fb

Στους δρόμους της Φιλικής Εταιρείας - Παραδουνάβιες Ηγεμονίες | 17.05.2018

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Οδοιπορικό στις Παραδουνάβιες χώρες στα βήματα της Φιλικής Εταιρείας

Ενα «ιστορικό» οδοιπορικό στη Ρουμανία, στη Μολδαβία, και στην Ουκρανία, σε πόλεις που άκμασε ο Ελληνισμός και γιγαντώθηκε η ιδέα της Ελληνικής Επανάστασης.

Στο Βουκουρέστι θα έχουμε την τύχη να μας ξεναγήσει καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Βουκουρεστίου, ειδικός στα θέματα  νεοελληνικής ιστορίας, ενώ στο Ιάσιο και την Οδησσό, θα μας μιλήσει ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Θάνος Βερέμης.

Το  ταξίδι αυτό στη Ρουμανία και την Οδησσό περικλείει μια ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες. Οι λόγοι είναι πολλοί: Η παρουσία και η δράση των Ελλήνων ηγεμόνων της Βλαχίας και της Μολδαβίας από το Φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως, το Ελληνικό προσωπικό που στελέχωσε τις ηγεμονίες, η κατοπινή μετανάστευση Ελλήνων στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες και οι πόλεις της διαμονής και δραστηριότητάς τους , η πρώτη πράξη της Ελληνικής Επανάστασης και η γεωγραφία των μαχών του Αλέξανδρου Υψηλάντη, ο ρόλος των Ελλήνων διαφωτιστών και της διαφωτισμένης ιεραρχίας. 

Τέλος η Οδησσός ως κέντρο της δραστηριότητας της Φιλικής Εταιρίας και της επιχειρηματικής κοινότητας των Ελλήνων.
Όλα αυτά αποτελούν μοναδικό επιχείρημα για την συμμετοχή στην εκδρομή αυτή!

Μόνο Στο Versus

-Στο Βουκουρέστι θα μας ξεναγήσει καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Βουκουρεστίου, ειδικός στα θέματα  νεοελληνικής ιστορίας.
-Στο Ιάσιο και την Οδησσό, θα μας μιλήσει  ιστορικός και ομότιμος καθηγητής
-Στο Βουκουρέστι, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με  φολκλορικό σόου!
-Κρουαζιέρα στο δέλτα του Δούναβη και παραδοσιακό γεύμα πάνω στο πλοίο.
-Στην Κρίκοβα, επίσκεψη για γευσιγνωσία κρασιού, στο μεγαλύτερο κελάρι του κόσμου!
-Στο Δραγατσάνι, εμπειρία γευσιγνωσίας με 4 ετικέτες κρασιού.
-Αχθοφορικά.
-Περιλαμβάνονται οι είσοδοι: Στο Βουκουρέστι στο Πατριαρχείο και Βουλευτικό Παλάτι. Στην Κωνστάντζα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Ρωμαϊκά Ψηφιδωτά, το Τζαμί του Μαχμούντ ΙΙ και στον Καθεδρικό των Πέτρου και Παύλου. Ακόμα, στα μοναστήρια Βορονέτ, Χουμόρ και Μολντοβίτα, στην Μαύρη Εκκλησία στο Μπρασόφ, το σπίτι που γεννήθηκε ο Δράκουλας στην Σιγκισοάρα, την Ευαγγελική Εκκλησία στο Σϊμπιου.
-Περιλαμβάνονται ακόμα δείπνο με σπιτικό κρασί και μπράντι στους αγρότες από το Sibiel και δείπνο σε εστιατόριο με φολκλορικό σόου στο Βουκουρέστι.

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Βουκουρέστι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και αναχώρηση από την Αθήνα για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι.

