Πανόραμα Καναδά, Από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό | 07.08 & 12.10.2018

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4290€

Travel Identity

Ο μεγάλος Καναδάς: το πρόγραμμα που τόσοι ταξιδιώτες μας έχουν αγαπήσει τα τελευταία χρόνια. Ένα από ωραιότερα κλασσικά, καλοκαιρινά και μεγάλης διάρκειας προγράμματα του Versus Travel. Το πληρέστερο, αρτιότατα σχεδιασμένο και καταξιωμένο πρόγραμμα γνωριμίας του Καναδά από την ακτή του Ατλαντικού στον Ειρηνικό, με αρκετό χρόνο εκεί που χρειάζεται για να ρουφήξετε κάθε γουλιά της μεγαλόπρεπης αυτής χώρας. Με διαμονή στις εκπληκτικές  ιστορικές πόλεις Κεμπέκ και Οτάβα, για να τις δούμε όπως τους αξίζει και να τις περπατήσουμε ακόμα και το βράδυ και όχι με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.

Όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το πρόγραμμά μας, με το ταξίδι μας αυτό θα διασχίσουμε απ΄ άκρη σ’ άκρη τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της γης και θα γνωρίσουμε ολόκληρο τον Καναδά - και αυτόν που βρίσκεται στην πλέον ανεπτυγμένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας, στην Ανατολική Ακτή με τις μητροπολιτικές μεγαλουπόλεις, και τα μαγευτικά τοπία στα Καναδικά Βραχώδη Όρη, τα οποία επισκεπτόμαστε με μεγάλη λεπτομέρεια, αλλά και τον Καναδά στις ακτές του Ειρηνικού με το πανέμορφο Βανκούβερ.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό διασχίζουμε απ΄ άκρη σ’ άκρη τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της γης. Ένα πρόγραμμα με το οποίο θα γνωρίσουμε ολόκληρο τον Καναδά: αυτόν που βρίσκεται στην πλέον ανεπτυγμένη και πυκνοκατοικημένη επικράτεια της χώρας, στην Ανατολική Ακτή, την ενδοχώρα του με τις αχανείς εκτάσεις, τις απέραντες κοιλάδες, τα μαγευτικά τοπία και τα Καναδικά Βραχώδη Όρη, αλλά και τον Καναδά στις ακτές του Ειρηνικού με το πανέμορφο Βανκούβερ.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Μόντρεαλ

Γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη του Καναδά, το Μόντρεαλ. Μετά την άφιξή μας στο ξενοδοχείο είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο περίπατο επί καναδικού εδάφους με τον αρχηγό μας. Το Quartier des Spectacles και το East End είναι περιοχές διασκέδασης και φαγητού στο κέντρο της πόλης και θα τις «τιμήσουμε» πρώτες.

 

2η ημέρα: Mόντρεαλ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περιοχή του Ολυμπιακού χωριού και Σταδίου του 1976, τον λόφο Μον Ρεάλ, που έδωσε το όνομά του στην πόλη, το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ και τη γειτονιά των μουσείων του Μόντρεαλ, το παλιό λιμάνι, τη συνοικία γύρω από την πλατεία Ζακ Καρτιέ, τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο από το μπαλκόνι του οποίου το 1969 ο Ντε Γκολ αναφώνησε το περίφημο «Vive le Quebec libre» (Ζήτω το ελεύθερο Κεμπέκ), πυροδοτώντας το διασπαστικό κίνημα του Κεμπέκ και τροφοδοτώντας τις τεταμένες σχέσεις με την κυβέρνηση Καναδά επί σειρά ετών.

