fb

Βιετνάμ 5* - Καμπότζη από Κύπρο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2018

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πολύ δουλεμένο και εμπλουτισμένο με πολλά πρόσθετα στοιχεία πρόγραμμα, που έχει διαμορφωθεί με την επιτόπια έρευνα και την πολύχρονη εμπειρία μας στην Ινδοκίνα. Στην άκρη της Ανατολής, ένα πρόγραμμα «φορτωμένο», όπως σας συνηθίζουμε, με πολλά πρωτόγνωρα αξιοθέατα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, όπως η διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στο Βιετνάμ, τα γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός του γεύματος κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας στο ΧαλόνγκΜπέι) -προσθήκη που κοστίζει, αλλά εξασφαλίζει την ευχαρίστησή σας- και άλλα που θα διαβάσετε στο πρόγραμμά μας το καθιστούν κάτι παραπάνω από ποιοτικό. Η διήμερη επίσκεψή μας στο σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας κοντά στο ΣιέμΡεπ (?γκορ Βατ, ?γκορ Τομ, Μπαγιόν κ.λπ.) στην Καμπότζη και όχι επίσκεψη-«ξεπέταγμα» σε ένα απόγευμα, η εκδρομή στο «ΧάλονγκΜπέι της ξηράς», το Ταμ Κοκ, που πρώτοι εμείς εισαγάγαμε, η προσθήκη της ξενάγησης στο Μι Σον, σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό των Chams, καθώς επίσης και η διείσδυση στα μυστικά του Δέλτα του Μεκόνγκ με επίσκεψη σε παραδοσιακό χωριουδάκι δίνουν στο ταξίδι προστιθέμενη αξία, με στοιχεία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού..

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με αφετηρία τη Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) στον νότο του Βιετνάμ, επισκεπτόμαστε τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι και το γραφικό χωριουδάκι Μι Το στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ. Συνεχίζουμε για να ανακαλύψουμε την ομορφιά του κεντρικού Βιετνάμ, με την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Χουέ, απλωμένη νωχελικά στον Ποταμό των Αρωμάτων, το πανέμορφο Χόι Αν, το Ντανάνγκ με τις όμορφες παραλίες, αλλά και τον σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο Μι Σον, του βασιλείου Champa. Θα καταλήξουμε στο βόρειο Βιετνάμ και στο Ανόι - πρωτεύουσα της χώρας - απ’ όπου πραγματοποιούμε ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακής ομορφιάς Χάλονγκ Μπέι, για μια υπέροχη κρουαζιέρα ανάμεσα από καταπράσινες βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά, καθώς επίσης και ολοήμερη εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) στο ποτάμι.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Απολαύστε ένα 16ήμερο πρόγραμμα με πλούσιες παροχές που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Ταξιδέψτε στην Ινδοκίνα με τους ειδικούς!

 

  • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ολόκληρο το Βιετνάμ, το Βόρειο, το Νότιο αλλά και το Κεντρικό Βιετνάμ. Έτσι, εκτός των άλλων, στο μαγευτικό Κεντρικό Βιετνάμ επισκεπτόμαστε το πανέμορφο και μοναδικής αρχιτεκτονικής παραθαλάσσιο Χόι Αν, το Ντανάγκ (όπου βρίσκονται και οι πιο όμορφες παραλίες του Βιετνάμ) και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ, όπου πραγματοποιούμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων. Με βάση το Ντανάγκ εξορμούμε για το σημαντικότατο ιερό Αρχαιολογικό Χώρο MySon, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του Βασιλείου Champa. Μια καινοτόμος προσθήκη του Versus για τους ταξιδιώτες μας που πάντα ψάχνουν κάτι διαφορετικό και νέο. Το Κεντρικό Βιετνάμ μπορεί να παραλείπεται ορισμένες φορές από κάποια προγράμματα για μείωση κόστους, αλλά Βιετνάμ χωρίς το κεντρικό κομμάτι του δεν είναι Βιετνάμ!
  • Όλες οι διανυκτερεύσεις είναι στην Ινδοκίνα και όχι σε «άσχετες» με το πρόγραμμα πρωτεύουσες της Ασίας.
  • Ta ξενοδοχεία στο Βιετνάμ είναι 5*, στην Καμπότζη 4* sup.
  • Τα γεύματα δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια (εκτός από το ΧαλόνγκΜπέι, με γεύμα θαλασσινών εν πλω). Στην Ινδοκίνα αυτή η παροχή κοστίζει πολύ ακριβά, αλλά δίνει ποιότητα γευμάτων που σε τοπικά εστιατόρια δεν υπάρχει.
  • To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στο ΣιέμΡεπ -έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου- και όχι μία, όπως άλλα προγράμματα της αγοράς. Έτσι, παρότι αυξάνει το κόστος, πραγματοποιούμε διήμερη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό αρχαιολογικό χώρο με τους σημαντικότερους ναούς της Ινδοκίνας, κάτι που είναι απαραίτητο χρονικά για να μπορέσουμε να τον δούμε με πληρότητα.
  • Διανυκτερεύουμε στη σημαντικού ενδιαφέροντος πρωτεύουσα της Καμπότζης, ΠνομΠενχ, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα της αγοράς που την παραλείπουν!
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο πανέμορφο Ανόι, από το οποίο συνήθως μειώνονται οι διανυκτερεύσεις λόγω κόστους ή γίνονται σε μικρότερες πόλεις και σε ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό παραθαλάσσιο Χόι Αν.
  • Διανυκτέρευση στο Χουέ για να το γνωρίσουμε όπως πρέπει και όχι εξαντλητική εκδρομή από το Χόι Αν.
  • Κάνουμε την κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ.
  • Πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα απολαύσουμε μαγευτικά τοπία και το γνήσιο επαρχιακό Βιετνάμ (μαγευτική εκδρομή που εισήγαγε πρώτο το Versus Travel & θα βρείτε ΜΟΝΟ στο Versus).
  • Εκδράμουμε στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ και επισκεπτόμαστε το παραδοσιακό χωριό MyTho για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα. ?λλη μια νέα προσθήκη του Versus, που δεν υπάρχει σε άλλα προγράμματα. Την περιοχή αυτή με τα στενά κανάλια θα την εξερευνήσουμε με πλοιάριο και με αμαξάκι που το σέρνει άλογο.
  • Επισκεπτόμαστε το σημαντικότατο ιερό Αρχαιολογικό Χώρο Μι Σον, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του Βασιλείου Champa.
  • Επισκεπτόμαστε το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης θέαμα με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι και κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
  • Γεμάτο πρόγραμμα χωρίς ελεύθερες ημέρες.
  • Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα που δεν αφήνει τίποτε. Συγκρίνετέ το με άλλα προγράμματα της ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκέπτεστε, με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις πρόγραμμα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus 

1η HMEPA: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΣΑΪΓΚΟΝ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για τη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η πρωτεύουσα του νότιου τμήματος, ονομαζόταν ΠρέιΝοκόρ μέχρι τον 17ο αιώνα και την εισβολή των Βιέτ, που έδωσαν το όνομα τους στο σημερινό κράτος. Άλλαξε σε Σαϊγκόν ως κέντρο της Γαλλικής Ινδοκίνας, και ως ορμητήριο των αμερικάνικων δυνάμεων. Τέλος, πήρε το όνομα του πολιτικού, φιλοσόφου, και ήρωα Χο Τσι Μινχ από το 1976, και την ένωση του νοτίου με το βόρειο τμήμα της χώρας. Άφιξη στον προορισμό μας την επόμενη μέρα το απόγευμα.

