Ανδαλουσία με Μαδρίτη και διανυκτέρευση στο Τολέδο | Καλοκαίρι 2018

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 749€

Travel Identity

Πιστοί όπως πάντα στις πεποιθήσεις μας, πως ένα ταξίδι Versus πρέπει να έχει την άνεση και τον χρόνο για να απολαύσει ο ταξιδιώτης και να αποτυπώσει τις εμπειρίες του ταξιδιού του, προσθέσαμε –σε αυτό το ειδικό πρόγραμμα για λίγους– το Τολέδο με διανυκτέρευση για να μπορέσετε να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία που δεν μπορεί να την έχει κάποιος με μία μόνο απλή επίσκεψη σε μονοήμερη εκδρομή. Φανταστείτε τη νυκτερινή ζωή στα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης του Γκρέκο. Και από το Τολέδο οδικώς στην Κόρδοβα και τη Σεβίλλη, στην καρδιά της Ανδαλουσία με τη Γρανάδα και τη Ρόντα με τα Λευκά Χωριά, σ’ ένα πρόγραμμα που αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο του στην Ανδαλουσία. Επισκεπτόμαστε άγνωστες, μαγευτικές γωνιές της νότιας Ισπανίας, όπως τη Ρόντα και τα Λευκά Χωριά και τη νεοφώτιστη γενέτειρα του Πικάσο, τη Μάλαγα. Όλα αυτά με άνετες απ’ ευθείας πτήσεις για Μαδρίτη.

Έτσι  διαμορφώσαμε ένα νέο πρόγραμμα που θα λατρέψουν  οι Έλληνες ταξιδιώτες για την πληρότητά του και για τον σωστά κατανεμημένο χρόνο στα αξιοθέατα της περιοχής. Βαθιά και ζεστά συναισθήματα, μεσογειακή αρχιτεκτονική, φλογερή μουσική, εκφραστικοί χοροί, εμπνευσμένοι καλλιτέχνες και πόλεις-υπαίθρια μουσεία με μακραίωνη κουλτούρα είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προγράμματος αυτού.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ειδικό μοναδικό πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ανδαλουσίας με την Μαδρίτη και με διανυκτέρευση στο Μεσαιωνικό Τολέδο του μεγάλου Ελ Γκρέκο.!  Με το οδοιπορικό μας αυτό γνωρίζετε την Μαδρίτη, το Τολέδο και την Ανδαλουσία. Σας ταξιδεύουμε στην Γρανάδα, με το μαγευτικό ανάκτορο της Αλάμπρα, στην Κόρδοβα, με το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου, στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας Σεβίλλη, με βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ & στα περίφημα Λευκά Χωριά (Pueblos Blancos) και την Μάλαγα. Όλα αυτά με άπλετο χρόνο και σωστά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ (Πτήση)


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στο αεροδρόμιο Adolfo Suárez-Barajas της ισπανικής πρωτεύουσας όπου μας περιμένει μια ξενάγηση-έκπληξη στη Μαδρίτη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το πανέμορφο Τολέδο. Αφού φτάσουμε στην πόλη και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα είμαστε έτοιμοι για την εξόρμησή μας στα μεσαιωνικά καλντερίμια της Παλιάς Πόλης. Το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά εστιατόρια του Τολέδο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΛΕΔΟ – ΚΟΡΔΟΒΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ


Πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά, το Τολέδο είναι τόσο όμορφο που αρχίζεις να πιστεύεις πως είναι ένα κινηματογραφικό σκηνικό, κάτι που στήνεται τη μέρα για να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες και όταν εκείνοι φεύγουν… αποσυναρμολογείται. Κι όμως είναι αληθινό. Οι Ισπανοί το αποκαλούν «Ciudad Imperial», δηλαδή «Πόλη αυτοκρατορική», και η UNESCO το έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα λοιπόν θα σεργιανίσουμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό ναό της, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μίγμα πολλών αρχιτεκτονικών στιλ, καθώς επίσης και την Εκκλησία του Αγίου Θωμά (Iglesia de Santo Tomé), όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο «Η Ταφή του Κόμητος Οργκάθ». Αν θέλετε να ψωνίσετε κάτι για να θυμάστε αυτή την απίστευτη πόλη, σας προτείνουμε γλυκό μαθαπάν (mazapán), αμυγδαλόπαστα δηλαδή, (το μαθαπάν του Τολέδο είναι το καλύτερο της Ισπανίας!) καθώς και σκαλιστά χειροτεχνήματα σε μέταλλο (σπάθες, δίσκοι και πολλά άλλα), από τους χρυσοχέρηδες αργυροχόους της πόλης.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Κόρδοβα (Córdoba), πατρίδα του φιλόσοφου και ρήτορα Σενέκα και αργότερα  πρωτεύουσα του Χαλιφάτου της Δαμασκού. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ (Guadalquivir) και λουσμένη από τον λαμπρό μεσογειακό ήλιο, η Κόρδοβα έχει να επιδείξει μια μακραίωνη ιστορική διαδρομή που ξεκινά το 169 π.Χ., όταν ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους. Μέσα στους αιώνες, η πόλη του ισπανικού Νότου αναδείχθηκε σ' έναν πολιτισμικό φάρο και εξελίχθηκε σ' ένα χωνευτήρι εβραϊκών, μαυριτανικών, τσιγγάνικων και χριστιανικών πολιτισμών. Σήμα-κατατεθέν είναι η Mezquita, το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου και μετέπειτα καθεδρικός ναός της πόλης. Αρχικά, είχε ανεγερθεί εκεί ένας ρωμαϊκός ναός. Στα ερείπιά του έχτισαν οι Βησιγότθοι εκκλησία που τιμούσε τον Άγιο Βικέντιο. Όταν ήρθαν οι Άραβες, μοίρασαν τον χώρο σε δύο, ώστε να διαθέτουν τόπο λατρείας τόσο οι ίδιοι όσο και οι χριστιανοί. Το 785, όμως, ο τότε εμίρης προχώρησε σε λύση πιο ριζική, κατεδαφίζοντας τα πάντα και οικοδομώντας ένα μεγαλοπρεπές τέμενος. Οι διάδοχοί του το επεξέτειναν και το βελτίωσαν, αλλά οι χριστιανοί άρχοντες, όταν ανακατέλαβαν την περιοχή, μετέτρεψαν τη χρήση τιμώντας την Κοίμηση της Θεοτόκου, για να προβούν μεταγενέστερα (1523) σε ακόμη πιο ρηξικέλευθη λύση, ανεγείροντας δηλαδή σταυροειδή ναό γοτθικού ρυθμού στο εσωτερικό του τζαμιού. Τα χρόνια πέρασαν, η Ιστορία συνέχισε να γράφεται, και η UNESCO το περιέλαβε στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κατασκεύασμα. Οκτακόσιοι πενήντα κίονες από γρανίτη, όνυχα και μάρμαρο, ύψους 4-13 μέτρων και συνδεόμενοι με πολύχρωμες αψίδες, στηρίζουν τα 19 κλίτη του οικοδομήματος. Οι πολυέλαιοι, οι ξύλινες οροφές με τα χρυσοποίκιλτα ψηφιδωτά, οι θόλοι και οι κόγχες του, αλλά κυρίως ο πλούτος της διακόσμησης του Μιχράμπ, αφήνουν άφωνους τους επισκέπτες. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να επισκεφθείτε τη Judería - την εβραϊκή συνοικία με τη συναγωγή κ.α. Συνεχίζουμε για την Σεβίλλη, Άφιξη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΒΙΛΛΗ (ξενάγηση)

Η ιστορική διαδρομή της Σεβίλλης αποτελεί την απεικόνιση της ιστορίας όλης της Ανδαλουσίας και των διαφορετικών πολιτισμικών επιρροών που διαμόρφωσαν την ταυτότητά της ανά τους αιώνες. Ρωμαίοι, Βησιγότθοι, Άραβες και χριστιανοί άφησαν βαθιά σημάδια στην αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της, χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η επιγραφή που βρέθηκε σε μια παλιά πύλη της (Puerta de Jeréz): "Ο Ηρακλής με έκτισε, ο Ιούλιος Καίσαρ με περιέβαλλε με τείχη και πύργους και ο Άγιος Βασιλιάς με πήρε". Σπάνια, ετερόκλητα και ασυνήθιστα μνημεία συνθέτουν ένα σύνολο απίστευτης αρχιτεκτονικής.

