fb

Λάος, Ταϊλάνδη/Χρυσό Τρίγωνο, Καμπότζη - Ακολουθώντας τον Μεκόνγκ | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2018

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1599€

Ταυτότητα ταξιδιού

  Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερο και ξεχωριστό, που περιλαμβάνει την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου (Τσιάνγκ Ράι), σε συνδυασμό με το απομονωμένο και εξωτικό κράτος του Λάος που θεωρείται ο απόλυτος οικολογικός παράδεισος και θα ενθουσιάσει τους ταξιδιώτες που αναζητούν παραδοσιακούς τρόπους ζωής και ήρεμους ρυθμούς. Εκεί, πλέοντας τον ποταμό Μεκόνγκ αλλά και με χερσαίες εξορμήσεις, θα προσεγγίσουμε απομακρυσμένα χωριά και θα γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής διάφορων μειονοτικών φυλών. Μακριά από τον πολιτισμό, καλά κρυμμένες μέσα στους κατάφυτους λόφους, οι μειονοτικές αυτές φυλές δεν αποτελούν προτεραιότητα του συμβατικού ταξιδιώτη και γι’ αυτό έγιναν το επίκεντρο του δικού μας ταξιδιού.

Τα ονόματά τους ηχούν περίεργα… Κμου, Λου, Άκα, Χμονγκ (υποομάδα της φυλής Μιάο της Κίνας). Όσο πιο βαθιά εισχωρήσει κανείς στα παρθένα δάση, τόσο πιο αμόλυντες από τις δυτικές επιρροές οι ζωές τους. Κάθε φυλή, έχει τα δικά της έθιμα, τις δικές της γιορτές, κυρίως όμως τις δικές της ολοστόλιστες φορεσιές. Τα δε καλύμματα της κεφαλής των γυναικών αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης. Γοητευτικοί, χαμογελαστοί, ήρεμοι και πλήρεις μέσα στην απλότητά τους, οι άνθρωποι των φυλετικών μειονοτήτων και η γνωριμία με τον τρόπο ζωής τους αποτελούν για τον ταξιδιώτη εμπειρία ζωής μοναδική! Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την κοσμοπολίτισσα Μπανγκόκ. Άλλη μια ξεχωριστή πρόταση του Versus στην Ινδοκίνα. Μια πρόταση έξω από τα καθιερωμένα, που συνδυάζει μεγάλα highlights της Ασίας με άγνωστες, απρόσμενες γωνιές.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα υπέροχο και πρωτότυπο ταξίδι στην Ινδοκίνα. Από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, φθάνουμε στη περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, το Τσιάνγκ Ράι και  μέσω του ποταμού Μεκόνγκ αναχωρούμε για την Λουάνγκ Πραπάνγκ. Αφού επισκεφθούμε το Ανγκόρ Βατ στην περιοχή του Σιεμ Ρέπ της Καμπότζης, συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και ομώνυμη επαρχία της, τη Μπατταμπάνγκ και καταλήγουμε στην πρωτεύουσα, την Πνομ Πενχ.  

Μόνο Στο Versus

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τσιάνγκ Ράι (2), Λουάνγκ Νάμτα (2), Πακμπένγκ (1), Λουάνγκ Πραμπάνγκ (2), Μπανγκόκ (3).
  • Στην επίσκεψή μας στις φυλές διαμένουμε σε καταλύματα που παρέχουν τις πολύ βασικές ανέσεις ή σε ξενώνες, καθώς η περιοχή δεν διαθέτει άλλα καταλύματα.
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν, ποταμόπλοια.
  • Ξενοδοχεία 4* και βασικά καταλύματα στη Λουάνγκ Νάμτα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

1η ημέρα: Αθήνα /Θεσσαλονίκη /Λάρνακα - Μπανγκόκ - Τσιάνγκ Ράι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού και ανταπόκριση με την πτήση για Τσιάνγκ Ράι.

