Πανόραμα Κεντρικής Αμερικής, Ζούγκλα Τορτουγκέρο | Μάιος - Δεκέμβριος 2018

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4290€

Travel Identity

Ένα ταξίδι σε πυκνά δάση, ηφαίστεια, υπέροχες λίμνες πνιγμένες στο πράσινο, ποταμούς με καϊμάν και όχθες που σφύζουν από ζωή, βαρκάδες που θα μας μείνουν χαραγμένες στο μυαλό και περιηγήσεις σε θαύματα της φύσης και του ανθρώπου που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ένα πολύ περιεκτικό πρόγραμμα σε μια περιοχή εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Ένα οδοιπορικό στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, την περιοχή του πλανήτη όπου όλα είναι συμπυκνωμένα: πυκνές τροπικές ζούγκλες, πόλεις των Ισπανών κατακτητών, αρχιτεκτονικά στολίδια, ηφαίστεια, φυτείες καφέ και μπανάνας, Ινδιάνοι και θαύματα της τεχνολογίας όπως αυτό της Διώρυγας του Παναμά. Όλα σε υπερθετικό βαθμό! Με το ταξίδι αυτό επισκεπτόμαστε:
 • Το ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ, το πιο μικρό και πυκνοκατοικημένο κράτος της Λατινικής Αμερικής και το μόνο κράτος της Κεντρικής Αμερικής που δεν βρέχεται από την Καραϊβική.
 • Τη ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, τη χώρα των λιμνών και των ηφαιστείων, που είναι το μεγαλύτερο κράτος της Κεντρικής Αμερικής, αλλά και από τα πιο αραιοκατοικημένα.
 • Εκτεταμένα την ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, η οποία θεωρείται η πιο κοσμοπολίτικη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, αλλά και η χώρα με την πιο απίθανη βλάστηση και τις πυκνές τροπικές ζούγκλες.
 • Και τον ΠΑΝΑΜΑ, τη γέφυρα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.
Αγαπημένο ταξίδι του Versus, με πολλές πραγματοποιήσεις στο ενεργητικό του. Ένα ταξίδι ονειρικό για ταξιδιώτες - λάτρεις της περιπέτειας και της γνώσης. Με ενισχυμένη Κόστα Ρίκα -την «πλούσια ακτή», όπως δηλώνει και το όνομά της- αφού είναι πραγματικά πλούσια, με μοναδικά δάση, άγρια φύση, άτακτα κύματα και μοναδικά οικοσυστήματα. Διαμένουμε δύο βραδιές στη Ζούγκλα του ποταμού Τορτουγκέρο στην Καραϊβική, επισκεπτόμαστε το ενεργό και λυσσαλέο ηφαίστειο Αρενάλ και το παραλιακό Μανουέλ Αντόνιο, δίπλα στο άγριο δάσος της βροχής, με τα δέντρα να καταλήγουν στις παραλίες του Ειρηνικού. Συνεχίζουμε με τη  Νικαράγουα, τη χώρα «των λιμνών και των ηφαιστείων» και  την υπέροχη, αποικιακής αρχιτεκτονικής, Γρανάδα. Το ταξίδι μας αυτό αρχίζει από το Σαλβαδόρ -τη «γη της ευτυχίας» όπως το χαρακτηρίζουν- και ολοκληρώνεται με το «Χονγκ Κονγκ» της Αμερικής, την Πόλη του Παναμά, και το σύγχρονο θαύμα της τεχνολογίας, τη Διώρυγα του Παναμά. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό εξερευνούμε λεπτομερειακά την Κεντρική Αμερική. Ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στις αυθεντικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής από τον Παναμά με την πολύχρωμη, αλέγρα και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσά του, στην οποία δεσπόζει η περίφημη Διώρυγα, που ενώνει δύο ωκεανούς… και δύο κόσμους! Συνεχίζουμε με την καταπράσινη Κόστα Ρίκα, για να γνωρίσουμε την τεράστια ποικιλία σε χλωρίδα και πανίδα και να έρθουμε σε επαφή με το πλουσιότερο σε βλάστηση σημείο στη Γη μετά τον Αμαζόνιο! Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα δύο διάσημα εθνικά πάρκα: το Τορτουγκέρο και το Μανουέλ Αντόνιο! Οι εικόνες θα σας μαγέψουν και θα σας εντυπωσιάσουν! Η διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στη συνέχεια στην υπέροχη Γρανάδα και τη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, και τελειώνουμε το οδοιπορικό μας με το πανέμορφο, αποικιακό Σαν Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του κράτους Ελ Σαλβαδόρ.

