Σούπερ 9ήμερη Ρωσία με τον Χρυσό Δακτύλιο | Καλοκαίρι 2018

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1099€

Travel Identity

Ένα πρόγραμμα που είναι συνυφασμένο με την ιστορία του Versus Travel, μια και το πραγματοποιούμε για περισσότερα από 10 χρόνια. Πάντα με την ίδια πληρότητα και πληθωρικότητα παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά κυρίως ξεναγήσεων και επισκέψεων. Μια σύγκριση απλά με τα υπόλοιπα προγράμματα της αγοράς είναι από μόνη της η απόδειξη ότι πολιτική του Versus είναι να μην υπάρχει τίποτε προαιρετικό, να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα, χωρίς τοπικές εκπλήξεις, αλλά και πιο ορθολογική ένταξη των εκδρομών στη ροή του προγράμματος και πιο ορθολογιστική διεκπεραίωσή του. Έτσι, η κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα, οι επισκέψεις στις περίφημες πόλεις του "Χρυσού Δακτυλίου" Βλαντιμίρ, Σούζνταλ και στο "Βατικανό της Ρωσίας" Ζαγκόρσκ, σπουδαία μουσεία, καθώς και τα θερινά ανάκτορα στην Αγία Πετρούπολη, αποτελούν αναπόσπαστο και όχι προαιρετικό μέρος του προγράμματός μας.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πλούσιο και περιεκτικό ταξίδι σε δύο πόλεις της Ευρωπαϊκής Ρωσίας: στην καρδιά και το κέντρο των αποφάσεων της χώρας, την Μόσχα μαζί με το Ζαγκόρσκ, το "Βατικανό της Ρωσίας" και στη "Βενετία του Βορρά", την Αγία Πετρούπολη, μια πόλη - μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα
του Versus

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικά και τοπικά στοιχίζουν άνω των 250 €.

Παροχές που θα βρείτε μόνο στο Versus

 • Πλούσια εννιαήμερη διάρκεια (άφιξη στην Αθήνα το πρωί της δέκατης ημέρας).
 • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
 • Προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* sup aνάλογα με την αναχώρηση: Αγία Πετρούπολη: Sokos Olympia Garden / Vedensky / Park lane / Holiday Inn Moskovskie Vorota. Μόσχα: Borodino Hotel / Palmira Hotel / Holiday Inn Sushevsky / Sokolniki Hotel.
 • Επίσκεψη στις πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις του «Χρυσού Δακτυλίου», το Βλαντιμίρ και το Σουζντάλ και μια διανυκτέρευση στην περιοχή, για να απολαύσουμε το πιο γραφικό τμήμα της Ρωσίας και ταυτόχρονα πόλεις-ζωντανά μουσεία
 • Επίσκεψη στο Ζαγκόρσκ, το «Βατικανό της Ρωσίας», μια παραμυθένια πολιτεία του 14ου αιώνα, που συνήθως απουσιάζει από τα προγράμματα για μείωση κόστους ή είναι προαιρετική.
 • Κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Νέβα στην Αγία Πετρούπολη, μια μοναδική εμπειρία που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική.
 • Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα των τσάρων στο Πετροντβόρετς (Πέτερχοφ).
 • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου.
 • Επίσκεψη στο Κρεμλίνο και τους τρεις Καθεδρικούς Ναούς, που σε άλλα προγράμματα δεν περιλαμβάνονται .
 • Επίσκεψη στην πινακοθήκη Τρετιακόφ, τη σημαντικότερη πινακοθήκη ρωσικής τέχνης στον κόσμο.
 • Επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Κοσμοναυτών.
 • Ημιδιατροφή: όλα τα γεύματα δίνονται σαν δείπνα μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια. Συνολικά 9 δείπνα. Παρέχουμε δείπνο και την 9η ημέρα.
 • Στα πλεονεκτήματα του παρόντος προγράμματος πρέπει να υπολογίσουμε το γεγονός ότι η μετάβαση από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα δεν πραγματοποιείται με νυκτερινό τραίνο, όπως συνήθως γίνεται για μείωση κόστους, αλλά αεροπορικώς.
 • Το ταξίδι συνοδεύουν ελληνόφωνοι διπλωματούχοι ξεναγοί και εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός – εμείς δεν χρησιμοποιούμε απλά και μόνο τοπικούς Ελληνόφωνους/Αγγλόφωνους ξεναγούς. Ο αρχηγός του Versus έχει πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στα ταξίδια της Ρωσίας, θα σας δείξει τις κρυφές γωνιές της μαγευτική αυτής χώρας, και θα κάνει το ταξίδι σας απολαυστικό!
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΙΝΙΚΗ – ΜΟΣΧΑ (πτήση)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Μόσχα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας, θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΡΕΤΙΑΚΟΦ)

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων το ιστορικό της κέντρο, την Κόκκινη Πλατεία (Κράσναγια), που πήρε το όνομά της από το χρώμα των τειχών του Κρεμλίνου, τον περίφημο Καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου (εξωτερικά) με τους εννέα τρούλους, αφιερωμένους στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, που κτίστηκε από τον τσάρο Ιβάν τον Τρομερό για τη νίκη του στην πρωτεύουσα των Τατάρων Καζάν, το μαυσωλείο του Λένιν (εξωτερικά), το συγκρότημα εμπορικών καταστημάτων ΓΚΟΥΜ, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα για να στεγάσει 1000 καταστήματα και έχει πλούσια εσωτερική διακόσμηση, το κτίριο του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου, το θέατρο Μπολσόι, το πανεπιστήμιο Λομονόσωφ κ.ά. Συνεχίζουμε για την πινακοθήκη Τρετιακόφ, την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ρωσίας. Ιδρύθηκε από το Ρώσο βιομήχανο Πάβελ Μιχαήλοβιτς Τρετιακόφ το 1856 όταν ξεκίνησε τη συλλογή του αρχικά με σπουδαίους πίνακες ζωγραφικής καθώς και ρωσικά γλυπτά του 19ου αιώνα τα οποία έιχε συγκεντρώσει ο αδερφός του Σεργκέι Τρετιακόφ. Όλη η συλλογή αυτή δωρήθηκε στην πόλη της Μόσχας το 1892. Το κτίριο όπου στεγάστηκε η υπέροχη αυτή συλλογή ολοκληρώθηκε το 1904 και εθνικοποιήθηκε το 1918. Η πινακοθήκη Τρετιακόφ που περιλαμβάνει περισσότερα από 130.000 εκθέματα προσφέρει στον επισκέπτη την ιστορία της ρωσικής τέχνης από τον 11ο αιώνα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Περιλαμβάνει την πλουσιότερη συλλογή εικόνων στον κόσμο, περίπου 40.000 εικόνες. Θα θαυμάσετε την Αγία Τριάδα, υπέροχο έργο του Αndrei Rublev, καθώς μεταξύ άλλων μοναδικά έργα των Ivanov, Sutikov και Repin.         
Κατά την επιστροφή μας, θα επιβιβαστούμε στο φημισμένο μετρό της Μόσχας, ένα αληθινό μνημείο τέχνης. Κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930 (επί Στάλιν) και λειτούργησε το 1935. Έχει 144 σταθμούς, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται υψίστης αισθητικής, διακοσμημένοι με πολύχρωμα μάρμαρα, τοιχογραφίες, μωσαϊκά, γλυπτά, υαλουργήματα, πολυέλαιους κ.ά. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με έναν περίπατο στη Στάρυ Αρμπάτ, με καταστήματα παραδοσιακών ρωσικών προϊόντων (σαμοβάρια, σερβίτσια, κεντήματα, δίσκοι, εσάρπες, αντικείμενα από γυαλί κ.λπ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ – ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ – ΣΟΥΖΝΤΑΛ (Ιστορική αυθεντική Ρωσία-Χρυσός Δακτύλιος)