 Επιστροφή για λίγη ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Έχοντας προσανατολιστεί στην πόλη από το πρωί, το απόγευμα είναι ελεύθερο για βόλτες σε ρυθμούς πιο χαλαρούς, στο Μουσείο Καλών Τεχνών, στη Βασιλική της Παναγίας, στους παλιούς δρόμους Σεν Πολ και Σεν Κάθριν, στη γεμάτη χρώματα και αρώματα αγορά Ζαν Ταλόν Μάρκετ και, γιατί όχι, στην περιοχή του Iλ Νοτρ-Νταμ, όπου κάθε χρόνο γίνεται το Γκραν Πρι του Μόντρεαλ. Ο αρχηγός μας γνωρίζει καλά την περιοχή, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα ταξίδι Versus, και θα είναι μαζί μας στις εξερευνήσεις μας στην πόλη για όσους θέλουν να τον ακολουθήσουν.

 

3η ημέρα: Μόντρεαλ – Κεμπέκ (Ξενάγηση)

Τρεις ώρες μόνο μας χωρίζουν από το φινετσάτο Κεμπέκ. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε έχει ονοματεπώνυμο... «Chemin du Roi», δηλαδή Λεωφόρος των Βασιλέων, όπως ονομάζεται η παλαιότερη οδός στη Βόρεια Αμερική, και υπόσχεται ένα μαγευτικό τοπίο κατά μήκος του ποταμού Σεν Λόρενς και των αγροκτημάτων που οι πρώτοι έποικοι είχαν φτιάξει πάνω σε αυτόν τον ασφαλή οδικό άξονα. Φινετσάτη και εντελώς ευρωπαϊκή πόλη, το Κεμπέκ είναι η μοναδική περιτειχισμένη πόλη σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική.

Από το 1985 περιλαμβάνεται στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην Κάτω και Πάνω Πόλη του Κεμπέκ. Θα δούμε την Πλας Ρουαγιάλ, το παλιό λιμάνι της Κάτω Πόλης και το σημερινό Πάρκο των Τειχών, όπου το 1759 διεξήχθη η περίφημη μάχη της κοιλάδας του Αβραάμ, ρίχνοντας την τύχη της πόλης στα χέρια των Βρετανών. Μέσω των τειχών θα μεταβούμε στο Σατό Φροντενάκ, το ξενοδοχείο-ορόσημο της πλατείας Ντιφεράν, και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της Πάνω Πόλης. Διανυκτέρευση στο Κεμπέκ.

4η ημέρα: Κεμπέκ (Ξενάγηση στα περίχωρα)

Η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην περιφέρεια του Κεμπέκ και θα μας χαρίσει εικόνες και τοπία μοναδικά. Στις ακτές του Μπομπρέ (Bobre), στα δυτικά της πόλης, θα δούμε τους καταρράκτες Μονμορενσί (30 μέτρα ψηλότεροι του Νιαγάρα), τις παλιές αγροικίες στη λεωφόρο Ρουαγιάλ και την τεράστια Βασιλική της Αγίας Άννης του Μπομπρέ, που θεωρείται θαυματουργή και αποτελεί ιδιαίτερο τόπο προσκυνήματος για τον καθολικό κόσμο. Θα κλείσουμε την ημέρα μας περνώντας στο νησάκι της Ορλεάνης, το οποίο οι Γάλλοι έποικοι ονόμαζαν το Νησί του Βάκχου, λόγω της παρουσίας άγριων κλημάτων. Πρόκειται για ένα εύφορο νησί, γεμάτο καλλιέργειες, και βεβαίως ξενοδοχεία αγροτουρισμού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα τοπικά προϊόντα και τις σπεσιαλιτέ του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κεμπέκ (Εκδρομή στο Τάντουσακ) Εδώ που οι φάλαινες συναντούν τα παγόβουνα

Αυτή η εκδρομή θα αποτελέσει ακόμα μία παρακαταθήκη στις αναμνήσεις που θα κουβαλήσουμε επιστρέφοντας, από αυτές που χαρακτηρίζουν τα καινοτόμα και πλουσιοπάροχα προγράμματα Versus. Ανατολικά από το Κεμπέκ, ο ποταμός του Αγίου Λαυρεντίου ενώνεται με τον Ατλαντικό. Η περιοχή είναι πολύ πλούσια σε πλαγκτόν και έτσι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά υδάτινα περάσματα στον πλανήτη για να συναντήσει κανείς φάλαινες, φώκιες και δελφίνια.