 

2η ημέρα: Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο)

Άφιξη στην πόλη Τσιάνγκ Ράι, που βρίσκεται στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα δηλαδή των τριών χωρών: της Ταϊλάνδης, της Βιρμανίας/Μιανμάρ και του Λάος. Το Τσιάνγκ Ράι είναι η βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η «Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο», ή το "Τρίγωνο του Οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η "Πύλη για τη Νότια Κίνα". Η πόλη ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια.Διαθέτει τους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και κλίμα με φρέσκο αέρα από τα γύρω βουνά. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές.Μετά την άφιξή μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το Μάε Σάε, την περιοχή δηλαδή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, το Χρυσό Τρίγωνο, δύο ναούς στο Τσιάνγκ Σιν και το μικρό Μουσείο του Οπίου. Στο τέλος της διαδρομής θα δούμε από κοντά έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του Βορρά, τον σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό ναό Γουάτ Ρονγκ Κάι, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Chalermchai Kositpipat το 1997.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τσιάνγκ Ράι, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Τσιάνγκ Ράι (κρουαζιέρα στον Μεκόνγκ και βόλτα με ελέφαντα)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε ακόμη τρεις ιδιαίτερους ναούς στο Τσιάνγκ Ράι. Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε το χωριό Καρέν Ρουαμίτ, όπου θα απολαύσουμε μια πολύ όμορφη διαδρομή στον ποταμό Μεκόνγκ και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μοναδικές στιγμές της ζωής των μειονοτικών φυλών που ζουν στις όχθες του ποταμού. Μετά την κρουαζιέρα θα ζήσουμε την εμπειρία της βόλτας με ελέφαντα (προαιρετικά)! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τσιάνγκ Ράι - Τσιάνγκ Κονγκ - Χούε Σάι - Λουάνγκ Νάμτα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Λάος. Από το Τσιάνγκ Κονγκ θα διασχίσουμε τον ποταμό Μεκόνγκ, θα προσεγγίσουμε το Χούε Σάι, και αφού ολοκληρώσουμε τις διατυπώσεις των συνόρων, θα συνεχίσουμε για την επαρχία Λουάνγκ Νάμτα μέσω μιας ήπιας οδικής διαδρομής. Στόχος μας η επίσκεψη στις μειονοτικές φυλές Kμου και Λου, που ζουν όπως αιώνες πριν πάνω στους δασωμένους λόφους! Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τις διάσημες σπηλιές Κάο Ράο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Λουάνγκ Νάμτα, όπου θα έχουμε ελεύθερο το υπόλοιπο απόγευμα για ξεκούραση ή βόλτες. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

 

5η ημέρα: Λουάνγκ Νάμτα - Μουάνγκ Σινγκ - Λουάνγκ Νάμτα

Μοναδική εμπειρία και η σημερινή, καθώς θα έχουμε την τύχη να επισκεφθούμε χωριά της επαρχίας Μουάνγκ Σινγκ, όπου ζουν διάφορες μειονοτικές φυλές, σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους! Στη διάρκεια της επίσκεψής μας θα δούμε την ταϊλανδέζικη στούπα Δατ Σιένγκ Ντουένγκ (That Xieng Dueng) και αρκετά παραδοσιακά χωριά, όπως το Τάι Λέου, όπου ζει η φυλή  Άκα και το Ίο Μιέναντ, όπου ζουν οι Χμονγκ. Στη Μουάνγκ Σινγκ μπορούμε να εξερευνήσουμε την τοπική αγορά, να μάθουμε για την ιστορία της περιοχής στο κέντρο επισκεπτών και να θαυμάσουμε το παλιό γαλλικό φρούριο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν στη Λουάμ Νάμτα με ποδήλατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Λουάνγκ Νάμτα - Πακμπένγκ

