Ναμίμπια (Μποτσουάνα) | 06.08.2018

Διάρκεια: 13,18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2890€

Travel Identity

Η έρημος, η Ακτή των Σκελετών, οι Χίμπα, η άγρια αφρικανική ζωή… και εσείς!

Στο καψαλισμένο τοπίο της ερήμου Ναμίμπ, το χρυσαφένιο φως της αυγής φωτίζει πρώτα τις κορυφές των νεκρών αλωνίδων που τα σκελετωμένα κλαδιά τους δείχνουν τον ουρανό. Στη συνέχεια κατεβαίνει στους κορμούς τους και συνεχίζει όπως κάθε πρωί στα 600 χρόνια της ύπαρξής τους μέχρι να φτάσει στη σκαμμένη από την ανομβρία νεκρή επιφάνεια της «Νεκρής Όασης» (Deadvlei) και τότε, καθώς το φως του ήλιου παραμερίζει το πέπλο της σκιάς και σαρώνει τη λεκάνη της αλλοτινής λίμνης, τα πάντα μοιάζουν να επιταχύνουν. Η αντίθεση ανάμεσα στο ραγισμένο λευκό του της «Νεκρής Όασης» και στις κόκκινες αμμοθίνες που την περιβάλλουν είναι απόλυτη. Υπάρχει πράγματι μια ευδιάκριτη γραμμή, εκεί που τελειώνει το ένα και αρχίζει το άλλο…

Ο ανήσυχος ταξιδευτής θα μαγευτεί δίχως αμφιβολία από τη μαύρη αυτή «καλλονή» με τις άφθονες αποχρώσεις της άμμου. Ηθελημένα θα του κοπεί η ανάσα όταν αντικρίσει το υπαίθριο… ατελιέ της σκληρής ερήμου που ρούφηξε τα πάντα και μας έδωσε τη «Νεκρή Όαση». Θα αποκωδικοποιήσει τον ήχο που κάνει ο αέρας όταν σφυρίζει μέσα από τις θίνες. Θα ζυγίσει μέσα του την παγωμένη δροσιά του Ατλαντικού που φιλά ηδονικά τη φλογισμένη έρημο Ναμίμπ σε μια συνεύρεση μοναδική....

Υπνωτισμένοι από την απόκοσμη ομορφιά, παίρνουμε κιάλια και φωτογραφικές μηχανές για να «αποθηκεύσουμε» για πάντα στον σκληρό δίσκο της μνήμης μας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτού του ταξιδιού, μία από τις αρχαιότερες φυλές του πλανήτη, τους περήφανους Χίμπα, που βάφουν πρόσωπα και μαλλιά με κόκκινο πηλό και που μας τιμούν βάζοντάς μας έστω και για λίγες ώρες μέσα στη ζωή τους, ενώ με τα τζιπ οργώνουμε τις ατέρμονες εκτάσεις του Πάρκου Ετόσα: λιοντάρια, ελέφαντες, τσίτα, γκνου, γαζέλες,ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, φλαμίνγκο μάς γνέφουν αφήνοντάς μας να διασχίσουμε την άγονη γη τους. Ζώα και πουλιά που δεν τα χωρά ο νους.

Και η σουρεάλ περιπέτεια συνεχίζεται… Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που ανακάλυψαν τη χώρα στις αρχές του 19ου αι. ήταν Γερμανοί ιεραπόστολοι. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί δρόμοι έχουν γερμανικά ονόματα, ενώ δίπλα στις τσίγκινες καλύβες μπορείς να βρεις αυθεντικές βαυαρικές μπιραρίες με λουκάνικα bratwurst και ξινολάχανο.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό το νοτιοδυτικό άκρο της Αφρικής. Αν πεις Ναμίμπια, μπορεί να μη θυμούνται ούτε πού βρίσκεται στον χάρτη. Τρίτη πιο αραιοκατοικημένη χώρα του πλανήτη, περίμενε καρτερικά τη σειρά της, αρκούμενη σε ρόλο κομπάρσου ως συνοδευτικό διήμερο ταξίδι δίπλα στις ναυαρχίδες του τουρισμού: Νότια Αφρική και Μποτσουάνα. Κάπως έτσι πρόλαβε να γλιτώσει από το αδηφάγο στόμα του μαζικού τουρισμού. Στο μεσοδιάστημα γιόρτασε την ανεξαρτησία της, το 1990, ωρίμασε κοινωνικά και οικολογικά.

Και ό,τι της λείπει σε ανθρώπους και νούμερα, τα καλύπτει με τον υπερπληθυσμό των άγριων περήφανων ζώων, τη θερμή φιλοξενία και τα ζεστά χαμόγελα των κατοίκων της. Αν φέτος θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι που θα το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή, καλώς ήρθατε στη Ναμίμπια!
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό των δύο χωρών της Νοτιοδυτικής Αφρικής, με τις εκπληκτικές αντιθέσεις των φυσικών και πολιτιστικών τους στοιχείων, τις απίστευτης ομορφιάς εικόνες τους και τις συγκλονιστικές εμπειρίες που προσφέρουν οι λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη.
Οι περιοχές του Οκαβάνγκο και της ερήμου Ναμίμπ έχουν χαρακτηριστεί ως τα τελευταία "φυσικά μνημεία" της Αφρικής.
Ένα ταξίδι-σταθμός στη γνωριμία μας με τη φύση και το αυθεντικό Αφρικανικό στοιχείο.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΝΤΧΟΥΚ (Πτήση) Welcome on board!

