fb

Γύρος της Πελοποννήσου | 25.10.2018

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 380€

1n ημέρα: Αθήνα – Επίδαυρος – Μυκήνες – Ναύπλιο

Αναχώρηση από την Αθήνα το πρωί για Επίδαυρο. Ένα αρχαίο θέατρο που παραμένει «ζωντανό». Η περιήγηση σε αυτόν τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο συνιστά, ακόμη και σήμερα, θεραπεία ψυχής και σώματος. Ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco που αξίζει όσες φορές και να το επισκεφτούμε. Συνεχίζουμε για ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, ένα συγκλονιστικό μεγαλιθικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τις «πολύχρυσες Μυκήνες» του Ομήρου. Θα συνεχίσουμε για το ιστορικό Ναύπλιο. Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2n ημέρα: Ναύπλιο – Τρίπολη – Σπάρτη

                                                                          

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα έχουμε την ευκαιρία για έναν  όμορφο πρωινό περίπατο και περιήγηση στην αριστοκρατική πόλη του Ναυπλίου. Το Παλαμήδι αποτελεί σημείο αναφοράς, και προσφέρει πανοραμική θέα της παλιάς και της νέας πόλης του Ναυπλίου. Ενώ το Μπούρτζι, το θαλάσσιο φρούριο, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Ξεκινάμε για Τρίπολη την «καρδιά» της Αρκαδίας. Μια ιστορική αλλά και σύγχρονη πόλη, χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων, στο κατάφυτο οροπέδιο της Μαντινείας, κάτω από το επιβλητικό όρος Μαίναλο.  Χρόνος να δούμε την πόλη και συνεχίζουμε για τη Σπάρτη. Αποτελεί ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, με πλατύς και δεντροφυτεμένους δρόμους, μεγάλες πλατείες, και νεοκλασικές οικοδομές που θα σας προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3n ημέρα: Σπάρτη – Μονεμβασιά – Μυστράς

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονεμβάσια. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει όλο το χρόνο επισκέπτες. Εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και καλντερίμια διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Μόλις πέντε χιλιόμετρα δυτικά της Σπάρτης, βρίσκεται η περίφημη καστροπολιτεία του Μιστρά, που υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες για να εξερευνήσουν από κοντά έναν τόπο βγαλμένο από την ιστορία της Ελλάδας. Θα περιηγηθούμε σε βυζαντινές εκκλησίες, και τείχη και θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου ο οποίος ξεκίνησε από εδώ το ταξίδι του για την Κωνσταντινούπολη, το 1449. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4n ημέρα: Σπάρτη – Σπήλαια Διρού – Αρεόπολη – Καλαμάτα

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την άγρια ομορφιά της Μάνης. Πρώτη στάση στα διάσημα  σπήλαια του Διρού  που είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Θα συνεχίσουμε για την πέτρινη Αρεόπολη. Είναι ένας ιστορικός οικισμός που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας και είναι πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Έχει κριθεί διατηρητέος κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Χρόνος να δούμε την πόλη και κατόπιν συνεχίζουμε για Καλαμάτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5n ημέρα: Καλαμάτα – Πύλος – Πύργος – Πάτρα

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην πόλη της Καλαμάτας. Πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και λιμάνι της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Εμπορικό και διοικητικό κέντρο με πολλά μουσεία, πινακοθήκη, βιβλιοθήκη, κάστρα και χαρακτηριστικό της την έντονη νυχτερινή ζωή. Αναχωρούμε για την μικρή κωμόπολη της Πύλου. Γραφική, χτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου μοιάζει με νησιώτικη πόλη. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Ολυμπία. Είναι ο τόπος που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι από τους πλέον πιο γνωστούς προορισμούς, στην Ελλάδα, τόσο για την ιστορία του όσο και την ομορφιά του. Χρόνος να περιηγηθούμε στους χώρους της αρχ. Ολυμπίας και μετά να συνεχίσουμε για Πάτρα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις και σημαντικό λιμάνι της χώρας μας. Μια πόλη ζωντανή, με πλούσια ιστορία και διάσημη για το καρναβάλι της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.  

 

6n ημέρα: Πάτρα – Καλάβρυτα – Ισθμός Κορίνθου – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε τον μεγαλόπρεπο ναό του πολιούχου της Πάτρας, Άγιου Ανδρέα. Ο τρούλος φτάνει σε ύψος τα 46 μέτρα και εκεί στηρίζεται ο επίχρυσος σταυρός 5 μέτρων που συμβολίζει τον Χριστό, ενώ οι 12 μικρότεροι, που τον περικλείουν, συμβολίζουν τους μαθητές του. Θεμελιώθηκε από τον Γεώργιο Α΄ το 1908, ενώ εγκαινιάστηκε το 1974. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Θα συνεχίσουμε για τα ιστορικά Καλάβρυτα. Όμορφη κωμόπολη κτισμένη σε υψόμετρο 750 μ. Θα επισκεφτούμε την ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας. Στο μουσείο της θα δείτε το λάβαρο της επανάστασης, καθώς η παράδοση, που συνδέει τη μονή με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, θέλει την επανάσταση του 1821 να έχει ξεκινήσει εδώ. Επόμενος σταθμός μας ο Ισθμός Κορίνθου για να θαυμάσουμε ξανά και ξανά αυτό το μεγάλο έργο, της διώρυγας της Κορίνθου.  Επιστροφή στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Amalia Hotel 4* στο Ναύπλιο.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Maniatis Hotel 3*  στη Σπάρτη.
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Akti Taygetos Conference Resort 4* στην Καλαμάτα.
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Patra Palace 4* στην Πάτρα.
  • Πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ξεναγήσεις με διπλωματούχους ξεναγούς στους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.    
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Ατομικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής*.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 




ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ανά άτομο για 6 ημέρες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

3o ATOMO

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

25.10

  € 380

 € 298

 € 499

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις με διπλωματούχο ξεναγό στο στους αρχαιολογικούς χώρους της Ολυμπίας, των Μυκηνών και της Επιδαύρου.  

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info