μαλλιών της θα γίνει σκάλα για ν’ ανέβει το βασιλόπουλο. Διανυκτέρευση στο Αλβάρ, στο ξενοδοχείο-φρούριο The Ηill Fort Kesroli (Heritage Hotel).

 

5η ημέρα: Αλβάρ – Βρινταβάν (μετάβαση οδικώς)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για το Βρινταβάν. Καθοδόν σταματάμε στο Ντιγκ (Deeg) παλιά πρωτεύουσα και μετέπειτα θέρετρο του τοπικού βασιλείου των Τζατ, το οποίο αναδύθηκε τον 18ο αιώνα, καθώς κατέρρεε η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία των Μουγκάλ.  Οι Τζατ δεν κατάγονταν από τον ήλιο ή τη σελήνη, όπως η αριστοκρατία των Ρατζπούτ, η κάστα των πολεμιστών που κυριαρχούσε κάποτε σε ολόκληρο το Ρατζαστάν. Καθώς ασχολούνταν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, θεωρούνταν κατώτεροι και ποτέ δεν έγιναν αποδεκτοί από τους Ρατζπούτ, αν και ήταν εξαίρετοι πολεμιστές.  Απέκτησαν τεράστιο πλούτο και ισχύ και βρέθηκαν στο προσκήνιο των ιστορικών εξελίξεων του 18ου αιώνα υπό την καθοδήγηση ενός οξυδερκούς και πολυτάλαντου ηγεμόνα, του Σουράτζ Μαλ, τον οποίο ένας ιστορικός αποκάλεσε «Οδυσσέα των Τζατ».. Τα αξιοθέατα εδώ είναι τα έργα του Σουράτζ Μαλ: το περίτεχνο παλάτι μέσα σε κήπους περσικού στυλ με επιρροές ινδοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής και το απέριττο, ογκώδες φρούριο, το οποίο προστάτευε την πόλη από επίδοξους εισβολείς μέχρις ότου οι αλλεπάλληλες συγκρούσεις που συγκλόνισαν την Ινδία κατά τον 18ο αιώνα επέβαλαν τη μεταφορά της πρωτεύουσας στη γειτονική Μπαραπούρ. Η νέα πρωτεύουσα με το Σιδηρούν Φρούριο Λόχαγκαρ, ένα από τα καλύτερα οχυρά της χώρας, παρείχε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μετά το Ντιγκ αρχίζει η ιερή περιοχή του Κρίσνα. Ο Κρίσνα είναι η όγδοη μετενσάρκωση του θεού Βισνού και η πλέον ισχυρή. Είναι ο ανώτατος θεός. Ο τόπος αυτός είναι Νούμερο 1 τόπος προσκυνήματος για τους ινδουιστές.  Λέγεται ότι είναι πιο εύκολο να μετρήσει κανείς τους κόκκους της σκόνης σε ολόκληρη τη γη παρά τους ιερούς χώρους εδώ. Κάθε βήμα είναι και προσκύνημα. Κάθε προσκύνημα κι ένας μύθος. Στη συνέχεια λοιπόν της διαδρομής μας, και σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από το Ντιγκ, συναντάμε τον περίφημο λόφο Γκοβαρντάν· (το όνομα σημαίνει… «αγελαδοτροφή»!). Για τους πιστούς του Κρίσνα, ο λόφος αυτός είναι ο τροφοδότης των αισθήσεων και των αισθημάτων, και μέσω αυτών, της αφοσίωσης στον θεό. Είναι ο ίδιος ο θεός και τον λατρεύουν κάνοντας γύρω του parikrama (περιφορά). 

