fb

Πρωτοποριακή Ιαπωνία | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2018

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5500€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πρωτοποριακό και σπάνιο πρόγραμμα, το πιο πλήρες για την Ιαπωνία! Ένα μοναδικό πρόγραμμα της συλλογής ταξιδιών του Versus για την Ιαπωνία που «χτενίζει» τα πιο αντιπροσωπευτικά αξιοθέατά της. Ξεχωρίζει για την επίσκεψη στο νησί Σικοκού, το μικρότερο από τα τέσσερα κύρια νησιά του ιαπωνικού αρχιπελάγους και για την εξερεύνηση της παλιάς Ιαπωνίας διαμένοντας στην καρδιά των Ιαπωνικών Άλπεων. Μπορεί μια ολόκληρη ζωή να φτάνει μόλις για να «ξύσουμε» την επιφάνεια του ιαπωνικού πολιτισμού, ωστόσο έχουμε βάλει τα δυνατά μας για να δημιουργήσουμε το πιο πλήρες πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα μας για την Ιαπωνία, για να σας μυήσουμε στην τοπική κουλτούρα όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, μια πόλη που ζει ταυτόχρονα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον και τις γειτονικές του πόλεις Καμακούρα, Νίκκο και Χακόνε. Στη διαδρομή μας για την  κουκλίστικη πόλη Τακαγιάμα επισκεπτόμαστε το κάστρο της Ματσουμότο και περνάμε από δύο πανέμορφες και γραφικές πόλεις, το Ναράι και το Τσουμάγκο. Συνεχίζουμε με τη Φουρούκαβα, τον περίφημο οικισμό Σιρακαβάνγκο με τα αχυροσκέπαστα σπίτια και την Κανάζαβα. Θα επισκεφθούμε επίσης το σαγηνευτικό Κιότο, μια πόλη γεμάτη ποίηση και πάθος. την ιερή πόλη Νάρα, το Ούτζι με τις φυτείες τσαγιού, τη μαρτυρική Χιροσίμα και την Οσάκα.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που περιλαμβάνει τα πιο σπουδαία σημεία της χώρας τα οποία έχουμε επιλέξει μετά από επιτόπια έρευνα. Επισκέψεις για να γνωρίσουμε την φιλοσοφία και την κουλτούρα της χώρας χωρίς να μας κουράσουν, αντίθετα με σκοπό να μας συναρπάσουν. Γι’ αυτό και αποκαλούμε αυτό το πρόγραμμα “Τα Θαύματα Της Ιαπωνίας”.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  •  Αεροπορική εταιρεία: Emirates.
  •  Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τόκιο (5), Ματσουμότο (1), Τακαγιάμα (1), Χίντα Φουρουκάβα (1), Καναζάβα (1), Κουρασίκι (1), Ματσουγιάμα (1), Χιροσίμα (1), Κιότο (4).
  •  Διατροφή: Ημιδιατροφή εκτός της πρώτης ημέρας.
  •  Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  •  Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν, πλοιάρια και τρένα-βολίδες.
  •  Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

1η ημέρα: Αθήνα /Θεσσαλονίκη / Λάρνακα - Τόκιο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και την πρωτεύουσά της, το Τόκιο. Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι τον 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη - αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, των σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού. Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια!

 

2η ημέρα: Τόκιο

Άφιξη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Χανέντα της ιαπωνικής πρωτεύουσας και συνάντηση με τοπικό αγγλόφωνο οδηγό. Μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τόκιο (1η ξενάγηση)

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την Οντάιμπα, το παραθαλάσσιο θέρετρο αναψυχής στα νότια του Τόκιο με το ξακουστό πάρκο Σίμπολ Πριμενάντ, όπου και θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μίνι κρουαζιέρα μέχρι τη συνοικία της Ασάκουσα. Εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστός και ως Ασάκουσα Κανόν καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δυο ψαράδες το μακρινό έτος 628. Θα έχουμε έπειτα χρόνο για να περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του παραδοσιακού θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ, παραδοσιακές γιαπωνέζικες λιχουδιές και τόσα άλλα.

Σειρά στην ξενάγησή μας παίρνει το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το μεγαλύτερο και παλαιότερο της χώρας. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά του περίφημου πάρκου Ουένο, στην περιοχή Taito, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1872 και προσφέρει ένα αληθινό ταξίδι στο πολυτάραχο παρελθόν της Ιαπωνίας μέσα από 110.000 εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι και το σήμερα. 

