fb

Ινδονησία Ιάβα-Σουλαβέζι-Μπαλί-Δυτική Παπούα | Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2018

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Ινδονησία είναι μια χώρα που συναρπάζει όλους όσους αναζητούν προορισμούς πέρα από τα κλασικά.

Από τα χιλιάδες νησιά της, που μοιάζουν σαν μαργαριτάρια πάνω στα ζαφειρένια νερά,  κάναμε μια επιλογή με γνώμονα την ποικιλία των διαφορετικών εικόνων που έχουν πάντα τα ταξίδια του Versus.

Επισκεπτόμαστε την Ιάβα για το πρωτότυπο περιβάλλον και τους θαυμαστούς ναούς της, το Σουλαβέζι για να δούμε τους Τοράγιας και τα ζήσουμε την ατμόσφαιρα με τα παράξενα ταφικά τους έθιμα, το Μπαλί για τον ατόφιο εξωτισμό του και τον ολοζώντανο πολιτισμό του, και φυσικά επισκεπτόμαστε τη Δυτική Παπούα.

Ένα εξαιρετικό ταξίδι στη μεγαλύτερη νησιωτική χώρα του κόσμου!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά από το νησί της Ιάβας και την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα. Στη συνέχεια πετάμε για την Τζογκτζακάρτα, τη "Φλωρεντία της Ινδονησίας με τους περίφημους ναούς Μπορομπουντούρ και Πραμπανάν. Ακολουθεί το Σουλαβέζι (Κελέβη) με τη Γη των Τοράγιας, τα ταφικά έθιμα των οποίων είναι πραγματικά μοναδικά και συγκλονιστικά, η Δυτική Παπούα με τη Γουαμένα και τις φυλές Ντάνι, ενώ το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στο "νησί των θεών", το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το Μπαλί.

Μόνο Στο Versus

  • Διαδρομή με πλοιάριο προς το ηφαιστειογενές νησί Σαμοσίρ με τα παραδοσιακά σπίτια των φυλών Μπατάκ.
  • Παραδοσιακοί χοροί των Μπατάκ, στο Σιμανίντο.
  • Επίσκεψη στα χωριά των ιθαγενών Μπατάκ με τα μοναδικά σπίτια φτιαγμένα επάνω σε πασσάλους.
  • Περίπατος με ειδικούς ιχνηλάτες στο «Δάσος με τους ουρακοτάγκους» στο Μπουκίτ Λαγουάνγκ, για να δούμε και ίσως ταΐσουμε τους ουρακοτάγκους.
  • Παράσταση με την ορχήστρα gamelan ή θέατρο σκιών ή παραδοσιακοί χοροί στο παλάτι στην Τζογκτζακάρτα.
  • Βόλτα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου με παραδοσιακά τρίκυκλα στην Τζογκτζακάρτα.
  • Πρωινή διαδρομή με jeep 4X4 στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο για να δούμε την ανατολή πίσω από το ηφαίστειο. Διαδρομή με άλογα ή περίπατος προς τον κρατήρα.
  • Επίσκεψη στο απόλυτα αυθεντικό και εξωτικό παζάρι της τοπικής αγοράς της Τζιμπάμα, στη Γουαμένα.
  • Επίσκεψη στις φυλές Ντάνι, όπου θα παρακολουθήσουμε τον «χορό του πολέμου».
  • Κρουαζιέρα με μηχανοκίνητη βάρκα στη λίμνη Σεντάνι και επίσκεψη στα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΙΑΒΑ)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το νησί της Ιάβας και την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα.

2η ημέρα: ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΙΑΒΑ)

Η Τζακάρτα, η «νικηφόρα και ακμάζουσα», όπως την ονόμασε στις 22/6/1527 ο Φαταχιλάχ, ένας νεαρός ηγεμόνας από τον Βορρά που κατέλαβε την πόλη, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ιάβας, στη θέση όπου τον 5ο αι. βρισκόταν ένας ινδουιστικός οικισμός που λεγόταν Καλάπα. Πρωτεύουσα της αποικίας των ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών από το 1619, μετονομάστηκε σε Μπατάβια, για να ξαναβρεί το παλιό όνομά της το 1942, όταν οι Ιάπωνες που κατέλαβαν την πόλη προσπάθησαν να κερδίσουν την εύνοια των κατοίκων. Χαοτική, πολυπληθής και κοσμοπολίτικη, η Τζακάρτα είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΤΖΑΚΑΡΤΑ (Ξενάγηση) - ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο (1862), το Εθνικό Μνημείο -μια κολόνα ύψους 132 μέτρων στην πλατεία Μερντέκα-, την παλιά πόλη Μπατάβια με τα ανακαινισμένα κτίρια και την κεντρική πλατεία Ταμάν Φαταχιλάχ, παίρνοντας έτσι εικόνες από το αποικιοκρατικό παρελθόν της μεγαλούπολης, καθώς και την αγορά αντικών στη Γιαλάν Σαραμπάια. Κατόπιν μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού, την Τζογκτζακάρτα, τη «Φλωρεντία της Ινδονησίας». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΠΡΑΜΠΑΝΑΝ, ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ)