Αντίθετη είναι η πορεία των παγόβουνων, που λόγω του βόρειου ατλαντικού ρεύματος ξεφεύγουν από τον Αρκτικό Κύκλο και επιπλέοντας λιώνουν νοτιότερα. Από το παλιό λιμάνι του Τάντουσακ και μετά τη σύντομη βόλτα μας στην παλιά πόλη, θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα βγούμε στα ανοιχτά για να είμαστε σίγουροι οτι θα δούμε φάλαινες (Το θέαμα με τις φάλαινες δεν είναι εγγυημένο, μιας και δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη φύση). Επιστροφή στο Κεμπέκ και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κεμπέκ – Οτάβα (ξενάγηση στην πόλη) Στην πρωτεύουσα Οτάβα

Τα σημερινά σχέδιά μας δείχνουν προς δυσμάς, με πρωταγωνίστρια την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Σημείο αναφοράς της πόλης το κανάλι Ριντό (Rideau), ένα εκπληκτικό για την εποχή του έργο ναυσιπλοΐας, που ένωσε εμπορικά την Οτάβα, το Τορόντο και το Μόντρεαλ.

Μόλις φτάσουμε και χωρίς να χάσουμε λεπτό, θα εξερευνήσουμε την πόλη: το Κοινοβούλιο του Καναδά, το Μουσείο Καναδικής Ιστορίας και Πολιτισμού, τον Καθεδρικό Ναό της Notre Dame, το Μέγαρο Ριντό, το Μουσείο και τους Στάβλους της Διάσημης Έφιππης Καναδικής Αστυνομίας (τους γνωστούς Mounties), και την Αγορά Μπάιγουορντς, όπου όλη η πόλη μαζεύεται για φαγητό και διασκέδαση. Πώς θα μπορούσαμε να λείπουμε εμείς…

 

 

7η ημέρα: Οτάβα – Χίλιες Λίμνες – Τορόντο (Κρουαζιέρα, οδική διαδρομή) Και από την Οτάβα στο Τορόντο μέσα από χίλιες λίμνες

Πρωινό ελεύθερο στη Οτάβα για ξεκούραση ή για βόλτες σε αυτήν τη μικρή αλλά πανέμορφη πόλη. Εύκολα με τη βοήθεια του αρχηγού μας θα βρούμε το εκπληκτικό Μουσείο των Πολιτισμών, που φιλοξενεί τεράστια ινδιάνικα τοτέμ και εκθέσεις για την ιστορία του Καναδά, την Εθνική Πινακοθήκη σε ένα κτίριο που μοιάζει με διαφανές παγόβουνο, εμπνευσμένο από την παγωμένη φύση της χώρας, και το εκπληκτικό παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου.

Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της πολιτείας Οντάριο.

 Η διαδρομή μας για ακόμη μία φορά θα είναι μαγευτική, καθώς θα διασχίσει μια περιοχή γνωστή για τις λίμνες και τα χιλιάδες νησιά της τα οποία και θα χαρούμε στην κρουαζιέρα μας με πλοιάριο.

Η περιοχή των Χιλίων Νησιών (που έδωσε το όνομά της και στο γνωστό dressing) ήταν τόπος αναψυχής για την καλή κοινωνία της Νέας Υόρκης και του Τορόντο, φιλοξενώντας σε υπερπολυτελείς επαύλεις και πανάκριβα γιοτ τους εύπορους των δύο γειτονικών πολιτειών.

Οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου και της λίμνη Οντάριο, που στη γλώσσα των Ινδιάνων Ιροκουά σημαίνει «τα νερά που αστράφτουν», θα φτάσουμε στο Τορόντο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

8η ημέρα: Τορόντο – Καταρράκτες Νιαγάρα – Τορόντο 6.000 κυβικά μέτρα... ανά δευτερόλεπτο

Πρωινή αναχώρηση για τους περίφημους καταρράκτες Νιαγάρα. Η σύντομη διαδρομή μας κατά μήκος της λίμνης Οντάριο (απ’ όπου πήρε το όνομά της η πολιτεία) είναι αποκαλυπτική της μεγάλης ανάπτυξης της πιο πλούσιας και εκβιομηχανισμένης περιοχής του Καναδά. Το καναδικό καραβάκι Χορνμπλόουερ (πρώην «Maid of the Mist») θα μας οδηγήσει στην «κουρτίνα» των νερών, για να δούμε από κοντά τις θεαματικές υδατοπτώσεις του μεγαλύτερου σε ροή νερού καταρράκτη στην κόσμο!

 Οι επιλογές για το πού θα σταθείτε βρίσκονται στη διακριτική σας ευχέρεια... Ή θα μείνετε στο κλειστό μέρος του σκάφους για απολύτως «στεγνές» επαφές με τον καταρράκτη ή θα απολαύσετε στο ανοικτό κατάστρωμα όλη τη δροσιά και τη χάρη του που ρέει κρουνηδόν... Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια υπέροχη βόλτα και περπάτημα κατά μήκος του φαραγγιού του ποταμού Νιαγάρα ή για τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, που δέχεται επισκέπτες από την εποχή της βασίλισσας Βικτωρίας! Η επιστροφή μας αργά το μεσημέρι στο Τορόντο θα μας βάλει σε πιο αστικές διαδρομές και με την ξενάγησή μας θα ανακαλύψουμε τα υπέροχα στενά της Τσάιναταουν, το τοπικό Κοινοβούλιο στο Κουίνς Παρκ, τα κτίρια του πανεπιστημίου, το στάδιο Σκάιντομ (Skydome) με τον πλήρως ανασυρόμενο θόλο του, τον πύργο CN, ύψους 553 μέτρων, και το Ίτον Σέντερ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Τορόντο (μέρα ελεύθερη) – Κάλγκαρι (πτήση)

Όλο το πρωινό είναι απολύτως δικό μας για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη. Οι επιλογές πολλές και ο αρχηγός θα είναι δίπλα σε όσους επιθυμούν να τον ακολουθήσουν. Μπορούμε να ανεβούμε στον πύργο CN, μετά να δούμε τον παλιό τερματικό σταθμό-μουσείο του υπερκαναδικού σιδηροδρόμου, να επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή την υπερπολυτελή βίλα Κάζα Λόμα. Και, γιατί όχι, να απολαύσουμε τα ψώνια μας στο πολυεθνικό κέντρο και να εξερευνήσουμε με τον αρχηγό τα καταστήματα στις υπόγειες διαδρομές του δικτύου PATH. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο για το αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας προς το Κάλγκαρι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Κάλγκαρι – Μπανφ (ξενάγηση, τελεφερίκ)

Το Κάλγκαρι είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της καναδικής επαρχίας Αλμπέρτα και βρίσκεται στα νότια, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη. Ήταν η έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988 και είναι γνωστό ως «Cowboy Town». Μόλις φτάσουμε, θα περιηγηθούμε στην πόλη, όπου θα δούμε το πάρκο Stampede, την περιοχή στην οποία έγιναν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά και το κέντρο, περπατώντας στην πεζοδρομημένη λεωφόρο Στέφενσον με τους ουρανοξύστες και τα ιστορικά κτίρια της πόλης.

Το μεσημέρι θα προσεγγίσουμε το κοντινό Μπανφ, με το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο που βρίσκεται στα καναδικά Βραχώδη Όρη. Εκεί θα απολαύσουμε την ομορφιά του Σόλφερ Μάουντεν, ανεβαίνοντας με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του σε ύψος 2.285 μέτρων. Η θέα είναι μοναδική και η οργάνωση αυτής της πόλης αναψυχής θυμίζει Κεντρική Ευρώπη, αλλά οι πινακίδες της κορυφής για το πόσο απέχουν οι άλλες πόλεις του κόσμου από το Μπανφ, αμέσως μας επαναφέρουν στον Δυτικό Καναδά! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, βόλτα στην πόλη για φαγητό και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Μπανφ (κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα)

