Η Πορτογαλία και εμείς - Θεματικό ταξίδι με τον Παύλο Τσίμα | 06.10.2018

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1150€

Travel Identity

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Πολιτική

Η Πορτογαλία και εμείς

Ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας μάς συνοδεύει σε ένα ιδιαίτερο θεματικό ταξίδι στην Πορτογαλία, που κινείται σε δρόμους πολιτικού, ιστορικού, πολιτισμικού και οινικού ενδιαφέροντος.

 

 Η Ελλάδα και η Πορτογαλία μοιάζουν μεταξύ τους περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και διαφέρουν όσο η ημέρα από τη νύχτα.

Όμοιες σε πληθυσμό και έκταση, με τη θάλασσα να ορίζει και των δύο τη μοίρα, κρεμασμένες και απομονωμένες στις δύο αντίθετες νότιες άκρες της Ευρώπης, με γλώσσες μοναχικές, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είχαν, ωστόσο, αποκλίνουσες ιστορικές διαδρομές μέχρι πρόσφατα. Από το 1974 φαίνεται πως η πολιτική τους ιστορία εξελίσσεται παράλληλα. Πέρασαν από τη δικτατορία στη δημοκρατία με λίγους μήνες διαφορά (το 1974), έγιναν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πέντε χρόνια διαφορά και εντάχθηκαν σε προγράμματα επίσημου δανεισμού, με μνημόνια και τρόικα, με διαφορά δώδεκα μηνών (το 2010 και το 2011).

Για τον Έλληνα ταξιδιώτη η Πορτογαλία είναι ένας θησαυρός οικείος και ταυτόχρονα ανεξερεύνητος. Γοητευτικές πόλεις, παραλίες στον Ατλαντικό, μοναδικά αμπέλια, μεσαιωνικά κάστρα στα βουνά, ψαροχώρια κρυμμένα στο βάθος μικρών κόλπων. Η κληρονομιά των μεγάλων θαλασσοπόρων, η μουσική παράδοση του φάντο, τα στενά της Λισαβόνας και τα οινοποιεία του Πόρτο, η παλιά πόλη της Σίντρα, και κάτι πέρα από όλα αυτά, η κουλτούρα των Πορτογάλων συνθέτουν το μωσαϊκό μιας χώρας που στη μοναχική γωνιά της είναι από τα πιο παλιά, εθνικά κράτη που συγκροτήθηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Μα υπάρχει και μια διαφορετική οπτική γωνία να δει ο σύγχρονος Έλληνας επισκέπτης στην Πορτογαλία. Να προσπαθήσει να καταλάβει γιατί αυτή η χώρα που βρέθηκε, όπως και η Ελλάδα, αποκλεισμένη από τις αγορές, υποχρεωμένη να εφαρμόσει αιματηρά προγράμματα λιτότητας, κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τη μοίρα της πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι εμείς.

Γιατί η Πορτογαλία, που ήταν το 2008 κατά 35% φτωχότερη απ’ ό,τι η Ελλάδα, είναι σήμερα αρκετά πλουσι- ότερη. Γιατί στα χρόνια του δικού της μνημονίου έχασε μόνο το 0,5% του ΑΕΠ της, ενώ η Ελλάδα το 26%. Και πώς χτίστηκε το θαύμα της εκτίναξης των πορτογαλικών εξαγωγών στα χρόνια αυτά. Μια επαφή με τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο αυτής της χώρας θα ήταν για τον ενεργό Έλληνα πολίτη του κόσμου μια εξαιρετικά χρήσιμη εμπειρία.

