fb

Βόρεια Ισπανία με την Χώρα των Βάσκων | Καλοκαίρι 2018

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1099€

Ταυτότητα ταξιδιού

Παρόλο που οι ταξιδιώτες αγάπησαν αυτό το δοκιμασμένο ταξίδι του Versus για την πρωτοτυπία του και για το γεγονός ότι βλέπουν μια "διαφορετική Ευρώπη" με ξεχασμένα εξαιρετικά μνημεία και μεσαιωνικά χωριά, εμείς πιστεύουμε πως ένα ακόμη αδιαφιλονίκητο ατού του είναι οι πτήσεις του. Με άφιξη στο Πόρτο, που βρίσκεται 1,5 ώρα από τα σύνορα Ισπανίας-Πορτογαλίας, και τερματισμό στο Μπιλμπάο, βλέπουμε σπιθαμή προς σπιθαμή την "άλλη" Ισπανία, χωρίς πισωγυρίσματα. Ένα γεμάτο, χωρίς προαιρετικά, ταξίδι στην Ευρώπη, όπως θα πρέπει να είναι ένα ταξίδι στην ήπειρο με το μεγαλύτερο ιστορικό ενδιαφέρον, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που αποπνέουν και όχι σε "οικονομικές" μεγαλουπόλεις - κέντρα, με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές "πήγαινε - έλα". Ένα ακόμα αποκλειστικό ταξίδι του Versus με έντεχνο σχεδιασμό, που θα μας μεταφέρει σε μια Ισπανία που δεν πιστεύουμε πως υπάρχει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βόρειας Ισπανίας σε τέσσερεις  επαρχίες της: των Βάσκων, της Κανταβρίας, της Αστούριας και της Γαλικίας. Το οδοιπορικό μας ξεκινά από το Πόρτο και την περιοχή Ρίας Μπάχας, με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Αλβαρίνιο. Συνεχίζει προς το μαγευτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα - την ιερή πόλη του Ισπανικού Χριστιανικού Μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης - και στη Γαλικία με το πανέμορφο Λούγκο, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη σε εξαιρετική κατάσταση. Προχωράμε προς το Οβιέδο, το εθνικό πάρκο "Picos de Europa", την Κάγκα ντε Ονίς και την επαρχία Αστούριας. Στη συνέχεια η διαδρομή μας περνά από το ψαροχώρι Κομίλας με το περίφημο "El Capricho" του Γκαουντί, μέχρι το παραθαλάσσιο θέρετρο του Σανταντέρ και επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Συνεχίζουμε στην επαρχία της Κανταβρίας, με τη γραφική πόλη Σαντιλιάνα ντελ Μαρ, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς, μέχρι το Σαν Σεμπαστιάν, την κορωνίδα στις παραλίες του Βισκαϊκού Κόλπου. Με εξορμήσεις στη Γαλλία και το κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γάλλων στον Ατλαντικό, το Μπιαρίτς, καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, το αναγεννημένο Μπιλμπάο, το διάσημο μουσείο του Γκουγκενχάιμ, την Παμπλόνα και Βιτόρια. Ένας μεγάλος ιστορικός και πανοραμικός γύρος έχει τελειώσει με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Οι παλαιοί μας ταξιδιώτες κάτι ξέρουν!

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το δημοφιλές, δοκιμασμένο και "καθιερωμένο" πλέον πρόγραμμα του Versus Travel στη Βόρεια Ισπανία και τη Χώρα των Βάσκων. Ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε

Περιλαμβάνει:

  • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από τη Μαδρίτη ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Πόρτο της Πορτογαλίας για την επιστροφή μας.
  • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, δύο στο ιστορικό Οβιέδο, τέσσερις στο Μπιλμπάο, με είσοδο στο μουσείο του Γκουγκενχάιμ. Όλες μας οι διανυκτερεύσεις γίνονται στη βόρεια Ισπανία, εκεί που πρέπει, χωρίς "σπατάλη" διανυκτερεύσεων σε γειτονικές χώρες.
  •  Είσοδος στο μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια). ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκουγκενχάιμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
  •  Επίσκεψη στην Παμπλόνα και τη Βιτόρια, την βασκική πρωτεύουσα.
  • Επίσκεψη στην Γκερνίκα και το Γκέτσο.
  •  Εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαντόγκα,  στο ακρωτήριο Φινιστέρ κ.ά.   
  •  Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον ιστορικό Δρόμο του Αγίου Ιακώβου.
  • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, ως επί το πλείστον στο κέντρο των ιστορικών πόλεων
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν). Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Μαδρίτη. Αμέσως αναχωρούμε για το Μπούργκος, στην περιφέρεια της Καστίλης και Λεόν. Το Μπούργκος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην  στρατιωτική ιστορία της Ισπανίας. Υπήρξε πρωτεύουσα του ενωμένου βασιλείου της Καστίλης και Λεόν από το 1073 μέχρι και την πτώση της Γρανάδας (1492). Η πόλη βρίσκεται στο σταυροδρόμι που οδηγεί στη Γαλλία και στο Σαντιάγκο και είναι γνωστή από τον Ελ Σιντ (El Cid, 1043 -1099) που γεννήθηκε λίγο βορειότερά της. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης εκτός από τα επιβλητικά κτήρια και μνημεία θα δούμε τον καταπληκτικό καθεδρικό ναό Γοτθικού ρυθμού, τον 3ο μεγαλύτερο της Ισπανίας και την κεντρική γέφυρα Άρκο ντι Σάντα Μαρία με το άγαλμα του Ελ Σιντ. Αναχώρηση για την πόλη του Μπιλμπάο, στη Χώρα των Βάσκων, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Ξενάγηση)