Η ημέρα μας σήμερα θα είναι εντυπωσιακή, αφού θα απολαύσουμε την εμπειρία μιας υπέροχης κρουαζιέρας με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, μία από τις πολλές λίμνες του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων, που τα γαλακτώδη πράσινα νερά της υποδηλώνουν την παρουσία ιζημάτων λόγω τριβής των βράχων των βουνών με τους παγετώνες που λιώνουν. Bόλτα στην πόλη για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Μπανφ – Λίμνη Λουίζ – Παγετώνας Αθαμπάσκα – Τζάσπερ (διαδρομή με δραστηριότητες) – Χίντον

Αναχώρηση με προορισμό το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ. Άναυδους πραγματικά θα μας αφήσει το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων, ένα τοπίο που από πολλούς θεωρείται από τα εντυπωσιακότερα στον κόσμο: λίμνες με σμαραγδένιο χρώμα, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές που καθρεπτίζονται στα ήρεμα νερά, καταρράκτες καθώς και μια τεράστια ποικιλία πανίδας και χλωρίδας. Θα σταματήσουμε στην περίφημη λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή και φωτογραφισμένη λίμνη του Καναδά, για να θαυμάσουμε το τοπίο με φόντο τον παγετώνα Βικτόρια, αλλά και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Chateau Lake Louise.

Στη συνέχεια μας περιμένει το παγετωνικό πεδίο Κολούμπια, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένα οχήματα για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Και μπορεί να θεωρείται εύκολα προσβάσιμος, όμως για να εξερευνήσει κανείς αυτή την κινούμενη γλώσσα πάγου, με τις έντονες κλίσεις, χρειάζονται ειδικά οχήματα με τεράστιους τροχούς.

Σε ελεγχόμενο χώρο θα περπατήσουμε πάνω σε αυτόν τον αιώνιο, αλλά κινούμενο και τεραστίου όγκου γαλάζιο πάγο. Είναι μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη σε συνδυασμό με το απόκοσμο και σεληνιακό τοπίο. Θα καταλήξουμε στο Τζάσπερ, έναν παλαιό σταθμό ορειβατών που ιδρύθηκε από τον εξερευνητή Ντέιβιντ Τόμσον το 1811. Περιήγηση στην πόλη για φαγητό και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Χίντον, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

13η ημέρα: Τζάσπερ (Χίντον) – Σαν Πικς

Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τη δυτική ακτή του Καναδά. Η διαδρομή μας περνά από πανέμορφα τοπία με πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια και χιονισμένες βουνοκορφές ακόμα και το καλοκαίρι. Πρώτος σταθμός μας το παρατηρητήριο στο όρος Ρόμπσον, για να θαυμάσουμε τις ψηλότερες κορυφές στα καναδικά Βραχώδη Όρη.

Συνεχίζοντας θα δούμε τους καταρράκτες Σπαχάτ να πέφτουν από το ύψος των 66 μέτρων σε ηφαιστειογενείς χαράδρες. Επόμενη στάση μας το Γουέλς Γκρέι Προβίνσιαλ Παρκ, με τους καταρράκτες Ντόσον και Χέλμκεν (4ος μεγαλύτερος στη χώρα, ύψους 141 μέτρων). Θα καταλήξουμε στο διάσημο θέρετρο του Sun Peaks, το οποίο τον χειμώνα λειτουργεί ως χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι συγκεντρώνει επισκέπτες για τις υπαίθριες δραστηριότητες και εκδηλώσεις του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, βόλτα στη μικρή πόλη για φαγητό και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Σαν Πικς – Βανκούβερ

Άλλη μια ημέρα εντυπωσιακής διαδρομής σήμερα, μέσα σε εναλλασσόμενο τοπίο, με προορισμό το Βανκούβερ στις ακτές του Ειρηνικού. Το Βανκούβερ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο και οι πολλές γέφυρες προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη.

Είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής. Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας, μια και είναι η πιο «ασιατική» πόλη της Βόρειας Αμερικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή για μια βόλτα με τον αρχηγό στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στην ιστορική συνοικία Γκάσταουν και στο συνεδριακό κέντρο Canada Place με την υπέροχη θέα προς τον κόλπο του Βανκούβερ. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Βανκούβερ (ξενάγηση και αποχαιρετιστήριο δείπνο εν πλω)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως η γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, η αγορά του Γκράνβιλ, το πάρκο Στάνλεϊ, η γέφυρα Lions Gate, η περιοχή Καπιλάνο και η αποβάθρα Λόνσντεϊλ στη βόρεια μεριά του κόλπου, όπου μας περιμένει μια μεγάλη και φαντασμαγορική αγορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν το κέντρο αλιείας και η αγορά σολομού. Θα περάσουμε επίσης από το συνεδριακό κέντρο με τα διάσημα λευκά πανιά που μοιάζει με ιστιοφόρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, αλλά για το απόγευμα και το βράδυ το Versus έχει ετοιμάσει ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο-κρουαζιέρα στον κόλπο του Βανκούβερ. Θα απολαύσουμε τον εξαίσιο μπουφέ, τη ζωντανή μουσική και την πανέμορφη θέα όλης της χερσονήσου της πόλης εν πλω! Δεν είναι τυχαίο ότι το Βανκούβερ έχει μεγάλη ζήτηση και υψηλότατες τιμές ιδιοκτησιών, μια και στην πανέμορφη και ασφαλή αυτή πόλη έχουν επενδύσει πάρα πολλοί ευκατάστατοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Ασία. Ένας συνδυασμός ειδυλλιακού τοπίου και μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης.

 

16η ημέρα: Βανκούβερ (ημέρα ελεύθερη, προαιρετική εκδρομή στο Νησί Βικτόρια ή στο Σιάτλ)

Όλος ο χρόνος δικό μας για να απολαύσουμε με τον αρχηγό μας το εμπορικό κέντρο του Βανκούβερ, το παλιό λιμάνι με τα υδροπλάνα, τα μουσεία της πόλης ή μια ξέγνοιαστη βόλτα με ποδήλατο στο πάρκο Στάνλεϊ, κατά μήκος της παραλίας. Κυρίως όμως το Versus προτείνει μια ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της «βρετανικής Κολομβίας».

Η κουκλίστικη Βικτόρια, η «πόλη της θάλασσας και των κήπων», βρίσκεται στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για μια διαδρομή με πούλμαν και πλοίο, που θα μας μεταφέρει στους εκπληκτικούς κήπους Μπουσάρντ, ένα ιδιαίτερο έργο κηποτεχνίας της συζύγου του επιχειρηματία τσιμεντοβιομήχανου Ρομπέρ Μπουσάρντ, και βεβαίως στην παλιά πόλη της Βικτόρια, με το λιμάνι, το κοινοβούλιο και τα παλιά νεοκλασικά κτίρια με το χαρακτηριστικό στυλ της βρετανικής περιόδου, όπως το διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Fairmont Empress (Η επιστροφή είναι το βράδυ και το κόστος εκδρομής 150$). Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το Σιάτλ των ΗΠΑ. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Βανκούβερ.

17η ημέρα: Βανκούβερ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

18η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Σε ορισμένες αναχωρήσεις το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα, από το Βανκούβερ προς το Μόντρεαλ
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Σημείωση:

Στην περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε το Σιάτλ θα πρέπει να έχετε φροντίσει πριν από την αναχώρησή σας να προμηθευτείτε την ειδική άδεια εισόδου ESTA στις Ηνωμένες Πολιτείες (προσοχή, αν έχετε ταξιδέψει σε Ιράν, Σουδάν και άλλες χώρες -τη λίστα των οποίων, αν μας ζητήσετε, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε-, θα πρέπει να εκδώσετε VISA ΗΠΑ με ειδικό ραντεβού στην αμερικανική πρεσβεία).