Ο ναός Νταν Γκάτι με το ομοίωμα του λόφου στη στέγη του, πάνω από την κεντρική πύλη, δίνει οπτική υπόσταση στην ταυτότητα "θεός είναι ο λόφος" εδώ.  Δίπλα στο λόφο βρίσκεται η Μάνσι Γκάνγκα, μια τεχνητή λίμνη που θεωρείται τόπος ιερός, καθώς η δημιουργία της αποδίδεται στη θεία βούληση.  Οι κατασκευές γύρω από τη λίμνη είναι έργα των βασιλέων της Αμπέρ. Γύρω από τον μακρόστενο λόφο υπάρχουν ναοί, ιερές λιμνούλες (kund) και μια σειρά από χώρους προσκυνήματος. Ξεχωρίζει ο ναός Χαριντέβ από κόκκινο ψαμμίτη, ο οποίος, κατά την παράδοση, θεμελιώθηκε από τον δισεγγονό του Κρίσνα πριν από 4.800 χρόνια. Ο ναός που θα δούμε κτίστηκε από τον μαχαραγιά της Τζαϊπούρ κατά τον 16ο αιώνα. Το Κουσούμ Σαρόβαρ (σημαίνει "Λίμνη των Λουλουδιών") είναι συνδεδεμένο με τη Ράντα, την πολυαγαπημένη του Κρίσνα, που μάζευε λουλούδια μαζί με τις φίλες της για να τα προσφέρει στον καλό της. Ο χώρος έχει σχέση και με τον βασιλικό οίκο των Τζατ. Ένα εκπληκτικό συγκρότημα ναών και κενοταφίων της βασιλικής οικογένειας έκτισε ο Σουράτζ Μαλ γύρω από τη λίμνη τον 18ο αιώνα, που υποδηλώνει όχι μόνον την ισχύ και τον πλούτο του αλλά και την καλλιτεχνική του ευαισθησία. Η αρχιτεκτονική καθηλώνει και οι νωπογραφίες με σκηνές από την καθημερινή ζωή και τη Μαχαμπαράτα γοητεύουν.  

Άφιξη στο Βρινταβάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Nidhivan Hotel 4* (ολοκαίνουργιο, το καλύτερο στην πόλη). Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Τα γεύματα δεν περιλαμβάνουν ζωικής προελεύσεως εδέσματα στον ιερό τούτο τόπο. 

 

6η ημέρα: Βρινταβάν (Ολοήμερη ξενάγηση)

Στη δυτική όχθη του ιερού ποταμού Γιαμούνα βρίσκεται το Βρινταβάν ("Άλσος με βασιλικούς"), η πόλη των ναών – λέγεται ότι εδώ υπάρχουν 5.000 ναοί. Στα άλση και τα λιβάδια της περιοχής πέρασε ο Κρίσνα τα νεανικά του χρόνια, παίζοντας τη φλογέρα του δίπλα σε κοπάδια αγελάδων και χορεύοντας με τις βοσκοπούλες. Μέσα λοιπόν από στενά πολύβουα σοκάκια θα φθάσουμε σε χώρους λατρείας που κτίστηκαν πριν πεντακόσια χρόνια, αλλά και πιο πρόσφατα. Οι ναοί Madan Mohan, Rang Nath ji, Govind Deo, Shri i Radha Raman Mandir, Radha Damodara, Bankey Bihari, Iskcon Krishna Balarama Mandir, Radha Ramana, Shahji, Jugal Kisore είναι μερικά από τα κοσμήματα του Βρινταβάν. Ο καθένας με την ιστορία του, την αρχιτεκτονική του, τη θρησκευτική του σημασία. Καθώς σουρουπώνει, θα βρεθούμε στο Κέσι Γκατ, όπου ο Κρίσνα σκότωσε ένα φοβερό δαίμονα με μορφή αλόγου, για να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία "Ααρτί", την τελετή προς τη θεά Γιαμούνα.

Σημείωση: Στην Ινδία τα ποτάμια είναι θηλυκού γένους. Είναι θεές συνδεδεμένες με την έννοια της γονιμότητας.  Η Γκάγγα και η Γιαμούνα, τα ιερότερα ποτάμια της, συναντώνται κατά την πορεία τους και γίνονται ένα.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο Βρινταβάν (Nidhivan Hotel 4*).

