Βόρεια Ινδία - Ρατζαστάν με τις μοναδικές γιορτές Πουσκάρ | 15.11.2018

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1399€

Travel Identity

Πλήρες μυθικό Ρατζαστάν - Βόρεια Ινδία

Γιορτές Πουσκάρ

Ένα ταξίδι μαγικό, σε συνδυασμό με τις μοναδικές γιορτές στο Πουσκάρ. Απολαύστε το πιο πλήρες Ρατζαστάν που προτάθηκε ποτέ!

Ελάτε να ταξιδέψουμε σε ένα ινδικό παραμύθι… Τα επιβλητικά κάστρα, κτισμένα με μύθους και ιστορίες, οι ναοί και τα εκπληκτικής χλιδής παλάτια που κτίστηκαν στη διάρκεια των αιώνων, οι ρομαντικές και μαγευτικές οάσεις, οι ιστορικές πόλεις, τα έντονα και πολυποίκιλα χρώματα και μια διάχυτη αίσθηση περηφάνιας και αξιοπρέπειας αποτελούν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αυτού.

Οι γιορτές Πουσκάρ (Pushkar Mela) είναι ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Ινδίας, το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ασία. Εκεί, κάθε χρόνο, συγκεντρώνονται περισσότεροι από 200.000 έμποροι από την επαρχία αλλά και πολλοί πιστοί, οπότε ολόκληρη η πόλη και τα προάστιά της μεταμορφώνονται σε υπαίθριο πανηγύρι αρωμάτων, χρωμάτων και ήχων.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, που ξεκινά από την ’γκρα και την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, την "Ροζ Πόλη", την Τζαϊπούρ, Και συνεχίζει με το μοναδικό Πουσκάρ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε μια εμπειρία ζωής…μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ινδίας. Κι από εκεί στην πιο ρομαντική του πόλη, την ατμοσφαιρική Ουνταϊπούρ, στην αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, την Τζοντπούρ και στο "κόσμημα της ερήμου", την Τζάισαλμερ, στην καρδιά της Μεγάλης Ινδικής Ερήμου Ταρ. Τέλος, από την πόλη-φρούριο Μπικανέρ και τον περίφημο ναό με τα ιερά ποντίκια, φθάνει στην όμορφη Μαντάβα και καταλήγει στην κατ΄ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλήρες Ρατζαστάν που προτάθηκε ποτέ!!!
Πέραν των κλασικών, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Έχουμε επιλέξει ξενοδοχεία που διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα και την ατμόσφαιρα της επαρχίας του Ρατζαστάν (μεταξύ αυτών κάστρα και παλάτια) κάποια από τα οποία είναι 5*, 4*. 
 •  Royal Tents στο Πουσκάρ.
 •  Ημιδιατροφή.
 •  Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •  Εξειδικευμένος στο ταξίδι αρχηγός.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: Δελχί - Άγκρα