1η ΗΜΕΡΑ: AΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΝΑΜΑΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Πόλη του Παναμά.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑΣ

Άφιξη στην Πόλη του Παναμά (Πάναμα Σίτι), την πρωτεύουσα του Παναμά, τη «γέφυρα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική». Το «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μοντέρνο και το αποικιακό της τμήμα, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς επίσης και τον Πάναμα Βιέχο, την Παλιά Πόλη του Παναμά, τον πρώτο οικισμό που έχτισαν οι Ισπανοί και που καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τον πειρατή Μόργκαν.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως το Εθνικό Θέατρο (1897), το Εθνικό Μουσείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, το φυσικό πνεύμονα της πρωτεύουσας, την Πανεπιστημιούπολη κ.ά. και θα επισκεφτούμε το ενδιαφέρον Μουσείο Χρυσού. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ) - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με προορισμό το Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μαγευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις ακτές, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Ponce de Leon, ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελιξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Το Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο είναι ένας τόπος που θα σας μείνει αξέχαστος, καθώς συμπυκνώνει όλη την ομορφιά αυτής της χώρας! Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υπέροχων διαδρομών μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Ετοιμάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο για αυτή τη μοναδική εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Πρωινή αναχώρηση μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα μαγευτικό περιβάλλον που δημιουργεί η πυκνή τροπική βλάστηση, ο ήρεμος ποταμός και οι ήχοι της ζούγκλας και των πουλιών. Ανάμεσα στον ποταμό Tortuguero και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγεται επίσης Tortuguero. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Αλλά υπάρχουν κανό, ορισμένα με κινητήρα και άλλα μόνο με κουπιά. Στο χωριουδάκι μπορούμε να μεταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και να περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή να δειπνήσουμε σε τυπική ταβέρνα αντιπροσωπευτική της καραϊβικής γεύσης. Το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφροκαραΐβικής κουλτούρας. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής, το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ήταν ένα αρχιπέλαγος ηφαιστειακών νησιών μέχρι που ιζήματα από την ενδοχώρα διαμόρφωσαν ένα σύμπλεγμα ελωδών νησιών. Οι εξαιρετικά υψηλές βροχοπτώσεις και το πλούσιο περιβάλλον στο μέρος όπου το γλυκό νερό συναντά τη θάλασσα, κάνουν τις παραλίες, τα κανάλια, τις λιμνοθάλασσες και τους υγρότοπους του Πάρκου Tortuguero έναν τόπο εξαιρετικής βιοποικιλότητας. Το Εθνικό Πάρκο ιδρύθηκε το 1970 και η τεράστια σημασία του έγκειται στο ότι αποτελεί το σημαντικότερο καταφύγιο αναπαραγωγής της πράσινης χελώνας σε ολόκληρη την Καραϊβική. Με την άφιξή μας το απόγευμα θα επισκεφτούμε το μικρό, αλλά ενδιαφέρον ερευνητικό κέντρο για την προστασία της πράσινης χελώνας. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Το πάρκο καλύπτει μια έκταση 18.946 εκταρίων ξηράς και 52.265 εκταρίων υδροβιότοπου. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών, αλλά και τεχνητών καναλιών και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Στην πλούσια πανίδα του συγκαταλέγονται 309 είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί. Στο πάρκο φιλοξενούνται επίσης παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, επτά είδη χελωνών του γλυκού νερού, κροκόδειλοι κ.ά. Θα περιηγηθούμε στο Εθνικό Πάρκο με πλοιάριο για αναζήτηση αλιγατόρων, πιθήκων, πουλιών και άλλων ζώων, αλλά κυρίως για να απολαύσουμε την παραδεισένια αίσθηση μιας μοναδικής, ζούγκλας που είναι από τις ομορφότερες που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΡΕΝΑΛ

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό μας το ηφαίστειο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό η γη δεν κοιμάται καθόλου... Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα είναι σίγουρα μοναδικό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΕΝΑΛ - ΕΘΝΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ με την ομώνυμη λίμνη και το ηφαίστειο Αρενάλ. Το τοπίο είναι μοναδικό, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και  κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου. Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Arenal  ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα, αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Η λάβα ρέει ακατάπαυστα από τον κρατήρα του στις πλαγιές μέχρι την κοιλάδα και συχνά εκτοξεύονται πέτρες. Είναι από τα πιο ενεργά στον κόσμο λόγω των συνεχών εκρήξεων και το θέαμα είναι φανταστικό ιδίως τη νύχτα. Απολαύστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία κατά μήκος της βάσης του ηφαιστείου. Η πεζοπορία (για περίπου 2 ώρες) θα ξεκινήσει σε ένα μονοπάτι κοντά στο ηφαίστειο. Αυτή η διαδρομή θα μας οδηγήσει μέσα από το δάσος πάνω από πρόσφατες ροές λάβας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΕΝΑΛ - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΕΝΙΑΣ ΜΠΛΑΝΚΑΣ - ΓΡΑΝΑΔΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια πανέμορφη διαδρομή προς τα σύνορα της Κόστα Ρίκα με τη Νικαράγουα. Περνώντας στο έδαφος της Νικαράγουας, κατευθυνόμαστε προς την όμορφη αποικιακή πόλη της Γρανάδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΓΡΑΝΑΔΑ (ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ) - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΑΣΑΓΙΑ

Σήμερα θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη Νικαράγουα, στην οποία υπάρχουν περί τα 400 νησάκια με οργιώδη βλάστηση. Η Λίμνη Νικαράγουα είναι η μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής και η 10η στον κόσμο. Έχει έκταση 8.157 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μήκος 160 χιλιόμετρα και μέσο πλάτος 72 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ηφαίστειο Μασάγια με κεντρικό κρατήρα ύψους 635 μέτρων, που καπνίζει συνεχώς θειάφι. Ο ινδιάνικος θρύλος μιλάει για τη θεά της φωτιάς Chaciutique που την εξευμένιζαν ρίχνοντας ανθρώπους στον κρατήρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Γρανάδα. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΓΡΑΝΑΔΑ - ΝΗΣΙ ΟΜΕΤΕΠΕ - ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ

Πρωινή ξενάγηση στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πολλά από τα μοναδικά αποικιακά κτίρια, μεταξύ των οποίων και τον περίτεχνο καθεδρικό ναό. Θα συνεχίσουμε με το Νησί Ομετέπε. Σύμφωνα με έναν ινδιάνικο μύθο, οι φυλές Chorotega και Nahualt μετανάστευσαν νότια του Μεξικού, αναζητώντας ένα νησί με δύο βουνά που αναδύεται μέσα από γλυκό νερό. Το Νησί Ομετέπε ικανοποιούσε την περιγραφή. Η ινδιάνικη λέξη Ομετέπε σημαίνει «δύο βουνά», διότι το νησί αποτελείται από δύο ηφαίστεια, τα Κονσεψιόν και Μαδέρας. Το ηφαίστειο Μαδέρας έχει στον κρατήρα του μια μικρή λίμνη και τα δάση με την οργιώδη βλάστηση στις πλαγιές του φιλοξενούν διάφορα είδη πανίδας και χλωρίδας. Το Ομετέπε είναι το μεγαλύτερο νησί του κόσμου μέσα σε γλυκό νερό. Άφιξη στο νησάκι ύστερα από μια αξέχαστη διαδρομή στη λίμνη. Γρήγορα διαπιστώνουμε ότι το νησί αυτό αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι στο κέντρο της λίμνης. Κατοικήθηκε από πολλές φυλές οι οποίες άφησαν πάνω του ενδιαφέροντα απομεινάρια. Αναχωρούμε για τη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, που είναι χτισμένη στην ομώνυμη λίμνη. Άφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί απογευματινή περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης που συνέδεσε το όνομα της με το θρυλικό κίνημα των Σαντινίστας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ - ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πιο ανεπτυγμένη βιομηχανικά πόλη της Κεντρικής Αμερικής, το Σαν Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του κράτους Ελ Σαλβαδόρ, που βρίθει από ηφαίστεια, λίμνες και αποικιακές πόλεις. Αποκαλείται η γη των ηφαιστείων καθώς υπάρχουν πάνω από 20 ηφαίστεια, μερικά από τα οποία είναι ακόμη ενεργά. Τα μοναδικής ομορφιάς φυσικά συμπλέγματα ηφαιστείων και λιμνών αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών. Τα ηφαίστεια Ισάλκο, Σάντα Άνα και Σέρο Βέρντε (1.910 μέτρα ύψος) είναι μερικά από αυτά που υπάρχουν. Θα επισκεφτούμε  το Σέρο Βέρντε, μια προστατευόμενη περιοχή ανάμεσα από τις επαρχίες Sonsonate και Santa Ana, που εκτείνεται πάνω από τη Λίμνη Κοατεπέκ και το οποίο είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο εδώ και 2.500 χρόνια. Το ηφαίστειο, που έβγαζε καπνό και λάβα κατακτώντας τον τίτλο «Ο φάρος του Ειρηνικού», σταμάτησε, έπειτα από μια συνεχή δραστηριότητα 187 ετών, το 1957. Αποτελεί εθνικό πάρκο και προσφέρει ατμοσφαιρική θέα της λίμνης και του ηφαιστείου Ισάλκο. Με πλούσια βλάστηση από πεύκα, συκιές, κάκτους και φτέρες, είναι το καταφύγιο πολλών από τα 400 είδη πουλιών που ζουν σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους το σπάνιο κετσάλ και το τουκάν με τη μακριά μύτη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Λίμνη Κουατεπέκ, η οποία έχει διαμορφωθεί από την κατάρρευση ηφαιστειακού κώνου.  Πρόκειται για λίμνη ηφαιστειακού κρατήρα, με πλάτος 6 χλμ. και βάθος 120 μέτρων, και πολύ έντονη βλάστηση περιμετρικά. Επιστρέφουμε στην πόλη του Σαν Σαλβαδόρ για την περιήγησή μας μέσα από τις λεωφόρους και τα σημαντικότερα μνημεία του. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο με το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό  Ναό, το Εθνικό Ανάκτορο, το Εθνικό Θέατρο, χτισμένο σε γαλλικό αναγεννησιακό στιλ (κηρύχθηκε εθνικό μνημείο το 1979), την Εκκλησία El Rosario, την Plaza Libertad, την παραδοσιακή αγορά  χειροτεχνίας και τη Δημοτική Αγορά Antiguo Cuscatlan.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Σαλβαδόρ. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΠΑΝΑΜΑΣ

Σήμερα θα επισκεφθούμε δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας. Ο αρχαιολογικός χώρος Τζόγια αποτελεί μία πολιτεία διατηρημένη εξαιρετικά, λόγω του ότι θάφτηκε κυριολεκτικά στη λάβα. Πολλοί την ονομάζουν "Πομπηία της Αμερικής". Συνεχίζουμε για το Ταζουμάλ, ένα ακόμα αρχαιολογικό σύμπλεγμα του πολιτισμού των Μάγιας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Πάναμα Σίτυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ (ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ)

Σήμερα θα επισκεφτούμε το «8ο θαύμα του κόσμου», την περίφημη Διώρυγα του Παναμά, το υγρό μονοπάτι που χαράχτηκε ανάμεσα στις δύο Αμερικές για να ενώσει τους δύο ωκεανούς -τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό- και το οποίο άλλαξε το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Η Διώρυγα του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η διάνοιξή της ολοκληρώθηκε το 1914 και υπολογίζεται ότι για την αποπεράτωσή της εργάστηκαν περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι. Συνδέει τον Κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό Ωκεανό με τον Κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό Ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ (Ολοήμερη εκδρομή στους Ιθαγενείς Εμπέρα ή προαιρετική εκδρομή στα Νησιά Σαν Μπλας/Καραϊβική αεροπορικώς και με διανυκτέρευση εκεί ή προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στα Νησιά Σαν Μπλας/Καραϊβική οδικώς και με πλοίο)

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με τα φρούτα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua. Περπατήστε στη ζούγκλα, θαυμάστε τη φύση, τα σπάνια ήδη πτηνών της περιοχής, εξερευνήσετε τους κοντινούς καταρράκτες, όλα αυτά σε μόνο μία ημέρα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής στα Νησιά Σαν Μπλας - Αεροπορικώς και με διανυκτέρευση