Το σκηνικό αλλάζει εντελώς στην αμέσως επόμενη στάση μας, στη συνοικία Ακιχαμπάρα, η «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως και στη Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ. Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-tech περιοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Αυτός είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε το σύγχρονο Τόκιο!  Μετά το δείπνο θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Τόκιο (2η ξενάγηση)

Και η σημερινή ημέρα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο Τόκιο. Η ξενάγησή μας λοιπόν ξεκινάει από τον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Είναι το μνημείο που έστησε η Ιαπωνία εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια εξουσίας του οποίου έγινε το καθοριστικό πέρασμα από τη φεουδαρχία στον εκσυγχρονισμό της Ιαπωνίας. Εδώ αναπαύεται ο αυτοκράτορας, όπως και η σύζυγός του Σοκέν, ενώ δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Αξίζει να σκεφτείτε πως κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς.

Η περιήγησή μας συνεχίζεται στη συνοικία Χαραγιούκου, μια περιοχή με έντονο νεανικό χαρακτήρα από την οποία συχνά ξεκινούν τάσεις στο φαγητό και το lifestyle που στη συνέχεια κατακτούν το Τόκιο και πολλές φορές ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πιο εκλεπτυσμένη θεωρείται η γειτονική συνοικία Ομοτεσάντο, με τα μοδάτα κτίρια, τις γκαλερί και τα γκουρμέ εστιατόρια.

Στη συνέχεια ερχόμαστε στην πιο ακριβή συνοικία του Τόκιο και ολόκληρης της Ιαπωνίας: σωστά μαντέψατε, είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι το οποίο και θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Η αυτοκρατορική οικογένεια της χώρας, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Ιάπωνες, ανοίγει τις πύλες του ανακτόρου μόνο κάθε Πρωτοχρονιά για να δεχτεί και να χαιρετίσει τους πολίτες.

Θα περάσουμε από τον Σταθμό του Τόκιο, έναν τεράστιο συγκοινωνιακό κόμβο, από όπου ξεκινούν και τα παγκοσμίου φήμης τρένα-βολίδες. Το ίδιο το κτίριο, γνωστό ως κτίριο Μαρουνούτσι, έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμο για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται στον Πύργο του Τόκιο, έναν πελώριο πύργο ύψους 333 μ. που κυριαρχεί στον ορίζοντα της πόλης, και μας δίνει ανεμπόδιστη θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Τόκιο - Νίκκο - Τόκιο

Αφού πάρουμε πρωινό, αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στην ιερή πόλη Νίκκο, βόρεια του Τόκιο. Φτάνοντας θα δούμε την κατακόκκινη, τοξωτή γέφυρα Σιν-Κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία, και ανηφορίζοντας θα επισκεφθούμε το ιερό Τόσο-γκου, με τα πολυτελή και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια μάς οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, όπως και στο μαυσωλείο του σογκούν Τοκουγκάουα Λεκάσου, που θα δούμε στη συνέχεια. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος με τις Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα κερδίσουν την προσοχή μας, ενώ στο τέλος μπορούμε να ανεβούμε τα 217 σκαλοπάτια μέχρι τον Πύργο του Θησαυρού.

Πέρα από τις «ουράνιες» απολαύσεις, η ιερή πόλη του Νίκκο προσφέρει και «επίγειες», με τη μορφή υπέροχων τοπίων. Έτσι λοιπόν, θα κατευθυνθούμε στη συνέχεια στη λίμνη Τσουζέντζι, στους πρόποδες του ιερού ηφαιστείου Ναντάι. Εκεί θα δούμε από κοντά τον εντυπωσιακό καταρράκτη Κέγκον, που ρίχνει με ορμή τα νερά του από ύψος περίπου εκατό μέτρων, αποτελώντας στην ουσία τη μοναδική διέξοδο για τα νερά της λίμνης. Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τόκιο.

 

6η ημέρα: Τόκιο - Καμακούρα - Χακόνε - Τόκιο

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ιαπωνία, πόλη-οχυρό των Σαμουράι από το 1192 και πρωτεύουσα μάλιστα της Ιαπωνίας μέχρι το 1333. Η ξενάγησή μας στην πόλη έχει ως αφετηρία της τον Ναό του Μεγάλου Βούδα (Kotoku-in), με το πελώριο άγαλμα του Βούδα που ξεπερνά τα 13 μέτρα ύψος και ζυγίζει πάνω από 100 τόνους! Είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούτζινα αγάλματα στη χώρα (το άλλο βρίσκεται στη Νάρα), οι αναλογίες του μάλιστα είναι κατά τέτοιο τρόπο παραμορφωμένες ώστε από όποια μεριά και αν τον κοιτάζει κανείς να μοιάζει απόλυτα ισορροπημένος· μια τέλεια εφαρμογή της προοπτικής!

