fb

Ιορδανία | Γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα | Χριστούγεννα 2018 - Πρωτοχρονιά 2019

Διάρκεια: 6,7,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 679€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια κοντινή μας χώρα που κρύβει έντονο εξωτισμό και εικόνες διαφορετικές, την οποία θα γνωρίσετε με τον τρόπο που μόνο το Versus travel σας έχει συνηθίσει - όλα να περιλαμβάνονται στην τιμή, είσοδοι, βίζες, φιλοδωρήματα, αλλά και επιπλέον σημαντικές επισκέψεις που απαιτούν πρόσθετο κόστος. Ένα πλούσιο, προσεκτικά σχεδιασμένο οδοιπορικό, που καλύπτει με πληθωρικό τρόπο την Ιορδανία και θα μας μεταφέρει με σχετική άνεση σε μακρινές εποχές. Από εσάς ζητάμε να αφεθείτε στις «ευεργετικές» του ιδιότητες και να παρασυρθείτε από την αραβική κουλτούρα, όπως κι εμείς.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα πλήρες οδοιπορικό στην Ιορδανία, που ξεκινά από την πρωτεύουσά της το Αμμάν, συνεχίζει με τον αρχαιολογικό χώρο των Γεράσων, σπουδαία ελληνική πόλη που ανήκε στη Δεκάπολη της Κοίλης Συρίας, τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας, με επίσκεψη και διαμονή στην Πέτρα, με «σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (με καρότσα) στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με τα μαγικά βουνά από γρανίτη και πολύχρωμη άμμο, σμιλευμένα από το μεγαλύτερο γλύπτη, και φυσικά διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό στην Ιορδανία, με επισκέψεις και εισόδους (περίπου 150 €), που σε άλλα προγράμματα δεν υπάρχουν ή είναι προαιρετικές. Είναι ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, που χωρίς να πλατιάζει, προσφέρει μια εξαιρετική προσέγγιση στη χώρα αυτή.

Τo πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:

  • Το πρόγραμμα δεν έχει ελεύθερες ημέρες αλλά είναι γεμάτο με ξεναγήσεις και περιηγήσεις
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην Πέτρα (όχι ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν, όπως σε άλλα προγράμματα) στο ξενοδοχείο Nabatean Castle 5*. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει επαρκής χρόνος για εκτενή επίσκεψη της Πέτρας αλλά και ξεναγήση στην μικρή Πέτρα. Έτσι έχουμε αρκετό για να την απολάυσουμε και να την εξερευνήσουμε
  • Ίππευση αλόγων στην Πέτρα.
  • Επιπλέον επίσκεψη και ξενάγηση  στη «Μικρή Πέτρα», στην περιοχή του φαραγγιού Siq Al-Barid.
  • Διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα σε ξενοδοχείο 5*, για να κολυμπήσετε, αλλά και για να απολαύσετε την περιποίηση και τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης.
  • «Σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με το ιδιαίτερο, σεληνιακό της τοπίο.
  • Επίσκεψη στη Γέρασα, έναν αρχαιολογικό τόπο ελληνιστικού και ρωμαικού πολιτισμού τόσο καλά διατηρημένο που εύκολα και ο μη αρχαιολόγος βλέπει να ζωντανεύει μπροστά του η ζωή και οι δραστηριότητες της αρχαίας πόλης.
  • Απευθείας πτήσεις
  • Την εκδρομή συνοδεύει έλληνας έμπειρος αρχηγός (για γκρουπ άνω των 12 ατόμων) ο οποίος θα είναι διαρκώς δίπλα σας. Εκτός του Έλληνα αρχηγού υπάρχει και τοπικός ξεναγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel. 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, μια μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με έντονα τα σημάδια της ιστορίας της που φτάνει μέχρι τα βιβλικά χρόνια. Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, γεμάτη χρώματα, ήχους και αντιθέσεις. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ – ΓΕΡΑΣΑ – ΑΜΜΑΝ

Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε στη Γέρασα (Jerash), την Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αρχαίας επαρχιακής πόλης στη Μέση Ανατολή. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Ανδριανού, την Οβάλ Πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη οδό με την κιονοστοιχία. Επιστροφή στο Αμμάν και επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα του. Θα θαυμάσουμε το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών στην πλαγιά του λόφου και την Ακρόπολη, σημείο της πρώτης κατοίκησης της πόλης πολλούς αιώνες πριν τον Χριστό και με σημάδια από όλες τις ιστορικές περιόδους (ελληνιστική – ρωμαϊκή - αραβική). Θα δούμε το μικρό μουσείο, θραύσματα από το κολοσσιαίο άγαλμα ύψους 10 μ. του Ηρακλή, το παλάτι των Ουμαγιαδών και θα ατενίσουμε την πανοραμική θέα της πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ – ΜΑΝΤΑΜΠΑ – ΟΡΟΣ ΝΕΒΩ– ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αναχώρηση για τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου με το υπέροχο ψηφιδωτό δάπεδο. Εδώ σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ. Σε αυτόν αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου, με όλα τα τοπωνύμια γραμμένα στα ελληνικά. Η πόλη επίσης είναι γνωστή μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νεβώ, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και αντίκρυσε την Γη της Επαγγελίας πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Θα επισκεφτούμε τη φραγκισκανική εκκλησία όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την καταπληκτική θέα προς την Κοιλάδα του Ιορδάνη, τις πολύπαθες πόλεις της Παλαιστίνης, τον ποταμό Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα η οποία είναι και ο επόμενος σταθμός μας. Δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα στον φλοιό της γης, είναι το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη μας στα -400μ. και είναι 8 φορές πιο αλμυρή από τους ωκεανούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει μέσα της καμία μορφή ζωής ενώ η άνωση είναι τόσο μεγάλη που κάποιος επιπλέει χωρίς καν να καταβάλει προσπάθεια: φυσικά όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΠΕΤΡΑ

Η Πέτρα, αποτελεί τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής μετά τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Από το 1985 η «ρόδινη πόλη της ερήμου» περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο: μετέτρεψαν έναν ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη 30.000 κατοίκων. Εντυπωσιακά κτίρια και ναοί, θέατρο και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυσικό οχυρό, που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά και με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι. Κατέχοντας σημαντική θέση στο δρόμο των μπαχαρικών, υπήρξε σταθμός καραβανιών στη διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Η επίσκεψή μας στον εξωπραγματικό αυτό χώρο κυριολεκτικά θα μας συγκλονίσει! Η ίππευση των αλόγων που θα μας οδηγήσουν στην είσοδο του φαραγγιού θα μας μείνει αξέχαστη. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ – ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – AMMAN

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την Al Beidha ή, όπως είναι πιο γνωστή, «Μικρή Πέτρα». Η Μικρή Πέτρα θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους στο Βορρά. Σε κάποια κτίρια μπορείτε να βρείτε τα υπολείμματα των χρωματισμένων νωπογραφιών με πουλιά, σταφύλια και λουλούδια, που χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. κάτι που έχει χαθεί από τα κτίρια της Μεγάλης Πέτρας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Έρημο Ουάντι Ραμ όπου θα ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες. Μέχρι και να κουτρουβαλήσουμε στους αμμόλοφους θα έχουμε την ευκαιρία! Ο θρίαμβος της φύσης, που σαν ένας σουρεαλιστής γλύπτης έχει δημιουργήσει αυτό το πανόραμα, αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη, όπως μάγεψε και το Λόρενς της Αραβίας. Εδώ ζουν απομονωμένοι οι βεδουίνοι σε μεγάλες μαύρες ή καφέ τέντες φτιαγμένες από κατσικίσιο μαλλί. Εδώ μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: η επίσκεψή μας με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μέσα στην Έρημο του Ουάντι Ραμ, την «Κοιλάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλευμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: AMMAN – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Μερικές από τις πτήσεις μας:

