Ανατολική Μακεδονία - Καβάλα | 25.10.2018

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 239€

1η Ημέρα: Αθήνα – Καβάλα

Πρωινή αναχώρηση στις 7:00 από την Αθήνα και μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και της νέας Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην όμορφη Καβάλα. Μια πόλη-σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, η ιστορία της οποίας χάνεται στα βάθη των αιώνων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Καβάλα – Φίλιπποι – Νέα Καρβάλη – Καβάλα

 

Έπειτα από ένα πλούσιο πρωινό, θα γνωρίσουμε σήμερα καλύτερα την πόλη που μας φιλοξενεί. Θα περιηγηθούμε από την παραλία έως την παλιά πόλη. Η συνοικία της Παναγίας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω, με ανηφόρες, πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή και τις Καμάρες. Η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική πόλη παραγωγής, επεξεργασίας και εξαγωγής καπνού. Εκεί θα δούμε παλιές καπναποθήκες και το μοναδικό Μουσείο Καπνού. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, τους Φιλίππους που πρόσφατα (2016) ανακηρύχθηκε σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τους Φιλίππους και ίδρυσε εκεί την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης, γεγονός που κατέστησε τον οικισμό μητρόπολη του Χριστιανισμού. Ακολουθεί η Νέα Καρβάλη, δημιούργημα των Μικρασιατών προσφύγων της καππαδοκικής Καρβάλης ή Γκέλβερι, που απλώνεται κατά μήκος μιας εκτεταμένης παραλίας με άμμο και βότσαλα, καθώς και γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, όπου και φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Καβάλα – Οχυρό Λίσε – Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη ποταμού – Δράμα – Μονή Εικοσιφοίνισσας

 

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό θα ξεκινήσουμε μια εκδρομή για να γνωρίσουμε κρυφές γωνιές της Αν. Μακεδονίας. Πρώτος σταθμός το πολύ σπουδαίο οχυρό Λίσε, πολύ κοντά στο κάτω Νευροκόπι. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, όπου μέσα από τα έγκατα της γης πηγάζει ο παγωμένος ποταμός Αγγίτης. Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Φαλακρό σε μια περιοχή κατάφυτη, με πολλά νερά, είναι χτισμένη η πόλη της Δράμας. Όμορφη και φιλόξενη, με γραφικές γειτονιές, ευρύχωρες πλατείες, χώρους πρασίνου και καλοσυντηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό αλλά και για φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες εξορμήσεις στην ανόθευτη φύση της.  Ακολουθεί  επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, της δεύτερης σημαντικότερης μονής της Μακεδονίας. Ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέει στη μονή για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας και να ασπαστεί την αχειροποίητο εικόνα Της. Η Ιερά Μονή βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου, σε μια κατάφυτη τοποθεσία και σε υψόμετρο 743 μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η Ημέρα: Καβάλα – Αμφίπολη – Αθήνα

 

Πλούσιο πρωινό και επιστροφή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα κάνουμε μια στάση στην Αμφίπολη. Η Αμφίπολη ήταν σημαντική αρχαία πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας στις όχθες του Στρυμόνα. Σήμερα είναι ένα μικρό χωριό στον Νομό Σερρών με 213 κατοίκους και ένα όμορφο μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
ΘΕΑ ΠΟΛΗ 3 O ATOMO 190 € 0 €
Double Room 239 € 0 €
Twin Room 239 € 0 €
Single Room 315 € 0 €
ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ 3 O ATOMO 200 € 0 €
Double Room 257 € 0 €
Twin Room 257 € 0 €
Single Room 342 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο LUCY HOTEL 5* στην Καβάλα.
 • Πλούσιο πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Το κόστος εισόδων σε χώρους επισκέψεων
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φόρος διαμονής.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Αναχωρήσεις: 25.10

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο «διαμάντι» της Μακεδονίας, την Καβάλα, στο ξενοδοχείο Lucy hotel 5*
 • Διπλωματούχος ξεναγός επιπλέον του Έλληνα αρχηγού
 • Εξειδικευμένο πρόγραμμα στην Ανατολική Μακεδονία με ψαγμένες επισκέψεις

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Αναχωρήσεις

25/10Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info