Με τη σημερινή ξενάγηση λοιπόν θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν και του Δον Χοσέ, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό της κέντρο, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα patios (τα περίφημα αίθρια-εσωτερικές αυλές) σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουθ (Barrio de Santa Cruz) και θα θαυμάσουμε τον τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό ναό, με τον τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου και το καμπαναριό-παλιό μιναρέ Χιράλδα (Giralda) ύψους 93 μέτρων. Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ (Alcázar), το οποίο και θα επισκεφθούμε. Αμέτρητα δωμάτια που ποικίλουν σε αρχιτεκτονικό στυλ - από Ισλαμικό σε Νεοκλασικό - patios και μοναδικής ομορφιάς κήποι, συνθέτουν την εικόνα του παλατιού, το οποίο υπήρξε κατοικία πολλών μοναρχών. Σήμερα χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει τη Βασιλική Οικογένεια ή τους αρχηγούς Κράτους που επισκέπτονται την πόλη (μνημείο της UNESCO από το 1987). Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται σε δύο από τους πιο ευχάριστους και εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση φλαμένκο, εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΟΝΤΑ – ΜΑΛΑΓΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Συνέχεια στο οδοιπορικό μας στην όμορφη Ανδαλουσία, και αναχώρηση σήμερα  προς το διασημότερο απ’ όλα τα λευκά χωριά της Ανδαλουσίας την πανέμορφη Ρόντα (Ronda), με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και τα κατάλευκα σπίτια της. Η Ρόντα αποτελείται στην ουσία από δύο οικισμούς κτισμένους πάνω στους απόκρημνους βράχους της Sierra Grazalema, με ορμητικό χείμαρρο ανάμεσά τους και ενωμένα με την εντυπωσιακή Puente Nuevo (Νέα Γέφυρα) του 18ου αιώνα. Στη Ρόντα θα δούμε την παλιά πόλη «La Cuidad» και το «Mercadillo», τη μοντέρνα πόλη στην αντίπερα  όχθη του ποταμού Τάχο (El Tajo), την αρένα (Plaza de Toros), το Palacio Mandragón κ.ά.  Χρόνος για επίσκεψη και βόλτα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μάλαγα.

Με την άφιξη μας θα έχουμε μία πανοραμική ξενάγηση στην «όμορφη», όπως είναι το χαϊδευτικό της Μάλαγα (Málaga), η πόλη όπου γεννήθηκε ο Πάμπλο Πικάσο. Η Μάλαγα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ανάμεσα σε βουνά, τον ποταμό Guadalhorce και την ακτογραμμή που οδηγεί στην επαρχία. Ταξιδιώτες, έμποροι, άποικοι και πολεμιστές άφησαν το σημάδι τους στην κοσμοπολίτικη, φιλόξενη και λαμπερή πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το επιβλητικό κάστρο Αλκαθάμπα (Alcazaba) του 8ου αιώνα, το πιο καλοδιατηρημένο του είδους του σε όλη τη χώρα, ένα Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 2ου αιώνα, από το οποίο οι Άραβες πήραν ορισμένα υλικά για να κατασκευάσουν το φρούριο Αλκαθάμπα και τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1528 αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών το 1728 αποφασίστηκε να μείνει με έναν πύργο από τους δύο που είχαν αρχικά προβλεφθεί και γι’ αυτό το λόγο ο ναός αυτός αναφέρεται και ως "La Manquita" δηλαδή "η Μονόχειρα".Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό τη χιλιοτραγουδισμένη Γρανάδα. Με την άφιξή μας στην πόλη, θα τακτοποιηθούμε σε κεντρικό ξενοδοχείο και το απόγευμα θα κάνουμε τη βόλτα μας στην παλιά πόλη και τα καλντερίμια της. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


