fb

Αναζητώντας το Κόκκινο Δέντρο. Ένα οδοιπορικό στο μαγικό φθινόπωρο της Ιαπωνίας. | Νοέμβριος 2018

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η αρχή του ήλιου

Ένα αχανές νησιωτικό σύμπλεγμα, που θα μπορούσε να είναι και ένας διαφορετικός πλανήτης. Σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο ίδιος, ειδικά στις πόλεις, η Ιαπωνία αποτελεί τη μεγάλη εξαίρεση. Η μοναδική συλλογή των προγραμμάτων του Versus για την Ιαπωνία φιλοδοξεί να σας ταξιδέψει με τρόπο μοναδικό σ᾽ αυτήν τη μαγική χώρα!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το φθινόπωρο στην Ιαπωνία, είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Είναι τόσο μαγικό όσο η περίοδος των ανθισμένων κερασιών.
Αυτό που συναντά ο ταξιδιώτης δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχει συνηθίσει. Η φύση παίζει το δικό της ζωηρό παιχνίδι, με τα δέντρα να θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής με έντονα χρώματα όπου υπερτερεί το κόκκινο.
Στην περιήγηση μας, οι περιοχές που θα μας σαγηνέψουν, είναι πολλές. Ωστόσο κάποιες ξεχωρίζουν όπως ο Ναός Daigoji, το το Maiji Shine, ο Ναός Ryuanji και ο ποταμός Hozugawa στην Αρασιγιάμα στον οποίο θα πραγματοποιήσουμε μια βαρκάδα-εμπειρία ζωής.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που περιλαμβάνει τα πιο σπουδαία σημεία της χώρας τα οποία έχουμε επιλέξει μετά από επιτόπια έρευνα. Επισκέψεις για να γνωρίσουμε την φιλοσοφία και την κουλτούρα της χώρας χωρίς να μας κουράσουν, αντίθετα με σκοπό να μας συναρπάσουν. Κι όλα αυτά το φθινόπωρο, ίσως την πιο μαγική εποχή για την Ιαπωνία.
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Αεροπορική εταιρεία: Emirates.
  •  Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κιότο (3), Κουρασίκι (1), Χιροσίμα (1), Τόκιο (4).
  •  Διατροφή: Ημιδιατροφή εκτός της πρώτης ημέρας.
  •  Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  •  Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν, πλοιάρια και τρένα-βολίδες.
  •  Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

1η ημέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη / Λάρνακα - Οσάκα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για την Οσάκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Οι δύο μεγαλύτερες πύλες εισόδου επισκεπτών στην Ιαπωνία, είναι η περιοχή του Τόκιο που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Haneda και Narita (από όπου και θα αναχωρήσουμε), και η περιοχή της Οσάκα που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Oσάκα και Κανσάι. Όλα τα αεροδρόμια στη χώρα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με κρατικό έλεγχο, και ανταγωνίζονται μεταξύ τους προσφέροντας όλο και καλύτερες υπηρεσίες, για την προσέλκυση των ταξιδιωτών!

 

2η ημέρα: Κανσάι - Κιότο

Άφιξη στο Κανσάι, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής του κόλπου της Οσάκα. Πρόκειται για ένα τεχνητό νησί με δύο αεροδιαδρόμους και ένα φουτουριστικό τέρμιναλ που κατασκευάστηκε μέσα στη θάλασσα για να μην ενοχλεί με την 24ωρη λειτουργία του, την γύρω πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ένα τεράστιο έργο, χωματουργικό, οικοδομικό και τεχνολογικό, που έδωσε την τεχνογνωσία από το 1990 και μετά για την κατασκευή και άλλων νησιών-αεροδρομίων ανά τον κόσμο. Μεταφορά στο γειτονικό Κιότο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα: Κιότο (Ξενάγηση)

Η περιήγησή μας στο Κιότο θα ξεκινήσει από τον ναό Κιγιομίτζου. Μαζί με τους κατοίκους-προσκυνητές της πόλης που συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Κιγιομίτζου, θα ανέβουμε τον μικρό λόφο που θα μας φέρει στον ναό με το άγαλμα της θεάς του ελέους Κανόν με τα 11 κεφάλια. Στο ίδιο σημείο θα απολαύσετε το τοπίο σε κόκκινο φόντο με τα εκατοντάδες δέντρα του φθινοπώρου να κοσμούν τον λόφο. O ναός Κοντάτζι είναι από τους πιο γνωστούς της βουδιστικής σχολής του Ζεν στην περιοχή και εκεί θα απολαύσουμε την τελετή τσαγιού που θα τελεστεί προς τιμήν μας. Η προσφορά τσαγιού προς τους επισκέπτες με συγκεκριμένο πρωτόκολλο και η αργή προετοιμασία ήταν και είναι ο κλασικός τρόπος να δείξει κανείς την εύνοιά του προς τους καλεσμένους του.

Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στον μεγαλοπρεπή ναό Σαντζουσανγκέντο, στον οποίο φιλοξενούνται σε σειρές 1000 αγάλματα της Θεάς Κανόν, και προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας θα δούμε το περίφημο Χρυσό Περίπτερο, καλυμμένο πλήρως από φύλλα χρυσού, με εντυπωσιακούς κήπους να το περιτριγυρίζουν.

Σίγουρα θα αναγνωρίσετε πολλά στοιχεία κινέζικης αρχιτεκτονικής της Δυναστείας Τανγκ στο σιντοϊστικό Ιερό Χεϊάν Τζίνγκου, που χτίστηκε το 1895 και θα επισκεφτούμε στη συνέχεια, όμως δεν θα έχετε ξαναδεί τόσο όμορφους κήπους: λιμνούλες, βράχια, γεφυράκια, κερασιές και κρίνα, ρομαντικά περίπτερα, να συνθέτουν ένα τόσο εξαίσιο θέαμα. Τέλος, ένα μεγαλειώδες συγκρότημα αποτελεί το Κάστρο Νίτζο, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα λεγόμενα «πατώματα αηδονιού», κατασκευασμένα έτσι ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε πάνω τους (γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την παρουσία του).

Αναχώρηση για δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο. Επιστροφή και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κιότο - Νάρα - Κιότο

Θα ξεκινήσουμε με μια βόλτα στον λόφο του ιερού Φουσίμι Ινάρι. Ο τιμώμενος θεός είναι αυτός του ρυζιού και του εμπορίου, ίσως ο πιο δημοφιλής στα νησιά της Ιαπωνίας. Εδώ οι έμποροι έχουν δωρίσει στο ιερό εκατοντάδες ξύλινα πρόπυλα, που τοποθετημένα σε σειρά σχηματίζουν εντυπωσιακές στοές που «φιδίζουν» πάνω στον λόφο.

Στη συνέχεια θα δούμε τον βουδιστικό ναό Νταϊγκότζι και μετά θα μεταβούμε στην ιερή πόλη της Νάρα, πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ γεννήθηκαν η ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών, και το μελόδραμα «Νο». «Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα του επιτρέπεται να πεθάνει» λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων.

Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο πάρκο της πόλης, γύρω από τον ναό Τοντάτζι που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που στεγάζει το άγαλμα του Βούδα (Νταϊμπουτσουντέν), για τη χύτευση του οποίου χρειάστηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούντζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού. Θα κλείσουμε με το γειτονικό ιερό Κασούγκα και το μονοπάτι με τα χαρακτηριστικά πέτρινα φανάρια του, πρoτού επιστρέψουμε στο Κιότο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κιότο (βαρκάδα και δάσος μπαμπού)

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στην προβλήτα Καμεγιάμα για μια εντυπωσιακή βαρκάδα στα νερά του ποταμού Όι. Η περιοχή ήταν γνωστή για την ομορφιά της από τα αυτοκρατορικά χρόνια, ειδικά τις εποχές της άνοιξης και του φθινοπώρου, με τα φύλλα των δέντρων να σχηματίζουν ένα εντυπωσιακά πολύχρωμο σκηνικό γύρω από τα νερά του ποταμού.