Συνεχίζοντας, ερχόμαστε στον ναό της θεάς Κανόν, με τους υπέροχους κήπους και τη θέα προς τις παραλίες της πόλης. Το αριστουργηματικό ξύλινο άγαλμα της θεάς που φυλάσσεται εδώ έχει ύψος 9,18 μ.! Καθώς θα κινούμαστε προς το κέντρο θα περπατήσουμε στο γραφικό καλντερίμι Κομάντσι-ντόρι με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για αγορές.

Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι το δημοφιλές θέρετρο Χακόνε, στους πρόποδες του όρους Φούτζι, πόλη γνωστή για τις πλούσιες θερμές πηγές της. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε ένα… πειρατικό πλοίο για μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι μέχρι το Τογκεντάι, όπου θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Εδώ η γεωθερμική δραστηριότητα είναι αρκετά έντονη, και η αυξομειούμενη έντασή της είναι που καθορίζει αν επιτρέπεται ή απαγορεύεται από τις αρχές η είσοδος των επισκεπτών. Θα θαυμάσουμε τη θέα και στη συνέχεια επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Τόκιο - Όρος Φούτζι - Ματσουμότο

Σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας είναι αφιερωμένο στο όρος Φούτζι, το διασημότερο βουνό της Ιαπωνίας και σύμβολο της χώρας του ανατέλλοντος Ηλίου. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε με πρώτο προορισμό μας τη λίμνη Καβαγκούτσι, μία από τις πέντε λίμνες του Φούτζι, που προσφέρει και τα καλύτερα σημεία θέασης προς το ιερό βουνό. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει και δεν υπάρχουν σύννεφα, θα έχουμε την τύχη να δούμε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια τον σχεδόν τέλειο κώνο που σχηματίζει η κορυφή του Φούτζι. Θα φτάσουμε στη συνέχεια μέχρι τον 5ο Σταθμό του Φούτζι (5ο σταθμό του όρους Φούτζι), περίπου στα μισά της διαδρομής που φτάνει μέχρι την κορυφή του βουνού. Καθώς μας απορροφά η συγκλονιστική θέα, σκεφτόμαστε πως μόλις εκατό χρόνια πριν το ιερό βουνό ήταν άβατο, όπου μόνο ιερείς και προσκυνητές επιτρεπόταν να προσεγγίσουν· για τις δε γυναίκες απαγορευόταν εντελώς μέχρι το 1872. Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος «Φούτζι», από το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι, και οι επόμενες γενιές διατήρησαν το όνομα όπως και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Οι σιντοϊστές μάλιστα έχτισαν εδώ λατρευτικούς ναούς αφιερωμένους στη θεά Σενγκέν.

Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν που θα μας μεταφέρει στο Ματσουμότο.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Ματσουμότο - Τακαγιάμα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με μια επίσκεψη στο κάστρο του Ματσουμότο, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Υπέροχο δείγμα ιαπωνικής φρουριακής αρχιτεκτονικής, ξεκίνησε να χτίζεται το 1509 και έχει την ιδιαιτερότητα (μεταξύ πολλών άλλων) πως δεν είναι χτισμένο στην κορυφή κάποιου λόφου, αλλά σε πεδιάδα.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για Τακαγιάμα. Το «μικρό Κιότο», όπως την αποκαλούν, είναι μια όμορφη πόλη με καλοδιατηρημένους δρόμους, παλιά ξύλινα σπίτια, πανέμορφα μαγαζάκια, καπηλειά και αποστακτήρια σάκε. Το καθαρό νερό της είναι ιδανικό για τη ζύμωση του σάκε, γεγονός που δικαιολογεί τις πολλές ζυθοποιίες της περιοχής.

Επίκεντρο ενός πλούσιου λαϊκού πολιτισμού, η Τακαγιάμα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα της, μια πρώτη γεύση του οποίου θα πάρουμε  στον γραφικό δρόμο Σαν-μάτσι, το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου πολλά από τα παμπάλαια καταστήματα στεγάζονται σε ιστορικά κτίρια χαρακτηριστικής γιαπωνέζικης αρχιτεκτονικής.

Τα βήματά μας στη συνέχεια θα μας οδηγήσουν στον αρχαιότερο ναό της Τακαγιάμα, τον Σακουραγιάμα Χατσιμάνγκου (πρωτοχτίστηκε τον 4ο αιώνα). Η εικόνα του μικρού ναού, με τον ξύλινο αζωγράφιστο σκελετό του σφιχταγκαλιασμένο από πανύψηλα δέντρα, είναι ιδιαίτερα γοητευτική.