Παύλος Τσίμας

 

1η ημέρα: Αθήνα - Λισαβόνα (Ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία στην πόλη με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λισαβόνα - Εστορίλ - Κασκάις - Κάμπο ντα Ρόκα - Σίντρα - Λισαβόνα

Ξενάγηση, συνάντηση με πολιτικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για μια πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με την πόλη. Στη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουμε επιλεγμένα πρόσωπα της πολιτικής ή της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας και με τη βοήθεια του κυρίου Τσίμα να ακούσουμε και να κατανοήσουμε τα πολλά και ενδιαφέροντα σημεία της πολιτικής και της οικονομικής πορείας της Πορτογαλίας. Το επόμενο πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της σημερινής ημέρας περιλαμβάνει ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης, όπως η ιστορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί
θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους, ο πύργος του Μπελέμ που χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού και το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και του πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντα Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια υπέροχη εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, το Κασκάις, το ακρωτήρι Κάμπο ντε Ρόκα (το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό) και την πανέμορφη Σίντρα. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:Λισαβόνα - Κουίντα ντος Λουρίδος - Ομπίδος - Ναζαρέ - Λισαβόνα

Οινογνωσία, ξενάγηση, παρουσίαση και ενημέρωση για τη σημασία του κρασιού στον πορτογαλικό τουρισμό

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια μοναδική οινική εμπειρία στην υπέροχη Κουίντα ντος Λουρίδος, μια τεράστια έκταση με αμπελώνες, οινοποιείο και καταπληκτικούς κήπους. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους αμπελώνες και στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία οινογνωσίας και να παρακολουθήσουμε μια παρουσίαση από τον ξεναγό μας για τη σημασία του κρασιού στον πορτογαλικό τουρισμό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, που είναι περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου, το οποίο κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Τελευταία στάση της «μεθυστικής» από πολλές απόψεις διαδρομής, το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισσαβόνα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Λισαβόνα Φατίμα - Μπατάλχα - Τομάρ - Κοΐμπρα - Φιγκέρα

Το φαινόμενο του θρησκευτικού τουρισμού και η πορτογαλική οικονομία. Παρουσίαση και ξενάγηση από τον αρχηγό μας

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στον επόμενο πυλώνα της πορτογαλικής οικονομίας, που είναι ο θρησκευτικός τουρισμός και η ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, που περιλαμβάνει μοναδικής ομορφιάς χωριουδάκια και πόλεις της επαρχίας, ο αρχηγός μας, εκτός από την ξενάγηση, θα μας μιλήσει για τη θέση της χώρας στο πεδίο αυτό.
Πρώτη μας επίσκεψη η πόλη Φατίμα, η οποία φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που πρόσεχαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Επόμενη στάση το χωριό Μπατάλχα, όπου θα δούμε το Μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στυλ μοναστήρια της Ευρώπης.
Λίγα χιλιόμετρα μετά την Μπατάλχα θα συναντήσουμε την όμορφη πόλη Τομάρ, η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με το Τάγμα των Ναϊτών. Ήταν ο Ντομ Γκουαλτζίμ Πάις, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος του τάγματος αυτού, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε την Κοΐμπρα, όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης, για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ, την Εκκλησία της Αγίας Κλάρας, όπου βρίσκεται ο τάφος της βασίλισσας Ισαβέλλας, της πρωταγωνίστριας του «Θαύματος των Ρόδων». Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στην παραλιακή πόλη Φιγκέρα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: Φιγκέρα - Μπουκάκο - Αβέιρο - Σάο Ζοάδα Μαδέιρα - Πόρτο

Παράδοση και καινοτομία. Μουσείο καπέλων και υποδημάτων - βιομηχανικός τουρισμός/ επανάσταση της παραδοσιακής βιομηχανίας

Πρωινή αναχώρηση με τελικό προορισμό μας το Πόρτο. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο,όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο -σήμερα ξενοδοχείο-, το παλιό μοναστήρι των Καρμελιτών μοναχών, με τους εντυπωσιακούς κήπους και τα ιστορικά κειμήλια.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη των καναλιών,
τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο.
Εκεί θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας, και θα δοκιμάσουμε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles», φτιαγμένο από κρόκους αβγών και ζάχαρη. Πριν από την άφιξή μας στο Πόρτο δεν θα παραλείψουμε να κάνουμε μια στάση στην πόλη Σάο Ζοάο ντε Μαδέιρα, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Καπέλων και Υποδημάτων και θα ενημερωθούμε για την επανάσταση της παραδοσιακής βιομηχανίας που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία.
Άφιξη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο. Τοποθετημένο στις εκβολές του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και φημίζεται για την παραγωγή του ομώνυμου γλυκού κρασιού. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πόρτο (Ξενάγηση) - Εμπορικό Επιμελητήριο - Οινοποιείο με δοκιμή δύο κρασιών Πόρτο