Μετά τη δίωρη βαρκάδα, θα περπατήσουμε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της περιοχής Αρασιγιάμα, το δάσος από μπαμπού! Έχετε περπατήσει ποτέ μέσα σε ένα ολόκληρο δάσος από μπαμπού; Εδώ θα έχετε αυτήν τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση που πρώτο το Versus εισήγαγε στο πρόγραμμά του. Οι Ιάπωνες έχουν μια μακρά ιστορία με το μπαμπού, μέσα από μύθους και θρύλους, συνδέοντάς το μεταφορικά με τη δύναμη ενός άνδρα.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Ούτζι, από τα πρώτα μέρη της Ιαπωνίας με φυτείες τσαγιού, φημισμένο σήμερα για το πράσινο τσάι του.Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή. Επιστροφή στο Κιότο, ώστε το απόγευμα να μεταβούμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία), αλλά και να παρακολουθήσουμε στο ομώνυμο θέατρο μία παράσταση ποτ-πουρί, με αντικείμενο τη μουσική, το θέατρο, τον χορό και την καθημερινή κουλτούρα του ιαπωνικού λαού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Κιότο - Οσάκα - Χιμέτζι - Κουρασίκι

Αν το Κιότο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η Οσάκα είναι η εμπορική. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, φουτουριστικούς χώρους διαβίωσης, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτική κουζίνα.

Οι Γιαπωνέζοι λένε πως «η Οσάκα είναι η πόλη για να βγάλεις λεφτά, το Κιότο για να ψωνίσεις και το Τόκιο για να διασκεδάσεις». Θα δούμε το κάστρο της Οσάκα που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (το σημερινό είναι αντίγραφο του αυθεντικού) με μεσαιωνικά εκθέματα και πολεμικές στολές των σαμουράι της εποχής. Η επαφή μας με την καθημερινότητα της πόλης θα γίνει στη λαϊκή αγορά Κουρομόν με την εκλεκτή ποικιλία εδεσμάτων, θαλασσινών, αλλά και ειδών οικιακής χρήσης, καθώς και στις αριστοκρατικές συνοικίες Σινσάιμπασι και Ντοτονμπόρι με τα άπειρα καταστήματα.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το κάστρο Χιμέτζι, ένα από τα λίγα αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της χώρας,  που διατηρείται στην αρχική μορφή του και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί εσωτερικά. Εντύπωση προκαλεί η ισχυρή ξύλινη κατασκευή του, οι λιτοί εσωτερικοί χώροι, και τα μεγάλα σκαλοπάτια του, που επιτιθέμενοι και αμυνόμενοι έπρεπε να ανεβούν, φορώντας βαριές πανοπλίες και μακριά ξίφη!

Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι το μαγευτικό Κουρασίκι, μεσαιωνικό λιμάνι πάνω στον ποταμό Τακαχάσι, που διατηρεί ανέπαφες τις χαρακτηριστικές αποθήκες και τα σπίτια του με τους λευκούς τοίχους και τα μαύρα κεραμίδια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Κουρασίκι - Χιροσίμα

Το πρωινό μας θα ξεκινήσει με μια κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Τακαχάσι, διασχίζοντας τις προβλήτες και τα κανάλια της μικρής πόλης. Το Κουρασίκι ήταν τόπος αντιπαράθεσης των πολεμάρχων της περιόδου Χεϊάν, ενώ αργότερα την περίοδο Μεϊτζί έγινε βιομηχανικό κέντρο. Διατήρησε όμως τον επαρχιακό χαρακτήρα του μέχρι σήμερα, γι αυτό και είναι τόσο ελκυστικό στους επισκέπτες.

Ωστόσο το μεγάλο αστικό και βιομηχανικό κέντρο της περιοχής είναι η Χιροσίμα, η μοντέρνα πόλη που αριθμεί πάνω από ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους. Δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την πρώτη ατομική βόμβα στις 8.15 το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης. Ο Θόλος του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας, η Φλόγα της Ειρήνης που δεν θα σβήσει όσο υπάρχουν πυρηνικά στη Γη, ο τύμβος με τις στάχτες των χιλιάδων θυμάτων, το Μνημείο Ειρήνης των Παιδιών με τους χιλιάδες χάρτινους γερανούς και κυρίως το μουσείο με τα ντοκουμέντα της καταστροφής, κάθε ένα από αυτά έχει να διηγηθεί το δικό του δράμα.

Στη συνέχεια θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Μιγιατζίμα, «το νησί του νερού», όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα, η πύλη Τόρι του οποίου μοιάζει να αιωρείται στο νερό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό, που αρχικά χτίστηκε τον 6ο αιώνα και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 μέτρων πενταόροφη παγόδα που κατασκευάστηκε το 1407. Αμέτρητοι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι κατακλύζουν το ναό και στη συνέχεια το γραφικό δρόμο με τα δεκάδες καταστήματα με τα κομψά χειροτεχνήματα και τα νόστιμα γλυκά! Επιστροφή στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο.

