Τζουμέρκα - Ο επίγειος παράδεισος της Ηπείρου | 23.11.2018

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 286€

1η ημέρα: Αθήνα – Άρτα – Καταρράκτης – Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης – Πράμαντα

Αναχώρηση το πρωί από την Αθήνα για την Άρτα με ενδιάμεσες στάσεις. Στην Άρτα το ξακουστό γεφύρι μας υποδέχεται και ο θρύλος συναντά την ιστορία: με την πρώτη ματιά διακρίνουμε τη μαστοριά, την παράδοση, τη μοναδική αρχιτεκτονική. Ακριβώς δίπλα στη γέφυρα βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο της Άρτας, σε ένα διώροφο νεοκλασικό οίκημα που έχει σκοπό να παρουσιάσει την τοπική λαϊκή παράδοση στους επισκέπτες του. Εκεί θα βρείτε εκθέματα που αφορούν τον υλικό βίο, οικιακά σκεύη και όργανα χειροτεχνίας, ενδυμασίες καθώς και υλικό που αφορά το γεφύρι και τον θρύλο του. Ανηφορίζουμε προς τα Τζουμέρκα με πρώτη στάση το χωριό Καταρράκτης. Είναι ένα όμορφο ονειρικό χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. στην αγκαλιά των Τζουμέρκων κάτω από αλπικές κορυφές, που πήρε το όνομα του από τους δύο εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες ύψους 100 μέτρων περίπου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερή Μονή της Αγίας Αικατερίνης που έχει κηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.  Άφιξη στο κεφαλοχώρι των Βόρειων Τζουμέρκων, την Πράμαντα (ή Τα Πράμαντα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Πράμαντα – Άγναντα – Σπήλαιο Ανεμότρυπας – Μελισσουργοί – Πράμαντα

Πλούσιο μπουφέ πρωινό. Σήμερα θα επισκεφτούμε τον παραδοσιακό νερόμυλο στο χωριό Άγναντα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά στα Τζουμέρκα σε υψόμετρο 700μ. Χαρακτηρίζονται για τις πολυάριθμες πηγές τους που δροσίζουν τους κατοίκους τους αλλά και για την πλούσια βλάστηση που αγκαλιάζει το χωριό.  Επόμενη στάση μας το καταπληκτικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας. Τα πετρώματα του σπηλαίου χρονολογούνται μεταξύ 12 και 15 εκατομμυρίων ετών. Δυνατότητα γεύματος στα Πράμαντα και αργότερα επίσκεψη στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πράμαντα – Ι.Μ. Κηπίνας – Καλαρρύτες – Συρράκο – Μονοπάτι Κουϊάσας – Πράμαντα

Πλούσιο πρόγευμα με τοπικά προϊόντα.  Ακολουθώντας μία πανέμορφη διαδρομή θα φτάσουμε  στο πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου, την Ιερά Μονή Κηπίνας. Είναι κτισμένη στο κοίλωμα κατακόρυφου βράχου, κοντά στο χωριό Καλαρρύτες. Στέγη του είναι ο συμπαγής βράχος που έχει λαξευτεί με τέχνη ώστε να σχηματίζει ένα τέλειο θόλο. Το μοναστήρι χτίστηκε περί το 1212 και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το όνομα της οφείλεται στους κήπους που καλλιεργούσαν κοντά στη μονή οι μοναχοί. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος φθάνει ως τη βάση του βράχου και από εκεί ένα μονοπάτι σκαλισμένο στο βράχο και μια ξύλινη γέφυρα, οδηγούν στο μοναστήρι. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα έχουμε την δυνατότητα μικρής παραποτάμιας πεζοπορίας στο φημισμένο μονοπάτι της Κουϊάσας.   Φτάνουμε στους Καλαρρύτες και επισκεπτόμαστε το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας καθώς και το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Γκολφινοπούλου.   Αργότερα θα γνωρίσουμε το Συρράκο με την καταπληκτική αρχιτεκτονική, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδος. Αν σταθεί εφικτό θα δούμε το λαογραφικό μουσείο στο πατρικό του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, καθώς και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα προσκυνήσουμε τον χρυσοΰφαντο επιτάφιο, δωρεά του Σπ. Μπαλτατζή.  Χρόνος για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πράμαντα – Ι. Μονή Τσούκας – Μέτσοβο – Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ι.Μ. Τσούκας, ανδρώο μοναστήρι που βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό Ιωαννίνων σε υψόμετρο 760 μέτρων. Χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Άγγελο το 1190 και βρίσκεται στην άκρη γκρεμού με υπέροχη θέα στην χαράδρα του ποταμού Άραχθου. Το Μέτσοβο είναι η ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές της Πίνδου. Οι τρεις χιλιάδες κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού του Μετσόβου, έχουν ως κύρια ασχολία τους την κτηνοτροφία, ενώ στους ταξιδιώτες είναι γνωστή για τα γραφικά της σπίτια, τα σημαντικά μοναστήρια της περιοχής και την πολιτιστική της κληρονομιά. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αβέρωφ και στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Orizontes Tzoumerkon Resort Hotel 5*  στο χωριό Πράμαντα, στα Τζουμέρκα.
 • Πλούσιο μπουφέ πρωινό με παραδοσιακά προϊόντα.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου 
 • Ατομικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής*

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Highlights

 

 • Το γεφύρι της Αρτας, το πιο φημισμένο πέτρινο γεφύρι στην Ελλάδα.
 • Τα χωριά Συρράκο και Καλαρρύτες, από τα -αντικειμενικά!- ωραιότερα χωριά της χώρας μας!
 • Η θέα στα μεγαλειώδη βουνά των Τζουμέρκων.
 • Η Μονή Κηπίνας, μια πραγματική "αετοφωλιά" στα βράχια των Τζουμέρκων.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Orizontes Tzoumerkon Resort Hotel 5*  στο χωριό Πράμαντα, στα Τζουμέρκα.

 • Πλούσιο μπουφέ πρωινό με παραδοσιακά προϊόντα.

 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info