Κένυα - Τανζανία - Ζανζιβάρη - Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων| 08.08.2018

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Travel Identity

Τανγκανίκα, κατά τους γερμανούς αποικιοκράτες, είναι όλο το κομμάτι που απέκτησαν στην ανατολική Αφρική. Οι Τανζανοί κράτησαν το όνομα αυτό και μετά την απελευθέρωσή τους, αφού στην ουσία η λέξη Τανζανία προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Τανγκανίκα και Ζανζιβάρη. Από όποια όμως οπτική γωνία και αν δείτε το όνομα αυτής της χώρας, σίγουρα είναι συνυφασμένο με τα πλουσιότερα σε άγρια ζωή πάρκα της Αφρικής και με ένα από τα πιο όμορφα νησιά της, τη Ζανζιβάρη. Σε όλα αυτά τα υπερθετικά που διαθέτει η χώρα αποφασίσαμε να προσθέσουμε και μερικές από τις φυλές που ζουν στην ευρύτερη περιοχή σε κάποια από τις λίμνες της και έτσι "ντύσαμε" ένα φυσιολατρικό ταξίδι σαφάρι και διακοπών σε εξωτικό νησί, με λαογραφικά και πολιτιστικά-ιστορικά στοιχεία, μια και θα επισκεφθούμε την ιστορική Πέτρινη πόλη της Ζανζιβάρης με τους κατοίκους της να έχουν συναλλαγές με τους λαούς της Μέσης Ανατολής από την αρχαιότητα.

1η ημέρα: Αθήνα - Ναϊρόμπι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, τη νεότερη, την πιο μοντέρνα, και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: Ναϊρόμπι - Μασάι Μάρα

Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα πλουσιότερα πάρκα της Κένυας, το Μασάι Μάρα. Το λοντζ που θα μας φιλοξενήσει βρίσκεται στην καρδιά της αφρικανικής σαβάνας και θα το προσεγγίσουμε το μεσημέρι. Φτάνοντας, όλη η ομάδα θα γευματίσει μαζί για μια πρώτη γνωριμία, αλλά και για τις απαραίτητες οδηγίες για το σαφάρι. Ύστερα από ολιγόωρη ξεκούραση θα ξεκινήσουμε για το πρώτο σαφάρι μας προς αναζήτηση του θρυλικού «big five»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ελέφαντας, βουβάλι, ρινόκερος. Όλα τα μέλη της ομάδας αυτής συναντώνται εδώ και περιπλανώνται στις απέραντες κοιλάδες του Μασάι Μάρα.

Το Μασάι Μάρα είναι ένα εθνικό πάρκο στην περιοχή Ναρόκ, στην Κένυα, και εκτείνεται μέχρι την περιοχή Μάρα στην Τανζανία (εκεί όμως φέρει άλλη ονομασία – πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι). Είναι διάσημο για τους μεγάλους πληθυσμούς σε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις και τσιτάχ και για την ετήσια μετανάστευση γκνου, γαζελών και ζεβρών από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο από και προς το Σερενγκέτι, γνωστή και ως η μεγάλη μετανάστευση των ζώων την οποία και θα προσπαθήσουμε να εντoπίσουμε.

Η νύχτα πέφτει ήσυχα στην Αφρική και θα μας βρει στο ξενοδοχείο. Έχουμε στο μυαλό μας τον τρόπο για να γίνουμε όλοι μια παρέα και θα το θέσουμε σε εφαρμογή αμέσως μετά το βραδινό μας. Μη φοβηθείτε αν κάποιο λιοντάρι χαλάσει την ηρεμία του τοπίου με τον βρυχηθμό του. Είστε καλά προστατευμένοι στο λοντζ και, το σημαντικότερο, βρίσκεστε στα χέρια μας. 

3η ημέρα: Μασάι Μάρα (πρωινό και απογευματινό σαφάρι)