 

8η ημέρα: Χιροσίμα - Χακόνε - Τόκιο (Τρένο-βολίδα, κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, τελεφερίκ στην Κοιλάδα του Βρασμού)

Επιβίβαση στο διάσημο τρένο-βολίδα μέχρι το Κιότο. Τα γρήγορα τρένα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στη χώρα. Ήσυχα, ασφαλή, αισθητικά άψογα, και ακριβή, με μέσω χρόνο καθυστέρησης τα 15 δευτερόλεπτα (!). Από τον σταθμό του Κιότο θα μεταβούμε με πούλμαν στην Ονταγουάρα και μετά στο θέρετρο Χακόνε, στους πρόποδες του όρους Φούτζι, γνωστό χάρη στις θερμές πηγές του. Φτάνοντας θα κάνουμε πρώτα μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Εκεί η γεωθερμική δραστηριότητα είναι έντονη και ανάλογα με την έντασή της επιτρέπεται ή απαγορεύεται από τις Αρχές η είσοδος των επισκεπτών.

Με το πούλμαν μας θα συνεχίσουμε στην περιοχή του Όσινο Χακάι. Είναι μια περιοχή με φυσικές πηγές και μικρές λίμνες, προερχόμενες από τους πάγους των βουνών που λιώνουν. Το νερό περνώντας μέσα από τους πορώδεις βράχους, καταλήγει μετά από πολλά χρόνια στις λίμνες του γραφικού αυτού χωριού, μαζί με θρύλους αιώνιας νεότητας για όποιον πιει νερό από αυτές. Εκεί είναι και το καλύτερο σημείο θέασης του όρους Φούτζι, αρκεί ο καιρός να το επιτρέπει, ώστε τα σύννεφα να μην καλύπτουν τον τέλειο κώνο του ιερού βουνού των Ιαπώνων. Μέχρι πριν από εκατό χρόνια αποτελούσε άβατο και το ανέβαιναν μόνον ιερείς και προσκυνητές, ήταν δε απαγορευτικό για τις γυναίκες μέχρι το 1872. Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος αυτό Φούτζι, δίνοντάς του το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι. Oι μεταγενέστεροι Ιάπωνες διατήρησαν τόσο το όνομα, όσο και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Πλέον αποτελεί την αγαπημένη εκδρομή όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας, στην οποία θα μεταβούμε στη συνέχεια.

Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι τον 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Αυτό είναι το Τόκιο. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη - αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, των σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού. Μια μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Τόκιο - Νίκκο - Τόκιο

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιερή πόλη του Νίκκο. Φτάνοντας θα διασχίσουμε την τοξωτή και κατακόκκινη γέφυρα Σιν-κιό πάνω από τον ποταμό Νταϊγία και θα επισκεφθούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη και στο μαυσωλείο του σογκούν Τοκουγκάουα Ιεγκάσου, το οποίο και θα εξερευνήσουμε. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν, ενώ στο τέλος μπορούμε να ανέβουμε τα 217 σκαλοπάτια μέχρι τον «Πύργου του Θησαυρού». Ελεύθερος χρόνος στο μνημείο και επιστροφή στο Τόκιο. Το βράδυ μάς περιμένει μια έκπληξη! Αναχώρηση για δείπνο με παραδοσιακό φαγητό «Σουκιγιάκι»! Μετά το δείπνο επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Τόκιο (1η ξενάγηση)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα ξεκινήσουμε για την πρώτη μας ξενάγηση στο Τόκιο, κατά την οποία θα θαυμάσουμε τον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό ιερό Μεϊτζί Τζινγκού εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια εξουσίας του οποίου έγινε το καθοριστικό πέρασμα από τη φεουδαρχία στον εκσυγχρονισμό της Ιαπωνίας.