Μια μικρή πτήση θα μας φέρει σήμερα στα μοναδικά Νησιά Σαν Μπλας της Καραϊβικής, όπου θα δούμε τον Πολιτισμό των Κούνας, όπως ονομάζονται οι ιθαγενείς των νησιών, που διαφέρει εντελώς από αυτούς που μέχρι τώρα έχουμε δει. Λες και τα χρόνια δεν αλλοίωσαν τίποτα. Οι Ινδιάνοι Κούνας δεν είναι γνωστοί μόνο για την απαράμιλλη τέχνη τους στο να δημιουργούν εκπληκτικά πολύχρωμα κεντήματα, μια τέχνη που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «δώρο Θεού». Είναι και ότι οι άνθρωποι αυτοί διατήρησαν σε ένα μεγάλο βαθμό την πολιτική και πολιτισμική τους αυτονομία. Κοιτώντας από ψηλά τα 365 μικροσκοπικά νησάκια του αρχιπελάγους Σαν Μπλας, μοιάζουν με πράσινους σπόρους ριγμένους στο νερό. Με πλοιάριο θα επισκεφτούμε καταυλισμούς, όπου θα μας κάνει εντύπωση ο προκολομβιανός πολιτισμός τους. Διανυκτέρευση στα νησιά σε παραδοσιακές καλύβες φτιαγμένες από τους ίδιους τους Κούνας. Την επόμενη ημέρα το πρωί πετάμε για την πόλη του Παναμά για να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας.

 

Ολοήμερη εκδρομή στα Νησιά Σαν Μπλας - Οδικώς και με πλοίο

Δεν προτείνεται, διότι η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, χρησιμοποιείται πλοίο σε ανοιχτή θάλασσα και δεν μπορούμε να φτάσουμε στα μακρινά Νησιά των Σαν Μπλας, τα οποία προσεγγίζουμε με το αεροπλάνο. Παρ’ όλα αυτά δίνεται σαν δυνατότητα. 

16 ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

17η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 970 €
Twin Room 4290 € 970 €
Triple Room 4290 € 970 €
Single Room 5240 € 970 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 970 €
Twin Room 4290 € 970 €
Triple Room 4290 € 970 €
Single Room 5240 € 970 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 970 €
Twin Room 4290 € 970 €
Triple Room 4290 € 970 €
Single Room 5240 € 970 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 970 €
Twin Room 4290 € 970 €
Triple Room 4290 € 970 €
Single Room 5240 € 970 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 970 €
Twin Room 4290 € 970 €
Triple Room 4290 € 970 €
Single Room 5240 € 970 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4450 € 970 €
Twin Room 4450 € 970 €
Triple Room 4450 € 970 €
Single Room 5400 € 970 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4450 € 970 €
Twin Room 4450 € 970 €
Triple Room 4450 € 970 €
Single Room 5400 € 970 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4450 € 970 €
Twin Room 4450 € 970 €
Triple Room 4450 € 970 €
Single Room 5400 € 970 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4450 € 970 €
Twin Room 4450 € 970 €
Triple Room 4450 € 970 €
Single Room 5400 € 970 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4450 € 970 €
Twin Room 4450 € 970 €
Triple Room 4450 € 970 €
Single Room 5400 € 970 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5460 € 0 €
Twin Room 5460 € 0 €
Triple Room 5460 € 0 €
Single Room 6410 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5460 € 0 €
Twin Room 5460 € 0 €
Triple Room 5460 € 0 €
Single Room 6410 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5460 € 0 €
Twin Room 5460 € 0 €
Triple Room 5460 € 0 €
Single Room 6410 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5460 € 0 €
Twin Room 5460 € 0 €
Triple Room 5460 € 0 €
Single Room 6410 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5460 € 0 €
Twin Room 5460 € 0 €
Triple Room 5460 € 0 €
Single Room 6410 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  300 €


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1844

09/08

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:25

23:55

ΤΚ  800

10/08

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

02:00

10:50

ΤΚ  800

24/08

ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ   –  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:30

09:55

ΤΚ 1849

25/08

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ   – ΑΘΗΝΑ

13:10

14:35

 