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1751

07.08

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

13:00

14:30

LH 474

07.08

ΜΟΝΑΧΟ - ΜΟΝΤΡΕΑΛ

16:30

18:40

LH 477

23.08

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ – ΜΟΝΑΧΟ

18:25

13:20

LH 1752

24.08

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

15:10

18:30

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσους σταθμούς Αθήνα-Μόντρεαλ, Τορόντο- Κάλγκαρυ και Βανκούβερ-Αθήνα  (ή αντίστροφα)
 • Η εσωτερική πτήση Τορόντο-Κάλγκαρυ (ή αντίστροφα)
 • Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* & lodges 3*,4* στα Βραχώδη Όρη
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ειδικά οχήματα στον παγετώνα Αθαμπάσκα
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο και κρουαζιέρα στον κόλπο του Βανκούβερ
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις κυρίως ξεναγήσεις μας, στις πόλεις που επισκεπτόμαστε
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Έκδοση της ECTA Καναδά

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο 
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φιλοδωρήματα, φόροι, επιβάρυνση καυσίμων και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:        940 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα που δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμά μας

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ο μεγάλος Καναδάς: το πρόγραμμα που τόσοι ταξιδιώτες μας έχουν αγαπήσει τα τελευταία χρόνια Ένα από ωραιότερα κλασσικά, καλοκαιρινά και μεγάλης διάρκειας προγράμματα του Versus Travel.

Το πληρέστερο, αρτιότατα σχεδιασμένο και καταξιωμένο πρόγραμμα γνωριμίας του Καναδά από την ακτή του Ατλαντικού στον Ειρηνικό, με αρκετό χρόνο εκεί που χρειάζεται για να ρουφήξετε κάθε γουλιά της μεγαλόπρεπης αυτής χώρας

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Κεντρικά, επώνυμα και σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με όλες τις σύγχρονες ανέσεις στις πόλεις
 • Ξενοδοχεία και Mountain Lodges στα Βραχώδη Όρη 3* & 4*
 • Διαμονή στις ιστορικές πόλεις του Κεμπέκ και της Οττάβα, έτσι ώστε να βιώσετε την πραγματική τους ζωή, να τις περπατήσετε τα βράδια και νοιώσετε την ομορφιά τους
 • Κρουαζιέρα στην περιοχή των Χιλίων Λιμνών καθ’ οδόν προς το Τορόντο
 • Βόλτα με το καραβάκι HORNBLOWER (Maid of the Mist) στους καταρράκτες του Νιαγάρα
 • 5ήμερη οδική διαδρομή με ξεναγήσεις και ένα φαντασμαγορικό φωτογραφικό μεγαλείο στα Βραχώδη Όρη
 • Ολοήμερη περιήγηση στον παγετώνα Αθαμπάσκα με είσοδο στο Glacier Adventure & Glacier Skywalk
 • Ολοήμερη περιήγηση στο Μπανφ με είσοδο στην Gondola (εναέριο τελεφερίκ)
 • Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λουίζ
 • Αποχαιρετιστήριο γεύμα και κρουαζιέρα στον Κόλπο του Βανκούβερ
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός με πολυετή πείρα και γνώσεις του Καναδά, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε όλες τις πόλεις και τα μνημεία που επισκεπτόμαστε
 • Προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις και ανταποκρίσεις.    
   

Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα, συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο

 

Εμπειρία

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Να δούμε από κοντά πελώριες φάλαινες!

Και ποιος δεν θα ήθελε έστω μία φορά στη ζωή του να παρακολουθήσει από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα, τα παιχνίδια και τις απίστευτες βουτιές που κάνουν οι φάλαινες μέσα στο νερό!

Ανατολικά από το Κεμπέκ ο ποταμός του Αγίου Λαυρεντίου διευρύνεται σημαντικά, μέχρι να συναντήσει και να ενωθεί με τον Ατλαντικό. Πλούσια σε τροφή, η θαλάσσια αυτή περιοχή αποτελεί αγαπημένο τόπο συνάντησης των φαλαινών, που μπορεί να ξεχειμωνιάζουν και να ζευγαρώνουν στην Καραϊβική, αλλά όταν ο καιρός ζεστάνει, ανεβαίνουν προς τον βόρειο Ατλαντικό προς αναζήτηση τροφής. Οπότε η περιοχή αυτή αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να καταφέρει κανείς να συναντήσει φάλαινες.