Αμέσως μετά την άφιξή μας, ακολουθεί ξενάγηση στα πιο αξιόλογα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ των οποίων θα δούμε το Πατριαρχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Πλατεία της Επανάστασης και το πρώην «Σπίτι του λαού» και νυν Κοινοβούλιο.  Στο Βουκουρέστι επίσης θα έχουμε την τύχη να ξεναγηθούμε από καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Βουκουρεστίου, ειδικό στα θέματα  νεοελληνικής ιστορίας.
Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, ενώ το βράδυ μας περιμένει δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με ένα εξαιρετικό φολκλορικό σόου!

 

Hμέρα 2η: Βουκουρέστι - Κωνστάντζα – Τουλτσέα

Μετά από το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα επισκεφτούμε την

Κωνστάντζα ή Κωνσταντία, ιστορικά γνωστή ως Τόμις, που είναι  και η παλαιότερη κατοικημένη πόλη της Ρουμανίας.

Το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει στην επίσης πανέμορφη Τουλτσέα, στις ακτές του Δούναβη, που ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.χ. από Έλληνες αποίκους με το όνομα Αιγυσσώς.Η Κωνστάντζα, ιδρύθηκε γύρω στα 600 π.Χ. και βρίσκεται στην επαρχία της Δοβρουτσάς, στην ακτή της Μαύρης θάλασσας. Είναι μια πόλη όπου ο Ελληνισμός ανθούσε κατά τον 19ο αιώνα, ενώ η πλοιοκτητική δραστηριότητα των Ελλήνων εφοπλιστών στη Μαύρη θάλασσα πέρασε και από εκεί. Στη διάρκεια της επίσκεψης και της ξενάγησής μας στην υπέροχη αυτή πόλη, μεταξύ άλλων, θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό μουσείο, τα Ρωμαϊκά ψηφιδωτά, τον Ορθόδοξο Καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, καθώς και το μεγάλο τζαμί Μαχμούντιγιε.

Οι Έλληνες θαλασσοπόροι πέρασαν και από εκεί. Υπήρξε η τελευταία οχυρωμένη πόλη του Δούναβη που κράτησαν οι Οθωμανοί, ενώ στην κατοχή της Ρουμανίας πέρασε το 1878. Άφιξη οδικώς, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

   

Ημέρα 3η: Τουλτσέα - Δέλτα του Δούναβη - Γαλάτι

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε για μια μοναδική κρουαζιέρα στο Δέλτα του Δούναβη, που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ουκρανία, είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερα συντηρημένος σχηματισμός Δέλτα στην Ευρώπη και αποτελεί τμήμα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Εκτός από τη μοναδική φύση, στη διάρκεια της κρουαζιέρας θα απολαύσουμε και ένα υπέροχο παραδοσιακό γεύμα!
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στο Γαλάτι, που βρίσκεται πάνω στο πέρασμα του Δούναβη, στην ιστορική περιοχή της Μολδαβίας και αποτελεί μια ακόμη πόλη στην οποία ο Ελληνισμός γνώρισε μεγάλη ακμή τον 19ο αιώνα. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 4η: Γαλάτι – Βουλκανέστι – Οδησσός

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για
το Βουλκανέστι, μια πόλη Ορθόδοξων Χριστιανών Τούρκων, στα νότια του κράτους της Μολδαβίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η ημέρα μας θα κλείσει στην Οδησσό, την πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Φιλική Εταιρία και τον 19ο αιώνα φιλοξενούσε μια από τις καλύτερα οργανωμένες Ελληνικές παροικίες στο εξωτερικό.

Ημέρα 5η : Οδησσός

Μεγάλη πρωταγωνίστρια του οδοιπορικού μας, η σπουδαία πόλη της Φιλικής Εταιρείας, που αποτελούσε κέντρο του Ελληνικού εμπορικού στοιχείου της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας (ή Εύξεινου Πόντου). Πρόκειται για την επιβίωση της αρχαίας Ελληνικής αποικίας. Ιδρύθηκε το 1794 από την Μεγάλη Αικατερίνη και από το 1819- 1858 λειτούργησε ως ελεύθερο λιμάνι, δηλαδή χωρίς δασμούς στα εμπορεύματα. Επανέκτησε αυτή την ιδιότητα το 2000

Ημέρα 6η: Οδησσός - Κρίκοβα - Κισινάου

Μετά από το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα μεταφερθούμε οδικώς στην Κρίκοβα, όπου θα πραγματοποιήσουμε   επίσκεψη για γευσιγνωσία κρασιού, στο μεγαλύτερο κελλάρι του κόσμου!