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την Άγκρα. Πόλη που ταυτίζεται με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της δυναστείας των Μουγκάλ, των Τουρκομογγόλων κατακτητών, που από τα μέσα του 16ου αιώνα την χρησιμοποίησαν για μεγάλα διαστήματα ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους.Η ξενάγησή μας ξεκινάει σήμερα με το πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό κτίσμα δημιούργησε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν μέσα σε έναν κήπο που παραπέμπει στον Κήπο του Παραδείσου του Κορανίου, ως μαυσωλείο στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 14ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία ως την Περσία.Το μαυσωλείο αυτό διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμησή του.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αγναντεύοντας το Ταζ, έγκλειστος από τον γιο του, Ορανγκζέμπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Άγκρα - Φατεχπούρ Σικρί - Αμπανέρι - Τζαϊπούρ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τζαϊπούρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ρατζαστάν. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Φατεχπούρ Σικρί, την καστροπολιτεία από κόκκινο ψαμμίτη που έκτισε ο Άκμπαρ εκεί όπου υπήρχε ένα χωριό, το Σίκρι, για να τιμήσει τον Σελίμ-ουντ-ντιν-Τσίστι, τον σούφι ασκητή που προέβλεψε ότι ο μέχρι τότε άτεκνος αυτοκράτορας, θα αποκτούσε όχι μόνον ένα γιό, αλλά τρεις.Η πόλη περιλαμβάνει αίθουσα θησαυροφυλακίου, σχολείο, χώρους εκδηλώσεων, ξεχωρίζει όμως η αίθουσα του θρόνου με τη λίμνη που κατασκεύασε ο Άκμπαρ για τον μουσικό του, οι εξαιρετικές ικανότητες του οποίου έκαναν ακόμη και τα πουλιά να σιγούν για να ακούσουν τη μουσική του! Το Σούκρι ονομάστηκε Φάτεχπουρ, Πόλη της Νίκης, μετά τη νικηφόρο εκστρατεία του Άκμπαρ στο Γκουτζαράτ, χρησιμοποιήθηκε όμως ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του μόνο για 14 χρόνια, από το 1571 ως το 1585, πιθανότατα λόγω ανεπάρκειας νερού. Υπολογίζεται ότι το 1585 είχε περί τους 250.000 κατοίκους.Επόμενος σταθμός μας είναι το Αμπανέρι. Πρόκειται για μικρό, αγροτικό χωριουδάκι της επαρχίας Ρατζαστάν, που έχει στο εσωτερικό του ένα baori, δηλαδή έναν ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες. Με 3.500 σκαλιά και βάθος 20 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα baori της Ινδίας. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Συνεχίζουμε για Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τζαϊπούρ (Ανάβαση στο Φρούριο Άμπερ με ελέφαντες, βόλτα με ρίκσο, τελετή Aarti)

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα θα είναι στο φρούριο της Άμπερ, που ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Όσο τα συμπαθή παχύδερμα ανηφορίζουν την ειδική ράμπα, μπροστά στα μάτια μας απλώνεται η θέα των κήπων και των λιμνών που περιστοιχίζουν τα πόδια του λόφου. Σταδιακά μας αποκαλύπτεται η εντυπωσιακή περιτοίχιση του κάστρου (σαν ένα μίνι Σινικό Τείχος).Θα συνεχίσουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων Γκαϊτόρ. Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σινγκ Β’, που παντρεύτηκε πέντε συζύγους και είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες.Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στη «Ρόδινη Πόλη», την Τζαϊπούρ. Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Αλφρέδου. Η πόλη κτίστηκε βάσει πολεοδομικού σχεδίου στις αρχές του 18ου αιώνα από τον σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β´. Θα επισκεφθούμε το παλάτι, το οποίο στεγάζει τρία μουσεία με ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα από την προσωπική συλλογή των μαχαραγιάδων της πόλης, το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ και το έμβλημα της πόλης, την πενταόροφη πρόσοψη του Χάουα Μαχάλ (γνωστό ως «Παλάτι των Ανέμων»). Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη, όσο και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσθηκε. Το παλάτι αυτό κτίστηκε το 1799, προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες.Στην απογευματινή μας βόλτα με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο) θα πάρουμε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ.Το ηλιοβασίλεμα θα παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία Αάρτι, κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων.Ακόμα και ο πιο πραγματιστής δε μπορεί παρά να αισθανθεί την έντονη ενέργεια που αποπνέει αυτή η συλλογική ευλάβεια  & προσύλωση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τζαϊπούρ - Πουσκάρ

Αναχώρηση για το Πουσκάρ, μια μικρή κωμόπολη στο τέλος της ερήμου, χτισμένη γύρω από την ομώνυμη ιερή λίμνη. Για τους Ινδουιστές αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προσκυνήματος, μια που εδώ βρίσκεται ο μοναδικός στην Ινδία ναός αποκλειστικά αφιερωμένος στον Βράχμα, ένας από τους τρείς της βασικής ινδουιστικής τριαδικής θεότητος.  Εδώ κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα Κάτρικ (Οκτώβριος-Νοέμβριος) γίνεται μία από τις διασημότερες γιορτές της Ινδίας και το ήσυχο χωριό μεταμορφώνεται σε τόπο πανηγυριού. Διανυκτέρευση στο Πουσκάρ σε ειδικές σκηνές.