Μια πόλη αναγεννημένη μέσα από τα χαλάσματα και τη φτώχια του παρελθόντος, το Μπιλμπάο συγκεντρώνει  σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του Βασκικού πληθυσμού και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία αναδιαμόρφωση και τουριστική ανάπτυξη. Ανήκει άλλωστε στις πλουσιότερες πόλεις της Ισπανίας και τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης. Στη σημερινή μας ξενάγηση λοιπόν θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της σημαντικής αυτής βάσκικης πόλης, μεταξύ των οποίων την παλιά συνοικία (Casco Viejo) και τη νέα πόλη (Ensanche). Στο ιστορικό της κέντρο ξεχωρίζουν το Πανεπιστήμιο Deusto, η Πλάθα Circular, η παλιά αγορά,  το θέατρο, το Δημαρχείο κ.ά. Επίσης θα επισκεφθούμε το μουσείο Γκουγκενχάιμ (Guggenheim), το φουτουριστικό κτίριο του Frank O. Gehry και σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο - ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την απογευματινή μας εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε για λίγο στη Guernica και θα συνεχίσουμε για το Getxo, το επίνειο του Μπιλμπάο. Κορυφαίο αξιοθέατο αποτελεί η γέφυρα Βισκάγια, έργο του μαθητή του Άιφελ Αλμπέρτο Παλάθιο, η οποία κατασκευασμένη το 1893 και αποτελεί την παλαιότερη σωζόμενη γερανογέφυρα στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΒΙΤΟΡΙΑ- ΠΑΜΠΛΟΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Οδική διαδρομή, ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη βασκική πόλη, μετά το Μπιλμπάο, τη Βιτόρια (Γκαστέις-Gasteiz στη βασκική γλώσσα), πρωτεύουσα της επαρχίας Άλαβα και της αυτόνομης κοινότητας της Χώρας των Βάσκων. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Θαδόρρα, ενός παραποτάμου του Έβρου, σε υψόμετρο 525 μέτρων. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την παλιά πόλη της Παμπλόνα (Ιρούνια-Iruña στα βασκικά) η οποία λέγεται πως ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Πομπηίο. Τον 9ο αιώνα έγινε πρωτεύουσα της Ναβάρας. Τον Ιούλιο γίνονται οι περίφημες στην γιορτή Λος Σανφερμίνες. Στην ξενάγηση μας από τα παλιά τείχη της πόλης θα έχουμε μία γενική θέα της πόλης της Παμπλόνα. Θα δούμε το καθεδρικό ναό Γοτθικού ρυθμού (εξωτερικά) χτισμένο από πέτρα σε χρώμα ώχρας που βλέπει το ποταμό Αργκα, με τους 2 επιβλητικούς πύργους. Εδώ βρίσκεται και αλαβάστρινος τάφος του Καρόλου του Γ και της Βασίλισσας Ελεονώρας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου βρισκονται επίσης το Palacio de Gobierno de Navarra στην πλάθα ντελ Καστίγιο, ένα νεοκλασικό κτήριο που στεγάζει την έδρα της η τοπική κυβέρνηση. Βόρεια θα δούμε και το Μπαρόκ Δημαρχείο και την μεσαιωνική εκκλησία Σαν Σατουρνίνο των Παγανιστών. Επιστροφή στο Μπιλμπάο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΙΑΡΡΙΤΖ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη διάσημη λουτρόπολη που βρίσκεται στην αντίπερα πλευρά των Γαλλο-ισπανικών συνόρων, το Μπιαρρίτζ (Biarritz), ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο της Γαλλίας στον Ατλαντικό, αντίστοιχο με εκείνα της Κυανής Ακτής. Η διαδρομή μας διαρκεί περίπου δύο ώρες. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Ισπανία και κατευθυνόμαστε στο Σαν Σεμπαστιάν (San Sebastián ή Donostia-Ντονόστια, στη βασκική γλώσσα), που είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα σε δύο μαγευτικές παραλίες. Το ταπεινό ψαροχώρι μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας ήδη από το 19ο αιώνα, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' το επέλεξε για τις θερινές της διακοπές. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας. Στα σαλόνια του καζίνου (σήμερα στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το δημαρχείο) συνωστιζόταν ο πλούτος και η αριστοκρατία της Ευρώπης, όπως και στη "βασιλική" παραλία, την αχανή, πανέμορφη, αμμουδερή Concha, μια από τις ωραιότερες παραλίες που μπορεί να βρει κανείς μέσα σε πόλη. Η απαγόρευση της χαρτοπαιξίας, αλλά κυρίως οι πόλεμοι οδήγησαν το Σαν Σεμπαστιάν σε προσωρινή ευτυχώς παρακμή. Τα τελευταία χρόνια οι τουρίστες επέστρεψαν, ιδίως Γάλλοι και Ιταλοί. Το Σαν Σεμπαστιάν διατηρεί την παλιά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προστεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η Παλιά Πόλη, η Parte Vieja, διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία! Θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο πανέμορφο Σαν Σεμπαστιάν και θα επιστρέψουμε αργά το απόγευμα στο Μπιλμπάο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΓΚΕΡΝΙΚΑ – ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ

Το πρωί αναχωρούμε από το Μπιλμπάο με πρώτη στάση μας στο ιστορικό χωριό της Γκερνίκα (Guernica, ή Γκουέρνικα όπως έχουμε μάθει να τη λέμε στα ελληνικά). Είναι ο οικισμός που βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τη γερμανική αεροπορία κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου, στις 26 Απριλίου 1937), και η καταστροφή του ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο να δημιουργήσει ίσως το περιφημότερο έργο του.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα ιστορικότερα χωριά της Ισπανίας και κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος της Κανταβρίας, τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ (Santillana del Mar). Η παλιά πόλη με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια της και τα λουλούδια είναι πανέμορφη. Προαιρετικά, αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε το μουσείο της Altamira, με παραστάσεις από τα προϊστορικά ομώνυμα σπήλαια. Ολόκληρο το χωριό, με τα παλαιά κτήρια και τις πέτρινες οικίες, τα λιθόστρωτα σοκάκια κλπ., έχει χαρακτηριστεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Σανταντέρ (Santander), τη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη και το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, από το λιμάνι αυτό γινόταν το θαλάσσιο εμπόριο της Ισπανίας, αργότερα δε, στις αρχές του 20ού αιώνα, υπήρξε και η θερινή διαμονή των βασιλέων, εξ ου και τα υπέροχα ανάκτορα Palacio Magdalena. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΚΟΜΙΓΙΑΣ – ΚΟΝΓΚΑΣ ΝΤΕ ΟΝΙΣ – ΚΟΒΑΝΤΟΝΓΚΑ - ΟΒΙΕΔΟ