Το μεγάλο ταξίδι για τη Ναμίμπια αρχίζει. Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα Βίντχουκ.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΧΟΥΚ

Η πόρτα του αεροπλάνου ανοίγει και ένας ζεστός, γήινος αέρας χαϊδεύει τα πρόσωπά μας. Η πρώτη αίσθησή μας σε αυτήν την πόλη είναι ότι έχουμε προσγειωθεί στην Ευρώπη: βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα Βίντχουκ (Windhoek), σε υψόμετρο 1.650 μέτρων (Βίντχουκ σημαίνει «γωνιά των ανέμων» στα Αφρικάανς) και η πανοραμική βόλτα μας θα μας δείξει μιαλ πόλη με άφθονο πράσινο και κτίρια με αποικιακό παρελθόν. Η ιστορία της είναι τόσο ταραχώδης όσο ποικίλος είναι ο πληθυσμός της: Ευρωπαίοι, Μιγάδες, Χερέρο, Οβάμπο, Νταμάρα και Νάμα αποτελούν το εθνικό μωσαϊκό της. Το Βίντχουκ είναι μια πάρα πολύ ήσυχη και ασφαλής πόλη. Όσοι την έχουν επισκεφθεί εκθειάζουν την καθαριότητα, τη νοικοκυροσύνη, την ευρύτατα διαδεδομένη χρήση της γερμανικής γλώσσας και τις ασυνήθιστες για αφρικανική πρωτεύουσα υποδομές: δρόμοι ασφαλτόστρωτοι και καθαροί, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, νοσοκομεία, χωρίς όμως να απουσιάζουν και οι ρεαλιστικές εικόνες με τα χαμόσπιτα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ακόμα και το χρώμα μεγάλης μερίδας των κατοίκων της είναι το λευκό. Μια συνύπαρξη για κάποιους πολύ ενδιαφέρουσα, για άλλους όμως μακριά από την πραγματική Αφρική, με τη χαλαρότητα, την ανεμελιά, τη γλυκύτητα στα πρόσωπα των ανθρώπων, την αποδέσμευση της ύλης από το πνεύμα, την απλότητα της ζωής. Αυτήν, όμως, θα τη νιώσουμε στο έπακρο τις επόμενες ημέρες. Στη διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησής μας θα δούμε το παλιό κάστρο, το «μικρό Βίντχουκ», και το Τιντενπάλαστ, από την εποχή της γερμανικής αποικίας. Διανυκτέρευση στο Βίντχουκ.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΝΤΧΟΥΚ – ΕΡΗΜΟΣ ΝΑΜΙΜΠ – ΣΟΣΟΥΣΒΛΕΪ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε από τη Βίντχουκ μέσω Rehoboth, Klein Aub και Büllsport για την έρημο Ναμίμπ, όπου και θα διαμείνουμε. H σημερινή διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στις παρυφές του Πάρκου Νάουκλουφτ, που αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση πάρκο της Αφρικής και το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο οικοσύστημα, μέσα στο οποίο θα συναντήσουμε παράξενα γεωλογικά φαινόμενα. Η έρημος Ναμίμπ, με τις υψηλότερες και ωραιότερες αμμοθίνες στον κόσμο, θεωρείται από τις αρχαιότερες του πλανήτη μας. Τα σχήματα και τα χρώματά τους αλλάζουν συνέχεια, προσφέροντάς μας εικόνες μοναδικές. Ένας «ωκεανός» από κόκκινη άμμο. Προς το μεσημέρι θα προσεγγίσουμε το κατάλυμά μας στην περιοχή του Σοσούσβλεϊ (Sossusvlei). Το απόγευμα θα χαρούμε μια περιήγηση με όχημα μέσα στην (πελώρια) έκταση του lodge μας (περιλαμβάνεται στην τιμή). Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΣΟΥΣΒΛΕΪ

Σήμερα θα ξυπνήσουμε νωρίς για να απολαύσουμε την ανατολή σε αυτό το εξώκοσμο τοπίο. Οι αμμόλοφοι με το ζωηρό κόκκινο χρώμα γίνονται ακόμη πιο έντονα κόκκινοι όταν πέφτει επάνω τους το φως της ανατολής ή του δειλινού. Η σημερινή μας πορεία στην αμμοθάλασσα της Ναμίμπ, και ειδικά στην κορυφή κάποιου αμμόλοφου, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας σαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Στον δρόμο μας και η Νεκρή Όαση (Dead Vlei), μια τεράστια όαση από αλάτι και νεκρά κουφάρια δέντρων, μοναδικό θέαμα στον πλανήτη. Η θέα από τους αμμόλοφους, αν προσπαθήσουμε να ανεβούμε σε κάποιον, θα μας δείξει μια ατελείωτη σειρά από άλλες αμμοθίνες και θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο μικροί είμαστε μπροστά στην απεραντοσύνη της φύσης. «Βλέι» σημαίνει κοιλάδα ή λεκάνη λίμνης. Η Νεκρή Όαση είναι μικρότερη από το διάσημο Σοσουλβέι, από το οποίο πήρε το όνομά της η περιοχή, αλλά είναι πολύ πιο ατμοσφαιρική και εντυπωσιακή. Παρά τη λειψυδρία, στην περιοχή επιβιώνουν ακόμα μερικές μορφές ζωής. Χαρακτηριστικοί οι σκαραβαίοι, τα ασταθή βήματα των οποίων στην άμμο και θα αναζητήσουμε. Τα πλάσματα αυτά περνούν τον περισσότερο καιρό χωμένα μέσα στην άμμο και επιβιώνουν γέρνοντας το σώμα τους όταν πέσει πάνω του η πρωινή δροσιά, που τις περισσότερες φορές έρχεται από τις πολύ μακρινές ακτές του Ατλαντικού, και σκύβοντας τα κεφάλια τους για να μπορέσουν να πιουν την ποσότητα νερού που υγροποιείται στα σκληρά τους κελύφη. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο φαράγγι Σεσριέμ. Το όνομά του στα Αφρικάανς θα πει «Έξι Χαλινάρια» (Ses Riem), αφού τόσα χρειάζονταν να δέσουν οι διψασμένοι ταξιδιώτες για να ανασύρουν μερικούς κουβάδες πρασινωπού νερού από την πηγή του, που δεν στερεύει ούτε στις περιόδους ξηρασίας. Αυτό το 50 μέτρων φαράγγι δημιουργήθηκε από τον ποταμό Τσαουσέμπ, που πηγάζει από τα μεγαλόπρεπα βουνά Ναουκλούφτ και Ζάρις. Περπατώντας ανάμεσα στις πλαγιές του, θα ψηλαφήσουμε τα 10-20 εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας της Ναμίμπ. Επιστροφή στο λοντζ μας. Το απόγευμα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστούμε και να συνειδητοποιήσουμε την ένταση των εικόνων που μας χάρισε η σημερινή ημέρα. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΣΟΥΣΒΛΕΪ – ΣΒΑΚΟΠΜΟΥΝΤ

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή μέσα στην αφιλόξενη έρημο Ναμίμπ, όπου θα δούμε τα ενδημικά στη Ναμίμπια welwitschia mirabilis - από τα πιο παράξενα φυτά του πλανήτη, που καταφέρνουν να επιβιώνουν για αιώνες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Περνώντας από Solitaire, Gaub Pass και Kuiseb Canyon, θα πάρουμε μια πολύ καλή γεύση από την αχανή έκταση του Namib Naukluft Park, στις παρυφές της ερήμου Ναμίμπ, όπου υπάρχουν μερικές από τις ψηλότερες και ωραιότερες αμμοθίνες του κόσμου. Τα σχήματα και τα χρώματά τους αλλάζουν συνέχεια, προσφέροντάς μας εικόνες μοναδικές. Ένας "ωκεανός" από κόκκινη άμμο. Η έρημος Ναμίμπ, η οποία θεωρείται μια από τις αρχαιότερες ερήμους της γης, εκτείνεται για 2.000 km κατά μήκος των ακτών της Αγκόλας, της Ναμίμπιας και της Νοτίου Αφρικής, με το νοτιότερο σημείο της να γειτνιάζει με την έρημο Καλαχάρι. Η μέση θερμοκρασία της ερήμου κυμαίνεται στους 20 βαθμούς στα παράλια και στους 45-50 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ η συνάντηση του ψυχρού ρεύματος Benguela με τις τροπικές αέριες μάζες του λεγόμενου Hadley cell, δημιουργούν πυκνές ομίχλες, οι οποίες είναι μεν ζωτικές για τη ζωή στην έρημο, αλλά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη ναυσιπλοΐα. Στο λεγόμενο Moon Landscape θα δούμε ένα συγκλονιστικό τοπίο άγριας ομορφιάς, που όπως μαρτυρά το όνομά του, μοιάζει εντελώς αφιλόξενο απέναντι σε κάθε μορφή ζωής.
Συνεχίζουμε για το Σβάκοπμουντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ναμίμπια και "πρωτεύουσα του καλοκαιριού" αυτής της σουρεαλιστικής χώρας. Το Σβάκοπμουντ δίνει την αίσθηση μιας Ευρωπαϊκής λουτρόπολης του μεσοπολέμου: ατμόσφαιρα καθαρά Γερμανική και μάλιστα Βαυαρική, με μπυραρίες και μπιστρό, απομεινάρια της αποικιακής παρουσίας των Γερμανών στην ΝΔ Αφρική. Άλλωστε το Σβάκοπμουντ ομιλεί άπταιστα τη Γερμανική γλώσσα. Εφημερίδες στα Γερμανικά, Γερμανικά κτίρια, Γερμανική αρχιτεκτονική και πολεοδομία σε ένα μείγμα Βαυαρικού και Βοημικού στυλ, Γερμανικό σχολείο, Γερμανικοί φούρνοι, Γερμανοί κάτοικοι - απόγονοι των πρώτων Γερμανών αποίκων και βέβαια … Γερμανοί τουρίστες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΒΑΚΟΠΜΟΥΝΤ (κρουαζιέρα στο Walvis Bay – εναλλακτικά, προαιρετική αεροπορική εκδρομή στην περιοχή των Χίμπα)

Πρωινή αναχώρηση για το Γουάλβις Μπέι, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε σκάφος για να απολαύσουμε μια τρίωρης διάρκειας κρουαζιέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα sδοκιμάσουμε νοστιμότατα φρέσκα θαλασσινά με ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικής σαμπάνιας. Το ενδιαφέρον μας, βέβαια, θα μονοπωλήσουν τα δελφίνια που θα ακολουθούν το σκάφος μας, καθώς και οι πολυάριθμες αποικίες με φώκιες. Στην επιστροφή θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στο Γουάλβις Μπέι προτού αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Σβάκοπμουντ. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες με τον αρχηγό μας.