Πολύ πρωινή αναχώρηση για το Πραμπανάν, ένα σύμπλεγμα ινδουιστικών ναών, των ωραιότερων σε όλη την Ινδονησία, μάρτυρες της έντονης ινδουιστικής επιρροής κατά τον Μεσαίωνα. Μόλις φτάσουμε θα θαυμάσουμε τους αφιερωμένους ναούς σε όλες τις σημαντικές θεότητες του ινδουιστικού πανθέου, καθώς και των «αρμάτων» τους. Μετά την ξενάγηση θα επιστρέψουμε στην πόλη της Τζογκτζακάρτα, όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό παλάτι του σουλτάνου, το Κρατόν. Εκεί θα παρακολουθήσουμε μια μικρή πολιτιστική παράσταση (ορχήστρα gamelan ή θέατρο σκιών ή παραδοσιακούς χορούς), θα θαυμάσουμε το παλάτι του νερού -έναν ιδιαίτερο χώρο αναψυχής για τον τοπικό ηγεμόνα και το χαρέμι του-, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου με τα παραδοσιακά τρίκυκλα («ρίκσο»).

Θα συνεχίσουμε οδικώς για το Μπορομπουντούρ, τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, με τα 504 αγάλματα του Βούδα. Πρόκειται για μια συμπαγή μάζα, για την οποία χρειάστηκαν 700.000 κυβικά πέτρας προκειμένου να χτιστεί. Η UNESCO ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να τον αναστηλώσει και να τον συντηρήσει. Θα εξηγήσουμε τους συμβολισμούς της τρισδιάστατης αυτής τεράστιας μάνταλα, θα μείνουμε έκθαμβοι από τη ζωντάνια των ανάγλυφων που κοσμούν κάθε εξωτερική επιφάνεια όλων των επιπέδων του ναού και θα νιώσουμε τη μυστικιστική του ατμόσφαιρα. Αφού επισκεφθούμε και τους μικρότερους ναούς Μεντούτ και Παβόν, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΜΠΡΟΜΟ

Νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και θα επιβιβαστούμε στο τρένο για το Μογιόκερτο, διασχίζοντας την πανέμορφη φύση και διάφορα χωριά. Φτάνοντας ύστερα από περίπου 3,5 ώρες θα συνεχίσουμε για μια διαδρομή 4-5 ωρών μέχρι το χωριό Τοσάρι, με στάση στο παραδοσιακό λιμάνι Πασουρουάν για να δούμε τα φινίσι, τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα του ινδονησιακού πελάγους. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοντζ. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΡΟΜΟ - ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Πολύ πρωινή έγερση και επιβίβαση σε τζιπ 4X4 για μια διαδρομή 30 λεπτών έως το Παναντζακάν, απ’ όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα του όρους Μπρόμο και της γύρω περιοχής, καθώς θα βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από το ηφαίστειο. Το Μπρόμο είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στην Ανατολική Ιάβα. Έχει ύψος 2.329 μέτρα και η πιο πρόσφατη έκρηξή του έλαβε χώρα το 2011. Το ηφαίστειο αυτό βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο και αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό της Ινδονησίας. Μετά την περιήγησή μας στο Παναντζακάν θα συνεχίσουμε με τα τζιπ μέχρι την άκρη της λίμνης από στάχτη που περιβάλλει τον κρατήρα, εκεί όπου η πρωινή υγρασία σε συνδυασμό με το καλυμμένο με την γκρίζα ηφαιστειακή σκόνη έδαφος δημιουργεί μια παράξενη ατμόσφαιρα, που πολλοί την προσομοιάζουν με αυτήν της επιφάνειας της Σελήνης. Θα ακολουθήσει μια 20λεπτη διαδρομή με άλογα ή πεζή για να φτάσουμε στη βάση του κρατήρα. Από εκεί θα σκαρφαλώσουμε στα σκαλοπάτια που θα μας οδηγήσουν στο χείλος του κρατήρα. Με δέος θα αντικρίσουμε την αδάμαστη δύναμη της ίδιας της δημιουργίας του πλανήτη μας.

Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και αμέσως μετά εξόρμηση στην πόλη για να δούμε τον ζωολογικό κήπο που έχει, μεταξύ άλλων ζώων, μια ολόκληρη αποικία από δράκους Κomodo. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ακολουθεί η μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για το Σουλαβέζι, όπως ονομάζεται σήμερα η εξωτική Κελέβη. Άφιξη στην πρωτεύουσά του, το Μακασάρ (Ουζούνγκ Πατάνγκ), και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ) - ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή των Τοράγιας, οι επικήδειες τελετές των οποίων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί. Η περίπου 8ωρη συναρπαστική διαδρομή μας, ακολουθεί αρχικά την ακτή έως την πόλη-λιμάνι Πάρε-Πάρε και στη συνέχεια ανηφορίζει προς την ορεινή ενδοχώρα του νησιού. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, φτιαγμένο σαν παραδοσιακό «χωριό», που βρίσκεται στην καρδιά της Γης των Τοράγιας, στο οποίο και θα διανυκτερεύσουμε.

8η-9η ημέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Δύο ημέρες αφιερωμένες στην Τάνα Τοράτζα (Γη των Τοράγιας), κατά τη διάρκεια των οποίων θα γνωρίσουμε την κουλτούρα τους και τα μοναδικά ταφικά έθιμά τους, με επισκέψεις σε χωριά της γύρω περιοχής, όπως το Λέμο με τους κρεμαστούς τάφους και την ιδιαίτερη συλλογή από προγονικά ξύλινα ομοιώματα, τα τάου τάου, η Λόντα με τους κρεμαστούς τάφους σε πολυδαίδαλες σπηλιές, η Καμπίρα όπου θα δούμε τον πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο ταφής των βρεφών, το Μπατουτουμόνγκα με την υπέροχη θέα στις γύρω κοιλάδες, το Παλάγουα με τα χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τα περίφημα τονγκονάν με τις καραβόσχημες στέγες, το Ραντεπάο με την εξωτική αγορά του, μεγάλο τμήμα της οποίας είναι το παζάρι των νεροβούβαλων (σύμβολο ευμάρειας και κοινωνικού στάτους για κάθε Τοράτζα) κ.ά. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα γίνουμε μάρτυρες της τελετής της 2ης και σημαντικότερης κηδείας, όπου δεκάδες συγγενείς και φίλοι παρίστανται ενώ γίνονται θυσίες χοίρων και νεροβούβαλων, δώρα προς τιμήν του νεκρού από τους παρισταμένους.

10η ημέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ - ΜΑΚΑΣΑΡ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ)

Επιστροφή στο Μακασάρ και πτήση αργά το βράδυ για την Τζαγιαπούρα, την πρωτεύουσα της Δυτικής Παπούα (Ινδονησιακή Παπούα). Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μετά τη Γροιλανδία μεγαλύτερο νησί της Γης. Σήμερα είναι χωρισμένη περίπου στη μέση με μια κάθετη γραμμή: η ανατολική της πλευρά λέγεται Παπούα-Νέα Γουινέα ή Παπουασία και είναι ανεξάρτητη χώρα, ενώ η δυτική της πλευρά ονομάζεται Δυτική Παπούα (Ίριαν Τζάγια) και αποτελεί τμήμα της Ινδονησίας. Η Δυτική Παπούα είναι η πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη στον πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από τροπικές αδιαπέραστες ζούγκλες και βάλτους, όπου ζουν φυλές για τις οποίες ο χρόνος έχει σταματήσει. Χιονοσκεπή βουνά που φτάνουν τα 5.000 μ. και στα οποία διατηρούνται παγετώνες (αν και βρίσκεται μόλις 2° νότια του Ισημερινού), ορεινά δάση, άγρια ποτάμια, βάλτοι και φαράγγια συμπληρώνουν μαζί με τα τροπικά δάση την αλλόκοτη γεωγραφία της περιοχής.