Νωχελικά με την αυγή το Μασάι Μάρα ξυπνά. Τσίχλες και μπουλμπούλ κάνουν αισθητή την παρουσία τους με ήχους. Τα αδύναμα καλέσματά τους καλύπτονται από τους βαθείς λαρυγγισμούς που βγάζουν οι χήνες πετώντας χαμηλά σε όλη την περιοχή. Μακριές ουρές από γκνου σαν τους επιβάτες ενός τρένου που περιμένουν να επιβιβαστούν εμφανίζονται μέσα από το υπόλευκο φως. Στο βάθος ένα κοπάδι ελεφάντων δίνει την εικόνα ενός μεγαλιθικού μνημείου. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για σαφάρι. Τώρα που οι άγριοι «κάτοικοι» της σαβάνας είναι στην πιο ενεργητική τους ώρα. Επιβιβαζόμαστε στα τζιπ και παρακολουθούμε τη φύση με ευλαβική σιωπή. Βρισκόμαστε στο Μασάι Μάρα, που λόγω της μικρής του έκτασης έχει το πλεονέκτημα να είναι «πυκνοκατοικημένο», δίνοντάς μας προβάδισμα στον εντοπισμό των «ενοίκων» του: λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκεροι, ζέβρες, αγριογούρουνα, τσίτες, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκάμηλοι και αγέλες γκνου. Οι δύο ποταμοί που το διατρέχουν, ο Μάρα και ο Τάλεκ, δίνουν νερό και άρα τροφή σε θηράματα και θηρευτές. Παράλληλα είναι γεμάτοι με κροκόδειλους και ιπποπόταμους. H αφθονία νερού και τροφής, αλλά και η μεγάλη διαθεσιμότητα θηραμάτων είναι οι λόγοι που το Μασάι Μάρα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων ζώων στην Αφρική.

Μετά το πρωινό σαφάρι, επιστροφή στο λοντζ για μεσημεριανό και ολιγόωρη ξεκούραση. Το μεσημέρι η φύση ηρεμεί στην Αφρική. Θα ξεχυθούμε πάλι το απόγευμα, γύρω στις 16.30, σε αυτό το πανηγύρι θηρευτών και θηραμάτων. Ζέβρες κινούνται πλάι στον δρόμο σκορπίζοντας σκόνη με τις οπλές τους. Παρατηρούμε πώς γνέφουν καθώς περπατούν. Είναι μια μορφή επικοινωνίας. Καθησυχάζουν η μία την άλλη. Καθώς ο ήλιος κατεβαίνει ένα λιοντάρι καταβροχθίζει το θήραμά του. Μόλις τελειώνει, ένα σμήνος από γύπες βουτά από το γειτονικό δέντρο και αρχίζει τη μάχη για ένα κομμάτι σάρκας. Ο κυρίαρχος γύπας κερδίζει τη μάχη, αλλά απωθείται από έναν αετό. Η αέναη μάχη δυνατού και αδυνάτου στη φύση.

Επιστροφή στο λοντζ για βραδινό με αφρικανικές και ευρωπαϊκές γεύσεις και στη συνέχεια κουβεντούλα για τις εμπειρίες που ζήσαμε μέχρι τα βλέφαρά μας να κλείσουν κουρασμένα. Αύριο μια διαφορετική εμπειρία μάς περιμένει.

 

4η ημέρα: Μασάι Μάρα - Σερενγκέτι (βόρειο Σερενγκέτι)

Μεγάλη μέρα και σημαντική η σημερινή. Μας περιμένει μια σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε μαζί. Θα περάσουμε διασυνοριακά από το Μασάι Μάρα στο Σερενγκέτι για να δούμε τι συμβαίνει από την άλλη μεριά. Μια οδική διάσχιση των συνόρων των δύο χωρών. Ο σχεδιασμός της ημέρας αυτής είναι αρκετά πολύπλοκος, μια και τα κενυάτικα τζιπ θα μας αφήσουν στα σύνορα για να επιστρέψουν στο Ναϊρόμπι την επομένη και θα συνεχίσουμε με εκείνα της Τανζανίας, τα οποία έχουν έρθει από πολύ μακριά για να μας παραλάβουν (το ίχνος μας καταγράφεται στο πιο βορειοανατολικό άκρο της χώρας). Υπάρχουν και πολλές άλλες λεπτομέρειες να κανονίσουμε, που θα σας τις πούμε από κοντά.

Ο λόγος που θέλουμε να προσεγγίσουμε το Σερενγκέτι στο βόρειο τμήμα του είναι για να αυξήσουμε την πιθανότητα να παρατηρήσουμε τη μεγάλη μετανάστευση των ζώων, η οποία συμβαίνει στο βοριότερο άκρο του Σερενγκέτι και στο Μασάι Μάρα, την περίοδο που είμαστε εκεί.