Εδώ αναπαύονται ο αυτοκράτορας και η σύζυγός του Σοκέν, ενώ δίπλα ακριβώς απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς! Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στη συνοικία Χαραγιούκου, με τον έντονο νεανικό χαρακτήρα. Εδώ ξεκινούν οι τάσεις στο φαγητό και το lifestyle που κατακτούν στη συνέχεια ολόκληρο τον κόσμο. Πιο εκλεπτυσμένη θεωρείται η γειτονική συνοικία Ομοτεσάντο, με τα μοδάτα κτίρια, τις γκαλερί και τα γκουρμέ εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Τόκιο (2η ξενάγηση)

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο με εξαιρετική θέα στην πόλη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη συνοικία της Ασάκουσα για να δούμε τον ναό Σένσο-τζι, όπου φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δύο ψαράδες το μακρινό έτος 628. Η περιπλάνησή μας θα μας οδηγήσει στο δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, με τα δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: από εντυπωσιακά κιμονό και σπαθιά σαμουράι μέχρι μάσκες του θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ και παραδοσιακές λιχουδιές.

Σειρά στη ξενάγησή μας παίρνει το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το μεγαλύτερο και παλαιότερο της χώρας.

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά του περίφημου πάρκου Ουένο, στην περιοχή Taito, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1872 και προσφέρει ένα αληθινό ταξίδι στο πολυτάραχο παρελθόν της Ιαπωνίας μέσα από 110.000 εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι και το σήμερα.

Το σκηνικό θα αλλάξει εντελώς στην επόμενη στάση μας, στη συνοικία Ακιχαμπάρα, την «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως και στη Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ. Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-tech περιοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Αυτός είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε το σύγχρονο Τόκιο! 

Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πιο ακριβή συνοικία του Τόκιο και ολόκληρης της Ιαπωνίας, όπου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι, το οποίο και θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Η αυτοκρατορική οικογένεια της χώρας, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Ιάπωνες, ανοίγει τις πύλες του ανακτόρου μόνο κάθε Πρωτοχρονιά για να δεχτεί και να χαιρετήσει τους πολίτες. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τον σταθμό του Τόκιο, έναν τεράστιο συγκοινωνιακό κόμβο, από όπου ξεκινούν και τα παγκοσμίου φήμης τρένα-βολίδες. Το ίδιο το κτίριο, γνωστό ως κτίριο Μαρουνούτσι, έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμο για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Τόκιο - Καμακούρα - Αναχώρηση

Πρωινή αναχώρηση για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας. Η πόλη ιδρύθηκε το 1192 ως οχυρό των Σαμουράι και μέχρι το 1333 υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Η περιήγησή μας στην πόλη θα αρχίσει με τον ναό του Μεγάλου Βούδα, με ύψος 13 μέτρα και βάρος 100 τόνους. Είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούντζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία - το άλλο βρίσκεται στη Νάρα.

Οι αναλογίες του είναι παραμορφωμένες έτσι ώστε να μοιάζει ισορροπημένος σε όσους βρίσκονται μπροστά του - αυτή η χρήση της προοπτικής ίσως δηλώνει κάποια ελληνική επιρροή μέσω του «Δρόμου του Μεταξιού». Συνεχίζοντας, θα επισκεφτούμε τον ναό της θεάς Κανόν με τους υπέροχους κήπους και θέα προς τις παραλίες της πόλης. Πηγαίνοντας προς το κέντρο θα θαυμάσουμε το ιερό Χάτσιμαν-γκου πάνω στον λόφο-τοπόσημο για την πόλη της Καμακούρα, και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι-ντόρι, με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορές.  Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το τελευταίο μας δείπνο προτού αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τόκιο και την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα

 

Επέκταση στην παραδοσιακή Ιαπωνία

Υπάρχει πιθανότητα επέκτασης 6 επιπλέον ημερών για να απολαύσετε ακόμα περισσότερο την μοναδική αυτή χώρα και να εξερευνήσετε ενδελεχώς και άλλες κρυφές πτυχές της. Με διαμονές και εκτεταμένες επισκέψεις σε Γιοκοχάμα, Ματσουμότο, Τακαγιάμα, Κουρασίκι και Χικόνε.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

ΕΚ 210

20/11/2018

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

17:55

00:20

ΕΚ 316

21/11/2018

ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΚΑΝΣΑΙ

03:05

16:55

ΕΚ 313

02/12/2018

ΤΟΚΙΟ -  ΝΤΟΥΜΠΑΙ

00:30

07:20 

ΕΚ 209

02/12/2017

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορική εταιρεία: Emirates.
  •  Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κιότο (3), Κουρασίκι (1), Χιροσίμα (1), Τόκιο (4).
  •  Διατροφή: Ημιδιατροφή εκτός της πρώτης ημέρας.
  •  Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  •  Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν, πλοιάρια και τρένα-βολίδες.
  •  Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €

ΒΑΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα.Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου. 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι με Emirates και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα .

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που περιλαμβάνει τα πιο σπουδαία σημεία της χώρας τα οποία έχουμε επιλέξει μετά από επιτόπια έρευνα. Επισκέψεις για να γνωρίσουμε την φιλοσοφία και την κουλτούρα της χώρας χωρίς να μας κουράσουν, αντίθετα με σκοπό να μας συναρπάσουν. Κι όλα αυτά το φθινόπωρο, ίσως την πιο μαγική εποχή για την Ιαπωνία.
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Αεροπορική εταιρεία: Emirates.
  •  Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κιότο (3), Κουρασίκι (1), Χιροσίμα (1), Τόκιο (4).
  •  Διατροφή: Ημιδιατροφή εκτός της πρώτης ημέρας.
  •  Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  •  Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν, πλοιάρια και τρένα-βολίδες.
  •  Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Εμπειρία

Το φθινόπωρο στην Ιαπωνία είναι μια ξεχωριστή εποχή του χρόνου, όταν οι ηλιόλουστες μέρες και οι δροσερές νύχτες προσθέτουν σταδιακά εκατοντάδες κίτρινες, πορτοκαλί, και κόκκινες πινελιές στους δασοσκέπαστους λόφους. Είναι η εποχή κατά την οποία τα αειθαλή δέντρα δημιουργούν ένα σκούρο φόντο για τα φυλλοβόλα ξαδέλφια τους. Οι άνθρωποι αγαπούν ιδιαίτερα εκείνες τις μέρες, και συχνά βγαίνουν να «κυνηγήσουν τα φθινοπωρινά χρώματα. Ακόμη και οι εφημερίδες, μάλιστα, ενημερώνουν το κοινό όσον αφορά το ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να δουν τα φθινοπωρινά χρώματα, όταν οι οξιές, οι σφένδαμνοι, οι κέδροι και τα πεύκα, στολίζουν το τοπίο πόλεων και υπαίθρου, σχηματίζοντας γύρω τους ένα πυρόχρωμο περιδέραιο.

Για όσους αναρωτιούνται την προέλευση αυτού του φαινομένου, τα φθινοπωρινά χρώματα αποτελούν μέρος της διαδικασίας με την οποία τα δέντρα προετοιμάζονται για το χειμώνα. Οι μικρότερες μέρες του φθινοπώρου ειδοποιούν το εσωτερικό ρολόι του δέντρου να αρχίσει να περικόπτει την ποσότητα του νερού και των θρεπτικών ουσιών που στέλνει στα φύλλα. Καθώς συνεχίζεται αυτή η διαδικασία, μια ομάδα χρωστικών ουσιών, τα καροτινοειδή, αρχίζουν να δίνουν στα φύλλα το κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα τους, ενώ το κόκκινο χρώμα, από την άλλη πλευρά, προέρχεται κυρίως από την ανθοκυανίνη, μια ουσία την οποία τα φύλλα παράγουν μόνο το φθινόπωρο. Τότε η χλωροφύλλη διασπάται, και οι κίτρινες και οι κόκκινες χρωστικές ουσίες αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνοντας στα φύλλα το αποτέλεσμα που θαυμάζουμε.

Οι Ιάπωνες έχουν θεοποιήσει τη φύση τους, γιορτάζοντας το φθινόπωρο με εκπομπές, τελετές, και βεβαίως εκδρομές στην ύπαιθρο, που τόσο τους λείπει στις πυκνοκατοικημένες πόλεις τους.

Τους συντροφεύουμε σε ένα ταξίδι ιστορίας, φύσης και τεχνολογίας που θα σας μένει αξέχαστο! Πρόκειται για μια ειδική αναχώρηση όπου στο 11ήμερο πρόγραμμά μας προσθέτουμε δύο επιπλέον διανυκτερεύσεις για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα χρώματα της φύσης με επιπλέον βαρκάδες και περιπάτους, αλλά και για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή Ιαπωνία με την επίσκεψη και τη διαμονή μας στο Κουρασίκι που διατηρεί ανέπαφο το χρώμα του αλλά και στο κάστρο Χιμέτζι, ένα από τα λίγα αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της χώρας, που διατηρείται στην αρχική μορφή του και το οποίο μπορεί κανείς να το επισκεφθεί εσωτερικά. Άλλο ένα ιδιαίτερο ταξίδι από το Versus που κινείται στο τρίπτυχο: θεματικό ταξίδι, ολοκληρωμένη εμπειρία, προσιτή τιμή.