Σήμερα θα αποχαιρετήσουμε τη Λουάνγκ Νάμτα, για να μεταφερθούμε στην αποβάθρα και να επιβιβαστούμε σε ξύλινο ποταμόπλοιο, με το οποίο θα ταξιδέψουμε στον Μεκόνγκ. «Μητέρα των ποταμών της Ινδοκίνας», ο πανίσχυρος Μεκόνγκ θα μας αποκαλύψει τη δύναμη και την ομορφιά του, με τους καταρράκτες και τα πυκνά δάση που στολίζουν τις όχθες του.Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το Μπαν Χουεϊλαμπέν, χωριό της φυλής Χμονγκ, όπου ζουν 50 οικογένειες. Οι γυναίκες της φυλής ξεχωρίζουν για τα κεντημένα κοστούμια και τα περίτεχνα ασημένια κοσμήματά τους. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Μπαν Κον Τέουν, όπου ζει η μειονότητα Λου, διάσημη για τα υπέροχα υφαντά της. Το απόγευμα θα μας βρει στο Πακμπένγκ, ένα παραδοσιακό χωριό, «σκαρφαλωμένο» στις απότομες πλαγιές ενός λόφου με συγκλονιστική θέα στον Μεκόνγκ. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Πακμπένγκ - Λουάνγκ Πραμπάνγκ

Η κρουαζιέρα μας στον Μεκόνγκ συνεχίζεται. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια στο Πακ Ου, το οποίο φιλοξενεί περίπου 1.000 αγάλματα του Βούδα σε διάφορα μεγέθη. Άφιξη στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Το «πετράδι του στέμματος» του Λάος, έχει χαρακτηριστεί το 1995 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και θεωρείται μία από τις πιο παραδοσιακές και καλοδιατηρημένες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ήσυχη, κουκλίστικη και άκρως γοητευτική, αποτελεί το απόλυτο οχυρό της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ (Ξενάγηση) - Καταρράκτης Κουάνγκσι

Η ημέρα μας θα αρχίσει με επίσκεψη στο Μουσείο του Παλατιού που φιλοξενεί πολλά και ενδιαφέροντα αντικείμενα. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί με τους κυριότερους και παλαιότερους ναούς της πόλης, Γουάτ Ζίενγκτονγκ, με τη χαρακτηριστική της ντόπιας αρχιτεκτονικής στέγη που σχεδόν ακουμπά στο έδαφος, την εντυπωσιακή στούπα Γουάτ Βισάουν, καθώς και τον ναό Γουάτ Άχαμ. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Γουάτ Μάι και στον ιερό λόφο Που Σι, όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Επίσης θα επισκεφθούμε παραδοσιακά χωριά φυλετικών μειονοτήτων Χμονγκ στο Μπαν Ουάι, όπως τα Μπαν Ου, Λαόλουλ και Μπαν Θαπέν. H διαδρομή μας θα καταλήξει στον μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη Κουάνγκσι. Αν έχετε μαζί το μαγιό σας, μη διστάσετε να βουτήξετε στις υπέροχες φυσικές του πισίνες. Θα θυμάστε την εμπειρία σε όλη σας τη ζωή! Το ίδιο ανανεωτική και η βόλτα στο πανέμορφο μονοπάτι του δάσους.  Οι ξεναγήσεις μας ολοκληρώνονται με το ξακουστό για τα μεταξωτά υφαντά και την παραγωγή χαρτιού από γιούτα (jute), Μπαν Σιανκόνγκ. Επιστροφή στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ αργά το απόγευμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ - Μπανγκόκ

Αμέσως μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για την Μπανγκόκ.

 

10η ημέρα: Μπανγκόκ (Εκτεταμένη ξενάγηση)

Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» από τις πολυάριθμες διώρυγες και τα κανάλια (κλονγκ) που τη διατέμνουν. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την τρίτη κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι της Μπανγκόκ, που θεωρείται το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετραγωνικών μέτρων. Περικυκλωμένη από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτιρίων, εκπροσωπεί 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από το Κατμαντού έως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του

Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας.

Συνεχίζουμε για τον Ναό Βατ Πο, όπου θα δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα στην Μπανγκόκ