Εναλλακτικά, αντί της κρουαζιέρας στο Walvis Bay, μπορούμε να οργανώσουμε μια αεροπορική εκδρομή στη βόρεια Ναμίμπια (περιοχή των Χίμπα στο Οπούβο). Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εντρυφήσει κανείς στην περίφημη αυτή φυλή και να πάρουμε μια καλή γεύση από τον πιο αυθεντικό χαρακτήρα των Χίμπα της περιοχής Οπούβο. Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά με πτήση από το Σβάκοπμουντ μέσω Dorro Nawas προς το Οπούβο (Opuwo), όπου θα επισκεφθούμε αυθεντικό χωριό της φυλής Χίμπα και θα γευματίσουμε στο Opuwo Country Lodge. Επιστρέφουμε αεροπορικώς αυθημερόν.

Ειδική αποστολή στα σύνορα με την Ανγκόλα

Και οι επιλογές μας δεν τελειώνουν εδώ! Για μια ακόμα πιο έντονη εμπειρία γνωριμίας με την περίφημη αυτή φυλή, υπάρχει η δυνατότητα μιας… ειδικής αποστολής! Από το Σβάκοπμουντ πετάμε με μικρά αεροσκάφη (ξανά μέσω Dorro Nawas) για τους καταρράκτες Epupa, ακριβώς πάνω στα σύνορα της Ναμίμπια με την Αγκόλα. Εδώ θα προσγειωθούμε σε (και φυσικά έπειτα θα απογειωθούμε από) χωμάτινο διάδρομο, και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο απομονωμένα χωριά των Χίμπα, για μια επαφή πολύ πιο «αυθεντική» με την αληθινή κουλτούρα της φυλής. Ακριβώς λόγω της γεωγραφικής τους απομόνωσης, εδώ στην περιοχή του Επούπα θα δούμε τους Χίμπα όπως πουθενά αλλού, μια εμπειρία που θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό μετά το ταξίδι μας…

Ακόμη μία επιλογή που έχετε για αυτή την ημέρα, είναι μια πτήση πάνω από την Ακτή των Σκελετών (Skeleton Coast), μια ακατοίκητη λωρίδα στην παραλία του Ατλαντικού, όπου θα δείτε ναυάγια πλοίων ξεβρασμένα από τα μανιασμένα κύματα του Ειρηνικού, κόκαλα από φάλαινες, περιστασιακά ακόμα και κάποιο λιοντάρι. Το βράδυ δείπνο με θαλασσινά στο Tug Restaurant. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την 8η ημέρα του προγράμματος θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να επισκεφθούμε χωριό της φυλής Χίμπα.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΒΑΚΟΠΜΟΥΝΤ – ΒΟΥΝΑ ΕΡΟΝΓΚΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για την επαρχία Ερόνγκο. Το όρος Orongo απλώνεται κατά μήκος των πεδιάδων ανάμεσα στις πόλεις Ομαρούρου και Καριμπίμπ, και φιλοξενεί μια αξιοσημείωτα μεγάλη φυσική κληρονομιά. Αυτό που κάνει τα βουνά Ερόνγκο τόσο ξεχωριστά είναι το γεγονός ότι στην περιοχή εντοπίστηκαν περίπου 2.500 πανάρχαιες βραχογραφίες, που από το 1952 θεωρούνται εθνικό μνημείο και από το 2007 έχουν ενταχθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η υπαίθρια αυτή… γκαλερί έχει ηλικία 6.000 ετών και θεωρείται το πιο μεγάλο και σπουδαίο σε χαρακτική μνημείο όλης της Αφρικής! Σιωπηλοί μάρτυρες της κοινωνίας των πρώτων κυνηγών και κτηνοτρόφων, οι χαραγμένοι και ζωγραφισμένοι βράχοι απεικονίζουν ρινόκερους, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, καρπούς, αποτυπώματα χεριών και πελμάτων, κυνηγούς με τόξα και βέλη και σκηνές από την καθημερινή ζωή. Οι άνθρωποι των βράχων Σαν χρησιμοποιούσαν αυτά τα χαράγματα για να διδάξουν στα παιδιά τους τα διάφορα είδη ζώων, ενώ τα κυκλικά χαράγματα μάλλον αποτελούν ένα είδος χάρτη των πηγών της περιοχής. Άλλη θεωρία λέει ότι οι Βουσμάνοι ζωγραφίζοντας ένα ζώο πάνω στον βράχο δάμαζαν την ουσία του. Πολύ κοντά στους ζωγραφισμένους βράχους και το γεωλογικό θαύμα Pipe Organ. Μόλις προσεγγίσουμε θα καταλάβετε γιατί οι κάθετοι αυτοί βράχοι από βασάλτη πήραν το όνομά τους από το εκκλησιαστικό όργανο. Επίλογος στη λίστα της εκδρομής με τα θαυμαστά φυσικά μνημεία και το «Καμένο Βουνό», ένα σιωπηλό αποτεφρωμένο ύψωμα που έχει τον δικό του συμβολισμό.