 

 

 

Αμιγής πληθυσμιακά, με κοινή για όλους αυστηρή παιδεία και κουλτούρα, έχει μια συμπαγή εικόνα ανθρώπων, που άλλοτε σε περικλείει ασφυκτικά, και άλλοτε σε εκπλήσσει με την ευγένεια, την τάξη, και την πειθαρχία των κατοίκων της. Κάθετες πόλεις, δαιδαλώδη κτίρια, αλλά και άψογη, με κόπο προσεγμένη φύση, που λατρεύεται σαν θεότητα - ειδικά τα Σαββατοκύριακα, και ειδικά από το πολύχρωμο πλήθος των κατά τα άλλα ομοιόμορφων τις καθημερινές υπαλλήλων γραφείου. Χώρα ορεινή, με πολύ λίγο καλλιεργήσιμο χώρο αναλογικά με τον μεγάλο πληθυσμό της, έχει υψηλότατες τιμές γης και κατοικίας. Το ίδιο όμως ακριβές είναι και οι προσωπικές σχέσεις, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται χαμηλά στον κατάλογο προτεραιοτήτων των νέων, αφήνοντας την εκπαίδευση και την καριέρα να τερματίζουν πρώτες.

Η ιστορία της αναδύεται ανέγγιχτη μέσα από τον χρόνο, είτε κοιτάξει κανείς ένα μεγάλο βουδιστικό ή σιντοϊστικό μνημείο, είτε τον ποδόγυρο ενός παραδοσιακά σύγχρονου κιμονό. Αϊκίντο, ικεμπάνα, οριγκάμι, ρέικι, σούμο, σαμουράι. Η Ιαπωνία δεν εντυπωσιάζει μόνο από το σύνολο, αλλά κυρίως από τις λεπτομέρειες. Αυτές την ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές της, και αυτές είναι οι «πρεσβευτές» της ανά την υφήλιο, μέσω των θρυλικών καταναλωτικών και πολιτισμικών προϊόντων της.

Η επίσκεψη σε αυτήν τη χώρα είναι ένα ταξίδι παρατήρησης και αναπόφευκτης σύγκρισης με τις πρακτικές του υπόλοιπου κόσμου. Οι κάτοικοί της είναι φοβεροί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για το πώς διαχειρίζονται τη φύση τους, το ανθρώπινο δυναμικό τους, τα συναισθήματά τους, τα απορρίμματα ή τις περιβαλλοντικές κρίσεις. Η Ιαπωνία θα σας μείνει αξέχαστη για πολλά χρόνια, και όχι μόνο επειδή ο ήλιος ανατέλλει πρώτα εκεί…

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τελετή τσαγιού προς τιμήν μας στον ναό Κοντάτζι.
  •  Βαρκάδα στα νερά του ποταμού Όι.
  •  Βόλτα στο δάσος με τα τεράστια μπαμπού.
  •  Κρουαζιέρα στον ποταμό Τακαχάσι, στο Κουρασίκι.
  •  Επίσκεψη στο Μνημείο Ειρήνης και στο Μουσείο Μνήμης για την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.
  •  Θεατρική παράσταση με μουσική και χορό στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, στο Κιότο.
  •  Διαδρομή Χιροσίμα - Κιότο με το τρένο-βολίδα.
  •  Κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, στους πρόποδες του όρους Φούτζι.
  •  Διαδρομή με τελεφερίκ στην Κοιλάδα του Βρασμού στο όρος Φούτζι.
  •  Στο Τόκιο δείπνο-έκπληξη με παραδοσιακό φαγητό «Σουκιγιάκι»!

 

Χάρτης Ταξιδιού Αναζητώντας το Κόκκινο Δέντρο. Ένα οδοιπορικό στο μαγικό φθινόπωρο της Ιαπωνίας. | Νοέμβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info