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη επισκεπτόμενοι τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία, όπως ο Καθεδρικός Ναός, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace, το Εμπορικό Επιμελητήριο και η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia, όπου και θα γευθούμε το διάσημο κρασί Πόρτο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πόρτο - Πέζο ντα Ρέγκουα - Πόρτο

Μουσείο της Κοιλάδας Δούρου, κρουαζιέρα στο Πέζο ντα Ρέγκουα Πινιάο, επίσκεψη στο ιστορικό κελάρι Κουίντα ντο Σέισο

H ημέρα μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο τοπικό Μουσείο της Κοιλάδας Δούρου, στο Πέζο ντα Ρέγκουα, περιοχή που φημίζεται για τους αμπελώνες και τα κρασιά της. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Δούρου και θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κελάρι Κουίντα ντο Σέισο. Επιστροφή στο Πόρτο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πόρτο - Μπράγα - Γκιιμαράες - Πτήση επιστροφής

Καθώς η πτήση της επιστροφής για την Αθήνα έχει προγραμματιστεί αργά το απόγευμα, όλη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην ανακάλυψη ακόμη δύο υπέροχων πόλεων της βορειοδυτικής Πορτογαλίας, της Μπράγκα, όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στυλ μπαρόκ, και της Γκιμαράες. Η πόλη Γκιμαράες ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα της πορτογαλικής εθνικότητας, καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσο Α’. Κατά την επίσκεψή μας θα δούμε (εξωτερικά) επίσης το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιας. Επιστροφή στην Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό.

Σημαντική σημείωση: Οι ημερομηνίες και οι ώρες των συναντήσεων με πρόσωπα της πολιτικής ή της επιχειρηματικής σκηνής της Πορτογαλίας μπορεί να τροποποιηθούν λόγω της ιδιαιτερότητας των προγραμμάτων των προσώπων αυτών.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1150 € 180 €
Twin Room 1150 € 180 €
Triple Room 1150 € 180 €
Single Room 1590 € 180 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1240 € 180 €
Twin Room 1240 € 180 €
Triple Room 1240 € 180 €
Single Room 1680 € 180 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1530 € 0 €
Twin Room 1530 € 0 €
Triple Room 1530 € 0 €
Single Room 1970 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 720

06/10

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

09:10

11:35

Α3 725

13/10

ΠΟΡΤΟ  ΑΘΗΝΑ

23:50

05:40 +1 

 

Το ταξίδι μας

 • Θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουμε πολιτικούς και επιχειρηματίες της Πορτογαλίας και να συζητήσουμε μαζί τους, με τη συμμετοχή του κυρίου Παύλου Τσίμα, για την πολιτική και την οικονομική πορεία της χώρας.
 • Θα επισκεφθούμε τον μοναδικό αμπελώνα και οινοποιείο Κουίντα ντος Λουρίδος, όπου θα πραγματοποιήσουμε γευστική δοκιμή κρασιών.
 • Θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Καπέλων και Υποδημάτων στο Σάο Ζοάδα Μαδέιρα.
 • Θα πραγματοποιήσουμε ξενάγηση στην Μπόλσα, στο Εμπορικό Επιμελητήριο και σε οινοποιείο, όπου θα ακο- λουθήσει δοκιμή δύο κρασιών Πόρτο.
 • Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Κοιλάδας Δούρου.
 • Θα κάνουμε κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Δούρου.
 • Θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κελάρι Κουίντα ντο Σέισο.
 • Ξενοδοχείο 4* sup στην Λισαβόνα, 4* στην Φιγκέρα, 5* στο Πόρτο.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Αρχηγός ο οποίος είναι και διπλωματούχος ξεναγός πραγματική αποκάλυψη (ο αρχηγός θα σας περιμένει στην Λισαβόνα).
 • Κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δεν περιλαμβάνονται οι υπόλοιποι είσοδοι σε αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, βίζες, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 180 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Η διαφορετικότητα του Versus

Ο έγκριτος αγαπημένος μας δημοσιογράφος, μας εξηγεί με την ιδιαίτερη αφηγηματική  του ικανότητα και μας συνοδεύει σε ένα ιδιαίτερο θεματικό ταξίδι στην Πορτογαλία, που κινείται σε δρόμους πολιτικού, ιστορικού, πολιτισμικού και οινικού ενδιαφέροντος.