Από την άλλη πλευρά, και η πανίδα της περιοχής παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον: ρινόκεροι, ελέφαντες, τσιτάχ, λεοπαρδάλεις, ζέβρες, νεροβούβαλοι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει βέβαια το τσιτάχ ή γατόπαρδος, που εντοπίζεται αποκλειστικά στην Αφρική και στο Ιράν, το μόνο μεγάλο αιλουροειδές που μπορεί να εξημερωθεί και δεν έχει καταγραφεί να επιτίθεται στον άνθρωπο, γι’ αυτό και είναι από τα πιο μελετημένα, ως προς την ηθολογία τους, σαρκοφάγα. Ωστόσο, ο γατόπαρδος είναι κυρίως διάσημος λόγω της εκπληκτικής ταχύτητας την οποία μπορεί να αναπτύξει κατά την καταδίωξη της λείας του, στοιχείο που οφείλεται αποκλειστικά στην εξειδικευμένη του σωματοδομή και του έχει αποδώσει, δικαίως, τον τίτλο του ταχύτερου χερσαίου οργανισμού στον πλανήτη. Άφιξη και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας, όπου θα απολαύσουμε και μια χαλαρή περιήγηση στην έκταση του lodge μας. Διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΝΑ ΕΡΟΝΓΚΟ – ΧΩΡΙΟ ΧΙΜΠΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΕΤΟΣΑ (ΝΟΤΙΟ ΕΤΟΣΑ)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Ετόσα, ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση πάρκα στην Αφρική, καθώς και από τα πλουσιότερα σε είδη ζώων, που φιλοξενεί άγρια πανίδα στο φυσικό της περιβάλλον. Τι πιο όμορφο κάνοντας το σαφάρι μας να δούμε ένα τσιτάχ να τρέχει μέσα στη φύση; Εδώ λοιπόν θα το απολαύσουμε: εικόνες συναρπαστικές που όσες φορές και να τις επαναλάβουμε, ποτέ δεν τις χορταίνουμε. Αυτή εξάλλου δεν είναι και η πραγματική φύση του ανθρώπου; Η αναζήτηση στις πρωτογενείς καταβολές μας, εδώ στην Αφρική, στο λίκνο της ανθρωπότητας; Καθοδόν προς το Εθνικό Πάρκο Ετόσα θα δούμε ένα κομμάτι της φυλής Χίμπα που τα τελευταία χρόνια έχει μετακινηθεί νοτιότερα από τον κεντρικό πυρήνα της φυλής, κοντά στο Rustig Toko Lodge. Είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρουμε μια γεύση από την κουλτούρα αυτής της περήφανης φυλής, ειδικά για όσους δεν έχουν προτιμήσει την αεροπορική εξόρμηση στην περιοχή των Χίμπα στον βορρά. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge μας, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΕΤΟΣΑ (ΝΟΤΙΟ ΕΤΟΣΑ)

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη σε σαφάρι με jeep. Το Εθνικό Πάρκο Ετόσα καλύπτει μια έκταση 22.270 km2 και φιλοξενεί 145 είδη άγριας ζωής, μεταξύ των οποίων τσιτάχ, ύαινες, ζέβρες, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, λεοπαρδάλεις γκνου, αντιλόπες (όπως kudu και dik-dik), είδη υπό εξαφάνιση όπως τον μαύρο ρινόκερο, καθώς και 340 είδη πουλιών. Εδώ θα συναντήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς φλαμίνγκο στην Αφρική. Μεγάλο μέρος του πάρκου καλύπτεται από μια τεράστια αλυκή, μήκους 129 km και πλάτους 72 km, που κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων γεμίζει νερό και  κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, που το νερό εξατμίζεται, δημιουργεί έντονους αντικατοπτρισμούς. Αυτός είναι ο καταλληλότερος τόπος για να απολαύσουμε τηνυπέροχη φύση και τα ζώα. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΕΤΟΣΑ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣΑ)