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στο Κισινάου, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Μολδαβίας.

Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 7η: Κισινάου–Ιάσιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Κισινάου, που θεωρείται μια από τις πιο ευαισθητοποιημένες περιβαλλοντικά πόλεις της Ευρώπης.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στο Ιάσιο, την πρωτεύουσα της Ρουμανικής Μολδαβίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Η πόλη με τα προάστιά της ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Η Ακαδημία και σήμερα Πανεπιστήμιο του Ιασίου, υπήρξε έργο των Ελλήνων Φαναριωτών. Οπως θα διαπιστώσουμε και στην ξενάγησή μας, τα αξιοθέτα της πόλης είναι πολλά και ο παλιός πλούτος φανερός. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.


.

Ημέρα 8η: Ιάσιο, ζωγραφισμένα μοναστήρια - Πιάτρα Νεάμτ

 Η ημέρα ξεκινά με πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζεται με επίσκεψη και ξενάγηση στα σπουδαία ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα, Βορονέτ, Χουμόρ και Μολντοβίτσα, που το καθένα κρύβει τη δική του ιστορία.Στη συνέχεια ο δρόμος μας φέρνει στην Πιάτρα Νεάμτ, που βρίσκεται στα ανατολικά Καρπάθια και είναι από τις πιο γραφικές πόλεις της Ρουμανίας.

Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.


 

Ημέρα 9η: Πιάτρα Νεάμτ – Μπρασόβ

Και από την Πιάτρα Νεάμτ, μετά το πρωινό μας, η πυξίδα του Versus δείχνει την πανέμορφη πόλη Μπρασόβ με την διάσημη Μαύρη Εκκλησία, που είναι και η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Την εκκλησία μαζί με τα υπόλοιπα αξιοθέατα, θα θαυμάσουμε στην ξενάγηση της πόλης.

Ακολουθεί τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας

Ημέρα 10η: Μπρασόβ- Σιγισοάρα – Σιμπιού

Μετά το πρωινό, αναχώρηση και ξενάγηση στην πόλη

 Σιγισοάρα που βρέθηκε επί πολλούς αιώνες στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία των Αψβούργων. Με μεγάλο ουγγρικό πληθυσμό, υπήρξε από τις πρώτες πόλεις της Τρσανσυλβανίας που ξεσηκώθηκε κατά του Τσαουσέσκου. Στην ξενάγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε την Εκκλησία στο Λόφο, το σπίτι που γεννήθηκε ο Δράκουλας και τον Πύργο του Ρολογιού (εξωτερικά).

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε οδικώς για το ειδυλλιακό

 Σιμπιού, πόλη της ανατολικής Τρανσυλβανίας με σημαντικό κάποτε Ελληνικό πληθυσμό και  μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Στην ξενάγηση στην πόλη, που θεωρείται από τις ωραιότερες της Ρουμανίας, μεταξύ άλλων θα δούμε την Μικρή και την Μεγάλη Πλατεία και την Ευαγγελική εκκλησία. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα απολαύσουμε δείπνο στο ξενοδοχείο.

Δείπνο με συνοδεία κρασιού και μπράντι σε παραδοσιακό εστιατόριο.