 

6η ημέρα: Πουσκάρ

Ημέρα αφιερωμένη στις γιορτές, οι οποίες κορυφώνονται τη βραδιά της πανσελήνου. Εκατοντάδες πιστοί λούζονται και προσεύχονται στα νερά της ιερής λίμνης, αναζητώντας λύτρωση από τα βάσανα της ζωής. Οι γιορτές αυτές σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο: οι πιστοί έρχονται για να προσκυνήσουν, οι αγρότες για να γιορτάσουν, οι τουρίστες για μια αξέχαστη εμπειρία. Διανυκτέρευση στο Πουσκάρ σε ειδικές σκηνές.

 

7η ημέρα: Πουσκάρ – Φρούριο - Τσίτοργκαρ - Ουνταϊπούρ

Αναχώρηση για την πόλη Τσιτόρ, όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο φρούριο Τσίτοργκαρ (Chittorgarh), το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της χώρας και την "περηφάνια του Ρατζαστάν". Το τρομερό αυτό φρούριο είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου ύψους 180 μέτρων και καλύπτει μια τεράστια έκταση 700 στρεμμάτων. Πιστεύεται ότι χτίστηκε από τη δυναστεία των Μαούρια (Mauryans) κατά τον 7ο αιώνα. Το φρούριο προσεγγίζεται μέσα από επτά τεράστιες πύλες. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το παλάτι της πανέμορφης Παντμίνι, θα μάθουμε τις ιστορίες για την θρυλική ομορφιά της που γοήτευσε το Μουσουλμάνο κατακτητή, αλλά και την τραγική ιστορία της αυτοθυσίας των γυναικών (Τζοχάρ) προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των αλλοπίστων.Θα συνεχίσουμε οδικώς μέχρι την Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν. Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, μια όαση στην έρημο που εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας. Κτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πίτσολα και τη Φατέχ Σαγκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σαν να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη, συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο. Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Ουνταϊπούρ

Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh B΄ το 1568. Σύμφωνα με τον μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ ένα λόφο κοντά στη λίμνη Πιτσόλα, ο οποίος τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα.Η ομορφιά της, όμως, γοήτευσε και τους παραγωγούς του Χόλιγουντ που τη χρησιμοποίησαν ως σκηνικό για διάσημες ταινίες. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας  ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παλατιού, σε ένα μέρος του οποίου και σήμερα ακόμα διαμένει ο σημερινός Μαχαραγιάς, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish), τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα Γκατς της λίμνης, όπου ευλαβείς πιστοί παίρνουν τον τελετουργικό καθαρμό, ενώ δίπλα τους γυναίκες με πολύχρωμα σάρι, απλώνουν σειρές μεταξωτών για να στεγνώσουν στον ήλιο.Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι, ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού.Στην απογευματινή βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη θα δούμε το ηλιοβασίλεμα να χρωματίζει τα «επιπλέοντα» παλάτια Lake Palace & Τζαγκμαντίρ. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Ουνταϊπούρ - Ρανακπούρ – Τζοντπούρ

Πρωινή αναχώρηση για τη Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τους εξαιρετικούς ζαϊνιστικούς ναούς της, που θεωρούνται από τους εντυπωσιακότερους του είδους για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική τους. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί, μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha, που είναι αφιερωμένος στον Adinath, τον πρώτο Tirthankara των Τζαϊνιστών. Οι ναοί αυτοί, είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένοι από κατάλευκο μάρμαρο τέτοιας ποιότητας, ώστε το φως να το διαπερνά, κεντημένο με τρισδιάστατα γλυπτά & ανάγλυφα. Η αρχιτεκτονική τους είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Ο πρώτος διαθέτει τέσσερις διαφορετικές πόρτες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath.Συνεχίζουμε για την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, ακόμα έναν σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Τζοντπούρ

Το πρωί θα επισκεφθούμε την κορωνίδα της πόλης, το φρούριο Mehrangarth (Μερανγκάρ). Θρονιασμένο στην κορυφή φυσικού πέτρινου λόφου αντικρίζει από ψηλά την κυανή πόλη. Τα επιβλητικά τείχη του έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν πολλές τραγικές ιστορίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό, έγινε το 1843. Ακόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους, τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά.  Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Τζαϊσάλμερ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Τζαϊσάλμερ, στην καρδιά της μεγάλης ερήμου Θαρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης βρίσκονται μεγαλόπρεποι ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες διακοσμήσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Τζαϊσάλμερ (Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ)