Πρωινή οδική αναχώρηση για τον περίφημο «Χρυσό Δακτύλιο», μια ενδιαφέρουσα διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της παλιάς Ρωσίας σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες πόλεις και κωμοπόλεις. Πρώτος σταθμός της σημερινής μας ημέρας θα είναι στο Βλαντιμίρ, που ιδρύθηκε το 1108. Το Βλαντίμιρ ήταν μία από τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες της Ρωσίας και δύο από τους καθεδρικούς ναούς του έχουν κηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Άφιξη, και ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τους πέντε τρούλους, που σχεδιάστηκε ως μαυσωλείο των Μεγάλων Δουκών και αφιερώθηκε στην ιερή εικόνα της Θεοτόκου του Βλαντίμιρ. Ο ναός επεκτάθηκε μεταξύ 1185 και 1189 και τοιχογραφήθηκε από τους μεγάλους Αντρέι Ρουμπλιόφ και Δανιήλ Τσιόρνι το 1408. Το 1810 προστέθηκε ένα καμπαναριό νεοκλασικού στυλ. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το εκπληκτικό Σουζντάλ, μια κωμόπολη κτισμένη στις όχθες του ποταμού Καμένκα, η οποία βρίσκεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ιστορία της πόλης ανατρέχει στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας, την εποχή του κράτους των Ρως. Η παλαιότερη αναφορά στο όνομά της γίνεται στον Κώδικα του Νόβγκοροντ: εκεί ένας μοναχός με το όνομα Ισαάκ αφηγείται πώς έγινε ιερομόναχος το έτος 6507 από κτίσεως κόσμου (δηλ. το 999 σύμφωνα με τη χρονολογία μας) στη μονή του Αγ. Αλεξάνδρου του Αρμενίου στο Σούζνταλ. Για δεύτερη φορά το όνομα της πόλης αναφέρεται σε ένα χρονικό του 1024. Η πόλη για αιώνες ήταν η έδρα διάφορων Ρώσων ηγεμόνων και αποτελεί τμήμα του ρωσικού «Χρυσού Δακτυλίου». Στις αρχές του 12ου αιώνα ήταν το κέντρο του Πριγκιπάτου του Ροστόφ-Σούζνταλ. Το 1157 ο Αντρέι Μπογκολιούμπσκι μετέφερε την πρωτεύουσά του στο Βλαντίμιρ και το κρατίδιο μετονομάστηκε σε Πριγκιπάτο του Βλαντίμιρ-Σούζνταλ. Στις αρχές του 14ου αιώνα γίνεται η πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου Σούζνταλ-Νίζγκοροντ, ενώ από το 1392 η περιοχή ανήκει στο Μεγάλο Πριγκιπάτο της Μόσχας. Από το 16ο αιώνα, μετά την παρακμή της ως πολιτικού κέντρου, αρχίζει η ανοικοδόμηση-επέκταση παλαιών μονών και ιδρύονται νέες. Αναφέρονται συνολικά 11 μοναστηριακά συγκροτήματα, από τα οποία επιβιώνουν σήμερα τα πέντε. Από τα μέσα του 17ου αιώνα η περιοχή γνωρίζει οικονομική άνθηση και το 1778 αναγνωρίζεται επίσημα ως «πόλη» με τα αντίστοιχα προνόμια. Επί Σοβιετικής Ένωσης ανακηρύχθηκε «πόλη-μουσείο». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, θα γνωρίσουμε σπουδαία μνημεία της ρωσικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, όπως το Κρεμλίνο του Σουζντάλ, την πλατεία της αγοράς, ενδιαφέροντα μοναστήρια και παραδοσιακά ξύλινα σπίτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΥΖΝΤΑΛ – ΖΑΓΚΟΡΣΚ – ΜΟΣΧΑ