Η διαδρομή από το λοντζ με κατεύθυνση προς τα σύνορα με την Τανζανία δεν είναι μια απλή οδική μετακίνηση. Γίνεται μέσω του πάρκου Μασάι Μάρα, συνεπώς είμαστε σε ένα διαρκές σαφάρι αναζήτησης άγριας ζωής. Φτάνοντας στα σύνορα, αφού περάσουμε τους αναγκαίους συνοριακούς ελέγχους, για να αναπνεύσουμε αέρα Τανζανίας κινούμαστε πάλι μέσα στο ίδιο πάρκο που λέγεται πλέον Σερενγκέτι. Δεν σταματάμε να κάνουμε σαφάρι και μετά το μεσημεριανό μας πικνίκ, αργά το απόγευμα πια, φτάνουμε στο λοντζ μας.

Σημείωση: Τα ταξιδιωτικά προγράμματα επισκέπτονται συνήθως το κεντρικό τμήμα του Σερενγκέτι. Με το πρόγραμμα αυτό θα αφιερώσουμε δύο διανυκτερεύσεις στο βόρειο τμήμα του πάρκου και μία διανυκτέρευση στο κεντρικό τμήμα του, δηλαδή τρεις διανυκτερεύσεις συνολικά στο Σερενγκέτι. 

5η ημέρα: Σερενγκέτι (βόρειο Σερενγκέτι)

Τις προηγούμενες δύο ημέρες και σήμερα βρισκόμαστε στο κατάλληλο σημείο για να αναζητήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα σόου του πλανήτη, την ετήσια μεγάλη μετανάστευση, κυρίως τα επικά ποταμίσια περάσματα των ζώων. Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο ο ποταμός Μάρα στο βόρειο Σερενγκέτι προσφέρει μία από τις πιο δραματικές διαβάσεις σε ποτάμια. Ατρόμητος, βαθύς και απότομος, ο ποταμός παίρνει ένα τεράστιο φορτίο από τα εξαντλημένα άγρια ​​βοοειδή που ξεχύνονται στην καταρρακτώδη ροή του. Επιβιβαζόμαστε στα 4x4 τζιπ μας, που είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να εντοπίζουμε τα θηράματα. Με αυτά θα ακολουθήσουμε ένα ολοήμερο σαφάρι αναζητώντας το επικό ταξίδι με ασφάλεια.

Τα μεγάλα πλήθη των γκνου, που τρέχουν μέσα στα χρυσά, ψηλά χορτάρια δημιουργούν ένα θολό παραπέτασμα σκόνης με τα ποδοβολητά τους, ενώ ταυτόχρονα τινάζουν χαρακτηριστικά τα κεφάλια τους και με τις ουρές του μαστιγώνουν τον αέρα. Κατά το ξεκίνημα της μετανάστευσης τα αρσενικά φροντίζουν να οριοθετήσουν τον ζωτικό τους χώρο, παλεύοντας για να συγκεντρώσουν γύρω τους όσα περισσότερα θηλυκά μπορούν για να ζευγαρώσουν. Καθώς η μεταναστευτική ομάδα προχωρά μπορούμε να δούμε μικρές αγέλες από τα πιο δυνατά αρσενικά να ηγούνται ίσως και 200 θηλυκών. Τα χαρακτηριστικά χαμηλής έντασης μουγκρητά τους αντηχούν πάνω από το κροτάλισμα των χιλιάδων οπλών.

Η μετανάστευση την εποχή αυτή συμβαίνει από το βόρειο τμήμα του Σερενγκέτι προς το Μασάι Μάρα προς αναζήτηση τροφής και νερού, αλλά και μέσα στο Μασάι Μάρα. Μετά από αυτό το ολοήμερο σαφάρι, μεταφορά στο λοντζ μας στο βόρειο Σερενγκέτι για δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημαντική παρατήρηση: Οι οδηγοί σαφάρι που μας συνοδεύουν γνωρίζουν την περιοχή, έχουν καλή επικοινωνία μεταξύ τους και παρακολουθούν στενά τις καθημερινές κινήσεις των ζώων. Γι’ αυτό η πιθανότητα να εντοπιστεί και να βρεθεί ο αποδημητικός πληθυσμός είναι πολύ μεγάλη. Εξαρτάται από πολλούς όμως παράγοντες και κυρίως από την ίδια τη φύση, γι’ αυτό δεν μπορούμε να την εγγυηθούμε. Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή διαδρομή τους και είναι απίστευτο πώς ένα εκατομμύριο ζώα μπορεί να εξαφανιστεί στην ατελείωτη σαβάνα. Αλλά η αναζήτηση είναι από μόνη της μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία.

 

6η ημέρα: Σερενγκέτι (κεντρικό Σερενγκέτι) Ολοήμερο σαφάρι από το βόρειο στο κεντρικό Σερενγκέτι.

Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, που βρίσκεται σε ένα εσωτερικό, ψηλό οροπέδιο, ιδρύθηκε το 1951 και 30 χρόνια αργότερα χαρακτηρίστηκε από την UNESCO φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και απόθεμα βιόσφαιρας. Καλύπτει περίπου 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το πρώτο και μεγαλύτερο από τα εθνικά πάρκα της Τανζανίας και ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από τον Βορρά στον Νότο.

Καθώς ο ήλιος ανεβαίνει, ένας ελέφαντας ξύνει το χορτάρι με τα πόδια του και μετά το σηκώνει με την προβοσκίδα του για να τινάξει το χώμα πριν το βάλει στο στόμα του, επιβεβαιώνοντας έτσι τη φήμη του. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας ογκώδης ινδικός βούβαλος με τα τρομακτικά κέρατα και το χαρακτηριστικό ευέξαπτο βλέμμα. Τα βλέμματά μας χαμηλώνουν, καλύτερα να μην τον προκαλέσουμε. Καμηλοπαρδάλεις τεντώνουν τους μακριούς τους λαιμούς για να τσιμπολογήσουν από τις ακακίες και παιχνιδιάρικοι μπαμπουίνοι κουτρουβαλούν και κάνουν ότι τσακώνονται.

Κατά το ηλιοβασίλεμα θα νιώσουμε το κάλεσμα της Αφρικής, ακούγοντας τους βρυχηθμούς των άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος που θα απολαύσουμε κάνοντας σαφάρι. Επιστρέφουμε στο λοντζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

Προαιρετική πτήση με αερόστατο

Εκτός από το να κάνετε τον γύρο του πάρκου με όχημα 4x4, ένας άλλος τρόπος για να δείτε τις ατέλειωτες πεδιάδες είναι με αερόστατο (προαιρετικά, απαιτείται έγκαιρη κράτηση). Ξεκινάτε στις 05.00 από το λοντζ όταν είναι ακόμα σκοτεινά έξω. Η πτήση σας διαρκεί περίπου μία ώρα και στο τελείωμά της προσφέρεται σαμπάνια και ένα πρωινό κάτω από μια ακακία.

 

7η ημέρα: Σερενγκέτι - Νγκορονγκόρο

Αναχωρούμε σήμερα για το διάσημο Νγκορονγκόρο με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων. Θα κατέβουμε τα τοιχώματα της καλδέρας για ένα μοναδικό σαφάρι σε μία από τις συγκλονιστικότερες τοποθεσίες της Αφρικής, σαν σκηνικό από ταινία. Θα απολαύσουμε ένα φαντασμαγορικό και γνήσιο αφρικανικό σαφάρι στη βάση του κρατήρα, ο οποίος αποτελεί καταφύγιο για περίπου 25.000 θηλαστικά -μεταξύ των οποίων ο υπό εξαφάνιση μαύρος ρινόκερος-, καθώς και για μια μεγάλη ποικιλία σε είδη πουλιών (περισσότερα από 380 είδη). Μεσημεριανό πικνίκ μέσα στην καλδέρα. Βραδινό θα πάρουμε στο λοντζ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Νγκορονγκόρο

Με ανάγλυφα τα σημάδια από τις δυνάμεις της φύσης που δημιούργησαν τα τοιχώματά του, τα οποία ορθώνονται 600 μέτρα πάνω από τον επίπεδο πυθμένα, στην πραγματικότητα το Νγκορονγκόρο δεν είναι κρατήρας αλλά μια καλδέρα που σχηματίστηκε από την κατάρρευση ενός ηφαιστείου, ύψους 5.000 μέτρων, πριν από εκατομμύρια χρόνια. Με διάμετρο που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα και έκταση περίπου 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι η μεγαλύτερη ακέραιη καλδέρα στον κόσμο που δεν έχει μετατραπεί σε λίμνη. Κοιτώντας την από πάνω φαντάζει απολύτως έρημη από ζωή. Μια πιο προσεκτική επιθεώρηση με τα κιάλια αποκαλύπτει, όμως, κάποια ίχνη ζωής. Εκείνες οι μικρές κουκκίδες που κινούνται ανεπαίσθητα στο πυθμένα της καλδέρας και μοιάζουν με μυρμήγκια είναι στην πραγματικότητα μεγάλοι μαύροι αφρικανικοί βούβαλοι, αναμφίβολα τα πιο επικίνδυνα φυτοφάγα ζώα της Αφρικής.