11η ημέρα: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ - ΓΟΥΑΜΕΝΑ (ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΝΙ)

Άφιξη τα ξημερώματα στην Τζαγιαπούρα και άμεση ανταπόκριση με πτήση διάρκειας περίπου 45’, που θα μας φέρει στο κέντρο του νησιού και συγκεκριμένα στην πανέμορφη κοιλάδα Μπάλιεμ. Η κοιλάδα αυτή, με έκταση περίπου 1.250 τετρ. χλμ., αποτελεί καταφύγιο για αρκετές φυλές, οι οποίες είναι γνωστές ως «Ντάνι». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της κοιλάδας, και επίσκεψη στην τοπική αγορά της Τζιμπάμα, ενός παζαριού απόλυτα αυθεντικού, όπου οι κάτοικοι από τα γύρω απομονωμένα χωριά μαζεύονται για να ανταλλάξουν νέα και εμπορεύματα, πολλά από αυτά ιδιαίτερα εξωτικά για τα μάτια του ταξιδιώτη, όπως οι παραδοσιακές πεοκαλύπτρες ή τα στολίδια κεφαλής με φτερά παραδείσιων πτηνών. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Σινάτμα, για να ατενίσουμε την υπέροχη θέα της κοιλάδας Μπάλιεμ και της Γουαμένα, και στο χωριό Γουεσαπούτ με την κρεμαστή γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ (ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΝΙ)

Πρωινή αναχώρηση για μια 40λεπτη διαδρομή με προορισμό το χωριό Όμπια των Ντάνι, στο οποίο διατηρείται ατόφιος ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής τους, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς, βλέποντας τα σπίτια τους, τις ενδυματολογικές τους συνήθειες, αλλά και παρακολουθώντας τον χορό του πολέμου. Στο παρελθόν με οποιαδήποτε αφορμή (κατοχή εδαφών, χοίρων κ.λπ.) μπορούσε να ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των φυλών. Με την αναπαράσταση αυτή θα γνωρίσουμε πώς ακριβώς γινόταν ο πόλεμος μεταξύ των φυλών.
Θα μας δείξουν, επίσης, πώς κυνηγούν και σκοτώνουν τον χοίρο, τον οποίο με παραδοσιακό τρόπο θα μαγειρέψουν μαζί με γλυκοπατάτες, χόρτα και λαχανικά για περίπου τρεις ώρες. Επίσης θα δούμε την 250 ετών μούμια του αρχηγού του χωριού, η οποία φυλάσσεται ως σημαντικό κειμήλιο της φυλής και θα ανεβούμε στο όρος Μίλι (περίπου δύο ώρες), όπου σε ένα φαράγγι ανάμεσα σε δύο ψηλούς λόφους υπάρχουν αλμυροί υδάτινοι πόροι, από τους οποίους οι Ντάνι βγάζουν αλάτι με παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

13η ημέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ - ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Τζαγιαπούρα. Μόλις φτάσουμε θα γίνει μια σύντομη ξενάγηση της πόλης και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητη βάρκα για μια κρουαζιέρα στη λίμνη Σεντάνι. Θα επισκεφθούμε τα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ, οι κάτοικοι των οποίων ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τη χειροτεχνία. Μετά το γεύμα μας σε εστιατόριο με θέα τη λίμνη και το γαλήνιο περιβάλλον της, θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στην Τζαγιαπούρα με την αγορά Χαμαντί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ - ΜΠΑΛΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για το Μπαλί, το «νησί των θεών», το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους. Με το 95% των κατοίκων ινδουιστές, το Μπαλί αποτελεί εξαίρεση στη μουσουλμανική Ινδονησία. Τις «άγιες μέρες», όταν, σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σε αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια. Οι κάτοικοι του νησιού λατρεύουν την ποίηση, τον χορό, το θέατρο και τη μουσική και έχουν έφεση στη χειροτεχνία (ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, ζωγραφική). Τέχνη και θρησκευτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες στο Μπαλί, όπου το μυστηριακό μπλέκεται με το μυστηριώδες και τη μαγεία.
Ένας τροπικός παράδεισος με εναλλασσόμενα τοπία. Οι ατέλειωτες παραλίες με τους φοίνικες, τη χρυσή αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά, τα ψηλά βουνά, τα ηφαίστεια, η τροπική βλάστηση, οι μαγευτικοί ορυζώνες, τα ενεργά ηφαίστεια, τα μικρά παραδοσιακά χωριά, οι επιβλητικοί ναοί και τα χαμόγελα των ανθρώπων, όλα αυτά μαζί συνθέτουν την πραγματική εικόνα του Μπαλί. Ένας αρχαίος μύθος στην αγκαλιά του Ινδικού, ένα ονειρικό κομμάτι γης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΜΠΑΛΙ

Ημέρα ελεύθερη στο Μπαλί για μπάνιο, ξεκούραση ή για να εξερευνήσετε το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό.

