fb

Δυτική Αφρική: Νιγηρία, Γκάνα, Τόγκο, Μπενίν |Οκτώβριος 2018

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3985€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι ζωής, μια εμπειρία που σημαδεύει ανεξίτηλα όποιον τη ζήσει. Μακριά από τα συνηθισμένα, η Δυτική Αφρική είναι προορισμός για συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, που αναζητούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο μυστήριο που ονομάζεται Αφρική. Νιγηρία, Μπενίν, Τόγκο και Γκάνα, τέσσερις χώρες που βρέχονται από τα νερά του κόλπου της Γουιάνας, και που με τον δικό της τρόπο η κάθε μία έχει γράψει το όνομά της τόσο στις σκοτεινές όσο και σε λαμπρότερες σελίδες της Ιστορίας της ηπείρου: από την εποχή του δουλεμπορίου δηλαδή, έως και την απαρχή της αποτίναξης του αποικιοκρατικού ζυγού.

Γκάνα: η Χρυσή Ακτή, η χώρα του χρυσού, του ποδοσφαίρου και του πολιτισμού των Ασάντι. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους Αφρικής - Ευρώπης - Αμερικής, είναι ο λόγος για τον οποίο οικοδομήθηκαν πολλά κάστρα κατά μήκος της ακτογραμμής της. Εκατομμύρια άνθρωποι αρπάχθηκαν από τη γη τους, μεταφέρθηκαν εδώ και προωθήθηκαν από τους δουλεμπόρους στην Αμερικανική ήπειρο για να "χτίσουν" το Νέο Κόσμο

Το Τόγκο, το "Μαργαριτάρι της Δυτικής Αφρικής", αποτελεί ένα πλούσιο δειγματολόγιο φυλών που πρεσβεύουν ως επί το πλείστον ανιμιστικές θρησκείες.

Το Μπενίν, η τέως Δαχομέη, μια στενή λωρίδα εδάφους στον Κόλπο της Γουινέας, είναι η ιδανική χώρα για όσους γοητεύονται από τις μεταφυσικές τελετές, τη μαγεία και το βουντού.

Ένα οδοιπορικό στη Μαύρη Αφρική για ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, παρά τις όποιες ταλαιπωρίες συνεπάγονται οι ελλείψεις ανέσεων και υποδομών σε τόπους όχι ιδιαίτερα "τουριστικούς". 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε τέσσερις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, τη Νιγηρία, την Γκάνα, το Τόγκο και το Μπενίν.

Το ταξίδι μας ξεκινάει από το Λάγος,  τη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας και μία από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Συνεχίζουμε με το Μπενίν, όπου θα επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη πόλη και διοικητική του πρωτεύουσα, την Κοτονού,  το λίκνο της αφρικανικής παραδοσιακής θρησκείας, την Ουιντάχ, την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης, την Αμπομέι και το "χωριό του νερού", το Γκανβί. Η συνέχεια μάς φέρνει στο Τόγκο και την πρωτεύουσά του Λομέ και ολοκληρώνουμε το οδοιπορικό μας στη Γκάνα, ερχόμενοι πρώτα στην πρωτεύουσα Άκκρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα Κάστρα της Χρυσής Ακτής Κέιπ Κόουστ και Ελμίνα, θα εξερευνήσουμε το Εθνικό Πάρκο Κακούμ και θα γνωρίσουμε την πόλη Κουμάσσι, έδρα του πλούσιου βασιλείου των Ασάντι, καθώς και τα τρία φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά των Ασάντι: το Ahwiaa, το Ntonso και το Bonwire

Μόνο Στο Versus

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Πλούσιο πρόγραμμα σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: 

  • Επίσκεψη στα κάστρα Κέιπ Κόουστ και Ελμίνα της Χρυσής Ακτής
  • Επίσκεψη στην παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης, την Αμπομέι
  • Επίσκεψη στην πόλη Κουμάσσι, στην περιοχή της φυλής Ασάντι
  • Επίσκεψη στο "χωριό του νερού", το Γκανβί
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κακούμ με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα
  • Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της κάθε περιοχής
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΛΑΓΟΣ (ΝΙΓΗΡΙΑ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Λάγος της Νιγηρίας. Πρώην πρωτεύουσα της χώρας και σπουδαίο λιμάνι, το Λάγος (ή Λάγκος) είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αφρικής, ξεπερνώντας πλέον το Κάιρο, και μετρώντας πάνω από 21 εκατομμύρια κατοίκους, μαζί με τα προάστιά της! Άφιξη το απόγευμα στο Λάγος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΓΟΣ

Η πόλη πήρε το όνομά της από τους Πορτογάλους αποίκους που έφτασαν πρώτοι στην περιοχή, τον 16ο αι.: την ονόμασαν «Λάγος» από την ομώνυμη λέξη που σημαίνει «λίμνες» στα πορτογαλικά. Σήμερα λοιπόν θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη, με μια ξενάγηση που θα μας φέρει στην κεντρική αγορά του Λάγος καθώς και στο Εθνικό Μουσείο, όπου θα δούμε πολλά έργα κυρίως θρησκευτικού και λατρευτικού ενδιαφέροντος, κάποια από τα οποία χρονολογούνται από τον 9ο αι. Διανυκτέρευση στο Λάγος.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΓΟΣ - ΠΟΡΤΟ ΝΟΒΟ (Μπενίν) - ΚΟΤΟΝΟΥ

Πρωινή αναχώρηση για το γειτονικό Μπενίν. Περνώντας τα σύνορα των δύο χωρών, πρώτος μας σταθμός είναι η παλιά, αποικιακή πρωτεύουσα της χώρας, το Πόρτο Νόβο. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, η πόλη υπήρξε λιμάνι των Πορτογάλων στη λιμνοθάλασσα του Νοκουέ, και σημαντικό κέντρο για το δουλεμπόριο στον Κόλπο της Γουινέας. Στο Πόρτο Νόβο θα δούμε το ανάκτορο του Βασιλιά Τόφα και το Μουσείο Τέχνης και Εθνογραφίας, πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό μας την Κοτονού, πρωτεύουσα του Μπενίν. Το όνομα της πόλης στην τοπική διάλεκτο Φον σημαίνει «στη λίμνη των νεκρών», και προέρχεται από τοπικές παραδόσεις και δοξασίες που ισχυρίζονταν πως πεφταστέρια που συμβολίζουν τις ψυχές των νεκρών βυθίζονταν στα νερά της γειτονικής λίμνης. Στην Κοτονού θα ξεναγηθούμε στην καθολική εκκλησία της πόλης, το Προεδρικό Μέγαρο και την κεντρική Αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΟΝΟΥ - ΓΚΑΜΒΙΕ -ΑΜΠΟΜΕΫ - ΚΟΤΟΝΟΥ

Πρωινή εκδρομή στο ψαροχώρι Γκάμβιε, όπου με βάρκες θα παρατηρήσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων στο «πλωτό» χωριό από πασσαλόπτηκτες καλύβες από μπαμπού στη λιμνοθάλασσα Νοκονέ· γι’ αυτό το λόγο αποκαλείται και «το χωριό του νερού». Συνεχίζουμε προς την Αμπομέυ, παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης κατά τον 17ο αιώνα, για να επισκεφθούμε το παλιό παλάτι που σήμερα στεγάζει το τοπικό μουσείο. Θα έρθουμε στην τοπική αγορά και το Κέντρο Τέχνης, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Κοτονού. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΟΝΟΥ - ΟΥΙΝΤΑΧ - ΛΟΜΕ (Τόγκο)

Πρωινή αναχώρηση από την Κοτονού με κατεύθυνση προς τα δυτικά και το γειτονικό Τόγκο. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την πόλη Ουιντάχ, το σημαντικότερο κέντρο… βουντού στο Μπενίν! Εδώ θα επισκεφθούμε το ναό που είναι αφιερωμένος στον ιερό Πύθωνα, ο οποίος θεωρείται ζωοδότης και προστάτης τους, καθώς και το ιερό δάσος Κπάσσε, όπου λειτουργούν πολλά ιερά αφιερωμένα σε διάφορες θεότητες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό μουσείο της Ουιντάχ που στεγάζεται σε ένα παλιό Πορτογαλικό κάστρο κτισμένο το 1721 και στο οποίο απεικονίζεται ο ρόλος που έπαιξε το Μπενίν στο εμπόριο των σκλάβων, καθώς και το  Port of No Return, δηλαδή το "Σημείο χωρίς Επιστροφή", ένα μνημείο που κατασκεύασε η κυβέρνηση του Μπενίν γι’ αυτούς που απήχθησαν κατά την εποχή του δουλεμπορίου.