Κατεβαίνοντας από τα τοιχώματα και πλησιάζοντας τον πυθμένα αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της καλδέρας και ξετυλίγεται μπροστά μας ένας συγκλονιστικός κόσμος ντοκιμαντέρ. Τα τοιχώματα της καλδέρας λειτουργούν τόσο προστατευτικά όσο και περιοριστικά, παγιδεύοντας και προστατεύοντας έναν εκπληκτικό αριθμό μεγάλων θηραμάτων.

Εδώ ζουν περίπου 30 απειλούμενοι σε εξαφάνιση μαύροι ρινόκεροι, η πιο μεγάλη συγκέντρωση του είδους στην ήπειρο. Το Νγκορονγκόρο είναι επίσης φημισμένο για τα λιοντάρια του, τα οποία έχουν κινηματογραφηθεί πολλές φορές για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Ωστόσο οι πληθυσμοί αυτοί αναπαράγονται μονίμως ενδογαμικά. Η απομόνωση της καλδέρας εμποδίζει τον ερχομό νέου αίματος από το κοντινό Σερενγκέτι. Στο μέσω της καλδέρας βρίσκεται η λίμνη Μαγκότι, μια μεγάλη αλκαλική λίμνη στην οποία συχνάζουν φλαμίνγκο – ο πληθυσμός τους ποικίλλει από μερικές εκατοντάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες όταν τα φλαμίνγκο επιστρέφουν από την αποδημία τους στη μεγάλη ρηξιγενή κοιλάδα.

Στη καλδέρα θα βρούμε τα περισσότερα γνωστά είδη της Αφρικής, με εξαίρεση τις καμηλοπαρδάλεις, για τις οποίες τα τοιχώματα είναι πάντα πολύ απότομα. Τα περισσότερα ζώα είναι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά μπορεί να δούμε ελέφαντες και βούβαλους να ξεφεύγουν από αυτήν τη γλυκιά φυλακή και να βόσκουν στο χείλος της καλδέρας. Το πάρκο είναι τόσο μεγάλο που έχει τα δικά του μικροκλίματα. Μπορεί στη μια πλευρά να υπάρχουν σύννεφα ακόμα και να βρέχει, ενώ στην άλλη να έχει λαμπρή ηλιοφάνεια.

Οι Μασάι συνηθίζουν να φέρνουν τα κοπάδια τους στην καλδέρα. Μπορεί να έρχονται εδώ για να ποζάρουν για εμάς για να κερδίσουν το φιλοδώρημά μας, αλλά έχουν επίσης δικαίωμα να ταΐζουν και να βόσκουν τα ζώα τους εδώ.

Αν αναρωτιέστε πόσο σοφό είναι να φέρνει κανείς σε μια περιοχή λιονταριών ζώα που ενδεχομένως θα ήταν για αυτά το καλύτερο γεύμα, μάθετε ότι μέσα από εμπειρίες πολλών γενεών τα λιοντάρια έμαθαν να τρέφουν έναν υγιή φόβο για τους Μασάι και συνηθίζουν να εξαφανίζονται αμέσως μόλις φτάσουν εκείνοι, προς μεγάλη απογοήτευση των οδηγών σαφάρι. 

8η ημέρα: Νγκορονγκόρο - Λίμνη Εγιάσι (φυλές)

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Εγιάσι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε γηγενείς της περιοχής, οι οποίοι ζουν ακόμα σε πρωτόγονες συνθήκες. Θα δούμε μέλη της φυλής Χατζάμπε, που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν σπηλιές για τη διαμονή τους, θα παρατηρήσουμε πώς ανάβουν φωτιές και ποια δέντρα χρησιμοποιούν για αυτό, θα μας δείξουν πώς συλλέγουν μέλι και θα μας διδάξουν πώς φτιάχνουν φάρμακα από φυσικά προϊόντα που γιατρεύουν βαριές ασθένειες. Αργότερα θα επισκεφθούμε τη φυλή Ντατόγκα, η οποία ασχολείται κυρίως με την κτηνοτροφία και τρέφεται με παράγωγα των ζώων και καρπούς. Οι Ντατόγκα ζουν σαν νομάδες και μετακινούνται από μέρος σε μέρος για να βρουν τροφή για τα ζώα τους. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να δούμε τους σιδεράδες της φυλής να φτιάχνουν όπλα, όπως μαχαίρια, τόξα με δηλητήριο και δόρατα, με τη δική τους παραδοσιακή μέθοδο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη λίμνη Μανιάρα όπου θα διανυκτερεύσουμε σε λοντζ.