Το πρωί αναχωρούμε από το Σανταντέρ και πάντα από επαρχιακούς, γραφικούς δρόμους, φθάνουμε στο ψαροχώρι Κομίγιας (Comillas), γνωστό για τα χαρακτηριστικά του παλιά πέτρινα σπίτια και την παραθεριστική κατοικία "Ελ Καπρίτσο ντε Γκαουντί" (El Capricho de Gaudí), κατασκευασμένη το 1883 από τον μεγάλο Καταλανό μοντερνιστή αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί και διακοσμημένη με σμαλτωμένα πλακίδια, παραβολικά τόξα και σφυρήλατες σιδεριές. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Κάνγκα ντε Ονίς (Canga de Onis) στην αυτόνομη περιοχή της Αστούριας. Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τις 5 αψίδες (Roman Bridge) ενώ συνεχίζοντας φτάνουμε στο Εθνικό Πάρκο της Κοβαντόγκα (Covadonga), σε μία από τις εισόδους του πάρκου. Η ορεινή διαδρομή με την πανοραμική θέα της Κοβαντόνγκα  είναι εντυπωσιακή. Εδώ δόθηκε το 722 μ.Χ. η πρώτη νικηφόρος μάχη των Χριστιανών κατά των Μαυριτανών κατακτητών και μέχρι το 774 ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου της Αστούριας και επομένως και της Χριστιανικής Ισπανίας. Στο Εθνικό πάρκο που ονομάζεται Picos de Europa, θα απολαύσουμε τη θέα με τις γύρω χιονισμένες κορυφές και τη μοναδική φυσική του ομορφιά. Συνεχίζοντας τη σημερινή μας διαδρομή καταλήγουμε στο θρυλικό Οβιέδο, το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα του Οβιέδο (Oviedo) και στα περίχωρα της πόλης. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό ναό και το θησαυροφυλάκιο – μουσείο (προαιρετικά). Λίγο έξω από την πόλη θα δούμε δύο ακόμα ναούς, τους Santa Maria del Narasco και San Miguel de Lillo, που έχουν ανακηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το απόγευμα θα μεταβούμε με το πούλμαν σε μια μαγευτική τοποθεσία στα βουνά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε για λίγη ώρα στο περίφημο "Μονοπάτι της Αρκούδας" (La Senda del Oso), μέσα σε καταπράσινα, υπέροχα τοπία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ – ΛΟΥΓΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΝΤΟ ΓΚΟΖΟ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ

Αφήνουμε σήμερα το Οβιέδο και συνεχίζουμε για το Λούγκο (Lugo) που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Γαλικίας. Είναι η μοναδική πόλη του κόσμου που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη ύψους 10-15 μέτρων και μήκους 2.117 μέτρων με 71 πύργους. Τα τείχη αυτά του 3ου αιώνα, που διατηρούνται μέχρι σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση, έχουν ενταχθεί από το 2000 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στη συνέχεια μάς περιμένει μία από τις πιο συγκλονιστικές όσο και ιστορικές διαδρομές στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Είναι το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, το Camino de Santiago, από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστός ήδη από τον 9ο αιώνα. Το 1985 όλη αυτή η διαδρομή αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, μια διαδρομή που διασχίζουν εδώ και αιώνες εκατομμύρια προσκυνητές και που στις μέρες μας αναβιώνει με πεζοπόρους από όλο τον πλανήτη. Η διαδρομή που παραδοσιακά ακολουθούν οι πιστοί φορώντας μια αχιβάδα στο λαιμό, περνά από υπέροχες εξοχές στα Πυρηναία, γραφικά μονοπάτια, αγροτικούς δρόμους, πανέμορφες ιστορικές πόλεις και μνημεία. Για να την περπατήσει κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος, θα χρειαστεί με γοργό ρυθμό τουλάχιστον ένα μήνα. Οι περισσότεροι ωστόσο περπατούν μόνο σε κάποιο τμήμα της. Εμείς έχουμε επιλέξει μία όμορφη διαδρομή, ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε για περίπου 90 λεπτά (όσοι το επιθυμούν). Θα σταματήσουμε επίσης στο Μόντε ντο Γκόζο (Monte Do Gozo), απ’ όπου μπορεί κανείς να δει μακριά στον ορίζοντα τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου (όπως ακριβώς και πριν από 1000 χρόνια). Αυτός είναι ο τελευταίος λόφος και η τελευταία στάση των προσκυνητών πριν φθάσουν στο Σαντιάγκο. Το σημείο αυτό ονομάστηκε Mount of Joy, από τη χαρά και την ανακούφιση των οδοιπόρων προσκυνητών, που αντίκριζαν για πρώτη φορά το πολυπόθητο Σαντιάγκο μετά από πεζοπορία ενός ή ακόμα και δύο μηνών σε επικίνδυνες περιοχές. Μετά λοιπόν από τη μοναδική αυτή εμπειρία, φτάνουμε στο ιστορικό Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, την ιερή πόλη του Ισπανικού χριστιανικού μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης, την “Χριστιανική” πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Ισπανίας και νυν πρωτεύουσα της Γαλικίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (Santiago de Compostela), μια πόλη που όλη της η ιστορία γράφτηκε και εξακολουθεί να διαδραματίζεται στη σκιά του διάσημου καθεδρικού ναού της. Θα δούμε φυσικά τον εκπληκτικό αυτό ναό του Αγίου Ιακώβου, καθώς και την Plaza del Obradoiro, το Δημαρχείο, το ανάκτορο του Αρχιεπισκόπου και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες ή για προαιρετικές επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, όπως το μουσείο μοντέρνας τέχνης, η Ακαδημία της Μουσικής κ.ά. Το απόγευμα θα εκδράμουμε στο Ακρωτήριο Φινιστέρ (Cabo Finisterre, Cabo Fisterra), που θεωρείται ως το δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, παρόλο που δεν είναι αληθές, καθότι το Cabo da Roca στην Πορτογαλία είναι 16.5 χιλιόμετρα δυτικότερα και ως εκ τούτου αποτελεί το δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το όνομά του, Cape Finisterre, προέρχεται από το λατινικό finis terrae, δηλαδή το τέλος της γης. Ο "δρόμος του θανάτου" (Costa de Morte), όπως αποκαλείται η διαδρομή κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού, περνά από βραχώδεις και εντυπωσιακά απόκρημνες πλαγιές και χαράδρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΠΟΝΤΕΒΕΔΡΑ – ΠΟΡΤΟ

Πρωινό ελεύθερο στο Σαντιάγο μέχρι τις 12 το μεσημέρι όταν θα πρέπει να αφήσουμε το ξενοδοχείο μας και να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Πόρτο. Η διαδρομή μας  περνά από την περιοχή Ρίας Μπάσας (Rias Baixas), με επιλεγμένες στάσεις στην Ποντεβέντρα, όπου ο θρύλος τη θέλει να έχει ιδρυθεί από αρχαίους Έλληνες ναυτικούς, καθώς και στο Κομπάρρο. με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Albariño. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Πόρτο, στη βόρεια Πορτογαλία και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (νωρίς το πρωί)