2η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ

Προσγείωση στο αεροδρόμιο Ταν Σον Νιατ, και σύντομη περιήγηση της πόλης, που μέρα και νύχτα οι κεντρικές της λεωφόροι δίνουν αμέσως το στίγμα της πολύβουης καθημερινότητας. Αν τις μέρες της Γαλλικής Ινδοκίνας το κυρίαρχο μεταφορικό μέσο ήταν το ποδήλατο, τώρα αυτό έχει αντικατασταθεί από άπειρα μηχανάκια που οργώνουν ολόκληρη τη χώρα. Κατά τη διαδρομή μας θα περάσουμε από το Προεδρικό μέγαρο, ή παλάτι της Ανεξαρτησίας, πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

3η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ - ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Κου Τσι, που ονομαζόταν και ‘Σιδηρούν Τρίγωνο’, γιατί ενώ βρισκόταν κοντά στη Σαιγκόν, ήταν το ορμητήριο και κρησφύγετο των επαναστατικών δυνάμεων στον πόλεμο του 1970-75. Εκεί είναι φτιαγμένο ένα ολόκληρο υπόγειο χωριό με δαιδαλώδη τούνελ μήκους άνω των 200 χιλ., όπου θα επισκευθούμε τα μεγαλύτερα από αυτά. Κάτω από 3-4 μέτρα χώμα για να αντέχει τους βομβαρδισμούς, διακινείτο ένα ολόκληρο στράτευμα Βιετκόνγκ, ενάντια στις αμερικάνικες δυνάμεις. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη χώρα, τη γη, και τους ανθρώπους της. Μετά την επίσκεψη μας θα επιστρέψουμε στο Χο Τσι Μινχ για να συνεχίσουμε με την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την παγόδα Βιν Νγιέμ, το παλιό Δημαρχείο, την Όπερα, τη μικρή «Νοτρ Νταμ» και το θαυμάσιο Κεντρικό Ταχυδρομείο, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη γαλλική επιρροή στην πόλη από την περίοδο της αποικιοκρατίας.

4η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ - ΜΙ ΤΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΛΤΑ ΜΕΚΟΝΓΚ) - ΝΤΑΝΑΓΚ - ΧΟΪ ΑΝ

Στο επίκεντρo μας σήμερα βρίσκεται η περιοχή του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, μια τεράστια περιοχή που αρδεύεται από αυτή την υδάτινη ραχοκοκαλιά της Ινδοκίνας. Θα οδηγηθούμε προς τα νoτιο-δυτικά, στο χωριό Μι Το, και εκεί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε την πλωτή τοπική ψαραγορά. Θα μπούμε σε αμαξάκια με άλογο για να επισκεφτούμε το γραφικό χωριουδάκι, και στη συνέχεια σε μικρά βαρκάκια, όπου θα γνωρίσουμε την καθημερινότητα των ντόπιων, μέσω των μικρών υδάτινων καναλιών. Η ζωή σε αυτά τα πλωτά μέρη μοιάζει τόσο μακρυνή, απλή και ήρεμη, σε σχέση με την κοντινή μεγαλούπολη. Επιστρέφουμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Σαϊγκόν για πτήση προς Ντανάγκ, ένα μεγάλο και σημαντικό λιμάνι στο κεντρικό Βιετνάμ, που είναι η βάση μας για την εξερεύνηση του μεσαίου τμήματος της χώρας. Άφιξη και οδική μετάβαση στην αρχαία γραφική πόλη της Χόι Αν. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η HMEPA: ΧΟΪ ΑΝ - ΜΙ ΣΟΝ - ΧΟΪ ΑΝ

Όσοι ξυπνήσουν νωρίς, μπορούν να δοκιμάσουν μια βουτιά στα ζεστά νερά της θάλασσας της Ν. Κίνας, μια και η Χόι Αν είναι παραλιακή. Όλοι μαζί αργότερα, θα αναχωρίσουμε για τον αρχαιολογικό Χώρο του Μι Σον, σημαντικότατο μνημείο του Πολιτισμού των Τσαμς. Παρότι η περιοχή αυτή είναι πολύ μακρυά από την Ινδία, το βασίλειο των Champa που αναπτύχθηκε εδώ από τον 2ο αιώνα μ.Χ., είχε τις ρίζες και τη θρησκεία της μεγάλης υπερδύναμης του νότου. Ο χώρος έχει πάνω από 70 θρησκευτικά και διοικητικά κτίσματα ινδουιστικής επιρροής, και προστατεύεται από την UNESCO. Σήμερα μέσα στο τροπικό δάσος του Μι Σον, υπάρχουν περίπου 25 από αυτά τα κτίσματα-ιερά συντηρημένα, ενώ τα υπόλοιπα είναι ερείπια με έντονα τα σημεία των βομβαρδισμών της περιόδου 1970-75. Επιστροφή στο Χόι Αν, και βραδινή βόλτα για όσους το επιθυμούν. Τα δρομάκια αυτής της αρχαίας πόλης χτισμένης στις εκβολές του ποταμού, είναι γεμάτα με μικρά μαγαζιά, που όταν το φώς πέσει - και μαζί του η ζέστη, ανθίζουν από κόσμο. Διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας.