 

5η ΗΜΕΡΑ: ΓΡΑΝΑΔΑ (Ξενάγηση)

Τα είπε όλα για τη Γρανάδα ο ποιητής Φρανθίσκο ντε Ικάθα: «Λυπήσου τον άνθρωπο, Κυρά, για δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο, από το κρίμα να ‘ναι κανείς τυφλός στη Γρανάδα…» («dale limosna, mujer, que no hay en la vida nada, como la pena de ser ciego en Granada...»). Χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα, εκεί που οι τρεις ποταμοί Beiro, Darro και Genil ενώνουν τα νερά τους, η Γρανάδα (Granada) είναι μια πόλη που ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, κυρίως από την εποχή της μαυριτανικής–μουσουλμανικής  εποχής, που διήρκεσε περίπου 780 χρόνια. Ετυμολογικά, η πόλη ονομάστηκε έτσι από τις πολλές ροδιές που φύονται στην περιοχή (Granada).

Πρωινή ξενάγηση στο «Ρόδο της Ανδαλουσίας» - όπως αποκαλούσαν οι Μαυριτανοί τη Γρανάδα - και πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Μνημείο-σύμβολο της πόλης, το ανάκτορο της Αλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στη διακόσμηση, μνημείο φυσικά της UNESCO. Στα μαγικά της patios, ανάμεσα από το κελάηδημα των πουλιών και τους ήχους των νερών που πηγάζουν από τα απίθανα σιντριβάνια της, μοιάζει να αντηχούν ακόμα επικλήσεις του Αλλάχ και στίχοι του αιώνιου έρωτα. Εδώ ήταν και η αίθουσα στην οποία ο Κολόμβος πήρε την άδεια να ξεκινήσει την υπερπόντια εκστρατεία του από τους Καθολικούς βασιλείς Φερδινάνδο και Ισαβέλλα το 1492, ακριβώς τη χρονιά της ανακατάληψης της Γρανάδας από τους χριστιανούς.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους κήπους Χενεραλίφε (Generalife),  τους «κήπους του παραδείσου», με λίμνες, καταρράκτες, σιντριβάνια, δένδρα και λουλούδια, όπου κυριαρχεί η μυρωδιά του γιασεμιού και της αναρριχώμενης τριανταφυλλιάς και μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι στοχασμού και φαντασίας από την εποχή των Χαλίφηδων, των Χαρεμιών, του αισθησιασμού, των ευνούχων και της Μαυριτανικής  δύναμης. Στο ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να πάτε βόλτα στην παλιά συνοικία Αλμπαϊθίν (Albaycín), ένας συναρπαστικός λαβύρινθος από στενά σοκάκια με λευκοβαμμένα σπίτια και εσωτερικούς περιποιημένους κήπους ή στο λόφο Sacromonte, γνωστός για τις σπηλιές του και τη συνοικία των τσιγγάνων, όπου πιθανόν να δείτε τσιγγάνες να χορεύουν γνήσιο, αυθεντικό φλαμένκο στις αυλές των σπιτιών τους.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το Patronato de Alhambra, ο κρατικός οργανισμός που διαχειρίζεται το μνημείο, καθιερώνει πλέον σημαντικές αλλαγές στους όρους προκράτησης των εισιτηρίων-εισόδου για την Αλάμπρα. Ως εκ τούτου, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μην είναι δυνατή η είσοδός μας στο παλάτι της Αλάμπρα και τους κήπους Χενεραλίφε. Το Versus παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα σας ενημερώσει εγκαίρως για τυχόν αλλαγή στην ξενάγησή μας στην Αλάμπρα.