H κοσμοπολίτικη, χαώδης και σαγηνευτική μεγαλούπολη των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων μάς περιμένει να την ανακαλύψουμε. . Οι επιλογές πολλές. Θα ξεκινήσουμε με το τρίκυκλο «τουκ», το παραδοσιακό μεταφορικό μέσο, για να ανακαλύψουμε το άκρως γοητευτικό κέντρο και μετά θα συνεχίσουμε πεζοί στην αγορά. Η Μπανγκόκ προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές σε όλη την Ασία για πλήθος αγορών, όπως μεταξωτά ρούχα και υφάσματα, κοσμήματα δεμένα με πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες και αντίκες μεγάλης συλλεκτικής αξίας. Μεγάλα εμπορικά κέντρα απλώνονται στις περιοχές Πατ Πονγκ, Σούριγουονγκ, Σίλομ, Σάκχαμβιτ. Όσο για τη βραδινή ζωή, η περιοχή Πατ Πονγκ είναι το πιο καυτό σημείο της πόλης, καθώς το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο παζάρι. Το τέλος της βραδιάς μπορεί να μας βρει στον πεντηκοστό όροφο κάποιου ουρανοξύστη, στο lounge bar να πίνουμε Μάι Τάι -παραδοσιακό κοκτέιλ από αλκοόλ και τοπικά φρούτα- και να χαζεύουμε από ψηλά την υπέροχη αυτή πόλη που ποτέ δεν κοιμάται!

 

12η ημέρα: Αναχώρηση για Αθήνα / Θεσσαλονίκη / Λάρνακα

Πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα όπου επιστρέφουμε αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στη Μπανγκόκ,  4* και 4* sup. στις υπόλοιπες πόλεις εκτός της Πακμπένγκ που το ξενοδοχείο είναι απλό, βασικών ανέσεων, από τα καλύτερα διαθέσιμα
  • Ημιδιατροφή εκτός από τη Μπανγκόκ που είναι με πρωινό
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Βίζες που πληρώνονται τοπικά: 85 $ (Καμπότζη: 40$, Λάος: 45 $)  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, βίζες, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 860 €.

  • Βίζες που πληρώνονται τοπικά: 85 $ (Καμπότζη: 40$, Λάος: 45 $)  

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 85 $
  • ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τσιάνγκ Ράι (2), Λουάνγκ Νάμτα (2), Πακμπένγκ (1), Λουάνγκ Πραμπάνγκ (2), Μπανγκόκ (3).
  • Στην επίσκεψή μας στις φυλές διαμένουμε σε καταλύματα που παρέχουν τις πολύ βασικές ανέσεις ή σε ξενώνες, καθώς η περιοχή δεν διαθέτει άλλα καταλύματα.
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν, ποταμόπλοια.
  • Ξενοδοχεία 4* και βασικά καταλύματα στη Λουάνγκ Νάμτα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Highlights

  • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, την "πόλη των Αγγέλων"
  • Σεργιανίστε στη νυχτερινή υπαίθρια αγορά του Τσιάνγκ Ράι, στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου
  • Πλεύστε στον ποταμό Μεκόνγκ, τη "μητέρα των ποταμών της Ινδοκίνας" και "κλέψτε εικόνες" από τη ζωή των μειονοτικών φυλών που ζουν στις όχθες του
  • Επισκεφθείτε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια στο Πακ Ου, με τα 1.000 αγάλματα του Βούδα
  • Δείτε πώς παράγεται το τοπικό ποτό λάο-λάο από ρύζι
  • Γνωρίστε την Λουάνγκ Πραπάνγκ, μια από τις πιο παραδοσιακές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας
  • Ανεβείτε στον ιερό λόφο Που Σι με την ιερή επίχρυση στούπα για μια πανοραμική θέα της πόλης και του Μεκόνγκ
  • Επισκεφθείτε τον Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας
  • Ανακαλύψτε το Τα Προμ, που έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα
  • Γοητευθείτε από τον μεγαλειώδη ’νγκορ Βατ

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τσιάνγκ Ράι (2), Λουάνγκ Νάμτα (2), Πακμπένγκ (1), Λουάνγκ Πραμπάνγκ (2), Μπανγκόκ (3).
  • Στην επίσκεψή μας στις φυλές διαμένουμε σε καταλύματα που παρέχουν τις πολύ βασικές ανέσεις ή σε ξενώνες, καθώς η περιοχή δεν διαθέτει άλλα καταλύματα.
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν, ποταμόπλοια.
  • Ξενοδοχεία 4* και βασικά καταλύματα στη Λουάνγκ Νάμτα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Χάρτης Ταξιδιού Λάος, Ταϊλάνδη/Χρυσό Τρίγωνο, Καμπότζη - Ακολουθώντας τον Μεκόνγκ | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info