 

7η ημέρα: Βρινταβάν – Ματούρα – Σικάντρα – Άγκρα

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε το Βρινταβάν και αναχωρούμε οδικώς για την Άγκρα. Καθοδόν επισκεπτόμαστε την Ματούρα, γενέθλιο τόπο του Κρίσνα. Η Ματούρα, ως πόλη ιερή, προσελκύει (όπως και το Βρινταβάν) πλήθη πιστών που προσέρχονται για να σβήσουν παλιές αμαρτίες και να κάνουν ένα βήμα προς τη μόκσα, τη λύτρωση από τον κύκλο της ζωής και του θανάτου.  Ο θεός, σύμφωνα με τον μύθο, γεννήθηκε σε ένα κελί φυλακής.  Γύρω από το κελί κτίστηκε ένα τεράστιο συγκρότημα, ο ναός της Γεννήσεως του Κρίσνα (Sri Krishna Janma Bhoomi), κορυφαίος χώρος λατρείας για τους Ινδουιστές. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το πιο σημαντικό αξιοθέατο της πόλης (το οποίο θα επισκεφθούμε) θα δούμε μια πλούσια συλλογή γλυπτών της σπουδαίας Σχολής της Ματούρας (1ος π.Χ. - 6ος μ.Χ. αιώνας), η οποία στηρίχθηκε σε μια στέρεη ντόπια παράδοση και εμπλουτίστηκε από επιρροές που προήλθαν από την ελληνιστική Σχολή της Γκαντάρας. Αυτές οι περίπου σύγχρονες σχολές άλλαξαν τα δεδομένα σχετικά με την τέχνη και τον βουδισμό όχι μόνο στην Ινδία αλλά και στην ευρύτερη Ασία.  Καθώς συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, επισκεπτόμαστε τη Sikandra, όπου θα δούμε το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Άκμπαρ (Άκμπαρ σημαίνει Μέγας), του σημαντικότερου αυτοκράτορα της δυναστείας των Μουγκάλ. Ξεχωρίζει η επιβλητική πύλη από κόκκινο ψαμμίτη με ενθέσεις λευκού μαρμάρου, η οποία οδηγεί σε ένα μεγάλο κήπο περσικού στυλ (chahar bagh).  Στο κέντρο του κήπου, η μετά θάνατον κατοικία του Άκμπαρ είναι τόσο μεγαλοπρεπής όσο αρμόζει σε έναν  πράγματι – και όχι απλώς κατ’ όνομα  – μεγάλο αυτοκράτορα.

Άφιξη στην Άγκρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο 5* ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Άγκρα

Η Άγκρα ταυτίζεται με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της δυναστείας των Μουγκάλ, των Τουρκομογγόλων κατακτητών που από τα μέσα του 16ου αιώνα την χρησιμοποίησαν για μεγάλα διαστήματα ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Θα επισκεφθούμε λοιπόν το αποκορύφωμα της τέχνης των Μουγκάλ, και παράλληλα το πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το μοναδικό Ταζ Μαχάλ. Είναι ο τάφος – παλάτι που έκτισε ο Σαχ Τζαχάν μέσα σε έναν κήπο που παραπέμπει στον Κήπο του Παραδείσου του Κορανίου, για την πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία ως την Περσία. Θα δούμε ακόμη από κοντά το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν, όπου θα θαυμάσουμε την απαράμιλλη χλιδή των παλατιών του. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψους των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής τους, έγκλειστος από τον γιο του Αουράνγκαζεπ. Θα δούμε επίσης το μαυσωλείο Iitamad Ud Daula, στην απέναντι όχθη του ποταμού Γιαμούνα: αποκαλείται και το «Μικρό Ταζ», ήταν μάλιστα το πρώτο Μουγκάλ κτίσμα που χτίστηκε εξ ολοκλήρου με μάρμαρο pietra dura.

Το βραδάκι θα επισκεφθούμε το Mehatb bagh, ένα συγκρότημα κήπων τοποθετημένο ακριβώς απέναντι από το Ταζ Μαχάλ (στην απέναντι όχθη του Γιαμούνα), γνωστό επίσης και ως «Ο Κήπος του Σεληνόφωτος». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Άγκρα – Γκουάλιορ