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 700

23/07/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

09:10

12:00

Α3 725

02/08/2018

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:30

06:20

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 700

06/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

09:10

12:00

Α3 725

16/08/2018

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:30

06:20

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

LH 1755

12/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 1824

12/08/2018

ΜΟΝΑΧΟ  – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:35

10:45

LH 1177

21/08/2018

ΠΟΡΤΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

12:25

16:00

LH 1284

21/08/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 700

17/09/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

09:10

12:00

Α3 725

27/09/2018

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:30

06:20


 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • 9 συνολικά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Η είσοδος στο μουσείο Guggenheim
  • Οι ειδικά προγραμματισμένες πεζοπορικές βόλτες σε επιλεγμένα γραφικά μονοπάτια (για όσους επιθυμούν να περπατήσουν)
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Bilbao, Santander, Oviedo, Santiago de Compostela)
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.        
     

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 250€
  • Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία και αξιοθέατα (εκτός του Guggenheim) 
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Εκτός από την αναχώρηση 12/08 οπού απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το δημοφιλές, δοκιμασμένο και "καθιερωμένο" πλέον πρόγραμμα του Versus Travel στη Βόρεια Ισπανία και τη Χώρα των Βάσκων. Ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε

Περιλαμβάνει:

  • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από τη Μαδρίτη ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Πόρτο της Πορτογαλίας για την επιστροφή μας.
  • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, δύο στο ιστορικό Οβιέδο, τέσσερις στο Μπιλμπάο, με είσοδο στο μουσείο του Γκουγκενχάιμ. Όλες μας οι διανυκτερεύσεις γίνονται στη βόρεια Ισπανία, εκεί που πρέπει, χωρίς "σπατάλη" διανυκτερεύσεων σε γειτονικές χώρες.
  •  Είσοδος στο μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια). ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκουγκενχάιμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
  •  Επίσκεψη στην Παμπλόνα και τη Βιτόρια, την βασκική πρωτεύουσα.
  • Επίσκεψη στην Γκερνίκα και το Γκέτσο.
  •  Εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαντόγκα,  στο ακρωτήριο Φινιστέρ κ.ά.   
  •  Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον ιστορικό Δρόμο του Αγίου Ιακώβου.
  • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, ως επί το πλείστον στο κέντρο των ιστορικών πόλεων
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν). Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Θαυμάστε το μουσείο Γκουγκενχάιμ, το σήμα κατατεθέν του Μπιλμπάο.
  • Εκδράμετε στη Γκερνίκα και μάθετε την ιστορία της μαρτυρικής αυτής πόλης που ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο.
  • Περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια της γοητευτικής Σαντιγιάνα ντελ Μαρ.
  • Ανακαλύψτε το "Καπρίτσο ντε Γκαουντί" στο ψαροχώρι Κομίγιας.
  • Περπατήστε στον ιστορικό Δρόμο του Αγίου Ιακώβου και στο μονοπάτι της αρκούδας..
  • Εξερευνήστε το πανέμορφο Λούγκο, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη.
  • Αντικρίστε τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού στο  Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα από το Μόντε ντο Γκόζο.
  • Φτάστε στο "τέλος της ευρωπαϊκής γης", στο Ακρωτήριο Φινιστέρ.
  • Δειπνήστε κάποιο βράδυ στο ιστορικό Οβιέδο και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή σε πολλές ιστορικές πόλεις της Βόρειας Ισπανίας με μοναδικές εκδρομές και επισκέψεις, που δεν υπάρχουν  σε άλλα προγράμματα ή είναι προαιρετικές  
  •  Τέσσερις   διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και είσοδος στο Μουσείο Γκουγκενχάιμ
  • Από δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα και στο ιστορικό Οβιέδο.

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια Ισπανία με την Χώρα των Βάσκων | Καλοκαίρι 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info