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με σωστά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας, έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει.

 •   Πτήση για Πόρτο και επιστροφή από Λισαβόνα το απόγευμα για να  έχουμε ακόμα περισσότερο χρόνο στο ταξίδι.
 •   Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Έτσι περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
 •   Δύο διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία στην Κοΐμπρα.
 •   Εξαιρετικά ξενοδοχεία: Lisbon Marriott 4* sup (για εμάς 5* αλλά κατηγοριοποιείται σαν 4* sup για εμπορικούς λόγους), Hotel Crowne Plaza Porto 5* σε κεντρικό σημείο του Πόρτο, Vila Gale Coimbra 4*sup. στην Κοΐμπρα.
 •   Περιλαμβάνει εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη εκδρομή μας σε Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ, που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.
 •   Επισκεπτόμαστε το Πάρκο των Εθνών, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λισαβόνας. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό δημιούργημα, το οποίο σηματοδοτείται από τη γέφυρα του Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου. Το Πάρκο των Εθνών έχει υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο και είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για την παρατήρηση πουλιών.
 •   Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.
 •   Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος  αρχηγός στην Πορτογαλία.
 •   Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Info

Παύλος Τσίμας

Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1953. Σπούδασε στην Νομική

Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δικηγόρος. Το 1981 επέλεξε την δημοσιογραφία.
Ήταν, για μια δεκαετία, πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», και αργότερα

διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 902, της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» και του περιοδικού Ταχυδρόμος.

Από το 1991 είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Το 1985 πήρε το βάπτισμα του ραδιοφωνικού πυρός, στον Αθήνα 9,84 και παραμένει ως σήμερα εραστής του πρωινού ραδιοφώνου. Το 1993 παρουσίασε για πρώτη φορά την ενημερωτική εκπομπή «Μετρό» στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ». Από τότε δημιουργεί και παρουσιάζει ενημερωτικές εκπομπές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, έχοντας συνεργαστεί με το «ΜΕΓΚΑ» και την «ΕΡΤ» και από το 2014 ως σήμερα τον «ΣΚΑΙ».

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων («Το χρονικό της κρίσης» και «Ο φερετζές και το πηλήκιο») και έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 1988.

Επιπλέον γνώσεις

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ...

Η Πορτογαλία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου στη νοτιοδυτική Ευρώπη. Η χώρα περιλαμβάνει και   δύο αρχιπελάγη στον Ατλαντικό, τις Αζόρες και τη Μαδέρα. Πανέμορφα μεσαιωνικά χωριά, πολλές εναλλαγές φυσικού τοπίου και υπέροχη αρχιτεκτονική που έχει διατηρηθεί μέσα στην πορεία των χρόνων, χαρίζουν υπέροχες εικόνες στους επισκέπτες της. Είναι χτισμένη σε επτά λόφους στις όχθες του ποταμού Τάγου, στο σημείο της εκβολής του στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η ιστορία της Πορτογαλίας απεικονίζεται στα κτίρια της Λισσαβόνας, από τα ρωμαϊκά θεμέλια των ναών μέχρι τα πολύχρωμα πλακίδια που κοσμούν τους τοίχους των σπιτιών και φανερώνουν το αραβικό παρελθόν της.

Μοναδικοί ρυθμοί φάντο απλώνονται στα μικρά μπαρ, τα βιολιά και οι κιθάρες ξεδιπλώνουν ιστορίες για αγάπη, έρωτα και πόνο, συνοδευόμενες από ένα γευστικό ποτήρι κρασί πόρτο... Και το ταξίδι αρχίζει...