Σήμερα θα μεταβούμε σιδηροδρομικώς στο Γκουάλιορ, μια πόλη με πολύπτυχη ιστορία και λαμπρά αξιοθέατα.  Πάνω σε βράχο ορθώνεται το περίφημο φρούριο του  Γκουάλιορ, τα θεμέλια του οποίου ακουμπούν σε θρύλους και θαύματα και η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ντόπιοι και ξένοι κατακτητές το διεκδίκησαν και ξεδίπλωσαν τη σημαία τους στα τείχη του μετά από επικές μάχες. Δίπλα στον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο φρούριο κάνουμε στάση για να δούμε τους Τζαϊνιστές Τιρτανκάρα (προφήτες) που είναι σκαλισμένοι στο βράχο. Ο ένας φθάνει σχεδόν τα είκοσι μέτρα. Τα γυμνά αγάλματα, που ανήκουν στην ινδική παράδοση και μαρτυρούν ότι το Γκουάλιορ ήταν κέντρο τζαϊνιστικής λατρείας, δεν άρεσαν στον Μπαμπούρ, που ως καλός μουσουλμάνος, έδωσε εντολή να καταστρέψουν τα είδωλα. Σώθηκαν μερικά, έστω με σπασμένα κεφάλια και γεννητικά όργανα (αποκαταστάθηκαν αργότερα). Θα δούμε το παλάτι Γκουρζάρι Μαχάλ, που έκτισε ο Μαν Σινγκ Τομάρ για την αγαπημένη του γυναίκα, την Μρινιαγιάνι, που απαίτησε ξεχωριστή κατοικία για τον εαυτό της. Θα επισκεφθούμε επίσης το παλάτι Μαν Μαντίρ, οι εξωτερικοί τοίχοι του οποίου είναι στολισμένοι με μωσαϊκά, τους δύο ναούς Σας Μπάχου και τον ναό Τέλι Κα Μαντίρ του 9ου αιώνα, που συνδυάζει στοιχεία του βόρειου και του νότιου στυλ αρχιτεκτονικής, τον Ναό του Ηλίου (Surja Mandir), καθώς και το Μουσείο της δυναστείας των Σκίντια στο παλάτι Τζάϊ Βιλάζ, που κτίστηκε έχοντας ως πρότυπο τα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Το υπόλοιπο παλάτι χρησιμοποιείται και σήμερα από τον μαχαραγιά του Γκουάλιορ και δεν είναι επισκέψιμο. Ένα άλλο γειτονικό παλάτι είναι το Ούσα Κιράν (Παλάτι των Ηλιαχτίδων της Αυγής). Κτίστηκε το 1902 σε στυλ αρ ντεκό και φιλοξένησε τον Γεώργιο Ε΄, τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα είναι ξενοδοχείο της περίφημης αλυσίδας Τατζ. Σ’ αυτό το ξενοδοχείο – το Taj Usha Kiran Palace (Heritage Hotel) - θα διανυκτερεύσουμε και εμείς απόψε.

Το βράδυ, εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, κάντε μια βόλτα με ρίκσο στο Maharaj Bada, τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική αγορά του Γκουάλιορ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Γκουάλιορ – Μπαρατπούρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατόπιν αναχώρηση οδικώς για το Μπαρατπούρ. Καθοδόν επισκεπτόμαστε το Φατεχπούρ Σίκρι, την καστροπολιτεία από κόκκινο ψαμμίτη που έκτισε ο Άκμπαρ εκεί όπου υπήρχε ένα χωριό, το Σίκρι, για να τιμήσει τον Σελίμ-ουντ-ντιν-Τσίστι, τον σούφι ασκητή που προέβλεψε ότι ο μέχρι τότε άτεκνος αυτοκράτορας θα αποκτούσε όχι μόνον ένα γιό αλλά τρεις. Το Σούκρι ονομάστηκε Φάτεχπουρ, Πόλη της Νίκης, μετά τη νικηφόρο εκστρατεία του Άκμπαρ στο Γκουτζαράτ. Τη Φάτεχπουρ Σίκρι τη χρησιμοποίησε ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του για 14 μόνο χρόνια από το 1571 ως το 1585. Υπολογίζεται ότι το 1585 είχε περί τους 250.000 κατοίκους, γρήγορα ωστόσο ξεκίνησε η παρακμή της και η εγκατάλειψη αυτής της όμορφης πόλης, κυρίως λόγω έλλειψης πόσιμου νερού. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το Μπαρατπούρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το Taj Usha Kiran Palace. Το υπόλοιπο της ημέρας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