Ακριβώς απέναντι θα δούμε το Γιατάι Καϊκάν, ένα μουσείο στο οποίο φυλάσσονται και εκτίθενται 4 από τα 23 περίτεχνα άρματα (yatai) που παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης κατά το ανοιξιάτικο παραδοσιακό φεστιβάλ της πόλης, που ξεκίνησε να γιορτάζεται από τον 18ο αι. όταν μια επιδημία χτύπησε την Τακαγιάμα. Για να κατευνάσουν τους θεούς και να γλιτώσουν από την αρρώστια, οι ντόπιοι έβαλαν όλη τους την τέχνη για να φτιάξουν τα ωραιότερα άρματα-προσφορές στους θεούς τους: εκεί οφείλεται η απίστευτη πολυπλοκότητα και δεξιοτεχνία που διακρίνει τα yatai που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εδώ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Τακαγιάμα - Χίντα Φουρουκάβα

Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα σε μια ολοήμερη εκδρομή στη γειτονική κωμόπολη της Φουρουκάβα, ή Χίντα Φουρουκάβα όπως επίσης αποκαλείται, ώστε να ξεχωρίζει από άλλες πόλεις της χώρας με το όνομα «Φουρουκάβα». Από τον σταθμό της Τακαγιάμα λοιπόν θα πάρουμε τρένο με το οποίο θα φτάσουμε στον σταθμό της Χίντα Φουρουκάβα. Η μικρή αυτή πόλη φημίζεται για τα γραφικά της σπίτια, το φεστιβάλ της αλλά και την ικανότητα των ντόπιων στις χειροτεχνικές δραστηριότητες. Έτσι λοιπόν θα επισκεφθούμε μουσείο χειροτεχνίας, μια μονάδα παραγωγής σάκε αλλά και ένα στούντιο για να δούμε από κοντά «κιρί» (kirie), την παραδοσιακή τέχνη χαρτοκοπτικής της Ιαπωνίας.

Σεργιανίζοντας στη μικρή κωμόπολη θα κατευθυνθούμε στις όχθες του ποταμού Σέτο, που διατρέχει την Φουρουκάβα, και την χαρακτηριστική παρόχθια συνοικία Σιρακάμπε, με τις λευκές προσόψεις των αμέτρητων αποθηκών σάκε και τους πέτρινους τοίχους των ναών, συνθέτοντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές όψεις της πόλης. Στο τέλος του δρόμου με τα κανάλια, θα δούμε και τον όμορφο ναό Χονκότζι. Μια διαφορετική πλευρά της Φουρουκάβα θα δούμε στον δρόμο Νίνο-μάτσι, με τα άφθονα πανδοχεία, και μία εξίσου διαφορετική στον Σάννο-μάτσι, συνοικία με παλιές, χαρακτηριστικές κατοικίες. Αφού δούμε και τον ναό Σιν-Σότζι, θα μεταφερθούμε ξανά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου θα πάρουμε το τρένο για να επιστρέψουμε στην Τακαγιάμα. Με πούλμαν γυρίζουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Τακαγιάμα - Σιρακαβάνγκο - Καναζάβα

Πρωινή αναχώρηση από την Τακαγιάμα για την Καναζάβα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την κοιλάδα Σοκάβα, μια σχετικά απομονωμένη ορεινή περιοχή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα κάνουμε μια στάση στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάνγκο, για να δούμε από κοντά τα περίφημα «γκάσο-ζουγκούρι» (γκάσο = χέρια που προσεύχονται), συνολικά 113 σπίτια της κοιλάδας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις χαρακτηριστικές αχυροσκεπές που προστάτευαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα στην ενδοχώρα του νησιού Χονσού, όπου βρισκόμαστε.

Επόμενος σταθμός η Καναζάβα, μια πόλη με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα και ιστορικές ρίζες αιώνων. Μια πρώτη γεύση (κυριολεκτικά) από την καθημερινότητα της πόλης θα πάρουμε στη γνωστή αγορά Ομίτσο, όπου θα δοκιμάσουμε τα πελώρια καβούρια, ενώ η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στη συνοικία Μπουκγιασίκι ή Καταμάτσι, εδώ όπου ζούσαν με τις οικογένειές τους οι σαμουράι. Η συνοικία έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την ιστορική της ατμόσφαιρα όπως ήταν στη χρυσή εποχή των σαμουράι, χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη αίσθηση αναβίωσης της εποχής Έντο (1603-1868). 

