Παραδοσιακή και Σύγχρονη Κίνα Χονγκ Κονγκ | Καλοκαίρι 2018

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1490€

Travel Identity

Νέο πρωτοποριακό και διαφορετικό ταξίδι άρτια σχεδιασμένο για ενθουσιώδεις ταξιδιώτες, από ένα γραφείο που ξέρει πολύ καλά την Κίνα. Συνδυάσαμε το νέο και το παλιό πρόσωπο της Κίνας, την ιστορία με τον μύθο, αφήσαμε χρόνο για εξερεύνηση σε κρυμμένα μυστικά της χώρας και διαμορφώσαμε αυτό το 12ήμερο ταξίδι, με μια τιμή σκέτη πρόκληση να την ταξιδέψετε. Πάντα με σωστά 5* ξενοδοχεία και γεύματα. Ένα γεμάτο πρόγραμμα με όλα όσα πρέπει να δείτε για να πάρετε μια πολύ «δυνατή γεύση» της αχανούς αυτής χώρας, στην οποία είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψετε. Επιλέγουμε διανυκτέρευση στην πόλη των πόλεων το Χονγκ Κόνγκ, που συνήθως παραλείπεται λόγω της ακριβής διαμονής του, η δικιά μας βέβαια επιλογή είναι το εξαιρετικό IntercontinentalGrandStanford 5* στο καλύτερο σημείο του Κοουλούν. Ένα καλοδουλεμένο ταξίδι, που εκτός από τη μεγαλούπολη του Πεκίνου και του Ξιάν με τον διάσημο πήλινο στρατό, μας μεταφέρει στην παλιά Κίνα με την προσθήκη  2 διανυκτερεύσεων στο Γιανγκσούο, με τον μαγικό ποταμό κάπου στα νότια της χώρας, που θα χαρίσουν στα μάτια μας τη χωρίς όρια φυσική ομορφιά της Κίνας με τα ρυζοχώραφα και τους λόφους να ντύνονται με ένα ατέλειωτο πέπλο ομίχλης. Η προσθήκη των γευμάτων μέσα στα ξενοδοχεία θεωρείται -ειδικά για την Κίνα- αδιαφιλονίκητο ατού του ταξιδιού.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΕΚΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πεκίνο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ (Θερινά Ανάκτορα)

Άφιξη στη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, μια μοντέρνα πόλη 18.000.000 κατοίκωνπου συνεχώς αλλάζει χρώμα. Είναι η πόλη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008, κέντρο πολιτικής, πολιτισμού και διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, ξένες πρεσβείες και πολυεθνικές εταιρίες. Σήμερα  θα επισκεφτούμε τα Θερινά Ανάκτορα, και θα αφήσουμε την υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη στο Πεκίνο. Ο συνδυασμός της πρωτεύουσας στην κοιλάδα και της ξεκούρασης στα κοντινά δυτικά βουνά, εντυπωσίασε τους αυτοκράτορες της Δυναστείας των Μινγκ. Έτσι, το 16ο αιώνα διαμόρφωσαν τα προϋπάρχοντα κτίσματα των αυτοκρατόρων Γιν και Γιουάν, στα περίφημα ως σήμερα Θερινά Ανάκτορα. Θα περπατήσουμε στο πάρκο με τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, το μακρύ διάδρομο, θα απολαύσουμε τη θέα της όμορφης Λίμνης Κουνμίνγκ και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στη μαρμάρινη βάρκα - τεϊοποτείο της Σι Ξι. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι στο Ναό του Ουρανού, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας και μάρτυρας της σπουδαίας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τέχνης των Κινέζων. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ(Σινικό Τείχος – Τάφοι των Μινγκ)

Σινικό Τείχος, θρυλικό και παραμυθένιο. Το μοναδικό ανθρώπινο έργο που είναι ορατό από το διάστημα, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα, δόξα των Κινέζων. Σαν ένας μεγάλος κοιμισμένος δράκος, που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και στα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Είναι όνειρο και επιταγή για κάθε Κινέζο να σταθεί μια φορά στο Σινικό Τείχος. Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο ΤζιουΓιονγκΓκουάν, τους ακολουθούμε, πραγματοποιώντας έτσι και εμείς το δικό μας όνειρο. Ακολουθεί η Νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με τη γεωμαντική τέχνη του ΦενγκΣούι, 13 αυτοκράτορες της Δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα - φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας στην είσοδο της νεκρόπολης και τον τάφο του αυτοκράτορα ΓιονγκΛε. Επιστροφή το απόγευμα στο Πεκίνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου εκτός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ (Απαγορευμένη Πόλη, χουτόνγκ)