11η ημέρα: Μπαρατπούρ – Τζαϊπούρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στο Bharatpur Bird Sanctuary, έναν παράδεισο πουλιών, στον εθνικό δρυμό Κεολαντέο - Γκάνα. Είναι ο κορυφαίος του είδους στην Ινδία και ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο. Πάνω από τριακόσια είδη πουλιών, τα περισσότερα αποδημητικά, βρίσκουν εδώ ασφαλές καταφύγιο. Δημιουργήθηκε πριν 250 χρόνια από τον μαχαραγιά της Μπαρατπούρ Σουράτζ Μαλ, ο οποίος βέβαια δεν είχε κατά νου την προστασία των πτηνών, αλλά τις γαστριμαργικές απολαύσεις, δηλαδή η έγνοια του ήταν πώς θα εξασφαλίσει πάπιες στο τραπέζι του! Ως τόπος κυνηγιού χρησίμευσε και στους διαδόχους του, οι οποίοι συχνά καλούσαν και τους Εγγλέζους φίλους τους. Ένας από αυτούς, ο αντιβασιλέας της Ινδίας, μαζί με την παρέα του σκότωσε το 1938 μέσα σε μια ημέρα 4.273 πάπιες και χήνες! To 1964 το κυνήγι απαγορεύθηκε, ενώ από τη δεκαετία του ΄80 ο χώρος ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός και τέθηκε υπό την προστασία της UNESCO.

Στο δρόμο για την Τζαϊπούρ βρίσκεται το Αμπανέρι.  Στο χωριό αυτό ένα  baori, ένα πηγάδι – ταμιευτήρας νερού, είναι το αξιοθέατο, μια μοναδική κατασκευή των ντόπιων για να συγκεντρώνουν τα νερά της βροχής. Με 3.500 σκαλιά και βάθος 20 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα baori της Ινδίας. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Πίστευαν ότι η θεά, που ήταν πάντα χαρούμενη, σκόρπιζε χαρά και στους κατοίκους του χωριού. Ο ναός της, του 10ου αιώνα, είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα πρώιμης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στο Ρατζαστάν. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Τζαϊπούρ, την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν. Η «Ροζ Πόλη» κτίστηκε βάσει πολεοδομικού σχεδίου στις αρχές του 18ου αιώνα από τον Τζάι Σινγκ Β΄ για να γίνει πρωτεύουσα του οίκου των Κατσβάχα, όταν η παλιά πρωτεύουσα, η Αμπέρ, δεν κάλυπτε πλέον τις ανάγκες του βασιλείου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση στην Τζαϊπούρ.

12η ημέρα: Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στο φρούριο Amber, ένα από τα πιο γραφικά του Ρατζαστάν. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση για φωτογραφίες στο «Παλάτι των Ανέμων», το εμβληματικό Hawa Mahal.

Το βασίλειο της Αμπέρ δεν ήταν από τα σημαντικότερα του Ρατζαστάν, απέκτησε ωστόσο τεράστια ισχύ και πλούτο τον 16ο αιώνα, όταν ο ηγεμόνας του όχι μόνον δέχθηκε να συνεργαστεί με τον Άκμπαρ αλλά και να του δώσει μια πριγκίπισσα ως σύζυγο, υπό τον όρο ότι ο γιός που θα αποκτούσε ο αυτοκράτορας από αυτόν τον γάμο θα γινόταν διάδοχός του.  Ο Άκμπαρ τήρησε την υπόσχεσή του και ο γιός αυτός, ο πρίγκιπας Σελίμ, ανέβηκε στο θρόνο ως Τζαχανγκίρ, «κατακτητής του κόσμου». Η λάμψη των παλατιών και το μεγαλείο του κάστρου της Αμπέρ δεν αφήνει αμφιβολία ότι οι εξ αγχιστείας συγγενείς και σύμμαχοι του Άκμπαρ είχαν προωθηθεί στις ανώτατες θέσεις της αυτοκρατορικής ιεραρχίας. Ο Μαν Σινγκ, που έκτισε το πρώτο παλάτι κατά τον 16ο αιώνα, ήταν ο αρχηγός του αυτοκρατορικού στρατού του Άκμπαρ. Το Ντιβάν–ι– Αμ (Χώρος Δημοσίων Ακροάσεων), η πύλη του Γκανέσα, το Σις Μαχάλ (Παλάτι των Καθρεπτών), οι κήποι με γεωμετρική διάταξη ξεχωρίζουν.  Η αρχιτεκτονική και ο διάκοσμος ακολουθούν το ινδοϊσλαμικό στυλ που είχαν καθιερώσει οι Ινδο-τουρκο-μογγόλοι αυτοκράτορες.