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, που απέχει 71 χλμ. από τη Μόσχα και θεωρείται το «Βατικανό της Ρωσίας». Μια παραμυθένια πολιτεία του 14ου αιώνα με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό, που αναπαριστά όλη την εξέλιξη της ρωσικής αρχιτεκτονικής μέχρι τον 19ο αιώνα Θα επισκεφθούμε το εν ενεργεία μοναστήρι της Λαύρας, που είναι κέντρο της Ρώσικης Ορθόδοξης εκκλησίας και κατοικία του πατριάρχη της Ρωσίας. Επιστροφή στη Μόσχα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ (ΚΡΕΜΛΙΝΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Κρεμλίνο, το σύμβολο της Μόσχας και ολόκληρης της Ρωσίας, που αποτελούσε κατοικία των Ρώσων τσάρων και πατριαρχών. Ονομάστηκε έτσι από τη λέξη Κρεμλ, που σημαίνει φρούριο. Το Κρεμλίνο υπήρξε το διοικητικό, ιστορικό και εκκλησιαστικό κέντρο της Ρωσίας. Ήταν από παντού ορατό και πάντα απροσπέλαστο, αφού κάποτε ήταν αδύνατον να εισχωρήσει κανείς σ΄ αυτό. Κτισμένο στις όχθες του ποταμού Μόσκoβα, περιτριγυρισμένο από τείχη με πύργους και εκκλησίες μοναδικής αρχιτεκτονικής, προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Κατά την περιήγησή μας στο Κρεμλίνο θα δούμε μεταξύ άλλων το καμπαναριό του Ιβάν του Τρομερού και το Μέγαρο των Συνεδρίων και φυσικά θα θαυμάσουμε τις περίφημες εκκλησίες του 15ου αιώνα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μνήμης της Αστροναυτικής, επίσης γνωστό ως το Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής ή Μουσείο Μνήμης της Εξερεύνησης του Διαστήματος. Είναι ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο, αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται στο υπόγειο του μουσείου «Μνημείο για τους κατακτητές του Διαστήματος». Το Μουσείο εγκαινιάστηκε στις 10 Αυγούστου1981 για την 20η επέτειο της πτήσης στο διάστημα του Yuri Gagarin και εξηγεί την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος. Εκθέματα του μουσείου είναι ο πύραυλος και ο διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, αρχειακά έγγραφα, καθώς και μια ευρεία ποικιλία αντικειμένων σχετικών με την ιστορία της πτήσης, την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος, τη διαστημική τεχνολογία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, την Αγία Πετρούπολη, την πιο βόρεια μεγαλούπολη του πλανήτη, τη «Βενετία του Βορρά», όπως επονομάζεται, χάρη στα κανάλια, τα νησάκια και τις γέφυρες του ποταμού Νέβα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ)