6η HMEPA: ΧΟΪ ΑΝ (ΠΕΖΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΧΟΥΕ

Κατά τη διάρκεια 16ου-18ου αιώνα, η Χόι Αν υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στιλ, με έντονες βιετναμέζικες, κινεζικές και ιαπωνικές επιρροές. Το πρωί θα κάνουμε περιήγηση με τα πόδια στους παραδοσιακούς δρόμους της, που διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό και τα κτίρια και η γραφική τους ατμόσφαιρα.

Θα επισκεφτούμε τον κινέζικο Ναό Πουκ Κιέν, την περίφημη Ιαπωνική Γέφυρα, την παραδοσιακή κατοικία Ταν Κυ, καθώς και τη γραφική αγορά τροφίμων της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Χουέ, την αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802-1945, που βρίσκεται βορειότερα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και διανυκτέρευση.

7η HMEPA: ΧΟΥΕ - ΑΝΟΪ (ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ)

Μια όμορφη πρωινή βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων, θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στην Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια. Τα περισσότερα κτίρια του περιτοιχισμένου συγκροτήματος είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από τους πολέμους, αλλά τελευταία έχουν ανακατασκευαστεί αρκετά, ώστε η εικόνα της πόλης του 1800 να διατηρείται. Η γνωριμία μας με τη Χουέ θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ανόι, την πρωτεύουσα του βορρά, αλλά και της χώρας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και συνέχεια με μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η HMEPA: ΑΝΟΪ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ XAΛONΓK

Πρωινή αναχώρηση για το ΧάλονγκΜπέι που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι, και λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς του, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα στις καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Είναι ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Εν πλώ θα απολαύσουμε ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, και θα επισκεφτούμε το σπήλαιο ΤιένΚουνγκ, ή ‘σπήλαιο του Ουρανού’, μια και αποτελείται από τρεις μεγάλες ‘αίθουσες’, εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Ανόι για διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΟΪ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΑΜ ΚΟΚ

Πρωινή αναχώρηση προς το νότο, τα απέραντα αγροτικά τοπία της περιφέρειας του Ανόι, και το Νιν Μπιν. Θα επισκεφτούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, της ΧόαΛου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού, και θα δούμε το εντυπωσιακό παλάτι της.

Θα συνεχίσουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι. Το τοπίο έχει τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους που εξέχουν εντυπωσιακά από το επίπεδο, υγρό, και καλλιεργημένο έδαφος, γι αυτό και ονομάζεται το ‘στεγνό Χάλονγκ. Η γαλήνη των λαναλιών με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα σας σαγηνεύσουν. Επιστροφή στο Ανόι, βραδινή βόλτα για όσους το επιθυμούν, και διανυκτέρευση.

10η HMEPA: ΑΝΟΪ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ)

Στην πρωινή μας ξενάγηση θα θαυμάσουμε τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου, όπως την Όπερα, αντίγραφο της Όπερας του Παρισιού, το αρχοντικό Ξενοδοχείο Metropole και τον Καθεδρικό Ναό, καθώς και τον αφιερωμένο στον Κομφούκιο Ναό της Λογοτεχνίας, που κατασκευάστηκε τον 11ο αι. και αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, το οποίο ιδρύθηκε το 1076 για τηνεκπαίδευση των γιων των μανδαρίνων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ (1890-1969), τόπος προσκυνήματος και αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, το περίφημο Εθνολογικό Μουσείο της πόλης, τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα, καθώς και την πανέμορφη Λίμνη ΧόανΚιέμ με το Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με τα ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, συμπληρώνει τις εικόνες, που ήδη έχουμε αποκομίσει. Το βράδυ μας επιφυλάσσει μια υπέροχη έκπληξη: την εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η HMEPA: ΑΝΟΪ (ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

Ημέρα ελεύθερη στο Ανόι για να το εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο.