9η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Λίμνης Μανιάρα - Αρούσα - Πτήση για Ζανζιβάρη

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 τετρ. χλμ., εκ των οποίων τα 200 τετρ. χλμ. καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη). Μετά το σαφάρι στο πάρκο θα αναχωρήσουμε για την Αρούσα, από όπου θα πετάξουμε για τη Ζανζιβάρη. Άφιξη και εγκατάσταση για την πρώτη νύχτα σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, έτσι ώστε να έχουμε τον χρόνο την επόμενη ημέρα να τη γνωρίσουμε και στη συνέχεια να μεταβούμε στις παραλίες. Οι επόμενες δύο διανυκτερεύσεις γίνονται σε ξενοδοχείο στις διάσημες παραλίες του νησιού. 

10η ημέρα: «Πέτρινη πόλη» - Δάσος Ζοζάνι - Παραλίες Ζανζιβάρης

Πρωινή ξενάγηση στη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown («Πέτρινη πόλη»). Έχοντας έντονη την αίσθηση περασμένης εποχής, θα αναζητήσουμε στα στενά της σοκάκια -μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών-, τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της, με τις μεγάλες, σκαλιστές, ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης. Η παλιά «Πέτρινη πόλη» του νησιού προστατεύεται από την UNESCO.

Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το δάσος Ζοζάνι (Jozani), με τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Μεταφορά σε παραλιακό ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μπάνια και χαλάρωση. Η Ζανζιβάρη είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της και τα κοράλλια της. Τα νησιά της Ζανζιβάρης κατοικήθηκαν από φυλές της ενδοχώρας της Αφρικής 2.000 χρόνια πριν. Από τότε πέρασαν από το νησί Άραβες, Πέρσες και άλλοι έμποροι από την Ινδία και την Ασία. Εκείνη την εποχή διαδόθηκε ο ισλαμισμός και η αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζει τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια τα νησιά πέρασαν στα χέρια των Πορτογάλων, των Βρετανών και, τέλος, των Αράβων. Όλες αυτές οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί μπλέκονται μεταξύ τους και αυτό είναι το αδιαφιλονίκητο ατού της Ζανζιβάρης. Διανυκτέρευση σε παραλιακό ξενοδοχείο. 

11η ημέρα: Ζανζιβάρη

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες του Ινδικού και να αναπολήσουμε τις εμπειρίες που είχαμε σε αυτό το ταξίδι. Για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, μπορούν να κάνουν snorkeling, diving, βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα να κολυμπήσουν με τα δελφίνια, να κάνουν ψάρεμα, ποδηλασία κ.ά. Διανυκτέρευση σε παραλιακό ξενοδοχείο της Ζανζιβάρης.

12η ημέρα: Ζανζιβάρη - Νταρ Ες Σαλάμ (Ξενάγηση, δείπνο) - Αναχώρηση

Πρωινό ελεύθερο. Απογευματινή αναχώρηση για την πτήση προς το Νταρ Ες Σαλάμ. Άφιξη και ξενάγηση στην αφρικάνικη πόλη, στην οποία θα δούμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατά της. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα έχουμε ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο για να αναπολήσουμε το ταξίδι μας και στη συνέχεια πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 900 €
Twin Room 3990 € 900 €
Triple Room 3990 € 900 €
Single Room 4980 € 900 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4150 € 900 €
Twin Room 4150 € 900 €
Triple Room 4150 € 900 €
Single Room 5140 € 900 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5090 € 0 €
Twin Room 5090 € 0 €
Triple Room 5090 € 0 €
Single Room 6080 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

08/08

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

ΚL  565

08/08

 ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΝΑϊΡΟΜΠΙ

12:50

21:45

ΚL  675

19/08

ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΜ   –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

23:10

07:25

ΚL 1575

20/08

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ    – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:30

 

To ταξίδι μας

Αεροπορική εταιρεία: KLM.

Κατανομή διανυκτερεύσεων: Ναϊρόμπι (1), Μασάι Μάρα λοντζ (2), βόρ. Σερενγκέτι λοντζ (2), κεντρ. Σερενγκέτι λοντζ (1), Νγκορονγκόρο λοντζ (1), λίμνη Μανιάρα (1), Στοουντάουν, Ζανζιβάρη (1), παραλιακό ξενοδοχείο στη Ζανζιβάρη (2).