Θα ξεναγηθούμε επίσης στον περίφημο κήπο Κενρόκου-εν, από τους πιο όμορφους της Ιαπωνίας με τρεχούμενα νερά, λίμνες με γεφυράκια, δέντρα και λουλούδια κάθε είδους, προσεκτικά τοποθετημένα βράχια, εξοχικά περίπτερα και παλιά τεϊοποτεία, συνθέτοντας ένα ονειρικό σκηνικό. Εδώ βρίσκεται και το κάστρο της Καναζάβα, ηλικίας σχεδόν πεντακοσίων ετών (χτίστηκε το 1581) και εξαιρετικά καλοδιατηρημένο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Καναζάβα - Οκαγιάμα - Κουρασίκι

Μετά το πρωινό θα αφήσουμε το ξενοδοχείο μας και με πούλμαν θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καναζάβα. Εκεί θα επιβιβαστούμε στο τρένο-βολίδα με προορισμό τη Σιν-Οσάκα και από εκεί θα πάρουμε νέο τρένο για την Οκαγιάμα. Η πόλη είναι βαθιά συνδεδεμένη με το ιαπωνικό φολκλόρ χάρη στον θρύλο του Μομοτάρο, ενός παιδιού που γεννήθηκε από ένα… ροδάκινο και πρωταγωνιστεί σε πολλούς τοπικούς θρύλους. Αναφορές στον Μομοτάρο υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης, όπως φυσικά και στο κορυφαίο αξιοθέατο της Οκαγιάμα που θα επισκεφθούμε, τους κήπους Κορακούεν, από τους τρεις ωραιότερους κήπους ολόκληρης της Ιαπωνίας. Στην όχθη απέναντι από τους κήπους ορθώνεται το κάστρο της Οκαγιάμα, κτίσμα του 1597, που ξεχωρίζει επίσης για το χαρακτηριστικό μαύρο του χρώμα. Επόμενος σταθμός το γραφικό Κουρασίκι, ένα χωριό γεμάτο από παλιές σιταποθήκες (κούρα), πολλές από τις οποίες έχουν μετατραπεί σήμερα σε γκαλερί, κομψά εστιατόρια, πανδοχεία και μαγαζιά. Στο Κουρασίκι θα κάνουμε μια όμορφη ημίωρη κρουαζιέρα και μετά θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για το check in. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Κουρασίκι - Ματσουγιάμα

Σήμερα θα αφήσουμε (προς το παρόν) το Χονσού, το μεγαλύτερο από τα ιαπωνικά νησιά, για να περάσουμε στο γειτονικό νησί Σικόκου, το μικρότερο από τα τέσσερα κύρια νησιά της Ιαπωνίας (τα άλλα δύο είναι το Χοκάιντο και το Κιουσού, το βορειότερο και το νοτιότερο αντίστοιχα). Αφήνουμε λοιπόν το ξενοδοχείο μας και μέσω της γέφυρας Σίτο Οχάσι περνάμε στο Σικοκού. Στην πόλη Κοταχίρα θα επισκεφθούμε τον σιντοϊστικό βωμό Κοτοχίρα-γκου, που θεωρείται προστάτης της ναυσιπλοΐας. Από εκεί θα συνεχίσουμε προς τα νότια, στην πόλη Ματσουγιάμα, που φημίζεται για τα θερμά λουτρά της, τα «όνσεν» όπως λέγονται στην Ιαπωνία και θα ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στο εξαιρετικά διατηρημένο κάστρο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Ματσουγιάμα - Μιγιατζίμα - Χιροσίμα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν μας για τη Χιροσίμα. Για να επιστρέψουμε στο νησί Χονσού θα πάρουμε τον Σιμανάμι Καΐντο, έναν αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Χονσού με το Σικοκού, αφού πρώτα περάσει από έξι μικρότερα νησάκια του ιαπωνικού αρχιπελάγους.

Όταν θα φτάσουμε στη Χιροσίμα θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Μιγιατζίμα, το «νησί του νερού», όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γραφικά αξιοθέατα-σύμβολα της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα. Η πύλη Τόρι του ιερού, που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το νερό, έχει ντύσει χιλιάδες καρτ-ποστάλ, αντιπροσωπεύοντας επάξια τον ιαπωνικό εξωτισμό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό, που αρχικά χτίστηκε τον 6ο αιώνα και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 μέτρων πενταόροφη παγόδα που κατασκευάστηκε το 1407. Αμέτρητοι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι κατακλύζουν το ναό και στη συνέχεια το γραφικό δρόμο με τα δεκάδες καταστήματα με τα κομψά χειροτεχνήματα και τα νόστιμα γλυκά!