12η HMEPA: ΑΝΟΪ - ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ΣιέμΡεπ της Καμπότζης. Φτάνοντας θα αναχωρήσουμε για τη Λίμνη TonleSap, όπου θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα με επίσκεψη στο πλωτό χωριό ChongChneah. Οι εικόνες θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

13η HMEPA: ΣΙΕΜ ΡΕΠ (ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφτούμε τον πιο διάσημο ναό, το μεγαλειώδες Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας, γι αυτό και τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στη σημαία της Καμπότζης.

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο NeakPean, υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, και έχει μια μεγάλη τετράγωνη λίμνη περιστοιχιζόμενη από τέσσερις μικρότερες. Ο PrasatKravan, μικρός ναός χτισμένος εξ ολοκλήρου από τούβλα, έχει στο εσωτερικό του θαυμάσια ανάγλυφα. Ο ναός PreRup, είναι από τους παλαιότερους του συγκροτήματος και είναι αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

14η HMEPA: ΣΙΕΜ ΡΕΠ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Συνεχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας στα εκπληκτικά μνημεία του Πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά το 12ο αιώνα. Θα επισκεφτούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Θα συνεχίζουμε επισκεπτόμενοι το Τα Προμ, αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα, με τα τροπικά δέντρα να έχουν γίνει ένα με τα κτίσματα.

 Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς για την πρωτεύουσα ΠνομΠενχ. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, αλλά για όποιους θέλουν υπάρχει ακόμη μία έκπληξη: μια βαρκάδα στα νερά του ποταμού ΝικΛοένγκ, απ’ όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

15η HMEPA: ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πόλη αρχίζοντας από το Μουσείο TuolSleng, που ήταν φυλακές κατά τη ζοφερή περίοδο διακυβέρνησης των Ερυθρών Χμερ. Θα συνεχίσουμε με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι, και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Οι οξυκόρυφες στέγες και τα μυτερά αετώματα των κτιρίων, θυμίζουν έντονα την κοινή πολιτιστική παράδοση που έχει η Καμπότζη με την γειτονική Ταϋλάνδη. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο, για την πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η HMEPA: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΛΑΡΝΑΚΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