Η Αγία Πετρούπολη είναι ένα κλασικό παράδειγμα «τεχνητής» πρωτεύουσας, που δημιουργήθηκε από τον Μεγάλο Πέτρο το 1703. Το 1712 η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη. Η εκλογή μιας πρωτεύουσας τόσο μακρινής σε σχέση με τις κεντρικές περιοχές της αυτοκρατορίας ήταν μια έκπληξη, αλλά ο τσάρος σκόπευε να την καταστήσει πύλη προς τη Δύση και γι' αυτό είχε διαλέξει αυτό το λεγόμενο «παράθυρο στη Βαλτική». Οι κατοικίες οικοδομήθηκαν σε περισσότερα από εκατό νησιά και η πόλη από την αρχή απέκτησε μνημειώδη και μεγαλοπρεπή όψη με κανονικό σχέδιο, μεγάλες λεωφόρους και απέραντες πλατείες. Το 1914 πήρε την ονομασία Πέτρογκραντ, που τη διατήρησε έως το 1924, οπότε μετονομάστηκε σε Λένινγκραντ, προς τιμήν του Λένιν. Μετά την πτώση της τσαρικής αυτοκρατορίας το 1918, η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στη Μόσχα και το 1991 ξαναπήρε τη σημερινή της ονομασία. Από το ένδοξο παρελθόν της η πόλη διατηρεί θαυμάσια μνημεία σε ρυθμούς μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικό. Είναι η πιο Ευρωπαϊκή πόλη της Ρωσίας. Η πόλη της διανόησης, της προόδου, του πολιτισμού, της τέχνης. Ένα «ανοιχτό μουσείο» στις ακτές της Βαλτικής. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την εκπληκτική Εκκλησία της Αναστάσεως, που μοιάζει σαν βγαλμένη από ρωσικό παραμύθι, τον Μπρούτζινο Καβαλάρη που απεικονίζει τον ιδρυτή της πόλης Μεγάλο Πέτρο, τη Λεωφόρο Nevsky Prospekt, το Champs Elysees της Αγίας Πετρούπολης, στην οποία βρίσκονται παλάτια, εκκλησίες, πάρκα, θέατρα σε μια ευθεία 4 χιλιομέτρων, τον Καθεδρικό Ναό Καζάν, το άγαλμα του τσάρου Νικόλαου Α΄ και το Δημαρχείο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπήΚαθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου (1818-1848), ένα νεοκλασικό δείγμα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια στον κόσμο και ένα από τα πιο εντυπωσιακά της πόλης, σχέδιο του Γάλλου αρχιτέκτονα Ωγκύστ Μονφεράν,διακοσμημένο με 400 αγάλματα, 300 ανάγλυφες παραστάσεις, 152 ζωγραφικούς πίνακες και 62 μωσαϊκά. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το νησάκι του Νέβα, με το φρούριο του «Πέτρου και Παύλου», στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός με το κοιμητήριο των Τσάρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΕΡΜΙΤΑΖ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΝΕΒΑ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων, όπου στεγάζεται το μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με 2.700.000 εκθέματα και το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά το Λούβρο και την Εθνική Πινακοθήκη τουΛονδίνου. Άρχισε να λειτουργεί το 1764 επί Μεγάλης Αικατερίνης και περιλαμβάνει έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Βαν Γκογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με μία κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα. Θα δούμε μία άλλη όψη της πόλης. Θα πλεύσουμε ανάμεσα σε νησιά που χωρίζονται με φυσικά και τεχνητά κανάλια, που ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες και δικαιώνουν το όνομα της πόλης: Βενετία του Βορρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΠΕΝΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ/ΠΕΤΕΡΧΟΦ) – ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή αναχώρηση για εκδρομή στην πόλη Πέτερχοφ (Πετροντβόρετς, από το 1944) που βρίσκεται στον Κόλπο της Φινλανδίας, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Αγία Πετρούπολη. Η πόλη αυτή φιλοξενούσε τα θερινά ανάκτορα των τσάρων και σήμερα αποτελεί την ομορφότερη πόλη των περιχώρων της Αγίας Πετρούπολης, με 7 πάρκα, 20 παλάτια κτισμένα στις αρχές του 18ου αιώνα, φαντασμαγορικούς καταρράκτες και 144 σιντριβάνια. Ο ίδιος ο Μέγας Πέτρος αποφάσισε να οικοδομήσει το ανάκτορο κατά το πρότυπο του ανακτόρου των Βερσαλλιών. Τα σιντριβάνια προσδίδουν στο ανακτορικό συγκρότημα τον μοναδικό χαρακτήρα του και αποτελούν ύψιστο επίτευγμα υδραυλικής.

Σημείωση: To check-out από το ξενοδοχείο μας είναι στις 12.00, οπότε και αφήνουμε τα δωμάτιά μας. Μετά την ξενάγησή μας επισκεπτόμαστε το ξενοδοχείο μας για να πάρουμε το βραδινό μας και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο τα μεσάνυχτα για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το πρωί.