Ολόκληρη η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην αιώνια πόλη, το Πεκίνο, χοάνη μίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς με την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφτούμε την ιστορική πλατεία της «Ουράνιας Ειρήνης», την Τιέν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Παρατηρήστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της, το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1976, τα κτίρια του Λαϊκού Κοινοβουλίου, του Εθνικού Μουσείου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού, ένα γρανιτένιο οβελίσκο με ανάγλυφες παραστάσεις της Μεγάλης Πορείας του Μάο με τον κόκκινο στρατό του στο Βορρά. Εδώ, στην πλατεία αυτή, ο Μάο ανήγγειλε τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 1η Οκτωβρίου του 1949. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε κάτω από το τεράστιο πορτρέτο του Μάο προς τα πορφυρά τείχη και τη λεωφόρο που οδηγεί στην «Απαγορευμένη Πόλη». Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου 500 χρόνια. Τότε η είσοδός τους σήμαινε θάνατο. Σήμερα αρκεί ένα εισιτήριο! Εγκαινιάστηκε το 1421 από τον ΓιονγκΛε, τον 3ο αυτοκράτορα της Δυναστείας των Μινγκ, και έκτοτε διέμειναν εκεί όλοι οι επόμενοι καθώς και η κατοπινή Δυναστεία των Τσινγκ (1644-1911), με τους οποίους τερματίστηκε το αυτοκρατορικό καθεστώς στην Κίνα. Υπήρξε το πολιτικό - διοικητικό κέντρο της απέραντης αυτοκρατορίας, μια πραγματική «πόλις εν πόλει». Τα επιβλητικά παλάτια, οι περίφημες παγόδες του θρόνου, της ενθρόνισης των μανδαρίνων, τα ιδιωτικά δώματα του αυτοκράτορα και των παλλακίδων του, οι μαρμάρινοι διάδρομοι, οι τοξοειδείς γέφυρες, οι πλατείες μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε ένα ένα στη σειρά. Θα επισκεφτούμε επίσης τα περίφημα χουτόνγκ, τα απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γραφικά σοκάκια για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ – ΞΙΑΝ (Bullettrain)

Μεταφορά στο νέο νότιο σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου απ’ όπου θα πάρουμε το τρένο-βολίδα για την αρχαία πρωτεύουσα Ξιαν. Η διαδρομή από τον Βορρά στην κεντρική Κίνα θα σας συναρπάσει. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση,

6η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ (Μουσείο πήλινων στρατιωτών)

Η Ξιάν αποτέλεσε πρωτεύουσα έντεκα δυναστειών. Σήμερα είναι ο σημαντικότερος προορισμός των επισκεπτών της Κίνας, αφού εδώ έγινε το 1974 μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, ίσως η σημαντικότερη του 20ουαιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ταφικό κτέρισμα της ανθρωπότητας. Αυτό το θαύμα θα επισκεφτούμε σήμερα, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό μνημείο: το Μουσείο των 6.000 πήλινων (τερακότα) στρατιωτών σε φυσικό μέγεθος, που στέκουν φύλακες στο Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν ΣιΧουάνγκ Τι, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου 2.300 χρόνια, καθώς και το Μουσείο με τα μπρούντζινα άρματα. Μια μαρτυρία της δύναμης, της ανάπτυξης και της ακμής της χώρας κατά την περίοδο της ολιγόχρονης Δυναστείας των Τσιν (221-206 π.Χ.). Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τα οποία εκτείνονται σε μήκος 16 χιλιομέτρων καθώς και το βουδιστικό μοναστήρι με το τέμπλο της 'Χάριτος και της Ευσπλαχνίας” και την  επταόροφη “Μεγάλη  Παγόδα της Άγριας Χήνας”, το μόνο κτίσμα της δυναστείας των Τανγκ που σώζεται στην πόλη και αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής των Τανγκ. Με τα κίτρινα τούβλα, τη φτωχή διακόσμηση της φαντάζει απέριττη και μεγαλειώδης. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ – ΓΚΟΥΛΙΝ (πτήση) – ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ξιαν και πτήση για Γκουλίν. Μεταφορά στο ονειρικό Γιανγκσούο, μια πόλη περιτριγυρισμένη από καταπράσινα βουνά και στην άκρη της ο ζωογόνος ποταμός Λιζιάνγκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ (Κρουαζιέρα στον ποταμό Λι Ζιάνγκ με σχεδία από μπαμπού)