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

20/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

14:10

16:15

RJ 131

27/12/2018

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:45

12:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

21/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

27/12/2018

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

23/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

28/12/2018

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

28/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

03/01/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

30/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

12:35

14:40

RJ 131

04/01/2019

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

09:25

11:50

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 5*, εκτός του Αμμάν που είναι 4*,  επιλεγμένα και δοκιμασμένα, που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν (δεν υπάρχουν επιλογές ξενοδοχείων. Έχουμε επιλέξει ξενοδοχεία που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους ταξιδιώτες μας).
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (στην κοιλάδα Ουάντι Ραμ: ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Την αναχώρηση συνοδεύει έλληνας έμπειρος αρχηγός (για γκρουπ άνω των 12 ατόμων) ο οποίος θα είναι διαρκώς δίπλα σας. Εκτός του Έλληνα αρχηγού υπάρχει και τοπικός ξεναγός.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (μόνο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη)

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 380 €.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό στην Ιορδανία, με επισκέψεις και εισόδους (περίπου 150 €), που σε άλλα προγράμματα δεν υπάρχουν ή είναι προαιρετικές. Είναι ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, που χωρίς να πλατιάζει, προσφέρει μια εξαιρετική προσέγγιση στη χώρα αυτή.

Τo πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:

  • Το πρόγραμμα δεν έχει ελεύθερες ημέρες αλλά είναι γεμάτο με ξεναγήσεις και περιηγήσεις
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην Πέτρα (όχι ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν, όπως σε άλλα προγράμματα) στο ξενοδοχείο Nabatean Castle 5*. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει επαρκής χρόνος για εκτενή επίσκεψη της Πέτρας αλλά και ξεναγήση στην μικρή Πέτρα. Έτσι έχουμε αρκετό για να την απολάυσουμε και να την εξερευνήσουμε
  • Ίππευση αλόγων στην Πέτρα.
  • Επιπλέον επίσκεψη και ξενάγηση  στη «Μικρή Πέτρα», στην περιοχή του φαραγγιού Siq Al-Barid.
  • Διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα σε ξενοδοχείο 5*, για να κολυμπήσετε, αλλά και για να απολαύσετε την περιποίηση και τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης.
  • «Σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με το ιδιαίτερο, σεληνιακό της τοπίο.
  • Επίσκεψη στη Γέρασα, έναν αρχαιολογικό τόπο ελληνιστικού και ρωμαικού πολιτισμού τόσο καλά διατηρημένο που εύκολα και ο μη αρχαιολόγος βλέπει να ζωντανεύει μπροστά του η ζωή και οι δραστηριότητες της αρχαίας πόλης.
  • Απευθείας πτήσεις
  • Την εκδρομή συνοδεύει έλληνας έμπειρος αρχηγός (για γκρουπ άνω των 12 ατόμων) ο οποίος θα είναι διαρκώς δίπλα σας. Εκτός του Έλληνα αρχηγού υπάρχει και τοπικός ξεναγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel. 

Highlights

  • Πατήστε στο χαμηλότερο σημείο της Γης, τη Νεκρά Θάλασσα.
  • Κολυμπήσετε στα νερά της Νεκράς Θάλασσας που δεν σε αφήνουν να βυθιστείς και απολαύστε την περιποίηση και τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης.
  • Δείτε τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων στη Μάνταμπα.
  • Θυμηθείτε το Λόρενς της Αραβίας καθώς θα διαβαίνετε το Ουάντι Ραμ, την «Κοιλάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλευμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα.
  • Ιππεύστε άλογα για να φτάσετε στην είσοδο του φαραγγιού της «ρόδινης πόλης της ερήμου», της Πέτρας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*, εκτός του Αμμάν που είναι 4*
  • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* στην Πέτρα, ίππευση αλόγων και επίσκεψη στη «Μικρή Πέτρα»
  • Το μόνο πρόγραμμα με Έλληνα αρχηγό 

 

Χάρτης Ταξιδιού Ιορδανία | Γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα | Χριστούγεννα 2018 - Πρωτοχρονιά 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info