  EK 110

05.07.2018

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

20:05

01:00

  EK 392

06.07.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ

09:30

20:00

  EK 395

19.07.2018

ΑΝΟΪ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

01:30

05:05

  EK 109

19.07.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΛΑΡΝΑΚΑ

07:55

11:00

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

  EK 110

23.07.2018

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

20:05

01:00

  EK 392

24.07.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ

09:30

20:00

  EK 395

06.08.2018

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:35

05:25

  EK 109

07.08.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΛΑΡΝΑΚΑ

07:55

11:00

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

  EK 110

11.08.2018

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

20:05

01:00

  EK 392

12.08.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ

09:30

20:00

  EK 395

25.08.2018

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:35

05:25

  EK 109

26.08.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΛΑΡΝΑΚΑ

07:55

11:00

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

  EK 110

20.10.2018

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

20:05

01:00

  EK 392

21.10.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ

09:30

20:00

  EK 395

03.11.2018

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:35

05:25

  EK 109

04.11.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΛΑΡΝΑΚΑ

07:55

11:00

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

  EK 110

17.11.2018

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

20:05

01:00

  EK 392

18.11.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ

09:30

20:00

  EK 395

01.12.2018

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:35

05:25

  EK 109

02.12.2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΛΑΡΝΑΚΑ

07:55

11:00

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στο Βιετνάμ ξενοδοχεία 5*. Στην Καμπότζη τα ξενοδοχεία είναι 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια, με ευρωπαϊκές και βιετναμέζικες γεύσεις - εκτός από το γεύμα εν πλω στο ΧάλονγκΜπέι.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ (από το Ανόι).
  • Επίσκεψη στο χωριό Μι Το στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ.
  • Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο Μι Σον.
  • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
  • Επίσκεψη στα σπήλαια στο Πακ Ου, με τα 1.000 αγάλματα του Βούδα
  • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό.
  • Κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
  • Επίσκεψη στο Κεντρικό Βιετνάμ (Ντανάγκ, Χόι Αν, Χουέ), όπου βρίσκονται μαγικά πολιτιστικά στολίδια και οι πανέμορφες παραλίες του Βιετνάμ.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα την αναχώρηση μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, προσφορά του Versus.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά VersusTravel.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται ως περιλαμβανόμενα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Ποσό για διατυπώσεις: 55$ (Βιετνάμ: 25$, Καμπότζη: 30$).

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 

Απαραίτητα Έγγραφα

  • Ευρωπαϊκή ταυτότητα (για ταξίδια εντός της Ε.Ε.) ή διαβατήριο (εκτός Ε.Ε.). Η ταυτότητα θα πρέπει να αναφέρει ότι η ιθαγένεια είναι κυπριακή. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών.
  • Για τους κατόχους αγγλικών διαβατηρίων (overseas citizen) απαιτείται βίζα την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος ο κάτοχος.
  • Ακόμα και για παιδιά κάτω των 12 ετών ισχύουν τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται από τους ενήλικες(δηλαδή: διαβατήριο ή ταυτότητα ή βίζα).
  • Νέοι άνω των 16 ετών πρέπει να έχουν άδεια εξόδου (λόγω στρατιωτικής θητείας).

 

Για την κράτηση σας:

  • Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και δώστε μας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν λάθος στο όνομα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία, επιπλέον χρεώσεις ή ακόμα και αδυναμία πραγματοποίησης του ταξιδιού.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • Για πληρωμές μέσω τραπέζης:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:

BANK OF CYPRUS

Account: 3570 2500 0809

VERSUS TRAVEL CUPRUS LTD

 

Στο λογαριασμό αυτό δεχόμαστε καταθέσεις αυστηρά μόνο από ταξιδιώτες με κυπριακό διαβατήριο.

 

Μην ξεχάσετε:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφτείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

Η διαφορετικότητα του Versus

Απολαύστε ένα 16ήμερο πρόγραμμα με πλούσιες παροχές που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Ταξιδέψτε στην Ινδοκίνα με τους ειδικούς!

 

  • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ολόκληρο το Βιετνάμ, το Βόρειο, το Νότιο αλλά και το Κεντρικό Βιετνάμ. Έτσι, εκτός των άλλων, στο μαγευτικό Κεντρικό Βιετνάμ επισκεπτόμαστε το πανέμορφο και μοναδικής αρχιτεκτονικής παραθαλάσσιο Χόι Αν, το Ντανάγκ (όπου βρίσκονται και οι πιο όμορφες παραλίες του Βιετνάμ) και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ, όπου πραγματοποιούμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων. Με βάση το Ντανάγκ εξορμούμε για το σημαντικότατο ιερό Αρχαιολογικό Χώρο MySon, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του Βασιλείου Champa. Μια καινοτόμος προσθήκη του Versus για τους ταξιδιώτες μας που πάντα ψάχνουν κάτι διαφορετικό και νέο. Το Κεντρικό Βιετνάμ μπορεί να παραλείπεται ορισμένες φορές από κάποια προγράμματα για μείωση κόστους, αλλά Βιετνάμ χωρίς το κεντρικό κομμάτι του δεν είναι Βιετνάμ!
  • Όλες οι διανυκτερεύσεις είναι στην Ινδοκίνα και όχι σε «άσχετες» με το πρόγραμμα πρωτεύουσες της Ασίας.
  • Ta ξενοδοχεία στο Βιετνάμ είναι 5*, στην Καμπότζη 4* sup.
  • Τα γεύματα δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια (εκτός από το ΧαλόνγκΜπέι, με γεύμα θαλασσινών εν πλω). Στην Ινδοκίνα αυτή η παροχή κοστίζει πολύ ακριβά, αλλά δίνει ποιότητα γευμάτων που σε τοπικά εστιατόρια δεν υπάρχει.
  • To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στο ΣιέμΡεπ -έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου- και όχι μία, όπως άλλα προγράμματα της αγοράς. Έτσι, παρότι αυξάνει το κόστος, πραγματοποιούμε διήμερη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό αρχαιολογικό χώρο με τους σημαντικότερους ναούς της Ινδοκίνας, κάτι που είναι απαραίτητο χρονικά για να μπορέσουμε να τον δούμε με πληρότητα.
  • Διανυκτερεύουμε στη σημαντικού ενδιαφέροντος πρωτεύουσα της Καμπότζης, ΠνομΠενχ, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα της αγοράς που την παραλείπουν!
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο πανέμορφο Ανόι, από το οποίο συνήθως μειώνονται οι διανυκτερεύσεις λόγω κόστους ή γίνονται σε μικρότερες πόλεις και σε ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό παραθαλάσσιο Χόι Αν.
  • Διανυκτέρευση στο Χουέ για να το γνωρίσουμε όπως πρέπει και όχι εξαντλητική εκδρομή από το Χόι Αν.
  • Κάνουμε την κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ.
  • Πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα απολαύσουμε μαγευτικά τοπία και το γνήσιο επαρχιακό Βιετνάμ (μαγευτική εκδρομή που εισήγαγε πρώτο το Versus Travel & θα βρείτε ΜΟΝΟ στο Versus).
  • Εκδράμουμε στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ και επισκεπτόμαστε το παραδοσιακό χωριό MyTho για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα. ?λλη μια νέα προσθήκη του Versus, που δεν υπάρχει σε άλλα προγράμματα. Την περιοχή αυτή με τα στενά κανάλια θα την εξερευνήσουμε με πλοιάριο και με αμαξάκι που το σέρνει άλογο.
  • Επισκεπτόμαστε το σημαντικότατο ιερό Αρχαιολογικό Χώρο Μι Σον, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του Βασιλείου Champa.
  • Επισκεπτόμαστε το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης θέαμα με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι και κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
  • Γεμάτο πρόγραμμα χωρίς ελεύθερες ημέρες.
  • Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα που δεν αφήνει τίποτε. Συγκρίνετέ το με άλλα προγράμματα της ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκέπτεστε, με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις πρόγραμμα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus 

Highlights

  • Απολαύστε μια υπέροχη κρουαζιέρα στο ΧάλονγκΜπέι ανάμεσα σε καταπράσινες βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν.
  • Διεισδύστε στα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι, κρησφύγετο των Βιετκόνγκ στον πόλεμο του Βιετνάμ.
  • Κάντε βόλτα με σαμπάν στο Ταμ Κοκ χαζεύοντας τοπία με ορυζώνες, επιβλητικά βράχια και ιερά σπήλαια.
  • Επισκεφτείτε το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας.
  • Ανακαλύψτε το Τα Προμ, που έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα.
  • Γοητευτείτε από το μεγαλειώδη Ανγκορ Βατ.
  • Θαυμάστε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα κάνοντας βαρκάδα στην ΠνομΠενχ.
  • Παρακολουθήστε μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό.
  • Περιηγηθείτε στα εντυπωσιακά κτίσματα του Μι Σον και ανακαλύψτε τις ινδουιστικές θρησκευτικές καταβολές στον Πολιτισμό των Chams.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο του Ανόι
  • Καινοτομία Versus: Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο ΜιΣον (My Son) του πολιτισμού των Chams
  • Καινοτομία Versus: Εκδρομή στο χωριό Μι Το (My Tho), στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ

Χάρτης Ταξιδιού Βιετνάμ 5* - Καμπότζη από Κύπρο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info