Κυπαρισσία στα χνάρια των γιγάντων | 28.04, 25.05 2018

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 245€

Travel Identity

Αν δεν φτάσετε στην άκρη της Κυπαρισσίας και δεν δείτε το φημισμένο Κάστρο των Γιγάντων, δεν έχετε φτάσει στην κορυφή των δυνατοτήτων σας. Πατήστε τα χώματα των Βυζαντινών και θαυμάστε τη δεσποτική θέα από το λιμάνι της Κυπαρισσίας στο γνωστό ως κάστρο της Αρκαδίας ή Κάστρο των Γιγάντων, όπως αναγράφεται από τον 13ο αιώνα στο περίφημο "Χρονικόν του Μορέως". Σύμφωνα με τη Μυθολογία, η Κυπαρισσία υπήρξε κτίσμα των «Γιγάντων», όπως περιγράφεται μέσα από προσωποποιήσεις των ορμών της θάλασσας. Οι  ονομαζόμενοι γίγαντες φαίνεται πως έχτισαν και την ακρόπολή της στην οποία πυργώθηκε το κατοπινό βυζαντινό φράγκικο κάστρο της. Ένα κάστρο χτισμένο με «κυκλώπεια» τα οποία (λόγω του μεγέθους τους) ενέπνευσαν την ονομασία «κάστρο των Γιγάντων».

1η Ημέρα: Αθήνα – Ξενάγηση στον παλιό νερόμυλο & Επίδειξη παραδοσιακής ύφανσης – Ιερά Μονή Κατσιμικάδας – Κάστρο Αρκαδιάς – Κυπαρισσία

Αναχώρηση από Αθήνα στις 8:00 και μέσω της σήραγγας του Αρτεμισίου, θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Κατσιμικάδας. Αφιερωμένο μοναστήρι στην Παναγία σε υψόμετρο 650μ. με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Το πρώτο καμπανοχτύπημά του χάνεται στα βάθη του χρόνου. Μετά την ξενάγηση μας στο Ιερό Μοναστήρι θα συνεχίσουμε για την Κυπαρισσία. Μετά θα ξεναγηθούμε στον παλιό νερόμυλο. Έπειτα θα έχουμε επίδειξη παραδοσιακής ύφανσης από γυναίκες της περιοχής. Εν συνεχεία φτάνουμε στην Κυπαρισσία. Το Κάστρο της Αρκαδιάς είναι σήμερα το κόσμημα της πόλης της. Λόγω της θέσης του, προσφέρει στον επισκέπτη μία ανεπανάληπτη θέα, όχι μόνο προς την πόλη, αλλά και προς όλη τη γύρω περιοχή. Είναι το μπαλκόνι της Κυπαρισσίας για να μπορεί κανείς να αγναντεύει και να χαίρεται την ομορφιά του τόπου. Η ιστορία του Κάστρου χάνεται στα βάθη των αιώνων...Επίσκεψη στο κάστρο στης πόλης και χρόνος για βόλτες και φαγητό στην Άνω Πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Apollo Resort Art Hotel 4*. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Κυπαρισσία – Γιάλοβα – Πύλο – Μεθώνη – Κυπαρισσία

Πλούσιο πρωινό. Ξεκινάμε για την Γιάλοβα, ένα γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό, χτισμένο στο μυχό του όρμου του Ναβαρίνου. Βρίσκεται σ’ ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, με μαγευτικές παραλίες και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η ευρύτερη περιοχή και η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα αποτελεί σημαντικό υγρότοπο της Πελοποννήσου. Πιο δίπλα η Πύλος, κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο, μας θυμίζει νησιώτικη πόλη. Απολαύστε τον καφέ σας στην πλατεία των Τριών Ναυαρχών, δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και κάντε βόλτα στην όμορφη προκυμαία, θαυμάζοντας την Σφακτηρία και κόλπο του Ναυρίνου. Συνεχίζουμε για τη Μεθώνη με το καλοδιατηρημένο Βενετσιάνικο κάστρο που το ακουμπάει η θάλασσα. Χαμηλά σπιτάκια με λουλουδιασμένες αυλές που αναβλύζουν αρώματα θα σας γοητεύσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κυπαρισσία – Μαραθόπολη – Κρουαζιέρα στην Νήσο Πρώτη – Κυπαρισσία