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Χιροσίμα τη βασανισμένη αυτή πόλη με τους ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους, που έγινε σύμβολο της τραγωδίας του πολέμου. Δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η πόλη από την πρώτη ατομική βόμβα που έπεσε εδώ στις 8.15΄ το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945: το γεγονός συγκλόνισε την ανθρωπότητα και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές των χιλιάδων επισκεπτών που έρχονται στο Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης και στον Θόλο του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, θα δειπνήσουμε και θα ξεκουραστούμε.

 

14η ημέρα: Χιροσίμα - Κιότο

Μετά το καθιερωμένο μας πρωινό θα αφήσουμε το ξενοδοχείο μας και θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Χιροσίμα για να επιβιβαστούμε στο τρένο-βολίδα με προορισμό το Κιότο. Σε λιγότερο από δύο ώρες θα φτάσουμε στο Κιότο και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την ανεπανάληπτη πόλη. Αφετηρία μας ο ναός Κιγιομίτζου. Μαζί με τους κατοίκους-προσκυνητές της πόλης, που συνηθίζουν να εξαγνίζονται στα καθαρά νερά της πηγής Κιγιομίτζου, θα ανεβούμε τον μικρό λόφο που θα μας φέρει στο ναό με το άγαλμα της Κανόν, της θεάς του ελέους, με τα… 11 κεφάλια!

Το απόγευμα θα μεταβούμε στην Γκιόν, τη συνοικία των γκεϊσών, όπου θα σεργιανίσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία) και θα παρακολουθήσουμε στο Θέατρο Γκιόν μια παράσταση, μέσα από την οποία θα πάρουμε μια γεύση για τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα αυτού του τόσο συναρπαστικού πολιτισμού. Δείπνο, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κιότο και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Κιότο

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο Κιότο, την παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας πριν πάρει τα «σκήπτρα» το Τόκιο (1868). Αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του: Κιότο – «πόλη πρωτεύουσα». Εδώ διατηρούνται τα περισσότερα προπολεμικά κτίσματα της χώρας, σε εξαιρετική μάλιστα κατάσταση, ναοί, κάστρα και ιδιαίτερα κτίσματα που διαμορφώνουν την ιδιαίτερη πολιτισμική κληρονομιά του Κιότο.

Στην ολοήμερη ξενάγησή μας θα μεταφερθούμε στο εντυπωσιακό σύμπλεγμα πρόπυλων του ναού Φουσίμι-Ινάρι, του θεού του ρυζιού. Οι έμποροι της πόλης, έχοντας προστάτη των δραστηριοτήτων τους τον θεό του ρυζιού, δώρισαν μέσα στα χρόνια, ως προσφορά στον θεό, εκατοντάδες πρόπυλα βαμμένα σε έντονο πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα, που καθώς είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζουν μακρόστενες σειρές σαν στοές, δημιουργώντας έτσι έναν χώρο απίστευτα όμορφο αλλά και εξαιρετικά δημοφιλή για… καρτ-ποσταλικές φωτογραφίες. Ακόμη ένα εμβληματικό αξιοθέατο του Κιότο που έχει ντύσει εκατομμύρια αφίσες είναι ο ναός Σαντζουσανγκέντο, ένα μεγαλοπρεπές ιερό στο οποίο φιλοξενούνται 1.000 αγάλματα της θεάς Κανόν σε αλλεπάλληλες παράλληλες σειρές και τα οποία προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων. Η κατάνυξη των πιστών που προσέρχονται να παρακαλέσουν για την εύνοια της θεάς τονίζει ακόμη περισσότερο την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του ιερού.

Το κάστρο Νίτζο, που θα δούμε στη συνέχεια, φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα περίφημα «πατώματα του αηδονιού»: είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε επάνω τους, γνωστοποιώντας βέβαια παράλληλα και την παρουσία του. Έξυπνο, έτσι;

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας θα δούμε το περίφημο Χρυσό Περίπτερο, καλυμμένο πλήρως από φύλλα χρυσού και περιτριγυρισμένο από πλούσιους κήπους. Ο αντικατοπτρισμός του στα νερά της λίμνης έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε χιλιάδες διαφημιστικά της Ιαπωνίας. Κλείνοντας, θα δούμε το σιντοϊστικό ιερό Χεϊάν Τζίνγκου, κτίσμα του 1895, όπου θα αναγνωρίσουμε πολλά στοιχεία κινέζικης αρχιτεκτονικής της Δυναστείας Τανγκ. Οι κήποι που το περιβάλλουν, με τις λιμνούλες, τα βράχια, τις κερασιές και τα κρίνα, και τα ρομαντικά περίπτερα, συνθέτουν ένα εξαίσιο θέαμα που δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Η ημέρα μας θα κλείσει με δείπνο και διανυκτέρευση στο Κιότο.