Σήμερα θα δούμε το επιβλητικό φρούριο της πόλης, ζαϊνιστικούς ναούς και πολλά αρχοντικά με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli και θα αφουγκραστούμε τον παλμό της χιλιόχρονης καστροπολιτείας. Το απόγευμα θα βγούμε έξω από την πόλη για μια βόλτα πάνω σε καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Θαρ για να βιώσουμε και εμείς, κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της απεραντοσύνης της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Τζαϊσάλμερ - Μπικανέρ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την πόλη-φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στον δρόμο των καραβανιών. Είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Ρατζαστάν και λιγότερο τουριστική σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου δεσπόζει το κάστρο Τζουναγκάρθ με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια.  Κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, έναν στρατηγό στον στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 μέτρων, με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Μπικανέρ - Ναός των Ποντικιών - Μάνταβα

Αναχώρηση για το χωριό Ντεσνόκ, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο ναό Κάρνι Μάτα με τα ιερά ποντίκια, τα οποία θεωρούνται ως μετενσαρκώσεις πιστών ακολούθων της θεάς. Μόλις διασχίσουμε το ασημένιο κατώφλι και βρεθούμε στη μαρμάρινη αυλή, αν είμαστε τυχεροί, μπορεί και να διακρίνουμε τον μοναδικό λευκό ποντικό. Τι σημαίνει αυτό; Τύχη και ευημερία θα σας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σας!Αναχώρηση για την πόλη Μάνταβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη, θαυμάζοντας τα havelis των πλούσιων εμπόρων και την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Μάνταβα - Δελχί

Πρωινή αναχώρηση για το Δελχί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια σύντομη περιήγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα της πόλης. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί είναι πολύβουο, αποτελούμενο από ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσα). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Δελχί (Ξενάγηση)

Ξεκινάμε με την ξενάγηση της παλιάς πόλης με το Κόκκινο Φρούριο. Εκεί ο Νεχρού ύψωσε στις 15/8/1947 την τρίχρωμη σημαία της Ανεξάρτητης Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό.Στη συνέχεια θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί, το Τζάμα Ματζέντ, (τέμενος της Παρασκευής), που αποτελεί τη θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας του Παλαιού Δελχί.Θα περπατήσουμε στην πολύβουη Τσάντι Τσόουκ που σφίζει από εμπορική δραστηριότητα και στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Θα επισκεφθούμε το Rajghat, το σημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι, μετά τη δολοφονία του το 1948.Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Νέο Δελχί, περνώντας από τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Ρατζπάθ με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα του μιναρέ Κούτμπ κτίσμα-έμβλημα της πόλης, με την περίτεχνη αρχιτεκτονική του διακόσμηση από αμμόλιθο και θα γνωρίσουμε εκεί μία ακόμα από τις επτά χρονικές μετενσαρκώσεις της πόλης αυτής.Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στον τάφο του δεύτερου Μογγόλου αυτοκράτορα, του Χουμαγιούν (ένα από τα πολλά καταγεγραμμένα από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην χώρα), ένα εντυπωσιακό μαυσωλείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Δελχί - Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Πτήσεις με Emirates

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

15/11

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑϊ

17:55

00:20

EK 510

16/11

ΝΤΟΥΜΠΑϊ - ΔΕΛΧΙ

04:30

09:10

EK 513

01/12

ΔΕΛΧΙ   –  ΝΤΟΥΜΠΑϊ

04:10

06:35

EK 209

01/12

ΝΤΟΥΜΠΑϊ  – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Έχουμε επιλέξει ξενοδοχεία που διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα και την ατμόσφαιρα της επαρχίας του Ρατζαστάν (μεταξύ αυτών κάστρα και παλάτια) κάποια από τα οποία είναι 5*, 4*. 
 •  Royal Tents στο Πουσκάρ.
 •  Ημιδιατροφή.
 •  Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •  Εξειδικευμένος στο ταξίδι αρχηγός.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Βίζα Ινδίας: 80 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 820 €
 • Βίζα Ινδίας: 80 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα προγράμματα της Ινδίας έχουν ιδιαιτερότητες έναντι των άλλων προγραμμάτων, λόγω ιδιομορφίας της χώρας και της ζωής των κατοίκων της. Δεν είναι ταξίδια ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Ο ταξιδιώτης πρέπει να επιλέξει την Ινδία, όταν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, τις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους.