Διατροφή: Πλήρης στα λοντζ. All Inclusive στις παραλίες της Ζανζιβάρης (πληρωμένα γεύματα, ποτά), ημιδιατροφή στο Στόουν Τάουν. Δείπνο την τελευταία ημέρα πριν από την πτήση σας στο Νταρ Ες Σαλάμ. Πρωινό στο Ναϊρόμπι.

Διαμονή: Σε πολύ καλά λοντζ προσεκτικά επιλεγμένα 4* και 4* sup. Σε 5* στο Ναϊρόμπι και 4* sup. στη Στόουν Τάουν και στις παραλίες της Ζανζιβάρης.

Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, τζιπ και πούλμαν.

Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στις χώρες.

Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι σε εθνικά πάρκα.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 900 €

 • Βίζα Κένυας και Τανζανίας(εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδο σας στη χώρα με κόστος 90 €)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και συγκεκριμένα χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά.
 • Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

 

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Επιπλέον παροχές

Ο συνδυασμός των πάρκων Μασάι Μάρα και Σερεγκέτι, με συνολικά πέντε διανυκτερεύσεις σε υπέροχα λοντζ, αποτελεί το μεγάλο ατού του ταξιδιού!

Συνολικά επτά ημέρες σε πάρκα, κάθε ημέρα και ένα γνήσιο απολαυστικό σαφάρι, στις καλύτερες ημέρες του χρόνου και κατά τη διάρκεια της μεγάλης μετανάστευσης των ζώων.

Για πρώτη φορά προσεγγίζουμε το βόρειο Σερενγκέτι.

Σημαντική και σπάνια εμπειρία η διέλευση των συνόρων από την Κένυα στην Τανζανία ανάμεσα από τα πάρκα.

Μεσημεριανό πικνίκ την ημέρα του σαφάρι στο Μασάι Μάρα.

Μεσημεριανό πικνίκ μέσα στην καλδέρα του κρατήρα Νγκορονγκόρο.

Επίσκεψη στις νομαδικές φυλές Χατζάμπε και Ντατόγκα στη λίμνη Εγιάσι, για να γνωρίσουμε από κοντά τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής τους.

Επαρκής διαμονή στη Ζανζιβάρη (1 διαν/ση στη Στόουν Τάουν και 2 στις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης) με πολλές ξεναγήσεις αλλά και ελεύθερο χρόνο για κολύμπι ή θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ιδανικές πτήσεις με άφιξη αυθημερόν την πρώτη ημέρα και πτήσεις επιστροφής από το Νταρ ες Σαλάμ αργά το βράδυ.

 

Εμπειρία

Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων

«Είναι ευχάριστο να κυνηγάς τώρα κάτι που επιθυμείς πολύ καιρό, να νικιέσαι και να αποτυγχάνεις στο τέλος της ημέρας, αλλά όταν έχεις το κυνήγι και ξέρεις κάθε φορά ότι είσαι εκεί έξω, αργά ή γρήγορα η τύχη σου θα αλλάξει και θα έχεις την ευκαιρία που ζητάς»

Έρνεστ Μίλερ Χέμινγουεϊ – «Οι πράσινοι λόφοι της Αφρικής»

Η Εμπειρία

Παρακολουθώντας τη μεγάλη μετανάστευση των ζώων στο Μασάι Μάρα και το Σερενγκέτι

Τι κάνει, αλήθεια, τη μεγάλη μετανάστευση των ζώων τόσο σημαντική; Κατ’ αρχάς ο αδιανόητος αριθμός των ζώων που μετακινούνται. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση ζώων όση κατά τη διάρκεια της μεγάλης αποδημίας. Υπολογίζεται ότι τα γκνου που συρρέουν στο οικοσύστημα των δύο πάρκων για την αναζήτηση βοσκής φτάνουν τα 1,8 εκατομμύρια. Μαζί τους 300.000 ζέβρες και άλλες τόσες αντιλόπες σε ένα ατελείωτο μαρς 24.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εδώ θα βρούμε και το θρυλικό «big five» της Αφρικής: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ελέφαντας, βουβάλι, μαύρος ρινόκερος -που βρίσκεται υπό απειλή- και εκατομμύρια παραδείσια πουλιά!