Το ταξίδι μας

 • Αεροπορική εταιρεία: Turkish Airlines.
 • lΚατανομή διανυκτερεύσεων: Πάναμα Σίτι (1), Σαν Χοσέ (2), Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο (2), Λα Φορτούνα (1), Γρανάδα, Νικαράγουα (3), Μανάγκουα (1), Σαν Σαλβαδόρ (1), Πάναμα Σίτι (3).
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά. lΜετακινήσεις: αεροπλάνο, κλιματιζόμενο πούλμαν, πλοιάρια.
 • Ξενοδοχεία4*, 5*. Στηζούγκλα Τορτουγκέρο λοντζ βασικών ανέσεων. Στο Αρενάλ, απλό ξενοδοχείο στη φύση. Στη Γρανάδα απλό, όμορφο ξενοδοχείο αποικιακού στυλ.
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι σε αξιοθέατα που αναφέρεται ότι θα επισκεφθούμε.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 970 €.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 40 €.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν Απαιτούνται   διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Επιπλέον παροχές

 • Βόλτα και ξενάγηση με βάρκες στα κανάλια του πάρκου Τορτουγκέρο.
 • Πεζοπορία στο τροπικό δάσος του ηφαιστείου Αρενάλ.
 • Κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Νικαράγουα, τη μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής.
 • Επίσκεψη στο νησί Ομετέπε. To Versus Travel πρότεινε για πρώτη φορά εκδρομή στο νησί-κρυμμένο μυστικό της λίμνης Νικαράγουα.
 • Διάσχιση της Διώρυγας του Παναμά με πλοίο (μερική).
 • Ολοήμερη εκδρομή στους ιθαγενείς Εμπέρα, για να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής και τα έθιμά τους.
 • Αχθοφορικά.

 

Εμπειρία

Να μπεις βαθιά μέσα στη ζούγκλα Τορτουγκέρο

Το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο, το όνομα του οποίου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών», είναι ένα μαγευτικό περιβάλλον που δημιουργούν η πυκνή τροπική βλάστηση, ο ήρεμος ποταμός και οι ήχοι της ζούγκλας.

Ήταν ένα αρχιπέλαγος ηφαιστειακών νησιών, μέχρι που ιζήματα από την ενδοχώρα συγκεντρώθηκαν με την πάροδο των αιώνων και διαμόρφωσαν ένα σύμπλεγμα ελωδών νησιών. Οι εξαιρετικά υψηλές βροχοπτώσεις και το πλούσιο περιβάλλον, όπου το γλυκό νερό συναντά τη θάλασσα, κάνουν τις παραλίες, τα κανάλια, τις λιμνοθάλασσες και τους υγρότοπους του πάρκου αυτού έναν τόπο εξαιρετικής βιοποικιλότητας.

Το εθνικό πάρκο, που ιδρύθηκε το 1970, προστατεύει περισσότερα από 350 είδη τροπικών πουλιών και θηλαστικών, φλώρους, γεράκια, αλκυόνες, ερωδιούς, πράσινους παπαγάλους μακάο, πίθηκους, βραδύποδες, αλιγάτορες, τζάγκουαρ, θαλάσσιες χελώνες και τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχάκια με τα κόκκινα μάτια, σήμα-κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα τροπικά δάση στο κόσμο.

Dreams come true

Τη ζούγκλα Τορτουγκέρο θα προσεγγίσουμε με μια οδική και στη συνέχεια υδάτινη τροπική διαδρομή με κανό. Θα την εξερευνήσουμε πεζή και με πλεύση μέσα από τα κανάλια και θα ζήσουμε και την εμπειρία της διανυκτέρευσης σε λοντζ μέσα στη ζούγκλα! Όλα αυτά την 5η και την 6η ημέρα του ταξιδιού μας.

Μόνο σε λίγα μέρη του κόσμου ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει εντός λογικού χρονικού πλαισίου σε τόσο πολλές χώρες, που, ενώ μοιράζονται την ίδια κουλτούρα, παρουσιάζουν τόσες διαφορές και εναλλαγές στα φυσικά τους τοπία.