Μία μόνο μέρα στο Etosha National Park δεν είναι ποτέ αρκετή. Μετά το πρωινό μας λοιπόν θα ξεκινήσουμε για να αφιερώσουμε ακόμη μία μέρα σ’ αυτό τον απίθανο τόπο. Ας κρατήσουμε στη μνήμη μας πως ο Εθνικός Δρυμός Ετόσα θεωρείται ένα από τα καλύτερα πάρκα της Αφρικής λόγω της πληθώρας σε άγρια θηρία και του περιορισμένου αριθμού επισκεπτών. Εκατοντάδες ζέβρες που αστράφτουν κάτω από τον τροπικό ήλιο, τόσες που κάνουν τον ορίζοντα ριγέ με τις ραβδώσεις τους, συγκεντρώνονται στην απέραντη σαβάνα. Και λίγο πιο κάτω κοπάδια με αφρικανικές αντιλόπες oryx και γκνου. Λέαινες κορδώνονται τεμπέλικα και δροσίζονται στις λιμνούλες. Καθώς σκανάρεις τον ορίζοντα, τη στιγμή που νομίζεις ότι κάτι κινήθηκε πίσω από τους θάμνους, η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη. Ένα οικοσύστημα με τους δικούς του κανόνες. Κυρίαρχος αυτού του τόπου δεν είναι ο άνθρωπος, αλλά τα ζώα που γνωρίζουν τη θέση τους μέσα σε αυτό. Και κάπου μέσα στη σκόνη του ορίζοντα διακρίνουμε τους γίγαντες της Καλαχάρι, ελέφαντες σκεπασμένοι με άσπρο χώμα, γνωστοί στους ντόπιους και ως φαντάσματα του Ετόσα. Το πιο εντυπωσιακό σημείο στο πάρκο αυτό είναι ένα τεράστιο σε έκταση ρηχό βύθισμα, το οποίο φιλοξενεί πλήθος ζώων στις πηγές νερού που διαθέτει. Λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα θα αφήσουμε τους «κατοίκους» του πάρκου στην ησυχία τους και θα αναχωρήσουμε για το νέο μας κατάλυμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΝΤΧΟΥΚ (διαμονή ΒΙΝΤΧΟΥΚ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε μέσω Tsumeb, Otjiwarongo (το κατεξοχήν καταφύγιο του γατόπαρδου στη Ναμίμπια), Okahandja για τον τελικό μας προορισμό, την πρωτεύουσα Βίντχουκ. Καθοδόν επισκεπτόμαστε το Tsumeb Mine Museum: ακόμη κι αν τα μουσεία δεν είναι ενδεχομένως το φόρτε σας, εδώ θα κάνετε μια εξαίρεση και να είστε σίγουροι πως δεν θα το μετανιώσετε. Εδώ λοιπόν, σε ένα κτίριο της αποικιακής εποχής (1915) που κάποτε αποτέλεσε σχολείο αλλά και νοσοκομείο για τα γερμανικά στρατεύματα, ξεδιπλώνεται η απίστευτα πλούσια ιστορία του ορυκτού πλούτου της Ναμίμπια και μέσω αυτού και η ίδια η ιστορία της σουρεαλιστικής αυτής χώρας. Στην Okahandja θα επισκεφθούμε την αγορά Woodcarver, μια πολύχρωμη ανοιχτή αγορά γεμάτη από χειροτέχνες και κάθε λογής πλανόδιους πωλητές που διαλαλούν την πραμάτεια τους σε ντόπιους και τουρίστες. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Βίντχουκ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΝΤΧΟΥΚ – ΑΘΗΝΑ (πτήση επιστροφής)

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βίντχουκ για την πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΝΤΧΟΥΚ – ΜΑΟΥΝ (πτήση)

Μια μοναδική ημέρα μάς περιμένει σήμερα και ακόμη ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα: να φτάσουμε στην Μποτσουάνα. Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο στο Βίντχουκ και μετάβαση στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Μαούν (μέσω ενδιάμεσου σταθμού). Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο lodge μας και μετά ελεύθερος χρόνος με τον αρχηγό μας για βόλτες στην πόλη ή ηλιοθεραπεία στην πισίνα του λοντζ, για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας για τις δύο επόμενες και πλέον συγκλονιστικές ημέρες του ταξιδιού.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΟΥΝ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή σε χωριό της ευρύτερης περιοχής, όπου θα εντρυφήσουμε στην τοπική κουλτούρα: θα γνωρίσουμε τους ντόπιους, θα δούμε τοπική παραδοσιακή μουσική και χορούς, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις ενώ θα δούμε και την παραδοσιακή τεχνική πλεξίματος καλαθιών, έτσι όπως διατηρείται στην τοπική παράδοση της περιοχής. Επιστροφή στο lodge μας, διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΟΚΑΒΑΝΓΚΟ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πρωινό και μεταφορά με μια ελαφριά χειραποσκευή στο αεροδρόμιο του Μαούν. Από εκεί θα πετάξουμε για το Δέλτα του Οκαβάνγκο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο camp μας. Το πρόγραμμά μας προβλέπει ποικίλες δραστηριότητες και εκπλήξεις που μόνο σε μια τέτοια παρθένα περιοχή μπορούμε να ζήσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΟΚΑΒΑΝΓΚΟ

Ημέρα περιπέτειας και υγρού φωτογραφικού σαφάρι, με τις παραδοσιακές βάρκες μοκόρο και τη βοήθεια των έμπειρων μας οδηγών μας που θα μας οδηγήσουν σε υδάτινες διαδρομές μέσα στις φλέβες και στα παρακλάδια του ποταμού, εκεί όπου «φυτρώνουν» φοινικόδεντρα, πάπυροι... κροκόδειλοι και ιπποπόταμοι, δίπλα στη δασωμένη σαβάνα όπου βρίσκουν καταφύγιο ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ύαινες, αντιλόπες και το πιο μεγάλο ελεύθερο κοπάδι από ελέφαντες στον κόσμο. Έπειτα από τέτοιες συγκινήσεις και με τα δάχτυλα πιασμένα από τα άπειρα κλικ της μηχανής, το δείπνο στο camp και η ανταλλαγή εντυπώσεων για την εκδρομή είναι το ιδανικό φινάλε μιας εμπειρίας μοναδικής. Πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο προβλέπονται στο καμπ.

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΤΑ ΟΚΑΒΑΝΓΚΟ – ΜΑΟΥΝ

Όταν μιλάμε για επιστροφές και αποχωρισμούς οι περιγραφές είναι λακωνικές... Με μια σύντομη πτήση φτάνουμε στην πόλη Μαούν και από εκεί στο lodge μας για γεύμα. H υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΟΥΝ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Η Μποτσουάνα και τα κάλλη της δεν εξαντλούνται σε μια επίσκεψη. Συγκλονισμένοι και τόσο γεμάτοι από ένα ταξίδι με πλούσιες εικόνες, παίρνουμε το αεροπλάνο από το Μαούν για το αεροδρόμιο JHB (Γιοχάνεσμπουργκ) και από εκεί την πτήση για την επιστροφή μας. Καλό μας ταξίδι!