Η απογευματινή μας ξενάγηση στην Τζαϊπούρ περιλαμβάνει το Παλάτι του Μαχαραγιά, την πρώην βασιλική κατοικία, μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σήμερα σε μουσείο. Η συνολική έκταση του παλατιού είναι τέτοια, που καταλαμβάνει περίπου το 1/7 ολόκληρης της Τζαϊπούρ! Θα επισκεφθούμε επίσης το Jantar Mantar, το μεγαλύτερο «μαρμάρινο» αστεροσκοπείο του κόσμου! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Τζαϊπούρ – Μαντάβα

Σήμερα το πρωί θα κατευθυνθούμε οδικώς προς το Σεκάβατι, άλλοτε φέουδο του οίκου των Κατσβάχα της Τζαϊπούρ, στα βορειοανατολικά του Ρατζαστάν. Οι πόλεις του βρίσκονταν πάνω στους δρόμους των καραβανιών και της ευημερίας. Οι Μαρβάρι, οι έμποροι της περιοχής, απέκτησαν τόσο πλούτο που χρηματοδοτούσαν ακόμη και τους φεουδάρχες και την τοπική αριστοκρατία. Αργότερα ίδρυσαν μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ινδίας και σήμερα ελέγχουν πολλούς τομείς της οικονομίας της χώρας.  Κατά τον 19ο και τον 20ο αιώνα έκτισαν εκπληκτικά μέγαρα με υπέροχες νωπογραφίες που αντανακλούσαν την οικονομική τους ισχύ και την κοινωνική τους θέση. Θα το διαπιστώσουμε όταν επισκεφθούμε δύο σπουδαία αρχοντικά στο Νάβαλγκαρ (τα χαβέλι – μουσεία Morarka και Dr Ramnath A Podar). Όταν άλλαξαν οι καιροί και στέρεψε ο πλούτος από το χερσαίο εμπόριο που συνέδεε το Σεκάβατι με το Γκουτζαράτ, οι ισχυροί Μαρβάρι μετακόμισαν στα νέα λιμάνια της Καλκούτας, της Βομβάης, του Μαδράς και εγκατέλειψαν τα αρχοντικά τους στο Σεκάβατι. Άφιξη στη Μαντάβα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το The Desert Resort. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Μαντάβα (Ολοήμερη εκδρομή)

Η σημερινή εκδρομή μας στις γύρω πόλεις και τα χωριά του Σεκάβατι μας φέρνει πίσω σε άλλους καιρούς και, χωρίς αμφιβολία, μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Στο Ντούντλοντ θα δούμε το χαβέλι των Γκοένκα (Seth Arjun Das Goenka haveli), στη Φάτεχπουρ το Singhania Haveli καθώς και το πολιτιστικό κέντρο Nandine le Prince, ένα εντυπωσιακό αρχοντικό που αγόρασε και αναπαλαίωσε με μεράκι μια Γαλλίδα ζωγράφος, το οποίο θα μας δώσει μια εικόνα για το πώς ήταν αυτά τα μέγαρα την εποχή της ακμής τους. Τέλος, στη Μαντάβα θα επισκεφθούμε το Gulab Rai Ladia Haveli και το Murmuria Haveli. Στα παλαιότερα αρχοντόσπιτα των Μαρβάρι υπάρχουν τοιχογραφίες με σκηνές από την καθημερινότητα, από λαϊκές ιστορίες, από τα ινδικά έπη Μαχαμπαράτα και Ραμαγιάνα. Οι εικόνες θεών, κυρίως του Κρίσνα και της Ράντας, είναι ιδιαίτερα συνήθεις. Δεν αντικατοπτρίζουν μόνο τις λαϊκές θρησκευτικές τάσεις της περιοχής, αλλά αποδίδουν και τη θρησκευτική αφοσίωση των Μαρβάρι. Στα μέγαρα που κτίστηκαν τον 20ο αιώνα οι εικόνες τρένων, αυτοκινήτων και αεροπλάνων δείχνουν τη μεταστροφή από τη φεουδαρχία στη σύγχρονη, κοσμοπολίτικη προοπτική της οικονομίας της αγοράς. Έτσι, τα σπίτια των Μαρβάρι είναι ταυτοχρόνως παραδοσιακά, όπως ήταν και τα παλάτια των μαχαραγιάδων, αλλά και σύγχρονα καθώς απεικονίζουν τον υβριδικό κόσμο στον οποίο βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Μαντάβα. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Κάποια χαβέλι λειτουργούν ως μουσεία, άρα είναι επισκέψιμα και τα έχουμε επιλέξει, άλλα μπορούμε να τα επισκεφθούμε ζητώντας την άδεια των ενοίκων (εφ’ όσον μας την δώσουν) και άλλα είναι κλειστά.