 

 

6η ΗΜΕΡΑ : ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Αναχώρηση το πρωί για τη Μαδρίτη (Madrid), πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, και  μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Κατά τον Μεσαίωνα μάλιστα, οι Ισπανοί περηφανεύονταν λέγοντας πως «ο θρόνος του Ισπανού βασιλιά είναι αυτός που βρίσκεται πιο κοντά», εννοώντας πως η πόλη τους είναι χτισμένη σε υψόμετρο μεγαλύτερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της εποχής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης, τη Σαλαμάνκα, έναν καφέ στην ατμοσφαιρική Plaza de Oriente με θέα το παλάτι ή απλώς να περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Plaza Mayor για έναν καφέ. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ (ξενάγηση και Μουσείο Πράδο)

Πανοραμική ξενάγηση στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας που θα μας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά αυτής της υπέροχης μητρόπολης. Θα περιηγηθούμε στις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα μνημεία (Plaza Cibeles, Paseo del Prado, Gran Vía, Plaza Mayor και τα ανάκτορα Palacio Real. κ.ά.). Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε με τον αρχηγό μας για να επισκεφθούμε το Μουσείο Πράδο, μεγάλη πινακοθήκη της Ισπανίας και από τα πιο εμβληματικά μουσεία του κόσμου. Θα δούμε έργα διάσημων ζωγράφων που καθόρισαν με το έργο τους την ιστορία της ζωγραφικής, όπως ο Βελάθκεθ, ο Γκόγια και ο «δικός μας» Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο), ένα μοναδικό ταξίδι «στο χρόνο και στο χρώμα». Η ξενάγηση θα γίνει με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό (είσοδος δεν περιλαμβάνεται). Αμέσως μετά μπορείτε να ακολουθήσετε τον αρχηγό μας σε μια ακόμη περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Μαδρίτης, στην Plaza Mayor, στην Plaza de España με το σύμπλεγμα του Δον Κιχώτη με τον Σάντσο και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες να τους «επιτηρεί». Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε το Palacio Real, το ανάκτορο των Βουρβόνων και παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας, με 2.800 δωμάτια, ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε ο μέγιστος Φρανθίσκο ντε Γκόγια ως ζωγράφος του παλατιού. Στο ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας σας, το απόγευμα, σας προτείνουμε να γνωρίσετε την «άλλη Μαδρίτη»: το Στάδιο Santiago Bernabéu στη μεγάλη λεωφόρο Paseo de la Castellana, τον σιδηροδρομικό Σταθμό της Atocha, το Μνημείο Debod (ένας αρχαίος αιγυπτιακός ναός που δώρισε η Αίγυπτος στην Ισπανία ως ευγνωμοσύνη για τη βοήθειά της στη διάσωση των αρχαιοτήτων κατά την κατασκευή του φράγματος του Ασουάν), το περίφημο Πάρκο Ρετίρο με τη μεγάλη λίμνη και το Κρυστάλλινο Παλάτι και πολλά άλλα. Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να τιμήσετε τα διάσημα καταστήματα και την πλούσια αγορά της Μαδρίτης. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ (πτήση)

Πρόγευμα και μετάβαση στο αεροδρόμιο Adolfo Suárez-Barajas της Μαδρίτης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

31/07/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

09:10

12:00

Α3 701

07/08/2018

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:55

17:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

07/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

09:10

12:00

Α3 701

14/08/2018

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:55

17:25

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

14/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

09:10

12:00

Α3 701

21/08/2018

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:55

17:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

21/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

09:10

12:00

Α3 701

28/08/2018

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:55

17:25

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4*
 • Συνολικά 4 δείπνα στην Ανδαλουσία.
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτικό οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:€ 205
 • Είσοδοι σε μουσεία

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική παρατήρηση: Λόγω των ημερών το ξενοδοχείο στη Σεβίλλη είναι εκτός πόλης. Έχουμε φροντίσει για δωρεάν βραδινή μεταφορά στην πόλη με το πούλμαν για όσους επιθυμούν (ρωτήστε μας σχετικά).

 

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

 

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

 

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.

• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.

• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 
Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ειδικό ταξίδι στην ξεχωριστή Ισπανία του  Versus,  που συνδυάζει την εκτεταμένη Ανδαλουσία, τα Λευκά Χωριά και τη Μαδρίτη, με σπάνια διαμονή στο μεσαιωνικό Τολέδο και διανυκτέρευση στην αναγεννημένη Κόρδοβα.