Ντασβιντάνια: εις το επανειδείν!!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

19/07/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

28/07/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

21/07/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

30/07/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

26/07/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

04/08/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

28/07/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

06/08/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

04/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

13/08/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 882

06/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

23:30

02:50

Α3 887

16/08/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

09/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

18/08/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

11/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

20/08/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 882

13/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

23:30

02:50

Α3 887

23/08/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

18/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

27/08/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

25/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

03/09/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

30/08/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

08/09/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

01/09/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

10/09/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

08/09/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

17/09/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 880

22/09/2018

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

09:00

12:25

Α3 887

01/10/2018

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

03:45

07:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήση της Aegean
 •   Ξενοδοχεία 4* superior.
 •   Ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχεία (9 δείπνα)
 •   Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 •   Κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα
 •   Εκδρομή στα θερινά ανάκτορα Πετροντβόρετς
 •   Ξενάγηση στο μουσείο Ερμιτάζ
 •   Είσοδος και ξενάγηση στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου
 •   Ξενάγηση στο Κρεμλίνο & τους 3 Καθεδρικούς Ναούς
 •   Επίσκεψη στον διάσημο πεζόδρομο Στάρυ Αρμπάτ
 •   Επίσκεψη στην πινακοθήκη Τρετιακόφ
 •   Επίσκεψη Μουσείο Κοσμοναυτών
 •   Επίσκεψη στην ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, το "Βατικανό της Ρωσίας" και στις πόλεις του "Χρυσού Δακτυλίου", το Βλαντιμίρ και το Σουζντάλ
 •   Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και τοπικοί ξεναγοί και όχι μόνο τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί-συνοδοί. Σε κάποιες αναχωρήσεις ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Ρωσία
 •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 •   Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

 •   Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, BIZA, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 480

 

ΣHMANTIKH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VISA

Για την έκδοση της Βίζας για τη Ρωσία ισχύουν νέοι κανόνες και διαδικασία ως εξής:

 • Το διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
 • Μία έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο 3 ½ Χ 4 ½ cm (μικρό κεφάλι, από τους ώμους  και  πάνω και το πρόσωπο να καταλαμβάνει το 80% . Χωρίς γυαλιά ακόμη και εάν στην φωτογραφία του διαβατηρίου φοράει γυαλιά. Όχι φωτογραφία διαβατηρίου)
 • Η διεύθυνση κατοικίας του ενδιαφερόμενου, το τηλέφωνο και η διεύθυνση εργασίας του (αν εργάζεται) και που εργάζεται (εταιρεία ή υπηρεσία)
 • Η βίζα εκδίδεται σε 15 εργάσιμες ημέρες. Για επείγουσα έκδοση υπάρχει επιβάρυνση 65 € και απαιτούνται 7 εργάσιμες μέρες


 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Η διαφορετικότητα
του Versus

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικά και τοπικά στοιχίζουν άνω των 250 €.