 

18η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 212

06/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

20:35

01:00 +1

QR 1373

07/08/2018

ΝΤΟΧΑ – ΒΙΝΤΧΟΥΚ

02:00

10:40

QR 1374

17/08/2018

ΒΙΝΤΧΟΥΚ – ΝΤΟΧΑ

12:40

23:15

Παραμονή σε lounge στο αεροδρόμιο της Ντόχα, προσφορά του Versus

QR 203

18/08/2018

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:10

12:10

 

Με την επέκταση στη Μποτσουάνα

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 212

06/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

20:35

01:00 +1

QR 1373

07/08/2018

ΝΤΟΧΑ – ΒΙΝΤΧΟΥΚ

02:00

10:40

QR 1360

22/08/2018

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΤΟΧΑ

19:40

05:30 +1

QR 203

23/08/2018

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:10

12:10

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Οδικές μεταφορές με λεωφορείο και τζιπ 4x4.
 • Ξενοδοχεία και λοντζ.
 • Πρωινό και ημιδιατροφή.
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις.
 • Είσοδοι μνημείων, εθνικών πάρκων.
 • Κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Επίσκεψη στους νομάδες Χίμπα.
 • Επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος.
 • Κρουαζιέρα στο Γουάλβις Μπέι, όπου θα παρατηρήσουμε πολλά είδη θαλάσσιων πουλιών και θα δοκιμάσουμε νοστιμότατα φρέσκα θαλασσινά με ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικής σαμπάνιας!
 • Περπάτημα πάνω στους θρυλικούς κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου Ναμίμπ.
 • Αχθοφορικά.

 

 • Αναχωρήσεις από Κύπρο
  Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

 • Δεν περιλαμβάνονται       
  Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €890

 

 

Προσοχή: στο Οκαβάνγκο τα δωμάτια είναι δίκλινα, οι ταξιδιώτες που έχουν κλείσει μονόκλινο θα πρέπει να μοιραστούν ένα δίκλινο δωμάτιο.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις χώρες αυτές καθώς και τον περιορισμένο αριθμό των δωματίων που διαθέτουν τα διάφορα καταλύματα, έχουμε επιλέξει να πραγματοποιήσουμε την εκδρομή αυτή με πολύ συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό ατόμων, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να διακινούνται όλοι μαζί και να διαμένουν στο ίδιο κάθε φορά λοτζ (να μη διαχωρίζεται δηλαδή το γκρουπ σε δύο ή και τρία λοτζ, λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων χάριν του κέρδους), προσφέροντας έτσι σε όλους τους πελάτες μας τις ίδιες ακριβώς ποιοτικές υπηρεσίες, το κόστος των οποίων είναι ομολογουμένως υψηλό.

Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση την κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Επιπλέον παροχές -  Ναμίμπια

 • Επίσκεψη στους νομάδες Χίμπα.
 • Επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος.
 • Κρουαζιέρα στο Γουάλβις Μπέι, όπου θα παρατηρήσουμε πολλά είδη θαλάσσιων πουλιών και θα δοκιμάσουμε νοστιμότατα φρέσκα θαλασσινά με ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικής σαμπάνιας!
 • Είναι το μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Εθνικό Πάρκο Ετόσα (σε δύο ξεχωριστά lodge, στο Ετόσα-South και στο Ετόσα-East), ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην Αφρική και από τα πλουσιότερα σε είδη άγριας ζωής.
 • Περπάτημα πάνω στους θρυλικούς κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου Ναμίμπ.
 • Αχθοφορικά.

 

Επιπλέον παροχές Μποτσουάνα 

 • Βαρκάδα στο δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο με τις παραδοσιακές πιρόγες μοκόρο.
 • Δραστηριότητες στο Οκαβάνγκο καμπ.

 

 

Εμπειρία

Να περπατάς ξυπόλυτος
στην ακτογραμμή της ερήμου Ναμίμπ…

 

Απόλυτη άρνηση της ευθείας, η έρημος Ναμίμπ, με τις υψηλότερες και ωραιότερες αμμοθίνες στον κόσμο, θεωρείται από τις αρχαιότερες του πλανήτη μας. Τα σχήματα και τα χρώματά τους αλλάζουν συνέχεια, προσφέροντάς μας εικόνες μοναδικές.

Το φως του ήλιου παίζει με τη σκιά στις αρμονικές, κομψές καμπύλες των αμμολόφων, που αλλάζουν και «καπνίζουν» με το φύσημα του ανέμου.

Οι άνεμοι συσσώρευσαν εδώ την άμμο της ερήμου επί αιώνες, δημιουργώντας ένα ανάγλυφο με τις υψηλότερες αμμοθίνες στον κόσμο, που φτάνουν και τα 300 μέτρα.

Το πολύ βαθύ κόκκινο χρώμα τους γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν φωτίζεται από τον ήλιο που δύει ή ανατέλλει. Η θέα από τους αμμόλοφους, αν προσπαθήσουμε να ανεβούμε σε κάποιον, μας δείχνει μια ατελείωτη σειρά από άλλες αμμοθίνες και μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο μικροί είμαστε μπροστά στην απεραντοσύνη της φύσης.

Πάντως, όσο ειδικά παπούτσια και αν φοράς, το πιο πρακτικό είναι να ζήσεις αυτή την εμπειρία με γυμνά πόδια. Ειδικά στην κατάβαση κάνεις τόσο μεγάλα άλματα που νομίζεις ότι είσαι σούπερ ήρωας.