Η διανυκτέρευση στο Τολέδο, στην πόλη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, είναι και ένα από τα βασικά highlights του προγράμματος. Η περιπλάνηση και η αύρη της μεσαιωνικής αυτής πόλης είναι το κάτι άλλο, που θα σας ενθουσιάσει και θα χαρίσει μοναδικές εικόνες στην μνήμη σας, μαζί φυσικά με τις αγαπημένες πόλεις στην Ανδαλουσία. Ένα  σωστά  οργανωμένο ταξίδι, με άνεση χρόνου, που το Versus Travel έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, σε ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα με τη σαγηνευτική Μαδρίτη, το Τολέδο και  βέβαια την Ανδαλουσία, την ευλογημένη γη του Ισπανικού νότου.

Περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές απ’ ευθείας πτήσεις.
 • Διαμονή σε όλες τις ιστορικές πόλεις σε ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από τη Μαδρίτη και το Τολέδο.
 • Την είσοδο στην Αλάμπρα (Alcazaba) και τους κήπους Χενεραλίφε, με προαγορά εισιτηρίων (όχι μόνο στους κήπους).
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα και από μία στη Σεβίλλη και την Κόρδοβα.
 • Μια διανυκτέρευση στο Μεσαιωνικό Τολέδο (μόνο στο Versus).
 • Δύο διανυκτερέυσεις στη Μαδρίτη.
 • Με επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο του Πράδο (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται)
 • Πέρα από τα καθιερωμένα, περιλαμβάνει διέλευση από τα περίφημα Pueblos Blancos (Λευκά Χωριά) στη νότια Ανδαλουσία, μία συστάδα γραφικών οικισμών κτισμένων στις κορυφές λόφων ή σε κοιλάδες με φόντο τα βράχια, με ολόλευκα κτίσματα, που φέρνουν στο νου εικόνες από ελληνικά νησιά. Βλέπουμε τη Ρόντα, απολαμβάνοντας παράλληλα το πανέμορφο τοπίο της Ανδαλουσίας με τη Μάλαγα στην κοσμοπολίτικη Κόστα ντελ Σολ.
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας ή Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Highlights

 • Η επίσκεψη και ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ στην πόλη του Γκρέκο το Μεσαιωνικό Τολέδο.
 • 2  διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη.
 • Με επίσκεψη στο Μουσείο του Πράδο (η είσοδος καταβάλλεται επιτόπου).
 • Επισκεφθείτε το Μνημείο-σύμβολο της Γρανάδας, το ανάκτορο της Αλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
 • Περπατήστε στους κήπους Χενεραλίφε, τους «κήπους του παραδείσου», με τις λίμνες, τους καταρράκτες, τα σιντριβάνια, τα δένδρα και τα λουλούδια με τις μυρωδιές του γιασεμιού και της τριανταφυλλιάς.
 • Περιηγηθείτε στην πανέμορφη Κόρδοβα και γνωρίστε τη μακραίωνη ιστορική της διαδρομή.
 • Αφεθείτε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη, στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ
 • Ανακαλύψτε την ξεχωριστή Ρόντα, ίσως την ωραιότερη εκπρόσωπο από τα «Λευκά Χωριά» της Ανδαλουσίας.
 • Με διανυκτέρευση στην πανέμορφη Κόρδοβα και τη Σεβίλλη.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μια διανυκτέρευση στο Μεσαιωνικό Τολέδο (μόνο στο Versus).
 • Είσοδος στην Αλάμπρα και τους κήπους Χερεναλίφε  (όχι μόνο στους κήπους), με προαγορά εισιτηρίων
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα, μία στην Κόρδοβα, μία στην Σεβίλλη 
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο του Πράδο (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται)

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018

Χάρτης Ταξιδιού Ανδαλουσία με Μαδρίτη και διανυκτέρευση στο Τολέδο | Καλοκαίρι 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info