 

16η ημέρα: Κιότο - Κεμεόκα - Αρασιγιάμα - Κιότο

Έχετε περπατήσει ποτέ μέσα σε ένα ολόκληρο δάσος από μπαμπού; Εδώ θα έχετε αυτή τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση που πρώτο το Versus εισήγαγε στο πρόγραμμά του. Μετά το πρωινό μας λοιπόν θα μεταφερθούμε με το λεγόμενο «Ρομαντικό τρένο» στην Αρασιγιάμα για μια ολοήμερη εκδρομή και εκεί θα επισκεφθούμε το περίφημο Δάσος από Μπαμπού και να μυηθούμε σ’ αυτή τη μακραίωνη παράδοση που διατηρούν οι Ιάπωνες γύρω από το μπαμπού, συνδέοντας μεταφορικά τη δύναμη ενός άνδρα με αυτό το ιδιαίτερο φυτό. Ένα φυτό που όσο γνωστό κι αν είναι, πολύ σπάνια έχουμε την ευκαιρία να το δούμε στη φυσική του κατάσταση και μάλιστα σε τέτοια κλίμακα, όπως στο δάσος μπαμπού της Αρασιγιάμα. Έπειτα θα δούμε τον πιο όμορφο και σημαντικό ναό της Αρασιγιάμα, τον ναό ζεν Τενριγιου-τζι, έργο του σογκούν Ασικάγκα Τακάουιτζι (1339), ακόμα ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας. Επιστροφή στο Κιότο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Κιότο - Νάρα - Κιότο

Πρωινή αναχώρηση για την ιερή πόλη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας.  «Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα του επιτρέπεται να πεθάνει» λένε οι Ιάπωνες και δεν έχουμε κανένα λόγο να τους αμφισβητήσουμε. Εδώ άλλωστε γεννήθηκε η τέχνη των λουλουδιών «Ικεμπάνα», και το διάσημο μελόδραμα «Νο», δύο από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του ιαπωνικού πνεύματος. Ένα σήμα-κατατεθέν της πόλης και σύμβολο ειρήνης είναι τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο πάρκο της Νάρα γύρω από τον ναό Τοντάι-τζι, που φυσικά θα επισκεφθούμε. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που φιλοξενεί το περίφημο Νταϊμπουτσουντέν, το μεγαλύτερο (μπρούντζινο) άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων, που για τη χύτευσή του χρειάστηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούντζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού.
Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Ούτζι, σε μία από τις πρώτες επαρχίες της Ιαπωνίας όπου υιοθετήθηκε η καλλιέργεια του τσαγιού, γι’ αυτό και η πόλη είναι μέχρι και σήμερα φημισμένη για την υψηλή ποιότητα του πράσινου τσαγιού της. Το τσάι εισήχθη στη χώρα από τη γειτονική Κίνα τον 8ο αιώνα, και οι Ιάπωνες εκτίμησαν γρήγορα τις ιαματικές ιδιότητές του. Οι ευγενείς συνήθιζαν να απολαμβάνουν τσάι στις πολυτελείς γιορτές τους, ενώ αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους καλεσμένους του, είναι μια πολύ ιδιαίτερη και έντονα φορτισμένη στιγμή. Θα απολαύσουμε και εμείς την τελετουργία του τσαγιού σε ένα από τα παλαιότερα τεϊοποτεία της πόλης. Παράλληλα, θα δούμε και τον βουδιστικό ναό Μπιοντόιν Χούντο, υπέροχο δείγμα βουδιστικής αρχιτεκτονικής «τζόντο». Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Κιότο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