Παροχές που θα βρείτε μόνο στο Versus

 • Πλούσια εννιαήμερη διάρκεια (άφιξη στην Αθήνα το πρωί της δέκατης ημέρας).
 • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
 • Προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* sup aνάλογα με την αναχώρηση: Αγία Πετρούπολη: Sokos Olympia Garden / Vedensky / Park lane / Holiday Inn Moskovskie Vorota. Μόσχα: Borodino Hotel / Palmira Hotel / Holiday Inn Sushevsky / Sokolniki Hotel.
 • Επίσκεψη στις πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις του «Χρυσού Δακτυλίου», το Βλαντιμίρ και το Σουζντάλ και μια διανυκτέρευση στην περιοχή, για να απολαύσουμε το πιο γραφικό τμήμα της Ρωσίας και ταυτόχρονα πόλεις-ζωντανά μουσεία
 • Επίσκεψη στο Ζαγκόρσκ, το «Βατικανό της Ρωσίας», μια παραμυθένια πολιτεία του 14ου αιώνα, που συνήθως απουσιάζει από τα προγράμματα για μείωση κόστους ή είναι προαιρετική.
 • Κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Νέβα στην Αγία Πετρούπολη, μια μοναδική εμπειρία που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική.
 • Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα των τσάρων στο Πετροντβόρετς (Πέτερχοφ).
 • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου.
 • Επίσκεψη στο Κρεμλίνο και τους τρεις Καθεδρικούς Ναούς, που σε άλλα προγράμματα δεν περιλαμβάνονται .
 • Επίσκεψη στην πινακοθήκη Τρετιακόφ, τη σημαντικότερη πινακοθήκη ρωσικής τέχνης στον κόσμο.
 • Επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Κοσμοναυτών.
 • Ημιδιατροφή: όλα τα γεύματα δίνονται σαν δείπνα μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια. Συνολικά 9 δείπνα. Παρέχουμε δείπνο και την 9η ημέρα.
 • Στα πλεονεκτήματα του παρόντος προγράμματος πρέπει να υπολογίσουμε το γεγονός ότι η μετάβαση από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα δεν πραγματοποιείται με νυκτερινό τραίνο, όπως συνήθως γίνεται για μείωση κόστους, αλλά αεροπορικώς.
 • Το ταξίδι συνοδεύουν ελληνόφωνοι διπλωματούχοι ξεναγοί και εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός – εμείς δεν χρησιμοποιούμε απλά και μόνο τοπικούς Ελληνόφωνους/Αγγλόφωνους ξεναγούς. Ο αρχηγός του Versus έχει πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στα ταξίδια της Ρωσίας, θα σας δείξει τις κρυφές γωνιές της μαγευτική αυτής χώρας, και θα κάνει το ταξίδι σας απολαυστικό!
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στη «Βενετία του Βορρά», την Αγία Πετρούπολη, το κατά τον Μεγάλο Πέτρο «μπαλκόνι στη Βαλτική».
 • Επισκεφθείτε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό του Αγίου Ισαακίου, από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια του κόσμου.
 • Κάντε μία κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Νέβα, στην Αγία Πετρούπολη.
 • Εξερευνήστε το μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου.
 • Απολαύστε μια εκδρομή στο Πεντροντβόρετς με τα θερινά ανάκτορα των τσάρων.
 • Γνωρίστε το Κρεμλίνο και τους τρεις ναούς που βρίσκονται εντός των τειχών του.
 • Θαυμάστε τους υπέροχους πίνακες και τις αξιοθαύμαστες εικόνες της πινακοθήκης Τρετιακόφ.
 • Εξορμήστε στην ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, το «Βατικανό της Ρωσίας» και στις πόλεις του Χρυσού Δακτυλίου, το Βλαντιμίρ και το Σούζνταλ.
 • Επιβιβαστείτε στο φημισμένο μετρό της Μόσχας με τους περίτεχνα διακοσμημένους σταθμούς του.
 • Ανακαλύψτε το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Κοσμοναυτών, αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μια σπάνια αναχώρηση με τον πραγματικό  "Χρυσό Δακτύλιο" και όχι πόλεις που βαφτίζονται έτσι.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα και περιλαμβάνονται
 • Ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχεία
 • Ένα γεμάτο προγραμμα - επιστροφή την 10η ημέρα το πρωί 
 • Μόνο στο Versus:  

  -Δεδομένου της 2ήμερης ξενάγησης μας στο χρυσό δακτύλιο διαθέτουμε 4 διαν/σεις στην Μόσχα για να μπορούμε να την δούμε σωστά. Η Μόσχα έχει πλήθος μνημείων και αξιοθέατων και πολύ σημαντικών περιοχών που για να τα εξερευνήσουμε θέλουμε χρόνο.

  -Περιλαμβάνεται κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα.

Χάρτης Ταξιδιού Σούπερ 9ήμερη Ρωσία με τον Χρυσό Δακτύλιο | Καλοκαίρι 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info