Ημέρα 11η: Σιμπιού – Δραγατσάνι- πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Δραγατσάνι, την περιοχή της μάχης του Ελληνικού Ιερού Λόχου που έπεσε ηρωικά κατά το πρώτο έτος της Ελληνικής Επανάστασης.
Στο Δραγατσάνι, θα έχουμε την εμπειρία γευσιγνωσίας με 4 ετικέτες κρασιού και αν ο χρόνος μας το επιτρέψει, πριν την πτήση της επιστροφής, μπορεί να έχουμε ελεύθερο χρόνο στο Σιμπιού ή  να κάνουμε μια μικρή στάση στην παλιά πόλη του Βουκουρέστι. Καλό μας ταξίδι!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 960

17/05/2018

ΑΘΗΝΑ –  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

08:25

10:00

Α3 963

27/05/2018

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

20:50

22:25

 

 

 

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής σε οικονομική θέση
• Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
• Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
• Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• ΦΠΑ
• Περιλαμβάνονται οι είσοδοι: Στο Βουκουρέστι στο Πατριαρχείο και Βουλευτικό Παλάτι. Στην Κωνστάντζα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Ρωμαϊκά Ψηφιδωτά, το Τζαμί του Μαχμούντ ΙΙ και στον Καθεδρικό των Πέτρου και Παύλου. Ακόμα, στα μοναστήρια Βορονέτ, Χουμόρ και Μολντοβίτα, στην Μαύρη Εκκλησία στο Μπρασόφ, το σπίτι που γεννήθηκε ο Δράκουλας στην Σιγκισοάρα, την Ευαγγελική Εκκλησία στο Σϊμπιου.
• Περιλαμβάνονται ακόμα δείπνο με σπιτικό κρασί και μπράντι στους αγρότες από το Sibiel και δείπνο σε εστιατόριο με φολκλορικό σόου στο Βουκουρέστι.

Δεν περιλαμβάνονται

• Φόροι €219
• Είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους εκτός από εκείνους που αναφέρεται ότι περιλαμβάνονται.
• Φόρος διαμονής.
• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.




ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη


H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.


**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα


Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

-Στο Βουκουρέστι θα μας ξεναγήσει καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Βουκουρεστίου, ειδικός στα θέματα  νεοελληνικής ιστορίας.
-Στο Ιάσιο και την Οδησσό, θα μας μιλήσει  ιστορικός και ομότιμος καθηγητής
-Στο Βουκουρέστι, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με  φολκλορικό σόου!
-Κρουαζιέρα στο δέλτα του Δούναβη και παραδοσιακό γεύμα πάνω στο πλοίο.
-Στην Κρίκοβα, επίσκεψη για γευσιγνωσία κρασιού, στο μεγαλύτερο κελάρι του κόσμου!
-Στο Δραγατσάνι, εμπειρία γευσιγνωσίας με 4 ετικέτες κρασιού.
-Αχθοφορικά.
-Περιλαμβάνονται οι είσοδοι: Στο Βουκουρέστι στο Πατριαρχείο και Βουλευτικό Παλάτι. Στην Κωνστάντζα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Ρωμαϊκά Ψηφιδωτά, το Τζαμί του Μαχμούντ ΙΙ και στον Καθεδρικό των Πέτρου και Παύλου. Ακόμα, στα μοναστήρια Βορονέτ, Χουμόρ και Μολντοβίτα, στην Μαύρη Εκκλησία στο Μπρασόφ, το σπίτι που γεννήθηκε ο Δράκουλας στην Σιγκισοάρα, την Ευαγγελική Εκκλησία στο Σϊμπιου.
-Περιλαμβάνονται ακόμα δείπνο με σπιτικό κρασί και μπράντι στους αγρότες από το Sibiel και δείπνο σε εστιατόριο με φολκλορικό σόου στο Βουκουρέστι.

 

 

Info

Το ταξίδι μας

-Αεροπορική εταιρεία: AEGEAN
-Κατανομή διανυκτερεύσεων: Βουκουρέστι(1), Τουλτσέα (1), Γαλάτι (1), Οδησσός (2), Κισινάου(1), Iάσιο(1), Πιάτρα Νεάμτ (1) Μπρασόβ(1), Σιμπιού(1)
 -Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν
- Έλληνας αρχηγός 
-Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Ιστορία

  • Πανόραμα Ρουμανίας – Ουκρανία – Μολδαβία – Δέλτα Δούναβη – Οδησσός – Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκόβινα

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info