Τροπική ζούγκλα, ψηλά δασωμένα βουνά, εντυπωσιακά και εν μέρει ενεργά ηφαίστεια, λίμνες, ποτάμια και δύο ωκεανοί. Επίσης, πανέμορφες αποικιακές πόλεις, όπως η Γρανάδα της Νικαράγουα ή η παλαιά και σύγχρονη πόλη του Παναμά με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες. Και, βέβαια, ο πολιτισμός των νέγρων της ακτής της Καραϊβικής που τόσο πολύ διαφέρει από τον πολιτισμό των Ινδιάνων και των απόγονων των Μάγιας.

Σε λίγα ταξίδια μπορείς να πλησιάσεις από τόσο κοντά κρατήρες ενεργών ηφαιστείων, όπως στη Νικαράγουα, να θαυμάσεις τεχνολογικά θαύματα όπως η Διώρυγα του Παναμά, να ψάξεις με τον φακό σου τα κόκκινα μάτια κροκοδείλων σε ποτάμια μέσα στην απάτητη ζούγκλα, να παρατηρήσεις πανίδα που υπάρχει μόνο εδώ, να κολυμπήσεις στον Ειρηνικό και την Καραϊβική ταυτόχρονα, να περπατήσεις σε χωμάτινα δρομάκια με σπίτια ετοιμόρροπα μεν, αλλά με χρώματα και ζωγραφιές που τα ομορφαίνουν, να διανυκτερεύσεις σε ένα ξεχασμένο νησί που κολυμπά σε μια υπέροχη λίμνη και να περιπλανηθείς σε στενά παλιών πόλεων και σε καταπληκτικά παζάρια.

Έχοντας ταξιδέψει εκατοντάδες φορές στην Κεντρική Αμερική, με μικρές ή μεγάλες περιπλανήσεις, προτείνουμε ένα ταξίδι με ευρηματικό σχεδιασμό, έτσι ώστε να είναι προσιτό και ταυτόχρονα να καλύπτει τα σπουδαιότερα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

 Με απλόχερες παροχές, όπως συμβαίνει στα προγράμματα του Versus, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο στην Κόστα Ρίκα που γοητεύει με την άγρια φυσική ομορφιά της, διαμένοντας στο νησί με τα δύο ηφαίστεια Ομετέπε, ενσωματώνοντας απαραίτητες χερσαίες μετακινήσεις όπως τη μετακίνηση από το Σαν Χοσέ στη Μανάγκουα, με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους των Μάγια, που κάνουν το ταξίδι μας πιο πλήρες και με επτά ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις έτσι ώστε να γνωρίσουμε σε βάθος τις χώρες. Και, βέβαια, θα ανακαλύψουμε τη διώρυγα του Παναμά εν πλω και όχι βλέποντάς την από παρατηρητήρια.

Όλα αυτά με σωστή χρονική τοποθέτηση και με έντονη διάθεση για ανακάλυψη. Είναι, βλέπετε, ταξίδι του Versus!

 

Info

ΙNFO
Παναμάς

Πρωτεύουσα: Πόλη του Παναμά

Έπίσημη γλώσσα: Ισπανικά και Αγγλικά

Τοπική ώρα: -7
Πληθυσμός: 4.037.043
Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ
Κωδικός κλήσης: +507


Κόστα Ρίκα
Πρωτεύουσα: Σαν Χοσέ
Γλώσσα: Ισπανικά
Πληθυσμός: 4.890.379
Νόμισμα: Κολόν της Κόστα Ρίκα (CRC)

Τοπική ώρα: -6
Κωδικός κλήσης: +506


Νικαράγουα
Πρωτεύουσα: Μανάγκουα
Έπίσημη γλώσσα:Ισπανικά
Τοπική ώρα: -6
Πληθυσμός: 6.327.927
Νόμισμα: Κόρδοβα της Νικαράγουα

Κωδικός κλήσης: +505


Ελ Σαλβαδόρ
Πρωτεύουσα: Σαν Σαλβαδόρ
Έπίσημη γλώσσα: Ισπανικά
Τοπική ώρα: -6
Πληθυσμός: 6.581.940
Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ
Κωδικός κλήσης: +503

 

Επιπλέον γνώσεις

Ξέρετε ότι…

- Οι ντόπιοι από το Εκουαδόρ ύφαιναν τα καπέλα με το άχυρο Paja Toquila, χρησιμοποιώντας τις ίνες από τα φύλλα φοινικόδεντρων. Πολλά χρόνια αργότερα ξεκίνησε η εξαγωγή τους στον Παναμά, όπου χρησιμοποιήθηκαν από τους εργάτες που δούλευαν στη κατασκευή του Καναλιού του Παναμά για την προστασία από τον ήλιο και για την ιδιαίτερη ανθεκτικότητά τους στο λύγισμα χωρίς να χάνουν το αρχικό τους σχήμα. Από τότε τα καπέλα έγιναν γνωστά σε όλο το κόσμο σαν panama hats.