15η ημέρα: Μαντάβα – Δελχί

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του κράτους, το Δελχί. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί κτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα από τον Σαχ Τζαχάν ως Σατζαχαναμπάντ, έγινε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του και παρέμεινε πρωτεύουσα των Μουγκάλ ως το τέλος της δυναστείας (1857). Σήμερα είναι ένα ινδικό όργιο εντυπώσεων, ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσο). Το Νέο Δελχί το έκτισαν οι Βρετανοί τον 20ο αιώνα για να μεταφέρουν εδώ την πρωτεύουσα της δικής τους αυτοκρατορίας από την Καλκούτα. Σχεδιάστηκε από τους Βρετανούς Έντουϊν Λάτγιενς και Χέρμπερτ Μπέηκερ, εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της Janpath. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Δελχί – Πτήση επιστροφής για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

QR 212

24/01/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:50

01:35 +1

QR 570

25/01/2019

ΝΤΟΧΑ – ΔΕΛΧΙ

02:25

08:25

QR 571

08/02/2019

ΔΕΛΧΙ – ΝΤΟΧΑ

09:45

11:45

QR 211

08/02/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

14:30

18:50

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διανυκτερεύσεις σε ιστορικά ξενοδοχεία, παλάτια και κάστρα. Στο Αλβάρ το Hill Fort Kesroli, στο Βρινταβάν το Nidhivan Hotel 4*, στο Γκουάλιορ το Taj Usha Kiran Palace, στο Μπαρατπούρ το Laxmi Vilas Palace και στη Μαντάβα το Desert Resort.
  • Ημιδιατροφή.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα Ινδίας: € 80

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 720 €
  • Βίζα Ινδίας: € 80  Για την έκδοσή της χρειαζόμαστε το πρωτότυπο διαβατήριο 2 εβδομάδες τουλάχιστον πριν από την αναχώρηση καθώς και 2 πρόσφατες φωτογραφίες (5Χ5 βιομετρικές). Δείτε πληροφορίες παρακάτω

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο.

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 80 €/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας

στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ. 54624, Τηλ.: 2310 230001 Φαξ: 2310 230777).


 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ξεχωριστό 16ήμερο πρόγραμμα κορυφαίων προδιαγραφών και επισκέψεων, με διαμονή σε ιστορικά παλάτια, κάστρα και μέγαρα.

Το ταξίδι αυτό αποτελεί την πιο πλήρη Βόρεια Ινδία που προτάθηκε ποτέ!!!

Περιλαμβάνει:

  • Το περίφημο κλασικό Χρυσό Τρίγωνο (Δελχί, ?γκρα, Τζαϊπούρ)
  • Το Γκουάλιορ με το κολοσσιαίο του φρούριο
  • Το Ανατολικό Ρατζαστάν (Αλβάρ, Ντιγκ, Μπαρατπούρ, Σεκάβατι)
  • Το Ιερό Τρίγωνο Κρίσνα (Βρινταβάν, Γκοβαρντάν, Ματούρα)
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Το σημαντικότερο,

οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Το περίφημο κλασικό Χρυσό Τρίγωνο 
  • Το Γκουάλιορ με το κολοσσιαίο του φρούριο
  • Το Ανατολικό Ρατζαστάν (Αλβάρ, Ντιγκ, Μπαρατπούρ, Σεκάβατι)
  • Το Ιερό Τρίγωνο Κρίσνα 

Χάρτης Ταξιδιού Ο πλούτος της Βόρειας Ινδίας |24.01.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info