 

Dreams come true: Τους διάσημους αμμόλοφους θα επισκεφθούμε τη 10η ημέρα του ταξιδιού μας, ενώ την 11η ημέρα θα ξεκινήσουμε νωρίς για να προλάβουμε να τους περπατήσουμε με την ανατολή του ήλιου!

 

Info

Εδώ Μποτσουάνα


Πρωτεύουσα: Γκαμπορόνε

Πληθυσμός: 2.300.000

Γλώσσα: Αγγλικά και Τσουάνα

Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: ίδια ώρα

Νόμισμα: «Πούλα», που σημαίνει βροχή, η οποία στην Μποτσουάνα σπανίζει.

Διεθνής κωδικός κλίσης: +267

 

 

Επιπλέον γνώσεις

Επιπλέον γνώσεις:

 

Βιβλία:

 • «Africa, Sebastiao Salgado», εκδόσεις Taschen.
 • «Tippi: My book of Africa», της Τιπί Ντεγκρέ, το κορίτσι των Γάλλων κινηματογραφιστών, που μεγάλωσε στη ζούγκλα της Ναμίμπια σαν θηλυκός Μόγλης, μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά της για τα ζώα και την Αφρική. Εκδόσεις Amazon.
 • «The sheltering desert», του Χένο Μάρτιν.
 • «A history of Namibia», της Μάριον Γουάλας.
 • «Namibia: The beautiful landscape», του Μάριο Βιδόρ.

 

Βιβλία:

 • «Botswana Time», του Γουίλ Ράνταλ.
 • «Why Botswana prospered», του Τζ. Κλαρκ Λέιθ.

 

Ταινία

 • «Ένα ενωμένο βασίλειο», η αληθινή ιστορία του απαγορευμένου έρωτα του διαδόχου της Μποτσουάνα, ο οποίος ερωτεύτηκε μια Λονδρέζα τραπεζική υπάλληλο. Σκηνοθεσία: Άμα Ασάντι.

 

Επιπλέον γνώσεις

 • Η Ναμίμπια είναι μια χώρα πολύ ασφαλής. Δεν υπάρχουν επικίνδυνες ζώνες και δεν χρειάζεται να κάνετε εμβόλια. Αυτά και μόνο την καθιστούν έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό.
   
 • Διαθέτει τουριστικές υποδομές που θα ζήλευαν πολλές χώρες. Μπορεί να ζήσεις ένα σαφάρι 4x4 ή μια ατελείωτη χωμάτινη διαδρομή, το γνωστό και ως αφρικανικό μασάζ, μπορεί να αναμετριέσαι με τα όριά σου, στο τέλος της ημέρας όμως στο λοντζ σε περιμένει ένα δείπνο-γαστριμαργική πανδαισία και ένα αποικιακού στυλ διακοσμημένο δωμάτιο, με σεντόνια που τρίζουν από καθαριότητα.
   
 • Eco paradise. Το 40% της Ναμίμπια έχει επισήμως ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, ενώ η ακτογραμμή του Ατλαντικού θεωρείται το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Αφρικής και το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο!
   
 • Έχει μόνο δύο εκατομμύρια κατοίκους. Δεν είναι περίεργο ότι μπορεί να οδηγείς επί ώρες χωρίς να δεις ούτε ένα αυτοκίνητο, έναν άνθρωπο ή έστω κάποιο σημάδι ανθρώπινης ζωής.
   
 • Ναμίμπια στη γλώσσα των Βουσμάνων σημαίνει «Η χώρα όπου δεν υπάρχει τίποτα».
   
 • H περιοχή Σοσουσβλέι είναι η πατρίδα των πιο υψηλών ανάγλυφων αμμόλοφων στον κόσμο που μπορεί να φτάνουν και τα 400 μ.
   
 • Άλλο μοναδικό φαινόμενο που απαντάται εδώ είναι η τοπική ομίχλη πάνω από τις θίνες της άμμου.
   
 • Το επόμενο μέρος που μπορεί να συναντήσει κανείς ομίχλη πάνω από μία έρημο είναι... ο πλανήτης Άρης!
   
 • Siloh Wildlife Sanctuary ονομάζεται το υπέροχο καταφύγιο για την περίθαλψη και προστασία τραυματισμένων ρινόκερων και ελεφάντων που ίδρυσε το 2017 η Αντζελίνα Τζολί προς τιμήν της κόρη της Σιλό (Siloh), η οποία γεννήθηκε στη Ναμίμπια.
   
 • Μόλις το 1990 η Ναμίμπια απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Νότια Αφρική.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη στους νομάδες Χίμπα.
 • Επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος.
 • Κρουαζιέρα στο Γουάλβις Μπέι, όπου θα παρατηρήσουμε πολλά είδη θαλάσσιων πουλιών και θα δοκιμάσουμε νοστιμότατα φρέσκα θαλασσινά με ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικής σαμπάνιας!
 • Είναι το μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Εθνικό Πάρκο Ετόσα (σε δύο ξεχωριστά lodge, στο Ετόσα-South και στο Ετόσα-East), ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην Αφρική και από τα πλουσιότερα σε είδη άγριας ζωής.
 • Περπάτημα πάνω στους θρυλικούς κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου Ναμίμπ.

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018

Χάρτης Ταξιδιού Ναμίμπια (Μποτσουάνα) | 06.08.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info