18η ημέρα: Κιότο - Οσάκα - Πτήση για Αθήνα

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε από το ξενοδοχείο μας (check-out) και αφήνουμε την πόλη του Κιότο με προορισμό μας την Οσάκα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας. Οι ίδιοι οι Ιάπωνες συνηθίζουν να λένε «το Κιότο είναι η πόλη για να ψωνίσεις, το Τόκιο για να διασκεδάσεις και η Οσάκα για να βγάλεις λεφτά». Μια μεγάλη, βιομηχανική και εμπορική πόλη, η Οσάκα ξεχωρίζει για τη μεταμοντέρνα και πολλές φορές φουτουριστική αρχιτεκτονική της, τις εκλεπτυσμένες γκαλερί, την έντονη νυχτερινή ζωή και την πλούσια κουζίνα της· με δυο λόγια είναι μια πόλη που τα έχει όλα! Στην περιήγησή μας στην Οσάκα θα δούμε το Κάστρο που πρωτοέχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (εμείς σήμερα βλέπουμε το αντίγραφο του παλαιού, αυθεντικού κτίσματος) με μεσαιωνικά εκθέματα και πολεμικές στολές των σαμουράι της εποχής! Θα δούμε επίσης την αριστοκρατική εμπορική συνοικία Σινσαϊμπάσι, με τα άπειρα καταστήματα, αλλά και τη λαϊκή αγορά Κουρομόν, με την εκλεκτή ποκιλία εδεσμάτων και θαλασσινών. Θα ανεβούμε επίσης στο κτίριο Ουμέδα, του αρχιτέκτονα Χάρα Χιρόσι, και θα φτάσουμε μέχρι την κορυφή του και το «Παρατηρητήριο του Πλωτού Κήπου» στον 40ο όροφο, για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης με τους ουρανοξύστες, τον ποταμό Γιόντο και τα κανάλια του. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο Κανσάι, που κατασκευάστηκε πάνω σε ένα τεχνητό νησί στον κόλπο της Οσάκα, αποτελώντας ένα πρωτοπόρο για την εποχή του επίτευγμα μηχανικής. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

19η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη / Λάρνακα

Ολοκλήρωση του ταξιδιού με την άφιξή μας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 104

07/07/2018

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:30

05:05

ΕΚ 312

08/07/2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΤΟΚΥΟ

08:00

22:45

ΕΚ 317

24/07/2018

ΚΑΝΣΑΙ -  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:45

04:50

ΕΚ 209

25/07/2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

25/10/2018

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 318

26/10/2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΤΟΚΥΟ

02:40

17:35

ΕΚ 317

11/11/2018

ΚΑΝΣΑΙ -  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:35

05:45 +1

ΕΚ 209

12/11/2018

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορική εταιρεία: Emirates.
  •  Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τόκιο (5), Ματσουμότο (1), Τακαγιάμα (1), Χίντα Φουρουκάβα (1), Καναζάβα (1), Κουρασίκι (1), Ματσουγιάμα (1), Χιροσίμα (1), Κιότο (4).
  •  Διατροφή: Ημιδιατροφή εκτός της πρώτης ημέρας.
  •  Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  •  Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν, πλοιάρια και τρένα-βολίδες.
  •  Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €

ΒΑΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα.Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι με Emirates και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που περιλαμβάνει τα πιο σπουδαία σημεία της χώρας τα οποία έχουμε επιλέξει μετά από επιτόπια έρευνα. Επισκέψεις για να γνωρίσουμε την φιλοσοφία και την κουλτούρα της χώρας χωρίς να μας κουράσουν, αντίθετα με σκοπό να μας συναρπάσουν. Γι’ αυτό και αποκαλούμε αυτό το πρόγραμμα “Τα Θαύματα Της Ιαπωνίας”.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  •  Αεροπορική εταιρεία: Emirates.
  •  Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τόκιο (5), Ματσουμότο (1), Τακαγιάμα (1), Χίντα Φουρουκάβα (1), Καναζάβα (1), Κουρασίκι (1), Ματσουγιάμα (1), Χιροσίμα (1), Κιότο (4).
  •  Διατροφή: Ημιδιατροφή εκτός της πρώτης ημέρας.
  •  Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  •  Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν, πλοιάρια και τρένα-βολίδες.
  •  Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Στο Τόκιο επίσκεψη στο πάρκο Σίμπολ Πριμενάντ και μίνι κρουαζιέρα μέχρι τη συνοικία της Ασάκουσα.
  •  Κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, στους πρόποδες του όρους Φούτζι.
  •  Στη Χίντα Φουρουκάβα επίσκεψη σε μουσείο χειροτεχνίας, σε μονάδα παραγωγής σάκε και σε ένα στούντιο για να δούμε από κοντά «κιρί» (kirie), την παραδοσιακή τέχνη της χαρτοκοπτικής της Ιαπωνίας.
  •  Τρένο-βολίδα Καναζάβα - Σιν-Οσάκα - Οκαγιάμα.
  •  Μίνι κρουαζιέρα στο Κουρασίκι.
  •  Θεατρική παράσταση με μουσική και χορό στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, στο Κιότο.
  •  Μεταφορά με «Ρομαντικό τρένο» στην Αρασιγιάμα για μια ολοήμερη εκδρομή και μετά επίσκεψη στο περίφημο Δάσος από Μπαμπού
  •  Τελετουργία του τσαγιού σε παλιό τεϊοποτείο στο Ούτζι.

 

Χάρτης Ταξιδιού Πρωτοποριακή Ιαπωνία | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info