Οι συνθήκες του ταξιδιού είναι δύσκολες: δρόμοι που διανύονται αργά λόγω της μεγάλης συμφόρησης από κάθε λογής όχημα και ζώο, πτήσεις που ακυρώνονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, οπότε οι αντίστοιχες διαδρομές πρέπει να γίνουν οδικά, εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Το ταξίδι στην Ινδία απευθύνεται στον ενημερωμένο ταξιδιώτη. Η Ινδία είναι μια απαιτητική χώρα που αξιώνει σεβασμό, υπομονή, ανεκτικότητα, τεντωμένες κεραίες, γερό στομάχι!!!

Κατά τη γνώμη μας είναι μια μοναδική χώρα και το ταξίδι σ΄ αυτήν θα  μείνει βαθιά χαραγμένο στη σκέψη σας, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να αποδεχθείτε τις ιδιομορφίες της.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ


Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.
Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο
Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.
Το κόστος της είναι 80 €/άτομο

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανήλικους και σπουδαστές,  επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα Γραφεία μας
στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557 Τηλ. 2103232800, Φαξ: 210 3232450) και
στην Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, 54624 Τηλ. 2310230001 Φαξ: 2310230777)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι με Emirates και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα .

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλήρες Ρατζαστάν που προτάθηκε ποτέ!!!
Πέραν των κλασικών, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Έχουμε επιλέξει ξενοδοχεία που διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα και την ατμόσφαιρα της επαρχίας του Ρατζαστάν (μεταξύ αυτών κάστρα και παλάτια) κάποια από τα οποία είναι 5*, 4*. 
 •  Royal Tents στο Πουσκάρ.
 •  Ημιδιατροφή.
 •  Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •  Εξειδικευμένος στο ταξίδι αρχηγός.

Επιπλέον γνώσεις

Το Ρατζαστάν, η "γη των βασιλιάδων", είναι το πιο εξωτικό και ποικιλόχρωμο τμήμα της Ινδίας. Κάποτε, καραβάνια φορτωμένα με μετάξι, μπαχαρικά και πολύτιμους λίθους ακολουθούσαν τους σκονισμένους δρόμους της μεγάλης αυτής πολιτείας της Ινδίας, της γης της κάστας των ατρόμητων πολεμιστών Ρατζπούτ, για να φτάσουν την πραμάτεια τους στις αγορές της Ευρώπης. Η φορολόγηση των εμπορικών οδών άφησε στους Ινδούς άρχοντες, τους μαχαραγιάδες, πλούτη αμύθητα. Τα επιβλητικά κάστρα χτισμένα με μύθους και ιστορίες, οι ναοί και τα εκπληκτικής χλιδής παλάτια που κτίστηκαν στη διάρκεια των αιώνων, οι ρομαντικές και μαγευτικές οάσεις, οι ιστορικές πόλεις, τα έντονα και πολυποίκιλα χρώματα και μια διάχυτη αίσθηση περηφάνιας και αξιοπρέπειας, αποτελούν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αυτού. Το Ρατζαστάν αφήνει στη μνήμη του επισκέπτη μια γλυκιά γαλήνη ενός ιδιαίτερα γοητευτικού και μαγευτικού τόπου, που παραμένει αναλλοίωτος στους αιώνες.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Ταρ
 • Επίσκεψη στον περίφημο "Ναό των ποντικιών"
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζάισαλμερ
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην όμορφη Ουνταϊπουρ

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια Ινδία - Ρατζαστάν με τις μοναδικές γιορτές Πουσκάρ | 15.11.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info