Συνέχεια της διαδρομής μας, και διάσχιση των συνόρων με το Τόγκο με προορισμό μας την πρωτεύουσα Λόμε, στις όχθες του Ατλαντικού. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την παλαιότερη καθολική εκκλησία (19ος αι.), την αγορά, τη συνοικία με τις πολύχρωμες βίλλες, το προεδρικό μέγαρο κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΜΕ

Συνέχεια της ξενάγησής μας στην πρωτεύουσα του Τόγκο, για να δούμε το Εθνικό Μουσείο, να περπατήσουμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα αποικιακά και τις παλιές εκκλησίες, την Πλατεία Ανεξαρτησίας αλλά και την αγορά των φετίχ (βουντού). Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΜΕ – ΑΚΚΡΑ (Γκάνα)

Πρωινή αναχώρηση για τη γειτονική Γκάνα και την Άκκρα, την πρωτεύουσα της χώρας που απλώνεται στις ακτές του Κόλπου της Γουινέας. Άφιξη στην Άκκρα και ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Ανεξαρτησίας και το Kwame Nkrumah Memorial Park, το μεγάλο πάρκο που είναι αφιερωμένο στον Κβάμε Νκρούμα, τον πρώτο πρωθυπουργό της Γκάνα (1957-1960). Η χώρα υπήρξε η δεύτερη (μετά το Σουδάν) στην Αφρική που αποτίναξε επίσημα την αποκιοκρατία και απέκτησε την ανεξαρτησία της, με πρωτεργάτη τον Νκρούμα, γνωστού και για τις άοκνες προσπάθειές του για τη διάδοση των ιδεών του παναφρικανισμού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Arts Centre, μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής χειροτεχνήματα όχι μόνο από τη Γκάνα αλλά και από ολόκληρη τη δυτική Αφρική. Θα μεταβούμε επίσης και στο προάστιο Teshie, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την κατασκευή χειροποίητων… φέρετρων (!) σε διάφορα σχήματα, ανάλογα με το επάγγελμα ή τα ενδιαφέρονται του εκλιπόντος… Διανυκτέρευση στην Άκκρα.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΚΡΑ - ΚΑΣΤΡΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΚΤΗΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΟΥΜ - ΕΛΜΙΝΑ

Ημέρα εντυπώσεων και συγκίνησης η σημερινή, αφού θα μας μεταφέρει στην απάνθρωπη εποχή του δουλεμπορίου. Η ακτή που βρισκόμαστε στον Κόλπο της Γουινέας, εκτός από το έντονο τροπικό της χρώμα έχει στο παρελθόν της μια πολύχρονη ιστορία δουλεμπορίου. Εδώ έφτασαν τον 16ο αιώνα οι Ευρωπαίοι  αναζητώντας χρυσό: από τα κάστρα που δεσπόζουν κατά μήκος της ακτογραμμής της, αναδύεται το άρωμα της εποχής των Πορτογάλων, των Γάλλων, των Ολλανδών και των Βρετανών που τα κατασκεύασαν και στη συνέχεια επιδόθηκαν στην εκμετάλλευση των ιθαγενών, στέλνοντας καραβάνια μαύρων στις αποικίες τους.

Από τα εκατό περίπου κάστρα που βρίσκονται στην περιοχή, θα επισκεφθούμε αυτό του Κέιπ Κόουστ, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1653 και στο οποίο στεγάζεται από το 1994 το Ιστορικό Μουσείο Δυτικής Αφρικής καθώς και το Κάστρο Ελμίνα, γνωστό και ως Κάστρο Αγίου Γεωργίου, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1482 και αποτελεί το πρώτο Ευρωπαϊκό κτίριο της υποσαχάριας Αφρικής. Το λιμάνι με τις πολύχρωμες πιρόγες προσφέρει μια από τις ωραιότερες σκηνές για φωτογραφίες στη Δυτική Αφρική. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Εθνικό Πάρκο Κακούμ, που εκτείνεται σε περισσότερα από 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα και διαθέτει ποικίλη και πυκνή τροπική βλάστηση καθώς και περί τα 40 είδη θηλαστικών και 400 είδη πουλιών.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εθνικού αυτού πάρκου, που το καθιστά πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, είναι το γεγονός ότι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους θόλους τροπικού δάσους, τον οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διασχίζοντας τις γέφυρες που αιωρούνται σε ύψος 40 μέτρων πάνω από το έδαφος. Μετά τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Ελμίνα. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΜΙΝΑ - ΚΟΥΜΑΣΣΙ