 

 

Φάντος

Τα Φάντος είναι η εθνική λαϊκή μουσική της Πορτογαλίας, με τις ρίζες τους να βρίσκονται κάπου στον 15ο αιώνα, καθιερώθηκαν όμως τον 18ο αιώνα, τότε που οι Πορτογάλοι αριστοκράτες, επιστρέφοντας από τα ταξίδια τους, έφεραν τις εμπειρίες τους στην πατρίδα. Ξεκίνησε ως ένα κράμα πορτογαλικής και βραζιλιάνικης μουσικής,  που ακουγόταν κυρίως στα σαλόνια της αριστοκρατίας. Όμως στην ουσία το φάντος δημιουργήθηκε στις φτωχογειτονιές της Λισαβόνας, στα μπαρ και τα κλαμπ των συνοικιών, όπου μαζεύονταν οικογενειάρχες, ναυτικοί, πόρνες και λαθρέμποροι.

Η μουσική και οι στοίχοι των τραγουδιών είναι μελαγχολικοί και κάθε ένα τραγούδι αφηγείται  μια ιστορία. Ιστορίες για τη ζωή των φτωχών, για ταξίδια των ναυτικών, για ανεκπλήρωτους πόθους και έρωτες.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική ονομασία από τη λέξη Φάντος, που στα πορτογαλικά σημαίνει μοίρα, πεπρωμένο.

Τα φάντος χαρακτηρίζονται από τη saudade, μια λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί στην ουσία, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η αίσθηση νοσταλγίας και προσμονής αναμειγμένη με λύπη, χαρά και πόνο συνάμα (χαρμολύπη).

Υπάρχουν δύο είδη φάντος. Τα φάντος της Κοΐμπρα, που θεωρούνται πιο εκλεπτυσμένα και ερμηνεύονται από μαυροφορεμένους άντρες και τα φάντος της Λισαβόνας, που έχουν λίγο πιο εύθυμο ρυθμό και τραγουδιούνται τόσο από άνδρες όσο και γυναίκες σε δημόσιους χώρους ή στα "σπίτια του Φάντος" (casas de fados). Αυτά είναι και τα πλέον διαδεδομένα και τραγουδιούνται με τη συνοδεία πορτογαλικής κιθάρας και ένα είδος βιόλας.

Η Αμάλια Ροντρίγκεζ καθιέρωσε την πιο γνωστή μορφή τραγουδιών φάντο.

Η Ντούλτσε Πόντες ανέμειξε την παραδοσιακή με τη σύγχρονη πορτογαλική μουσική, ενώ η Κριστίνα Μπράνκο και το συγκρότημα Μαντρεντέους πρόσθεσαν μουσικά όργανα και νέους ρυθμούς, διατηρώντας από τα παραδοσιακά φάντο το μελαγχολικό τους στυλ και την αίσθηση του saudade.

 

Highlights

 • Επισκεφτείτε το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου.
 •   Ανακαλύψτε το πανέμορφο, πνιγμένο στο πράσινο χωριό Σίντρα, έναν από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς.
 • Γευτείτε θαλασσινά και ψητά ψάρια στο γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, ατενίζοντας τη θάλασσα.
 • Θαυμάστε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros» στη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο.
 • Μάθετε σχετικά με τις «εμφανίσεις» της Παναγίας στο χωριό Φάτιμα.
 • Δοκιμάστε το διάσημο κρασί Port στα κελάρια της Villa Nova de Gaia.
 • Περιηγηθείτε στο Πάρκο των Εθνών με την υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο.
 • Απολαύσετε μουσική και τραγούδια φάντος, τα τραγούδια της μοίρας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Πολιτική

Ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας μάς συνοδεύει σε ένα ιδιαίτερο θεματικό ταξίδι στην Πορτογαλία, που κινείται σε δρόμους πολιτικού, ιστορικού, πολιτισμικού και οινικού ενδιαφέροντος. Θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουμε πολιτικούς και επιχειρηματίες της Πορτογαλίας και να συζητήσουμε μαζί τους, με τη συμμετοχή του κυρίου Παύλου Τσίμα, για την πολιτική και την οικονομική πορεία της χώρας.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Αναχωρήσεις

6/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Πορτογαλία και εμείς - Θεματικό ταξίδι με τον Παύλο Τσίμα | 06.10.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info