Μια διαδρομή περίπου τριών ωρών θα μας μεταφέρει από το Κεμπέκ στο παλιό λιμάνι του Τάντουσακ, όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε από κοντά το αργό και μαγικό λίκνισμα τους μέσα και έξω από το νερό και, αν είμαστε τυχεροί, ίσως να δούμε κάποια 25μετρη Γαλάζια Φάλαινα να ξεπροβάλλει ολόκληρη!

Dreams come true: Τη μοναδική αυτή εμπειρία θα ζήσουμε την 5η ημέρα του ταξιδιού μας.

 

Info

ΙNFO

Πρωτεύουσα: Οτάβα

Πληθυσμός: 32,29 εκατομμύρια

Γλώσσα: Αγγλικά και Γαλλικά (κυρίως επίσημη γλώσσα της επαρχίας του Κεμπέκ)

Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: Υπάρχουν 6 ζώνες ώρας, σε Οτάβα, Μόντρεαλ και Τορόντο -7 ώρες, στο Κάλγκαρι -9 ώρες και στο Βανκούβερ -10 ώρες

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά

Διεθνής κωδικός κλίσης: +1

 

Επιπλέον γνώσεις

Επιπλέον γνώσεις

Βιβλία

- «Καναδάς», του Ρίτσαρντ Φορντ, εκδόσεις Πατάκη.

-  «Canada», από το Lonely Planet.

Καναδικός κινηματογράφος

- «Παγωμένος Δρομέας», του Ζακαρίας Κούνουκ. Μια σκληρή και ταυτόχρονα λυρική ματιά στην απόμακρη καθημερινότητα των Εσκιμώων Ινουίτ.

- «Λεολό», του Ζαν-Κλοντ Λοζόν.

- «Goin’ Down the Road», του Ντόναλντ Σεμπίμπ.

- «Ποιήματα για νεαρά πνεύματα», του Τζεφ Μπάρναμπι.

- «C.R.A.Z.Y.», του Ζαν-Μαρκ Βαλέ.

- «Ο Ιησούς του Μόντρεαλ», του Ντενίς Αρκάν

Highlights

 • Περιηγηθείτε στο γραφικότατο Κεμπέκ, τη μοναδική περιτειχισμένη πόλη σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική
 • Εκδράμετε στις ακτές του Μποπρέ και στους καταρράκτες του Μοντμορενσύ
 • Ανακαλύψτε το εκπληκτικό "μουσείο των πολιτισμών" που φιλοξενεί τεράστια ινδιάνικα τοτέμ και εκθέσεις για την ιστορία του Καναδά στην πρωτεύουσα του Καναδά Οτάβα
 • Θαυμάστε από κοντά τις θεαματικές υδατοπτώσεις του  Νιαγάρα κάνοντας βόλτα με το καραβάκι Hornblower (Maid of the Mist) μέχρι το περίφημο "φαράγγι του διαβόλου"
 • Απολαύστε το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων
 • Ανεβείτε με την Godola (εναέριο τελεφερίκ) μέχρι την κορυφή του Sulphur Mountain
 • Εξερευνήστε τον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά κατασκευασμένο όχημα
 • Δειπνήστε κάνοντας μια κρουαζιέρα στον Κόλπο του Βανκούβερ

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Κεντρικά, επώνυμα και σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με όλες τις σύγχρονες ανέσεις στις πόλεις
 • Κρουαζιέρα στην περιοχή των Χιλίων Λιμνών
 • 5ήμερη διαδρομή με ξεναγήσεις στα Βραχώδη Όρη
 • Ολοήμερη περιήγηση στον παγετώνα Αθαμπάσκα

 

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα Καναδά, Από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό | 07.08 & 12.10.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info