Πρωινή αναχώρηση για την ενδοχώρα της Γκάνα και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, την Κουμάσσι, ιστορική και πνευματική πρωτεύουσα της χώρας, και έδρα του πλούσιου βασιλείου των Ασάντι, μιας από τις ισχυρότερες φυλές της Αφρικής μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Ασάντι, οι «Πρώσσοι» της Δυτικής Αφρικής ήταν κάποτε ο φόβος και ο τρόμος όλης της περιοχής. Περιφρόνησαν τους αποίκους, ανέπτυξαν μεγάλη στρατιωτική οργάνωση και υπέταξαν τις γειτονικές φυλές. Η Αγγλία κατάφερε να κατακτήσει και να λεηλατήσει το Κουμάσι μόλις το 1874. Ο βασιλιάς τους είναι ο απόλυτος άρχοντας και χαίρει του σεβασμού όλων των φυλών. Ακόμα και στις μέρες μας κανένας πρόεδρος της Γκάνας δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς την υποστήριξη του "χρυσού βασιλιά". Σήμερα οι Ασάντι ζουν το λυκόφως του λαμπερού πολιτισμού τους εξαιτίας ακριβώς του ίδιου στοιχείου που τους ανέδειξε, του χρυσού. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το Παλάτι και σημερινό μουσείο, το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γκάνας, το οποίο στεγάζει μια πλούσια συλλογή των αντικειμένων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΜΑΣΣΙ - ΑΚΚΡΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινή αναχώρηση από την Κουμάσσι για την Άκκρα. Άφιξη, μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

12η ΗΜΕΡΑ: Σημειώσεις προγράμματος

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1846

19/10/2018

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:10

11:35

TK 625

19/10/2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –
ΛΑΓΚΟΣ

14:15

19:15

TK 630

28/10/2018

ΑΚΚΡΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:20

07:00 +1

TK 1845

29/10/2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:30

09:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Γεύματα στο αεροπλάνο.
  • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* και 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, Βίζες (Εκδίδονται κατά την είσοδο σε κάθε μία από τις 3 χώρες), επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 460
  • Βίζες: ΣΥΝΟΛΙΚΑ  395 €
    βίζα Νιγηρίας = 88 €
    βίζα Μπενίν = 60€
    βίζα Τόγκο = 70€
    βίζα Γκάνας =180€
    Για την έκδοσή τους απαιτούνται συνολικά 4 έγχρωμες φωτογραφίες.   
     
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
    Για την είσοδο στη Γκάνα, απαιτείται ο ταξιδιώτης να έχει κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι πτήσεις Λάρνακα – Αθήνα - Λάρνακα με AEGEAN &

1 διανυκτέρευση  στην Αθήνα στο κεντρικό ξενοδοχείο Τιτάνια 4* με πρωινό και ιδιωτικές μεταφορές.

Σας δίδετε η επιλογή άλλων ξενοδοχείων στην Αθήνα με ή χωρίς επιβάρυνση.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Πλούσιο πρόγραμμα σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: 

  • Επίσκεψη στα κάστρα Κέιπ Κόουστ και Ελμίνα της Χρυσής Ακτής
  • Επίσκεψη στην παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης, την Αμπομέι
  • Επίσκεψη στην πόλη Κουμάσσι, στην περιοχή της φυλής Ασάντι
  • Επίσκεψη στο "χωριό του νερού", το Γκανβί
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κακούμ με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα
  • Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της κάθε περιοχής
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός 

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στα κάστρα Κέιπ Κόουστ και Ελμίνα της Χρυσής Ακτής, στην παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης, την Αμπομέι,  στην περιοχή της φυλής των Ασάντι, στο «πλωτό χωριό» Γκανβί, στο Εθνικό Πάρκο Κακούμ.
  • Επίσκεψη στο Ουιντάχ του Μπενίν, σημαντικό κέντρο... βουντού!
  • Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της κάθε περιοχής.
  • Την εκδρομή συνοδεύει έμπειρος και εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός. 

Χάρτης Ταξιδιού Δυτική Αφρική: Νιγηρία, Γκάνα, Τόγκο, Μπενίν |Οκτώβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info