Στερεά Ελλάδα - Αράχωβα | 26.10.2018

Διάρκεια: 3 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 292€

1η Ημέρα: Αθήνα – Αρχαιολογικός Χώρος & Μουσείο Ελευσίνας – Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας – Αράχωβα

                                                                                                  
Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.  Τόπος μυστικός, ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου. Η ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελευσίνας, μιας υπέροχης πόλης που λάμπει και πάλι, ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών: σε 1.000 τ.μ. ένα υπερσύγχρονο μουσείο αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του πολιτισμού της Βοιωτίας από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη μεταβυζαντινή εποχή. Εδώ θα είναι η επόμενη στάση μας. Συνεχίζουμε για την όμορφη Αράχωβα, το πιο κοσμικό ορεινό χωριό της Ελλάδας, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Αράχωβα – Δελφοί – Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας «Vagonetto» – Γαλαξίδι – Αράχωβα


Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και ξεκινάμε για  να επισκεφτούμε τους ξακουστούς Δελφούς, τον «ομφαλό» της Γης. Ο Δίας άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση κι αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς, κάνοντάς τους το κέντρο του κόσμου. Μάλιστα, ο αρχαιολογικός τους χώρος χαρακτηρίστηκε το 1987 μνημείο της UNESCO. «Απλωμένοι» στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, σήμερα, διατηρούν αμείωτο το ιστορικό-αρχαιολογικό ενδιαφέρον του κόσμου. Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο και στο υπέροχο αρχαιολογικό μουσείο με τους αναρίθμητους θησαυρούς. Θα συνεχίσουμε για να γνωρίσουμε ένα μοναδικό θεματικό πάρκο στον ελληνικό χώρο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μπείτε στη ζωή των μεταλλωρύχων και να επισκεφτείτε μια πραγματική υπόγεια στοά στην οποία ο χρόνος «πάγωσε» στα μέσα του 20ου αιώνα. Το «Vagonetto» που είναι το  Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας. Ανακαλύψτε την εμπειρία εξόρυξης βωξίτη και ζήστε την καθημερινότητα των μεταλλωρύχων μέσα από τις δικές τους αφηγήσεις. Ανεβείτε στο τρενάκι που τους μετέφερε στη στοά και «ακούστε» τους να μιλούν. Συνέχεια έχει το νησιώτικο Γαλαξίδι. Είναι μια ήσυχη γραφική κωμόπολη που διατηρεί την αίγλη και την ομορφιά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Αράχωβα – Ι. Μ. Όσιου Λουκά – Δίστομο – Λιβαδειά – Αθήνα


Πρωινό μπουφέ και αναχωρούμε για τη Μονή του Όσιου Λουκά, που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 430μ. στην πλαγιά του Ελικώνα. Το 1990 προστέθηκε στον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστήρι και κατόπιν θα πάρουμε το δρόμο  για το Δίστομο. Εδώ διαπράχθηκε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε για Λιβαδειά, την πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας. Εκεί μας περιμένει μια όαση πρασίνου που σμίγει αρμονικά µε το αστικό τοπίο. Λίγα µόλις λεπτά µε τα πόδια µακριά από το κέντρο, µε αιωνόβια πλατάνια, φυσικούς καταρράκτες, νερόμυλους, παραδοσιακά καφενεδάκια και ταβερνάκια στο λιθόστρωτο… και το κελάρυσα του νερού να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Επιστροφή στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
STANDARD 3 O ATOMO 220 € 0 €
Double Room 292 € 0 €
Twin Room 292 € 0 €
Single Room 392 € 0 €
EXECUTIVE 3 O ATOMO 249 € 0 €
Double Room 329 € 0 €
Twin Room 329 € 0 €
Single Room 459 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Domotel Anemolia Mountain Resort 4* στην Αράχωβα.
 • Πλούσιο πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Ξεναγήσεις με διπλωματούχους ξεναγούς.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας. 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων.
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φόρος διαμονής.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:
2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Αναχωρήσεις

26/10Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info