Ήπειρος - Ζαγοροχώρια| 25.10.2018

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 282€

1η Ημέρα: Αθήνα – Μέτσοβο - Ιωάννινα

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα στις 7:00. Μέσω ενδιάμεσων στάσεων θα φτάσουμε στο Μέτσοβο, την ορεινή αυτή κωμόπολη με την αξιόλογη τουριστική υποδομή, χτισμένη σε υψόμετρο 1160μ. Το Μέτσοβο συνδυάζει τέλεια το παρελθόν με το παρόν χωρίς να χάνει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα στην πορεία του χρόνου. Θα δούμε το συνεδριακό κέντρο Διάσελο, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, τις παραδοσιακές βρύσες, την κεντρική πλατεία, την Πινακοθήκη Αβέρωφ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Ιωαννίνων μέσα από ένα εντυπωσιακά καταπράσινο τοπίο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Ιωάννινα – Καλπάκι - Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα – Δυτικό Ζαγόρι (Αρίστη - Πάπιγκο) – Ιωάννινα

Πλούσιο πρωινό μπουφέ. Σήμερα θα δούμε άφθονα μικρά χωριά, αγροτικούς οικισμούς, πανέμορφα, παραδοσιακά γεφύρια και διάσπαρτα βυζαντινά, αλλά και μεταβυζαντινά μνημεία που μαρτυρούν την παρουσία του ανθρώπου εδώ και πολλούς αιώνες στην περιοχή. 
Το Καλπάκι είναι ένα χωριό κτισμένο σε κομβικό σημείο, πάνω στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κόνιτσας. Θα επισκεφτούμε το Μνημείο των Πεσόντων, και το Μουσείο Πολέμου το οποίο περιλαμβάνει ενθυμήματα του Ελληνοιταλικού πολέμου 1940-1941. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στο παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου, την Παναγιά Μολυβδοσκέπαστη μέσα από μια διαδρομή που ξεδιπλώνεται ακολουθώντας τον ποταμό Αώο. Στη συνέχεια θα δούμε την Κόνιτσα που είναι  μια όμορφη κωμόπολη χτισμένη αμφιθεατρικά στις νοτιοδυτικές απολήξεις του Σμόλικα. Πλούσια βλάστηση, παλιές και νεότερες μονές και αξιοθέατα. Θα επισκεφτούμε το διάσημο γεφύρι, το σπίτι της Χάμκως, της μάνας του Αλή πασά, το σπίτι του Αγίου Παϊσίου. Θα συνεχίσουμε προς την Αρίστη. Είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του Ζαγοριού που γνώρισε ευημερία και πλούτο στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια έχει καταξιωθεί ως δημοφιλής προορισμός. καθώς έχει εύκολη πρόσβαση στα περισσότερα αξιοθέατα της περιοχής. Στα υψώματα της περιοχής έγιναν πάμπολλες στρατιωτικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια θα πάμε στο Πάπιγκο όπου και θα θαυμάσουμε τη θέα στην επιβλητική Αστράκα (κορυφή της Τύμφης). Πανέμορφο πετρόχτιστο χωριό, γραφικά καλντερίμια, περιπατητικές διαδρομές εκπληκτικής ομορφιάς συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Ιωάννινα – Κεντρικό Ζαγόρι (Βίτσα – Μονοδέντρι - Χαράδρα του Βίκου) - Ιωάννινα (Νησάκι - Παλαιά Πόλη - Κάστρο)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Βίτσα. Ένα πολύ χαρακτηριστικό χωριό του Ζαγορίου που θα μας κερδίσει με την πρώτη ματιά. Πετρόκτιστα σπίτια και εκκλησίες, παραδοσιακά δρομάκια και πλατείες, το καθιστούν ιδιαίτερα γραφικό και σημείο κατατεθέν στην περιοχή. Προχωρούμε προς το Μονοδέντρι, Χτισμένο στο βόρειο άκρο του Ζαγορίου, σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα.  Η θέση του είναι προνομιακή, ανάμεσα στο φαράγγι του Βίκου, τους πέτρινους πύργους της Οξιάς και τις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Το όνομά του πιστεύεται πως προήλθε από ένα πολύ μεγάλο έλατο που δέσποζε στο χωριό έως το 1840. Εκεί θα θαυμάσουμε το Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου, και τη Βυζαντινή Μονή της Αγίας Παρασκευής χτισμένη σε εντυπωσιακή ορθοπλαγιά του φαραγγιού του Βίκου. Επιστρέφουμε στα Ιωάννινα και με το πλοιάριο της λίμνης κατευθυνόμαστε προς το Νησί, μια μικρή όαση πράσινου και γαλήνης καταμεσής της Λίμνης Παμβώτιδας. Η Μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπήνων, η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα και το Μουσείο Προεπαναστατικής Εποχής είναι κάποιες από τις περιοχές που θα περιηγηθούμε. Στο γυρισμό μας στην πόλη των Ιωαννίνων, θα περάσουμε από το κάστρο με τις ακροπόλεις του Ιτς Καλέ και του Ασλάν πασά. Το επιβλητικό κάστρο των Ιωαννίνων χτίστηκε το 528 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Πρόκειται για το αρχαιότερο βυζαντινό φρούριο της ελληνικής επικράτειας, με αδιάκοπη ιστορία. Με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε σε μία πραγματική πολιτεία, στα πλαίσια της οποίας προόδευσε σε υψηλό βαθμό η πνευματική ζωή των Ιωαννίνων. Επίσκεψη κα στο πολύ σπουδαίο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Χρόνος για ρομαντικές βόλτες στον παραλίμνιο δρόμο με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και το γραφικό Μόλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ιωάννινα - Σπήλαιο Περάματος - Μουσείο Βρέλλη - Αθήνα

 Πλούσιο πρωινό. Σήμερα ξεκινάμε για το Σπήλαιο του Περάματος που βρίσκεται πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη, 4 μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων. Το σπήλαιο δημιουργήθηκε πριν από 1.500.000 χρόνια στο εσωτερικό του λόφου Γκορίτσα. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έψαχναν καταφύγια για προστασία από τους βομβαρδισμούς. Συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου με μεγάλη ποικιλία σταλακτιτών. Θα συνεχίσουμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Αθανασίου Βρέλλη με έργα εμπνευσμένα από την ιστορία της αρχαίας αλλά και της νεότερης Ελλάδας.  Ακολουθούμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα, μέσω Ρίου - Αντιρρίου με ενδιάμεσες στάσεις έχοντας τις καλύτερες εικόνες μιας υπέροχης διαδρομής.

 

Περιλαμβάνονται

 

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa Hotel 5* στα Ιωάννινα.
 • Πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου 
 • Ατομικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής*

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Highlights

 

 • Το κάστρο των Ιωαννίνων, με τον τάφο του Αλή Πασά και το νέο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
 • Το φημισμένο Πάπιγκο και οι κορυφές της Αστράκας.
 • Η «ακριτική» Μονή Μολυβδοσκέπαστης, κοντά στην Κόνιτσα.
 • Το φαράγγι του Βίκου.
 • Το Νησάκι των Ιωαννίνων.
 • Το φημισμένο Σπήλαιο Περάματος.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa Hotel 5* στα Ιωάννινα.

 • Πλούσιο πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή)
   
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info