Σήμερα το πρωί θα θαυμάσουμε τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες στο Ασημένιο Σπήλαιο.  Είναι το μεγαλύτερο ασβεστολιθικό  σπήλαιο στην περιοχή του Γκουιλίν που φανερώνει πλήρως τη γοητεία της τυπικής ομορφιάς  στη νότια Κίνα. Αμέτρητοι κρυσταλλοειδείς σταλακτίτες εκτείνονται από την οροφή της σπηλιάς σαν αστέρια σε μια πτώση του Γαλαξία. Λάμπουν σαν ασημένια διαμάντια κάτω από τα πολύχρωμα φώτα, δίνοντας το σπήλαιο το όνομά του: Ασημένιο σπήλαιο. Λόγω της εικόνας που συνδέεται με το όνομα, υπάρχει ένα ρητό: "Κανείς δεν θα είναι ποτέ κάτω και έξω εφόσον φθάνει στο ασημένιο σπήλαιο". Οι σταλακτίτες σε ζωντανά σχήματα εξαίρετης μεγαλοπρέπειας μοιάζουν με κολώνες, πύργους, καταρράκτες, κουρτίνες και ακόμη και ανθρώπινες μορφές. Οι επισκέπτες θαυμάζουν την τέχνη της φύσης όταν στέκονται σε ένα τέτοιο πανέμορφο κρυστάλλινο παλάτι. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αυτό το είδος τοπίου μπορεί να βρεθεί μόνο στον ουρανό.

Η συνέχεια μάς επιφυλάσσει μια συναρπαστική εμπειρία. Με μια άνετη σχεδία από μπαμπού, με ειδικά προσαρμοσμένες θέσεις σε αυτό, θα διασχίσουμε ένα τμήμα του ποταμού Λι ανάμεσα στα «κομψότερα βουνά κάτω από τον ουρανό». Ένας τεράστιος πίνακας πράσινου αποκαλύπτεται στα μάτια μας. Μια οργιώδης βλάστηση από ινδοκάλαμα, κάσιες, μανταρινιές, μπανανιές, μάνγκο και λίτσι. Νεροβούβαλοι δροσίζονται, κορμοράνοι κουρνιάζουν ως τη νύχτα για δράση, ιθαγενείς οργώνουν ρυζοχώραφα. Λόφοι-βουνά συνθέτουν ένα ποιητικό παζλ, οι ονομασίες τους είναι ένα πραγματικά ουτοπικό λεξικό· μια γκαλερί με τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου, θα μας μαγεύσει. Μια συγκινητική ιστορία εκατομμυρίων χρόνων, με φόντο τα θεαματικά στιγμιότυπα της Γιανγκσούο, που έχουν εμπνεύσει εκατοντάδες Κινέζους ποιητές και ζωγράφους ως μούσα τους, και περιλαμβάνονται στα μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2007. Στο τέλος, θα επιστρέψουμε στη βάση μας. Χρόνος για εξερεύνηση στην υπαίθρια αγορά με είδη λαϊκής τέχνης, αντίκες, πίνακες, μάσκες, μεταξωτά και τοπικές σπεσιαλιτέ με εξωτικά φρούτα. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ – ΓΚΟΥΙΛΙΝ (BulletTrain) – ΚΑΝΤΟΝΑ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Επιστροφή στο Γκουιλίν απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε BulletTrain με προορισμό την Καντόνα , την πρωτεύουσα του Νότου, την πόλη των λουλουδιών, χτισμένη στο Δέλτα του Μαργαριταρένιου ποταμού. Στη σύντομη ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε το βουδιστικό ναό των 6 δένδρων Μπάνιαν, το επιβλητικό Αρχοντικό του Οίκου των Τσεν με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, τη Νήσο Σαμιάν στο Μαργαριταρένιο ποταμό και την υπαίθρια Αγορά Τσιν Πινγκ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό. Με τρένο, σε μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα διαδρομή, θα μεταφερθούμε στο Χονγκ Κονγκ. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (Ξενάγηση)