Πρωινό μπουφέ και ξεκινάμε για την Μαραθόπολη ή Μάραθος, στη νοτιοδυτική μεριά της Μεσσηνίας. Είναι ένα όμορφο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Εκεί θα μας περιμένει το καραβάκι για μια όμορφη κρουαζιέρα στην Νήσο Πρώτη. H Πρώτη είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί ακριβώς απέναντι από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Απέχει μόλις ένα μίλι από την ακτή και είναι άνυδρο και ακατοίκητο. Ωστόσο, είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέρος με ιστορία που ξεκινάει από πολύ παλιά. Το νησί της Πρώτης έχει σπουδαία αρχαιολογική σημασία. Εκεί σώζονται τα ερείπια ακροπόλεως μυκηναϊκής ή προκλασικής εποχής με τείχος και κυκλοτερή πυργίσκο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο Πελοποννησιακό Πόλεμο για αρκετές νίκες στις μάχες μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών περί το 424 π.Χ. Στο νησί επίσης υπάρχει ένα μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία Γοργοπηγή που οικοδομήθηκε από 1984 και μετά. Tο παλαιό εκκλησάκι οικοδομήθηκε γύρω στο 1850 στα θεμέλια του αρχαίου ναού της θεάς Ευπλοίας Αρτέμιδος. Εκεί για όσους το επιθυμούν μπορούν να κολυμπήσουν στα γαλαζοπράσινα & πεντακάθαρα νερά, στην αμμουδερή παραλία Βουρλιά. Επιστροφή στην Μαραθόπολη, χρόνος για φαγητό και βόλτα στο χωριό. Συνεχίζουμε για το Πυργάκι, όπου και θα ξεναγηθούμε σε τοπικό οινοποιείο και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εξαιρετικά τοπικά κρασιά. «Ο οίνος ευφραίνει καρδίαν» έτσι κι εμείς με πολύ χαρά και κέφι θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κυπαρισσία – Αγία Θεοδώρα Βάστα – Κόρινθος – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό και αποχαιρετούμε την Κυπαρισσία. Θα πάρουμε το δρόμο για την Αρκαδία και μια υπέροχη διαδρομή για να φτάσουμε στην Αγία Θεοδώρα Βάστα το μικρό εκκλησάκι με τα 17 πλατάνια στη στέγη του. Η διαδρομή προς την Αγία Θεοδώρα Βάστα αποζημιώνει και με το παραπάνω τον επισκέπτη, αφού το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Καθώς κανείς πλησιάζει το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της μικρής εκκλησίας ακούγεται ολοένα και εντονότερο, προκαλώντας στον επισκέπτη δέος μπροστά στο θέαμα που τελικά αντικρύζει. Μια βόλτα στην Κόρινθο και στην παραλία της είναι ότι πρέπει πριν πάρουμε την εθνική οδό για Αθήνα.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο Apollo Resort Art Hotel 4* στην Κυπαρισσία
 • Πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
 • Φ.Π.Α.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
 • Προσωπικά έξοδα
 • Γεύματα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόρος διαμονής
 

Highlights

 • Κυπαρισσία με το Κάστρο της Αρκαδιάς ή το κάστρο των γιγάντων
 • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κατσιμικάδας
 • Ξενάγηση σε νερόμυλο
 • Επίδειξη παραδοσιακής ύφανσης
 • Μοναδική κρουαζιέρα στη νήσο Πρώτη
 
Γαστρονομικές Προτάσεις
 
 • Παξιμάδια με ντομάτα και ντόπια φέτα, ελιές Καλαμών, ξερά σύκα, παστέλι και μυρωδάτους λουκουμάδες με μέλι
 • Ψητή γουρνοπούλα, είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε στην Τουρκοκρατία, αφού οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό και οι Έλληνες ήθελαν να κάνουν γαστρονομική αντίσταση. Σιγά σιγά έγινε σήμα κατατεθέν της τοπικής κουζίνας. Ψήνεται πασπαλισμένη με χοντρό αλάτι, που κάνει την πέτσα τραγανή και ροδοκόκκινη. Οι ταβέρνες, τοποθετούν ολόκληρο το ψητό, όπως έρχεται από τον φούρνο, σε μια ειδική γυάλινη προθήκη και με τον μπαλτά το ψητό τεμαχίζεται μπροστά μας και πολλοί το παίρνουν μαζί τους στη λαδόκολλα

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Κυπαρισσία με το Κάστρο της Αρκαδιάς ή το κάστρο των γιγάντων
 • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κατσιμικάδας
 • Ξενάγηση σε νερόμυλο
 • Επίδειξη παραδοσιακής ύφανσης 

 

Περίοδοι

 • Απρίλιος - Ιούλιος 2018

Χάρτης Ταξιδιού Κυπαρισσία στα χνάρια των γιγάντων | 28.04, 25.05 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info