- Λέγεται ότι το καπέλο Πάναμα ονομάστηκε έτσι όταν ο πρόεδρος Ρούσβελτ έλαβε μέρος στα εγκαίνια της διώρυγας του Παναμά (1913) και δέχτηκε σαν δώρο ένα καπέλο από το Εκουαδόρ από φύλλα Τοκίγια. Χωρίς να ξέρει την πραγματική του προέλευση, ευχαρίστησε για το δώρο, αναφέροντάς το ως καπέλο από τον Παναμά.

- Η Κόστα Ρίκα θεωρείται το καλύτερο μέρος για να ζει κάποιος, καθώς οι κάτοικοί της, οι Ticos, όπως ονομάζονται, είναι, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.

- H Νικαράγουα είναι το μεγαλύτερο κράτος της Κεντρικής Αμερικής αλλά και από τα πιο αραιοκατοικημένα.

 

- Το Ελ Σαλβαδόρ είναι το πιο μικρό και πυκνοκατοικημένο κράτος της Λατινικής Αμερικής και το μόνο κράτος της Κεντρικής Αμερικής που δεν βρέχεται από την Καραϊβική.


Ταινία και βιβλίο

l«Ο ράφτης του Παναμά», του Τζον Λε Καρέ.

 

Βιβλία
l«Canto Heneral», ποίημα του Πάμπλο

Νερούδα, ωδή στη Λατινική Αμερική, στη φύση, στην κουλτούρα και στους αγώνες των λαών της για ένα καλύτερο μέλλον, σε μετάφραση Δανάης Στρατηγοπούλου, το οποίο μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

l«Νοέμβριος» του Χόρχε Γκαλάν, εκδόσεις: Ψυχογιός. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της σφαγής των Ιησουιτών μοναχών, που συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο.

l«Costa Rica, The forests of Eden», του Κέβιν Σέφερ.

 

Ταινία

l«After Words», με τη Μάρσια Γκέι Χάρντεν. 

Highlights

 •   Περπατήστε στην "Πομπηία" της Κεντρικής Αμερικής, Τζόγια ντε Σερέν στο Ελ Σαλβαδόρ
 •   Περιηγηθείτε στο ιστορικό της Γρανάδας με τα μοναδικά αποικιακά κτίρια.
 •   Κάντε κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη Νικαράγουα, τη μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής.
 •   Ακολουθήστε την πανέμορφη διαδρομή από την Κόστα Ρίκα στη Γρανάδα.
 •   Αντικρίστε το ηφαίστειο Αρενάλ, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο.
 •   Εξερευνήστε το μαγευτικό περιβάλλον της Ζούγκλας του ποταμού Τορτουγκέρο.
 •   Ανακαλύψτε τον επίγειο παράδεισο του Εθνικού Πάρκου Μανουέλ Αντόνιο.
 •   Επισκεφτείτε το 8ο θαύμα του κόσμου, την περίφημη Διώρυγα του Παναμά.
 •   Ολοήμερη εκδρομή στους Ιθαγενείς Εμπέρα.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εκτεταμένη Κόστα Ρίκα 
 • Διασυνοριακή μετάβαση από την Κόστα Ρίκα στη Νικαράγουα
 • Διαμονή στην εκπληκτική Γρανάδα,
 • Κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Νικαράγουα, Νησί Ομετέπε, Ηφαίστειο Μασάγια 
 • Διάσχιση της Διώρυγας του Παναμά

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Αναχωρήσεις

11/10, 25/10, 8/11, 22/11, 6/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα Κεντρικής Αμερικής, Ζούγκλα Τορτουγκέρο | Μάιος - Δεκέμβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info