Το Χονγκ Κονγκ, το «αρωματισμένο λιμάνι», όπως το όνομά του μεταφράζεται στα καντονέζικα, που ομιλούν οι κατοικοί του, η «Νέα Υόρκη της Ανατολής», το πιο μεθυστικό, πολύβουο, πολύχρωμο μέρος του κόσμου, συνεχίζει να είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου. Ένα καλειδοσκόπιο όπου εναλλάσσονται η Ανατολή με τη Δύση, ο πλούτος με τη φτώχεια, ο ρεαλισμός με τη δεισιδαιμονία. Αποτέλεσε βρετανική αποικία από τα μέσα του 19ου αι. μέχρι το 1997 που επεστράφη στην Κίνα. Στο πλαίσιο «ένα κράτος, δύο συστήματα» παραμένει ένας συναρπαστικός τουριστικός πόλος, σαν μια «Τσάιναταουν» η μεγαλύτερη του κόσμου. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε από την εμπορική Λεωφόρο Νάθαν Ρόουντ. Κατόπιν μέσω του υποθαλάσσιο τούνελ θα προχωρήσουμε για την πρωτεύουσα Βικτόρια. Θα σταθούμε στο Λόφο Βικτόρια με την πανοραμική θέα των ουρανοξυστών του νησιού και του λιμανιού του. Το Χονγκ Κονγκ είναι στα πόδια μας. Θα κάνουμε στάση στην ακτή Αμπερντίν και στην ακτή Ρέπαλς, με τον πιο παράδοξο βουδιστικό ναό χτισμένο στην άμμο, με αμέτρητα αγάλματα του Βούδα και μορφές της κινέζικης μυθολογίας. Το βράδυ σας προτείνουμε ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου Peninsula. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – Πτήση επιστροφής

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την πόλη, με τον αρχηγό μας (checkoutαφήνουμε τα δωμάτια μας  στις 12:00), Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

12Η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH1757

05/07/2018

ΑΘΗΝΑ –ΜΟΝΑΧΟ

15:35

17:05

LH 722

05/07/2018

ΜΟΝΑΧΟ – ΠΕΚΙΝΟ

19:15

10:35

LX 139

15/07/2018

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΖΥΡΙΧΗ

23:45

06:10

LX 1830

16/07/2018

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

09:05

12:40

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS802

18/07/2018

ΑΘΗΝΑ –ΒΙΕΝΝΗ

14:55

16:20

OS063

18/07/2018

ΒΙΕΝΝΗ– ΠΕΚΙΝΟ

17:40

09:15

LH731

28/07/2018

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΜΟΝΑΧΟ

23:05

05:05

LH1750

29/07/2018

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

08:50

12:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS802

30/07/2018

ΑΘΗΝΑ –ΒΙΕΝΝΗ

14:55

16:20

OS063

30/07/2018

ΒΙΕΝΝΗ– ΠΕΚΙΝΟ

17:40

09:15

LH731

09/08/2018

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΜΟΝΑΧΟ

23:05

05:05

LH1750

09/08/2018

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

08:50

12:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX1839

09/08/2018

ΑΘΗΝΑ –ΖΥΡΙΧΗ

17:50

19:35

LX138

09/08/2018

ΖΥΡΙΧΗ– ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

22:40

16:30

LH723

20/08/2018

ΠΕΚΙΝΟ – ΜΟΝΑΧΟ

12:35

16:40

LH1754

20/08/2018

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:15

22:35

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5*. ΣτοΧονγκΚονγκ Hotel Intercontinental Grand Stanford 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (μικτά ευρωπαϊκά & κινέζικα γεύματα) εκτός από το Χονγκ Κονγκ που είναι με πρωινό. Επειδή κάποιοι ταξιδιώτες έχουν πρόβλημα με τα κινέζικα γεύματα, το VERSUSTRAVEL επιλέγει κάποια γεύματα κινέζικα και κάποια δυτικού τύπου. ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου).
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο.
 • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ο οποίος μπορεί να σας συνοδεύει από την Ελλάδα ή να τον συναντήσετε στην Ασία, ανάλογα με την αναχώρηση).
 • Ασφάλεια αστικήςευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά VersusTravel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 90 €.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790
 • Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 90 €.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Όποιος ταξιδιώτης έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα 

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, το οποίο παραδίδεται στα γραφεία μας τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση μαζί με μια έγχρωμη φωτογραφία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Όποιος ταξιδιώτης έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα νέο ταξίδι άρτια σχεδιασμένο για ενθουσιώδεις ταξιδιώτες, από ένα γραφείο που ξέρει πολύ καλά την Κίνα. Συνδυάσαμε το νέο και το παλιό πρόσωπο της Κίνας, την ιστορία με τον μύθο, αφήσαμε χρόνο για εξερεύνηση σε κρυμμένα μυστικά της χώρας και διαμορφώσαμε αυτό το 12ήμερο ταξίδι, με μια τιμή σκέτη πρόκληση να την ταξιδέψετε. Πάντα με σωστά 5* ξενοδοχεία και γεύματα.