16η ημέρα: ΜΠΑΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό ελεύθερο στο Μπαλί. Το μεσημέρι αφήνουμε τα δωμάτιά μας και το απόγευμα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

01.08

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 356

02.08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΤΖΑΚΑΡΤΑ

04:10

15:40

EK 399

17.08

ΜΠΑΛΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:05

05:00

EK 209

17.08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

Το ταξίδι μας

• Αεροπορική εταιρεία: Emirates.

• Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τζακάρτα (1), Τζογκτζακάρτα (2), Μπρόμο (1), Μακασάρ (1), Γη των Τοράγιας (3), Γουαμένα (2), Τζαγιαπούρα (1), Μπαλί (2).

• Διατροφή: Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα εκτός από το Μπαλί που είναι με πρωινό, και τους Τοράγιας όπου έχουμε πλήρη διατροφή.

• Μετακινήσεις: με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.

• Ξενοδοχεία: 4* στην Ινδονησία και επιλογή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές με χαμηλή τουριστική υποδομή όπως στην Παπούα.

• Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.

• Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

• Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 850 €.
  • Βίζα Ινδονησίας: Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά κατά την είσοδό σας στη χώρα (δεν περιλαμβάνεται στο ποσό των φόρων που πληρώνονται στην Ελλάδα) 35 $.
  • Τοπικοί φόροι που πληρώνονται στην Ινδονησία και δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που πληρώνονται στην Ελλάδα.



 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.   

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

  • Διαδρομή με πλοιάριο προς το ηφαιστειογενές νησί Σαμοσίρ με τα παραδοσιακά σπίτια των φυλών Μπατάκ.
  • Παραδοσιακοί χοροί των Μπατάκ, στο Σιμανίντο.
  • Επίσκεψη στα χωριά των ιθαγενών Μπατάκ με τα μοναδικά σπίτια φτιαγμένα επάνω σε πασσάλους.
  • Περίπατος με ειδικούς ιχνηλάτες στο «Δάσος με τους ουρακοτάγκους» στο Μπουκίτ Λαγουάνγκ, για να δούμε και ίσως ταΐσουμε τους ουρακοτάγκους.
  • Παράσταση με την ορχήστρα gamelan ή θέατρο σκιών ή παραδοσιακοί χοροί στο παλάτι στην Τζογκτζακάρτα.
  • Βόλτα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου με παραδοσιακά τρίκυκλα στην Τζογκτζακάρτα.
  • Πρωινή διαδρομή με jeep 4X4 στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο για να δούμε την ανατολή πίσω από το ηφαίστειο. Διαδρομή με άλογα ή περίπατος προς τον κρατήρα.
  • Επίσκεψη στο απόλυτα αυθεντικό και εξωτικό παζάρι της τοπικής αγοράς της Τζιμπάμα, στη Γουαμένα.
  • Επίσκεψη στις φυλές Ντάνι, όπου θα παρακολουθήσουμε τον «χορό του πολέμου».
  • Κρουαζιέρα με μηχανοκίνητη βάρκα στη λίμνη Σεντάνι και επίσκεψη στα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ.

Εμπειρία

Να παρακολουθείς τις ταφικές τελετές των Τοράγιας

Οι επικήδειες τελετές των Τοράγιας είναι από τους σημαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί Σουλαβέζι, όπως ονομάζεται σήμερα η εξωτική Κελέβη.