Το επόμενο που κάνει την αποδημία αυτή επική, είναι ότι μπροστά στα έκπληκτα μάτια του επισκέπτη διαδραματίζεται η αέναη μάχη του δυνατού και του αδύνατου στη μεγαλύτερη δυνατή της ένταση. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τα αθώα χορτοφάγα αντιμετωπίζουν επιθέσεις από λιοντάρια, ύαινες, και τσιτάχ. Κατά την αναπόφευκτη, επικίνδυνη διάβαση των ποταμών χιλιάδες γκνου γίνονται βορά των κροκοδείλων, ενώ κάποια άλλα πνίγονται εξαιτίας αυτής της φρενίτιδας. Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων στη συγκλονιστική φύση των δύο μεγάλων αυτών πάρκων αποτελεί την πεμπτουσία της παγκόσμιας σαφάρι εμπειρίας!

Dreams come true

Κάθε μέρα του προγράμματός μας περιλαμβάνει από ένα ή δύο σαφάρι. Ειδικά στα πάρκα Μασάι Μάρα και βόρειο Σερενγκέτι βρισκόμαστε από τη 2η μέχρι την 5η ημέρα.

Ο ήχος των ζώων που βόσκουν, τα λευκά μικροσκοπικά πουλιά στην πλάτη ενός βούβαλου, το τικ τακ που κάνουν οι ουρές από τις γαζέλες, το θρόισμα των αυτιών των ελεφάντων καθώς τα κουνούν για να δροσιστούν... Τέτοιες εμπειρίες μπορεί να μοιάζουν ασήμαντες, αλλά χαράσσονται ανεξίτηλα στη μνήμη. Η Αφρική είναι ένα ατέλειωτο πανηγύρι ήχων, μεγάλων στιγμών και εμπειριών. Ένα από τα λίγα μέρη του πλανήτη που πολιορκούν το μυαλό με εικόνες και κάνουν τον σφυγμό να τρελαίνεται. Στην Αφρική πας ενήλικας και γυρίζεις παιδί. Τρυφερός και ευαίσθητος...

 

Info

ΙNFO

Κένυα

Πρωτεύουσα: Ναϊρόμπι

Επίσημες γλώσσες: Σουαχίλι, Αγγλικά

Πληθυσμός: 49,7 εκατομμύρια

Νόμισμα: Σελίνι Κένυας

Τοπική ώρα: Μία ώρα μπροστά

Κωδικός κλήσης: +254

Τανζανία

Πρωτεύουσα: Ντοντόμα (επίσημη), Νταρ Ες Σαλάμ (διοικητική)

Επίσημες γλώσσες: Σουαχίλι, Αγγλικά

Πληθυσμός: 51.60 εκατομμύρια

Νόμισμα: Σελίνι Τανζανίας

Τοπική ώρα: Μία ώρα μπροστά

Κωδικός κλήσης: +255

Επιπλέον γνώσεις

Βιβλία

«Africa, Sebastiao Salgado», εκδόσεις Τάσεν.

 «Πέταλα από αίμα», του Νγκούγκι Γουά Θιόνγκο, εκδόσεις Καστανιώτη.

 «A taste of Kenyan Cooking», του Αντίλ Καριμπάξ, εκδόσεις East African Educational Publishers, Kenya.

 «Tanzania Project», φωτογραφικό λεύκωμα του Τζορτζ λε Σεβαλιέ.

 

Ταινία

«Πέρα από την Αφρική», με τους Μέριλ Στριπ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Πέτρινη Πόλη (Stonetown) με τα στενά σοκάκια και τα σπίτια με τις μεγάλες σκαλιστές ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές
 • Επισκεφθείτε το δάσος Ζοζάνι με πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας
 • Συναντήστε τις φυλές Χατζάμπε και Ντατόγκα κοντά στη Λίμνη Εγιάσι
 • Ακούστε βρυχηθμούς άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος στο Σερενγκέτι
 • Εξερευνήστε τον απέραντο κρατήρα του Νγκορονγκόρο, που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ο συνδυασμός των πάρκων Μασάι Μάρα και Σερεγκέτι, με συνολικά πέντε διανυκτερεύσεις σε υπέροχα λοντζ, αποτελεί το μεγάλο ατού του ταξιδιού!
 • Συνολικά επτά ημέρες σε πάρκα, κάθε ημέρα και ένα γνήσιο απολαυστικό σαφάρι, στις καλύτερες ημέρες του χρόνου και κατά τη διάρκεια της μεγάλης μετανάστευσης των ζώων.
 • Για πρώτη φορά προσεγγίζουμε το βόρειο Σερενγκέτι.
 • Σημαντική και σπάνια εμπειρία η διέλευση των συνόρων από την Κένυα στην Τανζανία ανάμεσα από τα πάρκα.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018

Αναχωρήσεις

8/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κένυα - Τανζανία - Ζανζιβάρη - Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων| 08.08.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info