 • Ένα ορθολογικό πρόγραμμα, που δεν περιορίζει τις διανυκτερεύσεις σε βασικές πόλεις - κόμβους για μείωση κόστους (π.χ. Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ), αντικαθιστώντας τις με διανυκτερεύσεις σε τρένα και ποταμόπλοια (με χαμηλού επιπέδου παροχές) ή σε πόλεις με χαμηλό κόστος διαμονής.
 • Οι διαδρομές Πεκίνο - Ξιάν και Γκουιλίν - Καντόνα γίνονται με BulletTrain.
 • To πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα νεοεισαχθέν σημείο της Κίνας που εξερευνήσαμε και σας το προτείνουμε. Ακούει στο όνομα Γιανγκσούο, βρίσκεται κοντά στο Γουιλίν και οι εξοχές του είναι πανέμορφες. Πώς θα πλεύσουμε τον παραμυθένιο ποταμό Λι που βρίσκεται εδώ; Μα φυσικά με παραδοσιακό τρόπο. Πάνω σε μια σχεδία από μπαμπού!  Εκεί, στο Γιανγκσούο, όπου η ταξιδιώτρια-συγγραφέας Κάτια Αντωνοπούλου έζησε για σχεδόν ένα χρόνο και έγραψε το ταξιδιωτικό της βιβλίο «Νιχάο Κίνα». θα αφιερώσουμε δύο ημέρες μια και πρόκειται για μέρος με τοπία απίστευτης ομορφιάς αλλά συνάμα προσφέρει ευκαιρίες για εντυπωσιακές δραστηριότητες στην φύση, στους ποταμούς και στα βουνά της περιοχής. 
   

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης:

Extra νέες επισκέψεις στο ταξίδι που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές:

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 •  Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο και ημιδιατροφή σε όλες τις πόλεις εκτός Χονγκ Κονγκ. Μόνο το Versus προσφέρει ευρωπαϊκά και κινέζικα γεύματα (και όχι μόνο κινέζικα, όπως άλλα προγράμματα). ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου).
 • Στο Χονγκ Κονγκ η διαμονή μας είναι στο ξενοδοχείο IntercontinentalGrandStanford 5*.
  •  Το ταξίδι συνοδεύει εμπειρότατος ξεναγός, ο οποίος με τις γνώσεις του θα συμβάλει στο να κατανοήσετε όλες τις πτυχές του πανάρχαιου κινέζικου πολιτισμού και θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε την πραγματική Κίνα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά VersusTravel.
  • Επίσκεψη στους τάφους της Δυναστείας των Μινγκ στο Πεκίνο.
  • Χουτόνγκ του Πεκίνου: Τα πανέμορφα γραφικά σοκάκια γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη. Εδώ θα δείτετην παραδοσιακή εικόνα τουΠεκίνου.      
    

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στο Χονγκ Κονγκ, το «αρωματισμένο λιμάνι», μία από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου, όπου συναντιούνται μοναδικά ο δυτικός εμπορικός νους και η ανατολίτικη σοφία.
 • Αγναντέψτε το μοναδικό στον κόσμο καρστικό τοπίο της Γιανγκσούο εν πλω με σχεδία από ινδοκάλαμα στον ποταμό Λι, ανάμεσα στα «κομψότερα βουνά κάτω από τον ουρανό».
 • Θαυμάστε τα ασυναγώνιστης ομορφιάς θαύματα-θησαυρούς στο Ασημένιο Σπήλαιο, τον “ιπτάμενο καταρράκτη του βουνού από χιόνι, την πέτρινη οθόνη με τις μουσικές μελωδίες και την πισίνα από νεφρίτη της όμορφης νεράιδας”.
 • Επισκεφτείτε τον εκπληκτικό πήλινο στρατό στο Ξιάν, την πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινέζικου πολιτισμού και αφετηρία του «Δρόμου του Μεταξιού»
 • Γνωρίστε το παραδοσιακό Πεκίνο στα περίφημα χουτόνγκ, τα γραφικά σοκάκια - απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
 • Στο Χονγκ Κονγκ Hotel Intercontinental Grand Stanford 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από το Χονγκ Κονγκ που είναι με πρωινό
 • Δείπνο με πάπια Πεκίνου

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018

Χάρτης Ταξιδιού Παραδοσιακή και Σύγχρονη Κίνα Χονγκ Κονγκ | Καλοκαίρι 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info