Στην κοινωνία των Τοράγιας το τελετουργικό της κηδείας είναι το πλέον ακριβό και πολύπλοκο γεγονός για κάθε οικογένεια. Όσο πιο εύπορος ο νεκρός τόσο πιο ακριβή είναι η κηδεία του. Η τελετή συνήθως κρατά εβδομάδες ή χρόνια μέχρι να καταφέρει η οικογένεια να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται… Οι Τοράγιας πιστεύουν ότι ο θάνατος δεν είναι ένα ξαφνικό γεγονός, αλλά μια σταδιακή διαδικασία προς την Puya, τη «χώρα των ψυχών». Στο ενδιάμεσο διάστημα το σώμα του νεκρού τυλίγεται με πολλά στρώματα από ρούχα και υφάσματα και κρατιέται κάτω από το tongkonan (παραδοσιακά σπίτια των Τοράγιας με μια τεράστια σκεπή που προεξέχει σαν πλώρη καραβιού). H ψυχή του αποθανόντος τριγυρίζει στο χωριό μέχρι να ολοκληρωθεί η κηδεία και έτσι να ξεκινήσει η μετάβασή του στην Puya.

Στην τελετή γίνονται και θυσίες νεροβούβαλων και χοίρων, ενώ οι χοροί και τα τραγούδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τελετής.

Οι νεκροί τοποθετούνται ή σε φέρετρα μέσα σε κάποια σπηλιά, ή σε τάφο, ή κρεμιούνται στους ειδικούς ταφικούς βράχους. Αυτά τα κρεμαστά κοιμητήρια αφήνονται χρόνια μέχρι να διαβρωθούν τα σκοινιά και το φέρετρο να πέσει στο έδαφος. Κάθε Αύγουστο σε μια τελετή που ονομάζεται «Μα Νένε» οι νεκροί ξεθάβονται, καθαρίζονται, τους αλλάζουν ρούχα και τους περιφέρουν σε λιτανεία σε όλο το χωριό…

Dreams come true

Δύο μέρες θα αφιερώσουμε στην γη των Τοράγιας, τη 8η και την 9η ημέρα του ταξιδιού μας και ανάλογα με τις συνθήκες θα παρακολουθήσουμε τις ταφικές τελετές τους!

Info

Ινδονησία

ΙNFO

Πρωτεύουσα: Τζακάρτα

Πληθυσμός: 261,1 εκατομμύρια

Γλώσσα: Ινδονησιακά

Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: -5 ώρες

Νόμισμα: Ρουπία Ινδονησίας

Διεθνής κωδικός κλίσης: +62

Επιπλέον γνώσεις

Βιβλία

«Indonesia, Etc.: Exploring the Improbable Nation», της Ελίζαμπεθ Πιζάνι
- «Το κορίτσι από την ακτή», του Πραμούντια Ανάντα Τουρ.

Ταινίες
- «Gold», με τον Μάθιου ΜακΚόναχι, σκηνοθεσία Στίβεν Γκάχαν. Η αληθινή ιστορία του 1993, που εξελίχθηκε σε μίνι σκάνδαλο και αφορούσε στην εξόρυξη χρυσού στη ζούγκλα της Ινδονησίας.

- «Eat, pray, love», με τους Χαβιέ Μπαρδέμ και Τζούλια Ρόμπερτς.

- «Η Όψη της Σιωπής», σε σκηνοθεσία Τζόσουα Οπενχάιμερ. Ντοκιμαντέρ βραβευμένο με 43 βραβεία. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, έχοντας παραμείνει 10 χρόνια στην Ινδονησία, προσπαθεί να ξετυλίξει το νήμα της γενοκτονίας 1 εκατ. κομμουνιστών από τη χούντα το 1965.

Highlights

 
  • Δείτε τον πιο όμορφο ίσως ινδουιστικό ναό της Ινδονησίας, τον Πραμπανάν.
  • Θαυμάστε το μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, τον Μπορομπουντούρ.
  • Περιηγηθείτε στην ενδοχώρα της Κελέβης.
  • Επισκεφθείτε τη Γη των Τοράγιας με τα εντυπωσιακά ταφικά τους έθιμα.
  • Γνωρίστε πρωτόγονες φυλές στη Δυτική Παπούα.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στο μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, τον Μπορομπουντούρ.
  • Επίσκεψη στον πιο όμορφο ίσως ινδουιστικό ναό της Ινδονησίας, τον Πραμπανάν.
  • Επίσκεψη στο Όρος Μπρόμο με το πιο «εξωγήινο» ηφαίστειο του πλανήτη.
  • Διαμονή και λεπτομερή περιήγηση στη Γη των Τοράγιας με τα ιδιαίτερα ταφικά τους έθιμα (2 διανυκτερεύσεις).
  • 2 διανυκτερεύσεις στο πανέμορφο Μπαλί.

Χάρτης Ταξιδιού Ινδονησία Ιάβα-Σουλαβέζι-Μπαλί-Δυτική Παπούα | Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info